Antonescu și Ponta conduc o coaliție politică de guvernământ. Au câștigat împreună, pe valul antibăsismului, alegerile locale și parlamentare. Au format împreună un Cabinet. Care a aprobat un proiect de lege, cel privind exploatarea de la Roșia Montană, trimis Parlamentului spre dezbatere. Pe valul (încă firav, atunci) al protestelor antiguvernamentale, Ponta de dezbracă de haina premierului, o pune pe el pe cea a deputatului și anunță că votează contra. Lumea se crucește. În paralel, mediatic, puterea încearcă minimalizarea manifestației din Piața Universității. Iritarea publică se întețește, lumea iese zilnic în stradă, televiziunile sunt declarate dușmanul popular. Comunicarea puterii e dezastruoasă. Duminică se atinge masa critică. Antonescu nu stă nici el degeaba. Întâi, pe fondul indignării generale pe care a generat-o tragedia copilului mâncat de maidanezi, îl plesnește scurt, din fugă, pe Oprescu, eterna soluție pesedistă de rezervă pentru prezidențiale. Apoi, în timp ce manifestanții ocupă un ditamai bulevardul, își amintește subit că n-a reușit să preia puterea într-un an și se declară, în direct, liderul Opoziției. Astăzi, ca să fie tacâmul complet, anunță și el că e împotriva proiectului de lege pe tema exploatării carierei de la Roșia Montană. Întru definitivarea schizoidiei instituționale și creionarea tabloului de nebunie generală, după ce săptămâna trecută dăduse aviz negativ proiectului și legitimase juridic protestul peren din Piața Universității, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, se trezește astăzi, când coaliție de guvernământ stă să se rupă, că a avizat pozitiv documentul care mai are un pic și dă foc USL-ului.
Scurtul rezumat de mai sus nu se referă la o zi obișnuită din incinta Spitalului 9…
P.S. Fostul promotor oficial al redeschiderii exploatării de la Roșia Montană, președintele Băsescu, devenit (mai nou) moderator al temei, o arde intelectual în politica externă și ne anunță că ținem cu americanii în scandalul cu Siria
Sa le fi tras muie toti cei insiruiiti de tine celor de la RMGC?
Totusi,mi s-a parut dubioasa bunavointa jandarmeriei fata de hipsteri.Daca anul trecut bagau in duba cultura,pensionari militari numai daca paseau de pe trotuar pe carosabil,anul asta nu s-au atins nici macar de galeriile de fotbal care au venit la miting!
Sa fie doar pt. ca nu s-a strigat nimic impotriva lui Base?Nu cred.Poate ca,celor ce le-au promis celor de la RMGC primirea avizelor,mitingurile de amploare pot fi o scuza,cum ca sub presiunea populatiei nu mai pot face smenul si asta ar explica bunavointa jandarmeriei.
S-ar parea ca ieri seara s-a atins,din punctul lor de vadere,masa critica.Azi au iesit cu declaratii si diseara dau drumul la pulane!Eu stiu daca va fi asa simplu?
Sau or fi fost jandarmii stresati de caraghiosii aia de extremisti unguri si toata teoria mea cade!?
Buna ziua, asteptam acest comentariu ! Daca ati mai fi completat si cu opiniile de acum un an ale tuturor pacientilor … am fi vazut clar ca balamucul asta e patentat de Basescu, model preluat si perfectionat de ceilalti !!! nu cred ca rezistam fara “albocamin” la asa viata politica, nu am visat vreodata ca asta sa fie efectul unui parlament votat uninominal cu peste 70 la suta !!!
Ia te uite, bai nene, cum ne-a luminat Basescu. Io credeam ca tinem cu pakistanezii nu cu americanii in scandalul Siria. Bine ca am aflat…sa stiu de partea cui ma situez… 🙂
In privinta miscarii… aseara era atata popor pe strada… incat orice teza de manipulare politica pica. Sunt, intr-adevar, niste personaje care dau tonul lozincilor dar asa este normal sa fie. In rest, fiecare a scris pe pancarta ce l-a taiat capul si a putut sa strige ce a vrut.
