Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Ciudata ţară a lu’ Antonel şi nea Geică

Ciudata ţară a lu’ Antonel şi nea Geică

Azi am un sictir usor existential. Cu toate astea, constient de riscul sa fiu acuzat iar de Zeus ca-mi denigrez tara la televizor, o sa scriu destul de telegrafic cateva ganduri care-mi stau pe creier; plus cateva informatii de uz general.

– Planetarul nostru presedinte-consumator continua sa fie extrem de alergic la “baietii destepti”. I-a scos pe coruptii astia cu scoala multa vinovati si de criza financiara mondiala. S-o trimita pe Macovei sa-i aresteze, daca tot au albit-o aia pe care i-au numit impreuna in functii la o cumetrie cu tarie.

– Legendarul Geica, omul care a ajuns ca la pensie sa-si fie consilier propriu, a fost executat azi la cererea lu’ Tariceanu. Fazele misto sunt ca, pe de o parte, omu-i in concediu medical si legal n-ai cum sa-l schimbi pana nu-i trece buba (iar la cap vindecarea-i cam lunga), respectiv, pe de alta parte, ca seful plutonului de executie e nu mai putin faimosul Antonel, om care castiga de la stat – chiar daca nu va vine a crede – chiar si mai mult decat condamnatul.

– Deseara vi-l aduc pe Arogant la “Vorbe grele”, sa aflam impreuna cat mai merge daru-n colegiul electoral Mizil si sa-l mai barfim si noi olecuta pe Tiran. Apropo, aseara, Sinteza a facut rating ceva mai mic decat isteria de la Realitatea; ca sa n-avem vorbe ca va tin la curent cu cifrele doar cand ii umilim pe micuti.

– In privinta Laviniei Sandru, cred ca m-am razgandit. Mi se pare de bun simt sa-i oferim dreptul constitutional de a castiga, prin truda echilibristicii pe sarma din studioul Realitatii, cam 100 de voturi la mine-n colegiu.

– Nea Gigi continua sa dea – in direct pe toate televizoarele si sub privirile tamp-satisfacute ale reporterilor hahaitori pe care-i umileste – concurs pentru postul de sluga a sa la Steaua. Deocamdata ia flit dupa flit, da-i plina tara de nevertebrate care viseaza la gloria de a-i spala cu limba pantofii de latifundiar.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

60 thoughts on “Ciudata ţară a lu’ Antonel şi nea Geică

  1. Ce interese are LUDOVIC ORBAN? Jocurile cui le face? GUVERNUL nu a dat un aviz favorabil proiectului de lege (Legea nr.223/2007), care ulterior a fost aprobat de CAMERA DEPUTATILOR si de SENAT si a devenit Legea nr.223/2007 promulgata prin Decret prezidential nr.690/03.07.2007 (Monitorul Oficial nr.481/18.07.2007). Ordinul ministrului transporturilor nr.1064/2007 a aprobat Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania (Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, M. Of. nr. 726/26.10.2007). NORMELE METODOLOGICE_OMT nr.1064/2007 Art.4 nu respecta prevederile Legii nr.223/2007 Art.42. Articolul 4 Cuantumul drepturilor cuvenite personalului aeronavigant, prevazute la art. 17, 42 si 55 din Lege, se acorda: a) prin negociere intre angajator si reprezentantii personalului aeronavigant prin contractele colective si/sau individuale de munca, pentru societatile comerciale/regiile autonome; b) prin acte normative specifice, pentru unitatile bugetare. In Legea nr.223/2007 la Art. 42. – Personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă beneficiază de următoarele drepturi: a) salarizare specială, cu încadrare într-o grupă distinctă de salarizare, stabilită prin contractele colective şi/sau individuale de muncă pentru societăţile comerciale şi prin grile de salarizare pentru unităţile bugetare, în funcţie de nivelul pregătirii profesionale, licenţa de zbor, calificările obţinute, funcţia deţinută la bordul aeronavei civile, complexitatea activităţii desfăşurate, responsabilităţile acordate şi riscul asumat; nu apare mentiunea de regie autonoma, pe cand in normele de aplicare la Articolul 4 a) a fost adaugata in mod intentionat … /regiile autonome pentru a favoriza persoanele care se incadreaza in categoria de personal navigant angajat la RA-AUTORITATEA AERONAUTICA CIVILA ROMANA.
    MIZA pentru CONSTRUCTII si AMPLASAMENTE in VECINATATEA AEROPORTURILOR-showroom, business center, mall, hotel, locuinta-Aurel Vlaicu Bucuresti-Baneasa, Henri Coanda Bucuresti-Otopeni, Cluj-Napoca, si altele. GEICA FLOREA ca DIRECTOR GENERAL gestioneaza si AVIZELE pentru amplasarea CONSTRUCTIILOR, AMENAJARILOR de orice fel in VECINATATEA terenurilor de aeronautica civila sau a mijloacelor de protectie a navigatiei aeriene, conform HG 405/12.08.1993 privind infiintatea AACR si a REGULAMENTULUI din 12.08.1993 privind organizarea si functionarea AACR. Terenurile unde va fi amplasat noul aeroport la Adunatii-Copaceni sunt ale celui care i-a finantat cursurile lui GEICA FLOREA pentru B737 in vara anului 2007, dupa ce a fost numit DIRECTOR GENERAL OMT nr.187/22.05.2007.

