Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Aritmetica, pokerul, Netul, starea vremii

Aritmetica, pokerul, Netul, starea vremii

Mai bine de-o zi, eu n-am avut blog, iar voi unde citi şi comenta. M-am manifestat, cât am putut, pe site-ul ziarului şi, dincolo de previzibila cădere a moţiunii, am remarcat că, după 20 de ani, ne-am întors de unde am plecat, dacă nu chiar mai rău. Altfel, sunt câteva lucruri despre moţiune şi context pe care aş vrea să le subliniez aici postfactum, după ce, în mare, am mai făcut-o şi la tv antefactum.

– Când vrei să atragi parlamentari ai puterii de partea ta la vot şi n-ai ce să le oferi concret la schimb (demagogul Boc bate câmpii agăţându-se de o declaraţie neinspirată ca formulare a lui Ponta), nu anunţi niciodată că faci anticipate în juma de an şi nici nu promiţi solemnă că pui procurorii pe ei după ce te instalezi.

– Când joci tare mediatic, anunţi, aproape din oră-n oră, ca o implacabilă clepsidră, că ai mai câştigat un parlamentar oranj de partea poporului şi îţi acuzi aliatul politic de conjunctură că stă în studiouri în timp ce negociezi răsturnarea regimului, înseamnă că nu vrei să împarţi victoria. Atunci nu încerca să împarţi înfrângerea.

– Când ai Net la liber şi vezi că se anunţă frig şi ploaie, plus că ştii că n-ai cum să aduci 80.000 de oameni în Bucureşti (peste 40 de autocare de fiecare judeţ e, hai să spunem, aproape imposibil), să mergi în piaţă şi să răcneşti că mint jandarmii că nu-s 100.000 de oameni te pune într-o postură politică şi organizatorică jenantă.

– Când nesimţirea guvernanţilor şi sărăcia scot din case jumătate din cât a adunat AC/DC (sau cât a strâns Ozzy) la o medie între 50 şi 100 euro biletul, înseamnă că poporul suveran ori nu-i suficient de înfometat, ori e prost fără de leac, ori e resemnat şi îşi merită soarta. Măcar psihoza generală a făcut ca lipsiţii de ocupaţie să-şi lase maşinile acasă şi, cu ocazia asta, s-a putut circula în satul cu miniştri…

P.S. Vizionarul mogul Patriciu a ajuns să dea juma de kil de cartofi la un ziar cumpărat. Asta-i victoria supremă şi definitivă a Cartienilor asupra presei!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

62 thoughts on “Aritmetica, pokerul, Netul, starea vremii

  1. Am castigat un nenorocit de pariu…cu atat m-am ales eu cetatean si milog(ca doar asa a zis Boc)dupa toata aiureala asta cu motiunea.Ai dreptate cu Ponta si eu am spus ca nu-mi inspira incredere,avem,noi ca natiune o problema grava si careia nu ii intrevad solutionarea,cel putin nu intr-un timp convenabil.Da, natia este resemnata si cu precadere proasta.Imi pare rau ,dar asta e.Cand stai in casa si te uiti dupa perdea,te mai poti plange de ceva?…Cum am mai spus si alta data eu cred ca suntem defecti…Cat despre kilu’ de cartofi…(vorba vecinului meu) harasel…

  2. Astept promotia cu cartofi prajiti ca sa-i cumpar ziarul. Promit sa iau si sosul tot de la el.

    Poporul suveran nu-i deloc “infometat”: “romanul se descurca”. Are “la tara”, face “combinatii”, “strange cureaua” si “se propaseste”. Cei care sunt cu adevarat infometati nu mai au resurse sa se revolte. Ce pot sa faca niste oameni distrusi de saracie, mizerie, umilinta si teroare? Puneti-va in locul lor: supravietuiesc cu covrigi si paine veche, traiesc vesnic in frica si teroare (crescuti in lipsuri si frica, terorizati de mici de parinti, de scoala, de copii celor cu bani, etc), sunt dresati sa se tarasca pentru ca doar asa pot apuca ziua de maine. Vine cineva sa-i scape cand ii joaca-n picioare jandarmii?! Ce-ar putea ei sa faca?! Credeti ca sunt atat de prosti incat sa nu realizeze ca orice demers este inutil? Nici macar nu-si bat capu’ astia din “opozitie” sa le ofere un miraj: mancare si adapost gratis, impartirea averilor confiscate, “lupta de clasa”, ceva care sa-i mobilizeze cat de cat… Dupa tragedia legionarilor lui Codreanu, esecul din ’89 si cel al miscarilor din Piata Universitatii, ideea de miscare de strada a fost compromisa definitiv in Romania. Nu mai visati la asta: s-a dovedit ca este o prostie de prea multe ori ca sa mai putem sa ne entuziasmam pentru asa ceva. Statul va invinge intotdeauna, statul terorist roman va zdrobi orice revolta a sclavilor. Nici dupa rascoala lui Spartacus si inabusirea ei in sange nu s-a mai pus problema unui fenomen asemanator in lumea romana!

