Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Suveranilor, meritaţi program alb-negru

Suveranilor, meritaţi program alb-negru

Când un partid politic aflat la putere se gândeşte, după ce în prealabil premierul său a centralizat în propriile mâini alocarea publicităţii de stat, să iniţieze un proiect legislativ care să prevadă posibilitatea suspendării emisiei posturilor tv nesupuse şi să treacă-n registrul siguranţei naţionale contractele de achiziţii publice, înseamnă că drumul către dictatură e undeva dincolo de jumătate (a făcut-o recent Chavez, în Venezuela, dacă vă spune ceva numele). Iar poporul care stă impasibil, la două decenii după împuşcarea celui considerat unic vinovat (între altele) de instaurarea cenzurii şi a cultului personalităţii, merită un program tv alb-negru de două ore şi o emisiune de tipul Alo, Presidente. I-am oferit noi, de probă, o oră şi jumătate.

Aştept cu interes lansarea emisiunii proprii a preşedintelui. Moderatorii-s inutili.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

84 thoughts on “Suveranilor, meritaţi program alb-negru

  1. D-le Ciutacu e fara comentariu. Vorba dvs, sa-i dea D-zeu sanatate lui Prigoana, ca mintile i le-a luat de mult de cand a intrat in acest partid de smenozari. Degeaba au murit oameni la revolutie, ca sa se imbogateasca psd-isti si pd-l-istii. Va salut si o zi cu soare!

  2. Ideea a fost excelentă. Voi, idem. Dar eu am suportat cu greu transmisia alb-negru. 🙁

    Aşa cum spuneam, mă gândesc că înainte de a vă închide veţi avea timp pentru CHEMARE. Şobolanii să aibă grijă ce îşi doresc, că s-ar putea să primească.

  3. D-le Ciutacu

    A fost
    emisiunea extraordinara!
    Bravo,felicitari!
    Oare inteleg TOTI mesajul acestei emisiuni?!

    Va doresc numai bine,cu acelasi respect,
    IoanaP

    P.S.Poate decalati totusi emisiunea Dvs. sau Sinteza Zilei cu o jumatate de ora,ca sa nu va suprapuneti.
    Noi vrem sa va vedem integral(ca timp)in emisiunea Dvs si la Sinteza Zilei.

  4. Dupa meciul CFR-Dinamo oricum vedeam alb-negru…daca era “sepia” mi s-ar fi parut deosebit..

  5. Nu-i de ras!

    Nivelul moral si cultural al primatelor astea nu este nici macar feudal.

    Mentalul si apucaturile lor sunt ale unor puscariasi dintr-o colonie penitenciara din care gardienii s-au retras subit.

    Imposedarea cu și deposedarea de bunuri si supusi este singura lor miza. Iar idealul se reduce la castigarea tronului de stapan discretionar. In rest nu conteaza nimic … chiar daca totul merge spre dezastru …

    Noroc ca nu suntem insulari!