  2. ===============================================
    De-mi-si-a!, de-mi-si-a!, asta auzim pe stadioane, atunci cand suporterii sunt nemultumiti de echipa lor, acea echipa in care investesc suflet, trairi, ambitie si speranta;
    De-mi-si-a!, de-mi-si-a!, asta auzim cand muncitorii (pardon, salariatii) unor fabrici sau uzine vechi si/sau noi, nemultumiti de rezultatul propriei lor “folosinte”, vor mai mult, vor mai bine, vor, cateodata, ce nu stiu de ce vor;
    De-mi-si-a!, de-mi-si-a!, asta vor striga si asta vom auzi, toti cei ce cred si vor liberalism in tara asta, in scurt timp, inainte de alegeri, inainte de a fi putut lua o decizie; De ce? Pentru ce?
    Simplu: Am avut si, din pacate, inca mai avem, un guvern format din oameni 99% “asa-zisi liberali”, oameni care au calcat in picioare orice idee de doctrina liberala si de responsabilitate doctrinara in materie. Motivul:
    1. NU e posibil a fi duplicitari intre decizia politica si politicianismul sau demagogia din votul parlamentar.
    2. NU e normal sau firesc a fi fost de acord cu santajul PSD, fie el “util” cetatenilor, pe ici, pe colo, numai pentru a mai fi cateva zile la guvernare.
    3. NU se mai poate a se da inapoi: Ori, ori, astea-s solutiile, ori la bal, ori la spital, adica, ori DEMISIA, ori UMILINTA electorala si morala a PNL;
    Niciun liberal care inca mai cunoaste un pic de doctrina, fara sa-l treaca fiorul crizei economice interbelice ( a uitat cineva “Grivita”, pe Vasile Roaita, etc.??? ), nu poate a nu-si aminti de ce a oferit atunci istoria: revolte, cereri dure si violente de salarii, capitularea, fie ea si aproximativa, a liberalilor, culminand cu dictatura fascisto-legionaro-comunista.
    Nu cred sa mai fie vreun astfel de pericol acum dar, pentru spaima de trecut, nu credeti ca o decizie politica majora, importanta, decisiva, a PNL, de a cere demisia guvernului, pe care-l sprijina si al carui premier e tocmai presedintele sau, ar fi o solutie de onoare si de deplina responsabilitate;
    Cum sa se mareasca salariile cu 50% la unii si la altii nu????
    Nu ca nu ar trebui, e clar asta, dar nu acum, in plina criza economica si financiara a lumii, asta e pura sinucidere;
    NU e nevoie de demagogie si politicianism. E nevoie de responsabilitate, decenta si curaj.
    Are actualul PNL aste valori????
    Eu, in minima mea speranta publica, cred si sper in asta: DEMISIA GUVERNULUI, neabdicarea de la principiile liberale si asumarea oricarui risc electoral.
    Nu pentru mine, nu pentru tine, nu pentru partide si voturi, ci PENTRU ROMANIA si viitorul ei (copii nostri)!
    Poate asta PNL, pot asta liberalii????
    Ce credeti??

