Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > “Cazul Becali”: motivare halucinantă

“Cazul Becali”: motivare halucinantă

Motto:“Am câteva atuuri, dar, dacă vi le spun, o să spuneţi că mă dau mare” (EBa)

UPDATE: Latifundiarul baga Paște în arest la Direcția Cercetări Penale

Despre asta am discutat noi aseară la Sinteza zilei, nimic mai mult. Înţeleg că-i mai uşor să nu urmăreşti emisiunea şi să acuzi tonomatele de pactizare cu infractorul, dar te faci de rahat în piaţă. Uneori, însă, teama de a te umple de ridicol e mai mică decât spaima că se află cât costă un editorial şi cine plăteşte.

Celor care mor de grija mea, că am stat sâmbătă-n loja din Ştefan cel Mare, le spun că “dezvăluirea” s-a dat  la televizor din timpul meciului şi că dinamovistul (cu legitimaţie) Ciutacu acolo stă de regulă. De data asta, m-am aşezat deliberat lângă Ioan Becali, ca să dau bine-n poze (am deja un set întreg) şi să anunţ proştii că nimeni, indiferent cât de influent politic ar fi, nu-mi dictează ritmul vieţii. Aş fi aşteptat ca vigilenţii de serviciu să mă suprindă până acum şi-n Ghencea, tot în lojă, alta decât a lui Gigi, la meciurile de acasă ale echipei favorite a lui Vlăduţ.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

129 thoughts on ““Cazul Becali”: motivare halucinantă

  1. Pentru cei obisnuiti cu vertijurile din diverse alte motive, asa un “mizilic” precum motivarea hotararii nu poate avea un efect halucinogen.

    La fel de halucinanta mi se pare a fi si atitudinea completului de judecata de azi!

  2. Domnule Ciutacu,
    Ceea ce se întâmplă de ceva timp pare a fi o începere a unei delimitări stricte a puterilor în stat și anume: Președinția și celalalte puteri democratice ale unui stat de drept.(ce mai rămâne după ce eliminam DNA,JUSTIE;POLITIE ȘI JANDARMERIE,care nu mai par sa fie imparțiale și nedirijate).
    La comanda unei persoane ce devine vulnerabila și disperata de pierderea viitoarelor alegeri,de informațiile ce compromit onestitatea,cinstea și imaginea fam. Băsescu,tot ce misca’n țara asta râul(DNA),ramul(JUSTITIA)par sa-i fie prieten doar lui Zeus ,iar noua muritorilor de rând doar dușmani.
    In ceea ce privește comparația cu Domn’Costel de la Craiova a arestării lui Gigi Becali răspunsul e foarte simplu: Domn’Costel a făcut în campanie o infuzie monetara de câteva sute de mii de euro pentru PD-L Dolj și dacă nu i-a reușit mutarea în București,nici nu poate fi cercetat în stare de arest atâta timp cât Berceanu(care e o piesa greu de digerat chiar și de Băsescu)ii tine isonul și ii curata încet dar sigur urmele penale.
    Mai e nevoie de dovezi ca sa înțelegem ca Zeus vrea puterea cu orice preț și indiferent de ce daune colaterale pot fi?
    Ba ,mai mult avem nevoie și de o Baseasca la Parlamentul European.
    Se pare ca istoria se rescrie puțin reactualizata,dar destul de aproape ca idee.
    Frumoasa Elena,soția nelegitima a regelui Menelaus(PSD) a fugit cu Paris(candidatura europarlamentara independenta),provocând astfel războiul și atrăgând antipatia chiar și fratelui amantului sau Paris – Hector (și anume M.J. Marinescu).Si cum și atunci zeii și-au vârât coada,și acum în timp ce zeii dănțuiau, și-a făcut apariția Eris,(doamna Pippidi) personificarea discordiei, care nu fusese invitată, şi a aruncat un măr de aur (mărul discordie).Zeița a făcut-o pe Elena să se îndrăgostească de Paris și să fugă cu el.Zeus (Băsescu – pt. necunoscători ) o va sprijini di umbra după ce i-a dat binecuvântarea , necondiționat.Rămâne de văzut dacă și Troia (PD-L) va susține aceasta fuga,și dacă da , cum și cu ce sacrificii?
    Așadar,Hector (M.J. MARINESCU) are o problema de strategie,pt ca diferența în timp a istoriei este data de faptul ca frumoasa Elena este astăzi și mărul discordiei și CALUL TROIAN.Amplificat pe măsura unei epopee, masacrul Troiei și peripețiile războiului care-l însoțesc formează subiectul poemelor homerice, cea mai veche capodoperă a literaturii grecești,însa războiul acesta proiectat in zilele noastre formează subiectul ambițiilor Basesciene într-o nebunie politica combinata cu nepotism,ce va afecta sper în sfârșit partidul care i-a lansat pe amândoi pe scena politica și implicit va duce la dărâmarea acestui mit creat artificial cu multa sudoare și nemernicie de “ZEUS”.
    Soarta regelui din Troia (președintele PD-L-BOC)
    E aceiași cu realitatea istorica…este DECAPITAT.

