Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Cine are trecut mai urât? Despre viitor

Similar Posts

63 thoughts on “Cine are trecut mai urât? Despre viitor

  1. @Daniel: poate pe oameni ii intereseaza sa stie
    si ce fel de om (pe persoana fizica, atit cit poate
    da din casa) e personajul politic; nu cred ca e profitor
    (ahtiat / tinjind dupa fiecare interviu), pentru ca nu e
    new-entry pe scena politica; sincer sa fiu, eu n-am o parere
    proasta de dumnealui ca politician, insa atunci cind vad
    anumite sincope ale opozitiei, nu ma pot abtine sa nu-i
    critic; pe de alta parte, nu pot sa nu observ ca majoritatea
    basistilor din spatiul virtual/real ce-i ataca virulent pe
    capii opozitiei, si-au concentrat tirul pe dumnealui.

  2. vai, doamne, nu am voie sa fiu si eu de acord cu ceva, ca sar toti pe mine. nu sar sa cred tot ce scrie pe net cineva. si nu sunt isteric. oricum romania este o colonie, asta o stie si crin. se vede ca guvernul nu ia nicio masura care sa fie in contradictie cu creditorul fmi. si asa va fi ani de zile.
    domnule ciutacu, multumim pentru interviu. va urmaresc cu placere. trecutul mai urat il are basescu.