  3. Ma prapadesc de ras si de bucurie pt ca am reusit sa sa plec dintr-o tara de adormiti. Romanii nu isi iubesc parintii si bunicii, parintii nu isi iubesc copii ,familiile nu exista,normal ca sunt si exceptii dar foarte putine. Somn usor Romania

  4. “demagogul Boc bate câmpii agăţându-se de o declaraţie neinspirată ca formulare a lui Ponta”

    Si eu am inteles ca “indivizii” cu care-a batut palma Ponta “au primit ceea ce au vrut să primească” de la PDL , nu de la PSD. Dar trebuie sa recunoastem ca are un stil de exprimare prea ambiguu pentru un sef de partid (si pentru un jurist). Nu-i prima data cand o comite: dupa alegerile prezidentiale , recunostea ca “PDL-ul a avut un sistem (de furt) mai bun decat al PSD” 🙂
    Inaintea congresului PSD din primavara , i-ai atacat dur pe candidatii Nastase si Mitrea (mi se pare ca le cereai sa faca “ciocu’ mic”) incercand sa-l sustii pe Diaconescu. Din pacate , s-a dovedit ca aveai incredere (ca si mine , de altfel) intr-o sluga bine camuflata a lui Basescu. Asa ca , dupa ce l-am vazut la treaba pe Ponta , in conditiile de astazi , Nastase ramane singura optiune viabila pentru conducerea PSD.

  5. Nu a fost deloc o surpriză pentru mine, căderea moţiunii. Dar tot am rămas pe gânduri după ziua de ieri. De fapt, mă uitam la emisiuni şi nu înţelegeam de ce au loc. Chiar, ce sens au emisiunile astea ? Vouă, realizatorilor lor, vi se pare că aveţi şi rezultate? Mircea Badea de mult timp spune că îi vine să renunţe, pentru că vede ce e în jurul nostru. Noi toţi vedem asta.

    L-aţi adus pe Mircea Toader ieri în studio? Eu cred că sunteţi superoameni, şi nu glumesc deloc. Nu voi înţelege niciodată din ce aluat sunteţi făcuţi voi, jurnaliştii, şi spun clar “jurnaliştii”, de puteţi rezista lângă asemenea specimene.
    Îi aduceţi şi pe alţii ca el, că vă amendează CNA-ul, care aud că, în curând, va fi şi mai portocaliu. Sau cel puţin aşa se vrea.

    Cartofi cu ziar? Păi ce, vrei să se dea cărţi? Şi şcoala românească să scoată altceva decât tâmpiţi? Hai să fim serioşi! Cum, viitorii votanţi să înveţe să gândească?

    Nu sunt foarte coerentă acum, că mi-e prea lehamite. Pentru “cine” citeşte, să ştie, totuşi, că-mi revin repede.

  6. Despre motiune n-am ce dracu’ sa mai zic, atata timp cat imi era clar de mai mult timp ca Ponta n-are niciun gand sa dea jos slugile Satanei. S-a prins intrun joc de imagine de doi bani si sunt convins ca Nastase si Iliescu jubileaza la fiecare greseala a ‘carlanului’. Ce ne facem acum si cu celalat, Crin pe numele lui de mirean, ca s-a apucat si asta acum sa anunte mare motiune… Iar Ponta i-o da din nou la bot, spunand ca vor semna si ei, dar ca oricum n-are nicio sansa… Astia sunt tampiti? Adica, fac ce fac si nu-s in stare sa capitalizeze dupa urma dezastrului Bocilor!
    Cat despre Patriciu si cartofii lui, eu sincer nu l-as acuza deloc pe Ecrivain. Adica, a tunat si i-a adunat. Sau, poate nu intelegem noi miscarea geniala a lui Patriciu, ca doar asa a facut catralioane, cu idei spectaculoase, doar n-a furat nimic de la stat, nu?!

  7. “[…]
    înseamnă că poporul suveran ori nu-i suficient de înfometat, ori e prost fără de leac, ori e resemnat şi îşi merită soarta.
    […]”
    victore, victore… poporul suveran a evoluat, la fel si miorita, acum baciul moldovean pastoreste o oaie gonflabila, anatomic corecta.
    baciul ungurean… a capatat locuri in parlament, iar baciul muntean s’a repliat pe linga doamna cea ud(a_si)rea… ce naiba esti copil asa, zau?!?