    ===============================================

    Domnule Ciutacu,

    Mi-am permis, din nou, a reda pe acest blog, ceea ce, pe mine personal si pe multi altii, ca si liberali, ne-a tot durut in ultimele zile: Puterea de a spune “NU”;

    Pentru a nu va deranja prea mult, mai sus, mi-am permis a va reda unul dintre articolele de pe blogul meu.

    Stiti care-i prb.: NICIUN liberal, dintre cei ce ma cunosc si care au accesat articolul, NU AU COMENTAT!!

    De ce???

    Sper sa imi raspundeti dvs. si, totodata, va rog insistent a reciti ultimele mele comentarii, fie de pe blogul meu, fie de pe al dvs, pentru o simpla impresie.

    Multumesc!

    P.S. – Si eu, ca si dvs., am crezut in L.O. Eu nu mai pot crede acum. Gresesc??????

  3. Dupa ce a fost numit prima data Director general GEICA (OMT nr.187/22.05.2007)a fost in permanenta fascinat de organigrama: a infiinta inca un post de director general adjunct ca unul singur nu facea fata, a mai infiintat doua posturi de consilieri ca unul nu-i era suficient, a infiintat si desfiintat sectoare, a mutat posturi dintr-o structura in alta fara sa aiba vreo fundamentare (tehinica, economica,juridica). La fiecarea Consiliu de Administratie se imbunatatateste organigrama, iti poti inchipui din 22.05.2007 pana acum …
    http://www.caa.ro/ro/About/index.html
    FRASIE ANDREEA ELENA DIRECTOR GENERAL ADJUNCT prin cumul de functii si DIRECTOR MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE este un alt om de incredere al lui GEICA FLOREA, sora ei FRASIE LOREDANA specialista in limbi straine este Sef serviciu Comunicare si Relatii Publice numita de curand. Un alt sfetnic de taina este RACATEJ DANIELA Sef serviciu Juridic (a recuperat-o de la Inspectoratul Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti-consilier juridic, purtator de cuvant) care cumulat si functia de DIRECTOR MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE l-a invatat pe GEICA cum sa-si aranjeze dosarul de pensie. Acum FRASIE ANDREEA ELENA DIRECTOR GENERAL ADJUNCT prin cumul de functii si DIRECTOR MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE a «albit» dosarul la «Nufarul» daca a iesit scandal. IRINA ILIESCU inspector aeronautic (stewardesa) in DIRECTIA OPERATIUNI ZBOR este si DIRECTOR GENERAL ADJUNCT prin cumul de functii este mana dreapta a lui GEICA FLOREA este si ea sefa sefilor ei, maestra in manipularea oamenilor. HRISTU MADALINA, Consilierul personal/sefa de cabinet a dl. ministru LUDOVIC ORBAN este in prezent si consilierul lui GEICA FLOREA la AACR (fost referent/inspector de specialitate in Directia de Safety si Calitate, fost Sef Serviciu Comunicare si Relatii Publice la AACR) si membru in Consiliul de Administratie la SNCFR Calatori.

  4. @everybody: interesant sirul asta de delatiuni despre Geica, venit de pe acelasi ip, dar nu sunt nici procuror, nici ministru de specialitate, nici premier.

