Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > România pitorească cinsteşte falimentul

România pitorească cinsteşte falimentul

Presupune-te prin absurd a fi, cititorule, un om aterizat ieri în România, din alt spaţiu geografic, cuprins de un mare interes pentru evoluţia politico-economică-socială a zonei(…)N-ai văzut până acum, pe nicăieri unde te-a dus pasărea cu aripi de oţel, oameni sărbătorind falimentul naţional în piaţă, dar ai descoperit fanta de lumină. Te afli, norocosul de tine, în prima aşezare locuită din istoria milenară a omenirii în care spectrul foamei e întâmpinat cu dansuri rituale de pinguni. Şi unde frica pentru ziua de mâine e tratată, după un drum lin de 6-7 ore cu şareta cea mai scumpă, printr-o luptă dreaptă cu peştele-dragon de la malul mării. (Integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

48 thoughts on “România pitorească cinsteşte falimentul

  1. Sunt rau, stiu! Am avut genul de zi in care planetele se aliniaza cu floricele si cico doar ca sa faca misto de existenta ta deja mizerabila. Trezit la 7, mi-am luat frumos mapa doldora de CV-uri si scrisori de intentie cu mine si-am inceput sa colind orasul milogindu-ma pe unde aveam programate interviuri. Totusi am avut si-un dram de noroc: am primit 3 telefoane dupa aproape 3 luni de seceta ucitoare de sperante. Drumuri prin Bucurestiul arzator, imbacsit si imputit facute in tinuta “bizniz” (ca doar asa putem fi performanti.. chipurile!) ca s-ajung fata-n fata cu 3 slinosi ce aduceau a microbi din reclama in care ” baietii se parfumeaza cu odorizante”. Niciunul nu pricepea ce inseamna specializarea mea (adm publ cu licenta in dr muncii), niciunul nu pricepea de ce in studentie n-am avut “doar un singur” loc de munca sau de ce mi-au trebuit mie niste diplome de inspector IRU, SSM, ECDL si lb straina cand “toata lumea stie ceva la pc, rupe 2 vorbe in orice limba” etc. La fel de socati au fost cand le-am povestit despre “pretentiile mele financiare” (colosala suma de 1200 RON), incercand sa-mi explice cum ca e criza si ca ar tb sa fiu multumit cu 800 de lei, bani in care ar tb sa fiu de la “profesionist in cadrul firmei” la baiat in casa. Astea sunt momentele in care imi doresc sa fi fost dobitoc, sa nu-mi fi rupt capul cu atatea carti de-a lungul vietii, sa fi fost fan Guta (“pe bAsescu l-m vota”) si sa-mi fi dat seama ca “tara asta are nevoie de ospatari si strungari”.
    Dar sunt rau! Foarte rau! E o tara minunata, plina de oportunitati! E clara treaba: “nu vrea lumea sa lucre”!

    Plin de frustari, am cautat sa obtin sfaturi de la o femeie de succes:

    Lucian says:
    Your comment is awaiting moderation.
    04.08.2010 at 15:53

    Stimata doamna Udrea, va invit respectuos sa incercati pret de 1 zi sa existati cu mijloacele detinute de un absolvent, cu note mai mult decat respectabile, al Facultatii de Administratie din cadrul unei respectabile universitati de stat – in prezent masterand cu acelasi nivel mai mult decat respectabil al notelor – in mediul creat in ultimii 6 ani de catre administratia in care ati fost atat de prezenta. In cazul in care veti reusi sa va achitati de sarcini cu brio, voi adopta modul adulat de functionarii de rang inalt ai acestei administratii si voi defila acoperit de brandul de tara in zonele sensibile vederii in fata institutiei pe care o pastoriti, recunoscand pe cat posibil de vocal cum ca sunt un neghiob rau intentionat care ar fi trebuit sa realizeze ca tara are nevoie de strungari si ospatari.

    Sa-mi tii pumnii, Victore! Daca-mi raspunde pozitiv, atunci promit solemn ca in 2-3 zile sa te-nvat si pe tine cum sa-ti iei casa din vanzari anterioare! Asta in cazul in care o sa am ce manca pana atunci..

  2. am citit textul integral! frumos!
    apropos, am vazut zilele trecute un turist (finlandez, parca) la TV raspunzand la intrebarea “de ce vizitati ROMania”: “-Sa vad cum se traia acum 20 de ani…”

  3. As zice ca am ajuns din greseala in Zona Crepusculara si as lua primul avion inapoi !!!…
    Popor mai autodistrugator cred ca nu exista …
    Stii maimutele alea care isi dadeau in cap cu oasele apoi se asezau linistite si se uitau una la alta razand ?…
    In stadiul ala am ajuns !

