Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Maidanezule, ochii plânși te vor acasă!

Maidanezule, ochii plânși te vor acasă!

Dragi pisi isteroide
Legea asta pagana si constitutionala nu va impiedica sa luati de pe strada si sa intretineti, INAINTE DE PREZUMTIVA EUTANASIERE, cati caini va poftesc sufletelele. Sa-i pupati in bot, sa le faceti cafele si, cand mor de batranete, sa-i impaiati si sa-i puneti in perete ca pe cerbii de la cabanele de vanatoare.
Va vad nervoase ca urla insensibilitatea-n alde Zegrean. Asa e, judecatorul suprem e inuman. Dar nu de azi. Si nu-mi amintesc sa va fi tavalit cand aceiasi nemuritori in hlamide purpurii decideau ca e ok sa va arda la lefuri ori cand s-au pisat pe votul vostru. Acu’ ocupati strazile si va smulgeti parul din cap. Fiindca factorul politic a avut curajul unei decizii: fiarele nu mai au voie sa manance oameni prin orase.
Evident ca e inuman si irational sa declansezi la gramada vanatoarea de caini. Dar voi aveti posibilitatea sa opriti macelul: adoptati-i, pe banii vostri. Altfel as putea crede, pe nedrept, ca sunteti niste ipocrite, ca nu va pasa de soarta lor. Si ca vi se pare normal ca norma de hrana a unui bolnav sa fie de cateva ori mai mica decat cea a unui caine. Sau ca sunteti de acord ca importatorii vaccinurilor care se fac in burta dupa ce te musca maidanezul sa se imbogateasca nemeritat. Or voi nu cred ca puteti gandi atat de ingust. Deci luati naibii cainii de pe strada! Fiti si voi eficiente si folositoare macar o data in viata.
Va pupa Jan!
P.S. În toată isteria asta cu apărarea maidanezilor, cei mai vocali sunt politicienii fără tribună, artiștii fără angajamente, avocații fără clienți și, în general, toți expirații care nu vor să priceapă că gravitația bate, până la urmă, excitația

Comentarii

comentarii

Similar Posts

29 thoughts on “Maidanezule, ochii plânși te vor acasă!

  1. Iubitorii de căței, căței ce te fac să stai în casă de cum se-ntunecă dacă ai neșansa să locuiești pe raza de acțiune a unei haite mai de soi, zbiară și ne amenință cu blesteme mai ceva ca vrăjitoarele lui Zăvoranca. În fruntea lor, Vadim, mondenul ce-și împarte viața între canapele cu emisiuni și alte șușe de opinatori, fără ca măcar o clipă să se gândească că are treabă la Bruxelles, acest personaj ne-njură pe noi pe restul că nu avem chef de anti-rabice, cusături sau și mai nasoale și că vrem să hăcuim păpița vietnameză. Dacă în loc de câine, să presupunem că un porc domestic rupea copilul lângă lac, pentru cei ce nu știu porcii pot fi la fel de periculoși ca maidanezii,deci, dacă se întâmpla asta, aveam voie să căsăpim porcii lăsați liberi, sau nu? Eram criminali dacâ-i căsăpeam? Dacă eram în Vietnam sau vietnamezii veneau peste noi și deveneam minoritari, îi opream să ia hangerul și să plece după papa cu blană și colți? Lăsând la o parte întrebările mele parțial fracturate logic, e normal să nu dorim să fim mușcați, atacați, să fim nevoiți să facem tratament anti-rabic? Dacă mâine mai apare o victimă a maidanezilor, cât va dura până când iubitorii acestora vor iți din nou capul să ne blesteme că n-avem inimă și pantaloni de rupt?

  2. Vaccinul antirabic nu se mai face de mult timp în burtă, ci în braţ. Ştiu asta că trei de-ai mei au păţit-o. Dar asta nu schimbă situaţia.

    Articolul e excelent scris. Nici eu nu mai pot. Nu mai vreau să calc în rahat de câine sau să-l inspir atunci când e degradat şi purtat de vânt. Că rahatul nu le place iubitorilor de câini să-l cureţe. Cei mai mulţi de pe strada mea îi “scapă” zilnic afară pe câinii din curte ( ! ) şi, ce să vezi, ei se duc glonţ, să se (…).

