Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Boala cronică a concesiunilor de manglă

Boala cronică a concesiunilor de manglă

Lumea sta si dezbate prostita la televizor ultima concesiune de mangla facuta de Tariceanu (prelungirea celei initiate de Stolojan si prelungita de toate guvernele) inainte de a o taia din Palatul Victoria. Cu mana lui Dorin Marian si fara participarea sefului ANRM, Gheorghe Buliga, demis fiindca a refuzat sa semneze golania. Sigur ca-i o bagabonteala sa dai in avans, fara a avea un verdict juridic oficial si fara licitatie, niste permitere din zona oarecum aferenta Insulei Serpilor. Mai ales ca-n spatele ghidusiei lui Tariceanu intuieste zambetul hâd al lui Patriciu.

Dar – bai, ziaristii lu’ Peste Prajit – n-am auzit unul sa aminteasca, pana acum, ca mai exista un caz (aproape) tras la indigo, al carui beneficiar a fost un cetatean pe care azi il banuiesc c-ar sta in spatele dezvaluirii. Ca sa nu va bateti capsoarele seci, va scriu eu direct. In 2004, in extrem de scurta perioada in care Eugen Bejiinariu a facut cu acte pe premierul, lui Adriean Videanu i-au fost aprobate, tot in ultima sedinta de guvern, fix prin ANRM, concesiunile de perimetre miniere solicitate pentru Marmosin. Dupa ce, cu o perioada inainte, i se aprobase la APAPS, prin gratia divina a lui Musetescu, si actul aditional pentru decalarea termenului de finalizare a investitiilor la Marmosin Simeria.

UPDATE: Din oceanul de milogi, singura care a scos capul si a gandit cu el e Blonda. Ceea ce demonstreaza inca o data ca avem multa presa si putini ziaristi.

Poate, cu ocazia asta, pricepeti si voi, nevolnicilor, o data-n viata, de ce nici unul dintre sefii fostului FPS (APAPS, AVAS, spuneti-i cum vreti, tot aia e) n-o sa zaca vreodata-n puscarie si de ce, in general, o mana spala pe alta. Fiindca toti fac legal ciordeala, pe acte normative din Monitorul Oficial si dupa aceleasi retete.

P.S. Dupa plecarea de la Cotroceni, Dorin Marian a lucrat, o buna perioada, pana sa devina reprezentant EADS si sa negocieze “Afacerea Frontiera”, la Rompetrol

Comentarii

comentarii

Similar Posts

62 thoughts on “Boala cronică a concesiunilor de manglă

  1. Dupa parerea mea si am trecut prin 3 campanii electorale, PNL-ul pentru cei 18% ( scor obtinut la alegerile parlamentare), a cheltuit bani cat PSD si PDL la un loc!
    Nu mai pun la socoteala abuzurile grosolane facute de politie!Actiunile in forta ale organelor de militie, mi-au adus aminte de anii 1907, cand guvernul liberal a dat ordin sa se traga in tarani.
    Pe de alta parte sunt ferm convins ca guvernul Tariceanu a furat cel mai mult din ultimii 20 de ani. Veti vedea ca am dreptate.

  2. Spuneam mai sus că zonele “Pelican” şi “Doina” NU SE AFLĂ în fosta zonă de dispută cu Ucraina… Argumentat (zic eu).
    Văd că toţi deontologii şi deontoloagele ne mint în continuare că o firmă privată ar avea deja drepturi de exploatare acolo.
    Ce să înţeleg? Că Sterling VREA şi exploatarea de acolo? Şi că O VA PRIMI?

