Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Când şi unde a muncit Maria Băsescu?

Când şi unde a muncit Maria Băsescu?

De 15 ani sunt casnica. Nu am fost asa dintotdeauna. Cand m-a cunoscut sotul meu lucram in turism, pe Litoral. Si imi placea foarte mult, pentru ca totdeauna mi-a placut societatea, oamenii. Sa fie multi oameni in jurul meu. Mai tarziu am ajuns inchisa intre patru pereti. Am stat foarte mult singura. E adevarat, la inceput am incercat sa dau fetita la cresa, dar nu se adapta. Era mereu bolnava si nu manca. Asa ca am ramas acasa. Singura. Sotul meu pleca mereu pe mare. Imi amintesc cum, chiar la inceputul casniciei noastre, a fost nevoit sa plece pentru trei luni pe mare. Si eu plangeam, iar o vecina mi-a spus: “Taci tu, al meu e plecat de sase luni si nu stiu cand se intoarce.” Asta a fost. Ma sunau si-mi spuneau: “Sotul dv. a trebuit sa plece. Dar fiti linistita, nu pentru mult timp, pentru doua saptamani.” Parca asta era putin. Doua saptamani si cu doua saptamani, se aduna. (…) “Dupa o pauza de 15 ani e greu sa-ti reiei activitatea. Mi-am iesit din mana, cum se spune.(…) La noi in familie exista mentalitatea ca femeia trebuie sa stea la bucatarie.

1995, Maria Băsescu, Ochiul soacrei, preluare Libertatea

Dat fiind că domnişoara EBa e născută în 1980 şi luând act de spusele de aseară ale ilustrului său tată, cum că doamna Maria a stat numai câte 3 luni în afara câmpului muncii după naşterea celor două fete, aştept răspunsul la o întrebare simplă: CÂND ŞI UNDE A MUNCIT, DUPĂ VENIREA PE LUME A ELENEI, MARIA BĂSESCU?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

133 thoughts on “Când şi unde a muncit Maria Băsescu?

  1. Victore, esti destept.
    Te rog intreaba l pe Basescu,daca sotia sa a platit vreodata 5,5% la sanatate si daca aceasta a apelat vreodata la sistemul medical romanesc.
    Cei care au muncit pana la pensie platind la pensii,sanatate,somaj acum sunt obligati si la pensie sa plateasca cei 5,5% la sanatate, plus coplata.
    Aceasta mama a natiunii nu cotizeaza nici la pensii,somaj,sanatate.
    Va beneficia de pensia minima la iesirea la pensie.
    Tot noi ii platim pensia.
    Te rog apara i si pe pensionarii disperati si deprimati.

  2. @AntiM: e o idee misto, da’ nu stiu cand naiba sa mai gasesc timp s-o fac si p’asta. am fost intrebator, o gramada de ani, da’ ori eram eu mai infipt, ori erau ei mai cu bun-simt

  3. Ma pufneste rasul! Pai ce va mai mirati de marlan? Si nefericita aia care sta cu el. Si aia o fost o parasuta. Sac si petic.
    PS
    Daca maine ar fi alegeri prezidentiale, marlanu´ ar iesi din nou! Nu va mirati!Voi credeti ca aia care nu comenteaza si nu-s pe Net is mai multi decat noi? Si aia-s adevarata putere. Nu sondajele de opinie. S-a vazut in Hunedoara…

  4. Tocmai l-am vazut pe Branza care nega pur si simplu realitatea afirmatiilor Mariei Basescu. Penibil! Pixelu albastru, pixelu albastru. Rusine, Dinu Patriciu!

  5. Cat tupeu, ipocrizie si lipsa de respect are Nicu 2 asta. Poporu e lenes nu el si cei pe care ii are in subordine. El e bun dar nu are materie prima de calitate… sa ma cac pe fata lui:).

  6. Iar formatorul de imagine prezidential a omis nu vanzarile anterioare ci …de data asta, declaratii anterioare.
    Si nu inteleg ce e cu campu’ .
    Mai bine ar fi camp arabil decat camp al muncii.
    Campu’i camp si munca’i munca.
    Adica munca in agricultura e una si intoarcerea la serviciu e alta.
    M-am confuzionat iar!