  8. Era pacat sa nu fie Ponta de vina ca slugoii pdl sunt niste lasi…
    Las-o drac’ Ciutacule…

  9. ‘poporul suveran ori nu-i suficient de înfometat, ori e prost fără de leac, ori e resemnat şi îşi merită soarta’

    Poporul suveran, dle. Ciutacu, stie ca nu exista o alternativa. Au fost toti la guvernare: PSDisti, CDRisti, PNListi, PDListi. Rezultatule sunt similare, aceeasi Marie cu alta palarie.

    Poporul suveran a fost mintit de prea multe ori ca sa mai inghita galusca ‘miscarilor sociale’.
    Marea Schimbare pe care o asteptam de 20 de ani nu poate avea loc decat de jos dar nu sub aceasta forma a ‘miscarilor populare’.

    Incercati sa nu mai dati mita, incercati sa nu mai luati mita, cand drepturile sunt incalcate, nu plecati capul (c-asa e Romania) ci luptati pentru ele. Cu astfel de pasi, chiar daca sunt mici, vor avea loc schimbari.

  10. @Diego: nu, maica-mea mare – Dumnezeu s-o ierte! – e de vina. ea a anuntat din ora-n ora cati pedelisti a mai convins sa tradeze. aici nu-i vorba de vina sau ne-vina, e o constatare ca, daca te dai falos fara sa ai minime garantii, te faci grandios de cacat; indiferent cum te cheama…

  11. As avea de adaugat o chestie la: “când vrei să atragi parlamentari ai puterii de partea ta la vot şi n-ai ce să le oferi concret la schimb (demagogul Boc bate câmpii agăţându-se de o declaraţie neinspirată ca formulare a lui Ponta), nu anunţi niciodată că faci anticipate în juma de an şi nici nu promiţi solemnă (IN PUBLIC) că pui procurorii pe ei după ce te instalezi.” Ca de promis, e bine sa promita in fata lui D-zeu. E pacat ca el promite NUMAI in public. Mi-e simpatic Ponta cu istoria lui de procuror si poate ca as fi mai deschisa si la PSD acum ca cica s-a democratizat partidul, dar sa fim seriosi, textele cu “facem salariile la loc” sunt o gluma proasta si cred ca n-au inteles care e target-ul lor mai nou. Cat despre numarul manifestantilor si numarul bugetarilor prezenti in Bucuresti, vroiam sa mai remarc in alta ordine de idei daca s-a gandit cineva vreodata ce capacitate de productie are Guvernul cu 1,4 milioane de angajati ori 8 ore de lucru pe zi, adica 11 milioane de ore de lucru pe zi! Pai cu asa o cantitate de munca s-ar putea muta Carpatii din loc! Nu ar fi buna ca masura anticriza sa ii scoata mai ales pe aia pusi in functii prin politic sa dea cu bidineaua pe pomi primavara, sa dea cu matura pe bordurile lui Videanu, sau la modul mai serios vorbind sa ofere de ex. gratuit servicii de secretariat si contabilitate micilor intreprinzatori, consiliere juridica fiscala financiara samd, ca tot is toti juristi si economisti?

  12. ma asteptam ca motiunea sa nu treaca deoarece suntem un popor de lasi, prosti si ignoranti. ieri, ora 8.30 in cartierul militari, la lujerului asteptam sa traversez si am vazut cum intrau in Bucuresti autocarele cu grevisti. ceea ce m-a uimit a fost faptul ca bucurestenii ce asteptau sa traverseze (destul de numerosi) nu au reactionat, se faceau ca nu observa protestatarii care se agitau in autocare, care incercau sa stabileasca un contact vizual si nu numai cu cetatenii capitalei. unde au fost ieri bucurestenii? de ce le-a fost rusine sa fraternizeze cu protestatarii?

  13. Haideti trageti in Ponta pentru ca a pierdut… Asa cu Geoana, asa cu Tariceanu… cine pierde sa-l ia dracu…Daca iesea bine il aplaudam toti…:(( poate ca ne meritam presedintele

  14. Toate observatiile sunt (aproape) corecte. Aproape pentru ca sunt facute gandind pe termen scurt.

    Mie imi este clar de prin vara ca PSD-ul gandeste pe termen lung si asta-i metoda lui de a “scapa” de aiurelile liberale de prin presa cu “opzitia unita” si “sa facem guvernul cu Stere prim-ministru”.

