Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Boala cronică a concesiunilor de manglă

Boala cronică a concesiunilor de manglă

Lumea sta si dezbate prostita la televizor ultima concesiune de mangla facuta de Tariceanu (prelungirea celei initiate de Stolojan si prelungita de toate guvernele) inainte de a o taia din Palatul Victoria. Cu mana lui Dorin Marian si fara participarea sefului ANRM, Gheorghe Buliga, demis fiindca a refuzat sa semneze golania. Sigur ca-i o bagabonteala sa dai in avans, fara a avea un verdict juridic oficial si fara licitatie, niste permitere din zona oarecum aferenta Insulei Serpilor. Mai ales ca-n spatele ghidusiei lui Tariceanu intuieste zambetul hâd al lui Patriciu.

Dar – bai, ziaristii lu’ Peste Prajit – n-am auzit unul sa aminteasca, pana acum, ca mai exista un caz (aproape) tras la indigo, al carui beneficiar a fost un cetatean pe care azi il banuiesc c-ar sta in spatele dezvaluirii. Ca sa nu va bateti capsoarele seci, va scriu eu direct. In 2004, in extrem de scurta perioada in care Eugen Bejiinariu a facut cu acte pe premierul, lui Adriean Videanu i-au fost aprobate, tot in ultima sedinta de guvern, fix prin ANRM, concesiunile de perimetre miniere solicitate pentru Marmosin. Dupa ce, cu o perioada inainte, i se aprobase la APAPS, prin gratia divina a lui Musetescu, si actul aditional pentru decalarea termenului de finalizare a investitiilor la Marmosin Simeria.

UPDATE: Din oceanul de milogi, singura care a scos capul si a gandit cu el e Blonda. Ceea ce demonstreaza inca o data ca avem multa presa si putini ziaristi.

Poate, cu ocazia asta, pricepeti si voi, nevolnicilor, o data-n viata, de ce nici unul dintre sefii fostului FPS (APAPS, AVAS, spuneti-i cum vreti, tot aia e) n-o sa zaca vreodata-n puscarie si de ce, in general, o mana spala pe alta. Fiindca toti fac legal ciordeala, pe acte normative din Monitorul Oficial si dupa aceleasi retete.

P.S. Dupa plecarea de la Cotroceni, Dorin Marian a lucrat, o buna perioada, pana sa devina reprezentant EADS si sa negocieze “Afacerea Frontiera”, la Rompetrol

Comentarii

comentarii

Similar Posts

62 thoughts on “Boala cronică a concesiunilor de manglă

  1. Ciutacule,

    Te-am urmarit la Gadea aseara. Cum ai reusit sa te tragi de sireturi cu min. Ponta de te-ai scapat “Victore” -> era doar un apelativ sau esti amic cu el ? (asta daca vrei sa raspunzi ca e ceva privat). Te intreb doar pt. ca vorbeai de institutii etc si dupa mine te tragi de sireturi cu el, dar poate gresesc.

    Fara sa musc,
    Fiara.

  2. Pai daca baietii Nu stiu sa faca treaba macar sa mangloseasca BINE.
    De mirare ca inca nu au vandut toata tara , cu noi prostimea din ea…
    Cred ca nici mult Nu mai au..

  3. pai ia sa le taiem mainile sa nu mai aiba nici ce spala, nici cu ce se spala, poate scapam naibii de hoti! ca e plin de hoti in toate partidele…

  4. victore, m-ai linistit.
    si eu care asteptam ca AVAS-ul sa-mi restituie
    ce mi-a furat Vantu !!!!

  5. Ha!Ha!Ha!Pai d’aia s-a castigat procesu’ ca se cunosteau castigatorii reali!Ce e asa greu de priceput!

  6. practic,toata tara e vanduta & concesionata. din ea scapa cine mai poate. tara asta s-a cam dus puli(i)mii de suflet. bine ca se respescta drepturili omului,ca altfel,nu stiu ce ma faceam!

