Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Cât costă kilu’ de caracter în galantar?

Cât costă kilu’ de caracter în galantar?

UPDATE: Dat fiind că Piedone tocmai anunţă că nu pleacă din PC şi candidează la Primăria Sectorului 4, abia aştept să citesc în Oficios că a redevenit un personaj dubios Până atunci, Voiculescu-i de vină.

Până să-l apuce disidenţa faţă de Voiculescu, primarul de sector care şi-a completat buletinul cu numele (de familie?) Piedone era, pentru Evenimentul zilei şi alte foi finanţate de stat sau din surse dubioase, un maţe-fripte care şi-a luat carnetul (inclusiv pe ăla de TIR) la fabrica de permise Piteşti. După ce voinicul de la 4 a trecut de partea poporului suveran, el a devenit, în acelaşi loc, un soi de lumină a politicii. Toată lumea trage, dacă ai atât de puţină minte cât să te-apuci să crezi ce scrie Oficiosul, de farul călăuzitor al politicii bucureştene. Nimeni nu-şi mai aminteşte cum omu’ arunca găinile congelate şi carnea vânătă prin pieţe, la fel cum i s-a şters brusc din CV şi carnetul de conducere dobândit la şcoala din subordinea cumătrului argeşean al lui Băsescu. La fel s-a întâmplat cu Mocanu de la Buzău (iniţial baron care face nuntă opulentă pe sărăcie, ulterior caracter fiindcă se ceartă cu Ponta şi Antonescu, înainte să treacă la UNPR) şi se întâmplă şi cu medicul Ciuhodaru. Ba ăla mic e noul Hipocrat, descălecat în Copou cu stetoscopul la gât, ba-i un carierist care, în lipsa convingerilor politice, şi-a trădat partidul în schimbul unei iluzorii dregătorii locale şi care, în timpul liber, face Moldova de râsumileşte asistenţi SMURD şi se pontează-n fals. Statusurile lor mediatice se vor schimba în rău sau, după caz, vor fi poleite în funcţie de traiectoriile politice şi, logic, de taberele pentru care (nu) vor candida. Că de existenţa caracterelor unor scribălăi abuziv porecliţi ziarişti, care azi te scuipă de Iudă şi mâine te caţără pe-un piedestal poleit, nici nu mai poate fi vorba.

P.S. Ca să preîntâmpin băgările tâmpite-n seamă, amândoi îmi sunt perfect neutri, nici unul dintre ei nu a participat la “Vorbe grele”, pe Antena 3, în anul scurs de la debutul emisiunii în acest format, ambii au fost invitaţi la Antena 2 şi au venit (sper că nu mă înşel) câte o singură dată: Piedone în campania pentru locale (ca şi alţi candidaţi la primăriile de sector), Ciuhodaru după demisia din PSD şi prima trecere la UNPR. N-am nimic de împărţit cu ei, nu le-am dus nici lipsa, nici dorul…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

80 thoughts on “Cât costă kilu’ de caracter în galantar?

  1. @d & cristi radulescu: unde se vorbeste, in acest text, despre ziaristii de la Antene/Intact? eu n-am vazut, pana acum, pe posturile trustului, injuraturi la adresa lu’ Piedone & Ciuhodaru sau mari dezvaluiri despre ei, da’ poate nu m-am uitat eu suficient la televizor. si nici nu-mi amintesc ca eu sa-i fi elogiat/injurat vreodata pe cei doi (cu asta se ocupa Evz, de regula), da’ poate m-a lasat memoria.
    @all: de ce i-a primit PC? probabil (ca sa nu ma dau posesor de certitudini) din interes politic meschin, la el ca-n orice alt partid. din fericire, nu-s membru (cu atat mai putin conducator) al partidului. deci n-am participat nici la aducerea, nici la excluderea lor. da’ daca-i nevoie sa fiu eu vinovat ca n-au ei caracter stiti unde ma gasiti

  2. sincera sa fiu nu ma mai mira nimic, dar la dr.Ciuhodariu nu prea m-as fi asteptat, mie imi placea cand ii luau interviu intotdeauna vorbea la obiect, dar ca sa treci la jegurile alea de oprea si ontanu(care s-a perindat de la un partid la altul, doar ca sa iasa mai nou isi cumpara voturi pt alegeri plimband cetatenii prin bulgaria, mai nou in italia si la anul in israel) si scuze ca am deviat de la subiect, cat despre piedone alta hahalera, eu stau in 3 si dabia astept sa debarce negoita cu gasca lui.

