Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > “Doamna” si autistu’; file de campanie

“Doamna” si autistu’; file de campanie

Daca voi sunteti in stare sa comentati aceasta atitudine, inseamna ca aveti stomac puternic si n-aveti decat s-o faceti. Eu, pur si simplu, nu ma simt in stare…

UPDATE: Udrea cica da in judecata trustul lui Voiculescu; da’ pe-al lu’ Vantu? Eu deja tremur de spaima la gandul ca ne vom confrunta cu un asa avocat de succes.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

69 thoughts on ““Doamna” si autistu’; file de campanie

  1. Multumesc pentru raspuns. Va citesc cu regularitate de un an de zile, uneori ma revolt, altadata ma enrvez cumplit, cateodata sunt descumpanita, dar, de resemnat, n-o sa ma resemnez niciodata atata timp cat mai exista oameni ca d-voastra (desi sunt mai in varsta, deh, vechea scoala si respectul imi impun sa folosesc pluralul de politete) si ca cei care va viziteaza blogul. Meltenii care cred ca-s si eu din tabara de ” vai, domnu’…, era cât p’aci să aveţi o scamă, daţi-mi voie să v-o ling !”*, se autoiluzioneaza.
    * via Moshemordechai.blog “Tovarasu inginer, Traian Ceausescu”

  2. Cata lipsa de omenie si cruzime…
    Niciodata nu mi-a placut de Udrea. Mi-a parut mereu falsa, ipocrita, iar cand am vazut de ce-a fost in stare in campania asta, m-a ingretosat. Nu mai suport sa-i vad zambetul si ochii de hiena salivand dupa bani.

    Faptul ca a aruncat acel dosar, apoi negand ca l-ar fi vazut vreodata tradeaza lipsa ei de caracter. Cum spunea cineva mai sus, hardware, no software.
    Faptul ca “se angaja” ea, draga de ea, sa-i dea bunicii 2oo ron pe luna (pana la sfarsitul anului, sa nu intelegem altceva!)sau 500 ron pe loc, pentru “terapia copilului” denota faptul ca, in ceea ce priveste problema copiilor autisti (dar si a copiilor cu probleme, in general), habar nu are pe ce lume se afla! Copilul trebuie dus la evaluare, trebuie sa i se faca un plan de interventie individualizat, si apoi, incepe munca efectiva (terapeuti, monitorizare periodica a progresului, etc.). Udrea (nu-i o doamna, nici inainte nu era, dar acum, cu atat mai mult) nu stie ce chin este pentru un parinte sa se duca sa ia certificatul de handicap pentru copil (daca reuseste!), astfel incat sa beneficieze de o suma infima, din care nu poate plati uneori nici macar o saptamama de terapie, si niste facilitati.
    Terapia costa! Mult! Terapeutii buni, foarte buni, nu pot lucra pe nimic. Sunt studenti care lucreaza in ture acasa la copil (am vazu o emisiune cu o mamica care spunea, pe buna dreptate, ca psihologii si psihopedagogii au invata la ei acasa ce inseamna autismul, lucrand ore in sir, zile in sir, ani, cu acelasi copil), si asa invata, cot la cot cu familia, despre problema copilului. Un terapeut trebuie sa dea bani multi ca sa-si faca o formare (ABA, PECS, etc.), trebuie sa mearga la cursuri, si le plateste din banii lui. Cat ii poti cere unei familii care se chinuie cu un copil autist, astfel incat si tu sa poti folosi acei bani mai departe pentru dezvoltarea ta ca specialist? E greu pentru incepatori.
    Terapia cu un copil autist presupune atat de multa implicare… emotionala, intelectuala… si nervoasa! Din acest motiv este scumpa! Presupune foarte multe cunostinte, abilitati practice, si, pentru ca noi, in Romania, suntem cam la inceput in ceea ce priveste diferite forme de terapie, avem nevoie de supervizare din strainantate (Anglia, America)- atunci cand e vorba de o echipa tanara si fara experienta, care- tarar-rara- costa, de cele mai multe ori.

    Exista centre, da, dar uneori dai peste personal necalificat, pe care, ca parinte, nu il poti “verifica”- iti lasi copilul pe mana lor si apoi, Doamne-ajuta! Avantajul este ca beneficiezi uneori de gratuitate… insa mediul, brrr. Nu vreau sa mai spun nimic.

    Probabil Udrea n-a stat niciodata fata in fata cu un astfel de copilas, pierdut, negasind nici o cale catre lumea din jurul lui, nu a fost niciodata zgariata sau muscata, in timp ce ii dorea tot binele din lume si voia sa-l ajute, si nici nu a asistat la primul moment in care un copil autist se uita in ochii tai si te… recunoaste!