  5. Stimate domnule Victor Ciutacu,
    Suntem aceeasi generatie si indraznesc sa cred ca avem aceleasi repere morale. Doctrina liberalismului (politic, economic, social) probabil nu a fost aplicata corect, ori a fost gresit inteleasa sau au fost probleme de comunicare cu electoratul. Nu puteti substitui justitia su guvernul dar aveti capacitatea de a informa, sunteti un formator de opinie respectat. Mesajele nu sunt delatiuni, sunt adevaruri care in nenumarate randuri a fost semnalate d-lui Ludovic Orban dar nu a luat nicio masura. La fel si d-lui Antonel Tanase si membrilor din Consiliul de Administratie al autoritatii aeronautice. A fost un fel de dialog al surzilor. Cine doreste sa compromita doctrina si valorile liberale? Acestea sunt valorile promovate si sustinute de liberali? … Geica a dat, mai are de dat niste tunuri: achizitii, investitii, si altele, la preturi, valori mult mai mari, contracte paguboase.
    http://www.catavencu.ro/pensionarul_geica_isi_ia_avion_de_7_000_000_de_euro-3410.html
    “primul” pilot al tarii Incident: Tarom B73G at Istanbul on Oct 15th 2008, overran runway
    http://www.catavencu.ro/s_a_furat_cea_mai_mare_pensie_din_romania_de_la_noi-3581.html
    Dl. Ludovic Orban nu poate fi impertial, obiectiv atata timp cat Hristu Madalina este consilierul personal/sefa de cabinet a dl. ministru Ludovic Orban este in prezent si consilierul dl. Geica Florea la AACR (fost referent/inspector de specialitate in Directia de Safety si Calitate, Sef Serviciu Comunicare si Relatii Publice la AACR.)
    http://www.catavencu.ro/cum_se_joaca_madalina_cu_stampila_lui_orban-3673.html
    Scuzati indrazneala.

  6. @Lorelei: poate ca suntem aceeasi generatie, dar ceea ce faceti dvs. arata deja a obsesie anti-cucoana aia. exista suficiente institutii ale statului unde puteti sa depuneti plangeri impotriva ei, a lui Orban si a cui vreti, dar blogul meu nu-i avizierul cu banditi. cat despre obsesiile Catavencilor anti-Orban, sa presupunem ca stiu ce e-n spatele lor si nu ma misca defel.
    @COSTI: nu mi-am fauct icoana vreodata din Orban. l-am aparat cand era linsat mediatic si atat. daca face tampenii ca ministru, sa si le asume si sa raspunda pentru ele.

  7. Domnule Ciutacu,
    Nu vi se pare ciudat ca Orban sacrifica si imaginea lui si a PNL pentru un Geica. Vorba lui Radu Tudor daca era si nevinovat trebuia mutat, eventual la TAROM ca tot se plange Barla ca nu are piloti, ca sa scape el si implicit PNL de acest tsunami declansat pe pensii si venituri enorme. De la Geica au plecat in avalansa toate problemele guvernului si a PNL. Nu numai ca Geica este vinovat dar este si penal. Chiar si persiflarea premierului cu alba/neagra a demisiei le face rau tuturor penelistilor, s-au dus la vale in sondaje. E hilar ca Geica este bolnav, dar ce doamne iarta-ma a patit, a facut VINOZA sau WHISKYOZA. Nu vedeti ca nu are demnitate in el a stat pitit si nu a comunicat cu nimeni, iesea pe usa din spate a AACR ca sa nu dea ochii cu nimeni. Daca era nevinovat iesea din prima zi si prezenta decizia de pensie si veniturile pe ultimile luni, cele de pe statele de plata ale AACR si TAROM. A facut scola pt. trecerea pe B-737 pe banii BLUE AIR, asta nu se cheama luare de mita indirect si grav conflict de interese pedepsite de codul penal.
    Cu deosebita stima.

  8. @Cetateanul Neturmentat: nu mai asteptati, fiindca, pe de o parte, nu i-am luat de suflet pe Orban si Geica, respectiv, pe de alta parte, sunt suficienti procurori platiti de la buget in tara, iar eu n-am veleitati de acuzator.

