Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Când şi unde a muncit Maria Băsescu?

Când şi unde a muncit Maria Băsescu?

De 15 ani sunt casnica. Nu am fost asa dintotdeauna. Cand m-a cunoscut sotul meu lucram in turism, pe Litoral. Si imi placea foarte mult, pentru ca totdeauna mi-a placut societatea, oamenii. Sa fie multi oameni in jurul meu. Mai tarziu am ajuns inchisa intre patru pereti. Am stat foarte mult singura. E adevarat, la inceput am incercat sa dau fetita la cresa, dar nu se adapta. Era mereu bolnava si nu manca. Asa ca am ramas acasa. Singura. Sotul meu pleca mereu pe mare. Imi amintesc cum, chiar la inceputul casniciei noastre, a fost nevoit sa plece pentru trei luni pe mare. Si eu plangeam, iar o vecina mi-a spus: “Taci tu, al meu e plecat de sase luni si nu stiu cand se intoarce.” Asta a fost. Ma sunau si-mi spuneau: “Sotul dv. a trebuit sa plece. Dar fiti linistita, nu pentru mult timp, pentru doua saptamani.” Parca asta era putin. Doua saptamani si cu doua saptamani, se aduna. (…) “Dupa o pauza de 15 ani e greu sa-ti reiei activitatea. Mi-am iesit din mana, cum se spune.(…) La noi in familie exista mentalitatea ca femeia trebuie sa stea la bucatarie.

1995, Maria Băsescu, Ochiul soacrei, preluare Libertatea

Dat fiind că domnişoara EBa e născută în 1980 şi luând act de spusele de aseară ale ilustrului său tată, cum că doamna Maria a stat numai câte 3 luni în afara câmpului muncii după naşterea celor două fete, aştept răspunsul la o întrebare simplă: CÂND ŞI UNDE A MUNCIT, DUPĂ VENIREA PE LUME A ELENEI, MARIA BĂSESCU?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

133 thoughts on “Când şi unde a muncit Maria Băsescu?

  1. A dar se pare ca nu sti. El nu se referea la neamul lui, el vorbea asa in general, ca oricum neamul lui este exceptat de la a respecta legea si legislatia.
    Oricum nu multa lume o sa-i comenteze minciunile, aceasta fiind una dintre cele mai nevinovate.

  2. avand in vedere ca intre cele 2 fete sunt 3 ani, ar fi interesant de vazut cat, unde si cum a prestat in campul muncii si dupa ce a nascut primul copil. Adica probabil a fost prin fara plata si medicale o buna perioada din cei 3 ani.. Ma rog, intrebarea ta Victore e bine pusa, dar e a mia oara cand Basescu minte…Imi place sa cred ca cine a avut de deschis ochii i-a deschis pana acum…

  3. te astept cu un comentariu despre revenirea in tara a lui POPA FNI…inainte si…dupa

  4. Imi pare rau de doamna Basescu dar cum stie totul despre viata sotului ar putea macar sa-i spuna sa nu mai exagereze cu viata romanilor, deoarece dupa terminarea mandatului nu cred ca totul va ramane asa simplu cum cred dansii.Multi spun ca vor avea mult de dat cu subsemnatul si nu numai mai toti cei care au condus tara asta din 2009 incoace.
    Cat despre unde a lucrat cred ca numai dansa si alti cativa stiu.Nu trebuie atacata deoarece cred ca a suferit destul dupa urma sotului si ficelor(oare).

  5. Am citit si eu cu interes comentariul Laurei, pe postul anterior, si mai mult decat ipocrizie sau prostie, eu as zice NESIMTIRE, numele tau e Basescu. Asta se vede si din comentariul nevesti-sii, cum o fi incasat-o ea cand a venit factura de la telefon saraca, nu vreau sa-mi imaginez. Gunoiul asta e un pericol social, cum se da el mare dawinist asa, nu isi da seama ca in Sparta ar fi fost primul mic dejun.

