Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Cât costă kilu’ de caracter în galantar?

Cât costă kilu’ de caracter în galantar?

UPDATE: Dat fiind că Piedone tocmai anunţă că nu pleacă din PC şi candidează la Primăria Sectorului 4, abia aştept să citesc în Oficios că a redevenit un personaj dubios Până atunci, Voiculescu-i de vină.

Până să-l apuce disidenţa faţă de Voiculescu, primarul de sector care şi-a completat buletinul cu numele (de familie?) Piedone era, pentru Evenimentul zilei şi alte foi finanţate de stat sau din surse dubioase, un maţe-fripte care şi-a luat carnetul (inclusiv pe ăla de TIR) la fabrica de permise Piteşti. După ce voinicul de la 4 a trecut de partea poporului suveran, el a devenit, în acelaşi loc, un soi de lumină a politicii. Toată lumea trage, dacă ai atât de puţină minte cât să te-apuci să crezi ce scrie Oficiosul, de farul călăuzitor al politicii bucureştene. Nimeni nu-şi mai aminteşte cum omu’ arunca găinile congelate şi carnea vânătă prin pieţe, la fel cum i s-a şters brusc din CV şi carnetul de conducere dobândit la şcoala din subordinea cumătrului argeşean al lui Băsescu. La fel s-a întâmplat cu Mocanu de la Buzău (iniţial baron care face nuntă opulentă pe sărăcie, ulterior caracter fiindcă se ceartă cu Ponta şi Antonescu, înainte să treacă la UNPR) şi se întâmplă şi cu medicul Ciuhodaru. Ba ăla mic e noul Hipocrat, descălecat în Copou cu stetoscopul la gât, ba-i un carierist care, în lipsa convingerilor politice, şi-a trădat partidul în schimbul unei iluzorii dregătorii locale şi care, în timpul liber, face Moldova de râsumileşte asistenţi SMURD şi se pontează-n fals. Statusurile lor mediatice se vor schimba în rău sau, după caz, vor fi poleite în funcţie de traiectoriile politice şi, logic, de taberele pentru care (nu) vor candida. Că de existenţa caracterelor unor scribălăi abuziv porecliţi ziarişti, care azi te scuipă de Iudă şi mâine te caţără pe-un piedestal poleit, nici nu mai poate fi vorba.

P.S. Ca să preîntâmpin băgările tâmpite-n seamă, amândoi îmi sunt perfect neutri, nici unul dintre ei nu a participat la “Vorbe grele”, pe Antena 3, în anul scurs de la debutul emisiunii în acest format, ambii au fost invitaţi la Antena 2 şi au venit (sper că nu mă înşel) câte o singură dată: Piedone în campania pentru locale (ca şi alţi candidaţi la primăriile de sector), Ciuhodaru după demisia din PSD şi prima trecere la UNPR. N-am nimic de împărţit cu ei, nu le-am dus nici lipsa, nici dorul…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

80 thoughts on “Cât costă kilu’ de caracter în galantar?

  1. well, e trist. cit o fi de greu in tarisoara
    si cit de costisitor o fi acest hobby
    (de a vietui aici), nu se merita sa
    te caci unde maninci ori sa scuipi unde
    ai pupat, pentru ca in viata totul se
    plateste. eu cred in asta.
    si mai cred ca vom mai vedea dezertari de-o
    parte si de alta, pentru că din pacate, ca si
    popor, excelam in arta tradarii si a oportunismului.

  2. Uite de aia nu trebuie sa fie pusi oameni pe piedestal,ca sa nu ai surprize cand arata ca sunt oameni.

  3. “Marele” caracter a susţinut-o pe Teo şi nu pe Mincă la alegerile parţiale. Nu că m-aş omorî eu după Mincă.

    Celălalt, ceva mai mic ( sic! ) a fost făcut ceea ce este de A3. Cred că va dura foarte puţin până va reveni la “dimensiunea” normală.