  7. Muicaaaa!!!Ce scotoceala si ce lucraturi(cred)au loc poate chiar acum in arhiva fortelor de munca din Constanta.Trebuie lustruita o anume carte de munca…Doamne ce carcotas sunt!

  8. “Tupeul, setea sa de putere, indrazneala, nerabdarea, lipsa de scrupule si oportunismul l-au costat reputatia de tradator, dar asta nu-i displace deloc. In politica e mai bine sa ti se stie de frica, decat sa fii iubit!”.(Pascal de Sutter despre Sarkozy, dar se potriveste). Cat despre minciunile sale (mai curand usurinta cu care performeaza neadevarurile)- imi mentin parerea ca denota o boala psihica.

  9. Mai, da’ Base nu poate trece de mentalitatea de comunist! Pai, numai Ceausescu tinea mamele 3 luni acasa, apoi bebelusii erau aruncati la cresele de stat si mamele la munca socialista.
    N-are ambitie daca nu trimte si minorii la munca_campului.
    Si cum sa stie ce facea d-na Maria si copilu’? Se legana pe vas la acea data.

  10. Când și unde a muncit?

    Doar acasă la dumnealor, întru plinătatea educației celor două odrasle, una mai semidoctă decât cealaltă, a muncit la număratul perechilor de blugi și cutiilor de cafea și whisky, la completarea și corectarea(?) notelor informative ale farului de la Anvers… Unde naiba să muncească țața Maria, domnule Ciutacu? Face cineva publică activitatea dânsei în câmpul muncii? Pe naiba… Și-n acest timp ciclopul continuă să mănânce marmeladă. Ceva șervețele pentru marinar?

  11. Interviul Mariei Basescu este foarte interesant si foarte trist. Basescu nu ma mira, oricat ar minti, desi in interviul asta eu as fi inteles mai mult ca vorbea despre faptul ca acum ceva timp concediul de maternitate era de 3 luni. N-as fi facut atata caz de afirmatia aia. Poate si pentru ca nu pot sa-l mai iau in serios. Intre a alege intre veridicitatea spuselor sotiei lui si ale lui, clar as alege-o pe Maria Basescu. E greu de crezut ca e cineva capabil sa minta mai mult decat el. Care e deja caz patologic, deci e de psihiatru. Da, probabil impreuna cu el mai e si jumate de Romanie de dus la psihiatru. Asta e. Traim intr-o tara de oameni bolnavi psihic. Or fi fost romanii prea traumatizati in secolele/deceniile precedente…

    Inca ceva, rautatea atotstiutorilor care spun pe-aici cum a stat Maria Basescu alaturi de sotul ei pentru bani si cum ar fi si ea vinovata de starea in care se afla Romania este absolut dezgustatoare. Nu e atat de simplu sa fii o femeie abuzata si scapi de abuzuri (asta se deduce din interviul dat de ea si din trasaturile sotului pe care le stim cu totii). De cele mai multe ori, nici un atotstiutor din asta nu te-ajuta si pur si simplu nu ai unde sa te duci. Plus ca eu nu pot sa-mi imaginez cum ar fi fost sa incep sa scapi de un om ca Traian Basescu.

  12. Stiu eu! Stiu eu unde a lucrat!!!! A spalat bulendrele marinerului cind se intorcea de pe coclauri iar cind pleca, probabil vindea ce adusese ala de prin porturi. Munca grea!!!! Nu vrea si pensie speciala, cumva?

  13. lucra de acasa, prin internet, nu trebuia fie fizic la companie. ea a inventat internetul si expresia” work from home” cu muuuult inainte sa aflam noi. Cam asa va fi raspunsul la intrebarea ta, daca va fi un raspuns.

  14. Victore, de ce nu pui tunurile jurnalistice pe escroaca aia de Voss? Vad ca toate televiziunile o invita sa umple ecranul de venin impotriva romanilor dar nimeni n-o ia la intrebari de ce-i convine sa stea consilier la un idiot ca bok ( mai nou s-a laudat ca a fost promovata consilier de stat, adica poate lua decizii). Ia vedeti voi cum sifoneaza ea banii statului impreuna cu sora-sa.