    Cat despre subiect, pot sa spun doar ca tara arde si boc are prea mult timp de creatie, in loc sa faca dracu pentru ce e platit. Si aici in Germania indemnizatia de 67 % din salariul net, maxim 1.800 EUR, se da pentru maxim 14 luni daca sta si partenerul acasa 2 luni, si sunt probleme si aici cu locurile la cresa, de regula trebuie sa te anunti cum ti-a iesit testul de sarcina pozitiv la gradinita, nu mai vorbesc de cresa.

    Problema insa e ca ar avea si boc si restul slehtei alte prioritati, nu cum sa economiseasca ei trei parale si sa nenonoroceasca prin asta un popor. Mai bine s-ar ocupa dracu odata cineva de eficientizarea sau sa zic mai bine infiintarea institutiilor statului care nu exista, de relaxarea conditiilor pentru infiintarea unei afaceri si de catre ultimul amarat cum zice si asta http://moshemordechai.wordpress.com/2010/12/09/masurile-de-stimulare-a-economiei/.

  6. Inca o minciuna a lui Basescu Traian
    A cata oare?
    Mai stie cineva de cate ori a mintit?
    Nu cred ca putem sa facem un calcul.
    Basescu minte asa cum respira.
    Nenorocirea este ca multi l-au crezut si l-au votat si nu o data ci de doua ori.
    Unde am ajuns vedem cu totii.
    Sa auzim si de bine!

  7. Afimatiile “made in Băse” nu se adreseaza inaltimii sale sau familiei inaltimii sale. Sunt pentru “prostime”.

  8. D-le Ciutacu

    “Il Presidente” castiga prin “bisnita” destul in perioada anilor 80, isi putea permite sa isi tina acasa sotia.

    Inca o data a fost descoperita o minciuna marca “il presidente”

  9. E rusinos sa folosesti minciuni atat de usor de demontat…
    E trist ca presedintele nostru (dorit sau nu) – are puterea de a zambi si a minti, fara sa-i pese de nenorocirile peste care calca.
    Problema nu e daca sotia lui a stat sau nu a stat cu fetele acasa. Nici ca Udrea s-ar intoarce mai devreme la munca…
    Cu adevarat, inainte femeile aveau trei luni si un pic de concediu. Am scris despre asta si am povestit greutatile prin care au trecut ai mei.
    Dar acum, se presupune ca am evoluat. Ca s-a constientizat importanta apropierii dintre mame si copiii lor. Importanta alaptarii la san. Importanta dezvoltarii emotionale a celor mici.
    S-au constientizat toate astea si apoi, pentru o presupusa economie, s-au ascuns sub pres. Ok. Dar se stie ca nu sunt crese suficiente, ca o bona e scumpa si nu neaparat buna, ca multi tineri au niste salarii de mizerie, din care abia se pot hrani.
    Descopar insa ca raul cel mare il reprezinta faptul ca “am devenit o tara de mamicute si de bebelusi”… Atunci astept cu tristete momentul in care vom ramane doar o tara de babute si mosnegei…

  10. A muncit la numaratul dolarilor lui Traian Basescu cand acesta (N-)a fost colaborator al Securitatii. Sau la numaratul navelor care au luat foc “datorita” sotului ei.

  11. Eu nu vreau sa acuz in necunostinta de cauza,
    dar daca nu se sincronizeaza la povesti,
    eu pot sa cred inclusiv ca Maria preacurvea
    si-i zicea astuia ca merge-n campu’ muncii, nu? =))
    (Suna urat “Maria preacurvea”,
    invita la ganduri profanatoare.)

  12. Raspunsul se afla chiar in interviu: “Pasiunea mea de acum e tricotatul”
    Sa cautam pe la Tricodava, pe undeva 🙂

  13. Aş zice că îl ajung din urmă nişte lucruri, pe Băsescu. Cum ar fi acest interviu, devenit deodată foarte actual, privind şi prin prisma referirii Mariei Băsescu la ceea ce presupune ducerea copilului la creşă.