  7. @bazil ot militari: pai s-ar putea sa-ti restituie, ca doar nu dau bani de la ei

  8. Ha, ha, ha!!! Aş zice eu de mai multe ori “HA, HA!!”, dar mi-e teamă că îmi cere domn Prezidente daune morale pentru “brand”.
    Domnule Ciutacu,nu-mi amintesc ca dumneavoastră să fi dat dovadă de imaturitate vreodată încât să credeţi măcar o secundă că resursele (dacă sunt!)de pe fundul Mării Negre nu sunt centimetrate, milimetrate, litrimetrate sau dracu ştie cum se mai zice încă din 2004. De cum s-a mirosit că C.I.J.va da dreptate în mare parte României (şi s-a mirosit de ceva vreme, din noiembrie trecut ştiam eu, fără să vă pot oferi şi sursele, din nefericire…), de atunci s-au făcut mârlănii, patricieniste…sau nu…în totalitate. Vă pot asigura că se ieri se ştiau deja până şi culoarea cerului gurii ultimului guvid din zonă.

  9. @Thrakianu: tot mangla se cheama, indiferent cat de mare e proximitatea. eu scriu despre obiceiul casei, nu ma refer la aspectele tehnice ale concesiunii

  10. @ Victor Ciutacu
    OK…
    În acest caz, ca un profesionist ce te afli (pe bune!), citeşte şi “HOTĂRÎREA nr. 570 din 22 septembrie 1992
    privind aprobarea contractelor de explorare pe cont şi risc şi împărţire a producţiei de hidrocarburi din unele perimetre din România”

    apoi şi

    – contractul pentru explorarea şi împărţirea producţiei de hidrocarburi din perimetrele nr. 13 (Pelican) şi 15 (Midia), încheiat între “Rompetrol” – S.A. şi consortiul format din companiile “Entreprise Oil Exploration Ltd” (Marea Britanie), subsidiara a firmei “Entreprise Oil PLC” (Marea Britanie), şi “Canadianoxy (România) Ltd” (Canada), subsidiara a firmei “Canadian Occidental Petroleum Ltd” (Canada), semnat la Bucureşti pe data de 6 august 1992 – anexa nr. 2;

    Vei muri de râs! Contractul l-a semnat Stolojan.
    ‘Tu-i norocul ei de meserie!
    Să moară Tăriceanu, nu-i aşa?

  11. Bre da’ nu mai bine s-o puna de niste platforme marine in zona aia a noastra sa facem niste Golden Blitzuri maritime ??? evident cu parcari dalli pt iahturi ?

  12. Victore, ma chinui de mult sa-ti sugerez o intrebare pentru mai marii nostrii din guvern. Fara sa tiu partea Guv Tariceanu… da poate ne spun actualii guvernanti ( in speta Vice Prim Ministru Nica care numa despre asta vb)la ce se refera facturile de 2 miliarde de euro ce chipurile au fost expres lasate sa le plateasca noul guvern. Detaliat… nu vrajeala neverificabila…In fond, orice guvern poate angaja bani pe diverse proiecte cu plata la livrare ( si scandenta ooops… e acu… ). Nu inseamna neaparat ca e ceva rau si condamnabil asa cum declara D-l Nica…
    Imi cer scuze de off topic, insa mi se pare o mare gargara sa faci afirmatii de acest fel, fara sa dai justificari. Si pentru ei, chestiunea aceasta este motivatia suprema pentru care, vezi doamne ( citez pe maestru Cristoiu) nu mai sunt bani la buget…
    Poate pui aceasta intrebare cui vei avea ocazia…

