Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Când şi unde a muncit Maria Băsescu?

Când şi unde a muncit Maria Băsescu?

De 15 ani sunt casnica. Nu am fost asa dintotdeauna. Cand m-a cunoscut sotul meu lucram in turism, pe Litoral. Si imi placea foarte mult, pentru ca totdeauna mi-a placut societatea, oamenii. Sa fie multi oameni in jurul meu. Mai tarziu am ajuns inchisa intre patru pereti. Am stat foarte mult singura. E adevarat, la inceput am incercat sa dau fetita la cresa, dar nu se adapta. Era mereu bolnava si nu manca. Asa ca am ramas acasa. Singura. Sotul meu pleca mereu pe mare. Imi amintesc cum, chiar la inceputul casniciei noastre, a fost nevoit sa plece pentru trei luni pe mare. Si eu plangeam, iar o vecina mi-a spus: “Taci tu, al meu e plecat de sase luni si nu stiu cand se intoarce.” Asta a fost. Ma sunau si-mi spuneau: “Sotul dv. a trebuit sa plece. Dar fiti linistita, nu pentru mult timp, pentru doua saptamani.” Parca asta era putin. Doua saptamani si cu doua saptamani, se aduna. (…) “Dupa o pauza de 15 ani e greu sa-ti reiei activitatea. Mi-am iesit din mana, cum se spune.(…) La noi in familie exista mentalitatea ca femeia trebuie sa stea la bucatarie.

1995, Maria Băsescu, Ochiul soacrei, preluare Libertatea

Dat fiind că domnişoara EBa e născută în 1980 şi luând act de spusele de aseară ale ilustrului său tată, cum că doamna Maria a stat numai câte 3 luni în afara câmpului muncii după naşterea celor două fete, aştept răspunsul la o întrebare simplă: CÂND ŞI UNDE A MUNCIT, DUPĂ VENIREA PE LUME A ELENEI, MARIA BĂSESCU?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

133 thoughts on “Când şi unde a muncit Maria Băsescu?

  1. @jemoi: unde, mai exact, l-ai criticat? la o bere cu prietenii? Basescu si-a facut benevol nevasta si fetele subiect de presa, nu ma incarca pe mine cu pacate imaginare, ca am destule, reale, de care te poti lega. pentru rigoare, sunt redactor sef
    @ela: poate l-oi fi votat tu, eu n-am avut nefericirea asta

  2. Am vazut comentarii mai sus in legatura cu tupeul de neimaginat al pedelacilor. Ati vazut ce ras afiseaza toti in zeflemea? Madam Vosh (sau Paul), Visan, Videanu si Blaga la Tg. Jiu, si cum nu cred ei in simple suspiciuni. Dar suspiciunile lor despre altii sant valabile. La o instructie pedelista de vara un specialist ii invata cum sa reactioneze, inclusiv la tv, si foarte impotant era sa rada de afirmatiile preopinentior pentru a le duce in derizoriu. Fratilor, astia ne fac profesional, ca sa zic. Vai mama nostra.

  3. nu a muncit bah, a trait pe taxele mele… si ale tale, si ale tututor prostilor din tara asta de platitori minoritari ce suntem 😉

  4. Sa vorbim vorbe degeaba! Alt capitol inept si paranoic din viata tumultoasa a acestei tari: marinaru’ n-are probleme de memorie, n-are probleme de constiinta, n-are probleme de si cu nimic: el e el, bate campii cu voiosie pe orice tema, baga la inaintare pe oricine, ruda ori amic, sfideaza orice norma de bun simt ori de decenta, ironizeaza ori insulta oameni, simtaminte, legi, fara limite, fara rusine, fara frica, de parca ar fi zeu si dumnezeu vesnic, de parca nimeni si nimic nu l-ar putea trage la raspundere, de parca deasupra lui n-ar mai fi vreun fel de putere. Spunea ioanaP mai sus sa iasa doamna sotie si sa explice! In vecii vecilor, tot ce are voie si putinta sa faca e sa existe, sa se supuna si sa faca echitatie, cam cum ar fi sa iasa la tv si sa declare orice?!? Pai ce, e duduia cocos?! Marinaru’ spune si face ceea ce i se nazare dintr-un motiv extrem de simplu: POATE! A inteles in timp ca poate face orice vrea muschii lui, i se falfaie de presa, de tara, de popor, de orice pe pamant, merge inainte tavalug cu noi toti de gat, agatat cu dinti si gheara de tron, pana la sfarsitul lumii! N-ati priceput inca faptul ca nu putem face nimic, nici mamici, nici bebelusi, nici tatici, nici bunici, nici ponta, nici antonescu, nici parlament, nici ue, nici dumnezeu din cer? Asta ne e blestemul.