    Noi avem un maidanez pe stradă, hrănit de 4 familii. Nici una dintre ele nu-l doreşte în curte. Oare de ce? Că una dintre familii are curte mare şi n-are niciun câine.

    În sfârşit, e halucinant ce se întâmplă la noi în ţară ( şi ) pe acest subiect.

  3. Nu neaparat sa-i ia de pe strazi, sa nu fie nimeni acuzat ca-i pus la lucru in locul hingheriilor.
    Dar sa mearga la fiecare 5 zile la celebrele adaposturi unde vor fi “cazati” respectabilii si sa adopte de acolo tot ce e inofensiv sau sa porneasca o campanie prin care sa indemne lumea sa adopte- cred ca e de 100 de ori mai uman decat o tavaleala in fata Parlamentului.

  4. Aveti perfecta dreptate d-le Ciutacu ,in realitate sunt toti niste falsi ,minciunosi ,dornici de a-si face reclama ,de a aduna voturi sau a-si acoperii frauda.Ne lipsesc modelele ,oamenii puternici ,trecem printr-o perioada f. urata ,daca nu ati fi voi din presa (unii) sa mai tineti echilibrul, ne ducem in jos rau de tot.

  5. Asa-i romanul, se rascoala pentru cele mai stupide motive… Revolutia din ’89 n-a pornit tot asa ? 🙂 Adica pe bune, 50 de ani de comunism , cu inchisori, cu epurare cu foamete etc etc etc… si revolutia a inceput ca era Tokes luat in colimator de securitate 🙂

  6. nene victore inteleg ca in momentul asta singura actiune care mai poate reduce din gravitatea problemei e sa-i macelareasca doar ca m-am saturat ca mereu altcineva sa plateasca pentru incompetenta si hotia alora care conduc. pana acu’ au platit numai fraierii cu doua picioare. vad ca acum se trece si la aia care au patru picioare. daca mai era si altceva in loc de furturi si durere in cur, acum poate aveam si drumuri mai bune, nu ajungeam sa radem maidanezi cu zecile de mii si tot asa. aia cu adoptatul in cateva zile nu merge. doar doamne doamne poa’ sa faca lumea in 7 zile si lucruri de astea. in rest, multa sanatate.

  7. Am citit recent in editia online a unui ziar ca in 2012 au fost muscati in jur de 16000 de oameni doar in Bucuresti, dintre care peste 3000 au fost copii iar la nivelul tarii au fost trei decese cauzate de maidanezi, respectiv un adult si doi copii. Sincer, ma vad nevoit sa ma opresc aici pentru ca m-as duce sanatos off-road pe acest subiect.

  8. in ultimul timp iti pui o intrebare: care e mai caine? celebritatea care nu a semnat (sau macar declarat ) ceva legat de moartea unui copil( sau a unui matur) datorata muscaturilor maidanezilor sau animalul care musca, latra, isi lasa excrementele pe trotuar, strazi, parcuri si locuri de joaca pentru copii, care ii fugaresc pe biciclisti etc. un cvt ajuns aproape de balaceanca de cativa ani, un bideu sarman la creier si o ceata de femei isterizate care mai au un pic si ridica statui maidanezilor dar isi bat joc de oameni. ce poti sa-i ceri cristinei topescu, o biata femeie care nu a fost in stare pana la varsta ei sa se casatoreasca, sa aiba un copil, sa stie ce e aia o familie? ea sarmana isi varsa dragostea spre necuvantatoare cu toate ca ar putea sa infieze un copil ca teo si atunci poate in creierii ei sarmani ar face deosebirea intre un copil si un maidanez. cred ca aceasta lege, comparata cu celelalte din occident sau usa, e mult mai buna, ceva de genul celei a minoritatilor in care , ca de obicei, noi am dat mult mai multe drepturi acestora decat in restul europei. daca tot iubesc maidanezii au posibilitatea sa-i adopte dar sa nu-i lase pe strada.