  3. Deci daca la un moment dat ar fi tras la raspundere pe Basescu pentru tot ce a facut si zis (zic si eu asa vazand ca importanta e persoana ci nu fapta) unde ar ajuns Dl. Presedinte?! el fiind o persoana mult mai importanta decat Becali…

  4. hai salut. uite,….un posibil scenariu : toata tarasenia asta cu “jiji” este facuta impreuna cu basescu, cu “acordul” lui becali. posibila alianta a lui “base” cu PNG in vederea alegerilor prezidentiale, simpatie pt becali in randul “pulimii”(vorba lui mircea)….si 3-4 procente pt basescu ar putea sa faca diferenta la alegeri….. poate este de discutat !?

  5. Chiar daca personajul pe mine ma plictiseste suficient cat sa nu dau doi bani pe ceea ce face sau spune, e de remarcat, totusi, ca a facut in finalul articolului, o comparatie fortata. Ca in jocurile acelea in care sunt enumerate mai multe obiecte si trebuie sa-l gasesti pe cel “ciudat”.
    Aici, ar suna cam asa: “dintre urmatoarele nume, care se potriveste cel mai putin cu celelalte: Dan Diaconescu, Victor Ciutacu, Mircea Badea?” Raspuns: Dan Diaconescu.

  6. Pai nu e foarte compliat… Iata ce se poate intampla, atunci cand o persoana ( sa presupunem, neinfluentata politic) ajunge sa hotarasca intr’o chestiune care o depaseste din punct de vedere profesional. Unii oameni, inainte de a avea anumite probleme, defecte, intentii, sau mai stiu eu ce, pot sa fie pur si simplu usor inluentabili si incompetenti.

  7. Domnule Ciutacu
    Ati afirmat, nu de putine ori, ca dvs sustineti statul de drept, o justitie independenta etc.

    Si atunci de ce va chinuiti sa alimentati isteria cu “eliberati-l pe Gigi”? Justitia nu se face la televizor, sub presiunea strazii. Oare ati observat ca sunteti de aceiasi parte cu un infractor care scuipa ziaristi (si ii ia si la bataie)si care ameninta procurori in direct la tv, cu un criminal care l-a ucis pe dl. Ursu, cu o gramada de burtosi cu lanturi la gat si bate in maini. Credeti ca intr-o astfel de companie luptati pentru o justitie independenta? Asta e statul de drept pe care il visati? Eu cred ca nu…

  8. D-le Ciutacu,

    Ce va spusei eu acum o ora pe postarea anterioara?
    Aveti grija,”deontologii” au inceput sa va vaneze;valoare naste invidii si inimaginabile actiuni.
    Eu va sunt alaturi-am si eu “o pusca ” in amaratul meu de cap,cu care va stau alaturi.

    Numai bine,cu tot respectul,
    IoanaP

  9. Deocamdata, privarea de libertate, ramane un delict deosebit de grav, or acest delict, Becali nu-l mai poate nega.
    Daca dvs considerati ca aceste actiuni sunt doar niste bagatele, nu cred ca este cazul sa va mirati de atitudinea tot mai ostila din partea cititorilor fata de subiectivitatea dvs.
    Afirmati ca nu va pasa, cu toate ca eu nu cred sa fie chiar asa. Sunteti destul de inteligent ca sa va pese de opiniile cititorilor, mai ales ale celor care va contrazic.

  10. S-a depus vreo plingere penala impotriva oligofrenului Mircea Bazesti pina acum? Nu, inseamna ca, efectiv domnul Ciuvica o sa-si merite soarta. Daca tot a luat taurul beat de coarne trebuie sa-i dea si lovitura de gratie. Altfel taurul ii va scapa din miini si-i va infige coarnele in burta. Pe principiul mafia iti face casa sau cavou, alta cale nu exista.

  11. @Catalin: n-am cerut niciodata eliberarea lui Becali, ci numai respectarea legislatiei. daca aveti curiozitatea, sintahma “justitia nu se face-n strada” o gasiti in editorialul meu din JN. si nici nu l-am avut eu invitat pe Marian Clita, ci Dan Diaconescu, asa ca n-am nici o companie de care sa ma jenez.
    @ernest: insistati sa-mi puneti in gura cuvinte pe care nu le-am rostit. si chestia asta incepe sa ma enerveze al dracului de tare. cititi editorialul.

