Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Să vină luna de pe cer! Ca la mama acasă

Să vină luna de pe cer! Ca la mama acasă

În timp ce Sinaia, oraşul meu natal, trăieşte şi există într-un plan perfect paralel cu al meu, Craiova, oraşul unde soţia mea a făcut liceul, numai luna de pe cer nu mi-a pus-o la dispoziţie; fiindcă nu i-am cerut-o. În vreme cu cunoscuţii mei iau act – uneori, din ce în ce mai rar – că am trecut pe acasă, oameni pe care i-am văzut prima oară-n viaţă s-au dat peste cap ca echipa A3 (şi am fost vreo 25!) să se simtă ca acasă. Şi aşa a fost!

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Comentarii

comentarii

Similar Posts

37 thoughts on “Să vină luna de pe cer! Ca la mama acasă

  1. Mi-e dor de Craiova, și de oamenii de acolo… Mi-e dor de Teatrul de la Craiova, și de spectacolul ”Omul din La Mancha” în care am jucat alături de Tudor Gheorghe… De străzile, de ospitalitatea și dorul oamenilor de la Craiova…

  2. Dupa mai mult de doua luni de lipsa, va salut si va felicit pt emisiune! Habar n-am cum or sa se descurce cei ce vor trebui sa va premieze, pesemne cate un premiu pt fiecare emisiune, alta iesire nu au!

  3. Buna seara d-le Ciutacu,

    Ma bucur nespus ca v-ati simtit foarte bine la Craiova,orasul meu de suflet si durere-asa cum v-am spus ieri.
    Totdeauna m-am simtit bine acolo,acum plang de cate ori ma duc (stiti Dvs.de ce).
    Pe 28 octombrie avem intalnire colegii de clasa, dupa 35 de ani de la terminarea liceului, si cred ca va fi foarte emotionant;pe unii nu i-am vazut de atunci…Am emotii foarte mari,am luat legatura telefonic si prin mail cu o parte din colegi,cu profesorii..abia astept.
    Ma bucur ca sotia Dvs. e olteanca(am prieteni in Segarcea).Eu ma intrebam ieri,daca ati mai fost in Craiova;era superfluu.Cred acum ca ati fost de multe ori si de asemenea,sper ca va simtiti acolo ca acasa.
    Daca imi permiteti,sotia Dvs. ce liceu a urmat in Craiova?

    Pe maestrul Tudor Gheorghe il cunosc din 1971;imi placea sa ma duc la teatru si la spectacole,l-am adorat mereu.Parca il vad si acum,imbracat intr-un cojoc lung pana la talpi,in stil popular creat si foarte elegant, plimband baietelul dumnealui(care avea3-4 anisori),iarna,prin parculetul de la teatru.
    Mi-a amintesc de acei ani si multumesc lui Dumnezeu,ca-mi da ,de fiecare data inca o zi,sa am cate o bucurie cum a fost aseara,sau cum e azi.

    Cu tot respectul si pretuire pentru dvs.,
    IoanaP

  4. @Victor:
    te miri ca inca mai exista ospitalitate,
    ori ca inca mai exista acea mica “fanta”
    spre care se mai indreapta unii romani ?
    inca mai exista oaze de normalitate.

  5. @Victor: stiu. oricine-si poate da seama
    de asta din numele categoriei post-ului 🙂
    btw: am vazut emisiunea de 3 ori :p

  6. Superba emisiune. De cate ori aveti invitat pe Tudor Gheorghe sau Grigore Lese raman inmarmurita in fata televizorului,
    Felicitari

  7. superba emisiune…. superb Teatrul Liric, minunat Tudor Gheorghe….
    acum 16 ani paseam pt prima data la Craiova si am ramas 4 ani acolo sa fac o facultate…. Mi-e dor de teatru, de drumul acela dinspre Complexul Agronomie( care trece pe langa teatrul Liric) spre Universitate… de viata grea de student care trebuia sa suporte perioada de tranzitie si sa spere la vremuri mai bune… de spectacolele lui Tudor Gheorghe si a altor minunati actori, artisti care mi-au umplut sufletul de bucurie si mandrie.
    Multumesc Victor pt momentele de nostalgie traite aseara, pt bucuria de a vedea ceva de calitate si de a simti din nou ceea ce ne lipseste in fiecare zi: speranta!!!!

  8. Va felicit pentru emisiunea extraordinara de la Craiova. Tudor Gheorghe este un om unic iar noi avem privilegiul de a fi contemporani cu el. Trec zilnic prin fata filarmonicii(mai rar prin ea, ca viata de student in Romania nu prea-mi permite), cand ma duc la Universitate si cand ma gandesc ca pasesc pe aceleasi dale pe care Tudor Gheorghe paseste… este coplesitor.
    Cat despre Craiova, nu as da orasul asta pentru nici un alt oras din Romania. Este poate singurul oras care mai este viu cu adevarat, iar Forta Stiinta scos din gurile a 20.000 de olteni poate sa ateste asta. Iar stadionul este optional.