  5. nu-l mai comentez pe presedinte… il respect asa de mult, ca nici nu-i pronunta numele 🙂
    ideea e urmatoarea: cum dracu de nu s-a mobilizat lumea la primul semn? sau la al 13-lea ex: taierea cu 25%..? am o mare pb cu aceasta taiere.. inumana dupa mine.. au venit din tara si noi, bucurestenii, stateam dupa perdele… cred ca 50 de ani de comunism nu ne-au ajuns, poate mai vrem o portie… de democratie autentica, marca basescu

  6. Aceasta intrebare mi-am pus-o si eu, cand am vazut fragmentul din emisiunea de la tvr. Acelasi interviu a fost “scos de la naftalina” si anul trecut, cand a fost scandalul cu lovirea copilului apoi celebra scrisoare conform careia familia basescu nu este violenta, ci chiar pacifista. Oricum personajul n-are nici macar o mica jena…

  7. Cere ceva creier si mintitul asta.
    Si la cat minte saracu’…de unde sa mai tina minte toate minciunile? Ar trebui sa-si ia un consilier pe problema asta.

  8. Domnule Ciutacu,

    1. Basescu nu spune nicaieri ca sotia a lucrat de la nasterea copiilor undeva. Nici nu ar fi relevant asta, fiindca subiectul este concediul maternal, nu alegerea intre a fi o femeie de cariera si o femeie casnica. El spune simplu ca LA nasterea celor doi copii, Maria Basescu a avut concediu maternal de 3 luni in fiecare caz.

    2. Aceasta afirmatie nu se contrazice cu cea a sotiei. De exemplu, se naste primul copil, sotia sta in concediu 3 luni si apoi se intoarce la lucru (pe litoral sau unde zicea ca lucra). Apoi se naste al doilea copil si din nou sta 3 luni in concediu. Apoi se intoarce la lucru. Nu stim la ce varsta a fost dat copilul la cresa (poate un timp a fost ingrijit de bunici) si nici cat timp a durat experimentul cu cresa (in orice caz, sub un 1 in total, fiidca interviul este din 1995, adica la fix 15 ani de la nasterea Elenei Basescu), dar in acest timp putem presupune ca Maria Basescu era in campul muncii, exact cum spune si Traian Basescu. DUPA aceasta perioada Maria Basescu se retrage din campul muncii (deci fara plata de concediu maternal si fara alte beneficii) si devine casnica. Deci unde este minciuna si contradictia???

  9. Biata dnă Băsescu! E naşpa să fii sinceră şi să-ţi contrazici soţul!
    Prin ’67 însă cam aşa aveau voie mamele să stea acasă, două luni… dar ce legătură are trecutul cu prezentul? Parcă-l uitam…

  10. Păi nu a muncit nici măcar în perioadele ca campanie electorale ale lui Băselu. Poate a strâns și ea niște ani pe cartea de muncă cum a făcut EBA bani din vânzări anterioare.

  11. Probleme vor fi cand asta si-ai lui vor incepe sa spuna adevarul, atunci sa ne tinem ! Atata timp cat mint, inseamna ca mai au pressing de undeva, ca se mai ascund, dar cand vor incepe sa le spuna pe fata, sigur n-o sa-i mai doara nici in … cot ! Sper sa nu ajunga sa vina momentul ala, cat timp mint inseamna ca mai au jena (nu ma refer la bun-simt, ci la alti factori, acolo, feed-back democratic, oprobiu catorva, ceva, chestii uitate), cand le-or lua direct pe aratura, inseamna ca “au pus mana pe putere, i-au belit pe comunisti”

  12. Am avut răbdarea să citesc toate comentariile. Cu o remarcabila excepție (Petrini) numai ură și venin. Nimeni nu spune în ce constă de fapt minciuna. Maria Băsescu dacă a stat acasă, a stat pe banii familiei, nu pe banii statului. Mă îndoiesc că nihilismul ar fi o soluție la problemele noastre.