  3. Hai să mă bag și eu în seamă la tine pe blog. Un scurt research pe net (cu copy-paste):
    – Din 1996, acordurile “explorare şi împărţire a producţiei” au fost înlocuite de acorduri de concesiune, ceea ce a mărit interesul companiilor să exploreze în România.
    – La începutul anului viitor (a se citi 2009 – n.m.), este programată şi runda a noua pentru explorare (se estimează că vor fi 40 de perimetre, în total circa 38.000 kmp
    – În ultimul deceniu, au fost descoperite doar 20 de zăcăminte, de mici dimensiuni, confirmând scenariile apropiatei epuizări a rezervelor
    – Șefia ANRM e funcție politică

    Mi-ajunge atât. Mă duc să citesc beletristică 😛

  4. tuca e un complexat. nu il poti considera un camarad in lupta ta de a schimba reaitatile crunte din tara asta (si trag concluzia asta dupa ce i-am urmarit interventiile perverse din sinteaza in decursul timpului). pivniceru e bineintetionata dar naiva. doru viorel ursu e o caricatura de om si nu e capabil sa forumuleze o opinie. si aia din regie de la sinteza sunt total neprofesionisti:))

  5. imputitul ala de moldovean nu a avut niciodata aceasta boala.
    judecatorul si medicul sunt niste amibe

    Glaucomul prezinta o afectiune oculara, mai exact un complex simptomatic, ce se caracterizeaza prin crestere nociva a presiunii intraoculare, degradarea fibrelor nervoase retiniene, alterarea specifica a nervului optic si, respectiv, dereglarea ireversibila si progredienta a functiilor vizuale.

    Sistemul afectat: analizatorul vizual.

  6. Numai intr-o tara ca a noastra putea sa apara balada Mioritzei. Cine plateste trebunalu’ de la Haga, avocatii si avioanele demnitarilor care s-au frasuit pe acolo? Daca Becali cumpara un teren in litigiu, se ocupa personal sa o scoata la cap cu afacerea. Oricum, asta este tunul vietii pentru Basexu. Vine pe calul alb si ne scoate din rahat. Chiar daca o sa-l beleasca pe Stolojan, tot va ajunge sa-i calce in picioare pe Tariceanu, Dorin Marian si pe alde Sterling. Nu cred ca va ajunge sa rezolve ceva, dar da misto sa vaza lumea ca se ocupa. Asta e o tara amarata, care nici sa se bucure de ceva, cat de mic, nu are parte… Asa e romanul: mananca neregulat si reguleaza nemancat. Cu toate astea voteaza: ca sa se pricopseasca baietii destepti…

  7. Domnule Ciutacu,

    Va rog sa ma scuzati dar nu prea am timp sa urmaresc discutiile televizate referitoare la concesionarea resurselor din litigiul cu Ucraina, prin urmare nu stiu daca urmatoarele puncte s-au facut remarcate sau nu.
    Compania aceasta cu sediul in Canada nu vi se pare aleasa putin suspect din urmatoarele cauza:
    – daca analizati rapoartele financiare anuale ale companiei va reisesi faptul ca aceasta “mare” comapnie international de extractie a bogatiilor subsolului are o balanta de 170 de milionae de dolari la data de 30 Septembrie 2008. Si asta o face raportat la companiile cu un domeniu de activitate similar de pe plan mondial o companie de mici dimensiuni. Vezi Shell sau BP sau OMV s.a.m.d.
    Sursa: http://www.sterling-resources.com/pdfs/2007_ar_sterling.pdf

    – aceasta companie este inregistrata la TSX Venture Exchange – un fel de bursa canadiana care insa nu prea impresioneza. Mai mult spre deosebire de sora sa mai mare numita in mod original TSX – Toronto Stock Exchange, bursa TSX Venture Exchange este privita ca o bursa de calibru redus unde sunt inregistrate companii infiintate recent, in curs de ascensiune care inca nu indeplinesc anumite conditii ca sa poata fi inregistrate la TSX. Inca ceva sa nu credeti cumva ca in TSX Venture Exchange compania cu pricina ar fi bine plasata.
    Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/TSX_Venture_Exchange

    – mangla spuneti dumneavoastra – putin spus – spuneti-ii jaf, furt sau spaga. Statul roman a vandut sa spunem aceste importante reserve ale subsolului unei companii de o valoare cel putin idoielnica daca nu infima. Ghiciti de ce a cedat Sterlig Resources 32.5% la Melrose UK? Ma intreb daca am privi si la Melroase ce ar iesi la iveala? Oricum astia de la Sterling nu sunt chiar o sterling companie daca mi se permite indolenta. Uitati-va la site, la calitatea lui, la informatiile prezenate si la modul de prezentare si veti intelege dimensiune aceste corporatii candiene.

