Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > A mai ramas ceva din Romania sociala?

Similar Posts

99 thoughts on “A mai ramas ceva din Romania sociala?

  1. Foarte bine! Profesorul Athanasiu are multe lucruri interesante de spus. Iar eu vreau să aud vorbind cât mai mulţi profesori universitari, cât mai des şi cât mai mult. Ca să mai uit de prostia care ne înconjoară într-o proporţie prea mare şi care ne influenţează prezentul şi viitorul.

  2. sigur ca a mai ramas: de exemplu pensiile securistilor au ramas intacte. si nu e vorba de securistii “buni” sau de aia “rai” – de parca ar exista categoriile astea 🙂

  3. Ca raspuns la intrebarea retorica foarte inspirata a d-lui Ciutacu as spune: Eventual niste ramasite din trecutul glorios al luptelor pentru drepturile sociale. In schimb s-a instaurat cu precadere IRESPONSABILITATEA, RISIPA, FURTUL, NESIMTIREA, etc.(nu mi-ar ajunge tot blogul sa le enumar!)
    Responsabilitatea sociala o au “mamicile”, poate si “bebelusii” nicidecum guvernul lui boc-basescu!!
    Sunt incredintata ca va fi o emisiune super cu D-l profesor. Doi oameni deschisi la dialog, doi oameni talentati de a ne purta pe cailea mult prea batatorite de probleme grave, care la ora actuala ne duc spre dezastrul total, ireparabil, dar cred ferm ca in acelasi timp vom fi purtati si pe aripile unor solutii viabile pentru aceasta tara in cadere libera, pentru acest popor inconstient. Va fi o emisiune de trezirea constiintei sociale a acestui popor.Astept cu interes deosebit!!!

  4. NU.

    Domnul Atanasiu va pune cu precizie punctul pe i. Din pacate atata timp cat prostimea va vota portocaliu pentru o punga de malai, doi mici si o bere, vom ramane in acest rahat.

  5. Mi-e scarba sa o mai vad pe Udrea in toate videoclipurile … Femeia asta nu mai stie sa mearga pe picioarele ei ? … Ori e pe cal , ori in Q7 , ori in caruta , ori in caleasca … E penibila !!!
    Am ajuns sa o urasc mai mult decat pe Ceauseasca !!!…

    Oameni si oameni , apropo de invitatul tau !
    Succes !!!…

  6. D-le Ciutacu,

    N-a mai rams nimic din Romania sociala,din pacate…Suntem ca albinele,primavara,ametiti si fara putere,nu mai stim sa traim cu adevarat,zilele sunt la fel,dar din ce in ce mai apasatoare.Meritam oare asta?!

    Ma bucur de prezenta D-lui prof.Athanasiu la emisunea de astazi.Ii doresc,cu toata inima Sarbatori fericite si viata lunga !Avem nevoie de oameni ca dansul,vrem sa nu ne mai striveasca mereu mincinosii si marlanii astia care se cred nemuritori!

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  7. Din nou o sa ma enervez diseara.
    Din nou o ora o sa fie cat un minut.
    Din nou, cand ii mai fain, publicitate.
    Fa/ cere/ zbatet-te pentru mai mult timp! Fa ceva! Cel putin 90 de minute ca la fotbal.
    Pliz!

  8. doamne ce bucurie Victore inainte de sarbatori, o sa fie super interesanta si de urmarit emisiunea de diseara asa cum ti-am scris si in alte comentarii il pretuiesc enorm pe dl.ATHANASIU, efectiv imi face placere sa il vad la emisiunile voastre(A3) pentru ca este destept si foarte sensibil.te rog sa ii transmiti urarile noastre de bine. cu respect, dana

  9. 🙂 iata inca un invitat consistent. felicitari!
    in tara mea virtuala si ideala, domnul Athanasiu ar fi candidatul cu cele mai mari sanse la fotoliul de presedinte.
    evident, aberez, vorbesc despre o tara in care presedintele, ar fi cenzorul desemnat de mine sa vegheze asupra respectarii contractului social dintre mine si stat.

  10. Victore, eu simt ca se pregateste ceva spectaculos in tara.
    Poti sa-mi confirmi, sau infirmi?
    Presupun ca nu …! 🙂
    Oricum emisiunea va fi “cu spume la gura” (in sensul constructiv, sau destructiv, depinde de unde privim) din partea domnului Profesor, pe care il plac foarte miult.
    Cred ca ar fi bine sa ai un hidrant pe aproape …
    E de luat in calcul si varianta cu pus paie peste foc, desi nu cred ca o sa fie cazul!