  6. Seamana cu Chavez , cu diferenta ca el nu are discursuri antiamericane . Din pacate , cat timp isi pot mitui poporul oamenii acestia pot avea succes (cum a avut Chavez cu petrolul pe fondul cresterii pretului barilului – de vreo 4 ori fata de acum 10 ani , dar cresterea a fost la un moment dat chiar mai mare) . Si Basescu , cu banii de la FMI , a reusit sa treaca puntea (alegerile) . Mai departe , Dumnezeu cu mila – Boc e perfect pentru a fi aruncat multimii sa-l sfasie . Iar Videanu sau Berceanu (care mai sunt si plini de bani) sunt chiar super-perfecti .
    Din pacate , un adevar pe care nu putem sa-l eludam : astfel de “mantuitori” apar doar atunci cand clasa politica este corupta si ei au spre cine sa arate cu degetul . Sau atunci cand exista o categorie sociala , etnica sau politica care sa intruneasca ura sincera a poporului . La noi ambele conditii sunt implinite . Politicienii (in imensa lor majoritate) au cel putin imaginea unor corupti , daca nu chiar si sunt . Iar “mogulii” , “imbuibatii” , cei cu “salarii si pensii nesimtite” traiesc prea bine pentru standarde , deci clar din cauza lor le merge oamenilor prost . Degeaba spui ca pentru un fost aviator , de pilda , o pensie de 30 de milioane e mica , consumatorilor de mici la gratar , bere la pet si manele la greu (majoritari) li se va parea oricum mare (“cum , ma , eu am zece milioane si copii de crescut , ala are casa , copiii aranjati , si mai ia si atatia bani ?”) .
    L-am auzit de multe ori pe Mircea Badea si cred ca si pe tine dispretuind pe votantii lui Basescu . Sigur ca ideal ar fi ca electoratul sa fie inteligent , sa vada dincolo de gesturile si declaratiile superficiale , dar asta nu se intampla nicaieri in lume . Daca sunt coapte conditiile pentru aparitia unor astfel de oameni (ca Chavez sau Basescu) , ei nu vor intarzia sa apara . Anii ’20-’30 in Europa sunt simptomatici (regimurile fasciste au aparut nu prin lovituri de stat , ci pe fondul unor puternice sustineri populare) . In general , instaurarea oricarei dictaturi se bucura , cel putin in prima faza , de sustinere populara (schimbarea e bucuria nebunilor) .
    Imi vei spune ca realegerea lui Basescu nu corespunde scenariului , ca el avea deja 5 ani de putere . Diferenta e ca si-a jucat perfect rolul de prizonier al clasei politice corupte , care n-are guvernul si parlamentul de partea lui . Suspendarea din 2007 a fost o gafa imensa , a dat apa la moara celor care spuneau ca politicienii vor sa scape de el , pentru ca , nu-i asa , el e cel care lupta impotriva coruptiei . Nu mai vorbesc de propunerea ca Voicu sa fie ministru de interne (neconcretizata , dar cat de proasta la nivelul imaginii) , de refuzul de a-l preda pe Nastase justitiei , de alte gesturi identice .
    In sfarsit , nu vreau sa scriu un eseu aici , am vrut doar sa arat ca nimic nu e intamplator sub soare .

  7. Mie mi-a placut enorm emisunea, fie ea alba-neagra, dar mai ales atitudinea tovarasc-(auto)-critica, la care mai trebuie lucrat.

    Cred ca o serie de imagini si analize din epoca, readuse in context cu logica simpla, ar rotunji realitatea Romaniei de azi.

    Ramane, ca pe vremurile de aur (o tempora) sa suspinam: ‘daca s-ar gasi ceva de mancare, ar fi ca pe vremea razboiului’..din bin in mai bine

  8. Am ras pana m-au durut obrajii aseara. In alb negru tovarasul Stan pare mai tanar. Oricum telespectatorii lui Gadea isi cam dau seama care este directia luata de putere. Pacat pentru cei care nu se uita. Ar invata si ei ceva.

  9. tavarăşi, trebuie să punem în discuţie dacă aceste planşete ( bloguri) trebuie să mai existe pe teritoriul RSR 🙂

  10. Imi si inchipui cum va arata programul tv la moguli:
    ora 22.00-inchierea emisiunii
    ora 22.05-inchiderea realizatorilor emisiunii
    Salut voios de pionier de la presacaoprada.blogspot.com !

  11. @Petrişor

    Se vede ca erai cel mult soim pe vremea aia (sau poate nici pe planseta). La ce-i zici tu planseta se numea ”Gazeta de perete” 🙂 !!!

  12. ” Iar poporul care stă impasibil, la două decenii după împuşcarea celui considerat unic vinovat (între altele) de instaurarea cenzurii şi a cultului personalităţii, merită un program tv alb-negru de două ore şi o emisiune de tipul Alo, Presidente.”

    DAR CE POATE SĂ FACĂ POPORUL?! ĂIA CARE L-AU VOTAT PE BĂSE SUNT MULŢUMIŢI ŞI ACUM DE TOT CE FACE (CUNOSC CAZURI CONCRETE), IAR ĂIA CARE NU L-AU VOTAT NU POT FACE MAI MULT DECÂT SĂ NU-L FI VOTAT. SĂ NU EXAGERĂM!