  13. Am renunta sa ma mai uit la stiri, prefer sa citesc blog-ul tau, pe care oricum il stiu de la inceput si-l apreciez. Ma tot framanta o intrebare: eu si altii ca mine nu avem voie decat cel mult sa comentam, dar nici presa nu poate lua o initiativa? Tu si cei cu care “te tragi de sireturi” (ca Ponta nu e un dobitoc, asa cum vor comunistii sa creada) nu puteti face nimic? Nu stiu ce, orice, hai sa facem ceva sa le dam foc la toti. As lua o bomba in brate si m-as duce direct in cuibul lor de viespi. Mocneste un foc adanc si insistent in mine si in toti cei care va apreciaza pentru ca sunt capabili sa inteleaga ce comentati si mi-e tare teama ca in curand ori vom exploda, ori vom ceda psihic – ceea ce este mai probabil – daca nu face cineva ceva. Se mai poate face ceva? Exista oameni cu cap in tara asta??? Oameni care sa se implice, care sa se opreasca din comentarii si care sa faca ceva concret…. ??? Eu am increderea ca exista. Pana la urma numai asta mi-a mai ramas…sa sper ca cineva va face ceva buc. OK sa fure !!! dar sa si faca…. nu sa fire si sa fure, ci sa fure si sa faca….daca intelegi

    Revenind, daca tu si presa nu puteti face nimic, pentru ca aveti atatea cunostinte, dar noi?? Ce putem face noi?? Putem doar sa ne mai civilizam, dar si asta este dificil fara putina militarie. Iti urez bafta si ai grija cu stres-ul, stiu cum e. Am renuntat la jurnalism pentru ca nu pot tolera prostia si nu pot trece cu vederea hotia si minciuna. Devenisem dependenta de stiri si de politica si ma pot lauda ca de stiri m-am lasat acum o saptamana. E ca un drog, sper sa reusesc.

    Vorbeam si cu Huidu intr-o zi si se mira si-mi multumea totodata ca n-am plecat inca din tara la cat de revoltata sunt. Am ajuns la concluzia ca nu voi pleca din tara, dar din Bucuresti in mod sigur voi migra, catre ardeal. Nesimtirea este aici la ea acasa, iar analfabetii sunt vedete la tv-u` 🙂 Nu stiu daca e cea mai buna solutie sa raman dar am timp sa ma gandesc. Am 26 de ani si sunt inginer auto si-mi cer scuze in fiecare zi ca nu sunt analfabeta asa cum isi doreste iubita noastra conducere.

    De-asta nu voiam sa las un comentariu pentru ca am multe de spus, tu nu ai timp de citit, nici eu de pierdut cu scrisul, dar cand incep sa spun ceva nu ma mai pot opri. Si asta este numai revolta care zace in mine de … 8 ani ?! Mda…cam de cand am intrat la facultate si m-am lovit de realitate. Asa ca o sa incerc sa inchei aici desi nu am spus nici macar un sfert din cate imi doresc sa afle cat mai multi cititori ai blog-ului tau.

    Ai grija de tine. Esti un tip extraordinar.

  14. Mai zic io,ca pe linga platformele de petrol,in afara de parcarili pt. iahturi-cum a zis cineva mai sus- sa se faca si cate un cazino – o platforma petroliera,un cazino.Si uite asa dezvoltam si turizmu’,si daca mai punem ca petrolu’ in stare naturala poate fi folosit si ca namol pentru reumatizm,vom avea cel mai tare SPA plutitor.

  15. Domnule Ciutacu, nu prea are legatura cu subiectul acestui post, dar pastrand inca starea de nervozitate pe care mi-a dat-o emisiunea Sinteza Zilei de aseara pe care in parte mi-am refulat-o aliniind toate unjuraturile cunoscute si chiar am mai inventat cateva, as vrea, daca puteti, sa-mi raspundeti cam cat mai aveati pana sa o scoateti afara in suturi pe doamna avocat Draghici?!? Pentru ca ati fost martor la intruchiparea nemerniciei de care e bolnava tara asta. nesimtirea. Si indiferent de argumentele si rationamentele pe care le-ati prezentat, ati observat ca nu ati reusit sa o faceti in nici un fel pe o nesimtita sa devina mai putin nesimtita. nu a vrut si pace. mult repsect pentru ce faceti zi de zi, dar cu siguranta mai mult pentru modul in care v-ati agitat aseara. pacat ca erati in postura strutului pe asfalt. Ea o stia pe a ei… Dureros

