Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Suveranilor, meritaţi program alb-negru

Suveranilor, meritaţi program alb-negru

Când un partid politic aflat la putere se gândeşte, după ce în prealabil premierul său a centralizat în propriile mâini alocarea publicităţii de stat, să iniţieze un proiect legislativ care să prevadă posibilitatea suspendării emisiei posturilor tv nesupuse şi să treacă-n registrul siguranţei naţionale contractele de achiziţii publice, înseamnă că drumul către dictatură e undeva dincolo de jumătate (a făcut-o recent Chavez, în Venezuela, dacă vă spune ceva numele). Iar poporul care stă impasibil, la două decenii după împuşcarea celui considerat unic vinovat (între altele) de instaurarea cenzurii şi a cultului personalităţii, merită un program tv alb-negru de două ore şi o emisiune de tipul Alo, Presidente. I-am oferit noi, de probă, o oră şi jumătate.

Aştept cu interes lansarea emisiunii proprii a preşedintelui. Moderatorii-s inutili.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

84 thoughts on “Suveranilor, meritaţi program alb-negru

  1. si de obicei? sunt curios daca s-a imprastiat vorba pe tarla

    thx pt. raspuns

  2. am trimis cam tarziu niste versuri pline de simtire patriotica:

    MI-as da viata pentru tara
    Pentru conducatorul ei vizionar
    Dar azi pentru sapun si sfoara
    N-am nici un ban in buzunar

    Sunt ciuruit, dar te iubesc
    Si te admir cum stai pe val
    Cu ultima suflare-ti amintesc
    Sa duci mogulii la Canal.

  3. Probabil emisiunea de aseară a avut mai multe categorii de privitori.Unii dintre ei trebuie să fi fost nostalgicii,poate nu foarte multi pentrucă nu cred că această categorie gustă emisiunile postului.Altii,cred cei mai numerosi,cei care au trăit cu greu si mai ales cu revoltă(din păcate interioară)momentele cu manifestări de genul acesta(omagii aduse unor indivizi fără dumnezeu cătărati la putere) la vremea respectivă.În sfârsit,cei care sunt acum foarte tineri.Pentru acestia din urmă este foarte important să stie ce a fost într-o dictatură cumplită.De mentionat că uitarea si nestiinta în asemenea situatii echivalează cu somnul ratiunii care…

  4. “Aştept cu interes lansarea emisiunii proprii a preşedintelui. Moderatorii-s inutili.”
    se pare ca nu mai este mult de asteptat… din ce tin minte boc e suparat ca tvr nu-i acorda o ora de emisie saptamanal sa se poate adresa natiunii si sa spuna cat de multe a mai realizat de la o saptamana la alta.

  5. D-le Ciutacu,
    nu vreau sa supar pe nimeni insa eu as zice ca “lucrurile” au ajuns PREA departe din toate DIRECTIILE si ca ar trebui O MASURA in tot ce se face si se zice !S-a ajuns la “violenta verbala” din toate partile,unii vor sa INCHIDA, altii sa DESCHIDA, unii sa fie platiti CORECT, altii INCORECT…..putem sa vorbim zece vieti ca tot 50 % vor zice DA si 50 % vor zice NU .Jean Paul Sartre spunea ca socialismul e societatea perfecta insa OAMENII sint EGOISTI.La noi e ceva (ca sistem)pentru care nu exista cuvint in dictionar, asa ca….???Cred ca mai multa toleranta din partea 50 % DA si 50 % NU ar rezolva unele probleme.

  6. @ FuXi
    Gandeste-te ca de atunci au trecut 31 de ani. Practic o jumate de viata de om…
    Singurele lucruri ce ne mai raman sunt rasul(cine poate) si curva, jegoasa, urata, scarba de speranta…

  7. Frumoasa emisiunem da. Eu am insa o problema domnule Ciutacu. Am strans semnatura unui grup de cetateni in legatura cu o problema stringenta de interes public in vederea salvarii tarii din haosul in care se afla. As dori sa va inmanez personl dosarul!