  9. Imi pare rau ca al II-lea oras al copilariei mele, Sinaia, a ajuns astfel cu un carmaci ce promitea multe prin tineretea lui… Anul acesta asteptam cu interes promovarea festivalului “Sinaia Forever” insa abia acum am observat ca a fost acum o saptamana, pe tacute, fara sa ajunga la ureachea mea, destul de conectata la stirile nationale, nici macar o virgula din spotul de promovare… Asa ca am “ratat” anul acesta sa ma afum de la mici si alte fripturi prajite pe strada principala a statiunii…

  10. E foarte important ca mai sunt si jurnalisti care promoveaza valori si care ne ofera modele… Te rog din suflet sa continui sa faci asta ca numai asa putem sa mai facem ceva cu tinerii din ziua de azi si cu Romania de maine.Nu mai vrem sa auzim cat de ipocriti sunt politicienii, cat silicon are Dragusanca sau asa zisa muzica a lui Smiley!

  11. Asa sunt oltenii. Atunci cand ii intra musafirul in casa, ii pune pe masa tot ce are mai bun, chiar daca pentru maine nu-i mai ramane mare lucru in frigider. Si , de fapt, asa erau toti romanii. O parte dintre noi am mai pastrat buna cuvinta, ospitalitatea si respectul pentru omul care iti intra in casa . Dar numai daca vine cu ganduri bune. Altfel, devenim ” sarpe de dudau…..”.
    Pentru emisiunea cu Domnul Tudor Gheorghe:
    – Va multumesc! Sunt craioveanca, absolventa a scolii generale si a liceului N. Balcescu. In cadrul activitatilor extrascolare am suit si eu pe scena ” Salii de festivitati”, asa ca va dati seama ca tot timpul emisiunii am fost cu ochii in lacrimi si emotionata ,atat din cauza Domnului Tudor, cat si din cauza locatiei emisiunii.
    – Ii multumesc si Domnului Tudor Gheorghe si ii doresc ” Multa sanatate si viata lunga” , sa ne mai bucure si aline sufletele multi ani de acum incolo!
    – M-a durut sfarsitul emisiunii si fiindca stiu ca nu a fost vina dumneavostra, va rog sa transmiteti dezaprobarea noastra colectivului regiei din studiou.
    Cu stima,

  12. @eu: daca o sa-ti faci tu update la adobe, o sa vezi 🙂
    @Doina: nu-i vorba neaparat de ospitalitate, ca nici la Sinaia nu mor de foame, ci de atitudine
    @IoanaP: Fratii Buzesti

  13. Emisunea a fost grandioasa. Pacat ca finalul a fost … Sau in cazul maestrului Tudor Gheorghe emisiunile ar trebui sa imbrace o forma de continuitate, fara final… Poate in cazul lui Tudor Gheorghe, nimeni nu-si doreste finalul, ci doar “O poveste fara sfarsit”…

  14. @ eu:
    Sau dacă n-o să foloseşti Google Chrome, aşa ca mine. 🙂
    Văd că merge cu IE, pe care nu-l prea suport.

  15. Buna ziua d-le Ciutacu,
    Multumesc foarte mult pentru raspuns.Liceul fratii Buzesti avea (si sper sa aiba) aceiasi faima ca si Liceul N.Balcesu.
    Ati stiut Dvs. pe cine ati luat;sa o pretuiti si sa o iubiti mereu.

    Cu mult respect pentru Dvs. si d-na Mana,
    IoanaP

  16. Sa traiti d-le Ciutacu! Pe aceasta cale tin sa va anunt ca vreau sa infiintez primul organ de lupta oficial (asociatie sau altceva), impotriva expresiei “cu siguranta”. Pe orice post dau, vad cum prezentatori, invitati, comentatori sportivi, subtitrari filme etc. sunt toti “cu siguranta” in gura. Nu se mai poate asa ceva, ma doare creierul de la aceasta expresie asa-zis burgheza sau nu stiu care e motivul de ce a devenit ca un fel de virus verbal al tuturor celor care vor sa se exprime pretios sau pretentios, ca sa se dea aparte (a man aparat). Sa traiti! Sper ca s-a retinut ceva…

  17. Ai sedus-o pe mamica mea cu emisiunea pe care ai realizat-o cu Tudor Gheorghe,febletea ei.Cat despre atitudinea celor de acasa de la tine,eu zic ca cel mai bine e cand nu te deranjeaza lumea deloc,am invatat sa pretuiesc indiferenta,mai mult decat orice.Poate fi si un semn ca ei te iau asa cum esti,ca din punctul lor de vedere ramai acelasi.Acum depinde de fiecare si de felul in care simte.