  3. concluzia? ziaristii ar trebui sa critice pe toti si toate. bineinteles, moderat. altfel, nu stii ce va decide politicianul lui de politician.

  4. insusi traseismul politic ii descalifica; care traseim politic inca mai astept sa fie interzis pe durata unei legislaturi; problema este ca sunt prea multi cocalari care pun botul la astfel de actiuni “patriotice” de asa zisa disidenta din partea politicienilor; de unde psihoza asta de a intra in cartea de istorie a romaniei?!

  5. La ei se aplica… ati mintit poporul cu televizoru’,ce mai faceam noi(piedone si ciuhodaru)treaba si cum ne adulau privitorii,si-si ziceau cand ne facem noi mari pre multi o sa-i popim.Da,caracterul il masuram cu kilu’in galantaru’din obor,numai ca greutatea este si ea masluita,ca caracteru’,ca peste tot,meteahna uzuala.Politica asta tampeste pre multi si sa nu-i mire cand vor ajunge invizibili,curba descendenta se pare ca-i atrage.Mai vrem caractere cand stadiul de rama este cotidian,ce pretentii mai avem!

  6. daca tot sunt alegeri uninominale ar fi interesant ca pe buletinul de vot in chenarul fiecaruia sa fie trecut si traseul politic (perioada si partidul) din ’89 pana in prezent…

    PS. La unii s-ar putea sa nu le ajunga o fila de buletin de vot

  7. Poate ca tradarea ne este infipta in gene,poate ca astia de tin fraiele sunt diabolici,inspaimantatori,dar mie mi se pare ca Opozitia asteapta prea mult cu actiuni ferme si nu stiu de ce nu-si asuma prodducerea unui “cutremur”.Teama mi-e ca din aceleasi motive pentru care unii schimba tabara.

  8. Mihaela ai dreptate ! pe politicieni ii promoveaza si presa , asa ca sa ia aminte !

  9. Lasa-i sa se duca la putere.Cind o fi la ales tuseste de doua ori Oprescu si nu se mai aude de labartat veac.Si mai frumos o sa fie ca nu va primi nici o functie.
    Cit despre “chirurgul lui peste” doi la kil.Asa trebuie acum inainte de alegeri,afara cu fripturistii sa stim pe ce oameni ne bazam !

  10. Dupa cum s-a obisnuit romanaul ca marfa din galantar sa fie pentru toate buzunarele (ca sa ajunga la toata lumea) asa si cu “kilu’ de caracter în galantar” este pretuit cam la fel ca orice marfa doar ca buzunarul e putin croit altfel, tine cont de culoare politica (a “buzunarului” evident).
    Citind zilele trecute din vorbele intelepte ale lui Ghandi , cred ca natia romana se situeaza pe-aci :
    ” Se spune ca cineva l-ar fi intrebat pe Gandhi in legatura cu factorii care distrug fiinta umana si ca el ar fi raspuns:

    “Politica fara principii, placerea fara angajament, bogatia fara munca, intelepciunea fara caracter, afacerile fara de morala, stiinta fara umanitate si rugaciunea fara caritate.
    ……….
    Viata este ca o oglinda: daca zambesc, oglinda imi intoarce zambetul. Atitudinea pe care o am in fata vietii este aceeasi pe care viata o va lua fata de mine”
    Noroc ca l-am auzit aseara pe Mircea ca ai scris acest articol