  15. Si doamna Udrea s-a identificat cu femeile muncitoare la candidatura PDL Bucuresti.(si sa nu uitam ca a avut emotii) Poate spera pe sprijinul lor pe viitor.
    Din “Basescu si femeile” a ramas doar Basescu si Udrea,Roberta si Maria. Nu prea se mai simte dragostea pentru celelalte femei din tara asta.

    Sa va zic ce gand am avut astazi: daca Ridzi a scapat basma curata si ea era clar cea mai impiedicata dintre acolitii lui Basescu,atunci ce sa mai speram noi ca se va face dreptate pentru altii?

  16. A intrat dl Turcanu la 100 de minute sa faca sa aduca lumina. Doamna Maria a stat 3 luni acasa pe banii statului iar apoi, dupa experienta neplacuta pe care a avuto bebelusul Ioana la cresa, unde racea frecvent si nu se putea adapta, a luat decizia sa se retraga din campul muncii.
    Mai mult, nu putem compara familia presedintelui cu o familie normala, dixit dl Turcan.
    Bebelusul EBA nu a fost nicio zi la cresa avand in vedere ca doamna Maria a ales sa se dedice familiei. Cresele nu sunt pentru bebelusii prezidentiali, sunt doar pentru bebelusii familiilor normale.
    Mi-e greata…

  17. Si pentru ca nu pot sa tac, vreau sa stiu de ce Base este instanta de judecata cand hotaraste cine are mai “multa mizerie in spate” si de ce isi bate joc de armata romana cand il trimite pe Boculet, a patra pozitie in stat, sa o salute ?

  18. Nu inteleg cum se cred astia asa de harnici, destepti, corecti, deontologi,orientati,scoliti,eleganti-bai la toate sint buni.Asta, Vass ii dadea lectii azi,la Dana Grecu unui doctor eminent, chirurg.Au un tupeu inegalabil!Bai, si progeniturile, bai au diplome, scoli-si ele in realitate se pisa pe cruce sau nu stiu sa scrie si sa citeasca romaneste.
    Si asta e valabila pt. toata clasa politica.Imi aduc aminte de dna Bertzi-incerca dna cu tripleti sa ii explice ca trebuie platite trei indemnizatii si asta se fornaia ca nu, nu se poate,et5c.Acuma vine la tv si plinge de mila mamelor!Ciihh-imi e greata!Si stai ca ne procopsim cit de curind cu Vanghelie,Laleaua neagra,Rizea si Ghervasuc.La fel de incompete4nti si tot asa violenti!

  19. doamne trebuie sa va zic ,azi la gradinitza m-am simtit eu umilita ,umilita de faptul ca o mamica se simtea umilita ,dimineatza dezbracand copilul ,langa mine o alta mamica isi pregatea fetitza sa intre in clasa ,doamna educatoare a ieist pe ciridor ,intreband-o pa mamica de ce nu si-a mai adus fetitza,ea cu lacrimi in ochi a zis -doamna nu am ce sa-i pun in ghiozdanel de mancare ,si nu prea am ce sa-i dau de imbracat ,am fost cu ziua ,si acum vreo 2-3 zile va veni -vizibil emotionata si educatoarea a pus capul in jos a zis doar –pacat ,ca este o fetiza buna -unde am ajuns dragii nostrii romani ,a si inca ceva ,cornul si laptele ,ala sa-l manace ei ca la noi la buzau ,la tara ,branza topita zici ca este sapun ,iar cornurile cauciuc asa se intind ,se aduc luni si se dau toata saptamana,si de fapt i manaca cainii din jurul scolii ,pt ca nimeni nu manca asa ceva ,cred ca ar fi trebuitzis ,programul cornul si laptele pt cainii comunitari ,pt ca si in oras vizavii de politie ,copii cand ies de la scoala arunca in tomberon LAPTELE SI CORNUL

  20. Nene Victore, la titlu puteai adăuga şi “cu ce”? Că turism, litoral, moldoveancă săracă, blondă (cu perhidrol sau naturală – da’ după ten ma îndoiesc de “naturaleţe”), marinar, trosnangiu, voiaje şi etîcî, mă duc cu gîndul la “alte alea”.
    Banzai!?!?