  4. Si cu Patriciu sunt baietii destul de contrariati. Nu mai stiu, saracii, daca e nemernicul care a devalizat economia nationala cu privatizarea Petromidia sau cel mai bun capitalist roman de la care toti investitorii ar avea de invatat daca vor sa treaca cu bine criza.
    Nici Voiculescu parca n-a fost intotdeauna la fel de odios. In decembrie 2004 sigur nu.

  5. Poti indica un articol propriu, scris inaintea declararii disidentei, in care sa ne luminezi asupra defectelor de caracter ale celor doi ?

  6. Exceptional titlul!
    Total de acord cu ce spui, iar felul cum o spui este incantator. 🙂
    O mica observatie as avea si eu. De acord cu ce ai spus in Post Scriptum, numai ca pana sa schimbe nenii astia tabara, nu ai spus nimic despre ei. Nu spun ca i-ai ridicat in slavi, dar nici nu le-ai dat la gioale. Dar…atat de curva-i politica asta. In sensul ca oricat de corect si bine spus ar fi un lucru (iar caracterizarea ta mi se pare genial formulata si la obiect), depinde intotdeauna de unghiul din care privesti, pentru ca pana la ‘intoarcerea armelor’ situatia statea la fel numai ca la 180 grade…adica PDL ii manca de cur si USL ii considera oameni de bine. Acum e perfect la fel numai ca invers. 🙂
    Curat murdar coane Fanica! 🙂

  7. Pai pt astia doi se certara in usl, pt astia se cereau exceptii si tomnai ei dadura cinstea pe rusine! Ciuhodaru, daca nu-l dadea antena 3 la toate stirile si nu-i prelua comentariile, era un doctoras acolo si el, nici rau, nici bun. Piedone era un personaj pozitiv, imi placea si mi se parea reprezentativ. Reprezentativ e si acum, dar mai mare rusinea! Cat priveste ridicatul pe piedestal, nimic nou, face parte din intelegere, pe principiul “eu pup poala popii, popa pupa poala mea”, principiu atat de indragit de catre ticalosii care ne conduc si de pupincuristii care-i urmeaza!

  8. avem o tara bogata plina de … porci, la propriu si la figurat

    daca facem un ignat in fiecare an cu astia nu mai moare nimeni de foame in tara asta

  9. Ai sa ma ierti – ca nu are legatura cu subiectul propus de tine – dar, tocmai am auzit ceva la tv si nu pot crede. USL – in speta – fosta ministreasa Andronescu – propune ca cei 100.000 de copii ce nu au luat bac-ul sa fie admisi la facultate. incredibil! recunoastem toti ca de multi ani incoace se umple tara de prosti cu diplome…fara cuvinte. sper ca liberalii sa nu sustina o asa aberatie. Doamne, pana unde pot merge unii pt. niste amarate de voturi!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. @Mihai S: cand o sa fii in stare sa pricepi la al cui caracter ma refer in text, mai cauta-ma
    @Catalin: nici acum n-am scris despre ei
    @helen: ai auzit cu trei zile mai tarziu decat era cazul. pentru asta trebuie sa te iert?
    @violet: c(in)e i-a tinut sa-l dea afara de atunci?

  11. helen:

    E mult mai mult decât ce ai spui tu, întâi informează-te şi apoi poţi trage concluzii. Nici eu nu prea-s de acord, dar ŞTIU despre ce e vorba!

  12. @all: ori am inceput sa scriu eu prost si nu se mai intelege nimic din ce vreau sa exprim, ori nivelul mediu intelectual al cititorilor blogului meu a scazut dramatic

  13. @Victor, zi-le bre ca e vorba de “reevaluarea
    din(tr-un) (acelasi) condei” 🙂

  14. Poate că pe noi ne doare mai mult ceea ce se întâmplă în plan politic, respectiv dezertările, decât lingăii de curte pe banii noştri cu faptele cărora deja ne-am obişnuit. Cristoiu ne-a dovedit că se poate. Restul, alde NIMENI ce mai contează? 😀

  15. Ne intrebam de ce majoritatea populatiei manifesta tot mai clar dezgustul fata de politica? Iata raspunsul:tot mai multi fripturisti, mediocritati, corupti si santajabili se manifesta cu dezinvoltura in spatiul public.