    PSD-ul nu vrea sa dea nimic din ceea ce crede el ca poate obtine la alegeri, iar PNL-ul vrea prea mult fata de cat ar obtine la aceleasi alegeri. De aici jocuri de glezne, replici seci, metafore izbutite sau nu, guverne din umbra cu necunoscuti, programe de guvernare intinse pe sute de pagini.

    Eu fiind mai pesimist de felul meu n-am visat niciodata la caderi de guverne si (re)suspendari de presedinte asa ca nu-mi ramane decat sa sper ca macar atunci cand s-or schimba lucrurile schimbarea sa fie atat de clara incat sa-i mature pe toti oportunistii astia portocalii, pana la ultima femeie de serviciu angajata pe pile politice in cine stie ce regie autonoma.

  15. Sa mai iasa oamenii in strada , pentru ce ?

    -au iesit in ’96 cu speranta ca vor zbura fostii comunisti si cei nouveniti vor schimba intr-adevar ceva, si… taranistii au venit in gumari si ciorapi de lana si au plecat superbogati,i-a durut in fund de romani.

    -au mai sperat in 2004 inca o data ca se va schimba si cineva va face in sfarsit dreptate au luat o m..e mai mare decat cea din 96
    Acum pentru ce sa iasa , nu i-ati vazut la congres pe PSD-sti cum susoteau intre ei parca se vedeau deja la conducere calare pe ciolan
    Pana in momentul in care nu apar cativa lideri
    care sa aiba intr-adevar credibiliate si sa inspire increder lumea nu va mai iesi in strada
    Cum sa iasa in strada cand in fruntea marsului s-a plantat “Vanghelie” cel cu 4 clase , cel care anul trecut ii ameninta pe toti ca ii baga la racoare cu doasarele de la 2 si un sfert.

    Intr-adevar e groaznic ce avem acum pe cap dar totusi care este alternativa ?
    Ca o caut de inainte de turul 2 la prezidentiale cand n-am mai fost la vot fiindca Basescu m-a pacalit doar in 2004 n-o mai putea face inca o data ,iar Geoana cu prostia lui (vizita de la Vantu cu 2 zile inainte de alegeri) nu mi-a mai lasat sansa sa-l votez ,pur si simplu n-am putut ,imi insulta inteligenta

  16. Ciutacule, de obicei eu sunt ala care te injur iar tu-mi stergi comentariile de pe blog.
    Ei bine, de data asta zic ca ai dreptate – Ponta e absolut jenant. Se vede clar ca sobolanul tocilar n-a jucat poker niciodata – adica si cand blufezi, trebuie s-o faci cu cap, nu ca prostalaul

  17. Unchiul Sam zice ca nu-i frumos sa nu-i mai lasam pe bancheri sa isi bata joc de noi, furandu-ne mai rau decat niste camatari de Ferentari.

    Poate ca unii au uitat, dar Hitler a facut cariera tocmai pe acest format. Stie cineva cand incepe razboiul mondial 3 ????

  18. De acord cu tine intru totul. Este de subliniat cinismul cu care cei din PSD au jucat rolul (neconvingator pt. cei care au analizat mai atent situatia). Sa te joci cu sperantele atator oameni care cred ca psd-istii chiar vor sa guverneze la ora asta, cand vine frigul, intretinerea,ratele la banca din salarii mici etc. este cinism. Mai convingatori erau daca veneau in fata oamenilor si ziceau ca au atatia parlamentari si toti din PSD vor vota pt. plecarea guvernului. Ii apreciez mai mult pe pnl-isti care au fost mai sinceri si s-au limitat la voturile lor.
    A fost un joc de glezne al psd-istor dar se vedea ca le tremura picioarele ca ar putea sa vina la guvernare pe praful asta.
    Oare psd-istii chiar cred ca oamenii le vor da la anul peste 50% daca vor fi anticipate? Iluzii.

  19. victore, eu tara ca Romania nu am mai vazut….
    mi-a ajutat Dumnezeu sa plec din tara de cateva luni…si sincer nu imi este dor decat de o parte mica mica de familie…in rest NIMIC NIMIC NIMIC nu imi lipseste.. sunt masterand in anul doi si sunt nevoita sa ma plimb intre Romania si Anglia sa imi pot da examenele si sa ma dezleg de tot de Romania (numai scoala ma mai leaga de tara asta). ma uit absolut indignata de ce se intampla in Romania, cu poporul nu cu aia din conducere (nu stiu care ar fi cel mai jignitor cuvant pt asemenea oameni) si incerc sa imi conving familia sa plece din Romania pentru binele lor.
    iti admir curajul de a spune tot pe fata si-ti doresc toata bafta! numai bine domnule Ciutacu

  20. Victor, nu știu dacă poate fi presat Victor Ponta pe un anumit subiect. Și anume să încerci să smulgi aripile unui porumbel ce i-a ieșit din gura aia bogată. A zis că peste 10 parlamentari i-au strâns mâna la el în birou și au promis că vor vota moțiunea de cenzură.