  3. @ソリン, @Victor Ciutacu si eventual @all:
    Nu vroiam sa mai continui, vroiam sa las lucrurile asa dar m-am gandit ca macar sa-mi sustin punctul de vedere daca tot am inceput ceva. Si o sa-mi sustin punctul de vedere in masura in care ma pot face inteles si in masura in care nu deranjez pe cineva (cu buna credinta, la care si raspund acum in mod specific).
    1. Stiu ca de asta vin la TV, sa-si faca imagine. De asemenea stiu ca in mod inerent numai prin prezenta lor pe sticla isi fac imagine, chiar daca nu intentioneaza.
    Ca isi fac o imagine negativa sau pozitiva, sau daca si-o imbunatatesc sau din contra, depinde de ei (normal) si de intervievator sau de realizatorul emisiunii. De ex ala de la TVR care e cu Alina, nici nu-i stiu numele) eu cred ca mai mult o imagine negativa ii face lui Basescu cu atitudinea lui slugarnica. Asta ca un exemplu.
    2. Cand am afirmat „Daca stiam ca e un interviu cu dl Crin Antonescu, omul, nu ma mai agitam atat.” m-am referit ca nu mai adresam intrebari pt Crin Antonescu omul politic, nu ca ar fi o idee rea sa prezinti si omul. E chiar foarte bine.
    2. Nemultumirea mea vine de la clasa politica actuala si de modul cum televiziunile (realizatorii) trateaza problema. Antena 3 se distanteaza prin a fi impartiala si profesionista. Mentionez asta ca sa nu se mai interpreteze altceva pe parcurs, din opinia mea. Dar tocmai prin aceasta profesionalitate realizatorii trateaza pe cei din opozitie cu prezumtia de nevinovatie. A comentat Mircea Badea ceva Prezumtia de nevinovatie.
    Oamenii politici din clasa politica actuala trebuie sa inteleaga contextul politic romanesc actual si sa nu vina cu texte de genul: “pai eu nu…” sau “eu nu am treaba cu…”. Nu sunt adeptul “toti politicienii sunt la fel” sa nu fiu inteles gresit. Dar toti politicienii, si in mod special cei care candideaza pt ceva, trebuie sa inteleaga ca din start au un vot de ne-incredere si ca asteptarile romanilor sunt mari. Din puncutul meu de vedere, nu asa mult in privinta la ce o sa faca ci cum o sa faca. PDL-ul in trecut venea pe la Antena sa-si faca imagine nu? Pe urma au venit cu un pretext stupid. E cineva convins ca cei din USL de ex, daca ei o sa castige alegerile, nu o sa faca la fel? Eu nu sunt asa convins. Si daca o sa faca si ei la fel, dle Ciutacu nu o sa aveti un oarecare regret ca nu le-ati adresat anumite intrebari sau ca nu i-ati tratat cu aceasi ne-incredere de care se “bucura” acum si cei de la putere? Stiu, o sa spuneti ca urmariti sa tratati lucrurile intr-o maniera profesionista. Dar daca o sa se intample la fel cat timp o sa mai puteti continua asa?
    Politicienii din ziua de azi trebuie sa inteleaga contextul politic actual si ca oamenii nu mai au aceeasi incredere in disciplina lor politica. Nu e ca si cum ar veni si ar candida in “Utopia” si sa se astepte sa fie bineveniti ca si precedentii lor au fost fair-play. Daca nu le convine sa fie tratati la Antena cu aceasi neincredere ca si cei de la putere nu au decat sa se duca labeunu sau unde mai vor ei. Parerea mea.
    Daca e sa ne rezumam la un caz concret ソリン eu cred la fel despre Crin Antonescu, adica am o perere buna despre dansul cat priveste politicenii, cu toate ca am observat anumite derapaje la dasnul care denota ca nu e asa de buna credinta cum ar vrea sa credem. Dar poate sunt doar eu.
    Lasand asta deoparte as spune ca are o imagine de miel nevinovat care vrea sa faca si el ceva pentru Romania cu toate ca e greu, nu prea e lasat de ceilalti. Dar ghici ce? Si Basescu se afla in aceasi pozitie in 2004. Si l-am crezut si l-am votat. Supararea mea nu e pe mine pt ca e acea vorba „M-ai pacalit odata rusine tie, m-ai pacalit a doua oara rusine mie.”. M-a pacalit o singura data, nu l-am mai votat in 2009.
    Deci eu cred ca politicienii din opozitie ar trebuie tratati la fel ca si politicienii actuali de la putere. Dar observ ca prezumtia de nevinovatie se aplica gresit sau pur si simplu se merge pe incredere.
    Ma rog, eu unul nu o sa votez nici cu PSD nici cu USL ci cu alte partide mai de la coada sa spunem. La fel si pt Presedinte. Dar asta nu inseamna ca nu ma intereseaza ce are Crin Antonescu de spus sau alti lideri USL, de asta am si propus o intrebare.
    PS. Aici mi-am exprimat o opinie generala despre clasa politica actuala si despre modul cum Antena trateaza problema. Sper ca nu ati inteles dle Ciutacu ca va spun cum sa va faceti meseria. Iar daca as spune asta presupun ca aveti ceva mai bun de facut decat sa bagati in asemenea lucruri.
    Numai de bine!

  4. @Daniel: nimeni nu e miel-miel in spatiul public,
    conteaza sa nu se transforme in lup-lup si sa
    repete la nesfirsit, in loop, aceleasi greseli
    pe care predecesorii le-au facut, ori pe care
    atunci cind e in opozitie se jura pe ma-sa
    ca nu le va face atunci cind va ajunge la putere.
    apropo de partidele de la coada, pe mine nu ma vei
    vedea votindu-i nici PP, nici PP-DD, nici PRM,
    nici PNG, nici pe unguri, dar nici sa-i iubesc
    neconditionat pe cei din opozitie; cit despre
    portocalii si tradatori, never-ever.
    sintem “votanti captivi”, alternativa este aceea
    de a sta acasa si de a plati volens-nolens pentru
    cei pe care nu i-am votat, dar care au fost votati
    de majoritatea care s-a dus la vot.

