Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Iohannis cere strămutarea contestației în anulare la casa pierdută

Iohannis cere strămutarea contestației în anulare la casa pierdută

albin1Klaus Iohannis a cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), prin intermediul casei de avocatură Mușat și Asociații, strămutarea în cazul contestației în anulare la sentința prin care el și familia lui au pierdut un imobil în centrul Sibiului. Casa a fost obținută prin fals și uz de fals (conform hotărârii judecătorești) și a adus familiei Iohannis, prin închiriere către o bancă austriacă, ultimul contract cu plata în avans pe 10 ani, aproximativ 320.000 euro. În solicitarea sa, președintele României invocă, între altele, faptul că presa locală din Brașov și judecătorii de la Curtea de Apel din localitate ar fi influențați de dezvăluirile făcute de jurnalistul sibian Marius Albin Marinescu în revista online justițiarul.ro și de site-ul de investigații Rise Project. După intrarea în vigoare a noului Cod Penal, admiterea acțiunii președintelui României ar fi al doilea caz de acest tip, după ce sentința în cazul Marianei Rarinca a fost întoarsă în favoarea judecătoarei Livia Stanciu, președintele ICCJ. Klaus Iohannis beneficiază, conform prevederilor Constituției României, de imunitate în orice cauză penală pe durata mandatului, nu însă și familia lui.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

11 thoughts on “Iohannis cere strămutarea contestației în anulare la casa pierdută

  1. Ceva nu iese la socoteala :
    – vad, pe wiki, ca Iohannis e primar din 2000 (nu e titlu de glorie in sine, ca, la Pitesti, spre exemplu, Pendiuc e de pe vremea lu’ Burebista:)) asta, pana sa-l opreasca “justitia independenta” – ca, la anu’, nu cred sa mai candideze; si-au mai fost primari d-aia realesi ca Ceasca, de parea ca sunt pe viata, si-n alte orase mari…
    – inteleg ca a inchiriat casa pe 10 ani, cu plata in avans, la 2.667 EURO / luna (sigur, mai mult decat scoate un profesor din meditatii, oricat ar fi el de cunoscut si recunoscut…); pare un pret foarte bun (mai ales ca, din cate stiu, Sibiul nu e decat, asa, pe hartie, capitala culturala… da’ asta nu e motiv sa aiba preturi la chirii de Piata Romana…Asta daca n-a facut-o, ca bassescu, in alea cu Casuneanu, sub pretul piatei, ca sa nu avem m(fr)ustrari de constiinta noi, astilalti, aia de ne intrebam.
    – sigur-sigur,primariatu’ s-a suprapus cu inchiriatu’…. o fi bine ??!! moral, sigur nu e… si-o fi si pe interceptari, dar nu le-a sosit momentul ??
    – acu’, ca banca, la banii aia, zic ca putea sa-si faca o casa ca aia, si ramanea proprietara.. ca n-o fi Sibiul vreun Manhattan, sa coste garsoniera 320.000 !
    Nu stiu cum face poporu’ asta, da’ o da de perete numai cu d-astia, dubiosi ! Ghinion ??

  2. Daca nu pierde, suntem beliti si noi si ridicolul nostru stat de drept. Pentru ca de la mine se vede ca institutia “Contestatiei in anulare” a fost introdusa in sistemul nostru juridic sa rezolve problemele penale si morale ale mai marilor zilei (Marele Tut, Inalta Cuca, pana acum). “Din aceasta dilema nu putem iesi”. Si parafrazand bancul cu Ceausescu la inaugurarea Teatrului National: ar fi o catastrofa sa piarda, dar nenorocirea ar fi sa nu piarda.
    P.S. Cum adica sa stramute procesul?! Nu e presedinte peste toata tara? Si nu e Brasovul cuibul sasilor?! Eu zic sa faca un sondaj si sa mute procesul acolo unde n-a citit nimeni Justitiarul. Poate in Burchina Fasso. Si apropos, tiganilor lui Bercea li s-a aprobat stramutarea?

  3. Domnule Constantin, Iohannis e in pozitie incomoda inca de cand PNL-u’ a batut palma cu aia ai basssescului. Vi se pare ca l-a deranjat, cumva ??
    E in pozitia aia incomoda cand nu se afla in vacante (meritate, bineinteles… ca e primul om in stat…a muncit mult, mai ales cand a spus nimic in campania electorala); dar a reusit s-o dea de gard si de perete (“A trebuit sa moara oameni ca sa plece Victor Ponta”), a facut nimic cand cu legea darii in plata (ca sa nu mai amintim de Codul Fiscal, pe care l-a intors ca sa-l promulge… la fel, da’ peste niste luni; d-aia, poate, incepuram 2016 cu un Cod Fiscal fara norme… situatie neintamplata de la Mircea cel Batran incoa’ (pare-se ca s-au publica nomele alea miercuri, da’ avem, deja, juma’ de luna in care, teoretic, codul ala e inaplicabil… vorba cuiva : “ghinion”… desi, are “guvernul lui”, deci, e de bine…)
    Dupa un comunist vopsit conform vremurilor, unu’ infrant de sistem, altu’ calare pe sistem (cu beneficii personale, cu gasti, jucator autodeclarat), veni vremea unuia de, prin tacere, castiga ! E clar : Mare e gradina Domnului, si Romania pare sa faca parte integral din ea !