  16. Acum am văzut întrebarea: politica, bată-o-ar vina! Şi speranţa că poate e om, totuşi, deşi avea nişte antecedente. Căci oamenii mai şi greşesc, dar merită încă o şansă. El, Ciuhodaru, s-a dovedit a fi însă doar un jalnic oportunist. S-a dat leu, deşi era doar o mâţă leşinată, de unul singur.

  17. iar pe ala cu stetoscopul juram de acu’ un an juma’ ca o sa candideze la ceva ca prea era bagat in fata la tv (A3) unde ma uit mai mereu.batea campii saracu’ rau de tot. de un lucru mie frica, or stii astia ceva ca iese iar PDL-ul.

  18. Tocmai de aia la anu la alegeri le scriu la toti pe buletinul de vot ce spun in cantecul Romaneste baietii de la BUG Mafia.

  19. L-am cunoscut pe Piedone, prin 2000, in curtea firmei Stenyon. O jigodie. Venise cu televiziunile dupa el si ii punea sa filmeze mizeria si deranjul produse de el insusi. Stefanescu, patronul firmei, un baiat cu ceafa de taur “bine crescut”, l-a prins pe Piedone de gulerul parpalacului ce-i ascundea prost binecunoscuta-i ceafa de porc si cu un shut “a la Boc” l-a trimis direct in mijlocul aleii prin poarta mai mica oricum decat imensitatea aia neaparata la care se exerseaza piticul.
    Astazi sunt amandoi colegi de UNPR.

  20. CARMEN eu votez cu cine imi promite ca ai duce in arest pe PDL-isti de catusa cu BASE.nu-mi tre’ stat de drept. si pe DD il votez daca promite, apoi emigrez.

  21. @cristi radulescu: Asta e ca si cum ai spune: “Pana sa te-nsele nevasta/barbatul, n-ai spus nimic de rau despre ea/el.” Bineinteles ca n-ai de ce sa vorbesti de rau pe cineva cata vreme (crezi ca) e corect cu tine ! Si-i perfect normal sa-l injuri cand afli ca te-a tradat. Iar astia doi, la fel ca altii dinaintea lor, au inselat increderea partidului care i-a promovat, a presei care i-a sustinut si, mai ales, a alegatorilor care i-au votat. Asa ca orice critica legata de gestul lor de acum e indreptatita.

  22. Ce-mi place de voi cum a plecat din tabara voastra cum Antena 3 si analistii au inceput executarea grasului cu mitraliera ! Asa este politica mizerabila,toti politicienii sunt o apa si-un pamant !

  23. in seria “Alien”, cind infestarea planetei cutare
    cu organisme ostile era prea mare, Marines detonau
    un nuke si “pa si pusi” planeta respectiva 😀

    e textul abscons, soto ! 😉

  24. Victore, cre’ ca decizia inspirata in situatia actuala e sa faci ce a facut Badea. Binepa cu comentariile pe blog.

  25. Eu pricep la cine te referi, dar vreau sa stiu daca te deosebesti in fapte de ei.

  26. @Victor Ciutacu: Nu mi se pare fair abordarea ta. “Scribalaii” nu ar avea ce sa “catere pe un piedestal poleit” daca n-ar avea materie prima. Oricat de josnic ar fi un jurnalist, nu ar putea inventa astfel de personaje fara existenta lor si mai cu seama traseul lor sinuos. Dar presupun ca si eu sunt la fel de subiectiv ca tine. Pe mine ma intereseaza mai mult “alesii” si cat de japite (sau nu) sunt ei, iar pe tine te intereseaza mai mult “colegi de-ai tai” si cat de japite (sau nu) sunt ei. Un ziarist lingau, pupator in curu’ puterii, ramane la fel de lingau indiferent de ce anume face in viata politica Bud Spencer. Mai grav mi se pare cand un ales local o intoarce la ca 23 August, iar din punctul meu de vedere cei nominalizati de tine in postarea asta sunt pusi in umbra de alte reevaluari mai celebre: Cristian Diaconescu, Marian Sarbu, Teodor Melescanu etc.