  9. Un caine lasat liber pe strazi devine un potential ucigas, fie cu coltii, fie cu infectiile provocate de parazitii lor, in special copiilor care inhaleaza aerul infestat mult mai rapid decat adultii, dat fiind ca respira mai aproape de pamant. In parcuri exista chiar posibilitatea ca in joaca lor sa atinga pamantul pe care sunt lasate fecalele acestor maidanezi si apoi sa bage mana sau jucaria de pe jos in gura.

    Pe urma, n-am inteles niciodata de ce unii se declara iubitori de animale si nu doar de caini, cum ar rezulta din atitudinea lor, fiindca nu-i vad sa protesteze cand nea Gheorghe de la tara taie frumusete de cocos (pe deasupra si cu job)si-l baga in oala.

  10. Nu am vazut pe nici unul din cei care se zbuciuma de “dragul” maidanezilor la fel de oripilat si agitat pentru ca zilnic sunt taiati mii de gaini, mii de curcani, porci, vaci, oi si alte animale pe care noi, oamenii le gatim si le halim.

    Da’ sa moara calu’ din sufragerie daca o sa ne permita ei noua sa curmam suferinta cainilor fara stapan, daca va fi cazul.

    Cine stie, poate majoritatea vor fi adoptati si atunci vor fi eutanasiati mai putini. Va fi mai ieftin si pentru noi, ca deh, banii de la buget se vor putea duce eventual pe medicamente in loc de injectii letale pentru caini.

    Buba e ca aia care se dau cu fundul de asfalt sunt fie aia care faceau bani de pe urma julailor dintre blocuri si de pe maidanuri fie sunt unii de o… naivitate maxima – vezi cazul aleia care semnase tot felul de hartii in numele ONG-ului pentru care se oferise ca sa faca munca voluntara.

  11. Vad ca ti s-a facut si tie de un razboi cu dacii… Tot la fel de brutal si cinic ar fi aratat textul de mai sus daca legea asta ar fi vizat si pisicile fara stapan? Acum sa te vad cand s-or aduna astia la Sarmisegetuza sa se roage ca blestemul stramosilor sa se abata (si) asupra ta…

    Acum permite-mi, te rog, sa lansez si eu un apel disperat pentru salvarea unui caine care e pe cale de a fi abandonat pe strazi. Ma adresez iubitorilor de caini care vor si pot sa adopte la distanta o catelusa in varsta de un an si doua luni, rasa shih-tzu, care se afla in proprietatea si ingrijirea familiei mele, dar pe care nu mai putem s-o intretinem, din urmatoarele motive:
    – In primul rand, e foarte mofturoasa la mancare, nu mananca decat hrana foarte scumpa (de un catralion de lei suta de grame) si se plictiseste foarte repede de ea, noi fiind nevoiti sa cautam tot timpul altceva care sa-i placa.
    -In al doilea rand, e foarte sensibila si se imbolnaveste des (tot timpul vomita, stranuta, ii curg mucii, bese, tuseste, sughite, ragaie, are diaree sau e constipata), motiv care ne duce uneori la veterinar, iar asta nu ne-a costat niciodata mai putin de 100 de lei pe consultatie (si ne cheama cate 3-4-5 zile la rand).
    -In al treilea rand, au o blana foarte pretentioasa (nu e asta, dar seamana foarte bine), care se-ncalceste foarte repede daca n-o perii zilnic, si trebuie dusa de cel putin doua ori pe an la stilist s-o toaleteze (si costa si asta).
    Toate cele de mai sus ne obliga sa renuntam la ea (ori ii dam drumul pe strazi, ori ii sucesc gatul ca la porunghei)… Ne-am gandit, totusi, inainte de asta, sa cautam sprijinul unor oameni cu suflet si cu dare de mana (sincer, o preferam pe Cristina Topescu) care nu vor suporta gandul ca fetita noastra sa umble pe strazi prin frig si ploi, abuzata sexual de toti maidanezii plini de boli si paraziti si sa sfarseasca in mainile hingherilor. Prin urmare, o oferim spre adoptie la distanta contra sumei de 100 de euroi pe luna si ne obligam sa trimitem noului proprietar fotografii si filmulete cu ea (saptamanal sau chiar zilnic) pentru a demonstra ca e bine ingrijita. Mai adaugam ca am prefera ca toata suma sa fie trimisa integral de la inceput, pentru toata viata ce i-a mai ramas de trait (15 ani x 12 luni x 100 euro = 18.000 euro). Multumim anticipat celui/celei care, miscat de situatia dramatica ce o paste pe Fifi, o va salva de la o iminenta pieire (ca sa nu mai spunem ca astfel, in acelasi timp, va ameliora simtitor nivelul de trai al unei familii de romani obisnuiti).