  4. Uite, vezi, de-aia te “place” aşa mult băsescul! Mi-au mers la inimă nişte lucruri de acolo, din textul integral! 🙂

  5. De mult timp, eu nu mai reusesc sa accesez editia electronica a Jurnalului National. Mi se intampla numai mie sau si altora?

  6. se trage de la stramosii nostri, geto-dacii.
    si ei se bucurau atat de mult sa mearga la Zalmoxe incat nici nu le mai pasa cum se intampla asta.

    doar “noi suntem urmasii lui (nea)Traian!

  7. @ shogunu’

    La mine nu se-ncarca deloc. Imi apare numai mentiunea: “400 – Bad Request”.

  8. La cat suntem de prosti inca ne merge foarte bine!

    Am vandut economia nationala strainilor pe nici 15 miliarde si la ora actuala datoram 80.Suntem condusi de escroci, prostituate, prosti cazuti in cap si la propriu si la figurat, experti in bascalie si datul cu parerea, convinsi ca ne hranesc si ne dau salarii de la ei din buzunar.Europa ne roaga cu 30 de miliarde dar ne e frica sa-I luam ca nu care cumva sa ne intrebe ce-am facut cu ei iar la cat suntem de prosti nici sa-i furam nu suntem in stare.Imprumutam 20 miliarde de la straini cu dobanda 5%, ii bagam in rezerva pe care o plasam tot la straini cu sub 0,01% randament. Si inca pamantul ne mai indura!

    Gura betivului adevar graieste: Cred ca suntem in stare de ebrietate!

  9. Locuiesc pe alte meleaguri si am fost in vacanta in Romania unde am ales sa petrec o saptamina la munte . Nu are sens sa intram in detalii , dar am avut o experienta care spune totul despre “Carpathian Garden” . Exasperati ca nu intrase nimeni dupa 3 zile sa dea cu aspiratorul in camera hotelului de 3 stele , am cerut instrumentul de aspirat si ne-am oferit sa facem noi curatenie , si mai mult , sa si platim pentru folosirea aspiratorului … “Nu se poate , aspiratorul este la celalalt hotel si nu avem pe cine sa trimitem sa il aduca” … chiar daca am trait in Romania 18 ani in vremea cealalta , si inca vreo 10 ani dupa , socul generat de situatia cu pricina a fost mare .

    P.S. Ce se intimpla cu inregistrarile emisiunii “Vorbe Grele” ? Ultimele doua au o imagine statica cu sonorul , banuiesc , de la “Agentul VIP” … poate poti face ceva , dat fiind ca pentru cei de peste ocean e greu sa urmareasca in direct . Multe multumiri .

  10. La un pahar de vin cu citiva prieteni elvetieni am fost rugat sa le povestesc despre tara mea mai mult decit stiau ei de pe internet. Dupa vreo citeva ore de discutii aprinse, cu tot cu exemplificari si in ciuda lor, toti au fost convinsi ca am o imaginatie fabuloasa si un talent al naratiunii incredibil. Mintile lor simple nu puteau accepta ca pe planeta Pamint, in Europa, in secolul XXI, la doi pasi de ei, exista o astfel de tara si asemenea oameni. Toti m-au intrebat de ce romanii nu fac nimic, de ce accepta sa fie umiliti, calcati in picioare, de ce nu ies in piete, de ce nu fac inca o revolutie (pentru ca ei sint convinsi ca in 89 a fost o revolutie, he, he…). Ei, pentru ca vinul se terminase si in clipa acea ma simteam extrem de roman le-am taiat-o scurt, romaneste: las’ ca merge si asa!

  11. “…ar fi strania, dar perfect coordonata mişcarea de rotaţie a întregii naţiuni în jurul unei cetăţean străin uşor corpolent (tras festiv la costum de funcţionar şi cu ochelari de soare de schi pe nas în plin cod roşu de caniculă) care se chinuie să pară drăguţ şi îngăimă nişte cuvinte căznite în ceea ce poate fi bănuită limba oficială a băştinaşilor. Evident că nu ar avea cum să-ţi scape, în contextul menţionat, nici atitudinea tâmp-amabilă, de slugi nătânge, a autorităţilor arealului colonizat de şefii chipeşului, nici curiozităţile de tip “manualul micului contabil începător” ale purtătorilor abuzivi de microfoane şi reportofoane.”

    Scene de la finalul anilor ’90 pe care nu credeam c-o sa le revad… Sunt , totusi , unele diferente: transele de imprumut aveau valori de cateva zeci de milioane de dolari, iar Paul Thomsen nu se strofoca sa vorbeasca romaneste sau sa mentina un guvern imbecil la putere.