  13. O completare (am o limbarita azi 🙂 ) :
    Emisiunea mi-a placut , evident , dar sper ca nu va faceti iluzii sa credeti ca astfel de emisiuni le vor deschide ochii votantilor lui Basescu . Pentru majoritatea , satira a fost prea subtila , pe unii nu-i veti convinge orice ati face , in plus nu m-ar mira sa fi fost inclusiv reactii de genul : “si ce-i daca ne-ntoarcem la vremea lui Ceausescu ? Pai pe vremea aia era mai bine – aveam servici , de bine de rau gaseam ceva de mancare , la ce-mi ajuta ca e supermarketul plin de marfa acum iar eu nu ma pot apropia de nimic?” .
    Oricum , cel (cei) care a (au) avut ideea merita felicitari .

  14. pana la sfarsitul anului vor fi interzise si blogurile si parerile contrare regimului dictatorial! eu zic sa fugiti cat mai aveti timp!pe doamna Europa nu o va interesa problema Romaniei, cum a facut de atata ori!

  15. Hai că am devenit nostalgic.
    Să vă povestesc cum protestam noi cu soparle ca tineri pe vremea aia.

    O ocazie era munca patriotica. Venea cate-nu BOC de la UTC sau cate-un Blaga de la BOB si scotea lumea la maturat sau alte ecologii (un fel de prigoneala).

    Noi ne faceam ca facem. Ne aliniam in coloana cu maturile sau lopetile in chip de pusti si plecam cu cantec.

    De exemplu cantam ”Partidul minte inteleapta”

    Treaba suna asa:

    Seful de ”pluton” (dadea tonul):

    Partidul minte, Partidul minte, Partidul min-te in-te-lea-pta!

    Si plutonul prelua ironic:

    Partidul minte inteleapta …

    Ne racoream si noi cu haz. Sefii se faceau ca nu aud ca sa nu aiba probleme. Ei erau membri de partid si puteau fi sanctionati daca se afla!

  16. Acu vreo 30 si ceva de ani as fi zi asa:
    “Tovarase Ciutacu! Subsemnatu’ Shogunu, comandantul grupei a IV-a, cu un efectiv de X pionieri din care Y prezenti si X-Y cautati de militie pe’acasa – ca-s bolnavi, va prezint raportul: bla-bla-bla!
    Tot inainte! (ca inainte era mai bine)”
    ULA ULA ULA tovarasi!(a se completa cu litera P – dupa caz)
    Banzai!

  17. m-am distrat aseara…. doamne ce bine a picat pe molima asta… da’ acu’ eu am o observatie: chavez e mult, mult mai simpatic decat base. si mi se pare si un tip inteligent. deci asocierea celor doi o gasesc total nepotrivita:)). unde mai pui ca “Alo presidente” cica e interactiva, un fel de “raspundem ascultatorilor”. la noi ar fi, in cel mai bun caz, “dam un cap in gura ascultatorilor”.

  18. Faceti ceva cu “Vorbe grele” si “Sinteza zilei” ca nu pot sa ma uit la doua televizoare deodata!

  19. Emisiunea a fost foarte reusita iar palma ironica aplicata peste botul celor de la putere m-a uns pe suflet.
    Ma tem insa ca rasul nostru se va transforma incet-incet intr-un rictus deoarece tupeul si nesimtirea PDL-ului nu mai are nicio limita.
    Daca ne-am imagina Romania ca un organism viu , PDL-ul ar fi un virus mutant care face ravagii si nu raspunde la tratament.

  20. Desi am inteles ca se dorea sa se faca o paralela intre regimul din Venezuela si ce incepe sa fie la noi, cum eu n-am prea multe cunostinte despre regimul lui Chavez, n-am priceput decat ca Hugo Chavez incearca sa fie un fel de Mircea Badea al Venezuelei si ca Basescu n-ar putea decat sa fie o caricatura nereusita a lui Chavez… Probabil la asta a contribuit si pozitia anti-Bush a lui Chavez din filmulet, cu care, macar ca idee, sunt de acord. Ma gandesc ca daca locuiam in Venezuela ar fi fost sanse sa-l votez, macar la inceput. Pe Basescu nu l-as fi votat niciodata…

    In orice caz, acest articol nu a fost foarte eficient in a-mi starni revolta ca ajungem ca Venezuela, ci mai degraba curiozitatea in privinta lui Chavez.