Principala greseala pe care o pot face Base, Crin si Ponta este sa vada aceasta miscare ca privind singular – Rosia Montana. Adica 10.000 de oameni din Bucuresti si inca vreo 10.000-20.000 de oameni din tara n-au avut ce face si au iesit in strada s-o arda ecologist.
Aceasta miscare este impotriva unui mod (stil) de guvernare de tip “Bechtel” adica “voi corporatia luati resursele, lucrarea, afacerea, noi politicieni luam spaga, ce va ramane in urma noastra, mai vedem…”, dupa care poporul se cruceste ce ramane din afacere peste cativa ani. Lumea a inteles ca nu se mai poate asa. Ca nu suntem Africa.
Momentan clasa conducatoare si o parte a presei traiesc in confuzie, cred ca miscarea e strict pe subiectul Rosia Montana, ca restul chestiunilor “democratice” merg toate unse in Romania. Se vor trezi in curand, la realitatea cruda.
Politica reprezintă maladia şi tentaţia zilelor noastre. În aerul îmbâcsit de egoism, de ipocrizie, de invidie şi de corupţie nu întâlnim decât oameni pe care sinceritatea îi stinghereşte.Ipocrizia este răsfăţată, foarte bine plătită. Tabloul de nebunie generală pe care îl prezentaţi în articol este creaţia unui sistem care promovează un tip de politician apt pentru arta de a vinde cuvinte, dacă nu chiar minciuni, un politician ce reprezintă de fapt un amestec de nulitate ambiţioasă, şmecheră şi abilă, de veleitarism fără nici o acoperire.
Pentru mine, doua lucruri sunt clare:
1. Protestele au bagat frica in oasele politicienilor, motiv pentru care dau in balbaiala la primele intrebari ale jurnalistilor.
2.Rosia Montana pare a fi doar un pretext de a iesi in strada. Ma tem ca protestatarii isi vor muta “atentia” catre intre sistemul. Procentul de 70% se poate eroda repejor
@Victore, totusi, daca o luam pe partea economica(vorba unui clasic)si tratam RMGC ca un investitor străin, ceea ce si este, întreb si eu: cam ce credibilitate mai are Guvernul României in fata companiilor străine care vor sa investească in tara noastra? Nu vreau sa fiu patetic dar mi se pare un aspect important, mai ales ca ne plângem ca au scăzut investitiile străine. Oare mai cred aia ca suntem sanatosi la cap?
Cel mai tare “a lovit-o” Rovana zicand ca Ministerul Mediului va aviza proiectul de lege, DUPA votul Parlamentului. Foarte Tareee !!! 🙂
Ar fi fost corect si complet: … televiziunile sunt declarate dusmanul popular pentru ca au preferat banii RMGC si nu au dat nimic”
Stiu ca lucrezi la una dintre cele care au mers pe burta total, dar asta este realitatea. Iti inteleg pozitia de a iti apara atat breasla cat mai ales postul, insa stii bine cum (nu) s-a intamplat.
Mi s-a parut interesant ca exact una dintre televiziunile care au dat (Realitatea), s-a ales cu firele taiate de “manifestanti” in zilele urmatoare. Ce-mi plac mie coincidentele :))))
Nu sunt protestatar si nu dau doi bani pe ecologie. Am trecut 2-3 ore adunate in
slab de tot ponta n-are sange in instalatie. bai papagal baschetbalist de fitze poporul e alcatuit 80% din insi cu inteligenta cainelui dresat “ia de la basescu”. pana si geoana ii da clasa.
Domnule Ciutacu, văd ca scrieţi mult pe tema Roşiei Montane. O întrebare totuşi: aţi citit proiectul de lege şi acordul?
Dacă nu, îl găsiţi aici: http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-15504179-guvernul-facut-public-proiectul-lege-privind-exploatarea-rosia-montana.htm
Cu sau fără avizul Ministerului Justiţiei (care se poate obţine şi prin presiuni politice, doar ministerul nu e instanţă de judecată), acest proiect are grave vicii de constituţionalitate, de la transformarea unei companii în “expropriator” până la egalitatea cetăţenilor în faţa legii, în speţă a legii fiscale.
