Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Aritmetica, pokerul, Netul, starea vremii

Aritmetica, pokerul, Netul, starea vremii

Mai bine de-o zi, eu n-am avut blog, iar voi unde citi şi comenta. M-am manifestat, cât am putut, pe site-ul ziarului şi, dincolo de previzibila cădere a moţiunii, am remarcat că, după 20 de ani, ne-am întors de unde am plecat, dacă nu chiar mai rău. Altfel, sunt câteva lucruri despre moţiune şi context pe care aş vrea să le subliniez aici postfactum, după ce, în mare, am mai făcut-o şi la tv antefactum.

– Când vrei să atragi parlamentari ai puterii de partea ta la vot şi n-ai ce să le oferi concret la schimb (demagogul Boc bate câmpii agăţându-se de o declaraţie neinspirată ca formulare a lui Ponta), nu anunţi niciodată că faci anticipate în juma de an şi nici nu promiţi solemnă că pui procurorii pe ei după ce te instalezi.

– Când joci tare mediatic, anunţi, aproape din oră-n oră, ca o implacabilă clepsidră, că ai mai câştigat un parlamentar oranj de partea poporului şi îţi acuzi aliatul politic de conjunctură că stă în studiouri în timp ce negociezi răsturnarea regimului, înseamnă că nu vrei să împarţi victoria. Atunci nu încerca să împarţi înfrângerea.

– Când ai Net la liber şi vezi că se anunţă frig şi ploaie, plus că ştii că n-ai cum să aduci 80.000 de oameni în Bucureşti (peste 40 de autocare de fiecare judeţ e, hai să spunem, aproape imposibil), să mergi în piaţă şi să răcneşti că mint jandarmii că nu-s 100.000 de oameni te pune într-o postură politică şi organizatorică jenantă.

– Când nesimţirea guvernanţilor şi sărăcia scot din case jumătate din cât a adunat AC/DC (sau cât a strâns Ozzy) la o medie între 50 şi 100 euro biletul, înseamnă că poporul suveran ori nu-i suficient de înfometat, ori e prost fără de leac, ori e resemnat şi îşi merită soarta. Măcar psihoza generală a făcut ca lipsiţii de ocupaţie să-şi lase maşinile acasă şi, cu ocazia asta, s-a putut circula în satul cu miniştri…

P.S. Vizionarul mogul Patriciu a ajuns să dea juma de kil de cartofi la un ziar cumpărat. Asta-i victoria supremă şi definitivă a Cartienilor asupra presei!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

62 thoughts on “Aritmetica, pokerul, Netul, starea vremii

  1. Şi iaca aşa se mai puse de-un mare fâs! Nu-i nimica pierdut! Încă am rămas suficienţi (fraieri) cetăţeni în ţărişoară. Altfel, pe cine-ar mai lua Dracu’?

  2. Pana mai alaltaieri, micutul BOC ma deranja foarte rau – ca o pietricica in pantof. In ultimul timp, devenind si mai mic, ma deranjeaza insuportabil de rau – ca un fir de nisip in prezervativ.
    Ce sa fac, sa schimb pantoful cu prezervativul? Sau invers?

  3. daca e adevarat cu cei 10+ ,apoi zic ca: l-au facut pe Ponta la pielea goala !Tare-n gura,da ca fularul in rest.Crin e mult mai circumspect. O fi bine,o fi rau !?

  4. Eu cred ca nu a fost coordonare cu PNL .
    Dupa parerea mea , Victor Ponta ar trebui sa inteleaga ca are mai mult de castigat daca se asocieaza cu PDL , si formeaza un fel de alianta DA , alianta care este o alternativa credibila la guvernare .
    Numai o alianta credibila la guvernare poate determina electoratul sa iasa la vot .

  5. Eu cred ca ar fi fost mult mai mulți dacă nu se baga Ponta cu PSD-ul lui printre manifestanți. Cred că ar fi iesit și bucureștenii la miting, bucuresteni care doar prin posturile bugetate sunt peste 100.000, dar nu au vrut să se alieze la o mișcare de stradă acaparată politic.
    Și mai cred că intenționat a fost acaparată politic, tocmai pentru a iesi un fâs. Mai cred de asemenea că intenționat au fost chemați oamenii în stradă de dimineață, pentru ca până la ora votului să se plictisească și să plece pentru același rezultat.
    Cine e nebun să se apuce de guvernare acum in prag de iarna, fără bani si cu FMI-ul pe cap. Opoziția va trebui să lase guvernul ăsta să pice singur, dacă nu e in stare să deosebeasca un miting sindical de protest de un miting electoral.