    Iar Sinteza Zilei a fost foarte tare…

  21. pur si simplu nu ma pot uita la gadea si nebunul de stan, emisiuni de doi bani gen “acces direct”,pacat ca sunt multi care se uita la ele, de fapt hipnotizatii antenelor…

  22. Astia sunt chiar nebuni! Auzi, sa inchida posturile care ii critica…Si mai au una: sa te verifice acasa daca esti in concediu medical!?! Nici Ceausescu nu a indraznit sa faca asa ceva. Ca intr-un film horor, astia cred ca s-au format si au prins viata din mocirla mocirlelor comunistilor! S-au ridicat asa ca niste monstri sa isi razbune inaintasii rosii…Nu imi vine sa cred ca este posibil asa ceva. Ieri fiica-mea s-a intalnit cu medicul ei de familie, care se afla in pragul depresiei. Auziti: pe primii 20 de pacienti ii va consulta gratuit, dar cei ce urmeaza, de la 21 in sus, trebuie sa plateasca consultatia. Daca intr-o zi nu are minim 20 de consultatii nu va fi platit. Nu conteaza ca urmatoarea zi a avut 50.Este o nebunie totala !!!Or sa se muste oamenii la rand sa prinda locul mai in fatza sa nu plateasca.Aveti dreptate cand spuneti ca mizerabilii care ne guverneaza asmut oamenii, unul impotriva celuilalt.

  23. Nu vreau sa fiu gica contra…dar mie emisiunea de aseara mi s-a parut jenanta. Domnul Stan este evident pe o panta descendenta de vreo 2 ani incoace si daca pana acum era doar neamuzant in ultima vreme este la granita extrema a bunului simt. Din pacate nivelul emisiunii Sinteza Zilei a scazut foarte mult. Urmaresc emisiunea de peste 3 ani, seara de seara…dar ma gandesc serios sa ma las de sportul asta. Isi mai aduce aminte cineva de emisiunile cu Octavian Paler? Sau mai recent…cele cu Bogdan Theodorescu? Era o placere sa asculti oamenii acestia, chiar aveai ce “lua” de la ei. Mai nou, se perinda tot felul de personaje, unul mai colorat ca si celalalt..gen Bendeac, Buzdugan…Valentin Stan. Poate ca la o emisiune ca a lui Cabral sau Capatos le-ar sta bine…dar la sinteza zilei parca ma astept totusi la altceva.
    No offense jupane Ciutacu..impreuna cu Mugur Ciuvica sunteti probabil singurul motiv pentru care mai urmaresc emisiunea. Si e pacat.

  24. @rela: nici sa nu te uiti. strici ochii si oricum nu pricepi nimic.
    @Drujbaru: cu toata flatarea pe care mi-o induce lauda ta la adresa mea, nu te tine nimeni sa te uiti. aseara n-am intentionat sa producem vreo opera de arta sau vreo emisiune de premiat la festivalurile de specialitate. am vrut sa tragem un semnal de alarma. si am facut-o cum ne-am priceput. cat despre alaturarea Stan-Bendeac, scuza-ma, nu merita nici comentata.

  25. Port in suflet, de vreo ora, o recunostinta adanca fata de Iubitul nostru conducator, Traian Basescu pentru ca l-a determinat pe domnul Gadea si pe d-l Ciutacu sa lupte, in stilul lor elegant ironic, impotriva tendintei “suspendarii emisiei posturilor tv nesupuse, pupandu-l in cur tot in stilul lor pe marele presedinte si pe micul Boc, socat pana la ultima celula a existentei sale.
    Abia astept aceste emisiuni. Pe diseara stimabililor.

  26. Aseara a iesit o super emisiune 🙂
    Asta imi place mie la trustul asta,la toate Antenele NATURALETEA.. FIRESCUL ..
    sunteti VOI , sunteti NATURALI nu aveti nicio greata :))va doare in paispe ..vorbiti cum va vine la gura , sunteti liberi..fara deontologie.. poate de aici si numele trustului INTACT MEDIA
    sunteti “salbatici” in sensul bun si frumos al cuvantului 🙂

  27. @FuXi

    alta din tineretea mea.
    Pe vremea aia era seful Prtidului Laburist din UK (in opozitie atunci) unul care se cheama Michael Foot.
    Vine in vizita; ne duce la aeroport sa-l intampinam, se scandeaza din mii de pipturi lozinca uzuala la vizite:
    Ura.., ura.., Cea-u-ses-cu – Mai-cal-foot

  28. da, merita si meritam. sper sa fie un semnal de alarma emisiunea de aseara. pt cine insa, sincer nu mai stiu … 🙁

  29. Super, super emisiunea de aseara. Daca va inchid ei suntem noi cu voi, si sunt sigura ca suntem multi. Asta 6 ani ne-a tras numai in jos, noi mai stam inca 4 ani si nu facem nimic, sa ne ingroape de vii, afara cu ei cu toti pana la a 20-a spita cel putin.