    Oare o mai dura mult?…

  14. Victor, trebuie mentionat si faptul ca intrebarea nu este retorica si ca asteptam un raspuns! Asta asa, ca sa nu fie indus in eroare domnul marinar sef!

  15. Nu stiu unde a lucrat doamna Basescu,dar citesc in ochii dumneaei o teama permanenta si faptul ca nu se simte confortabil in postura de prima doamna.Exista un singur vinovat,acela care ne face si pe noi sa ne luam lumea-n cap si sa ne parasim tara,parintii si randuielile si sa devenim niste dezradacinati.

  16. L-a suportat pe Basescu Traian pentru BANI, de atunci incoace. Daca nici asta nu e munca de ocna, nu stiu ce mai e! Noi il avem pe cap doar din ’90 si deja ne-a mancat toata viata! Cand ma gandesc ca mai si platim pentru a-l suporta pe degeneratul ala, ma apuca groaza mare!

    Daca o lasa la cresa pe “fetita”, poate ramanea Parlamentul European fara o vaca proasta si gangava care se duce-n pijamale si cu cenusa-n cap sa bata campii in stil barbar!

    Ii placea sa fie multi oameni in jurul ei, mai… Nu numai ca are moaca de oaie, chiar e o OAIE! Capie!

  17. Minte ca un nesimtit…ce ne mai mira?! Daca ar fi numai mintitul… dar a recunoscut cum il doare pe el undeva de Constitutie si face cum il duce capu` si procurorilor li se rupe de lege. Nu ca ar fi asta o noutate dar totusi. Daca a ajuns si presedintele statului sa recunoasca cu atata dezinvoltura asta, e grav. Diferente prea mari fata de perioada comunista, nu prea mai sunt. Probabil vor disparea si ele pana in 2012 si Romania va reveni la trecutul ei “glorios” sau mai rau. Aia macar construiau ceva…astia doar fura.

  18. Se spune ca munca te elibereaza si ea nu a vrut sa fie libera!Tot ce a realizat mareata doamna se reflecta in cresterea odraslelor care fie din vanzari anterioare s-a propulsat in protipendada,fie cu ajutorul politichiei s-a introdus in atmosfera europeana fara sa stie sa vorbeste gramaticaly corect.Este genul de femeie care merge la 1\2 metru in spatele sotului,fara personalitate si fara o minima ocupatie!N-am vazut vreun interviu cu ea sa poti afla ce gandeste si cum gandeste,vreo activitate caritabila,ceva in care majoritatea marilor doamne se implica!Nimic,nada,zero!O simpla chiriasa,aparitie stearsa,a unui palat in umbra basescului sot!Am o intrebare mai stie sa vorbeasca,nu de alta dar pare muta!

  19. Este excelent !!!…
    Basescu compara situatia sotiei lui ( prima doamna in stat ) si marea majoritate a femeilor !!!
    Este o egalitate ca cea a lui Anastase in Parlament : ” sotia presedintelui = restul femeilor ”

    EXCELENT !!!…

  20. Doamna Maria o fi fost freelancer 😉
    Astia zic orice, dom’le, o familie de slobozi la gura, cu tot respectul pentru prima Doamna – si Ceausescu a fost un om bun asa, sa-l pui la rana, dar EA a fost bestia….hai sa ma lase in pace, o familie de mincinosi ordinari. Vreau sa aibe unul macar madularul gros si sa spuna adevarul, da domnule, ori ne integram in campul muncii, ori nu ne integram…
    Si ca sa completez cuvintele Prezidentului, in Romania avem prea multe neveste, prea multe amante si prea multe curve, care toti fac prea multi bastarzi si beizadele!

  21. Dupa 6 ani in care Basescu a incalcat constant “regulile de convietuire” cu romanii (si asa destul de indugente) numai un idiot se poate uita in gura lui.