“Stabilitatea parametrilor fiscali” (art. 12) acordată acestui investitor (GBU + RMGC) – facilitate croită de parcă noi am fi făcut campanie de PR pe lângă el să vină aici din anii ’90 încoace şi nu invers – ridică mari semne de întrebare asupra integrităţii atât a investitorului, cât şi a susţinătorilor săi din Guvern.
Este o bombă fiscală cu explozie întârziată, pentru că poate fi invocată şi de alţi investitori care vor cere, în virtutea Constituţiei, egalitate de tratament.
Este o încălcare a principiului egalităţii cetăţenilor în faţa legii, prin crearea unei fiscalităţi speciale pentru un singur contribuabil. De fapt, doi: GBU si RMGC.
În cazul modificării parametrilor fiscali, părţile se obligă să ia măsuri pentru a se reveni la situaţia existentă dacă aceste modificări nu ar fi avut loc.
Acest art. 12, lipsit de procedură de aplicare, probabil va ocaziona neîndeplinirea obligaţiilor frumoase şi nobile pe care investitorul şi le-a asumat în celelalte articole (de exemplu, creste impozitul pe profit sau vreo contribuţie în sarcina angajatorului, nu se mai împăduresc 1000 ha de teren, scăzându-se costul operaţiunii din sporul de cheltuială sau pierderea de profit net provocate de creşterea fiscalităţii).
Cu toată stima pentru roşieni, nu sunt de acord cu importanţa pe care o acordaţi comunităţii locale care în urma proiectului va beneficia de “colosalul” numar de 800 de locuri de muncă pe durata exploatării, restul de 2300 fiind de scurtă durată – conform datelor de pe site-ul RMGC.
Acesta NU este un proiect de interes local, poluarea pe care o poate produce ar afecta tot bazinul inferior al Dunării, resursele subsolului aparţin domeniului public al STATULUI si nu al judeţului Alba sau al Roşiei Montane.
Locuitorii de acolo ne cer să mergem şi să trăim ca mineri la ei în Roşia dar eu le spun: nu mă pricep la minerit, nici voi la fiscalitate sau drept. Mizerie-i în toată ţara, şi în alte părţi există resurse naturale.
Potrivit Constituţiei şi legilor în vigoare, aurul de-acolo nu-i al vostru, nu-i al Roşiei Montane ci al Statului Român. Dacă aurul din Apuseni ar fi al vostru, de ce ar fi Insula Mare a Brăilei domeniul public al statului şi nu al judetului Brăila, de ce ar fi petrolul din Prahova al statului şi nu al prahovenilor, gazele de şist din Moldova ale statului şi nu ale moldovenilor şi tot aşa.
În toată povestea asta cu roşienii pe care îi oprim noi să-şi exploateze bogăţiile, instigarea este evidentă. Dar dacă se ajunge la violenţe cum se insinua astăzi la televizor, atunci activitatea GBU cu pune în pericol siguranţa naţională.
Continuare (a crapat telefonul)…
Nu sunt protestatar si nu dau doi bani pe ecologie. Am trecut 2-3 ore adunate in decurs de mai multe zile pentru cu totul alte motivatii legate de proiect: expropriere privat pentru un alt privat si altele. Printre altele este inclusa si batista pusa pe tambal de presa intr-un mod care sfideaza un bun simt elementar. Stii iar foarte bine ca au fost campioane la capitolul asta RTV si A3. Nu doresc o aprobare a realitatii pentru ca esti pus intr-o pozitie incomoda fata de ambele posturi chiar apreciez retinerea de a “da” intr-un fost angajator, ca sa nu mai zic de actualul.
Concluzia se regaseste la inceputul primului comentariu. Asta nu e jurnalism, cu atat mai putin de stiri. Au fost 5000 aia in prima seara, au blocat un bulevard major al capitalei, doua intersectii mari si pe sticla aveam bambilici.
dle ciutacu, vin acum cu precizari si observatii:
= vad ca la antena3 au fost acum toate partile implicate(pro si contra rosia montana);
= desi dnii ursu si ciuvica sunt foarte pregatiti si inteligenti, uneori o mai zbarcesc si ei si uneori nu gasesc scuze pentru inversunarea lor, oare de ce cred ei ca detin dreptatea absoluta si altii sunt niste netoti si tampitei?