  12. Sa inteleg ca acesti iubitori de caini, nu mananca carne. Sunt vegetarieni, vegani, etc. altfel, ori esti iubitor de animale, ori esti minoritar, doar cu cainii. Nu pot intelege lipsa de discernamant, maturitate, moralitate. Sunt curioasa cate dintre cele care tipa zilnic in piata au copii sau un job? Nu sunt rea, am un caine acasa, imi plac si ii iubesc, insa ingrijiti, hraniti si vaccinati. Este o raspundere sa ai un animal, in consecinta, scoti si banu’ din buzunar si te ocupi si de el. Inlocuirea unei familii reale cu zeci de pisici sau caini, de care nu te poti ocupa fizic si material, este o boala, iar in tarile normale, statul ia atitudine impotriva celor care isi transforma caminul in locuinte sociale pt animale. Sigur, clasa politica si societatea reactioneaza, fara drept de apel, si se aplica legea, cu niste amenzi grase.

  13. O solutie ar fi ca cine sustine maidanezii sa plateasca pt crearea de adaposturi si pt intretinerea cainilor in adaposturi, nu in fata blocului

  14. De cel putin treizeci de ani cunosc (si folosesc inca) expresia “vrajeala de popa de tara”, dar abia aseara, urmarind emisiunea voastra, am putut intelege pe deplin ce inseamna…

  15. Bre, mie-mi place argumetul ala cu “e si el un suflet”. Da’ bag seama, comuniunea sufleteasca e doar pe baza de cor de latraturi, ca nu prea par a avea probleme cand crapa in ei pana fac matul drug porc, gaina, vaca si miel.
    Da’ chiar, pe sistemul astora, merge s-o pun si eu de un protest individual in fata Primariei Brasov si sa urlu ca eu vreau ursii inapoi pe strazi? Ca deh, eu cu ei am asa, un soi de comuniune bazata pe mormait, iar neiubitorii aia sanchii sa stea dracu’ in casa pentru a nu fi haliti.

  16. Tare articol frate Victore dar o sa ai probleme.Daca o sa fi fugarit pe strada de muieri ? Asta nu ar fi rau daca ar arata cit de cit .Nu cred ca ai norocul asta fiindca alea care tin cu maidanezii “frumoase nu erau “.
    Ma bucur ca nu te-ai schimbat.Esti printre putinii care au curajul sa spuna ceea ce gindesc.Si gindesti bine.

  17. @santinela: vezi de ce-i bine sa urmaresti activitatea omului si sa nu sari din baie la primul impuls? 🙂

  18. Iubitorii de maidanezi sunt o subspecie homo sapiens shaormus halitorus,specie din care fac și eu parte, Dristorul bată-l vina!. Subspecia de care vorbeam urăște din rănunchi omul de rând, pe noi cei care nu dăm două parale pe soarta colților atașați la patrupedele dintre blocuri, nu ne interesează să-i hrănim, să ne jucăm cu ei, dar ne interesează sigur să nu ne râmână turul pantalonilor în colții patrupedului și ca plimbările la ceas târziu să nu se transforme în sport extrem. Cel mai tare nu mă deranjează protestul lor, fiecare e liber să protesteze, ci violența cu care-l desfășoară. Suntem luați ostateci de trei contemporane cu invenția motorului cu abur, doi maidanezi politici ca Vadim și Bideu și două ONG-uri ce simt că le dispare gâsca de aur cu colți și blană. Așa fac de fiecare dată după o tragedie, întâi se dau la fund ca, mai apoi, să iasă ca și să ne bălăcărească că nu dorim să fim capsați de Azorel cel proaspăt înfiat de un ONG sau nebuna blocului.