  30. Este clar ca scopul “cel mare” al antenelor este speculatia financiara din publicitate.
    Acest lucru trebuind sa se faca denigrand periodic anumite persoane care dupa cum au dat in sondaje … e cam fifty-fifty.
    Sunteti intr-o concurenta vizibila cu B1 un alt post identic doar ca in cealalta tabara.
    Bineinteles fiecare tabara cu oamenii ei….si asta este treaba voastra sa faceti audienta…dar deveniti si voi si cei de la B1 niste caraghiosi….stiu scopul scuza mijloacele.
    Eu doar fac un comentariu…care sper sa fie citit si de oamenii care urmaresc aceste emisiuni cu venin….MAI HOOOO…apucati-va si voi de treaba…nu mai injurati…si loviti cu parul.
    Aveti atatea posibilitati de a modifica o parte a sistemului…si voi la tv…prin promovarea lucrurilor bune si cei de acasa prin alocarea a 2-3 ore pe saptamana pentru a realiza ceva impreuna cu organizatiile care se lupta sa modifice sistemul actual.
    Insa voi…tot cei PD-L e rau…mai sunt si oameni buni acolo….personal nu stiu cine :)) insa nu trebuie privit totul ca un mare rau.
    Speculanti sunt peste tot…asta este si menirea voastra ?
    Promovati si lucrurile bune…sau nu mai pacaliti oamenii doar cu anumite chestii.

  31. Primul impuls a fost sa spun si eu ca emisiunea de aseara de la Sinteza zilei a fost tare…in schimb, m-au trecut fiorii rau de tot. Am trait destui ani in “alb-negru”, nu doar vremea copilariei, ci si pe aceea cand aveam la randul meu copil mic de crescut. A fost oribil iar emisiunea d-lui Gadea m-a facut sa ma sperii de-a binelea. OK, am vazut, ne-am amintit, am inteles si mesajul si pericolul. CE FACEM ACUM? Este limpede ca asistam la un intreg proces de pierdere a democratiei. Am votat si nu a fost destul ca sa schimbam lucrurile. In fiecare zi mai dezerteaza parlamentari, in fiecare zi arestari sau interceptari de telefoane, in fiecare zi se ingroasa randurile somerilor si scad salariile iar smecherii invartesc miliarde pentru asa-zise proiecte, in fiecare zi ne sfideaza, ne batjocoresc cheltuind banii copiilor nostri si a nepotilor inca nenascuti! Ce dracu’ mai asteptam? Sa ne bage unul cate unul la zdup? Unde este PNL si Crin Antonescu? Chiar este atat de greu sa gasesti oameni cu viziune in tara asta, care sa stie ce este de facut, care sa transmita oamenilor aceste idei si apoi sa ne conduca pentru infaptuirea lor?

  32. Neavand timp sa va urmaresc -aseara am lucrat ,pentru 5,80 lire / ora – nu am calatorit aici in U.K., cum imi spunea un bastard securist , LePrince pe numele lui, pe blogul lui Nastase, dar auzit acum de amenintzarea jigodiei pe numele lui Mircea Toader .Ce pot spune , acest handicapat cu creierul cat nuca [dupa ce i-a fost umflat cu pompa] face parte din lungul sir de lichele aciuat ingasca bisnitzarului de blugi si cafea ajuns spre rushinea natiei conducatorul ei.Japitza e si el fost marinar si bisnitzar de carpete si videocasetofoane in Galatzi.Acu’vreo 3 ani a castigat fo’ 4 miliarde in proces su statu’ roman pentru bunurile ce i le confiscase Securitatea.De unde a platit statu’ roman banii ?Starpitura se lauda apoi pe la tv-uri cum a fost el chinuit de securisti cand el vorbea la per tu cu sefii lor ??!!.