  12. Am scris zilele trecute ca incercarile unora de a-l scoate pe jiji basma curata sunt lamentabile. Revin: motivatia judecatoarei (apropos, de ce nu i se spune numele la TV !?) este idioata. Lamentabila ar fi putin spus.

  13. este adevarat ca acest caz a facut lumea sa vb mai putin sau chiar deloc despre comunistul Basescu si corupta sa familie. Sincer sper ca dupa ce Base va pierde alegerile in mod rusinos sa aibe grija ” justitia ” noastra sa-si petreaca si el cateva zile, luni…. in acelas “loc de relaxare” in care a stat si Becali in ultima perioada. Base chai ar avea motive pt care sa fie acolo.

    Am citit cateva comentarii a catorva “analisti” care scriu aici si ma mir de cat de multi prosti nu mai pot trai de tine

  14. @Victor Ciutacu

    Ei nu!. Dvs nu rostiti niciodata nimic, nu-i asa? Doar ca vi se pare corecta orice actiune indreptata impotriva lui Basescu si halucinante oricare alte pareri sau actiuni care l-ar favoriza.
    Din acest pdv aveti, din pacate, perfecta dreptate. Nu spuneti niciodata, nimic.

  15. Becali si mioritele justitiei basiste
    Stilul pedagogic-educativ folosit de judecator pentru a motiva sentinta de mentinere in arest poate fi orice, predica preotului in Biserica, Invataturile lui Neagoie Basarab catre fiul sau Theodosie, indrumarile dirigentelui catre elevii sai, motivarile din procesele staliniste, cand condamnatul la moarte ii multumea preiubitului tatuc pentru ca urma sa fie impuscat etc., orice altceva, numai o motivare profesionist-juridica a actului de Justitie in Romania anului 2009, nu.
    Nu sunt fan Becali, dimpotriva, insa asa o facatura puturoasa, doar in operele foiletonistilor francezi ai sec. XIX, mai poti intalni.
    Dar chiar si in conditiile acestea, arestarea preventiva pentru 29 de zile nu se justifica, deoarece nimeni din tara asta nu vede in Becali un astfel de pericol public (are el altele, mult mai grave) incat, odata eliberat, sa se apuce sa-si caute victime pentru a-si ostoi pornirile criminale fata de hotii de masini.
    Motiv pentru care judecatorul, la comanda politica, a gasit de cuvinta sa-si explice gestul cat mai artistic cu putinta, si sa creeze o adevarata pagina de literatura moralizator-educativa, cu scopul prostirii mujicului roman, insetat de sange machedonesc.
    Aberant si rusinos totodata, intr-un stat asa-zis de drept, in care politicul ajunge sa fie citat si nominalizat (traian basescu), in rapoarte de briefing ale inaltilor demnitari straini veniti in vizite oficiale in tara noastra, ca factor decizional in actul de justitie.
    Ceea ce este mai interesant in toata aceasta afacere, este faptul ca toata lumea si-a dat seama ca este o facatura nenorocita, menita sa escamoteze gainariile clanului basescu, dar nimeni din cei intervievati pana la exasperare in aceste zile nu indrazneste sa pomeneasca in clar numele presedintelui.
    Cert este un lucru.
    Daca Becali va fi eliberat astazi (si in opinia mea va fi), functie de viitoarea lui prestatie publica in mass media, ne vom putea da seama daca mesajul politic transmis prin acest simulacru juridic si-a atins scopul sau nu.
    La cum ne-a obisnuit Oierul pana acum, este de asteptat un spectacol regal dupa eliberare, spectacol ce va inrosi circuitele televizoarelor de tunetele si fulgerele latifundiarului.
    Daca insa vom avea parte de o tacere spasita croita pe fondul unor declaratii becaliste prin care “acesta isi va arata increderea in Justitia romana”, este clar, mesajul a fost insusit cum trebuie!

  16. @ernest: grija dvs pentru Basescu e emotionanta, dar nu asta-i subiectul. dat fiind ca de vorba buna nu intelegi, plecati instantaneu de pe acest blog. reclamati-ma la CEDO ca v-am ingradit dreptul democratic de a-l apara pe presedintele Romaniei!

  17. Eu ti-am spus ca Mircea Marian traieste pe planeta lui care nu-i si a noastra. Daca a ajuns acolo pe cont propiu sau ajutat e si aia o intrebare pe care mi-as pune-o daca m-ar interesa.