  12. Deci ochelarii domnului acela sunt de fapt ochelari de schi?
    Am o imaginatie foarte bogata dar prefer sa imi imaginez ca m-am nascut undeva in Germania.
    Asa reusesc si eu sa adorm mai usor.

  13. Abia acum incepe grotescul.Fluturasele cu salariile modificate vor ajunge in curand la oameni,de aceea cred eu ca schelalaie Boc ceva despre mariri de salarii in era urmatoare.Videanu mai viseaza ca nu va cadea pd-ul in hau dupa ce cunoscuse groapa.Vom deveni in curand cea mai corupta tara din UE,(eram si pana acum)nu glumesc ,e real,deja vamesii recunosc ca vor lua spaga mai abitir ,nu ca nu luau pana acum,dar de zilele astea,e recunoscuta pe fata treaba.Au si ei rate la banci.Ponta viseaza anticipate,de parca Base i-ar da voie .Antonescu nu are cu cine discuta in opozitie.Oamenii s-au cam lamurit,nu avem stat,deci ne descurcam pe cont propriu.Profesionistii pleaca pe capete din tara.Va urma si o perioada a infractiunilor violente,pentru ca omul va fi nevoit sa dea in cap pentru a-si castiga existenta.Macar la puscarie iti dau hrana.Si ai si un acoperis deasupra capului.Cine ne va mai dori in Europa in halul in care vom ajunge?Ma intreb si eu.

  14. Voi vă daţi seama cât de motivat este Franks să înveţe să citească în limba română? Şi prima oară şi astăzi m-a lăsat cu gura căscată de ce bine îi ies sunetele pe gură, mult mai bine decât unora care chiar ştiu română. Probabil că cei pe care reuşeşte să-i mai fraierească sunt din ce în ce mai puţini.

  15. Ha ha ha! Si nu-i de ras defel!!!!! La faza cu fluturasii m-am distrat copios. Stiu! Is si rea, si dusmanoasa. Dar…multora le trebuia o lectie din asta. Toti au trait pana acum cu speranta ca net-ul – ala de pe statul de plata si fluturasi, nu va suferi nici o modificare. Azi am avut deosebita placere sa le demonstrez contrariul. Si la primul carcotit i-am trimis direct la Boc. Cu ocol pe la Basescu.

  16. Intre noi fie vorba, pe cetateanu’ strain despre care-i vorba, ala de se-nvarte tot poporu’ dupe el facandu-i temenele, eu l-am suspectat de sindromul down si nici acum nu sunt suta la suta sigur ca m-am inselat. Restul e doar promisiunea ca trei generatii se vor cazni sa inapoieze banii adusi de fmi si impartiti lejer intre plosnitele portocalii si amicii lor bancari din europa.

  17. Am trecut astazi pe la Inspectoratul Teritorial de Munca cu niste treaba . Ce faceau toti ? Calculau ce bani trebuie sa ia luna asta . Injurau intre dinti si cam atat . Cu siguranta unul nu-si punea problema ce-i de facut . In tara Mioritei fatalismul e baza . Si cum noi stim sa chefuim fie nunta,botez sau inmormantare , de ce n-am dansa la “protestele sindicale” ?
    Am discutat de multe ori cu investitori care-si incepeau investitiile prin proiectarea cate unui sediu ultimul racnet , cu un gard din beton mai scump ca o casa normala . Le spuneam ca sunt mari afaceri care au inceput cu un simplu site pe internet . Ca mai importante sunt mijloacele de productie , cele care aduc bani . “Da,dar trebuie sa ai un birou unde sa stai,nu?” Calcule , studii de fezabilitate ? “Lasa ca le aducem din condei , important e sa ne dea banca banii.” Dar banii trebuie si restituiti . ” Pai normal , de-aia facem afacerea , ca sa castigam bani” . In sfarsit , ce vreau sa zic : n-am vazut oameni mai lipsiti de simt practic . O proiectie pe termen mediu a unui proiect inseamna ceva de genul “pai de garanta nu poate garanta nimeni , dar trebuie sa mearga” . Dealtfel specificul crizei romanesti , dincolo de blestemul celui mai incompetent guvern cu putinta , este faptul ca ne-a prins criza imediat dupa o efervescenta lipsita de discernamant a indatorarii . Practic cand inca abia incepea rambursarea primelor rate a venit criza si i-a prins pe toti supraindatorati . Platind la dobanzi mari diverse achizitii care nu aduc beneficii , dar incalzesc orgoliul posesorului . Suntem un popor vesel si inconstient . Partea proasta e ca parca ne-a pierit instinctul de conservare ca popor si ca , e posibil sa ai dreptate (eu inca mai vreau sa te contrazic) , ne transformam intr-o populatie fara personalitate , fara distinctie , fara vlaga , fara viitor .