  27. @Catalin: da’ nici nu trebuie sa ti se para tie fair au ba. subiectele mi le aleg eu, nu fac sondaje de opinie despre ce sa scriu. iar subiectul acestui text nu e alesul, ci pupatorul de cururi sau, dupa caz, injuratorul. altfel, sunt perfect de acord cu tine pe fond.
    @cetateanul gogu: pe cretini?

  28. Victor,
    textul e bun, fara indoiala. Doar ca e construit in asa fel incat, din prima jumatate, pare ca nenorocitii (in speta EvZ, basistii etc) ridica in slavi niste baieti (doar) in momentul in care se rup de USL. Textul devine mai complex apoi. In fond, cititorii blogului incearca sa iti “spuna” ca situatiile sunt valabile pentru ambele “tabere”.

  29. Sistemul de atac către care trec de o parte și de alta a baricadei e la indigo. Nu știu de ce au trecut, îl semi-simpatizez pe Ciuhodaru (sper c-am nimerit-o) fiindcă avea vorbele la el și nu pare c-ar vorbi tâmpenii.
    E greu de spus de ce au trecut de la un partid la altul sau de ce au renunțat la opoziție. Dar partidele politice au cam același țel numit putere, și se pare că ei trăiesc hrănindu-se cu putere.
    Ceea ce îmi pare rău e că încă traseismul e acceptat.

  30. dracu stie ce-o mai fi, din partea mea arde
    s-ar focul de țara asta și de neghiobii ăștia, să vină altcineva să conducă țara, un străin, neamț, japonez, nu știu de-astea, apăi nu știuuuu…glumeam desigur, nici ăștia care vor să vinp la putere nu-s grozavi…lista poate continua și rămâne deschisă pentru orice subiect…

  31. @Alexeu:
    ok, si care e legatura cu tine/voi ?

    c’mon, ma enervez si eu ca Victor :))

    「pardon de chat」

  32. Bah, da’ chiar ca slab pregatiti sunt cititorii care si-au dat cu parerea despre acest articol!
    “Frunza verde floare albastra / Curge apa-n beci”

  33. Culmea e ca amandoi ipochimeni au patit-o din pricina vinovatului principal Dl.Daniel Constantin.Acesta apucat de amoc,dupa ce DlPonta siDl. Antonescu au aparut cu Dl.Sorin Oprescu si au facut pactul de sustinere.Dl.Daniel Constantin a aparut rosu gotca si tot de sudoare la Antena3,facand o gafa imensa .A sustinut ca D.sa il sustina pentru Primaria Generala pe “Giganticul DERO”numit Piedone si pentru Iasi pe
    Ciuhodaru,apoi ca la alegerile locale ,in afara de cei intelesi cu USL-ul v-a participa separat.
    Cine face aceasta porcarie?!Presedintele unui micropartid,care cere sprijinirea unui caraghios,
    in Capitala Romaniei de 1.8 milioane de locuitori.Pe langa faptul ca si-a terminat” misia”politica ca Dni.Campeanu,Mazilu,Manzatu ,si
    altii,face o virare ca la Ploiesti,sustinand ca
    n-a mancat usturoi si nici nu miroase.Piedone care prost nu e si decat sa ramana ex.participant
    la alegerile pentru Capitala,si-a asigurat locul de primar la sector,si face figura de salvator a USL-ului.Vazand ce eroism a facut Isi da demisia
    din PC si cere urgent ungerea de presedinte al PC-ului.N-a facut intelegeri cu UNPR-ul.Daniel Constantin sustine acum ca Piedone a tradat.Culmea culmilor.Adevarul este ca Dl D.C.este complet terminat si ar trebui schimbat,dar nu cu “Gigantul DERO “ci cu unul mai breaz.Ciuhodarul vazand ca Iasul s-a dus trece inca o data parleazul.Nu e ultima.Parerea mea….vorba Dlui Saniuta.Noi ne chinuim sa scapam de PD-L,cand domnul Constantin,fisureaza USL-ul.Sa inebunesti.