  19. Subscriu intru-totul la acest articol si sustin solutia radicala, in cazul cainilor maidanezi lasati liberi pe strada.

    Cine vrea sa-i infieze, pe cheltuiala proprie, ACUM e momentul, frate. Inscrieti-va ca si proprietari de caine cu acte si nu aveti decat sa dormiti cu ei in pat.

    Oameni buni care iubiti cainii. Nu mai pierdeti vremea cu protestele, mergeti si adoptati unul sau mai multi maidanezi, direct. Convingeti-va si vecinii sa faca o fapta buna. Si eu as adopta unul dar nu am conditii la bloc… La tzara am 3 bucati si ii tin in curte, hraniti, vaccinati, deparazitati, cu carnet de sanatate, etc.

    Deci, oameni buni, e timpul sa dovediti prin fapte ca sunteti buni crestini. Mergeti si adoptati unul sau mai multe cotarle.

  20. v-am trimis un mesaj pe adresa de email, sper ca o sa-l cititi. nu va cer nimic, nici sa va schimbati parerea, nici sa dati dreptate iubitorilor de animale, dar trebuie sa intelegeti ca asta este democratia, sa accepti si drepturile/parerile/opiniile altora.
    VA DORESC INSA UN SINGUR LUCRU: SA CAPATATI UN CAINE SI APOI MAI VORBIM… ESTE URAREA PE CARE O FAC TUTUROR DUSMANILOR ACESTOR ANIMALE, CARE SUNT DE MII DE ORI MAI DEVOTATE, RECUNOSCATOARE, SINCERE, FATA DE ASA-ZISA SPECIE UMANA.
    Apropos, cam cati din ” oamenii” pe care ii stiti v-au tradat??? un caine n-o va face niciodata, fie el de rasa, dar mai ales “maidanez” … duceti-va la un adapost si uitati-va in ochii lor si sa-mi spuneti apoi daca veti mai putea dormi linistit…daca nu faceti asta, nu ganditi si nu vorbiti, nu aveti dreptul asta ! credeti-ma…

  21. Asa cum zice anca 2 e cazul sa accepte si ea opiniile altora. Dupa cum am mai spus, doresc aceste clase de oameni din care ea face parte sa fie muscata de maidanezi asa cum au patit si altii sa vedem dupa ce parere mai are. Una peste alta, cred sincer ca cei care se manifesta ca ea au niste frustrari grave si niste drame personale pe care eu nu sunt nevoit sa le accept sau sa le repar… Si ca sa fie clar, asa cum nu o credeam pe Elena Carstea cand a zis ca “Toti barbatii sunt niste porci”, nu o cred nici pe anca 2 cand zice (adaptare personala) “Aia care nu iubeste fiarele agresive e fara suflet” !

  22. Animatoarele ONG-urilor confunda o viata de om cu o viata de caine! Nu le vad protestand pentru ca sunt omorate gainile, cocosii, vacile, boii si … chiar porcii. De ce ?!

  23. Draga anca 2, cum zici tu, democratie, intr-o democratie majoritatea decide, si minoritatea se supune majoritatii. Chiar daca nu iti convine ca minoritar si crezi ca ce crezi tu e adevarul suprem. Si cum mai zicea cineva, nu e normal ca o societate intreaga sa plateasca pt frustrarile personale ale unora si incapacitatea lor de adaptare la specia umana. E simplu

  24. Prea multi iubitori de maidanezi in tara asta dar raman doar la stadiul de “saraci de ei, nu-i eutanasiati”, iar totul se rezuma la asta.

  25. sunt o multime de iubitori de animale care doar spun ca nu este normal ca sa-i eutanasieze, dar n-ar misca nici un deget ca sa adopte unul, vor un specimen rar sa fie de rasa nu un simplu maidanez!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.