  18. FMIştii au învăţat să citească româneşte ca să ipresioneze spre marea amăgire a naţiunii române, rămasă de izbelişte. Abia acum vedem că de fapt guvernanţii sunt marionete la discreţia ue, fmi, bm adică naţiunea română este datoare vândută
    şi totuşi au vorbit de necesitatea măsurilor împotriva unei părţi a naţiunii române care mereu a fost pusă înaintea birului şi a robiei dar nu au vorbit despre averile ilicite a acelei tagme a jefuitorilor de ţară dar nimeni nu a vorbit nimic despre cine are să se plătească scadenţa acestor imprumuturi
    L am auzit pe boc cum senin şi chiar bucuros anunţa că au îndeplinit ceea ce noii stăpâni ai ţării au hotărât, adică exterminarea naţiunii române sau mai grav exilul prin risipirea în lume a acestui popor (o lume din nefericire condamnată să suporte capriciile unora care au inventat o criză)
    astfel suntem datori vânduţi şi totul este ca şi cum se bucura odonioară bugetarul că i se măreşte salarizarea dar pe de alta parte cresc impozitele şi treptat va realiza că marirea de salar este iluzorie…
    În condiţiile în care bătăuşul global a lu peşte adică americanii vor o analogie cu irak prin iran o nouă coparticipare la o bătaie ne mai lipseste impotriva iranului sau o analogie de kosovo şi suntem în prapastie…
    Faptul că prin Braşov s au tipărit cartele de raţionalizare a hranei mă face să mă întreb de ce oare? Fiindcă tocmai boc ne anunţă că la anu salariile poate cresc; e drept că procentele lu videanu or mai scăzut de ieri până azi…
    Mda, am ajuns şi în acest stadiu de slugi sau incapabili să ne salvăm decât prin stăpâni totalmente străini fatalmente de naţiunea română; de aceea nu ştiu de ce ne mai numim România, cred că ar cam trebui să ne schimbăm numele în frunzăria(eventual verdeocult) a la fmi sau fomeia a la uie ( care eventual mai poate fi axa robie, bir şi încuibare discretă) fiindcă realitatea după un marinar este că ţara nu mai are resurse nici măcar pentru supravieţuire… de aceea trebuie să vină fmi /uie/ diverse bănci mai mult sau mai puţin mondiale
    “clasa politică” nu a făcut altceva decât să sufere de minciună continuă sau ici şi colo continuată, curmând orice tendinţă a naţiunii de a vota cu luciditate şi iată în ce hal suntem, avem azi miezul antinaţional al “clasei politice” adică slugile de azi sunt dovada faptului că am fost, suntem şi vom fi minţiţi în continuare şi duşi la ispita de a vota rocada…
    Şefii de azi sunt şi vor rămâne multă vreme slugile de ieri şi aserviţii de mâine, stigmatul asupra naţiunii române este că după atâta amar de vreme o “clasă politică” ne au vândut şi nu doar amanetat, ultima a fost prima măsură, azi ne au vândut împrumutându se fiindcă nu mai sunt bani, bani care s au dus la tagma jefuitorilor adică la averile ilicite unele ştiute alte nu…
    Până una alta pentru fmi şi uie s au afla pahare sterilizate din care să beie apă, pesemne că s au înmulţit microbii pe la sinistra coaliţie or este clar că în slugi nu I bine să ai încredere niciodată; sunt curios cam ce ordonanţe s au dat între timp fără ştirea naţiunii române, adică aşa cum făcea odinioară şi guverul tăriceanu cu biometricele iar naţiunea abia după o aflat despre ce este vorba…
    Nu ne mai rămâne decât ca stăpânii şi slugile lor indiferent de culoare politică, fiindcă gândirea este oricum imperative categorică spoită cu albastru împrumutat de alţii către uie şi cu steluţe de bătăuş global, să ne pună cipuri ca la animale şi să ne ducă la a accepta (ca soluţie mesianică) o reeducare supravegheată mai ceva ca n comunism…

    Şi totuşi pot să mai zic, aşa ca român Doamne Ajută ne!!!