  5. @Daniel ceea ce faci tu e nu ca “nu acorzi prezumtia de nevinovatie” USL ci , dimpotriva LE ACORZI O PREZUMTIE DE VINOVATIE , identica cu cea a UNEI PUTERI CARE SI-A DEMONSTRAT INDISCUTABIL VINOVATIA !!! 🙁

    Si inca un lucru: daca nu faceai o analiza asa de profunda si , intr-o oarecare masura , corecta 🙄 , te-as fi banuit de naivitatea sau de idealism … Dar DUPA aceasta analiza sa vii cu “…eu unul nu o sa votez nici cu PSD nici cu USL ci cu alte partide mai de la coada sa spunem. La fel si pt Presedinte.” – adica o logica de “vanator de Elodii disparute” , crede-ma aceste doua ipostaze care pretinzi ca te-ar caracteriza , nu sunt compatibile una cu alta , SE BAT CAP IN CAP …!!!
    Cineva care poate sa faca o analiza ca a ta , NU are nevoie de explicatii de ce DOAR prin votarea USL-ului (asa cu bune si rele , dar incomparabil FARA TICALOSIILE si ABUZURILE ACTUALEI PUTERI :evil:) , este SINGURA SANSA de a scapa de “cancerul unei Puterii care ne calca literalmente in picioare” ! Dar tu INTELEGI ASTA f. bine , sunt convins de asta , asa ca te rog doar atat: “las-o asa ca macane …!” 😉

  6. @ ソリン: cred ca vorbim despre aceleasi lucruri cu toate ca nu cred ca deprindem tot unul din posturile altuia. Modul meu de votare, sa zicem, e cu totul alta discutie. Am punctat doar ca sunt interesat si ce zice Crin si faptul ca suntem “votanti captivi”.
    Constructia ta “miel-miel” si “lup-lup” ma face sa ma gandesc ca e o aluzie la “miel nevinovat” care poate fi cam redundant.
    @Nostradamus: ms (presupun) pentru aprecierea ta “analiza profunda” dar nu sunt de acord cu tine in 2 aspecte:
    1. Cred ca e inteleasa gresit notiunea de “prezumtie de nevinovatie”. Cum am zis, Mircea Badea a vorbit putin despre asta, nu stiu daca ai urmarit. Oricum asta e o alta discutie. Pe scurt as spune ca exista o diferenta intre prezumtie de (ne)vinovatie si incredere. Parintii ce spun unui copil? “Vorbeste cu strainii” sau “Nu vorbi cu strainii”. Asta inseamna ca le acorda strainilor prezumtia de vinovatie?
    Nu caut “vanator de Elodii disparute” ci doar incerc sa scap de a fi “votant captiv”. In privinta partidelor vad ca nu prea se poate dar pt presidentie cred ca da.
    “DOAR prin votarea USL-ului” nu prea am inteles-o.
    Dar cum ai zis tu, mai bine o lasam asa. Nu de alta dar trasformam blogul dlui Ciutacu in forum 🙂
    PS. Am avut unele scapari mai grave in postul precedent. De ex spre final “de facut decat sa bagati in asemenea lucruri” in loc de “de facut decat sa bagati in SEAMA asemenea lucruri”. Graba poate sau doar analfabetismul. 🙂

  7. @Daniel: revenind la d-l Antonescu, eu n-o sa resping niciodata,
    indiferent de context si indiferent de postura din care da interviul
    (aceea de politician, de profesionist, de om), ceea ce spune domnia sa;
    nu l-am auzit sa bata cimpii cu gratie ori sa-l injure de mama pe
    vreunul, dupa care sa-l reevalueze, astfel incit sa-mi para nefrecventabil.
    referitor la scapari, eu ma refeream la “a isi face” si “receptia
    negativa”; poate era mai nimerit “a-si face” si “perceptia negativa” ?
    ce spui tu e dragut in teorie, dar a scapa din chingile realitatii
    de votant (consumator) captiv si a fi convins (bagind mina in foc)
    ca ceea ce votezi se va si intimpla, presupune sa creezi un partid
    (dupa 20 de ani e cam tirziu, taberele-s facute, oamenii de valoare
    au ales de ce parte sa mearga), pentru ca altfel, faramitezi votul,
    “aruncind orzul pe giste” unor papleci sub nivelul marii ca si
    aparitii publice.
    sintagma “miel-miel” ori “lup-lup” nu-s redundante, ci tonalitati,
    degradeuri.