  18. @ Victor

    Nu am spus ca l-ati invitat dvs pe criminalul Clita ci doar faptul ca a fi perceput ca avand o pozitie comuna cu el mi se pare sub demnitatea oricarui om care se respecta. Sunt sigur de altfel ca nu aveti nici o legatura cu asemenea indivizi (nici cu varul scuipator). Totusi as fi apreciat mai mult o “initiativa” de genul “Cornel Iancu-n puscarie” decat cea cu “Base e de vina pt arestarea lui Becali”. Tot pentru respectarea legii ar fi fost si ati fi evitat asocierea cu dejectiile mai sus numite.

  19. Ma amuz!!! Vad ca se mai rataceste lumea,pe aici. Atitudine “tot mai ostila”,Ernest? Daca te uiti la numarul comentariilor,in crestere de la luna la luna,pe acest blog (si sper sa atinga apogeul in toamna!), la ratingul Sintezei,al Tonomatului,daca privesti reasctia basescienilor cand asculta interventia telefonica a lui Mircea Basescu (pupilele dilatate,spranceana ridicata, gura cascata!),iti dai seama ca unii nu folosesc cum trebuie gradele de comparatie.Un sfat.Daca privim realitatea asa cum este ea,si nu cum ne place noua sa o reprezentam ,atunci,formularea corecta este atitudine “din ce in ce mai putin ostila”.
    MI-am dat si eu cu parerea.

  20. Mi se pare absolut uimitoare patima si zelul cu care unii inca il apara pe Zeus. Daca pana in toamna mai aveau circumstante atenuante sa il considere pe base inca un lider serios (poate locuiau in pesteri si nu se uitau la tv), din toamna asta pana si un ciclop miop care se uita cu ochiul semidefocalizat la TV poate observa cu usurinta inconsecventa si badarania sefului statului – plus modul in care ii trateaza pe jurnalisti care, pentru dumnezeu reprezinta INTERFATA LUI CU PUBLICUL. Asa dar pentru acesti latrai, poate doar lipsa memoriei pe termen lung ar mai putea fi o asa zisa scuza.

  21. Auzi la bOC ce declara referitor la ce-a zis Geoana. Formidabil astia isi fac tara lor Ce stat de drept ca eu 1 nu inteleg nimik. Al cui stat de drept?????? ca al nostru nu e evident….hmm oare ce am putea face sa avem aceleasi drepturi ca acesti “ZEI”….Putina jertfa????…din partea lor n-ar fi rau…ba chiar sa-i sacrificam pe toti…gandesc vizibil…pacat ca sunt singur.

  22. Eu pe cine sa sechestrez??? Sunt un cetatean roman sechestrat nu de d-ul Becali ci de propriele autoritati ale STATULUI ROMAN deoarece Dreptul meu de proprietate a fost sechestrat de Statul Roman care mi-au sechestrat atat proprietatea cat si dreptul de proprietate. Stat care NU
    NU au vrut sa respecte si sa puna in aplicare Legea proprietatii si ca urmare a faptului ca mi-a fost incalcat dreptul la proprietate am fost nevoit sa apelez la instanta. Dupa ani de procese acum autoritatile Statului Nu vor sa aplice hotararele definitive si irevocabile data de instante, Curtea de Apel prin Sentinta civila din.2005 a anulat in parte H.G.nr.855/2002 anexa parte in ceea ce priveste terenul in suprafata de 3.0 mp proprietatea mea iar, instanta a retinut si s-a pronuntat ca dreptul de de proprietate NU a fost pierdut niciodata de nici un act de trecere in proprietatea statului, de parinti mei si nici de mine ca mostenitor. Dupa dupa 12 ani de procese sentintele definitive si irevocabile date in favoarea mea a proprietatii mele, am incercat sa-mi fac documentatia cadastrala si intabularea dreptului de proprietate care a fost respinsa de Agentia de cadastru si oficiul de intabulare conform Legii nr.7/1996 pe motiv ca trebuie refacuta documentatia care se face atat pe cale amiabila cat si prin instanta in situatia in care unul din proprietari nu vor pe cale amiabila, deoarece se se suprapune in Cartea Funciara – terenul statului. Dupa primirea acestei adrese am trimis diverse cereri, adrese pentru atat pentru refacerea pe cale amiabila a documentatiei cadastrale cat si pentru eliberarea Titlului de proprietate adresate Primariei Sector 4, Primariei Capitalei, Prefecturii Bucuresti, cat si Statului Roman reprezentat de Ministerului Economiei si Finantelor, adminstrator, Ministerului Mediului si Dezvoltarii, Primului Ministru, Presedintelui Romaniei. Acestia mi-au trimis raspunsuri iar prin raspunsurile ambiguie date si primite nu au aratat ca sunt de acord cu refacerea documentatiei si m-au trimis-pasat de la o institutie la alta pe motiv ca nu ei trebuie sa raspunda, sa ia in considerare sentinele judecatoresti definitive si irevocabile iar unul din raspunsurile telefonice primit de la un reprezentant al Ministerului Mediului si Dezvoltarii a fost acelea ca ” nimeni nu va semna pentru ca va raspunde pentru ce a a semnat toata viata, chiar daca este legal”. Asa ca in anul 2008 am fost nevoit sa dau din nou in judecata Statul Roman prin reprezentantul sau Ministerul Finantelor si Economie in temeiul Legii 7/1996 si unde instanta prin Sentinta din dec.2008 a dispus rectificarea Cartii funciare secta Localitaii Bucuresti sector 4 si anularea in parte a documentatiei care a sat la baza deschiderii cartii funciare, iar statul Roman a facut iar recurs pentru a ma judeca probabil inca 20 ani si poate voi muri si eu cum a murit parintii mei sperand sa-si intre in drepturi. Sper ca pana voi muri o sa am bucuria sa termin procesele cu Statul Roman si sa pot sa-mi exercit dreptul de proprietar asupra proprietatii mele. Sa nu uite Statul Roman ca si eu am mostenitori si se vor judeca in continuare cu ei si tot NU VOR REUSI SA-MI IA DREPTUL DE PROPIETATE SI DE PROPRIETAR chiar daca nu sunt d-nul Becali sa am puterea sa-l sechestrez. un umil cetatean roman al acestei TARI ROMANIA care se simte sechestrat de STATUL ROMAN NU DE NU DE D-UL BECALI SI NICI DE UN CLAN DE MAFIOTI