  16. Victor,eu nu cred ca Tariceanu a facut asta.Mai ales cand se stie ca Basescu ii sufla in ceafa la fiecare miscare.
    Te-ai gandit ca poate Basescu ia impus asta pentru a-i da suturi in dos dupa alegerile din noembrie daca nu faceau alianta cu PD-L-ul.

    Pentru mine e mai plauzibil asta,cunoscandu-l pe Base.

  17. Apreciez enorm dezvaluirea despre Videanu, sunt foarte curioasa daca Realitatea va discuta despre asta sau in continuare vor proteja mafiotii Pd.

  18. Iar s-a “lansat la apă” mai degrabă la moara de apă, tema ascultării telefoanelor ca un “amortizor” pentru furăciunea ce s-a descoperit acum.
    De remarcat că a semnat-o “marele specialist”(în ce oare ?).. Dragă Stolo ,încă din 1992.
    Aşa că e musai să cităm din clasici:
    Bună ţară!
    Rea tocmeală
    A dracului socoteală
    Ăia hoţi,ăştia hoţi
    Mama mei lor la toţi”
    S-auzim de bine,că de rău auzim în fiecare zi!

  19. hahaha, din clipa in care am incercat sa va trimit un e mail si sa va add in my messenger list nu mai reusesc sa vorbesc cu prietenii mei, nu reusesc sa vad nimic in ferestre, cine e de vina?

  20. Voi nu obositi sa tot afirmati ca unii si altii fura?Ca X a furat milioane de euro a ajuns o banalitate.Voi nu va dati seama in ce situatie jalnica suntem?Nu credeti ca ar trebui sa facem ceva?In loc sa ne expunem parerile “intelectuale” pe bloguri n-ar strica sa trecem la fapte.

  21. @vali: vrei sa fii tu comandantul nostru? anunta-ne unde si cand sa venim cu furcile si topoarele din dotare, sa schimbam odata ordinea-n tara

  22. actul este nul din pdv juridic. simplist vorbind, nu poti da ceva ce inca nu ai. il vor putea ataca in instanta toti cei interesati.

  23. de aici de unde sunt se vede rau ,guvernu,magistratura,politia, sanatatea si………..la nesvarsit.ROMANIA seamana cu Sicilia anilor 80.Coruptia domina toate nivelurile dar sigur astea le stii si tu,eu vad cativa ziaristica vor sa lupte pt.adevar printre care dv.si MIRCEA BADEA va evidentiati.Sper sa reusiti in demersurile voastre, mult noroc.Simnt nevoia sa va multumesc.SPER SA ,,TRAIESC IN ROMANIA SI ASTA SA NU IMI OCUPE TOT TIMPUL,, O SEARA BUNA

  24. Victore, cum le-ati mai suportat pe “doamnele” alea aseara la Gadea?….la inceput cea din studio si apoi cea de la telefon….te-ai enervat un pic, dar Ciuvica s-a enervat la culme..nu l-am vazut asa niciodata….tu cum de nu ti-ai iesit minti?….eu cred ca nu puteam rezista unei asemenea fatarnicii……

  25. victore fi atent:fizic omul e conceput se stea drept(in picioare)sau in pozitie orizontala pt a se odihni.asa e firesc.atunci cum plm romanului ii place sa stea mai tot timpul in pozitia “capra”?care e problema noastra?de ce dracu suntem asa blegi?tot vin cu prostia asta pe blogul tau dar in afara daca ar face astia asa ca la noi pai sa vezi ce iese lumea in strada si rastoarna cateva masini si dupa aia le da foc si sa vezi ce se potolesc aia.zi si tu ce e cu noi?