  22. Cind spunea Hrebenciuc senior ca in familia Basescu “femeile trebuie sa stea la cratita” am crezut ca-i o rautate ieftina. Daca ar fi sa ne luam dupa afirmatile lui Zeus, (sau mai corect ar fi dupa minciunile lui) trebuie sa intelegem ca sotia sa acum munceste, pentru ca n-a stat decit 3 luni cu ultimul vlastar al familiei. Asa ca intrebarea mea este: Unde munceste acum doamna Maria Basescu?
    Individul cu pretentie de presedinte al Romaniei nu da dovada decit de mult tupeu poate fi in stare un om marunt si limitat, dar cel mai mult imi dovedeste aproape zilnic ca regimul Ceausist a avut la baza indivizi ca el si ca mizeria in care ajunsesem in decembrie 1989 se datoreaza intr-o foarte mare masura unor politruci ca el.

  23. acu’ am mai vazut odata declaratiile “pic cu pic se face lacul”
    suna pic cu pixe(L)
    rusine dinu patriciu

  24. De parca o sa primesti vreodata un raspuns… Ea a lucrat mental poate. Procedeaza ca mine, cand il vad ca spune ceva marinelul un simplu “du-te-n ma-ta” concludent si am incheiat…

  25. “Cand m-a cunoscut sotul meu lucram in turism, pe Litoral”… Cum munca pe litoral era si este strict sezoniera, pe durata verii – pentru ca, in restul anului, locsoarele alea erau majoritar inchise, chiar si pana in 1980 preopinenta nu a fost decat o salariata TEMPORARA! Cu foarte mult timp liber! Ce-i drept ca “privilegiile” insumate in cele cateva luni de sezon la receptia unui hotel (pentru straini) compensau lipsa de activitate “in campul muncii” din restul anului calendaristic! Si nu ma gandesc la salarii… 😀

  26. Ati uitat, dar dupa ce familia respectiva si-a infiintat cateva SRL-uri, preopinenta s-a “reincadrat in campul muncii”, ca patron, actionar, administrator… sau ceva, acolo, sa faca ceva vechime pentru o pensioara! Asa ca vreo 15 anisori de plata a angaralelor cuvenite “sistemului ticalosit” are precis! 😀

  27. Al doilea comentariu al meu s-a ratacit… Haos, bre, in comunitatea asta a comunicatiilor! 🙂

  28. daca si cu chestia asta a mintit, atunci aia cu biblia a fost usoara de tot. oricum mi-a ajuns cu astia care erau cu cheia de gat de la 3 luni. bai supermanilor, altele erau conditiile atunci, aveai unde sa duci copilul la cresa gratis, sau in tabere. acum totul se distruge, se taie, se reformeaza statul.

  29. Pardon, scuzati, bonsoar! A aparut… Chiar nimeni dintre voi nu stie cum se inghesuiau toate “casnicele” din Constanta & imprejurimi sa ocupe receptiile de hotel pe durata sezonului? 😆

  30. @Niels Schmecker: daca ai avea rabdare sa le aprob pe maritele comentarii, n-ai mai acuza gratuit pardalnicul de Net. si, daca m-ai respecta, ai posta tot din prima, ca ma enerveaza chat-ul 🙂

  31. Gagiul asta, ajuns intamplator Seful Statului, are cel mai abject caracter pe care ti-l poti imagina la un om , ca sa nu mai vorbim de inalta functie pe care o detine si care ar trebui sa-l oblige sa-si tina in frau instinctul de borfas.
    Isi da sotia ca exemplu unei tari intregi , mintind cu nerusinare si dezimvoltura, sperand sa fie crezut macar de cei din categoria ” Guta si prietenii “.
    Multi o condamna pe sotia matelotului cum ca i-a fost bine , ca nu a dus lipsa de nimic , ca este ca si el in simtaminte. Gresit. Eu cred ca biata femeie a fost tratata umilitor si tinuta intr-un soi de teroare si singuratate, tipica giolbanilor misogini, obtuzi in gandire. Faptul ca fata cea mica i-a mostenit genele defecte ale tatalui, o dovedeste comportamentul mizerabil si agresiv fata de mama ei , dupa cum povestea in interviu Maria Basescu.
    Eu il vad pe Traian Basescu ca pe un personaj negativ din filme, care, incoltit fiind de politie isi ia familia ostatica amenintand ca daca nu-l lasa sa fuga ii omoara.