    Aș dori să știu în calitate de om normal al acestei țări superbe, cine sunt cei peste 10 mâncători de rahat. Și vreau să aflu acest lucru în virtutea transparenței de care se tot vorbește, în virtutea însănătoșirii pieței politice și în virtutea unei doze de respect pe care o am pentru Ponta. Această doză o pot transforma în câteva secunde într-o mare oală cu lături în cazul în care nu va avea bărbăția să spună numele acelor indivizi. Nu ține vrăjeala „secreto-maniacă” sau faptul că, vezi Doamne, Ponta nu e vreun trădător ieftin, de duzină. Poate că nu e. Dar se transformă foarte repede tăinuind oameni care put de la mii de kilometri.

    Altfel, numai sănătate îți doresc!

  21. Bine că nu a trecut moţiunea! Când mă gândesc că ar fi scăpat atât de ieftin haita portocalie şi cei peste 5 milioane de guşteri care a adus-o la putere, mi se face păru’ măciucă (nu de-aia! 😉 )
    Vorba (uşor modificată) a ăluia de era să se înece cu broasca: Boc trebuie să rămână, românii nu au încasat-o destul, încă mai pot încasa. De acord!
    (Ce dacă-s masochist? 🙂 )

  22. Frate Victor, ma asteptam sa pui si intrebarea esentiala, nu ai pus-o. Poate nu e momentul?!

  23. Chestia asta cu iesitul in strada e buna dor ca sa intelegem cati si cu cine voteaza. Nu e necesar sa folosim vorbe mari pentru lucruri mici. Mentalitatea colectiva, puterea de intelegere a poporului este in concordanta cu vremurile pe care le traim. Cine da azi salamul, e bun. Maine o sa votam cu cine seamana cu noi. Normal ca un “bascar” ca Basescu o sa fie votat intr-o tara de bascari. Cine a iesit in strada ? Aici e paradoxul. Nimeni din convingere. A fost o actiune organizata, dar organizata prost. Cand o sa iasa lumea din convingere in strada, o sa vedem si altfel de oameni la miting, dar atunci o sa fie dezastru, pentru ca poporul roman se trezeste greu din adormire.
    Cata vreme Nastase, Geoana, Ponta si chiar Antonescu au ajuns la varf prin aceleasi metode ca si Basescu, nu se schimba nimic. Cata vreme o sa mai treaca pana sa intelegem ca nu e bine ? Au trecut 20 de ani si inca regresam. Nu criza e de vina. Criza nu a facut decat sa ne arate adevarata fata a “bunului trai”. Criza nu a facut decat sa se vada mai bine minciunile guvernantilor si incapacitatea Opozitiei. Cata vreme aduni voturile si le socotesti ca la piata, e clar ca Opozitia e la nivelul coanei Frosa care vinde legaturi de marar in piata.
    Care e greseala PSD-ului ? Pai Iliescu e greseala. Acum se culeg roadele unei politici de cretinizare a poporului.
    Care e greseala PNL-ului ? Abandonul principiilor de dreapta (nu ma refer la extrema dreapta asa cum o fac majoritatea).
    Care e greseala PDL-ului ? Niciuna. Ei merg pe mana Basescului si obtin in fiecare zi ce si-au propus. In fiecare zi jaful national devine mai evident, dar poporul inca nu intelege.
    De ce, toate astea ?
    Pentru ca romanul are, inca, mentalitate comunista. Astfel, Basescu spune ca-i de dreapta si aplica masuri confuze prin metode comuniste.
    Cum de merge treaba in alte tari (acolo unde merge) ? Cum gandesc socialistii sau liberalii in alte tari ? Altfel. Diferenta e ca metodele prin care se elaboreaza si se aplica o lege sunt altele. Din acest motiv socialistii si liberalii nostri se deosebesc radical fata de cei din tarile civilizate.
    La noi diferentele de mentalitate dintre PDL, PSD si PNL sunt de nuanta. Antonescu are scoala, Ponta e ascultator, Basescu e lipsit de scrupule, astea-s trasaturile definitorii pentru cei trei lideri, in rest e totuna.
    Cata vreme jurnalistii se vor complace in aceasta stare de lucruri si nu vor face un efort imens pentru formarea de opinie (nu doar cativa ca pana acum) lucrurile nu se vor schimba. Cat ne trebuie ca sa nu mai acceptam escrocii drept “oameni de bine”? Cat ne trebuie sa nu mai acceptam semialfabetii ? Zilnic suntem pusi sa alegem intre doua rele. Vantu sau Basescu, Boc sau Udrea, Iliescu sau Nastase, Adrian Paunescu sau Vadim, Bitman sau Gheorghe ? Nu e acelasi rahat ??? Nu pute la fel ???
    Daca nu vrem, macar s-o recunoastem. Da dom’le, nu ne dam seama care-i diferenta si ne este indiferent. Daca e asa atunci s-o recunoastem, nu sa dam vina pe Nea Ghita ca nu iese in strada. Daca iese in strada ce ? Oricum Opozitia nu e in stare sa-i sustina pe eventualii demonstranti.
    Nu e o dovada de lasitate ?