  13. 1. Poate se ocupa cu desfacerea tonelor de “suveniruri”, aduse periodic de vaporean de peste mări şi ţări, pentru asigurare neântreruptă a ciclului Bani-Marfă-Bani Totdeauna desfacerea a fost extrem de importantă, başca studiul de piaţă şi transmiterea de date pentru viitoarele achiziţii…

    2. Glumă marinărească
    Un căpitan de vapor îi trimite soţiei sale, printr-un miciman repatriat, o fiolă sigilată conţinând propria-i spermă, însoţită de un bileţel prin care o ruga să se autoânsămânţeze, el mai având de colindat un an.
    – Ia cată-te mai bine-n pantaloni, dacă şeful tău nu a trimis şi seringa, îi zise soţia (în călduri).
    – Să v-o-mprumut p-a mea, doamnă ! dar nu e de unică folosinţă…
    – Merge ! Am experienţă de la primul copil !
    După…la plecare îi dă micimanului fiola intactă, cu menţiunea:
    – Dă-o cadou soţiei tale, poate vrea căpitan de cursă lungă…

  14. @cristian: daca sunteti orbi sau v-a intrat soarele-n ochi, va evidentiez eu minciuna. citez aproximativ: sotia mea s-a intors in campul muncii dupa trei luni de la nasterea ambelor fete. si scutiti-ma de patetisme ieftine pro-Base, cautati naibii niste argumente valide. el si-a facut familia subiect de presa, voi iesiti falosi sa-l aparati.

  15. @Petrini, Cristian
    desi tipa in voi pixelu albastru, eu una zic sa cascati inca o data urechile asa:
    1. Basescu spune “Sotia mea a fost neintegrata in campul muncii trei luni la ambii copii”. Oricine cu minima logica intelege din asta ca in afara celor 3 luni de concediu pentru fiecare dintre fete, baseasca a lucrat de s-a spetit. FALS. MINCIUNA GOGONATA. Cand tu spui ca femeia ta a muncit iar ea de fapt a fost casnica, se numeste nu doar ca te contrazici ci si ca esti un mincinos patologic.
    In consecinta, invocarea ei ca exemplu a fost in cel mai bun caz nefericita. Si asta daca suntem foarte foarte indulgenti.
    2. Daca nevasta-sa n-a facut fata si cu ingrijirea copiilor si cu munca, decent era pentru Basescu sa taca dracului din gura macar, nu sa dea exemple mincinoase. O alta minciuna a fost acum ceva vreme cand a zis ceva in genul “Spun cu mana pe inima ca stiu ce inseamna sa cresti un copil”. Eu una cred ca nu prea stie, cat au fost fetele mici n-a fost acolo decat ca musafir, nici macar cand s-a mutat la Bucuresti, nu era prea bucuros sa-si vada familia (dovada tot in interviul dezarmant de sincer si trist al Mariei Basescu)
    3. Ura si veninul nu sunt decat raspunsul oamenilor inca foarte decent exprimat la modul cum s-a comportat si se comporta caricatura asta de presedinte de sase ani incoace – cu o accentuare a paranoiei in ultimul an. Daca voi simtiti nevoia sa-l pupati in fund pentru minciunile pe care vi le serveste si pentru incompetenta cu care guverneaza, n-aveti decat, unii pur si simplu nu sunt in stare de mai mult decat sa pupe piciorul care le va servi un sut in dos.

    Frumoasa emisiunea cu domnul Athanasiu. Nu sunt social-democrata dar nici nu pot sa neg ca multe tari construite pe sistem social (Norvegia, Suedia, Finlanda) merg ceas.
    Superba si emisiunea cu domn Teodorescu al carei fana devotata sunt. Cred ca o mare parte a teoriei dumisale despre actuala putere este corecta. Dar eu suspicionez si ca multe lucruri actuala putere nu le face deliberat ca sa obtina haos ci le face din prostie si dementa pura. De aceea consider ca e inutil sa cautam argumente rationale in multe lucruri ce le fac. Mai degraba e mai util sa cautam in manualele de psihiatrie.

  16. “Soţia mea a fost neintegrată în câmpul muncii trei luni…la ambii copii.”

    Adică, dacă aş traduce din română în română, pentru “cristian”, de exemplu, ar suna cam aşa: a fost neintegrată trei luni, deci în rest a fost integrată. Nu că n-a primit indemnizaţie că a ales să fie casnică.

    Citatul este EXACT din Băsescu, din filmul de mai sus. Era foarte simplu să-l vizioneze întâi, cei care vor să ne explice cum că minciuna lui Băsescu nu e minciună. Şi să nu devină penibili sau să ne insulte nouă inteligenţa.

    Sau…poate de vină e pixelul albastru…Asta era! Ruşine, Dinu Patriciu!

  17. Un jeg pe care-l meritam!Din pacate pentru noi e doar un cap chel si varf de iceberg…Nenorocite vremuri!

  18. Si stiti de ce ne meritam jegul asta de situatie?…Pentru toate nenorocirile facute de neamul asta dupa ’90…milioane de avorturi,crime,copii aruncati in strada…lucrurile astea nu se sterg decat cu suferinta!