  4. În loc să apeleze la bizarerii avocățești mai bine ar desființa Curtea de Apel Brașov. Nema Curte, nema sentință.

  5. Cerere care va admisă, cum să influențeze presa stimata justiție?! Justiția noastră oricum este cam bipolară, ba motivează hotărâri de condamnare folosind interesul opiniei publice pentru vreun caz și subliniază faptul că nu dorește să o șocheze, ba se simte influențată de ea, ca o virgină nehotărâtă când da, când ba.

  6. Constantin, prin urmare : NU il va pierde ! Sistemul nu-si permite sa piarda, la fel ca si in cazul dnei Rarinca.

  7. @Daniel
    De acord cu cele spuse, mai puţin cu acuzele referitoare la facerea Marelui PNL.

    În primul rând, eu cred că unirea celor două partiduleţe a echilibrat eşichierul politic, restrângându-i spaţiul de manevră PSD-ului. Că PSD-ul învăţase jocul: cânt în alianţă cu PNL-ul, când cu PDL-ul, tot timpul la putere. Că nu-i convine PSD-ului şi propagandei sale, asta e… Fac o paranteză şi spun că am apreciat Guvernul Ponta. Dar una-i una, alta-i alta. Ştiu, nenorociţii de pedelişti au tăiat salarii, dar UNPR-ul unde era atunci şi cu cine a guvernat în ultimii 3 ani? Şi mai spun ceva: să vedem câţi pedelişti care au fost în Guvernul Boc, vor fi pe liste la toamnă?

    În al doilea rând, autorii morali (nu în sensul penal), cei care au avut viziune şi rol important în crearea Marelui PNL, au fost Crin Antonescu şi Mircea Ionescu Quintus. Este adevărat, Iohanis a semnat, dar atât.

    @Vladiana Mie-mi spune ceva că Iohannis va pierde acest proces. Din câte am citit eu în presă, recursul fam Iohannis a fost respins pe motive de tardivitate (nu a fost depus în termen), nu s-a judecat pe fond. Activitatea viitoarei instanţe este destul de simplă: ia calendarul, calculează termenul de recurs şi observă data la care recursul s-a depus. Este matematică simplă. Olecuţă mai complicată ar fi situaţia în care recursul a fost depus în termen dar a fost modificat după expirarea termenului. Am văzut că se vehiculează şi varianta asta.

  8. @Constantin : In cea mai mare parte, chiar suntem de acord unul cu altul:)) Ca simpatizant PNL (cu o mica “treaba proprie”, la care-mi sunt singurul sef, nici n-as avea de ce sa fiu – cum zic unii – “e stanga”), insa, treaba cu PDL-u’ a fost cam de porc; s-a facut pe la spatele unei aliante in care erau, nu a fost o alianta de conjuctura politica. Cat despre echilibrare, nu ma bucur, spre exemplu, sa-l echilibreze pe baronul de la Vrancea (pesedist) cu aia cu “osenii”-n gura (mare liberala acum, dupa ce l-a slujit pe boc in d-alea economice)
    Eu, totusi, incerc sa nu fiu “ultras” pentru niciunii (e drept, l-am injurat din ficati pe lliescu in anii “90, si ne-am pricopsit, si-atunci, cu CDR-u’…am mai imbatranit, si vad mai nuantat, cu ochelarii). Iohannis, e drept, a semnat… da’ l-a dat jos p-ala de l-a urcat unde l-a urcat… Nu cer morala de unde nu e, dar nici nu mi-o imaginez, asa, ca sa “dorm linistit”; n-am fetisuri d-astea cu “neamtu'”, cu “ardelianu'” – sunt si-acolo hoti, la fel cum sunt si in alte zone (exemplu clar, ca sa fim echilibrati : Rus, ala cu “nevestele curve”).
    Mi-a fost simpatic Crin; am apreciat si senectutea d-lui Quintus. Acum, insa, sunt “de dreapta” doar in ce ma priveste, doar pentru mine. In alea cu societatea civila, zic ca e vremea celor “frumosi si liberi”; iar cu scrisu’ p-aici, in putinul timp liber, zic sa incerc un pic de amuzament personal. Atat.
    (Bine, pot sa si accept pareri care nu sunt neaparat ale mele – cazul de fata, asta cu “autorii morali” – ca nu sunt in posesia adevarului absolut; dar cu lingurita “de pe net”, sigur nu am dispozitie sa iau !)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.