  24. ‘poporul suveran ori nu-i suficient de înfometat, ori e prost fără de leac, ori e resemnat şi îşi merită soarta’

    poporul suveran e prost fara leac si isi merita soarta pentru ca se vinde in preajma alegerilor pe galeti, chibrituri, zahar, ulei si poate 50 lei pe vot.
    si daca toate astea ar fi la pachet ce bine i-ar fi pentru o zi, dar le primeste pe rand la fiecare campanie si nu conteaza de la ce partid vine, cel care da un pic mai mult are votul sau.
    infometat si infrigurat e poporul suveran, da’ mai rabda si el nitel pana la urmatoarele alegeri ca poate va primi iar un chibrit si ii va tine de cald pana la urmatoarele alegeri sau va primi o punga de faina si ii va tine de foame.
    nu mai avem nici o sansa la supravietuire cu politicienii alesi de poporul suveran

  25. Probabil ca dupa parerea unora, Antonescu si Ponta ar fi trebuit sa foiasca in jurul lui Teo Trandafir si sa-i miroasa basinile ca sa o convinga sa voteze motiunea.
    Si noi sa mai si punem pariuri de pe margine.
    Da-o dracului si de motiune si de de uninominal si de electorat in definitiv.
    Bine ca s-a ales prafu’.

  26. Cetăţenii acestei ţări nu cred că protestele au vreun rost. Nu avem acest cult. Dacă te uiţi la protestatari vezi acest lucru şi vezi că o fac de formă. Ei nu sunt protestatari ci sunt o galerie. Problema e că într-o democraţie, protestul este singurul mod de luptă. Vântu zicea bine când zicea că populaţia trebue să pună presiune pe parlament. Cei care înţeleg acest lucru sunt foarte puţini.

    Badea e realist, perecepe realitatea foarte bine. Are dreptate că toate sforile sunt la băsescu. Dar întrebarea-i cum faci să-l “baţi” pe şefu haitei? Nu cum a facut opoziţia. Trebuie să ai un plan bun. Ponta n-a avut un plan, el a “cântat” o manea. La faza cu moţiunea Ponta a fost mai prostănac ca Geoană.

    Nu stiu dacă s-au facut studii în acest sens dar sunt sigur că nivelul de prostie la noi în România este invers proporţional cu nivelul nostru de trai. N-are cum să fie altfel. De aceea suntem săraci, avem profesionişti slabi în toate domeniile (mult prea mulţi comparativ cu vârfurile) şi habar nu avem cum să funcţionăm într-o democraţie.

  27. Ciutacu, esti genial!!! Ai dreptate, astia nu sunt in stare nici macar sa se organizeze, vai de motiunea lor! Se-nvart in jurul cozii ca niste pauni, se etaleaza public in toata splendoarea retoricii lor, dar concret nu sunt in stare sa faca ceva. Mai ai vreo asteptare de la ei?

  28. “Pleaca Dute Lasaneeee!” Asta da amuzament. 🙂 Cine le-a scris alora mesajele de protest? Vanghelie? Fiica cea mica a lui Base?

  29. Ceea ce scri aici denota ca sintem o natie de lasi,circotasi si nesimtiti.Gindim asa:Sa moara vecinu ca sa-i luam capra

  30. O sa se infurie” mamaliga” mai la primavara, cand unii o sa-si caute de lucru in strainatate( conform indicatiilor pretioase)iar populatia Romaniei o sa se mareasca doar cu expulzatii, viitori votanti de galeti…scuze… de nadejde, vroiam sa zic.
    Cum au antrenamentul facut in Parlamment( furt de voturi) nu o se le vina greu ca pdedeleu’ sa mai iasa o tura.Totul e posibil in Romania, astora nu le mai ajunge cascavalul, ne indatoreaza iar.Pe veci.
    Cine dracu’ mai are curajul sa intre la guvernare dupa jaful asta?
    Doar sa mai mareasca personalul la DNA si sa speram la o colaborare penala internationala eficienta, ca sa se mai recupereze ceva.