  6. statul suveran este prost fara limite, aceea este varianta corecta 🙂

    suntem degeaba pe pamantul asta!

    succe Victor Ciutacu

  7. ca n-a fost coordonare, ca a fost psd-ul de vina, ca ponta a purtat sosete flausate, ca a fost ploaie, ca a fost miercuri sau ce zi a fost, ca a fost ziua lui gigel…tot atitea motive pentru a se bate cimpii pe tema unui miting care, din pacate, nu e in gena rominilor. pai rahatilor astora de romini care rezoneaza cu tot felul de subiecte infecte sa le ceri sa faca greve, mitinguri, proteste? mai bine sparg seminte comentind cum face caca becali si isi masoara mintea dupa penisul lui cristea.
    pina la urma, bucurestenii sint, in privinta optiunilor de vot, cei mai penibili cetateni ai rominiei (ii mai adaug si pe timisoreni); ei au fost cei care au dat tonul aliantei cdr, ei au fost cei care i-au votat pe lis, halaicu, basescu la primarie, ei sint cei care se tot caca pe ei ca sint de sorginte liberala pe cind stau cu pantalonii cirpiti in cur. e in bucurestiul asta o navala de liberalism si antisocialism de zici ca toti locuitorii au fost luptatori de gherila, de parca nu orasul asta a fost privilegiatul sistemului comunist.
    da’ ei sint inteligenti, nu se aliaza cu psd-uri, sindicate, ei filosofeaza cu plesu si isi minjesc trupul cu alifiile lui liiceanu.
    nici provincia nu e departe, dar parca nu se lasa asa de tirita in orice suvoi politicianist.
    clar, a doua varianta e cea care a functionat: “ori e prost fără de leac”.

  8. pentru valentin care nu intelege de ce o minge trebuie sa fie rotunda si nu patrata: si ce daca era vanghelie in fata unui miting si ce daca geoana s-a dus cu doua zile inaintea alegerilor la vintu (valentine, tu nu ai baut niciodata o bere inainte de a face pipi?), ce daca psd era implicat in marsul ala? cam cita istorie stii bre basistule (iti spun eu, esti basist sub acoperire, esti din ala de nu poate fi recuperat)? cita carte crezi ca avea dan iosif, nica dan sau ceilalti revolutionari din “89”, cei care ti-au oferit pe tava posibilitatea de a-ti manifesta prostia? dar tu esti imaculat, virgin social, te bati in taifasuri de apartament incercind de a ingina trei vorbe. sa-ti mai zic ceva, esti chiar mai vinovat ca l-ai votat pe basescu in 2004 decit daca l-ai fi votat acum. faptul ca un golan te-a pacalit, spune multe despre capacitatea ta de a sintetiza ceea ce se intimpla in jurul tau. vezi sa nu-ti traga astia presul de sub picioare!

  9. Ponta este si va fi inca mult timp legat prin cordonul ombilical de “Maître” Adrian Nastase.
    Ca sa nu supar pe cineva, e de ajuns sa vizionati un talk-show in care sa participe tandemul Ponta-Nastase si, apoi, o aparitie individuala a sefului P.S.D..
    E “jenibil” totusi, sa il citeze, sfios, pe mentorul sau politic, Adrian Nastase, chiar de fata cu acesta, live pe TV si mai apoi, cu prepotenta, in aparitiile individuale, sa schimbe situatia precara a proletariatului.. “sa se gandeasca la tarisoara lui, la Romania,.., la viitorul ei.”
    Dilema:
    a)Victor Ponta e un politician abil si sub masca docilitatii face uz de influenta lui Nastase in P.S.D.( Fa-te frate cu necuratul pana treci puntea!)
    b)Victor Ponta e un politician manevrabil, “camuflaj, paravan si scut” pentru actiunile eruditului Adrian Nastase.
    c)Victor Ponta si Adrian Nastase, sunt ambii iuti de glagore ..”scornaci” si pregatesc un scenariu similar Basescu-Stolojan, alegerile 2004.
    Oricum ar fi, e “nasolie”! Ne trebuie alte partide, alti candidati, alte personaje! Ne trebuie o “primenire”…

  10. trist si totusi adevarat. stagnam de 20 de ani si se pare ca vom mai stagna. inca 20? doar? incep sa imi pierd rabdarea, optimismul- pe asta nici nu stiu daca l-am avut vreodata. dar… asta e. ce sintagma nenorocita. ce ne lasam sa cadem in penibil. stam. incepe sa imi fie rusine cu tara mea, cu nivelul meu de cultura, sa ma simt batjocorit-abia acum realizez ca sunt bataia de joc a alesilor neamului. pentru ce? intrebatii pe ei, eu nu inteleg de ce trebuie sa fiu tratat asa. de ce sa imi promiti cand nu ai nici cea mai vaga intentie sa te ti de promisiune? puterea obisnuintei? cred ca da. si nu mai diger, nici eu, nici tu, dar…. asta e. ce ne-a batut Dumnezeu pt crima de craciun. ma rog sa fi avut dreptate Brucan- la ce am ajuns sa ma rog, trist. o noua motiune, aceeasi notiune- am fript poporul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.