  21. Pe mine ma scoate din sarite asta cu “saraca Maria Basescu”!!! Saraca- a durut-o fix la basca!! Nu’sh care dracu, cre’ ca tembelul ala de prezidential -consilier zicea azi ca familia Basescu era o familie speciala, cu probleme deosebite, adica tata era navigator, na, dadea bine, da’ era dus…nu ca acu’ ar fi intors. Sa fie clar!!! Le-a fost bine si pe vremuri si acu’ si mai dihai! pe vremuri erau intr-adevar 3 luni, da’ ne chinuiam parintii. Faceam ca nebunii cu randul, vino tu de la schimbul 1, du-te tu la schimbul 2 mai tarziu cu 10 minute, vine mama, ramane tata. Si, in ultima instanta existau crese. Da, erau alea de pe langa fabrici care sprijineau pe oamenii muncii, pe proletari. Da’ madame Basescu si-a permis sa stea acasa, ca nah, venea piratu’ cu de toate! Mie nu mi-e mila nici o boaba de mototoala asta surazator-programata! S-a complacut in toate. De educat, le-a educat cu succesuri pe fete, de barbat – cat ce-i tine de coliva ca presedinte, da’ numa’ surda si oarba sa fii sa nu vezi pe unde balangane dumnealui. Asa ca mai usurel cu mila fata de mameluca. Ba mai da si comunicate de sprijin pentru barbatul national. Haida-de! Sa ma fi legat cu sfoara de pat si tot ii crapam capul pana acum.

  22. Minte Base de stinge…da si vreo 30% dintre romani(atat au votat cu ai lui, duminica, la HD) se prapadesc de dragul minciunilor lui.
    Altii isi rotunjesc averile pe langa aceasta epava inteleptuala.

  23. Pai cum unde si la ce coane ? La faurirea iepocii de haur mancatias. A lor, evident. Aia aparuta dupa marea dileala din 89. Intre doua scoborari ale primului marinar de apa dulce al tarii, cand viitoarea prima sotie si mama iubitoare a natiei punea umarul la construirea societatii multilateral dezvoltate.
    Adica, cu multe tentacule.
    Si cum vii acum, intr-un umil coltisor al internetului (frecventat de anarhisti, ‘rati voi ai dreq sa fiti) sa pui la indoiala vorbele harazite muritorilor de catre Prea Intelepciunea Sa, Intaiul Parinte al satului (satul cu prosti, desigur) ? Vrei sa vezi tidula, Tomo ? Crede si nu cerceta ! 😀

  24. Victore !
    Sincer !
    Cat mama naibii mai trebuie sa suportam circul asta?
    Oare trebuie noi sa inchidem televizorul sau ne ridicam odata si bine in picioare ?

  25. Da, minte, nu ne mai miram, nici macar nu ne mai iesim din pepeni, pentru ca, dupa cum spunea Dl Razvan Teodorescu, un abuz nesanctionat conduce la un abuz si mai mare…

    Adica daca ii scapa careva lui Base’ una in numele Tatalui ,ori o femeie din aceea necajita de pe la inundatii careia i se spunea sa nu se mai planga si sa renunte la tatzisme, ori un nene tot de pe acolo sa-l lipeasca cu capu’ de zidu’ acela in care chioru’ insista sa bata cu palma de parca era al lui,daca il nimereau nitzel niste oua clocite care au ajuns din nefericire doar la Hoara, poate ca altfel ar fi stat lucrurile.

  26. Ma intreb si eu, in marina civila asa era, dispareai brusc si dadea un mus telefon nevestei sa ii spuna ca lipsesti x saptamani? Ca mie-mi suna a haltfel de munca de raspundere, cu respect, sa traiti.