  19. Pe linga cum preciza cineva mai devreme , “tara Mioritei” , mai sint si alte repere culturale care toate indica aceiasi aplecare naturala catre fatalism si slugarnicie . A se vedea drobul de sare al lui Creanga , zicatori gen “capul ce se pleaca , sabia nu-l taie” , vesnicul si genericul raspuns “cum o vrea Dumnezeu” , samd . Pina si amaritul ala de Lenin si-a numit cartea de capatii “Ce-i de facut” …

  20. Situat undeva intre colocvial si imprecatie,apelativul “ba” e de evitat,asa ca dragii mei slujitori ai imperiului Ciutacesc,cu piosenie va sfatuiesc sa folositi corect numele omului din care ne tragem,ne-o trage sau si-o trage,ca n-am inteles prea bine.(Din spusele d-nei Udrea).Sescu Traian.Tare-mi place idea mea!

  21. Excelent articolul din Jurnalul National!
    Si?Totul e bine,foarte bine,ba chiar au tupeul sa ne anunta ca de la anu’ne maresc salariile cu 10%.CCCCCCCCEEEEEEEEE?Pai ce ai zis boc acum 2 luni?Ca tai 25% pana la sf. lunii dec 2010.Si ai tupeul sa ne anunti mandru ca ne cresti salariile cu 10%?Adica ne tai 15% din salarii si la anu’?Mirific…Oare cati dintre liderii de sindicat au convocat de urgenta consiliile sindicale?Oare cati dintre alesii poporului au cerut explicatii?Oare cati dintre noi vor mai inghiti rahatul asta?
    Ne pierdem viata intre drumurile facute la munca si casa,intre somn pe apucate si lectiile copiilor,intre cumparaturi si masina de spalat,intre,intre,intre…….Pana cand?
    Poate unora dintre noi le place,poate unii dintre noi s-au obisnuit,dar nu pot sa cred ca asta si-au dorit de la viata,in conditiile in care toti ne spun ca va fi mai bine.Care bine?Poate rau necesar,ca asa ne spune boc.Ii doresc sa aiba parte de tot raul necesar pe care ni-l ofera zilnic,cu lingurita la tv.Ii doresc sa faca 3 ore pana la munca,unde sa muncesca 13 ore,apoi sa faca 2 ore pana acasa si peste8 ore sa o ia din loc,iar si iar,in timp ce copiii tipa ca vor in parc,in timp ce mama se plange ca iar s-au scumpit medicamentele,in timp ce totul se invarte si trece pe langa,de parca nici nu ar conta o viata,doua,trei,23 de milioane….

  22. Am remarcat ochelarii, am si eu o pereche. Intr-adevar, sunt ochelari de schi, ciclism, in general de sport, nu de purtat la costum. O fi omul fan Lance Armstrong.Si poate considera poporul roman o ciuma la fel de mare ca si fostul cancer din testiculul lui Lance. Poate planuieste sa-l eradicheze, dar noi suntem saraci, nu avem anestezie. Vai de noi! Ciomu Reloaded! 🙂

  23. Romania tara…de mana a saptea! Basescu mai are putin si ne duce de rapa. De fapt, cred ca acolo si suntem. Nu cred, dar nu cred ca pe fata pamantului mai exista un mincinos, si asta-i elegant, un… cred ca totusi d-l Ciuvica are dreptate. Asta ar trebui sa-si faca un control la cap. Minciuna la el e patologica! Cred ca daca cineva l-ar lega de un scaun, ca mai apoi sa-i puna in fata toate minciunile pe care le-a debitat ar nega cu nonsalanta, ar gasi o portita prin care sa ne chiorasca de la obraz. Televiziunile “mogulilor” redau de ieri seara intruna, neobrazarile pe care le-a debitat monstrul. Eu una…mai am un pic si gata! Am ajuns la concluzia ca asta si-a pus in cap sa ne extermine pe toti cu mincunile perorate. O sa ne ia dracu, lejer. Scuzati ca folosesc plurarul, dar nu cred ca sunt unica in revolta mea. NU MAI POT nici macar sa gandesc ca asta e presedintele tarii!!! Incep sa devin inventiva in ceea ce priveste injuriile. Incep sa gandesc la fel de fel de solutii! m-oi fi tacnit si nu-mi dau seama. Nebunii, in universul lor se cred perfect sanatosi. Dar daca Vlahuta m-aude, poate-poate…m-ajuta intr-un fel:(

  24. Off-topic:
    De unde a cumparat Basescu betzigase cu vata intr-un singur capat? Eu gasesc doar cu vata la ambele capete 😛

  25. Mda “gradina mioritei”pai doar daca ne gandim… dar sa mai vorbim,dar sa mai si facem… la batut campii nu ne intrece nimeni.Acu ne-a dat duduia si frunza s-o taiem la caini. Pai veselie fratzioare ,ca asa popor sarac ,fudul si ambitios nu e pe nicaieri.Sa cante deci lautarii!