  23. Victor Ciutacu, respectarea legislatiei e posibila atunci cand o si cunosti. Dar Codul de Procedura Penala se cam stie din parti de cei care, din pacate, trebuie sa-l aplice. Si nici nu-i de mirare, la cat de “peticit” a fost prin nu stiu cate modificari. Iata o ultima incalcare a legii prin care azi s-a pierdut timp de pomana: in loc sa se suspende procesul ca urmare a cererii de recuzare, trebuia ca cererea sa fie respinsa pe loc ca inadmisibila si trecut mai departe la judecarea recursului.
    Iata de ce: alin 4 al art. 51 Cod Procedura Penala, un petic din 2006, spune: “Completul in fata caruia s-a formulat recuzarea, cu participarea judecatorului recuzat, se pronunta asupra masurilor preventive”, din masurile preventive facand parte si arestarea preventiva. Asadar, judecatorii recuzati au dreptul sa decida luarea masurii arestarii preventive, cererea de recuzare neavand nicio influenta asupra acestui drept. In principiu, acest alineat se aplica in faza de judecata cand judecatorii care solutioneaza cauza ajung sa decida si luarea unei masuri preventive, cel putin unul e recuzat si atunci iau masura preventiva in completul ce-l include pe judecatorul recuzat si de-abia pe urma suspenda procesul pentru solutionarea cererii de recuzare de un alt complet din care nu face parte acesta. Dar, in cazul de fata, cand singurul rol al judecatorilor era sa decida doar asupra luarii masurii preventiva inseamna ca, tocmai datorita acestui alineat, cererea de recuzare devenea lipsita de interes si trebuia respinsa ca inadmisibila. Iar potrivit alin 3 al aceluiasi art. 51, inadmisibilitatea cererii de recuzare “se constata de completul in fata caruia s-a formulat recuzarea, cu participarea judecatorului recuzat”. Adica exact ce spuneam la inceput : trebuiau sa respinga cererea si sa treaca mai departe fara sa mai piarda vremea. Asta daca, evident, legea se cunostea.

  24. Lapusneanu e foarte actual, daca Lapusneanu a zis cum se zice ca a zis. Prosti si multi!
    Grea batalie! Atunci prostii erau in strada, desculti. Acum umplu televizozrele, ziarele, asa-zisele institutii ale statului . Se pare ca nimeni nu intelege nimic. Nu se discuta “problema” ci mahalagismele din jurul ei!

    @Victore , esti prea sus pentru toti strutii care pentru mement isi arata doar fundul, caci cu capul sint ascunsi!

  25. nu-mi place cand cineva imi foloseste nikul.
    Ma enervez.
    Psihologul .. ia shimba rapid directia.. si vezi poate pe drum gasesti un al nik.