  27. scuze stiu ca n-are legatura cu subiectu da poate vrei sa vezi cu ce ne luptam noi aici la tara 🙁

    cu o ciuma portocalie, voinicu asta se da mare prieten cu eba,oare de aia nu pateste niciodata nimic?

  28. O mama pana se hotaraste sa aiba un copil este deja stresata la maxim de conditile in care traieste,de zbaterea permanenta pt asigurarea unui trai decent,ca iti pui problema dinainte cu cel il cresti,cum il cresti,cu cine il vei lasa cand nu vei mai putea sta cu el?Nu ii doare in cot,cu alte cuvinte descurcati-va cum puteti.Sau ca pe timpul lui Ceausescu copii ii programai sau nu pe la varste mai fragede,stilul de viata era altul,serviciul nu iti ocupa atat timp ca acum,majoritatea plecau la ora 15-16 de la servici,aveai parinti mai tineri si mai sanatosi care te puteau ajuta,a nu se intelege ca era o fericire regimul trecut,asa ca despre ce vorbeste acest om!

  29. In vechiul regim(ca atunci a fost Base marinar adevarat) familiile celor plecati pe mare o duceau excelent. Nu duceau lipsa de nimic. Stiu foarte bine fiindca am avut o colega de scoala generala al carei tata pleca pe mare. Eram si eu copil pe vremea aia si am asistat de cateva ori la sosirea tatalui din peregrinare. Am vazut lucruri si produse despre care nu stiam ca exista. Iar sotia acestuia, mama a trei copii, nu lucra nicaieri(vorbim de anii 1982-1987). Dupa ce pleca din nou sotul se ocupa cu valorificarea unei parti din stocul de produse(cafea, tigari, cosmetice, etc.)Tot atunci am vazut pentru prima data o bancnota de 50$. Cred ca tot asa a procedat si prima doamna. Mai ales ca sotul dansei nu era un matelot oarecare. Era seful. Avea dreptul la caimac. Familia asta nu are dreptul sa ne dea noua lectii de moralitate si de conduita. Sunt varza cu totii. Pe Maria Basescu eu o vad o persoana timorata in permanenta, cred ca a suferit mult la viata ei si are voie sa vorbeasca cu portia. Progeniturile familiei parca sunt facute in mare graba(si cred ca asa a si fost) intre doua calatorii. Sunt doua frustrate. Cat despre marele Traian, vedem cu totii de ce e in stare. E un om fara scrupule, un mitoman.

  30. Cred ca domnul Presedinte era sub influenta bauturilor alcoolice cand a dat interviul cu pricina, tu ce crezi victore?

  31. Doamne,Victore,inca nu te-ai obisnuit cu faptul ca base spune doua vorbe si 5 minciuni?

  32. Un om mai josnic ca asta nu cred sa existe in spatiul public … Asa de disperat dupa putere si control este , incat si-a scos la inaintare pana si familia : a intors-o pe toate partile , s-a folosit de nevasta – sa , inventeaza povesti lacrimogene … E incredibil !!!
    Un om urat si pe dinafara si pe dinauntru … Rautatea asta iti poceste fata la un moment dat !!!…
    Sa fim atenti la Udrea cum o sa ajunga peste vreo doi ani … La fel de schimonosita de lacomie si rautate …

  33. “La noi in familie exista mentalitatea ca femeia trebuie sa stea la bucatarie.”

    Si la mine in familie este o mentalitate care rimeaza cu a d-nei Maria: Presedintele trebuie sa stea in puscarie!

  34. Victore, astept un articol/comentariu si pe perla prezidentiala cu desfiintarea a 200 de spitale si folosirea elicopterelor pentru transportul bolnavilor, in compensatie. Perla arata clar ca dl. TB a luat-o pe aratura si se impune un control medical.

  35. As fi fost “UIMITA” daca s-ar fi spus, macar acum, un adevar!!!
    Cu toate astea raman “INTERZISA” cata lume este de acord cu ei, respectiv cu acesti ordinari portocalii. Nu va imaginati cat de multi adepti “ADORMITI” au. Lucrez D2D, vin in contact cu N persoane…i-am auzit cu urechile mele, am intalnit inca pensionari care au fotografia portocaliului sef in buletin, o tin mai ceva decat tin icoana?… Ba am gasit si fani ai nasului portocaliu – cel de la beunu…Personal sunt disperata, imi dau seama ca nu se poate face nimic, nu avem nici o sansa sa trezim prostimea, deci ei ii vor prosti pe mai departe…VAI DE BIATA TARISOARA ASTA…!