  34. Spagasinul pietelor pe cand le facea controlul, ceva ’96-2000…de ce l-au primit gasca PC la ei?!? Politica ramane o curva indiferent de baricada aleasa.

  35. @fanel: L-au primit pentru ca fiecare partid care se respecta trebuie sa aiba un Vanghelie. Adica un baietas cu 8 clase luate pe branci si Bacalaureat luat pe spaga, putin agramat si care sa para oarecum stingher in politica (da bine la mase), dar care sa aduca o caruta de voturi de acolo de unde trebuie. Nasolia pentru Romanie, e ca un baiat de genul asta a ajuns chiar presedinte. Dar nu-i nimic, ne-am ratat doar din punct de vedere istoric, economic, social si moral. In rest ne e bine. 🙂

  36. Din pacate,toti au drept de vot,si cei de pe blogul tau si cei care citesc E.Z.Ciudat este ca oricat ai incercat sa argumentezi,ei cumpara din ce in ce mai mult ziarul-fituica.Cum si ce metoda poti alege sa lamuresti si sa deschizi creierul?Pare din ce in ce mai greu.Se pare ca le place tuturor calea usoara,asa ca unu’ isi vinde reputatia,care un partid asa de mic a reusit sa i-o transforme,altul uita si juramantul,ca pacientii nu au culoare politica,iar restul maselor primesc in continuare pungi si manele gratis.Ca toti alearga dupa un os mai mare,o stiam,insa cei care isi dau 4-5 ani din viata pe o punga se vand cam ieftin,si ne fac si noua viata.Repet,lipsa educatiei si a bunului-simt este factorul nr.1 si in votare,si in clasa politica actuala,si din pacate,si in randurile blogului.Caracterul este pe cale de disparitie,iar cei care il au sunt ocoliti.
    Kg se vinde din ce in ce mai ieftin,ajunge gratis,iar noua nu ni se mai lasa nici macar un os…

  37. Caractere de doi bani … şi Piedone şi Ciuhodaru. Din păcate încep din ce în ce mai mult să fiu convins că numărul de trădători din interiorul USL va creşte proporţional cu trecerea timpului şi apropierea de alegerile din 2012. Dacă Băsescu nu cade (poate) dintr-o “făcătură udemeristă” (deşi e trist că am ajuns să sper la asta ca la o ultimă soluţie), în 2012 Mişcarea Populară câştigă lejer cu 65 % cel puţin, chiar dacă în fapt vor fi votaţi de maxim 20 % din electorat. Şi sunt sigur că “rezolvă” Băsescu astea trei la pachet care şi le-a propus – vot prin corespondenţă, comasarea alegerilor şi regionalizarea. Cu toate tâmpeniile astea trecute, suntem “duşi pe apa sâmbetei” cu toţii.

  38. “Cât costă kilu’ de caracter în galantar?” la cat de alterat (caracterul)e, probabil se da gratis.

  39. @Victor Ciutacu: nu e vorba de tine in comentariul meu ci de trustul Intact asa, generic. Cand au intrat in PC cei doi papagali au fost laudati si promovati la Antene; nu cred ca erau ei curati atunci, probabil ca stia PC ce loaze sunt dar i-au acceptat asa cum nici PSD nu il vor da afara ever pe olandez; Acum cand au plecat au devenit brusc indezirabili; asta aduce cu stilul PRM, nu crezi?

  40. Asta e dovada ca sunteti, voi ziaristii, de la antene folositi si va discreditati singuri. Cat e unul sau altul cu seful il laudati zilnic dupa care se dovedeste ca e o lichea tradatoare si voi sunteti cei care cadeti cu fundul in puma.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.