  8. ma intreb mai avem ceva in tara asta care sa ne apartina? vad ca acum s-au vindut si niste presupuse rezerve de petrol si gaze ar fi de ris sa nu se gaseasca nimic acolo. dar ma doare faptul ca tot ce are ROMANIA e vindut strainilor sa ne fereasca dumnezeu sa dea peste noi vreo nenorocire si sa nu putem face nimic fiindca intreprinderile strategice sint ale altora carora nu le putem comanda ce sa faca. am ajuns la fel ca intre cele doua razboaie mondiale ca toata industria si resursele naturale sa fie in mina strainilor carora nu le pasa de traim bine sau nu

  9. Cam asa stau lucrurile cu Stering Resources sau cum sa faci 15 milioane de dolari in 2 ani

    Cronologic vorbind in noiembrie 2008 acordul semnat intre Sterling si ANMRE este ratificat de guvernul Romaniei.
    In Decembrie 2008 Sterling vinde 32.5% din drepturile de exploatare unei companii britanice numite Melrose.
    Si acum putina matematica: 32.5% din exploatarile firmei Sterling s-au vandut cu 24 de milioane de dolari firmei Melrose in decembrie 2008.
    Totul se face in decembrie dupa cum urmeaza in decembrie 2006 Sterling a cumparat de la firma candiana Talisman Resources 80% din drepturile de explatare, inainte de aceasta data Sterling detinand doar 20%, si cheltuind undeva la sub 10 milioane de dolari!
    Pana in decembrie 2007 Sterling a mai investit n dezvoltarile maritime situate in apele teritoriale romanesti inca 5.8 milioane de dolari din care a recuperat tot in acelasi an 4.7 milioane din vanzarea unor parti de interes in exploatare firmelor Gas Plus Intrnational B.V. si respectiv Petro Ventures Ltd. In urma acestor tranzactii procentajul din exploatare detinut de firma Sterling a scazut la 65%. Deasemenea Sterling a mai primit inca 7 milioane de dolari dintr-un parteneriat incheiat cu Gemini Oil in schimbul banilor Gemini primind plati egale cu un procentaj din productia totala, neprecizat. In total incluzand partea aferenta perioadei conform sponsorizarei de la Gemini Oil in 2007 Sterling a cheltuit jumatate de million de dolari in exploatarea maritima.
    Pana la 30 septembrie 2008 sterling efectuase investitii in Romania, in anul in curs, in valore de 22.4 milioane de dolari dar in ciuda acestui fapt comapnia canadiana era n profit aproape un million de dolari. Aceste investitii “massive” au fost platite generos de actionari, compania reusind sa isi multiplice practice capitalul actiunilor de aproape cinci ori in decurs de noua luni prin eliberarea a 35 de milioane de actiuni!
    Asadar cu o investitie totala de maxim 33 de milioane de dolari in Romania, in zacamintele maritime, Sterling a incasat deja 24 de milioane si a mai ramas inca cu o parte evaluata tot la vreo 24 de milioane macar.

  10. cei de la IREALITATEA- incearca sa 2 zile sa le dea in cap la pnl si lui tariceanu ,incercind sa deturneze opinia publica de la boc si coalitie.lucrez la realitatea si sunt oripilat de cit de disperasti sunt astia sa faca orice sa iii scoata pe basel .de ce nu zic nimic de zacamintele de uraniu concesionate de vintu printr-o firma de apt ???pe nimic??acum au toti interese la noile zacaminte si le vor ptr ei..giangu!

  11. Cei de la actualele psd si pdl se oftica acum ca nu au dat ei ultima semnatura, ca nu au negociat si ei un comision.
    Romanasi, stati linistiti, oricine ar fi venit, noi tot cu praful ramaneam.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.