    Probabil Udrea, in final, nu prea citeste ziarele, pentru ca, daca era fata desteapta (sunt cinica, iertati-ma), prindea “pestele cel mare”, pe care chiar Jurnalul National l-a aruncat acum o luna, parca, demarand o campanie de sustinere a copiilor autisti (sunt curioasa daca a si semnat- asta ar fi fost chiar CULMEA), “Copiii speciali intr-o Romanie autista”: http://www.jurnalul.ro/articole/137285/sunteti-%C3%8En-stare-sa-i-priviti-%C3%8En-ochi–copii-speciali-intr-o-romanie-autista-

    Imi pare rau ca traim intr-o tara in care oamenii ce “ar trebui sa aiba grija de noi”, sa ne ocroteasca, ne umilesc in felul asta, ne fac sa ne simtim josnici ca cerem un ajutor. 🙁

  3. Mesteshugite cuvinte a mai stors pentru a reusi un post pe “E.U. apăr cauza ta!” in care sa vaneze vantul cu datul in judecata al trustului.
    Insa, cum bine zici, trustul e vinovat, femeia in cauza nu i-a vorbit chiar pe tonul meritat de diva (care este) insa, cum bine remarci, despre Catzavenci tace mai mult decat stufos.
    Vesela tzara. si tare ne mai cred simplu de legat la gard onor catindatii

  4. Buna ziua d-le Ciutacu,
    Am citit astazi Jurnalul National si pur si simplu am ramas perplexa.Stomacul meu (care are si operatie de ulcer)la fel,nu accepta comentariile.Va jur,am o chiar o senzatie de voma…nu mai pot spune nimic.

    Cu mult respect,
    IoanaP

  5. Si chiar daca nu e on-topic, cam de pe ce pozitie comenteaza madam Nutzi ratarea retragerii lui Ion Iliescu ?
    Ca-n afara de rolul jucat pe la Palat cand poza in fereastra insorita a Baselului , niste flori pe la spitalul intaiului operat al tarii si mai apoi inghesuirea propriului fizic in calitate de “blonda de la PD-L (cand cu speech-ul Marelui Licurici) nu retin sa fi comis vreo fapta de mare lider regional ot Bucuresti macar.
    De santierul naval se mai aude ceva, Victore ?

  6. Ceea ce nu stiu membrii noului high life romanesc,in speta high life bucurestean,este ca,cu cat urci mai mult pe scara sociala cu atat pierzi mai multe drepturi si “castigi”mai multe obligatii.Daca ne uitam putin in istoria recenta,descoperim ca oamenii cu stare s-au ocupat intotdeauna si de cei mai putin norocosi.Ca au facut-o din calcul sau pentru ca erau generosi din fire nu conteaza.Personal consider ca a ajuta pe cineva la necaz este un mod de a-i multumi lui Dumnezeu ca tu esti mai bine.Desigur nu poti ajuta pe toata lumea dar daca ai posibilitatea nu trebuie sa te dai deoparte.Pana la urma dna.Udrea nu este decat una din persoanele ce au parvenit si pentru care totul este o poza.Incepand cu imbracamintea,acele haine de firma care or fi scumpe,nu zic,dar cateodata pare o sorcova.Continuand cu accesoriile care sunt purtate ostentiv ca sa sara in ochi.Este o prostie pana la urma pentru ca ,mai ales pentru barbati,o poseta nu-i impresionanta iar la femei da prost…Pana la urma a te duce in balerini (mie nu-mi plac pur si simplu,am impresia ca femeile respective au labe de inot in picioare)ca sa vizitezi amaratii care si-au pierdut casele este o chestie care tine de si de gust.De prostul gust,ca si renuntatrea la masina de lux,cumparaturile la Carrefour si plantarea toamna de puieti.Ma intreb,la banii lor,astfel de oameni chiar nu-si permit un consilier de imagine profesionist?Pentru ca un astfel de consilier ar fi invatat-o pe dna respectiva ca decat sa promiti aiurea in tramvai este mai bine sa rostesti adevarul.Pentru ca situatia creata este datorat doar dnei Udrea care pare decisa sa si-o faca cu propria-i mana.Nu stiu cata lume a citit stirea respectiva,dar daca se hotaraste sa dea in judecata trustul Intact,pai atunci probabil ca mult mai multi oameni vor afla despre isprava.Dna.Udrea este suparata pe presa.Nu este singura.Dar si-a facut-o singura.Poate se va da in judecata…