  32. Eu cred ca a spus adevarul. Se vede ca prima doamna a tarii a stat acasa doar trei luni. Este suficient sa te uiti la EBA ca sa iti dai seama ca i-a lipsit mama de acasa. Se simte cat de mult i-a fost viciata educatia de restul perioadei de pana la ”7 ani…de acasa”.

    Iar daca este sa ne referim la presedinte referitor la perioada copilariei lui, este posibil sa nu fi beneficiat nici de cele 3 luni. Se vede si asta…

    Cred ca este invidios. De aceea doreste ca toti copii sa devina dupa chipul si asemanarea lui. Ceea ce sunt mari sanse sa se si realizeze!

  33. Inca o minciuna , asadar . Mica , e drept , dar se inscrie in trend . Felicitari pentru “demascare” . Desi stiam de interviul acela (a fost si anul trecut facut public) uitasem de el .

  34. off-topic, dar tot din categoria “perlele de aseara ale pres.-ului”
    Am invatat sa nu ma mai mire nimic, daca vine de la Basescu. Cred ca mai am de invatat. Aseara, in balmajelile despre Ritzi si ce mai vor procurorii de la ea, Basescu ne spunea ca de fapt procurorii au dorit extinderea cercetarii si la continutul calculatorului d-nei in cauza (ceva cu “informatic”). Pana aici, ok, nu stiu exact, nu contrazic, dar, fraza care a urmat insotita de un hahait, m-a blocat. Omul care,cica, potrivit constitutiei, reprezinta statul roman, a spus ca el e SIGUR ca…calculatorul (nu pot acum,de nervi,sa evit cacofonia) d-nei Ritzi a fost deja investigat, dar procurorii au nevoie de documente legale la dosar!
    Cuuum? Asta reprezinta statul? Asta e garantul…(bla-bla-bla) si vegheaza la respectarea…(bla-bla-bla)? El declara (ca ce gandeste nu ma intereseaza, stiu si eu ca nu totul se face conform procedurilor legale), dar DECLARA in direct ca s-au facut perchezitii fara mandat? unui parlamentar?
    Ok, si, el, ca si garant al…, ce face?

    PS. Ticalosia si nesimtirea “miserupismului” declaratiei hahaite m-a deranjat, nu incercam, Doamne-fereste, sa apar persoana despre care vorbea el.

  35. Ca sa concluzionez, exista un proverb arab care spune asa: “Piatra e grea, nisipul apasa dar furia neghiobului le intrece pe amandoua…”. Iar neghiobul nostru e tare furios…

  36. Dar cine o suna sa ii spuna: “Sotul dvs. a trebuit sa plece”? Cumva “organele” pentru care lucra? El de ce nu putea sa o sune sa ii spuna “uite, trebuie sa plec”.

  37. Cind il aud pe Base ca e plina tara de bebelusi imi vine sa-l … scalpez. Evident, din motive tehnice, nici Winnetou nu ar putea sa o faca.

  38. Daca Maria Basescu a mu(n)cit si nu se stie unde, nu va vad decat 2 variante:
    1. In Serviciile Secrete;
    2. La negru.
    In al doilea caz, prima si singura intrebare care-mi vine acum in minte este:
    Cum se numeste negrul?
    Obama?
    Ho ho ho!
    Ce-mi plac glumele mele, domnule!

  39. @ ioana.c si scuze de chat

    Super tare comentariul, multumesc ca mi-ati amintit, si uitasem ca si eu m-am revoltat la faza aia! O mizerie, ce sa garanteze el mitomanul, dar si matushile alea doua adormite, nici macar n-au percutat.