  26. Totul merge la fel de “bine” ca in John Perkins – Confesiunile unui asasin economic. 20 de miliarde sunt luate de la FMI si nici macar autostrazi sau electrificare nu se face. Au disparut pur si dur. Va fi si mai rau, mult mai rau decat ne inchipuim – un amic imi spunea ca nu poate fi mai rau de atat ca suntem in UE. Bietul dobitoc – nici nu stie cat de jos se poate cobori, ca nu exista o limita a caderii unui popor si a unei economii.

  27. Va rog domnule Ciutacu “intrebati-l” pe dom Baselu intr-o emisiune de-a dumneavoastra;
    -Cine-i vinovat in tara asta ca absolventul ala in cautarea unui “job” nu-si gaseste un post pe masura? Cine poarta raspunderea prabusirii economice? “eu cred ca absolventul- glumesc desigur” Nu inteleg insa de ce nu a-ti sesizat cele mai mari derapaje ale baselului- niciodata:
    1. a afirmat ca este executivul si geoana reprezinta legislativul
    2. “el este cel care da” – vai nu are de unde da el salarii ca ar vrea bietul basel sa dea da n-are de unde (individul se cred stapanul tarii – patronul absolut, voda Base chiorul)

  28. A zis presedintele ca daca e ceva grav cu sanatatea lu’ domnia sa, ne anunta din timp ca sa nu fim ingrijorati, am auzit io cu urechile personale!!!! Pai, zic asa…ca sa nu fiu mai mult decat atat de ingrijorata, pe luni, anuntul e potrivit?!!! Da’ parca nici duminica nu-i prea devreme!:D

  29. Off-topic:
    @Antonescu
    Pentru ca n-ai cultura lui bre…
    De aia nu gasesti. Ia citeste si tu o carte in 5 ani, sa vezi cum le gasesti…

  30. Abia astept ca Romania sa intre in faliment, dar d-ala crunt, sa suferim putin mai mult. O meritam. pana nu ajungem acolo n-o sa ne trezim. vestea bune este ca vom ajunge acolo. Toamna asta va fi una extrem de furtunoasa social.

  31. Din pacate santem un popor care ne merita soarta,santem comozi cand trebuie sa mergem la vot,nu ni se da voie sa votam pe net.macar cei care nu se pot deplasa cu usurinta,ii vor al vot doar pe cei pe care ii pot manipula cu usorinta.Santem nepasstori cand este vorba de ziua noastra de maine,spunand ca toti sat la fel.

  32. frumos scris nea victoree!

    @Gica Militica am ras de m-am tavalit pe jos. si te cred – altii nu CONCEP ca se poate intampla asa ceva in aceste vremuri – frumos scris (chiar ai talent :)) )

  33. Daca voi nu ma vreti, eu va vreu! – ilustreaza hotararea lui Lapusneanul de a ocupa tronul impotriva dorintei marilor boieri
    Daca voi nu ma vreti,va fac eu sa plecati din tara,gandeste intre 2 pahare de tarie,intaiul alcoolist al tarii.
    O rusine a Europei,o rusine a Romaniei ,mai nou mare mogul de presa la tvr,dupa mizeria de interviu luat de hoasca batrana pupincurista…
    Pana cand sa trebuiasca sa-l mai suportam???
    De ce sa nu plece el cu zdreanta blonda si sa ne lase in pace..???
    inca 4 ani si ceva sa-i suportam betigasele cu vata si hahait-ul grobian??
    Du-te chiorule cu mondialu in India si faceti-va o noua tara acolo….