  19. nu comentez subiectul. base minte mereu. mai conteaza? in schimb impart cu tine (voi) un banc, zic eu BUN.

    Un barbat, umil, la spovedanie.
    Barbatul: – Parinte, am pacatuit!!! S-a mutat o tipa pe scara cu mine … Ce
    mai, am pacatuit parinte!

    Parintele: – Zi, fiule, zi! Dumnezeu iarta!
    Barbatul: – Parinte, am ajutat-o sa se mute! Parinte, era imbracata cu niste
    colanti si-i intrau…

    Parintele: – Zi, fiule, zi! Dumnezeu iarta!
    Barbatul: – … si avea un maieu transparent, fara nimic … Se vedeau toate
    cele, parinte!

    Parintele: – Zi, fiule, zi! Dumnezeu iarta!
    Barbatul – Si …. ce mai, am pacatuit, parinte!
    Parintele: – Cum, fiule? Cum?
    Barbatul: – Cu gandul, parinte! Cu gandul!
    Parintele: – Fiule, timp de o saptamana, sa bei cate o galeata de apa, de trei
    ori pe zi!

    Barbatul: – Dar de ce atata, parinte?
    Parintele: – Atata bea un BOU, fiule!

  20. @Laura

    “Oricine cu minima logica intelege din asta ca in afara celor 3 luni de concediu pentru fiecare dintre fete, baseasca a lucrat de s-a spetit.”

    Nu Laura, oricine cu minima logica intelege din asta ca in afara celor 3 luni de concediu PLATIT DE STAT pentru fiecare dintre fete, baseasca nu a primit nici un fel de alta renumeratie de la stat pentru ingrijirea celor doi copii. Ca ea a ales sa renunte la serviciu si sa se ocupe de casa este cu totul alta problema.

    Ce legatura are cat a muncit Maria Basescu? Discutia respectiva era despre dreptul la concediu maternal, nu despre dreptul de a-ti baga picioarele in serviciu si a deveni casnica. Stai linistita ca daca o mama se hotaraste sa renunte la serviciu, pe modelul Maria Basescu, n-o s-o oblige nimeni sa ramana la serviciu.

    Treaba se complica tocmai cand cineva NU vrea sa renunte la serviciu, dar vrea si sa i se plateasca remuneratia si sa i se pastreze locul de munca pentru cat mai mult timp.

  21. @Petrini: nu, discutia era despre faptul ca, desi nevasta-sa a devenit casnica (macar) odata cu nasterea celei de-a doua fete, Basescu o foloseste mincinos ca exemplu pentru a convinge femeile ca-i spre binele lor sa se intoarca la munca mai repede. si ca Basescu isi transforma, fara sa-l impinga cineva de la spate, familia, din nou, in subiect de presa. si ti-o scrie ala care a initiat subiectul.

  22. Victor,hai sa fim seriosi,nici nu avea rost postul asta.Stiam cu totii,fara sa mai avem a mia dovada ca base minte.de fapt,problema e alta:si ce daca minte,si ce daca l-am prins?ce se va schimba?nimic.restul e cancan….

  23. Admir insistenta cu care dl/d-na Petrini apara presupusele intimitati ale familiei Basescu, dar mi-as pune si eu o intrebare in afara de subiectul evident de nivelul pixelului albastru, si anume spune antecomentatorul ca stimata d-na Basescu ar fi petrecut perioada ulterioara nasterii, ma rog concediului sau ce o fi fost “pe banii familiei”.

    Eu ma intreb asa, Basescu capul familiei si acum si al nostru, din 90 bugetar, inainte comandant de nava si securist. Fie-sa mare notarita la Pausesti, a avut cheltuieli cu casa de 1 milion. Fie-sa mica europarlamentar, adica mai grav decat doar bugetara din banii contribuabililor romani, crapa o firmitura doua pe luna si de la mine din impozitul pe care il platesc eu aici in Germania (sta-i-ar in gat). Frate-su face afaceri cu armament, adica tot bunuri de-ale statului platiti de noi toti cei care am facut foamea in anii 80, eu una poate mai putin ca ma alapta mama.

    Care “banii familiei”? Din ce? Din bisnita cu blugi (incalcarea legilor vamale, evaziune fiscala etc.?) Si asta 15 ani de zile? Desteapta-te, romane!