  40. Maxima: “Inca un pic Basescule si-l intreci pe Hitler. Diferenta dintre voi e ca Hitler si-a iubit tara”.

  41. Voi mai aveti timp si rabdare sa-l mai ascultati pe ordinar. La mine acasa si televizorul schimba singur programul cind da betivanu cite uin interviu
    In legatura cu concediu de maternitate am si eu o parere care nu e neaparat critica dar sper ca obiectiva. Din punctul meu de vedere femeile care nasc au toata stima si respectul meu si merita fiecare zi de concediu dar cu o conditie, sa nu conditioneze venirea pe lume a unui copil cu cuoantumu indemizatie maternale, un, copil nu e o marfa de pe raft sau din piata pe care o negociezi. Da sa iasa si sa protesteze sa arunce in guvern cu orice sa inceapa orice forma de protest dar nu sunt de acord cu conditionarea in functie de bani. COPIII NU SUNT O MARFA. Am doi copii si am crescut odata cu ei, am spalat scutece dar niciodata nu m-am gindit nici eu nici sotia mea la cuantumu indemnizatiei de cresterea copilului. Apropo avem copi de 18 si respectiv 21 de ani iar eu 45 iar sotia 42, deci am crescut impreuna cu ei.
    Iar despre Marioara ce sa povestum, o femeie fara sare fara piper care s-a lasat calcata in picioare dfe un tiran. Nici nu stiu sa o compatimesc sau sa o las in plata domnului, dar cred ca e destul de greu sa dormi linca un betivan ordinar o viata intreaga iar tu sa fi obiectul de care se tine cind F..e

  42. Mie mi se pare clar de foarte multa vreme ca el/ei nu dialogheaza (si nici nu intentioneaza sa o faca, dovada cohorta de inregimentati care nu raspund punctual la nimic atunci cand sunt intrebati, ci doar repeta o placa invatata pe de rost de acasa) cu interlocutori, ci comunica prin interfete amorfe (tvr,b1,etc) cu cei slabi de inger care inca mai pun botul la vrajeala asta ieftina si pe care mizeaza sa ii tot prosteasca.
    Victor, eu am o propunere, care pentru a se infaptui depinde exclusiv de tine si de disponibilitatea ta de tavaleala: crezi ca ai putea incerca ca atunci cand cheama ziaristi la el/ei sa te duci tu in locul fatucilor-blocknotes? Avand in vedere ca se feresc de intrebari reale si refuza sa vina sa raspunda la ele intr-un mediu pe care ei il percep drept ostil, poti sa te duci tu peste ei si sa le pui in fata spontan intrebarile de care ei se feresc atat, pe orice subiect ar aborda. Orice spun poate fi contracarat cu usurinta cu vorbele sau cu faptele lor, dar asta nu poate sa o faca decat un jurnalist cu prestanta si credibilitate.
    Nu stiu cat de eficient sau curativ ar fi in mediul asta viciat atat de profund, dar eu vad cel putin doua avantaje din asta:
    1.mesajul nu va mai pleca ca o comunicare cu valoare de adevar prezumtiv neatacabila pentru ca nu a fost atacata de fata cu emitentul;
    2.ei vor avea un feedback negativ in timp real si, involuntar, vor constientiza ca nu sunt atat de convingatori; atunci cand cei din jurul tau iti tot repeta cat de genial esti, oricat de echilibrat ai fi (iar la noi nici macar nu e cazul), o dai in dileala.
    Nu cred ca esti dator nimanui sa faci asta, eu personal nu iti cer asta, tu stii cel mai bine ce e bine sa faci si ce nu, nu fac decat sa exprim o idee nascuta din frustarea incercata atunci cand ii tot vad pe semidoctii astia ticalosi si incompetenti incurajati sa se exprime maselor, cand ei n-ar avea caderea sa adreseze decat, cel mult, meselor.
    Iar intrebarea de plecare in orice dialog cu nevertebratii astia ar fi aceea pe care Badea o emite din cand in cand: de ce sa te mai ascult cand am un istoric bogat care imi spune ca probabilitatea ca tu sa imi spui (sau sa fii in stare sa imi spui) ceva care sa se bazeze pe fapte reale, sau care sa se concretizeze sau care sa conteze tinde asimptotic catre zero?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.