  33. Data viitoare aduceti-l si pe Serghei , Medelin , Bendeac, Badea si stati cu spriturile in fatza. Acelasi succes il veti avea

  34. @birlic: Gadea, Badea si Dobre nu pun alcool in gura, iar Seghei si Madalin sunt certati. deci te-ntorci in spam. de unde te-am eliberat provizoriu

  35. Pe alde Chavez il mai baga macar rushiii in seama. Pe al nostru nu-l cauta nimenea.

    PS. Ma intreb daca macar el s-a cautat

  36. Pe mine emisiunea nu m-a amuzat de loc. Cei mai frumosi ani ai vietii mi i-am pierdut cu astfel de emisiuni. Nu pot sa rad ci doar sa am un gust amar…
    Nu mai vreau asa ceva. E adevarat ca – momentan- sunt departe de pericol, dar nu se stie ce se poate intampla pe plan global.
    Nici la Romanica nu este -inca- dictatura; eventual este haos pe toate planurile: economic, juridic, legislativ, financiar, moral
    si asa mai departe. Nu stiu daca astia vor sa faca ceva sau nu stiu sau nu pot dar eu am un sentiment de neputinta cand vad ca nu se intampla nimic. Toti se plang si nimeni nu reactioneaza. Poate noi, astia cu contrele gresim si situatia nu este chiar atat de grava.
    Poate suntem noi in eroare; poate au aia dreptate. Daca nu ne aflam in plina schizofrenie. A doua oara intr-o viata de om cred ca e prea mult.
    Poate ca ma insel eu; poate ca citind doar presa potrivnica alora, poate privind doar anumite posturi tv m-am facut rau; va citesc pe voi aici; poate si voi sunteti nemultumiti si frustrati (pe drept). Dar sunt si postaci pe altundeva care sunt exaltati de actualii guvernanti. De ce? Cine greseste?

  37. Drujbarule: “Bendeac, Buzdugan, Stan”. Un exerciţiu de genul multora pe care le-a avut fiică-mea de rezolvat în clasele primare, la engleză, suna cam aşa: “Care e cuvântul ciudat( odd) din următoarea enumerare…”
    În cazul enumerării tale, răspunsul care sare în ochi imediat e: “Stan”.

  38. Dacă n-am fost destul de clară, voi da încă un exemplu de enumerare: măr, banană, kiwi, CAL, pară, prună.

    Altfel spus, ce are de-a face ştampila primăriei cu coada vacii? :-0

  39. Super emisiunea.
    Se vede insa diferenta de generatii.Tovarasul Stan avea intr-adevar “limba de lemn ” tovaraseasca..
    E adevarat ca dvs erati inca “pionier “si mai aveti timp sa invatati.. :))
    Excelent, m-a uns pe suflet,ca de fapt toate emisiunile “Vorbe grele “,”Sinteza zilei ” si “nu ultima pe lista …In gura presei ”
    Multumim mult pentru tot ce faceti.

  40. @adi (altul)
    Tare. N-o stiam
    @Iordachel Gudurau

    Eram in liceu (prin ’79). Eram la bere, inclusiv cu doi profesori cvare aveau atunci varsta mea de acum (se mai intamplau si din astea). Vine tema obsesiva> Oare cat mai traieste Ceausescu? Eu estimez ~optimist~ Hai ca no mai duce-o nici 15 ani!
    Aia se inverzesc. A doua zi Batinetu (de mate) ma scoate la tabla … imi da o problema frumoasa … Ai 15 minute (imi zice) … Pun creta jos si ma predau … 2 – ticalosule, pe unde ubli dupa ore si ce tampenii debitezi, betivanule?
    Tu zici> ”A doua oara intr-o viata de om cred ca e prea mult.”
    Oare ce-or mai zice profii aia ai mei?
    Asta-i. Dar, fara umor, ar fi si mai de porc!

  41. emisiunea de aseara a fost de rasu’-plansu’. nu emisiunea ca atare, nu demersul, ci faptul ca a fost nevoie sa trageti un semnal de alarma.
    Sunt curios cati oameni v-au urmarit aseara, totusi.

  42. @smoker: spre 400.000 in varful de audienta
    @Roxana Negrea: aveam 19 ani cand l-au ciuruit, iesisem bine din pionierie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.