    …e o gluma )P

  8. Despre cretini notorii

    ”Emil Boc a ameninţat, miercuri, în şedinţa de guvern, că-i va demite pe cei care nu-şi vor face lecţiile înainte de a se prezenta în Parlament, el sugerându-le să facă din proiectele ministerelor pe care le reprezintă “o lectură obligatorie” inclusiv pentru ei.”

    Adica, secretarii de stat nu au participat la elaborarea si adoptarea proiectelor?
    Bo(c)ul asta chiar crede ca a guverna inseamna numai a toci si a gargarisi!
    Ca nu vede ca in cazul VBVU&CO guvernarea nu inseamna decat a planui jaful, m-ar mira. Eu cred ca stie si se face ca nu vede pentru ca basescu i-a dat cadou maimutele omerta.
    Dar chiar nu-si da seama ca daca vrei sa mulgi o vaca trebuie macar sa n-o omori?

  9. @ Victor
    Nu am intentionat sa te flatez, chiar imi face placere sa te ascult si pe tine si pe Mugur Ciuvica. Insa este o deosebire mare intre felul in care te exprimi tu si felul in care se exprima Valentin Stan. Poate ca pentru multi, personajul poate starni admiratie pentru ca la prima vedere (atunci cand nu abereaza cu filmulete youtube) da impresia unei persoane documentate…dar daca il iei la bani marunti, sau ai minime cunostinte de istorie risti sa ramai dezamagit. Parerile lui sunt de cele mai multe ori trase de par, extrem de subiective sau emotionale, si nici pe departe asa de documentate cum i-ar place lui sa credem. Pentru dl. Stan, Marasesti, Marsti si Oituz sunt scene de lupta din al doilea razboi mondial (emisiunea conexiuni, de acum 2 saptamani). Tot ce vreau sa spun este ca nivelul informatiei transmise de Dl. Stan este in cadere libera si de la un discurs interesant, documentat..Dl.Stan aluneca spre standarul OTV.

    @ Violet.
    Am o parere foarte proasta atat despre Bendeac cat si despre Stan. Din punctul meu de vedere, sunt invitati la aceeasi emisiune, deci termen de comparatie exista. Si oricat as dori sa vad problema din punctul tau de vedere..cand il aud pe Stan cu glumele de mahala si il vad cum se da in stamba cu filmulete de pe youtube, care n-au nici in clin nici in maneca cu subiectul si cu un discurs demn de grupa mica de gradinita…atunci intr-adevar nu mi se pare deloc deplasata comparatia. Imi permit sa spun ca un personaj poate fi evaluat (sa nu spun judecat) mult mai bine pe masura faptelor si spuselor sale decat dupa masura CV-ului.

  10. @ FuXi , adi(altul)

    In armata am avut un coleg pe care-l chema Ceausescu si altul pe care-l chema Maurer (nu aveau saracii nicio legatura , decat de nume) . Daca pe Maurer il lasau in pace toti (era in ’88-’89 , uitase lumea de cel original – plus ca al nostru era sas , din Biertan) , Ceausescu era calul de bataie al ofiterilor si subofiterilor din batalion : “In p… ma-tii , Ceausescu . Bate pasul de defilare ca lumea.” sau “F…-n gura , Ceausescu . Iar nu ti-ai curatat sectorul cum trebuie.” Avand in vedere ca inafara injuraturilor nu patea nimic altceva si ca nu era nici pe departe el singurul caruia ar fi trebuit sa-i atraga atentia , sunt convins ca APV-istii profitau de coincidenta de nume ca sa-si verse oful .

  11. vrem cit mai des posibil astfel de emisiuni…
    in cele din urma nu poti sa urmaresti zilnic miscarea browniana a mormolocilor portocalii oricit de ,,inteligent”le e cirmaciul….

  12. Limba de lemn al tovarasului Stan imita aproape perfect aproape pe odiosul. Mai lipsea un personaj un pic si chior. Poate se va gasi vreunul dintre actori care stie sa se uite la fel de chior ca si….

  13. Buna seara,
    Domnule Ciutacu (desi sunt mai batran – Victore) nu te agream prin 2004-2007 dar acum ma uit aproape zilnic pe blog…deh pe antena2 nu prea mai am timp…lucrez la stat si sunt “total convins” de politicieni…:) insa mai am nevoie sa cred ca mai exista in tara cineva care mai gandeste si de aceea citesc blogul…Sunt fan StarWars, radioZu, antena1 etc. Mai scrie…ne ajuti si pe noi opozantii “muti” si care mai cred intr-o Minune…
    Bafta!