  11. Cand ii aud pe pedelistii ce se bat cu caramida in piept ca sunt de dreapta, mi se face sila de ei! Parca erau in urma cu cativa ani membri cu drepturi depline in Internationala Socialista. Ba Stoica ala de la Institutul de Studii Liberale, incaseaza milioane din banii de la stat pentru contracte avocatesti, date pe motive de apartenenta la PDL. Cu alte cuvinte, ei sunt capuse de stat, insa semnalizeaza pe dreapta politicii. Dar gasesc destul prosti pe care sa-i prosteasca. Intr-o tara normala, orice dute-vino de pe stanga pe dreapta ideologica ar insemna sinucidere politica, nu si-n Romania, unde, votul se da, in destule si decisive cazuri, la galeata si la punga cu orez.
    Nu exista politica in Ro, ci doar mica intelegere, invarteala, bagabonteala, vorba lui Badea, si toate astea se intampla din lipsa de caracter pana la urma! Traim intr-o “sotzietate fara moral si fara printzipuri” si “asta ne ocupa tot timpul”!

  12. cu parere de rau trebuie sa zic ca noi nu avem partide cu ideologii ci niste gasti ce se bat pt putere. in astia 21 de ani am cautat un partid care sa ne reprezinte pe noi oamenii normali muncitori si iubitori ai tarii asteia dar n-am gasit nimic. asa zisa revolutie a scos la suprafata toate gunoaiele si scursurile.despre scribalaii de care vorbeai nu sint decit apartinatori la diverse gasti asazise partide carora nu le mai acord de mult atentie.imi pare rau ca tot ce a construit generatia mea a fost distrus sau instrainat, dar ma doare sufletul cind vad ca unele locuri din tara arata ca si cum ar fi fost bombardate desi stiu ca n-a fost razboi dar asta e senzatia cind privesc diverse reportaje

  13. Update:
    Da, da, da! Ce le îmbârligă creierele şi-aşa chinuite “micuţilor” numiţi “ziarişti”! 😆

    P.S. Părerea mea în privinţa grasului rămâne aceeaşi. Politica e o curvă şi el la fel, dar una masculină.

  14. Am avut perfecta dreptate.Apar acum cele doua “muhaiale”la Antena 3 si-si fac explicatii,in care totul este OK,se iubesc tare si se concureaza in cadrul partidului in mod onest pentru binele partidului.Culmea este ca Piedone,asa cum e, face o figura mult mai buna decat” gafeurul” Daniel Constantin care dupa parerea mea este total”terminat.Nu-ti vine sa crezi ca un tanar de viitor cum credeam poate sa-si faca singur asemenea” munca manuala”.Pacat!

  15. @ANONIMUS: eu inteleg ca te enerveaza, sub un anonimat curajos, Daniel, da’ eu vad ca Piedone s-a sucit demn 🙂

  16. Eu cred ca Piedone s-a sucit cand a vazut ca “slabeste” in sondaje, ca asa la cantar kilu’ arata la fel

  17. Cine zicea ca piedone n-are caracter? Are, frate! S-a intors, plin de onoare si abnegatie, la pc! Sa ne traiasca, avem nevoie de oameni de nadejde, pe care sa ne putem baza, la o adica! Mare om, mare caracter! Sunt mandru ca traiesc in tara care ofera asemenea titani ai moralitatii!

  18. Ma intreb cit o sa ne mai tavalim in aceasta mocirla urit mirositoare ;portocalie”pina reusim sa ne agatam de ceva ca sa iesim la suprafata.oare avem o sansa cit de mica?ma tot intreb dar nu prea vad cum.Sintem ,am fost si vom ramine o tara de ,,pete de maro pe alb”

  19. Există o singură soluție,să nu mai votăm pe cei care se vântură prin partide, nici chiar o singură dată. Conservatorii nu prezintă nicio încredere după atâtea trădări!!! Multe semne de întrebare și asupra primarului Piedone 4. care lucrează cu firme pedeliste.

  20. Mai, nene Ciutacu, nu te ‘nerva bre! Ce tre’ sa t’enervezi, ca doar stii ca cine plateste comanda muzica? Pen’ ce crezi ca nu ti se poate comanda dumitale sau lui Badea? Pen’ca nu va plateste nimeni bre. Taman asa cum ziceai: voi il platiti pe mogul ca sa va lase sa-l injurati pe Base si ai lui.