  26. Cui prodest, JUST-titia Romaneasca

    Despre ce discutam de fapt ?
    Din ciclul de emisiuni: Nici o zi fara circ la TV, azi avem episodul Becali la racoare.
    Dincolo de orice fapta reprobabila savirsita in deplina lui inconstienta de bonomul  miliardar, ma inspaiminta modul secvential, incontinuu si rupt din contextul general al faptelor in care se misca si actioneaza statul roman prin instrumentele sale . Unul dintre faptasi se pare ca se afla in momentul in care a participat la furt, intr-o scurta” permisiae” din inchisoare, in care nu cred ca a revenit…
    Imi este deja teama, poate asta este si unul din scopurile ascunse, din viitorul planurilor, de modul jalnic in care procuratura si justitia inteleg sa-si onoreze obligatiile asumate prin juramint. Prin extindere, statul roman, nu-l scriu cu litere mari ca nu merita, inca nu este de Drept, este jalnic si patetic in micimea explicatiilor /argumentelor din rechizitorii. Impuse mai mult de reactia mas-mediei, oricum partinittoare ca orice persoana, supusa la ea insasi, media, la propriile lacune, generate din lipsa de cunoastere a adevarului ultim. Argumentele contra ale unor mai mult sau mai putin ilustri avocati, indica o sfidatoare atitudine fata de lege sau pur si simplu o lipsa de profesionalism acuta si induce doar slugarnicie interesata.
    CUI BONO ?!
    De aici incepind si sfirsind, restul ramine doar un exercitiu de intimidare.
    Qui PRODEST ?!
    Dupa gasirea raspunsului corect la intrebarea prima, cea de-a doua nu mai ridica probleme majore, evident raspunsul este : mai multa putere, prin fie cel putin intimidarea adversarilor decit prin reducerea lor la tacere si eliminare. Nu de alta, dar se dezechilibreaza balanta, si trebuie reinventat oponentul.
    Asa cel putin, avem unul, il papusim cind si cum vrem, circul exista dar e controlat, isi face efectul, specatorii sunt la locul lor…deci…dormim in pace…
    In limita bunului simt propriu, inca ma educ, valorile fiind in schimbare, morala cere adaptabilitate, vorba aia..Doar boul e consecvent… gasesc extrem de ciudata in acest caz specific, dizjunctia faptelor. Stiu ca in sistemul juridic mioritic, institutia precedentului nu exista, si asta dintr-o sorginte istorica, stalinista, cind unul din instrumente era desigur dualitatea Partid-Justie, in care ce hotara primul era aplicat de celalat.
    Exista insa institutia recursului, efemer exercitiu democratic daca institutia bicefala funtioneaza pe baza de comanda.
    Oricum o dai, nu e bine, daca cistiga Gigi recursul, statul o fura rau de tot si atunci,ne scade rau de tot nivelul de trai la ce sume o sa ceara despagubiri pentru abuzul facut, daca insa PIERDE recursul mai bine ne luam un bilet de avion One-way.
    Procese pe rol cu subiectul “sechestrare” se pare ca mai exista, foarte cunoscutul Dl Costel, fiind judecat in libertate pentru sechestrarea a tot trei persoane, exista si imaginin video, cu sechestratii in custi; ceeaq ce surprinde este faptul ca inculpatul in acel caz, a depasit faza in care este acum Gigi, fara a fi cercetat in arest.

  27. Persist in prostia mea cu scenariul pe care l-am banuit chiar din prima zi si pe masura ce trece timpul , acesta devine din ce in ce mai real. Intr-adevar facatura cu oierul e marca Basescu dar nu in sensul deturnarii atentiei de la afacerile familiei. Chiar isi inchipuie cineva ca Basescu tremura de frica acestor “dezvaluiri” ?? El n-are nici o apasare cand vine vorba de ditai flota, ce mai conteaza un apartament sau o livada la Agigea ? Chestia cu Jiji e bine gandita, Jiji devine erou national, candideaza si vom avea un tur 2 Basescu-Becali, iar noi toti vom merge incolonati si spasiti la vot sa punem umili stampila pe Zeus, ca doar n-om fi chiar atat de inconstienti sa ne dam pe mana ciobanului. Iar ne-a tras-o marinaru’ ! Pacat ca voi antenistii ati cazut in plasa, deja zarurile au fost aruncate, ma asteptam de mult mai multa perspicacitate de la Ciutacu si Badea. Ca Gadea a-nghitit gogoasa, nu ma mira, dar de la cei 2 chiar ca e o surpriza. Basescu a scapat in invingator si Antenele au contribuit din plin la asta prin victimizarea oierului care daca e sa o luam pe cinstite , ar fi trebuit de mult bagat la mititica.