  34. Am citit articolul intreg si mi se pare foarte bine punctat! Din pacate, tara asta nu mai are scapare!

  35. Dont worry be happy!!!!E de mult apusa!Vorba traita si graita de sute de generatii, de-a lungul timpului, candva avea efect si chiar ne delectam frumos, artistic cu ea, vezi extrasul din versurile fredonate de Mc Ferry!Voi ziceti sa nu mai fiu suparat!Ok!Totul tine de fiecare aptitudine naturala, intelectuala si practica, in parte, obtinute fireste, cu ajutorul genetic dat de la mama si de la tata!Cat de abili au fost ei in viata, asa sunt si copiii!Pana la urma a canta bine, a comenta bine, nu e totuna cu a sofa perfect sau ma rog, aproape bine!Cat sa treci sa iei permisul!Si ca nu il iei, vorba iubitei din pat, e pentru ca ori a fost eroarea politistului, ori a mea, ori de atat pot si gata!Si totusi nu ma opresc aici!Soarta iti rezerva nenorociri de tot felul, caci pana la cainta si pana ti se arata Dumnezeu in fata ca sa te ierte sau sa te primeasca la EL, te pandesc tot felul de necazuri.De pilda, deunazi, Spiru-Haret avea sa piarda batalia in fata Ministerului indragit, obligand Universitatea sa reia licenta pt. absolventii din anul 2009.Atentie, am informatia direct de la sursa, numai 2009!Fara 2008 cum s-a spus pe celelalte canale massmedia!Chiar nu inteleg cum jurnalistii se grabesc sa dea ceva public neverificat de “n” mii ori!Buuunnnnn!la ce bun acum reluarea licentei la formele de invatamant neacreditate, una fiind ID!Si pe asta oficialii din minister au avut atat de multa oftica ca au terminat-o, au boicotat-o pana au distrus-o!!!Ce a ramas in urma: mult deranj, nervi pierduti, consolari telefonice din partea secretarilor si mai putin a decanului de Drept de exemplu care este in concediu de odihna, haos, confuzie si multa revolta.Dragii mei, de cand cu acest scandal care nu ne apartine, razboiul celor doua institutii care se cred asa legale, eu nu mai rezist psihic. sunt epuizat complet.Si asta in conditiile in care nu mancam dimineata si seara, ca sa fiu prezent la examene, fugeam inspre casa ca glontul sa nu ma apuce noaptea pe drum, plecam de la radio RRM Student FM, radioul familiei Bondrea si nu al publicului ascultator, ca sa fiu la aceste examene date cu PC ul in fata, platforma Blackboard fiind cea mai grea si imposibil de trucat, de fraudat, ca sa poti trece miseleste examenul.Invatam uneori disperat ca sa le iau pe toate, nu dormeam si eram prezent de multe ori, in sala ca sa aiu notite de la porfesor alaturi de cei de la zi, pentru ca ulterior sa se spuna ca sunt o victima, un spritar al USH, o universitate care ia banii si jecmaneste oamenii, inselandu-i, fiind neacreditata ID.Am simtit credeti-ma pe pielea mea batjocura atat a ministerului fanariot cat si a univeristatii care ne-a tradat interesele, calcand un drept fundamental al omului, trecand din legalitate in ilegalitate intr-o tara plina de batjocura, de interese si de perfidie!Sunt pamantiu la fata, va jur ca daca mi s-ar propune si azi si maine sa lupt pt. tara asta, pentru binele ei, nu am de ce sa o mai fac.As intoarce armele impotriva ei, pt. tot rau care mi s-a facut, pt. ca a stricat vietile a mii de oameni care au venit cu credinta sa urmeze o facultate, in conditii respectabile de ambele parti as cum prevede si contractul semnat!In nicio tara nu se intampla sa ceva.sa ne imaginam ca sunt mii de subofiteri, de masteranzi, de oameni care sunt obligati acum sa isi piarda locurile de munca, sa fie fortati sa dea iar o licenta care nu e normala, nemeritata, in conditiile in care stiu ca la licenta data in 2009, am avut in sala, la fiecare, cate 3 observatori si cu camerele video pe noi, nu se putea deci, copia.Cine a copiat a fost dat afara imediat fara discutie.Cunosc si pot pleda ca martor in instanta ca ne-a fost aratata o sticla la inceput de examen ca instructaj de bine, sa nu procedam cu scrisuri pe fata spate a ambalajului, ca vom fi prinsi, cazul fiind real.nefericitul fusese scos din sala si multe altele.Deci, trgeti o concluzie.Se fura examenul de licenta la Spiru mai mult ca la alte facultati la stat???Nu cred si e imposibil sa iei licenta la misto, nu ai cum!Deja, se pregatesc listele de semnaturi pt. a face plangere penala pentru inselaciune ca ne-au fost luati banii prin abuz, sesizare drepturile omului pt. discrimnare(de ce neaparat 2009, seria asta?), OPC, drepturile consumatorului incalcate.Voi ce ziceti?Sa ramanem pe loc cu plangerea penala sau sa ne ducem ca oile proaste iar la licenta?A doua oara?Dar prima oara nu a fost la fel>Atentie: subiectele sunt la fel ca in 2010, grila, taxe nu se mai platesc, o simpla cerere facuta si gata, te duci la licenta!Mi-e scarba!Dovedim ca acum suntem mai destepti decat la prima infatisare?Cate licente mai dam pana la urma?Adica, e ca la permisul de conducere.Tu daca ai 3 ani de condus, mai stii teoria din prima cuvant cu cuvant?Neh, taica, nu ai cum daca nu treci din nou la studiu!Asa si aci!Asta nu inseamna ca nu mai stii practic sa conduci!

  36. Bisnitarul e bolnav psihic! A reusit sa faca din Romania o tara de categoria a II-a, dar nu se considera responsabil de asta! De ce sa nu plece el si cu ai lui la sare ?! De ce am pleca noi din tara noastra ?!
    Cred ca singura solutie ar fi ca televiziunile sa-l ignore! Sa nu mai apara nici o stire despre marinarul bisnitar ajuns prin frauda a doua oare presedinte!