  14. @ adi, adi(altul)

    Hai ca facuram de-o ”gășcuță” nostalgică pe blogu` lui Ciutacu (cât ne-o tolera – c-aici e zeusul)!
    De ce nostalgică? Măcar pe vremea aia eram tineri și ștabii mâncau totuși pe ascuns, cu noduri de frică, defilând în principal cu Dacii ”la comandă”.

    gata, am spart gașca!

  15. 1). Bun, “poporul sta impasibil”… Si cam ce as putea eu, ca parte a “poporului” sa fac?! “Stapanii” au toata puterea opresiva, eu (ca un cetatean distrus ce sunt) nu am NIMIC! Dati-ne o idee, dati-ne CEVA de care sa ne agatam si cu care sa-i infruntam! Cu “principiile democratice” si alte fantezii nostime nu putem face absolut NIMIC.

    2). Cine-s Serghei si Medelin? De ce s-au certat? Acu’ ma intreb de ce or fi inceput discutiile despre alcool intr-o serie de comentarii referitoare la actiunile lu’ Basescu&Co.?!

  16. Ce ziceti de tanti ANI? CCR a ingropat-o!
    Sa-i vedeti acum pe oamenii buni ce deziluzionati or sa fie; iar cretinul ala de Macovei ramane fara functie. SILA!!!
    De ce mama dracului au mai facut-o? Sa-i plateasca bine? Si boul ala sa ne anunte ca a gasit la actuali ministri bani prin Elvetia.
    JEG!!!
    PS
    Pe cand DNA? De ce nu cere cineva desfiintarea?

  17. ” Drujbaru:

    Mă rog… Fiecare cu părerea lui. Nimeni nu e perfect, iar eu îl accept pe Vali Stan aşa cum e, cu tot cu defecte. Şi tot ajung eu odată la un curs de al lui! 🙂

  18. Am avut o seară de groază (că şi triller îi pot zice 😛 ) încă încerc să-mi vin în fire.
    Aţipisem în mijlocul facerii unei dictaturi luminate şi m-am trezit în plină cântare a conducătorului iubit. Ce mai, era să mă lase inima. De tot! Mi-au trebuit câteva secunde bune ă… rele, să mă dumiresc ce fras se-ntâmplă. WoW!!!

  19. DACĂ s a ajuns la aşa ameninţări deloc voalate ale portocaliilor (măcar Năstase era ceva mai rafinat în cenzură) care au drept consecinţe din partea jurnaliştilor o ironie dusă în extrem dar şi arătarea agoniei în care zace ţara confiscată de această lehamite de “clasă politică” înseamnă că este de rău şi mai ales că 89 chiar nu a făcut decât ridicarea tagmei ticăloşilor şi a jefuitorilor la rang de stăpâni în toată splendoarea lor luciferică.

    Am ajuns din nou o ţară periferică, săracă şi bântuită de spectre care aduc a vremuri pe care le credeam trecute dar iată că nu au fost suficient de bine aruncate la groapa de gunoi a istoriei.

    avem o ţară încuibată cu marinelisme, cu topării udriste, cu “capitalişti de cumetrie” cu moguloizi(mai mult sau mai puţin cenzutatori), cu afacerişti veroşi, cu tot felu de organizaţii obscure aduse în stadiul de valoare publică, cu o “clasă politică” ale cărei încrengături cu interlopia şi cu mafia sunt atât de ombilicale încât dacă s ar rupe cordonul ar cădea toate ca o piesă de domino, cu o justiţie căreia îi lipseşte nu doar justeţea ci şi graţia or arta binelui şi echităţii, cu tare şi metehne greu, foarte greu se pare de vindecat…

    toate acestea fac din România o rană deschisă pe harta unei Europe tot mai dominatoare asupra libertăţii individuale a omului având ca sursă globalizarea adică înregimentarea într un fel de 1984.

    de parcă am fi sortiţi aceluiaşi stigmat, de parcă libertatea nu a fost descrisă pentru România şi de parcă aici s a săvârşit hoţia, ticăloşia şi dezonoarea naţională.

    suntem forţaţi să trăim bine într o ţară cu legi improprii, într o ţară mereu ispitită la “încremenirea în proiect” unul de anvergură manelisto marinărească, o ţară în care legea este respectată rareori în spiritul şi litera ei.

    suntem forţaţi să nu mai fim tâmpiţi” fiindcă avem curaj să le demascăm nesmimţirea împreună atunci fraţilor de ce nu redeschideţi vechile închisori aşa ca să întunecaţi ţara definitiv şi să alungaţi românii din nou în exil?