= pentru asta le spun ceva: daca nokia a inchis fabrica din germania(inainte de a veni in romania) ce penalizari/daune interese a platit ??? Repet, in Germania, nu in India sau Thailanda,sau Congo sau Pakistan???
si ce penalizari/daune interese a solicitat statul roman/primaria Cluj sau altii care au investit anterior in zona industriala, infrastructura, specializarea oamenilor, etc? deci exista investitii proaste, cu care iei plasa, asta este capitalismul…
= acum, as vrea sa vad contractul RMGC si ce prevederi contine: cred ca se vorbeste despre vreo lege care sa aprobe proiectul/investitia si aceasta lege este asteptata de multi, multi ani…daca este asa, inseamna ca investitorul canadian stia ca depinde de o lege votata de parlamentul Romaniei; or daca parlamentul romaniei nu poate fi ” motivat” prin spaga, pentru ca este prea greu sa-i mituiesti pe toti… si daca parlamentul este format din oameni incompetenti, sa zicem si nu “pune botul” la asa-zisa ta investitie, care este problema? stiai ca totul depinde de o lege votata de parlament, deci daca acesta nu voteaza legea, asta este, ai pierdut… te muti in alta parte si canti la alta masa… desi regreti banii pierduti aici si spagile date aiurea…
este ca, de ex. in situatia urmatoare: un barbat promite ca ia de nevasta femeia pe care a lasat-o gravida (in baza unui test de sarcina). ulterior se dovedeste ca testul a fost gresit si ca nu este gravida, deci barbatul nu se mai simte obligat sa o ia de nevasta. deci, asta este, ai luat” leapsa”, pentru ca tipul conditionase casatoria de coil, daca copil nu e, atunci nimic nu e…
deci, daca guvernul a facut contractul(desi nu guvernele fac contracte comerciale, ci firme cu obiect de activitate in domeniu) sau l-a confirmat, dar totul depindea de acordul parlamentului(prin emiterea unei legi speciale) si parlamentul nu poate fi convins, unde este problema?
RMGC sa faca bine sa-si faca bagajele si sa plece unde vede cu ochii si sa ne lase pe noi saraci dar curati(ca danut…va mai amintiti de danut cu canapeaua?)
= sa nu uitam ca usl a castigat alegerile cu promisiunea ca nu va vinde aurul si nu va permite fracturarea hidraulica, daca incalca promisiunile facute in campanie o s-o ia rau peste bot… chiar si de la mine, ca vin acum europarlamentare, apoi parlamentare, locale, etc…
= este drept ca a promis locuri de munca… nu a facut locuri si nu a permis sa apara aceste promisiuni, si de aici va avea mari probleme de credibilitate, dar toti au MINTIT LA FEL DE MULT IN CAMPANII SI NU AU FACUT NIMIC… NOROC CU PRIVATII CARE AU MAI MISCAT CEVA…
asta am vrut sa va transmit in seara asta.
daca puteti, punctati din observatiile mele si stau la dispozitia guvernului, firmelor implicate, cu expertiza mea, sa vad ce scrie in contracte si ce se poate face sa scapi din clenci.
cu bine,
anca2
@Nevermind: fostul angajator ma lasa rece. Nu dau in fostii mei colegi si punct. Pe postul actualului angajator, seara asta este cea de-a patra editie consecutiva despre Rosia Montana; de-atata cenzura, evident
Eu cred ca e zbor deasupra unui cuib de “curci”…dle. Ciutacu.
Daca nici dvs. nu faceati emisiuni despre Rosia Montana, nimeni nu ar fi aflat absolut nimic de la RTV despre acest subiect.
Sa dai publicului povesti penibile cu Elodia, mai abitir ca OTV-ul in zilele de glorie, in timp ce mii de bucuresteni sunt in strada e o performanta de “nesimtire jurnalistica” greu de egalat.