  24. Buna ziua,

    VA ROG DIN SUFLET ARATATI LA TV CAT DE JOSNICI SUNT GUVERNANTII NOSTRII… MA OBLIGA SA STAU IN CONCEDIU CRESTERE COPIL DOAR 1 AN ( AM 33 ANI SI SUNT INSARCINATA IN 19 SAPTAMANI SI AM CALCULAT F BINE INAINTE DE A LUA O DECIZIE) DAR SI ACEASTA INDEMNIZATIE ESTE DE FAPT DOAR DE 10 LUNI….PENTRU CA SE PLATESTE DOAR PANA CAND COPILUL IMPLINESTE 1 AN, DAR ACEASTA INDEMNIZATIE SE ACORDA DUPA O PERIOADA DE MIN 42 ZILE ( CONCEDIU POSTNATAL) DE LA NASTEREA COPILULLUI….DECI CEL MAI JOSNIC GUVERN DIN LUME IMI PLATESTE O INDEMNIZATIE DOAR PENTRU CEL MULT 10 LUNI…..APROPO CAND AM LUAT DECIZIA DE A AVEA UN COPIL AM AVUT CA BAZA UN CALCUL DE 2 ANI SI 85% DIN MEDIA VENITURILOR….

  25. Este de-a dreptul penibil că fiecare dintre “doamnele” politicii româneşti ori soţii lor: Băsescu, Boc, Voss, Udrea (n-are copii, dar ştie sigur ce ar face dacă ar avea …) se înghesuie să se dea PE EI/ELE drept exemplu … de parcă asta ne-ar interesa pe noi, să vedem cât de grozavi au fost EI şi cât de bine şi-au crescut EI copiii … Iar povestea lui Boc cum că noi, fiind atât de jos, nu avem acces toate datele pe care le au EI, fiind atât de sus şi în idioţenia noastră smintită nu înţelegem cum merge ţara şi cum merg lucrurile … Ne-a făcut pe toţi proşti de-a dreptul (cu subiect şi predicat: Voi sunteţi proşti, voi habar n-aveţi!)

  26. Emil Boc: “Soţia mea a stat acasă doi ani, că aşa era legea atunci”. 8:O
    Câtă dreptate are! Cum de nu m-am gândit! Aşa era legea atunci; acum, nu mai e, că a avut el grijă.

  27. E prost de-mpunge saracu Basescu…la el prostia nu are limite….o mizerie de marioneta…

  28. I-a tricotat lu’ barbacsu ceva…tot munca se considera si asta…, Nu inteleg cum romanii mai pot inghitii atatea mizerii….oare cand se vor satura si or sa ia atitudine?…in ritmul asta cred ca mai avem de asteptat mult si bine….

  29. Fratilor nu mai cautati atat sa gasiti vreun job al doamnei ‘Popey” ea pur si simplu a trait din vanzari anterioare ,sa mai munceasca nici nu mai incape vorba a avut grija de cei doi odorasi :una a ajuns cum a mai ajuns da pe aia mica nu o duce capu fratilor si gata ,dar cum tata ii jupan pe mosia masii , doamne iarta ma ca nu stie ce nenorocit a adus pe lume stam si ne uitam cum ne pleaca valorile afara si noi ramanem tot cu “nepotii,nepoatele ,matusile si tot neamul lor “ramanele ar de cap sa le ramane ….
    Cat de faza cu 2 ani mi se pare o chestie “normala”,mai ramane ca morti sa nu poata fi ingropati dupa 2 ,3 ci poate dupa o saptamana poate isi revine vreo unul si plateste taxe si impozite in continuare…
    Ce ne mai miram fratilor ? traim in “Roberta in tara minunilor” omu de tinichea = Stolojan,zana care impleteste si da cu mopu prin campanii =Udrea,croitorasul cel viteaz care se lupta cu criza =Boc ,concluzie= traim intr o ” tara de basm”+Traienel ,nu mielul ci “inima de leu “acum nu mai merge la carrfour singur sa faca cumparaturile , cum facea odata si pleca cu cosul plin si lumea ii cerea autografe ,acum cred ca l ar fugari mamele cu pampersii folositi…dar nu i nimic sunt consolat de mic…

  30. oare dna base vorbeste?eu nu am auzit-o niciodata,mi se pare o persoana foarte stearsa care nu iese cu nimic in evidenta,eu nu am auzit ca maria sa fi facut ceva,cum face ,,mihaela iubirea mea(gioana).

  31. @cpm:

    Revista “Tonica” este una din revistele de specialitate, cu produse preponderent farmaceutice, editata de farmaciile “Catena”.
    Si se da gratis si am si eu un nr.acasa, in biblioteca.Zau !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.