  7. Nu sunt deloc de acord cu felul in care face politica Elena Udrea,dar acest scandal pare a avea ceva semne de intrebare. Este de notorietate “simpatia” dintre Academia Catavencu si Udrea,iar despre “dragostea” dintre trustul Motanesc si Diva nu avem ce comenta,au prins-o,i-au tras-o.
    Interesant este cum a cautat doamna cu pricina in parc fix in cosul de gunoi cu dosarul aruncat.
    Probabil ca singurul lucru adevarat in tot scandalul este boala copilului si in jurul careia s-a croit o poveste de campanie murdara.Pacat.Ceva nu pare in regula aici.
    In campania asta am vazut multe mizerii in presa la adresa candidatilor,multe fiind petarde bine platite.
    Pacat ca presa in loc sa faca lumina in turma asta de politicien,face jocuri,de o parte sau de alta.

  8. Am o singura intrebare: e povestea 100% reala ? E documentata si asigurata in beton armat ?
    Nu lipseste nimic – cum ar fi sa-l fi dat Nuti la rindul ei unei fundatii / ONG si aia sa-l fi aruncat, sau sa-l fi trimis inapoi si sa se fi pierdut pe drum etc. ?

    Daca nu atunci Lenuta e condamnata definitiv si irevocabil la oprobiul public si va iesi josnic din scena intorcindu-se pe maidanul imund al periferiei sociale din care a iesit.

    Daca apar insa astfel de amanunte semnificative atunci povestea ‘e discutabila’ de ambe parti si nu aduce un serviciu veritabil publicului spectator. Ca un cititor ocazional al Jurnalului sper ca situatia nu sta asa.

  9. E.U. ar trebui pedepsita, fie si numai pentru ca a dat sperante unui om ca mai apoi sa-si bata joc de acesta.

    @ion ionescu de la brad
    Uite de ce bunica a recurs la acest gest:
    – ca sa-mi pot interna tatal (pensionar, 73 ani) a trebuit sa ma duc la Casa de pensii si sa iau niste documente din dosarul de pensionare. Documentele le-am dus la CASMB. N-a fost suficient talonul de pensie si buletinul
    – se cheltuie 24 milioane euro pe un vaccin. Nu discut eficacitatea acestuia si nici parerile specialistilor despre acesta. Ma gandesc doar la faptul ca 240 de romani cu probleme grave si foarte grave de sanatate si care nu pot fi tratati in tara ar fi putut beneficia de aceasta suma (media 100.000 euro/pers.)
    – a fost nevoie de campania Mihaelei Radulescu ca sa aflam de existenta unui anumit formular, despre care ar fi trebuit sa fie informati toti aceia care aveau mare nevoie de el.

    Exemplele pot continua. Vom inceta sa mai facem asemenea gesturi (pentru ca intr-un fel sau altul fiecare dintre noi le facem) numai atunci cand cei pe care ii alegem sa ne conduca vor incepe sa ne respecte. Pe noi, ca oameni si cetateni romani. Nu banii nostri, nu masina pe care-o conducem, nu hainele sau gentile, ghiulul sau lantul de la gat.

  10. Imi pare rau ca n-o inghiteam de la inceput si n-aveam nici o intentie de a o vota. Ar fi fost momentul sa ma razgandesc astazi ceea ce ar fi insemnat sa piarda un vot: al meu. Dar nu e cazul…. . Poate altii insa…
    Cris

  11. Nu stiu daca acest caz este adevarat sau nu, dar tind sa cred ca da. Am vazut aseara la Mircea Badea si am ramas inmarmurita de cata rautate poate sa zaca in aceasta persoana. Eram convinsa de fatarnicia ei, pentru ca nici macar nu e actrita buna (cum scria undeva), se vede pe figura ei de fiecare data ca una spune si alta gandeste. O banuiam ca e in stare de multe lucruri necurate, dar chiar sa dai sperante unui om aflat la pamant si apoi sa iti bati joc in halul asta, mi se pare abominabil.

  12. Nu inteleg ce atata mirare din partea presei in legatura cu acest caz. Era de asteptat ca a acceptat acel dosar doar pentru ochii presei, ca da bine in campanie. Din pacate nu a dus-o prea mult mintea ca a aruncat dosarul in parc. Parca imi vine greu de crezut ca a facut ea greseala asta sau poate a fost greseala oamenilor ei…nu stiu ce sa zic dar a fost o mare greseala din partea ei.