Si cand ma gandesc cu cata abnegatie si dedicare si-au facut colegii dvs. meseria la ultima inmormantare de senzatie…
Foarte bine au facut. Au scos audiente bune. Din care se platesc salariile. Nu va place, nu consumati. Da’ pare ca va place. Prea stiti ce-i pe post; chiar mai bine decat mine
@ Victor
Pe postul actualului angajator, ca si pe cel al fostului (coincidenta si nu chiar insinuez nimic re. numitor comun), nu a fost dat nimic in regim de breaking news in conditiile in care la RTV e ecranul galben non-stop cu ceva si A3 cica e peste tot si primii din Romania. Ambele posturi fiind de _STIRI_. In a n-a zi de la eveniment nu s-a mai putut ignora ca ajungeam sa vedem stirile din Romania la AlJazeera. Cum s-a “acoperit” ulterior subiectul, este o discutie separata desi are legatura tot cu lipsa stirii initiale.
Nu intru in detalii de genul numar participanti la proteste diferit in functie de orientare si reclame sau invitatii din studio (b1 a acoperit atat manifestatia cat si manifestantii prin comentariile din studio). Ma limitez doar la ziua de duminica (prima) si este suficient. Nu s-a dat _nimic_ timp de _multe_ ore si nu ma refer la dezbateri ci la stire si update-uri. Defineste-mi tu profesionalismul ala, ca mie-mi da cu virgula…
Sunt constient ca sunt multi oameni in televiziuni care isi fac treaba muscandu-si mainile de nervi la faze d’astea, dar asta nu inseamna ca nu se intampla si lumea nu vede. Nu sunt deloc idealist, dar s-a mai depasit o limita si s-a facut pe fata si cu tupeu. Culmea, de catre cainele de paza al democratiei…
PS: cand am zis angajator, nu m-am referit la Voiculescu/XXX ci la post, prin tot ceea ce inseamna, inclusiv colegi.
N-am inteles care-i reprosul la adresa mea. In rest, nu am a face vreun comentariu
// Ar fi fost corect si complet: “… televiziunile sunt declarate dusmanul popular pentru ca au preferat banii RMGC si nu au dat nimic”//
Scrisesem ce vezi mai sus in primul comentariu. Postarea ta a fost o radiografie obiectiva, mai putin la partea asta. Am argumentat si exemplificat ulterior de ce televiziunile au fost corect etichetate ca dusman popular. Bineinteles, nu ma refer la suferinzii care nu s-au vazut pe sticla si injura din cauza asta.
@Nevermind: Nu mai prezuma si insista, ca n-o sa obtii nimic. Demonizarea astea generala, indusa, e unul dintre motivele pentru care, spre exemplu, oricat ar fi de spectaculoase protestele, nu vor gasi pic de simpatie la mine. Si nu sunt singurul
Victore, tu ori incerci sa ne manipulezi aicisa?! Oprescu nu (mai) e “eterna soluție pesedistă de rezervă pentru prezidențiale”, doar presa basista insista in nestire (dar stie ea de ce…) pe teoria asta… In realitate, Oprescu va lua parte la o lucrare meseriasa clocita la Cotroceni, candidand SIGUR in 2014 pentru a-i lua lui Antonescu cat mai multe din voturile anti-Basescu de anul viitor (eventual, sa n-ajunga nici macar in turul doi). Scenariul va fi foarte convingator, de vreme ce o parte a PSD-ului (acoperitii lui Basescu, alde Mitrea, Vanghelie, Hrebenciuc, Oprisan, Rus, Dancu etc) il va sustine fatis pe Oprescu, ceea ce va duce si la pierderea increderii (cata o mai fi ea, la data aia) electoratului in USL, ca alianta. Iar Ponta nu prea va avea ce comenta, pentru ca si el a facut la fel, in 2008, cand l-a sustinut (tot) pe Oprescu pentru primarie, in detrimentul candidatului propriului partid, Cristian Diaconescu. Si chiar dac-ar face-o, negand sprijinul PSD pentru Oprescu, cata lume o sa-l creada? Iar consecinta fireasca va fi ruperea oficiala a USL, ca urmare a “tradarii” PSD-ului, si dracu’ stie ce guvern vom avea dupa 2014, cu noul presedinte…
Asa ca de-aia l-a pleznit Antonescu pe Oprescu, pentru ca stie ca-i pe mana cu Basescu… Si nu-i singurul, am auzit in weekend-ul asta si vreo doi pesedei care, mirosindu-l de ceva vreme, i-au cerut demisia lui Oprescu (pe care, in mod normal, sunt sigur ca l-ar fi aparat in scandalul cu maidanezii).