  28. @Tuturor : voi /dumneavoastra il auziti ce debiteaza Mircea Marian pe REalitatea?
    MUIIICAAAA. Zamislitorul de civinte a luat locul dusilor TRU si altii

  29. Nu stiu ce ar mai putea fi de comentat aici sau ce argumente se pot aduce in favoarea legitimizarii panaramelor care se intampla la noi in tara, sub paravanul justitiei. Cata negare a oricarui discernamant cer niste oameni doar in virtutea functiilor pe care le ocupa!!! ( asta este un demers deja incetatenit la noi in Romanica – vezi Basescu, primul minsitru, ministrii s.a.m.d.). Ar trebui sa fi extrem, extrem de naiv sau intr-o faza profunda de negare a realitatii ca sa poti accepta in mod constient ca faptele care s-au petrecut zilele astea sunt normale.

  30. Ca politia nu ar fi recuperat in veci masina lu’ Becali, e adevarat; ca si-a facut singur dreptate, e o prostie; ca motivarea judecatoarei a fost subtire, e adevarat; ca se imping toti sa-l apere aiurea pe oier, e o prostie. Pina la urma, Becali este un parvenit prost si snob, caruia i s-a urcat puterea la cap si isi imagineaza ca poate sa faca numai ce vrea el…

  31. Mie cel mai tare imi placura explicatiile lui Mircea Badea !
    Gigi Becali trebuie sa ajunga in puscarie pentru faptele pe care le-a facut , adica pentru schimbul de terenuri si pentru evaziune , nu pentru niste chestii inventate .
    Nu i-ar strica lui JIJI putina puscarie , dar e pacat sa stea la de unul singur , fara sa fie insotit de altii ca el .

  32. Alo! Alo! Alo! Tovarasi,stati linistiti! Stati linistiti! E o provocare ordinara,asta! Ceausescu e mai actual k oricand,e ca Caragiale.

  33. iti multumesc ca ai raspuns,dar tot nu sunt de acord cu tine.Judecatoarea a judecat”fix”(vorba ta)dupa articole din codul penal.Penibili sunt avocatii care vor sa o intoarca ca la Ploiesti,desi evidenta este clara( un pleonasm,dar nu am gasit altceva).Succes deseara la emisiune.

  34. are dreptate dl cristoiu. un singur lucru ma intriga: de ce cand participa la sinteza zilei nu v-a spus la toti cei care luati parte la acele sezatori penibile sa va mai potoliti, sa fiti mai rationali si sa nu fiti orbiti de scenariile pe care tot voi le inventati?!
    poate pentru ca insusi dl cristoiu sufera de scenarita.

  35. Astia de la Esapamentul Zilei mai au curaj sa vorbeasca dupa titlurile gen “Scanteia” publicate in favoarea Stapanului de la Cotroceni? Sa le fie rusine, halal editorial, astia mai scriu doar pentru votantii EBA (amoEBA)

  36. Nu pot sa nu remarc ce motto v’ati tras, din clasici in viata!
    Aceeasi Eba, intrebata care vor fi prioritatile sale in cazul ca va fi aleasa pentru a ne reprezenta la Bruxelles: “In primul rand, ma voi intoarce in PDL (…)”
    Trebuie sa’i apreciem sinceritatea.

  37. bre, si inainte imi trebuia un vagon de lamai pentru macar a privi la chestia care se numeste Mircea Marean, da’ vazandu-l si mai ales auzindu-l astazi pe Realitatea, am reusit sa aflu in ce penurie acuta de “ziaristi” intregi la minte ca de talent nici nu poate fi vorba se afla oficiosul. Cred ca si dialogurile intre alienati mintali au pe undeva mai multa consistenta logica decat discursul acestui mascarici. Dom’le nu i-a spus nimeni ca listele pentru candidatii pd-l la euro, au fost inchise deja? Nici ca numarul de consilieri prezidentiali este limitat si deocamdata satisfacut? ce dracu’ urmareste omu’ asta? nici macar deinjurat, nu-mi vine sa-l injur. Pai, fara falsa modestie, eu.un amator , scriu de o mie de ori mai bine decat scarnavia asta, ca sa nu mai pomenesc de ceea ce se numeste “procesul gandirii”, care de bine de rau imi functioneaza normal. Oare din atati pupinbasisti Realitatea n-a gasit sa se prostitueze cu altcineva mai de soi, cat de cat? Mare Ti-e Gradina Doamne!

  38. @ de mama lor :1. iata un scenariu: Cristoiu sufera de un EGO prea mare. Maestrul si-a luat-o in ego rau de tot. Adica , niste jurnalisti tineri , sa nu-l asculte? Sa nu fie el piua 1? Pe ce lume se credeau astia? Se pare ca audientele sint mai mari de cind si-a anuntat demisia in direct din motive atit de etice!
    2.Cristoiu este un avar . Isi cam pierdea timpul pe putini bani. ( nu toti fac benevolat, ca Ciutacu , la Sinteza zilei)
    3. lipsa de caracter si-a mai demonstrat-o si in alte ocazii.
    4. Uimirea mea ste ca , misogin cum este, a acceptat incitatia la G.V. Firea!?
    5. Dialogul cu Cioroianu a fost de tot cacatul.
    Doi mahalagii care se dau gentele-mani!
    Concluzie: Cristoiu si-o trage singur la gioale. A cam venit vremea sa taca , altfel se va uita care i-au fost (sint) calitatile.