  31. Tradatorii sunt tradatori pina la cap.A avut dreptate Ponta. Si mi-a placut ca a vorbit ce trebuie.

  32. Ziua de ieri a fost halucinantă:oameni,multi oameni înfometati la propriu,umiliti de un regim cinic,manifestându-se cu puteri vlăguite în stradă,politicieni ai puterii cinici si stăpâni pe ei,având în mâini toate resursele si posibilitatea de a le aloca după bunul plac si interese,o opozitie dezbinată,naivă si parcă anchilozată,ca o muscă prinsă în plasa unui păianjen,în final învinsă.Totul relatat non stop la diferite posturi tv.în mod partizan,în functie de culoarea preferată.Si în final,nimic,vid,gol,…urmând ca a doua zi totul să reînceapă.Jalnic si parcă fără sfârsit.

  33. @Mihai
    Nu te supara, dar grevele francezilor au ajuns sa fie ceva obisnuit si nu prea obtin nimic. Au facut greve si inca mai fac impotriva schimbarii varstei de pensionare. Legea oricum s-a votat fara sa tina cont nimeni de greve. Nu chiar asa cum se vede la TV. Cum ne-a marcat Ceausescu pe noi romanii, i-a marcat si Mitterand pe francezi. Crede-ma ca grevele la francezi nu schimba aproape nimic. E apa de ploaie, marfa pentru TV. Cam peste tot in lume guvernantii s-au obisnuit cu grevele “ca tiganul cu scanteia”. “Cainii latra, caravana trece”, cam asta se potriveste, din nefericire.

  34. Am stat ieri in frig si ploaie de la 9:30 pana dupa ora 6.Sincer,eu nu am probleme prea mari cu partea materiala,dar m-am dus in strada din solidaritate cu cei amarati care au batut atata drum pana la Bucuresti.Am sperat sa iasa la miting si bucurestenii dar m-am inselat.Imi cunosteam concetatenii si speram ca s-au saturat sa aiba un premier idiot si un presedinte derbedeu.Bucurestenii au alte “probleme”,umplu barurile si stau cu orele in fata unei ape plate,se plimba prin mall-uri si nu cumpara nimic (nu mai au bani),stau cu ochii belitzi la otv,le curg mucii in castronul cu seminte uitandu-se la seriale de doi bani,savureza cu nesat can-can-urile mondene (in care sunt implicate numai nulitati),se intalnesc doar ca sa-si barfeasca colegii si vecinii(uneori chiar prietenii)dar n-ar iesi in strada sa-si urle demnitatea de om.Si toate astea stiu de ce,romanul nu are demnitate,doar o mandrie prosteasca(fudul dar cu cacatul la cur).Halal popor!

  35. Nu a fost nici o mirare ca motiunea anti guvern nu a trecut ,pentru ca atat timp cat Basescu este presedintele Romaniei ,Boc si PDL -ul vor conduce aceasta tara .Si o vor conduce asa cum vor ,dictatorial .Miscarea sindicala de ieri ,a fost din nou un esec .In primul rand romanii nu cunosc ce inseamna unitate ,desi de fiecare data se canta Hora Unirii .Daca ne uitam in urma, nu cunosc mari adunari ale acestei natii ,adica istoria recenta nu poate inregistra asemenea momente ,decat daca falsificam istoria .Daca in decembrie 1989 ,oamenii nu ar fost adunati [cu metodele stiute] la un miting de sustinere a regimului comunist ,niciodata nu s-ar fi strans zeci de mii de oameni in piata pentru a riposta impotriva puterii.Acel miting organizat din alte motive, a fost inceputul revolutiei din Bucuresti .Fenomenul Piata Universitatii ,despre care s-a tot vorbit atat ca pe un reper ,nu a fost nici pe departe ce se vrea .A fost mai mult un camping ,daca avem curajul s-o spunem .Ca am dorit noi sa fie altceva, este o alta problema .Unde sunt eroii Pietii Universitatii ,daca ei au existat cu adevarat .Ca au fost falsi eroi ,nascuti in niste laboratoare [pe vreo doi ii cunosc personal si stiu exact motivele ce i-ai indemnat sa stea pe acolo zile intregi si stiu si ce au ajuns]se adevereste .Unde sunt ei astazi si ce au facut ei timp de 20 de ani ?Multi dintre ei s-au transformat in sustinatorii actalului regim si datorita sustenerii lor actuala putere este atat de abuziva. De ce bucurestenii nu sunt solidari cu atatia oameni necajiti veniti de la sute de kilometri departare? Nu au nici o jena sa vada cum zeci de mii de oameni nedormiti si flamanzi si plin de frig isi striga saracia ,iar ei sunt impasibili? Nu ma mira atitudinea lor ,daca timp de 20 de ani ,din cauza votului lor ,au iesit primari niste figuri hilare gen Halaicu ,Lis ,Basescu .Tot datorita lor a iesit Basescu presedinte .Se pare ca bucurestenii sunt singurii din tara care traiesc bine [ asa cum le-a promis iubitul lor presedinte].Sa nu aiba si ei vreodata nevoie de cei din tara ,pentru ca nu se stie niciodata ce se poate intampla .