De altfel, cred ca-ti amintesti mai bine decat mine finalul unei emisiuni pe care ai facut-o cu Antonescu acum cateva luni si pe care incerc sa-l redau, atat cat ma ajuta memoria:
Ciutacu: “D-le Antonescu, o intrebare de final: va candida Sorin Oprescu la prezidentialele din 2014?”
Antonescu: “Dvs. pe cine credeti ca l-ar prefera Basescu la Cotroceni, pe mine sau pe Oprescu?”
Ciutacu: “Pe Oprescu.”
Antonescu: “Dvs. ati spus-o.”
PS. Totusi, daca nu recunosti dialogul de mai sus, atunci, in mod sigur, a avut loc intre Antonescu si Razvan Dumitrescu. 🙂 🙂 🙂 Ce vrei, imbatranesc si eu…
Cred ca unul dintre cele mai stupide comentarii pe care le-am citit este cel al Ancai. Cum sa fie o exploatare, o afacere in fond conditionata de votul parlamentului? Nu mai traim in comunism, statul nu se amesteca in economie. Exista zeci de firme care exploateaza resurse in tara asta(carbune, nisip, pietris, ape, granit, calcar, andezit etc.). Crezi ca s-a dat e lege pentru fiecare? E absurd si ridicol ceea ce spui. Ei nu stiuau de atatia ani ca au nevoie de votul parlamentului, pentru ca nici nu au! Traim in capitalism, care are avantaje si dezavantaje. Faptul ca avem un ministru al mediului incompetent, care in loc sa dea( sau sa nu dea) acordul de mediu pe baza unei analize temeinice a proiectului si a studiului de evaluare a impactului asupra mediului, asteapta votul parlamentului pentru a sti ce decizie sa ia, ar trebui sa ne ingrozeasca, ne intoarcem la dictatura. Rovana Plumb a demostrat ca este complet incapabila sa ocupe scaunul de ministru. Un acord sau aviz de mediu se da pe baza unor date tehnice, orice proiect fiind facut de ingineri. De-asta el trebuie evaluat tehnic tot de ingineri, nu de politicieni, care nu au competenta in domeniul minier.
nu stiu ce se mira toata lumea ca suntem o colonie, ca suntem tratati ca atare, ca n-avem nicio directie … in secolul omniprezentei tehnologiei – roboti, smarphones, tablete, internet la greu, drone , bla bla .. noi cine suntem ? nimeni !!!.. n-avem cu ce, n-avem cu cine.. traim pe datorie, ne plangem de mila, injuram soarta, politicienii, pe americani si pe rusi deopotriva, popii si ateii.. si nici n-o sa avem vreodata ceva sa fim in randul lumii – producand maxim 2000 de absolventi de ceva tehnic ,cat de cat competenti, pe an … cam ce este asta pentru o tara europeana ?? zero .. de importat creiere ? exclus .. inafara de curve, n-avem ce oferi … mai mult, fiecare se salveaza individual daca poate, plecand in orice directie, cat mai departe de aci. daca nu ne eutanasiaza vreun comisar european care s-a plictisit de romanii maidanezi care haladuiesc prin europa, e posibil sa fim inchisi intr-un tarc (asta se si urmareste cu tentativele cu ingradirea dreptului la circulatie), unde sa ne arunce o coaja de paine cand isi aduc aminte aia care pot, de noi .. de adoptat nu ne va adopta nimeni.. cine dracu ar adopta o cotarla nu prea desteapta, plina de purici , care fura ce apuca din ograzile vecine ? suna sumbru .. dar cam asta e cu noi, cu rosia montana, cu politicieni, cu ziaristi, cu tot ce suntem, si mai ales,nu suntem.