  39. @victor: ti-as ura din suflet s-o furati miercuri de la olteni, da’ daca si astia incep sa aiba pretentii mi-e ca ramane steaua pe dinafara.

  40. halucinat este faptul ca Gigi Becali este pus sa isi demonstreze nevinovatia. ca in anii 50.

    Au vrut sa il umileasca si au facut din el un erou…

    Daca oamenii aia vin sa il sustina si vin la bucuresti, vin pentru ca nu au incredere in justitie, vin pentru ca oricine vede ca e manevra…
    vin pentru ca nu s-a respectat legea in cazul arestarii.

    in ceea ce il priveste pe idiotul ala de la evz nu merita atentie…

    ps: HAI CRAIOVA!

  41. Am recitit editorialul dlui Cristoiu, ca am crezut ca mi-a scapat prima oara, insa tot n-am gasit unde face referire la Sinteza Zilei de aseara sau la cei prezenti in emisiune. Si atunci nu vad de ce v-ati atacat. El se leaga doar de Antena 3 si Realitatea in ansamblu si cum s-au comportat zilele astea vizavi de cazul Becali, si consider ca are dreptate. Sigur ca generalizand loveste poate si in emisiunea de aseara dar nu cred ca a fost intentionat. Cred ca va urma o explicatie din partea sa. Sper, cel putin.

  42. Mircea Marian (MM) a ramas acelasi bou care acum 6 luni il pupa in cur pe Baselu.
    Taranu’ e mercenar de presa, clar.

  43. d-le ciutacu,va rog sa va referiti la ‘sinteza’ ,de veti veni,la cazul teroristului in slapi de la inceputul lui august 2006,caz ce acoperea cu succes,perdea de fum, fuga lui hayssam.tipic securistic.acum ,il avem pe teroristul in papuci de casa bekali(desi, nu prea ma omor dupa personaj ,dar i se face o nedreptate)

  44. Cat de “neatent” trebuie sa fii in citirea unor cuvinte, incat sa afirmi ca V. Ciutacu il apara vehement pe Gigi si ca acesta de fapt nu apara statul de drept asa cum ar trebui!
    De parca daca nu l-ar apara pe Becali, notiunea de stat de drept ar fii mai bine inradacinata in mintea unui jurnalist de talia lui V.C.!
    Interesant este ca in mintea unora, acum cand Gigi este arestat se itesc mult doritele revelatii de a-si da cu parerea in legatura cu subiecte de altfel foarte serioase!

  45. Trebuie sa recunosc ca ma irita destul de tare cand cineva care nu are cunostinte de specialiate in drept incepe sa abereze pe subiect. Ca jurnalist cand vrei sa discuti asa ceva, pe langa faptul ca te informezi foarte bine iti chemi in emisiune specialisti. Daca e o emisiune in care vorbesti de unul singur atunci mai bine nu comentezi chestiuni tehince. Tot abera ieri Badea sustinand ca numai faptele conteaza in procesul penal. Nu e adevarat! Conteaza si faptele si persoana. A auzit oare de umanismul dreptului penal? De individualizarea pedepsei? De recidiva? De eliberare conditionata? etc etc etc. Sunt foarte multe institutii. In cazul arestarii preventive cand cel mai important lucru este pericolul social al invinuitului/inculpatului, pe langa multe alte conditii care tin tot de persoana lui si care sunt strict prevazute de lege printre care ceea mai importanta pentru speta mi se pare” exista date ca inculpatul exercita presiuni asupra persoanei vatamate sau ca incearca o intelegere frauduloasa cu aceasta” ,normal ca o sa conteze cand se ia masura cine e Gigi Becali. Cum ar conta cine e oricine altcineva. Becali e o persoana publica, e formator de opinii, are influenta media, are putere economica etc. Asta e el. Si va rog sa nu mai dati exemplul iubirii mele S.U.A cand aberati. Acolo ar fi fost si mai important cine e persoana pentru ca hotararile judecatoresti sunt izvor de drept si creeaza precedent. Cu cat are mai multa notorietate perosana cu atat trebuie sa fi mai precaut ca judecator. Oricum tendinta e sa fi excesiv de tolerant tocmai pentru ca deja cunosti intr-o anumita masura persoana resepectiva. Presiunea impactului socal ajuta foarte mult la balansarea acestei tendinte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.