  26. @catalin b – dacă maşinuţa mea păţeşte ceva, să ştii că-ţi fac o vizită!

  27. Sunt un inginer prahovean , mai la vale de Baicoa` si mai la deal de Blejoa`.Am aflat din emisiunea doamnei Dana Grecu ca fiecare parlamentar are patru consilieri .Eu l-am votat considerandu-l mai destept decat mine . Cu patru consilieri pe langa tine,ai putea parea si destept si important !

  28. mafioata aia alice draghici in tara minunilor trebuia data afara din tara,daca nu din studio,parerea mea. eu inteleg cat de cat conceptul de “democratie”,opinii diferite,etc. e frumos & cu astea,da’ nici chiar asa!iata ce-am inteles eu din pledoariile madamelor alice & mona (nici nu se putea sa le cheme altfel): faptul ca putem fi impuscati pe strada,ca niciun fraier nu trebuie sa se simta in siguranta,nu este altceva ,decat o dovada ca statul respecta drepturili omului. daca sentimentul sigurantei,in randul populatiei,e cam mare,inseamna ca ,pe undeva,statul face abuzuri & incalca drepturili omului. ati inteles,bai netrebnicilor? mai bine sa moara oamenii talhariti & impuscati pe strada,decat sa fie statul dat in judecata pt nerespectarea drepturilor omului. drepturili omului e sfinte,nu ne putem juca cu eli! toata realitatea minunata,pe care voi pulimea o resimtiti din plin,nu este altceva decat o manifestare a statului de drept care este & o dovada irefutabila a respectarii drepturilor omului de catre om. m-ati inteles?

  29. Până la urmă, este o cedare a ursului din pădure, sau doar un motiv de schimbat directorii, de aruncat o altă bombă de presă (care să ne explodeze în faţă) să avem spre ce ne îndrepta atenţia în timp ce guvernul distruge bucată cu bucată orice posibilitate de trai decent a omului de rând?
    Se pare că, până şi cei care se dau reprezentanţii noştri (lideri de sindicat sau ce alţi hoţi or fi!) au ajuns la o înţelegere cu ei. Corb la corb nu-şi scoate ochii, dar văd că-s suficient de şmecheri să ne distragă atenţia. Chestia cu criza şi alte bazaconii de genul ăsta, ne-a arătat azi Roberta că nu ne afectează decât pe noi, prostimea. Restul, sunt cu 20% mai înstăriţi.

  30. Mai citeste odata textul HG. S-a concesionat EXPLORAREA nu EXPLOATAREA. E o diferenta destul de maricica intre cele doua cuvinte. Mai exista vreun ZIARIST in Romania?

  31. &-am uitat ceva: craiova i-un oras mic,mic,mic de tot! d-aia fiul risipitor nu putea sa lucreze la sapa,de ex. e prea mic orasu’,ce ghinion de nesansa,k sa vezi. daca nu era o asa procuroare & avocata de succesuri,madam alice in tara minunilor putea fi o mare profa de geogra’! & romania i-un stat liliputan,inainte de-a fi un stat de drept,nu-i asa?

  32. victore!pentru ca tot esti tu informat,intreaba in gura mare :daca ,,bercea mondial”stie sa scrie,daca are permis de conducere si in ce judet la primit?

  33. Nu cunosc detaliile dar din media rezulta:
    1.Nu poti sa inchei un contract ca proprietar cand nu esti inca.Poate cel mult sa fie un ante-contract prelungit succesiv.Altfel este nul.
    2.Este posibil ca acel contract sa nu cuprinda noua proprietate a statului, dupa hotararea de la Haga.
    3.Daca firma (asa cum s-a spus in media) este radiata de 2 saptamani, atunci acel contract nu mai exista.Nu poate exista (juridic) o eventuala “subconcesionare” unei alte firme.
    4.Poate sa fie si un motiv de schimbare rapida a unor sefi sau de “tavalit” fosti ministri.
    Ramane de analizat daca se va desecretiza vreodata.