  36. Ceea ce era de demonstrat : BASESCU IAR A MINTIT CU NERUSINARE!!!
    De mult se stie ca sotia sa a fost mai mult casnica. Doamna Basescu a spus-o singura doar sotului domniei sale ii place sa MINTA!
    HAI CA L-AI CIURUIT! Cu materialul clientului cum se spune.

  37. Stiu eu! Cand a fost Mircea Geoana presedinte :))) Imi scapa ‘unde’!
    Refuz sa cred ca a mintit Base’. El nu minte niciodata! De 6 ani el rosteste doar adevarul. Tocmai datorita acestui magnific si mirific brav conducator, Romania a iesit de 3 ori din criza in ultimul an. Nu stiu unde a intrat dupa aia’ (pot sa banuiesc), dar e clar ca a iesit – ca el NU MINTE. Noroc cu cei 5 milioane de votanti ca altfel se alegea prafu’ :)))

  38. Basescu sa ne faca publica cartea de munca a primei doamne. E normal sa o faca daca a deschis subiectul celor 3 luni de concediu de maternitate. Nu contine informatii personale si in plus e onoarea lui (de mincinos) in joc.
    VREM SA VEDEM CARTEA DE MUNCA A MARIEI BASESCU!

    Vorbea de Geoana ca “are multa mizerie in spate”… asta e nimic! El, presedintele diasporei,are mizerie si in fata si in spate si sus si jos!

  39. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Eu am compatimit-o pe Maria Basescu ca a suportat viata langa un monstru si cred ce a spus in interviul acela;dar ma mira ca nu reactioneaza cu o declaratie in care sa spuna ea adevarul,sau ii e frica?!Ii poate spune lui basescu,daca face scandal, ca a fost o minciuna ,ca a invatat si ea macar atat din nenumaratele ale lui.Sau cine stie…

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  40. Atunci cand te-a atacat Basescu l-am criticat dar acum imi dau seama ca n-a facut-o deloc cat meriti.Daca si la ora asta te iei de sotia sefului statului inseamana ca nu meritati libertate de exprimare.

  41. ce sens mai are sa ne intrebam ce a muncit? stiam asta atunci cand l-am votat, a fost asteptatoare de marinar. Totusi prin atitudinea si comportamentul ei a dat dovada de o adevarata doamna, caracteristica putin intalnita la alte femei din politica. E de apreciat ca s-a dedicat copiilor avand in vedere faptul ca nu se adaptau la cresa. De cand e asta o rusine si nu pe banii statului.Mai sunt mame in stare sa se sacrifice pt copii?

  42. doamne vino doamne sa vezi ce-a mai rams din ROMANIA DE AZIA, baselu nici inainte de sarbatori nu se dezice de la minciuni, dupa ce ca a dus tara asta intr-un haos total, o mai baga si pe nevasta sa la inaintare acum, ca sa ii trimita lumea multe…. cuvinte de lauda, dupa ce ca vai de capul ei cat pare de speriata de traiul cu barba su si fetitele lui, ca au caracterul la fel de infect ca si el.Am vazut aseara cum au atacat studentii masina printului Charles si nu am auzit de nici o arestare, la noi cand v-om fi in stare sa il scuipam in fata, si am mai vazut nemtii care au venit la viseul de sus si au facut un articol de rahat despre noi, bine ne trebuie macar tiganii aia au avut demnitate si au spus ca toata lumea e corupta, presedinte guvernanti ca toti fura si ei se hranesc din gunoaie frumos ne mai sade acuma, au de ce sa rada occidentalii ca in 20 ani nu am facut nimic ca tara, degeaba avem valori, medici, artisti, sportivi ei isi v-or aduce aminte doar de asta. un sfarsit de saptamana placut alaturi de familie. dana

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.