  11. ce dracu’ tara avem noi ca oameni ca Athanasiu, Bogdan Teodorescu, Marga vorbesc la tv iar Botis, Funeriu, Ialomitianu, Udrea sunt ministri….
    Pentru functia de ministru ar trebui sa te recomande ceva! In cazul d-nei Udrea altceva :)))

  12. Poate salvarea romanilor este desfintarea Romaniei ca stat (impartirea Romaniei transilvania inapoi la Unguri, Moldova la Republica Moldova si restul impartit intre Bulgaria si Serbia) ori o adevarata revolutie (nu lovitura de stat din decembrie 89)

  13. l-am avut profesor pe dl. Athanasiu, si a fost unul dintre profesorii preferati din facultate! (Stoica a fost un profesor antipatic, de exemplu)
    desi nu l-am apreciat prea mult in perioada in care a fost ministrul Educatiei, desi este membru PSD (sa nu se intelega ca as fi pedelista sau penelista, intotdeauna il ascult cu interes si cu placere…

    actuala Putere a reusit sa distruga de tot contractul social dintre mine si stat

    pe dl. profesor nu il vad capabil de asa ceva daca ar ajunge presedinte sau premier
    🙂

  14. Emisiuna dvs incepe sa devina (si ar trebui sa ramana) un spatiu al oamenilor politici inteligenti. Statul social??? In calitatea mea dubla de “asistat” social (bugetar profesor si handicapat) incep sa nutresc un accentuat sentiment de vinovatie pentru ca inca mai vreau sa traiesc normal. Dl Atanasiu, cu discursul usor desuet al unui Don Qujote al luptei pentru moralitate si legalitate, intr-un contrapunct admirabil cu realismul cinic promovat de dl Ciutacu! De-abia astept.

  15. Off topic , daca imi permiti :

    In legatura cu filmuletul de aseara despre tigani , preluat de la nemti si difuzat si la Gadea .
    Scuza – ma , insa si strainii astia sunt cretini RAU DE TOT !!!….
    Ei nu isi dau seama ca este vorba doar de o mana de tigani amarati care cauta prin gunoaie ???… Cum poti sa asociezi asa ceva cu un popor ? Sa spui ca ROMANII traiesc asa ???
    Daca ne uitam in orice stat chiar si in ” marea ” America , vedem sarantoci sau negrii care mananca din gunoaie si dorm in cartoane . Asta nu inseamna ca poporul american e asa . Sau cel german sau englez sau mai stiu eu care.
    Sunt doar niste reporteri imbecili dornici de senzational !!!
    NU ASTA E ROMANIA !!!… Le-as recomanda boilor astora sa caute mai bine copii talentati sau oameni de cultura si sa mai iasa din gunoaie !!!

  16. Unul dintre oamenii politici cu putere in ceea ce priveste gandul si cuvantul.Un mare lord,unul dintre cei putini si unul care te poate contazice cu argumente puternice,date de catre contemporani,nu de o anumita gasca.
    Mi-as dori ca emisiunea sa dureze mai mult de o ora,sa te vad in fiecare seara si sa te aud si pe FM.

  17. Pai social vine de la societate care inseamna totalitatea oamenilor . Asta a mai ramas din Romania sociala : oamenii . Deocamdata …

  18. Exceptind C Preda si Ridzi (cum s-o fi scriind corect ?) invitatii au fost foarte buni (dpmdv). Ar trebui sa iti zica Victor “Mana de aur” Ciutacu
    😛 Mult success in continuare!

  19. E o placere sa il ascult pe acest distins domn. E pe lista favoritilor alaturi de Bogdan Teodorescu si Mircea Diaconu. Sunt sigur ca va fi o emisiune interesanta.

  20. Alexandru Athanasiu este o “piesa” rara in politica romaneasca. Are o noblete aparte, aproape regala, o tristete pe care numai profunzimea constiintei o confera. Toata consideratia mea.
    Multumim anticipat.
    Vom avea vorbe grele, foarte grele… sa le intre romanilor pana in adancul constiintei.

  21. Domnul Atanasiu este unul dintre putinii politicieni ai acestei tari care are ceva de spus, la care il asculti cu multa placere si de unde ai de invatat ceva. Pe langa actualitate politica, domnul Atanasiu mai baga si ceva cultura si istorie. A, si inca ceva: dansul este un adevarat un social-democrat.

  22. @violet
    Ar fi o singura MARE problema: nu TU ai avea nevoie de intelepciunea domnului Athanasiu si a altora – ci masa de ‘manelisti’ care voteaza trandafirul si din cosciug …
    Vezi rezultatele recentelor alegeri partiale pentru CD.

  23. Multumesc pentru ca mi-ati facut ziua!

    De abia astept emisiunea dvs si asa cum spunea cineva mai sus, ar trebui facuta de 90 de minute.

