Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Scuipați aici! Dar numai dacă aveți argumente și sânge-n instalație

Scuipați aici! Dar numai dacă aveți argumente și sânge-n instalație

Ceea ce scriu acum, cu siguranță, va înfuria multă lume. Dar chiar nu mai am nervi pentru manipularea emoțională. S-o luăm metodic. Plec de la oribila crimă de la Mediaș. Comisă de un recidivist. Stare de fapt incontestabilă. Dar care a dat naștere rostogolirii bulgărelui mistificării politice a subiectului. Era cuțitarul beneficiar al legii recursului compensatoriu, cum urlă toată propaganda anti-PSD? NU, după cum arată, cu dovezi, avocatul Toni Neacșu, fost judecător. A fost el beneficiar al contopirii pedepselor și al liberării condiționate la îndeplinirea fracției de executare și a condițiilor impuse de lege? DA, conform codurilor trecute fără dezbatere prin Parlament, prin asumarea răspunderii, în mandatul lui Băsescu, operă a cuplului de succes Predoiu-Bica. Dacă făcea pedepsa intergrală, scăpa victima sa. Cu siguranță, DA, dar (foarte posibil) pica victimă altcineva. După ce ar fi fost liberat la termen, fiindcă nu era condamnat pe viață. Sau – de ce nu – chiar în pușcărie, pentru că sângele apă nu se face, vechile obiceiuri nu se șterg, iar mijloace de înjunghiat se găsesc din belșug și în spatele gratiilor. Deci s-ar fi schimbat fix identitatea victimei și data la care ar fi fost comisă crima. Este recursul compensatoriu, ca proiect, opera guvernării tehnocrate? DA, indiferent cât se străduiesc acoperiții detașați în presă ocultarea subiectului și a realității neconvenabile politic. Diferențele dintre proiectul inițiat și cel adoptat, ulterior intrat în vigoare, e doar de timing al ieșirilor de la beci. Deci, după cum vă spuneam, se schimbă datele omorurilor/jafurilor/violurilor, nu și comportamentul făptuitorilor? De ce? Asta poate ne zic filosofii măreției Dreptului, care stau cu reeducarea-n gură. Absolut întâmplător, fix în toiul dezbaterii isterice pe tema asta, primarul din Gdansk a murit înjunghiat. E o vorbă veche: curva-i curvă și-n ziua de Paște; la fel și criminalii, indiferent de țara de proveniență, context sau moment istoric.

Sigur că tot ceea ce am scris mai sus nu valorează nici cât o ceapă degerată pentru familia celui înjunghiat și ucis. Și e normal să fie așa. Oamenii își plâng mortul și n-au de ce să se întrebe cine ar fi fost ghinionistul dacă al lor ar fi avut norocul ca ăla care a băgat cuțitul în el să fie liberat mai târziu. Dar, în naivitatea mea proastă, m-aș bucura ca, totuși, să nu mai exploatăm politic tragedia. Mă lasă rece și beneficiarii imensei manipulări, și țintele iureșului mediatic. Cariera și pricopseala lui Tudorel Toader sunt ultimele mele preocupări în viața asta pământeană. Opinia mea despre el și despre performanțele lui ministeriale e suficient de bine conturată și de expusă în spațiul public. O știe și el, nu cred că-i pică bine, dar nici nu mi se pare extrem de determinat în încercarea de a o schimba. Una peste alta, cu sau fără aministie/grațiere, a căror necesitate o susțin public cu argumente oricând, astfel de orori s-au întâmplat, se întâmplă și se vor mai întâmpla. Pentru că asta e firea umană și nu suntem născuți/construiți toți la fel.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

9 thoughts on “Scuipați aici! Dar numai dacă aveți argumente și sânge-n instalație

  1. De ce cu siguranță DA, ar fi scăpat victima dacă ar fi făcut criminalul pedeapsa integrală ?

    Din puținul cât am citit despre cazul omorului în sine pare că cei doi se cunoșteau și și-o aveau promisă. Dar poate mă înșel.

  2. scăpa acum și, probabil, se amâna răzbunarea. nu știi ce-ți oferă viața. poate crăpa criminalul în pușcărie

  3. Pai fu’ el Colectiv si specimenele (majoritatea aceleasi) nu s-au dat inapoi de la nimic. Ziceau bine in “Cuibul de viespi”:

    “[…] nu sta in caracterul nostru sa blestemam, dar […] s-ar cuveni. Prafu sa s-aleaga […], praful si pulberea sa dea Dumnezeu si Maica Domnului! N-am blestemat pe nimeni in viata mea, si nici nu blestem, dar sa-i ingroape fara pantofi in picioare si fara pacioc pe cap. Maica Precista si sfanta Filofteia. Domnu a dat, domnul a luat”

  4. Sa speram ca data viitoare vei fi tu ghinionistul.,,nu stii ce-ti rezerva viata” ,nu?

  5. “Din pedeapsa aplicată, echivalentă cu 4748 zile, condamnatul a executat efectiv 3946 zile ceea ce reprezintă 3/4 parte (din care 408 zile ca beneficiu conform Legii nr. 169/2017), iar prin adăugarea zilelor câștigate prin muncă prestată de 96 zile el a executat 3/4 parte din pedeapsa la care a fost condamnat. Considerând că din cuprinsul procesului verbal (al comisei de liberare condiționată de la penitenciarul Deva-n.r.) rezultă că susnumitul în timpul executării pedepsei a avut o comportare foarte bună, fiind disciplinat, dând prin aceasta dovezi temeinice de îndreptare”

  6. Sa inteleg ca daca nu credeti in re-educare, sunteti adeptul condamnarii la moarte ?!?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.