  37. Romania este o tara unica iar poporul roman este un popor cu totul aparte! asta ar trebui sa fie brandul nostru turistic: “explore the twilight zone”. care alta tara din Europa mai este in top 3 la absolut orice categorie cu o conotatie negativa ( mizerie, neseriozitate, prostie, hotie, munca de mantuiala, tupeu jegos, ipocrizie, fariseism si putem continua cu aspecte concrete precum dezastrul din spitale, infrastructura de toata jena samd)? cum am reusit noi, romanii sa strangem la un loc toate atributele negative ale popoarelor cu care am intrat in contact sau cu care suntem inruditi intr-un fel? suntem betivi ca rusii, neciopliti ca turcii, necinstiti ca italienii si puturosi ca grecii! doar ca aceste popoare au alte calitati care le-au dus la un nivel mult mai inalt decat a nostru? care e calitatea natiei noastre? pe ce sa pariem sa iesim odata din mizeria morala, sociala si economica in care ne aflam?
    p.s. am facut aprecieri la nivel colectiv. cu siguranta printre romani se gasesc si oameni de mare valoare

  38. Nu stiu daca alegoria lui Orwell, “Animal Farm” ,a mai fost evocata in legatura directa cu ceea ce se intâmpla acum in România si cu evolutia, de loc surprinzatoare ,a atitudinilor si ale politicii ,condusa de dl.Basescu, cu sprijinul baetilor (si fetelor) destepti din P.D.L..

    In doua cuvinte,povestea din Animal Farm este urmatoarea.
    Dobitoacele domestice dintr-o ferma erau asuprite si chinuite de catre fermier.La indemnul Boului,mort la scurt timp dupa aceea, ele se revolta si scutura jugul omului,rezolvandu-l definitiv.
    Metoda de lucru aleasa pentru comunitatea de necuvantatoare, inzestrate insa in poveste cu darul graiului politic, era cea a sedintelor, expresie a democratiei animale.
    Doi porci, Snowball si Napoleon se evidentiaza prin activismul lor militant si neobosit,dedicat binelui public.
    In scurt timp porcii, din “grija” pentru fratii lor patrupezi, îi scutesc pe acestia de munca deliberativa si consultativa, ocupându-se ei, in mod exclusiv, de tot ce misca in ferma.
    Pentru buna administrare democratica a comunitatii animale, aceasta se dotase cu un set de “seven commandments of animalism”(sapte porunci ale animalitatii).Ce mai importanta era “TOATE ANIMALELE SUNT EGALE”).
    Revenind la firul povestii, dupa scurt timp ,unul dintre porci ,Snowball, dispare in mod misterios si Napoleon ramane singur ,sa poarte pe umeri povara raspunderii comunitatii.
    In scurt timp, porcii iau in mana toate frâiele puterii,asupresc celelalte animale, le chinuiesc,le dispretuiesc ,le exploateaza, le fac sa dispara in mod misterios,devin din ce in ce mai “umani” ,nu mai asculta pe nimeni,asupresc si jefuiesc.
    O completare la cele sapTe porunci ale animalitatii este adusa , cu cea mai importata si, de fapt, singura care se va aplica ,in mod consecvent, “UNELE ANIMALE SUNT MAI EGALE DECAT ALTELE”.

    Simpla parcurgere a povestii scrisa de Orwel in 1945, cu referire directa la regimul lui Stalin,sau a scurtului rezumat de mai sus,ne impinge inevitabil la o paralela cu ce se intampla la FERMA din România.

    Nu este nevoie sa cauti indelung similitudinile izbitoare dintre porci, porcul Napoleon,celelalte animale ,procesul pervers de polarizare a turmei si ceea ce se intampla in societatea noastra.
    Cel mai adevarat lucru insa a ramas si va ramane Porunca Suprema,”Unele animale sunt mai egale decât altele”.
    Daca nu ati citit povestioarea lui Orwell, ar fi amunzant si instructiv sa o faceti.
    Iar pentru ca tabloul sa fie complet, o lectura a lui “1984” ,de acelasi autor, da toate informatiile despre ceea ce reprezinta un totalitarism desavarsit,catre care tinde ,in mod armonios si inevitabil, orice democratie condusa de porci.
    Lectura placuta.

  39. Nu ma gandisem deloc la ferma lui Orwell,dar da…bravo! Ce poate fi trist aici este ca “cel mai porc”, adica porcimea-sa se pricepe sa scape foarte usor de comunitari…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.