  34. Ciutacule,

    L-ai vazut pe Predoiu cum s-a dat lovit ca nu isi aminteste (AMNEZIE) iar in acest timp ii batea ochiul stang (GLAUCOM clar) ?? Deci, omul e safe: are deja 2 bube care il pun la adapost .. he he..hi hi …

    Fiara.

  35. Victor, fii atent.
    Acum ceva timp, veneam de la munca (ora 16) si in parcarea unei benzinarii,la iesire, un bmw “bengos” ii taie calea unei betoniere si franeaza brusc.Soferul (betonierei) il claxoneaza, iar bmw-istu se da jos, scoate pistolul si il ameninta cu el.Pistolul cred ca era cu gaze, cred, ca erau cam 50 metri.S-a urcat in bmw si a plecat in tromba.Ma gandesc in felul urmator:daca ala il impusca, soferul betonierei nu avea cum sa se apere de smecher. Atunci noi, oamenii obisnuiti, care muncim, nu furam, cum ne aparam, ca politia e varza, asta in cazul in care nu e in mana cu ei.Bafta. “Ne vedem” diseara la Gadea.

  36. E scos “porumbelul”din palarie EXACT la timp.Iar au “mojicii” ce vorbi si comenta vreo doua saptamani si noi(clasa politica) ne facem mendrele.Aceeasi manipulare chiar daca in cazul de fatza subiectul nu e facatura,fie vorba intre noi au mai fost cazuri din astea cand s-a scos din palarie subiect care ei il stiau de mult da na a fost la secret pana cand le-a trebuit lor sa-l arunce pe piatza.hai sa ne traiasca elita politica care versus elita politica de cam pe vremea de cand e Romania stat mandru si frumos si pana venira aia de import de la rasarit astia de acum nu se pot compara nici macar pana la calcai.Da no aia au fost nu mai sunt da cand naiba o sa ajungem ziua aia in care o sa avem si noi o elita politica si nu o adunatura de parveniti de prin mahalale bucurestiului si a altor orasele care numa intelectuali nu se pot numi parafrazand o vorba intreb si eu unde esti tu Titulescule D-ne sa vi sa le dai niste lectii la astia de politica interna si externa ca au saracii nevoie mare.poate am divagat putin iertati-ma daca v-am tinut prea mult ocupati cu randurile mele.ne mai auzim ne mai vedem

  37. @Alexandru Lucian,
    Îmi pare rău dar matale nu ai citit titlul contractului din H.G. decât pe jumătate.În H.G.scrie textual”contract de explorare şi împărţire a producţiei de hidrocarburi”
    De altfel primul contract aprobat prin H.G.570/1992,face trimitere la H.G.919/1990(care are caracter militar şi nu se publică în M.O) şi la H.G.508/1991 semnată de Petre Roman şi prin care ” se autoriză S.C. ROMPETROL-S.A SĂ NEGOCIEZE ŞI SĂ ÎNCHEIE CONTRACTE CU PARTENERI STRĂINI ÎN VEDEREA EXPLORĂRII ŞI ÎMPĂRŢIRII PRODUCŢIEI DE PETROL ŞI GAZE.
    După cum vedeţi “povestea”merge până la Petre Roman,dacă mai “tragem de fir” cine ştie unde mai ajuingem.

  38. Gata, nu mai cred în Mama Omida!!! Pă ce zise Badea aseară la el în emisiune? Că vedem noi pă Dracu’ din toate hidrocarburile lu’ peşte!
    Fără intenţia şi resursele să-i ridica vreo statuie lu’ M.B., a nimerit-o din nou!

  39. @iulian n.: nici nu ma asteptam sa inteleaga toata lumea ce am zis.tu stai linistit ca in romania nu o sa se intample nimic cu masinuta ta.si poti sa-mi faci o vizita oricum.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.