  18. Si eu am trecut cu nostalgie prin Craiova acum vreo saptamana si m-am uitat la emisiunea dvs de doua ori deja, de dor… Va multumesc ca l-ati readus pe dl Tudor Gheorghe in viata mea, il clasasem poate o data cu anii studentiei in cutia cu amintiri. Pentru mine Craiova si Tudor Gheorghe sunt mereu impreuna… Felicitari pentru emisiune, frumoasa si emotionanta!

  19. E posibil ca perceptia mea in legatura cu subiectul in cauza sa fie una gresita, dar eu am impresia ca este vorba in mare masura de amplasarea geografica. Estul si Sud-Estul Romaniei tinde sa se comporte asa cum s-au comportat Craiovenii cu tine. Cu cat inaintezi mai mult inspre Vest, cu atat se simte mai mult ‘raceala’ tipic occidentala. Spre exemplu in zona majoritar Maghiara, daca vad masina cu nr. de judet Estic nu scot o vorba in Romaneste. N-ai nici o sansa sa ceri ajutor cuiva acolo. Am patit-o! Parerea mea e ca partea Vestica a tarii s-a ’emancipat’ mai repede decat Moldova, Muntenia, Dobrogea sau Oltenia, in asa fel incat se muleaza mai bine pe conceptul capitalist de viata:”fiecare pentru el”. Repet, n-am facut eu studii sociologice in domeniul asta, dar conform ‘experientelor mele anterioare’, in mare masura cam asa stau lucrurile.

  20. Buna!am plins la inceputul emisiunii(“Blestem de dragoste”)!TOTUL A DOST EMOTIONANT,EXACT ASA CUM AU FOST SI INTERVIURILE CU MIRCEA DIACONU,MIRCEA ALBULESCU,BACALBASA(pe care-l si cunosc personal si-mi este tare simpatic)!
    Nu pot decit sa te FELICIT!

  21. pur si simplu Felicitari si Multumim pentru emisiunea de vineri, si nu in ultimul rand pentru toate defapt.

  22. Daca s-ar lua in considerare macar inalta calitate a productiilor dvs. ar trebui sa fiti adjudecat la licitatie pentru a face o emisiune in orice loc si cu orice subiect. Nu mai pun la socoteala ca invitatia la “Vorbe grele” face cat doi ani de publicitate la greu. Felicitari! Nici nu mai stiu la care emisiune sa ma hotarasc ca a fost cea mai buna; pana acum credeam ca cea cu Mircea Diaconu in decorul lui de basm si cu atitudinea lui de roman asa cum visez eu despre noi, sau cea cu Oprescu de pe pod…

  23. Oricum foarte faină emisiunea de vineri. N-am vazut-o, dar am ascultat-o 🙂
    Dacă aş face un top 10 ar fi printre primele 4 impreună cu cele cu Leşe, Mircea Diaconu (la el acasă) şi cu Vişan.

  24. Pe cind o emisiune cu:Liiceanu,Patapievici,Plesu adevarata elita culturala a tarii noastre?

  25. @Anakin: cine a decis ca e “adevarata elita culturala”? juriul de la 10 pentru Romania?

  26. O emisiune minunata,plina de vibratie si foarte aproape de sufletul nostru din ce in ce mai mic,mai chinuit,mai inchis intr-un cotidian feroce plin de nesimtire,lipsit de cultura.
    Vorbele grele se transforma in “vorbe pentru suflet” si-ti multumim pentru asta.Cu ajutorul tau supravietuim,ne amintim ce ne doream sa avem ca si reprezentanti,ca si modele,ca si idoli.
    Realitatea dureroasa cu mizerabilii ce au confiscat “fruntea”tarii in orice domeniu,ne face sa-i iubim si sa-i asteptam si mai mult pe cei adevarati.

  27. Va multumesc mult de tot pt emisiune si pt ca ati avut un asemenea invitat.
    Vreau sa va spun ca am avut nesansa ca la terminarea unei institutii de invatamant superior sa fiu nevoit sa accept postul intr/un oras numit Resita . . . .despre care am mai scris ca e in stare latenta de deces datorita edililor si guvernantilor nostri. Acum m/am intors acasa . . .dupa fix 20 de ani si ma bucur f f f mult. Am nevoie de parcul nostru, de spatiile si unitatile comerciale ale Craiovei, de serviciile de utilitate publica ale Craiovei. As vrea sa ma creada cei ce citesc acest mesaj ca aici in Craiova este inca bine fiindca in acea resedinta de judet numita Resita totul este ineficient, inoperant lipsind aproape orice urma de asistenta medicala, orice serviciu de utilitate publica, transport . . .etc. deci ma bucur de orasul meu si de oameniilui. Craioveni bucurati.va ca suntem mai presus de alti

  28. Salutari pentru Mana de la un alt…Bastilian (LFB-ist)mereu cu dorul in suflet pentru Bania adolescentei mele!:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.