    în ce hal am fost şi uite jegul în care ne zbatem din cauza “clasei politice” şi sistemului ticăloşit ca ţară, ca naţiune, ca popor

    ruşine, tov marinel traian băsescu

    ne a mai rămas blogosfera să comunicăm din nou în şoaptă. dar poate că maine vor inventa o lege de cenzură a blogosferei şi vor da iarăşi de lucru programat lui morar pe la dna şi “televiziunilor or presarilor” pavlovizaţi…

  20. Personal nu vad schimbari majore in viata noastra fata de vremea odiosului; poate faptul ca nu trebuie sa stam la coada de la ora 4.00 am pentru 1 litru de lapte si un pachet de unt.Dar acum avem alta problema caa azi maine nu avem cu ce sa platim aceste produse.

  21. DACĂ s a ajuns la aşa ameninţări deloc voalate ale portocaliilor (măcar Năstase era ceva mai rafinat în cenzură) care au drept consecinţe din partea jurnaliştilor o ironie dusă în extrem dar şi arătarea agoniei în care zace ţara confiscată de această lehamite de “clasă politică” înseamnă că este de rău şi mai ales că 89 chiar nu a făcut decât ridicarea tagmei ticăloşilor şi a jefuitorilor la rang de stăpâni în toată splendoarea lor luciferică.

    Am ajuns din nou o ţară periferică, săracă şi bântuită de spectre care aduc a vremuri pe care le credeam trecute dar iată că nu au fost suficient de bine aruncate la groapa de gunoi a istoriei că au şi scos nu doar capul de hidră ci şi solzii cei vechi şerpeşti.

    avem o ţară încuibată cu marinelisme, cu ţopării udriste, cu “capitalişti de cumetrie” cu moguloizi(mai mult sau mai puţin cenzuratori), cu afacerişti veroşi, cu tot felu de organizaţii obscure aduse în stadiul de valoare publică, cu o “clasă politică” ale cărei încrengături cu interlopia şi cu mafia sunt atât de ombilicale încât dacă s ar rupe cordonul ar cădea toate ca o piesă de domino, cu o justiţie căreia îi lipseşte nu doar justeţea ci şi graţia or arta binelui şi echităţii, cu tare şi metehne greu, foarte greu se pare de vindecat…

    toate acestea fac din România o rană deschisă pe harta unei Europe tot mai dominatoare asupra libertăţii individuale a omului având ca sursă globalizarea adică înregimentarea într un fel de gregaritate asemeni celei din cartea 1984.

    de parcă am fi sortiţi aceluiaşi stigmat, de parcă libertatea nu a fost descrisă şi pentru România şi de parcă aici s a săvârşit hoţia, ticăloşia şi dezonoarea naţională.

    suntem forţaţi “să trăim bine” într o ţară cu legi improprii dacă interesele o cer, într o ţară mereu ispitită la “încremenirea în proiect” unul de anvergură manelisto marinărească, o ţară în care legea este respectată rareori în spiritul şi litera ei, într o ţară a devalizatorilor şi lichidatorilor de bănci

    suntem forţaţi să nu mai fim “tâmpiţi” fiindcă avem curaj să le demascăm nesmimţirea împreună; atunci fraţilor de ce nu redeschideţi vechile închisori aşa ca să întunecaţi ţara definitiv şi să alungaţi românii din nou în exil? De ce nun e aruncaţi la muncă silnică mai construiţi un canal sau vreo peşteră de tâlhari? La ce bun Catedrala Mântuirii Neamului dacă în ea se vor săvârşi asemenea prezenţe “politice” ticăloase în Paşte şi de Crăciun?