  9. Ce merite are acest GEICA pentru ca revocarea din funcţia de director general al AACR să fie aşa o mare problemă pentru domnul ministru al transporturilor? O atât de lungă tergiversare este inimaginabilă, incredibilă şi lipsită de cel mai elementar bun simţ! A!!! Cred că am înţeles! Pe lângă interesele politice, mai ales acum în preajma alegerilor când banul este mai mult decât la rang de cinste, cerinţele pentru ocuparea unui post de director general (dar şi secretar de stat sau ministru) cum ar fi: lipsa de educaţie, atât pe plan profesional cât şi pe plan social (mă refer la cei 7 ani de acasă), lipsa bunului simţ, mârlănia în toată splendoarea ei, talentul de a desconsidera şi discrimina oamenii (întărâte-i drace ca noi să ne vedem de treabă nestingheriţi!), şmecheria fără limite, talentul de a eluda legea şi de a scăpa basma curată (asta doar pentru cei foarte, foarte deştepţi (dar chiar şi ei o iau în barbă), ceea ce în situaţia lui GEICA nu este cazul), arta de a profita şi câştiga de pe urma oricărei investiţii/ tranzacţii făcute de instituţia pe care o păstoreşte sau din BVC al acesteia şi alte talente pe care funcţia le scoate la iveală, sunt criteriile cele mai apreciate! Este “cel mai bun” director general pe care l-a avut AACR, din toate timpurile! Au trecut deja 3 săptămâni de când CORPURILE de CONTROL şi alte autorităţi fac fel de fel de cercetări legate de GEICA! A trecut aproape o lună de când mass-media aduce în atenţia publică abuzurile lui GEICA ca director general, pilot, consilier etc. Dacă raportul de control este întocmit de CORPUL de CONTROL al ministerului transporturilor, există suspiciuni asupra acurateţei conţinutului (a nu se uita că acest organism a mai fost o dată desfiinţat pe când se afla, unde credeţi? Tot la AACR! Dacă tot i-a solicitat lui GEICA demisia, de ce nu a trimis primul ministru Corpul de control al Guvernului?) Are în vedere acest CORP de CONTROL al ministerului că AACR nu are statut de operator aerian (a se vedea HG 405/1993) şi că personalul AACR care execută inspecţii în zbor la operatorii aerieni nu are ce căuta la manşă (l-a văzut o lume întreagă pe GEICA în aeronava B 737 Hunedoara pe postul de comandant, halal comandant! – de aici şi conflictul de interese)? A realizat CORPUL de CONTROL şi INSPECŢIA MUNCII că personalul AACR, provenit de la operatori aerieni sau companii aeriene (pensionari sau activi), de îndată de au fost angajaţi la AACR şi-au pierdut calitatea de personal navigant ceea ce înseamnă că Legea nr.223/2007 nu produce efecte asupra acestora în cadrul AACR? Au remarcat aceste 2 instituţii că normele de aplicare ale acestei legi (aprobate prin ordinul ministrului transporturilor OMT nr.1064/2007) nu respectă legislaţia de întocmire a legilor/normelor de aplicare din România şi că, în mod intenţionat, în textul normelor a fost introdusă noţiunea “regii autonome”, noţiune care în textul Legii 223/2007 nu există? Oare cine a fost vicleanul din grupul de întocmire a normelor care a făcut această şmecherie? Să fie cumva IRINA ILIESCU care, mânată de o dorinţă acerbă de ascensiune profesională, a uitat nu numai tot ceea ce învăţat pe la înaltele şcoli absolvite (CV-ul acesteia poate fi citit pe site AACR, Despre noi, Directori AACR), dar şi educaţia, bunul simţ şi tot ceea ce am enumerat mai sus, comportându-se cu subalternii săi, o parte directori cu state vechi, (în prezent este director adjunct AACR, e adevărat, prin cumul de funcţii) ca femela gibon siamang care prin marele său strigăt doreşte să fie convingătoare şi să-şi menţină drepturile! [“O caracteristică mai specială a gibonilor este “cântecul”. Orice gibon ce trăieşte în colectiv trebuie sa cânte. Zilnic, sau la câteva zile, ei cânta, de cele mai multe ori în zori. Cântecul poate dura de la câteva minute la 2 ore, iar animalele cânta în duet (masculul şi femela), în cor (când li se alătură şi alţi giboni) sau solo. Când un gibon cânta solo, el se urcă în vârful unui copac pentru a interpreta, iar când ajunge la punctul culminant al “ariei”, sare din ramură în ramură.” ? Orice asemănare este întâmplătoare!] Şi aceasta ar trebui să demisioneze, ca şi ceilalţi giboni din grup! (se ştiu ei!!!). Se aşteaptă cu mare interes rapoartele CORPULUI de CONTROL şi al INSPECŢIEI MUNCII, dar şi rezultatul verificărilor ANI. Durează cam mult, domnilor! Ce merite are acest GEICA?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.