Intradevar, nu este o zi obisnuita, dar este de la spitalul 9.
Poate proiecte gen Rosia Montana ar fi avut o alta soarta daca romanii nu ar avea experienta mizerabila de tip Bechtel precum si mari suspiciuni si asteptari negative in cazul statul roman versus Chevron, in problema exploatarii gazelor de sist. Nici cu OMV Petrom experienta nu a fost una pozitiva… Au calarit resursele naturale ale Romaniei, concesionate la pret de moka de statul roman dar au vandut produsele finite – benzina, motorina la preturi extrem de babane pe piata romaneasca. E clar ca astfel de afaceri nu sunt fair-play pentru public care stie ca plateste, sau va avea de platit cat nu face, pentru niste avantaje minime, de moment. Degeaba ii povestesti omului ca vei negocia redeventele…Oamenii au inceput sa nu mai puna botul la astfel de povesti.
Daca ieseau sa protesteze anti Basescu acum o vreme vreo 10.000 de oameni si ocupau bulevarde intregi intrau televiziunile in rosu, atunci lumea era buna. Acum suntem “ecologisti”, cand de fapt in piata nu e vorba doar despre asta, ci si despre aspectul strict economic. Se manipuleaza discutia in ultimul hal.
Ne bucuram sa constatam ca Badea si altii ne fac hipioti si betivi din centrul vechi iar unii politicieni spun ca nu stim ce cautam in piata. Mi’ar fi placut sa aud cuvintele astea si cand populatia(coincidenta), aia putina(in strada), a avut interese comune cu televiziunile.
Oricum inteleg ca la mijloc sunt – cretin sa fii sa nu vezi – interese economice si politice importante, interese ce cumpara o oarecare tacere. Ne facem ca analizam lucruri cand de fapt nu sunt prea multe de analizat. Basescu nu mai era analizat cu bune cu rele, era analizat doar cu rele.
Nu ma intelege gresit, nu am ceva cu toata lumea. Doar ca indigneaza ipocrizia unora si modul in care se incearca prostirea noastra, a tuturor, fara pic de rezerve.
Oricum, in piata suntem numai tineri, 80% au pana in 30 de ani. Ma astept ca in urmatoarea perioada sa se creeze diversiuni si sa se incerce manipularea subiectului pentru a stinge protestele.
PS: ce am scris mai sus nu e un repros la adresa ta, Victor.
Marinarul vrea sa-l copieze (fara succes!) pe Ceausescu, despre care Dl. Celac spunea ca “in politica externa a fost un om ascultat” de mai marii lumii din vremea aceea. El le explica americanilor, de partea carora se declara, de ce nu e bine sa fie atacat prietenul lui Bashar al Assad. Lasand la o parte ideea fixa americana cu gazele de lupta neurotoxice de tip sarin, soman, tabun (sitetizate de prof. Schrader in anii ’30, pe vremea lui Hitler (Vx-ul sintetizat dupa razboi n-a adus nimic nou). Rusii l-au avut in domeniu pe prof. Arbuzov, care a infiintat si condus un institut de compusi organo-fosforici. Povestile lui Colin Powell despre modul in care sintetizau irakienii lui Sadam Hussein pe masini (de spalat WC-urile) i-a facut pe americani necredibili.
In ce priveste aurul de la Rosia Montana, ar trebui privit pe Discovery (sau cerut de la ei) filmul despre cea mai adanca mina de aur din Canada-acolo n-au avut voie sa faca excavatii, asa ca au sapat pamantul Canadei!!!
Treaba de Spitalul 9 este ca, dupa 25 de ani de neo-securism in Romania a ajuns sa urle din nou, bolsevismul in noi. “Nu ne vindem tara” revine din nou in actualitate in legatura cu Rosia Montana, dar si cu gazele de sist si toate celelalte.