    în ce hal am fost şi uite jegul în care ne zbatem din cauza “clasei politice” şi sistemului ticăloşit ca ţară, ca naţiune, ca popor

    ruşine, tov marinel traian băsescu
    ruşine, ţie “clasă politică”

    ne a mai rămas blogosfera să comunicăm din nou în şoaptă. dar poate că maine vor inventa o lege de cenzură a blogosferei şi vor da iarăşi de lucru programat lui morar pe la dna şi “televiziunilor or presarilor” pavlovizaţi…

    A rămas pentru România Proclamaţia de la Timişoara şi punctul 8 al acesteia, niciodată recunoscută, niciodată aplicată, niciodată amintită în Constituţie

  22. Genial, dle. Ciutacu…emisiunea a fost paprika pe rana. Felicitari lui Gadea si echipei. Noi, cei care iubim libertatea de exprimare, mai vrem sa vedem asemenea palme pe obrazul gros al “iubitilor conducatori”. Acum deviez de la subiect, dar vreau sa-mi exprim regretul pentru ceea ce s-a intamplat cu staful Poloniei si in acelasi timp sa-mi exprim dorinta de a gusta din placerea nebuna sa vad la stiri un anunt asemanator referitor la Basescu, Boc, Udrea si toti ai lor… cu scuzele de rigoare.

  23. Asa rau imi pare ca nu sunt angajat la Realitatea si ca nu am fost eu cel care -i lua interviu lui Boc.Cu asa mare placere ii indesam microfonul pe git,ceva de speriat.

  24. nici o problema, suveranii sunt plecati in capsunia, fac traseul prin italia, numa’ noi stam ca prostii sa-i platim chirie lu udrea, boc di lu bae, fiindca stam la noi in tara.

  25. Lasand la o parte glumele,situatia este extrem de grava.Daca micutului la indrumarea marelui chior i-a venit in capsor o astfel de idee aceasta intr-un fel sau altul v-a fi pusa in practica…verificati va rog cazul grupului de presa ArtPress din Targoviste si vei intelege.Marea familie portocalie sufoca cu controale orice firma care indrazneste sa-si faca reclama folosind trustul lor de presa.Intr-o tara civilizata basescu nici macar taxator la CFR nu ar fi fost angajat,udrea ar fi fost la un bordel de mana 2-ua,iar boc nu ar fi fost lasat sa paraseasca cresa fara supraveghere stricta.Doamne ce pocitanii avem la conducerea tarii!!!!!!!

  26. N-or sa-mi ia personajele astea de schita nicioadata puterea de a gandi si de a spune ceea ce gandesc.
    Ca nu spun X e un hot si ca e prost pe deasupra, ci spun X e cel mai ‘luminat’ si mai ‘corect’ si mai ‘cinstit’, ca sa nu ma amendeze cna-u’, tot aia e.
    Au tacut suficient bunicii si parintii mei, au tacut si pentru mine.

  27. 1. Si unde n-are dreptate Chavez?

    2. Emisiunea lui nenea asta seamana izbitor cu a lui Badea…

  28. Da meritam program alb-negru,meritam dictatura,meritam si mai rau de atat! Eu si cei ca mine am mai trecut prin aste lucruri,le-om duce toate de-i nevoie,dar nenorocitii care n-au trait dictatura dar striga in gura mare in favoarea ei,merita,merita din plin ce va veni.In legatura cu senatorul Prigoana,ce pot sa spun?S-a facut destul de ras cu circul trecut pe la OTV,imi repugna amintirea despre el.Am mai zis eu despre el cate ceva,n-am avut niciodata incredere in stradaniile de a se face placut si ales,am stiut intotdeauna ca se vor lamuri si altii despre el.Sa fie sanatos,desi nu e!!!

  29. Victor,
    Eu sunt de parere ca , atat emisiunile voastre cat si ceea ce scrieti pe bloguri sunt mult prea subtile pentru concetatenii nostri . V-as sfatuii sa faceti o emisiune in care sa aratati ce este dictatura pe intelesul tuturor ¨dobitoacelor¨ pentru ca multi au uitat iar generatia tanara habar n-are. salutari din Barcelona , Catalin

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.