    Ce pot sa spun despre invitatul dvs:
    -la d-l Athanasiu am vazut de fiecare data, pe langa bagajul imens de cunostinte, de care dispune, ceea ce mie imi place si apreciez cel mai mult la oricine: pasiune si dorinta de a face bine si lucrurile, cat mai perfect.

    De astfel de oameni are Romania nevoie, chiar daca nu toti vor fi atat de competenti, dar obligatoriu, sa dea dovada de trasaturile pe care le-am scris mai sus.

    As avea o intrebare pentru invitatul dvs:
    cum ii dam “cancel” lui Basescu si care e drumul prin care putem redresa Romania? Ca daca speram la desteptarea maselor, vom muri si noi si inca 10 generatii dupa noi.

    OFF TOPIC: Am vazut ca cineva mi-a luat-o inainte si v-a facut propunerea ca la interviuri si la conferintele de presa ale lui Basescu (de ex.) sa mergeti dvs si alti colegi care sunt capabili si sa nu mai mearga cei mai putin experimentati.
    Nu vreau sa mai aud intrebari comode pe voci suave si pe glasuri smerite!
    Trebuie sa mergeti dvs la asemenea ocazii si efectiv sa-i erbicidati.
    Numai comotia (lor) cerebrala, ne mai scapa de astia.
    Iar dvs sunt convins ca le-o puteti declansa.

    Stima si Respect!

    P.S. Chiar daca in ultima parte v-ati amuzat (asta am si urmarit), e foarte serios tot ce am scris.

  24. Da.Sunt sigura ca invitatul tau va sti sa evidentieze acest lucru.Observ ca puterea isi repeta ca va fi bine,daca ar fi sa ne incredem in vorbele lor,chiar si cand Europa va iesi din criza intr-un mod mai evident,astia tot pe Europa vor da vina.Nu inteleg exact ce se intampla cu psd-ul,dar daca se ridica pc-ul,e bine si asa.

  25. Cred ca cei de la “Catavencu”,au zis-o cel mai bine.
    Alexandru Athanasiu, cel pe care îl puteți vedea din ce în ce mai des dîndu-și cu părerea la televiziunile mogulilor, e testul pesediștilor pentru prezidențiale. În ideea că Ponta e prea tînăr și că, la un eventual succes al moțiunii, micul Titulescu va fi premier, bătrînii guzgani ai partidului vor să aibă un iepure credibil.

    Athanasiu e profesor universitar, doctor în Dreptul Muncii, a fost de trei ori senator, o dată premier interimar și e considerat cel mai potrivit ca vîrstă, pregătire și ton pentru a sonda speranțele poporului într-un Ion Iliescu de tip nou.

  26. Uite una

    Uite inca una

    Il acuzati pe Basescu & gasca portocalie ca-s niste mincinosi. Foarte corect. Asta si sunt.

    Dar voi (se stie care “voi”, si sa nu indrazniti sa ziceti ca sunteti “independenti”) cu ce sunteti mai buni ??

  27. E greu Victore! E foarte greu!
    Pe de o parte se afla profesorul Stan, profesorul Teodorescu, profesorul Marga, profesorul Athanasiu, profesorul….profesorul…
    Pe de alta parte avem: Basescu, Bercea Mondialul, BOC, EBA, Udrea …. si alte “somitati”.
    Pai atata timp cat raportul calitate/cantitate inclina intr-o proportie covarsitoare inspre gasca pedelista, ei vor ramane in continuare acolo pentru ca regula cinica a oricarei democratii este urmatoarea: cantitatea bate calitatea. Case closed!

  28. O valoare a sistemului de invatamant romanesc si a dreptului,un om cu totul deosebit, Dl. Profesor Alexandru Athanasiu! Multumesc, Victor, pentru aceasta surpriza!

  29. O adaugire as dori sa fac (de fapt sa sustin si eu ceea ce s-a spus deja pe acest blog): Dl.Athanasiu ar fi, intr-adevar, PRESEDINTELE MEU!

  30. Victore,

    dupa parerea mea, principiul “unde dai si unde crapa ” se aplica perfect situatiei actuale. Ca sa plezneasca jigodiile portocalii trageti in opozitie. Unde este ponta cand e nevoie de opozitie sa-l suspende pe “excrocul sef al diasporei”? Ce face opozitia la ora actuala? “Nu mai parcheaza nimeni la mine in curte sa pot face io raliu” si atat? Ponta e mai infect decat basescu de o mie de ori. A fi excroc la putere e nimic pe langa a fi tolerant/impotent in opozitie. Opozitia doarme in papuci si v-au lasat pe voi jurnalistii sa va tociti nervii cu “jigodiile ordinare”. Nu le cadeti in plasa! Atacati opozitia de cate ori nu ataca ei puterea.