Dupa ce romanul neaos a avut experienta Bechtel precum si alte jafuri de proportii nesimtzite, nu mai are incredere in niciun fel de “proiect national de anvergura, oricate argumente favorabile ar fi. De ce? Pentru simplul fapt ca acesta va fi gestionat, la nivel guvernamental de escroci, iar in urma escrocilor rezulta intotdeauna JAF. Asa cum a rezultat in cazul Bechtel.
Iar jaful nu-l cerceteaza nimeni. Oamenii lui Basescu, din fruntea institutiilor represive ale statului, sunt total preocupati de orice altceva decat de aia care au produs jaful.
Cum dracu sa fie strada de acord cu starea asta de lucruri?
Apropo de PS-ul tau: zi-i si tu, n-ar fi Base cu totul tampit sa nu-i lase pe astia sa se compromita pana la capat?!… 🙂
Pe langa chestiunile arhicunoscute, vad ca ieri declara Ponta ca USL-ul, cu 70% din Parlament!, a inceput nu-s’ ce negocieri cu UDMR-ul! Asta chiar vrea sa-si merite 110% porecla de pisoi fricos?!…
regret dar nu mai exista spitalul 9, ci spitalul 18, ca s-a dublat numarul de nebuni, iar sediul lui este in piata victoriei… in rest sa auzim de bine…
Am mai auzit o tampenie, azi. “Adoptia la distanta”, adica cineva se hotaraste sa adopte o cotarla dar nu are unde sa o tina, asa ca plateste lunar niste sume de bani, unor baieti ca sa aiba grija de cotarla – cazare si masa, probabil la preturi stabilite de primarie sau de vreun ONG. Sunt curios si eu cat costa intretinerea unei cotarle, pe zi si cati oameni se vor oferi sa cotizeze in acest sistem pentru sustinerea maidanezilor.
@Ory: nu-i nici o tampenie. exista tari unde se plateste cash intretinerea unui animal abandonat. si unde primesti newsletter lunar, cu poze
pai ce facu gagica aia cu maidanezul ucigas tot un fel de “adoptie la distanta” a fost, nu?
Marele paradox dambovitean este ca Romania e plina de caini, pe strazi si in acelasi timp este “sat fara caini” pentru interesele straine, expansioniste, corporatiste, colonialiste, etc. (vezi cazul Rosia Montana).
Domnule Ciutacu,
Circula de catva timp, pe Internet, brevetul de inventie si explicatiile inventatorului, privind exploatarea aurului fara cianuri. Domnul respectiv ne informeaza ca RMGC i-a respins procedura, pentru ca ei nu explateaza decat prin folosirea cianurii. A depus brevetul la Guvern, a vrut sa faca cunoscuta Parlamentului procedura sa, dar nu a fost ascultat, a solicitat presei scrise si audio-vizuale sa informeze publicul ca exista o tehnologie brevetata national si international in anul 2012 dar nimeni din presa nationala nu s-a aratat interesat de subiect.
De aceea, vin cu rugamintea la dumneavoastra sa-l invitati la emisiunea dumneavoastra si sa se arata ca exista si alte tehnologii moderne de exploatare a aurului, care nu declanseaza un dezastru ecologic si care nu ar implica sume mari de bani, pe care statul roman sa nu le poata obtine.
Este vorba de inginerul chimist, cercetator si conferentiar universitar si de colegii lui de la Baia Mare, domnul Jack Goldstein,
Earnest
Bine ca ecologistii s-au trezit in acest caz si au reusit stoparea acestui proiect pentru ca in cazul Organismelor Modificate Genetic au dormit pe ei!
Cum a fost posibil ca Romania sa fie singura tara care sa permita cultivarea Organismelor Modificate Genetic pe terenuriile protejate Natura 2000 in ciuda tuturor recomandarilor Uniunii Europene de a nu face acest lucru?
Prin adoptarea acestei legi care permite distrugerea agriculturii romanesti, politicienii in frunte cu traian basescu sunt responsabili de subminarea economiei nationale.
Unde au fost ecologistii atuncti cand s-a discutata si s-a promulgat aceasta lege?