  21. eu care nu cred in presa, dar e singura sursa de informare, pe cine sa cred???? e o contrazicere nu cred si sursa? ei si ? e alta solutie? care ar fi varianta? manele si tupeu? la ce bun? nu am putere sa lupt. nu am incredere si daca m-as indigna?si? ce ar uram? pun prea multe intrebari? nu astept raspunsuri si nici solutii intr-o ROMANIE unde mitingul de succes(chiar daca fara solutii)e din 2 oameni. suntem invinsi

  22. @sister_of_moromete (aka “Guica”) 🙂 :

    habar n-am ce-a zis Mohandas/Bapu, dar parca-mi
    vine in minte ce-a zis un alt nenic 😉 :

    “iubim tradarea, dar îi urîm pe tradatori”

  23. Am citit ieri in EVZ de curiozitate sa vad cum prezinta stirea ca Piedone a ramas in PC – evident Voiculescu e de vina in viziunea pseudoziaristilor de acolo, le-a spus lor Base ca Piedone va fi seful PC la urmatoarele alegeri.
    Suntem singura tara din lume in care Presedintele cand deschide gura improsca cu venin de culoare maro adversarii politici, la fel si cel care teoretic ar trebui sa ne conduca adica BOC (ca pe noi practica ne bate rau de tot), oricare dintre minstrii acestui guvern cand deschid gura improsca cu ce pot ei opozitia, guvernul nu face altceva decat gaseste motive sa denigreze opozitia. Nu au treaba sa administreze ceva, sa se ocupe de masurile care scot tara din criza (masuri adevarate , nu acelea de taieri salariale, pensii, alocatii…asta poate orice cretin, nu trebuie sa ai multa scoala).
    Am vazut si eu in Singapore (zbori vreo 14 ore pana acolo) un miting electoral , se confruntau doi candidati de la doua partide evident pentru un post dsimilar al celui de primar general. Au ei un rau care strabate Singapore, totul era amenajat acolo, si-au asteptat randul fiecare candidat si cu sustinatorii sa vorbeasca, nu s-au huiduit, nu s-au injurat, totul s-a petrecut civilizat. Am urmarit cu drag desi eram in vacantra de iarna , dar mi-am pierdut o ora (fiecare partid a avut jumatate de ora la dispozitie) uitandu-ma la civilizatie.
    Eu obisnuita sa-l vad/aud pe Base iesind la “circul de stat” in fiecare zi si spunand tampenii la adresa tuturor acelora care nu sunt cu el, stau si ma gandesc oare ce le-ar fi spus Base celor doi lideri politici din Singapore…..?!

  24. Mai trist pentru noi cei care nu avem vreun interes e ca si voi cei de la A1,2,3, RTV faceti la fel. Nu ne ramene decat votul impotriva tuturor. Adica fara stiri, fara politica si ruperea buletinului de vot.

  25. Toate intamplarile aflate in discutie sunt interesante pentru unii iar pentru altii sunt simple banalitati. Pentru mine sunt pur si simplu dureroase.Am avut si mai am incredere in colectivul A3.Sunt niste oameni minunati, au curaj, au vocabularul la ei, logica este la locul cuvenit si mai ales curajul de a spune lucrurilor pe nume.Jocul (POPESCU-CIHODARU)dovedeste cat de usor ne putem pacali.PACAT, MARE PACAT ca nu mai avem oameni cu caracter. Credibilitatea celor doi a scazut dramatic, dovedind caracterul BECALIAN sau DIACONESCIAN ( cel cu partidul poporului)Vai de stelele lor. Profesional or fi facut ceva, nu zic nu, dar din punct de vedere MORAL sunt JOS, JOS de tot, ii consider niste ciolanari si nimic mai mult. Mare pacat pentru faptele bune care sunt umbrite sau anulate de trasaturile de caracter absolut

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.