  31. nu imi place o romanie sociala, ci una in care statul nu imi ia taxe sa dea la milogi..

  32. NIMIC.
    Cat despre invitatul din seara asta,numai de bine!
    Tare faza de la Galati!Pacat ca n-a fost finalizata.Matracuca o cerea din toti rarunchii!

  33. Nu mai scapam odata de dinozaurii astia care au adus tara in halul in care e astazi ?! Sunt oameni ai trecutului, singura noastra salvare e noua generatie de politicieni, netarata de traiul in comunism. De pilda, imi permit sa-ti sugerez o emisiune cu ultima stea a politicii anului 2010, Edmond Talmacean. L-am remarcat acum cateva zile la Realitatea si am avut placerea sa-l revad azi la emisiunea Mariei Coman. E cu mult peste Hoara, Visan, Murg, Branza, Popoviciu si oricare altul. Daca-l inviti, sunt gata sa-mi pariez ultima pensie (cand o fi ea) c-o sa-ti inchei emisiunea inainte de termen, cu mainile strans inclestate de gatul lui. 🙂

  34. Salut invitatul,dl Athanasiu este un domn minunat,un discurs inteligent,o gandire remarcabila,un om dedicat profesiei si o excelenta prestanta.Platim 280 lei\zi\deputat cazarea,un om cu dizabilitati ia la fel pe luna ca sa poata cumva trai,ce suntem noi?Buni platnici ca ei sa se prostitueze pe banii nostri.

  35. Toata stima pentru dl. profesor Athanasiu.Poate dumnealui a inteles de ce acel personaj sinistru care e presedintele incalca incontinuu legile si constitutia si poate sa fie in continuare la Cotroceni.Chiar nu putem face nimic?

  36. @ Bubulea:
    Când l-am văzut prima oară pe acest Tălmăcean la Ioska Buble, am auzit imediat şi am văzut: ” Sunt Aurică şi cânt/ Tralala lala / Trist niciodată nu sunt/ Tralala lala/…” din filmul “Veronica”. :)))
    Scuze! 😀

  37. ce Romanie sociala? Delirati, tot ce a ramas sunt o mana de oameni care mai au de spus ceva pana ce vor disparea fizic cu timpul si o mare masa de gunoaie inculte si nesimtite. Pe zi ce trece imi dau seama ca singura solutie e napalmul. Razi totul si repopulezi. Intr-o forma sau alta intrebarea despre o Romanie sociala s-a pus inca de pe vremea lui Mavrocordat si in atatea sute de ani ce s-a ales din paradigma asta…nimic. Eu cred ca intrebarea corecta ar fi Romania Socialista…ar fi mai potrivit

  38. Domnule Ciutacu mai am o speranta legata de dumneavoastra.Nimeni ,astazi nu vrea sa vorbeasca despre Ziua Internationala a Drepturilor Omului care este astazi.Intrati pe Antena 3 si faceti-o dumneavoastra.

  39. Pt. Arogantu’:
    Înţeleg ce spui. Dar existenţa ( încă a ) acestor oameni ne ajută pe noi să mergem mai departe, să mai sperăm că nu e totul pierdut şi că se va reveni, la un moment dat, la adevărata scară a valorilor. Măcar pentru copiii noştri.

    După ce am scris prima postare, mi-am dat seama că nu m-ar interesa orice aşa-zis profesor universitar: mi-am adus aminte că încep să crescă cei “cu studii aproximative”.

  40. Da, domnul Athanasiu este un om. Din pacate, este vesnic pe ecrane. Strica? Da, oarecum. Accentele sale de furie innabusita, aproape apoplectice, firesti pentru un om care mai are urme de bun-simt nu mai sunt valabile, atunci cand sunt repetate. Genul asta de revolta la televizor si de televizor nu mai tine. Eu una nu mai pot privi asa ceva. Daca apare mutra aluia de-si zice presedinte umblu la telecomanda, pe ala de-si zice prim-ministru nici nu-l mai vad, pot sa-l vizionez fara sa-l vad si sa ascult fara sa-l aud. Regret, dar in seara asta, cand am auzit care este invitatul, am umblat iar la telecomanda. Pasul doi ar fi sa las televizorul sa mearga…Aviz domnului Athanasiu.

  41. “Si animalele isi iubesc copiii, dar nu au creat societati” – D-l Athanasiu in discutia despre Basescu.

    Au!!! Ce mi-a mai placut asta!
    Sper ca se uita si Baseţ la emisiune!

  42. Ar fi potrivit pentru lider al PSD. E intelectual, are discurs, are priza pe sticla, nearogant, simte valorile de stanga.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.