  8. Hai sa fac doua precizari ca sa fiu mai explicit:
    1. prin logica de “vanator de Elodii disparute” ma refeream la logica de simpatizant PP-DD;
    2. daca spui ca : “DOAR prin votarea USL-ului” nu prea am inteles-o. (desi ma indoiesc) , raspunsul e simplu: daca reuseste Basescu sa rupa unitatea votantilor USL sub 50% , prin repartizarea voturilor la “partide de buzunar”, NU VA AVEA NICI CEA MAI MICA PROBLEMA SA REUNEASCA ACESTE “PARTIDE-CACEALMA” , pt. a forma o alianta groteasca sub obladuirea sa si a ce a mai ramas din PDL si A MENTINE astfel , LA PUTERE , ACTUALA MAFIE prezidentialo-PDLista (la fel ca melanjul grotesc dintre PDL , UDMR , minoritati (!!!!!!) 😯 si partidul ciurucurilor santajate sau cumparate ) .

    Iar daca USL nu obtine consistent peste 50% (macar 55 daca nu si 60%) , daca socotim ca cel putin 5-10% se va fura la vot (desi mi-e teama ca poate fi si mai mult) , deci daca Basescu va faramita electoratul USL cu unii inteligenti ca tine , NU VA AVEA NICI CE MAI MICA PROBLEMA SA RAMANA PE MAI DEPARTE LA CONDUCEREA Romaniei (nu uita ca are pe mana TOATE organismele de control ale statului ! :evil:)si nu neaparat in postura de Presedinte (nu uita ca Putin a condus bine-mersi Rusia si de pe postura de premier ! ).

    No acum ca ti-am facut hatârul sa explic la nivelul de intelegere si al nanei Floare sper ca am inchis subiectul , si e clar acum de ce TOTI CARE NU DAU VOTUL USL-ului , practic il sustin indirect pe Basescu , fie ca vor asta fie ca nu …! 😳

    In situatia actuala a Romaniei NU EXISTA OPTIUNEA “n-am optiune” sau “nu sustin pe nici unul” , pt. ca TOT ce nu se “contorizeaza” la USL SE VA “contoriza” la gashca lui Basescu (iar DD nu va avea nici cea mai mica problema sa faca parte din aceasta gashca pe care acum o spurca … 😉 ) !!! 👿
    Si cu asta … “finita la comedia” !

  9. @Nostradamus: OMG, iar esti pe pilot automat ?
    doamne, ma omori cu CAPS LOCK-ul si cu emoticons !
    ma ia durerea de cap numai cind ma uit la ecran…

  10. Impiedicatul asta care isi maninca limba a facut transferul anului . Ei,uite ca nu voi mai vota USL ul ca incet ,incet incepe sa semene cu PDL ul. Pai parca condamnam traseismul politic? Sau numai cind de la noi pleaca la ei ? Aha, am inteles. Crin usor ,usor ,incepe sa devina un nou Basescu. Apele linistite sint adinci. Vad ca Ghise ,Orban si altii sint impotriva noilor veniti. Pe ei i a intrebat cineva din PNL daca sint de acord? Sau la PNL unul f si restul dau din fund.Aceeasi elefanti de la PSD care ne au aruncat in bratele lui Basescu vin acum dupa o seceta crunta(de lovele) sa fericeasca poporul. Mafiotii (Nastase si restul) iau numai pedepse cu suspendare (ca la accidentele auto) iar noi boborul cu executare.Iar voi ziaristii incercati sa fiti impartiali; cind transfugul Sorin Frunza Ruginita a venit la PNL sa construiasca dreapta (multumim frumos)toti ati avut orgasm;da ce facem cu boii care l au votat,l au trimis intr o directie si s au trezit cu elefantul in alta directie. Parca vorbeam de MORALA?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.