  13. am citit articolul…e josnica atitudinea doamnei,chiar jegoasa(daca e 100%adevarat,eu tind sa cred ca este).
    in aceeasi masura sunt si majoritatea comentariilor din josul paginii(pe site-ul jurnalului national);pai cum poate cineva sa sa spuna ca mama si bunica copilului sun ‘prostituate’,’cersitoare’?
    e incredibil…chiar ma intreb,oare nu sunt oamenii elenei(sau ea insasi) cei/cea care comenteaza,ca sa fie comentarii pro si contra atitudinii ei?fiindca altfel nu imi explic atata prostie,atata indiferenta…
    mai ales cunoscand faptul ca si aceste 2 femei cotizeaza pt siguranta sociala si,in cazul de fata,nu exista ajutor de stat pt boala copilului,cum poti sa spui asa ceva?!!normal ca te injosesti in fata unei tute,daca asta inseamna sa-ti salvezi copilul/nepotul…faci orice.
    am impresia ca cei ce guverneaza considera ca nu exista autism in tara,ori mie asta imi aminteste de perioada ceausista cand se incerca ascunderea faptului ca exista romani infectati cu virusul HIV si prin urmare erau lasati sa se descurce.

  14. Tom estei naiv? Crezi ca fundatia Elenei Udrea ar fi avut curajul sa arunce un doar data de ea, fondatoarea? Si de ce sa-l fi aruncat chiar in parcul cu pricina.
    Cineva spunea cum de a gasit bunica dosarul. Nu l-a gasit ea. L-a gasit altcineva si a cautat-o sa i-l dea.
    In Romania sunt muti oameni in nevoi si pote nu-i putem ajuta pe toti, dar atunci madam Udrea nu trebuia sa promita..
    Adica inconjurata de alegatori face pe Zama VBuna si cand nu mai sunt alegatori, arunca dosarul.
    Nu ati obervat ca madama nu face gesturi altruiste decat decat in prezenta presei, mai ales televiziunilor?
    Pai decat sa platesti un spot publicitar, mai bine organizezi o actiune de bineface cu banii aia – oamenii te cred un om bun. televiziunile te promoveaza pe gratois. Toata darnica cucoanei nu era decat o [roblema de marketing politic. Ea cumpara simpatie si notorietate pe spatele suferintelor si lipsurilor romanilor (fie dand cu mopul intr-o scoala, fie impartind ajutoare sinistratilor).
    Acu a avut o “mica scapare”….
    Sper ca alegatorii sa inteleaga cu ce individa au de-a face. O arivista care s-ar catara si pe cadavrul domnei sale mame…

  15. Oare eu sint naiv sau cei care inghit pe nemestecate prajituri cu fistic asezonate in campanie ? Prea e pusa cu mina acum la final de mandat, despre boarfa aia se pot spune multe dar nu ca e proasta si ca nu stie sa-si vinda imaginea. E destul de clar c o lucreaza cineva, fie din jurul ei, fie din ‘opozitie’, fie de la ziar, fie un joint-venture (ca nu numai marinalu’ stie sa faca) – lucrurile nu se intimpla atit de frumos si convenabil taman cind trece echipa National Geographic prin zona.

    De asta am intrebat si inca sint curios daca povestea e 100% adevarata, ne-cusuta, impletita sau tivita cu altceva decit firul faptelor si eventual un extraordinar pont jurnalicesc.

  16. Doamna Udrea s-a comportat exact cum trebuia! Ceea ce face si a facut este exact ceea ce trebuie! Cei ce sunt saraci sa moara. Cine nu este in stare sa-si vindece copilul de autism – sa moara. Toti sa muriti, fraierilor si saracilor, ca nu mai au pe unde sa mai mearga Q7-le si X5 de voi ca blocati drumul. Iar cei care comenteaza pe tot felul de boguri si forumuri trebuie sa priceapa ca mizerabila lor viata se scurge inca pentru ca dansa si ceilalti ce fac parte din ELITA Romaniei permit acest lucru. Vedeti-va de treaba, megeti la munca, platiti-va taxele si parcati pe locurile Dalli. Si bineinteles votati! Pana cand sa va mai suporte aceasta ELITA? Mereu pretentii si figuri pentru ca sa votati o data la 4 ani? MAre lucru faceti si voi…SARACILOR!

  17. Hmmm… seamana mult de tot cu povestea Macovei – procuror ceausist/bataus etc.
    Eu nu as vota-o pe udrea doar pentru faza cu parcarile, dar povestea asta miroase a facatura. Politicienii stiu in general sa isi acopere urmele.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.