  36. ciutacule, mai lasa-ne odata cu favoritul tau antonescu. propaganda asta desantata pe care o produceti voi la antena ii face mai mult rau decat bine. si nu uita ca acest liberal nu face nimic decat declaratii si atacuri la adresa psd-ului de parca ar vrea sa-i dea jos de la putere pe psd-isti si nu pe ceilalti! orice inerventie a lui antonescu reprezinta un atac la adresa psd-ului! pt ca esti baiat destept, lamureste-ne si pe noi cam ce au facut liberalii pt succcesul motiunii in afara decat sa va umple voua studiourile?

  37. Ei manifestau pasnic aveau chiar si oameni de ordine numiti dintre ei niste taranoi dobitoci,fara violenta,fara violenta si stateau chiar deoparte de cei care au vrut sa dea tonul. Meritati sa fiti furati,meritati sa crapati de foame si frig meritati sa o duceti mai rau decat pe vremea lui Ceausescu,pasnic veti fi furati si infometati coteilor.

  38. Buna seara d-le Ciutacu,

    Ma bucur acum ca merge blogul Dvs.;mi-a lipsit.

    Ce limpede si clar ganditi in situatia asta,pe care o traim intr-adevar de douazeci de ani…si aveti dreptate,suntem un popor care nu e suficient de înfometat, incep sa cred ca e si prost(sa ma ierte Dumnezeu!) -fără leac din pacate si e foarte resemnat.Isi merita intr-adevar soarta.
    Cum ziceti Dvs.,ne facem grandios de TOT rahatul!

    Va doresc cu tot respectul,numai bine,
    IoanaP

  39. Stiam ca motiunea va cadea.
    Il apreciez pe Ponta mai mult decat pe Geoana,insa tot are acel simt de eroism si victorie anticipata,regasit in aceasta familie a PSD-ului.
    Sunt de acord ca liderii opozitiei nu au prezentat un proiect concret publicului si este unul din factorii care le-a daunat. Nici macar numele acelui prim-ministru comun nu l-am aflat. Si nici ce a dat Ponta celor din PDL,care au dat mana cu el.

    Am stat 5 ore jumate printre oameni,ca un fotograf entuziasmat de insemnatatea gestului popular si pot spune ca au fost foarte multi oameni. Insa,nu destui,de acord. Am avut o scarba atat de mare dupa caderea motiunii si declaratiile lui Ponta,incat cred ca ajung sa cred ca PSD-ul nu va avea niciodata un om direct in discurs la conducere si care sa abandoneze eroismul si sentimentul asta de importanta ereditara.

    Stiti ceva? Eu cred ca oamenii vor prefera sa moara in case. Poate suna groaznic pt unii din cititorii blogului dumneavoastra,insa in afara de oamenii prezenti acolo care strigau ca NU mai pot,restul erau acasa sau la munca,la caldurica. Si sindicalistii au fost prea eroi cu greva aia generala,eu am crezut ca fac o gluma proasta prima data,ei nu sunt in stare sa stabileasca o data comuna pt un protest mediu.

  40. N-ai inteles nimic, sau te prefaci ca nu ai inteles. Oricum, s-a vazut din interview-ul de la Vorbe Grele ca ai un mandat contra-Ponta. PDL se va dezintegra, votul motiunii ar fi fost o shansa pentru unii de a se salva onorabil, etc. DOH! 🙂

  41. @Sebastian: clar, laser, frate! mandatul asta dureaza de pe vremea cand Vorbe grele era unica emisiune din Intact in care Victor avea acces 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.