Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Da, prostovanilor, corupția ucide! De ce este România un stat mafiot

Da, prostovanilor, corupția ucide! De ce este România un stat mafiot

laura-condrea
Încă sunt sub impresia recitalului psihotic dat de fosta soție a celui mai celebru mort al perioadei. Oricât de cinic, securist și de grețos a fost (sau este, prin Venezuela, pe dreapta) Condrea, a distruge un business mare și multe locuri de muncă pe baza delațiunilor unei tulburate pe care o folosește din plin concurența Hexi e fie ticăloșie fără margini, fie iresponsabilitate vecină cu nebunia. În rezumat, povestea e următoarea: La reclamația unei firme FRANCEZE și pe baza delațiunilor unei tulburate psihic, s-a creat, mediatic, gogoașa isterică a marelui genocid din sănătate. Guvernul ROMÂNIEI a luat de bune analizele făcute unui laborator NEACREDITAT, confirmându-le pe cele făcute la cererea concurenței firmei incriminate. Și a decis, în aplauzele unor decerebrați care fug după prima fentă cu impresia că ei fac istoria, intitulați generația Facebook, eliminarea firmei ROMÂNEȘTI din piață și, evident, din existență; cu tot cu angajații ei condamnați la pieire profesională și, ulterior, umană. În beneficiul direct al companiei FRANCEZE, lucru vizibil de atunci pe SEAP. Acțiunea diversionistă a început după tragedia de la Colectiv și, cumva, în numele celor afectați de nenorocire. Nu vă întreb ce personaj, onorat de FRANȚA, a ajuns la butoane atunci, pentru că știu. La fel cum abia acum realizez că, așa tâmpițel cum părea el, Achimaș nu a demisionat de nebun de la Sănătate…
UPDATE: Mana are dreptate. Faimoasa zicere “Corupția ucide!” e perfect valabilă, dar nu ca slogan, ci ca amenințare

Comentarii

comentarii

Similar Posts

21 thoughts on “Da, prostovanilor, corupția ucide! De ce este România un stat mafiot

  1. Ai perfecta dreptate, si in plus chiar ma intrebam cand primul neprofesionist in domeniul medical va observa discursul psihotic spre schizophrenic al fostei sotii!

  2. În timp ce alte state fac tot ceea ce le stă în putinţă pentru protejarea capitalului autohton şi, implicit, a locurilor de muncă pentru cetăţenii lor, noi ne autodistrugem. Asistat, este adevărat. Apoi ne plângem că doare colonialismul. Tipic românesc.

  3. Ar mai fi o ipoteza care se “pliaza” peste asta cu “capitalul autohton belit” : daca un serviciu concurent era invidios, ca-n Baltagu’ lu’ Sadoveanu (intamplare reala, am vazut la “In premiera”, nu vorbesc doar din lecturi de tinerete:)), era posibil sa-l ia la “baltage”, sa-i ia oile ?!
    Ca nici Tolontan, asa, n-ar parea vreun civil (ba chiar, in viata asta, m-astept sa lase sacu’ din spate, ca col’nelu’ turcelu – cacofonie potrivita din text, merge cu bassss… escu). Daca “Draga Tolo” a gasit intr-o dimineata, pe noptiera, plicu’ cu informatii si, gazetar la ziar de sport fiind (care, oricum, nu pare sa mai aiba treaba cu sportu’… ca nici sport nu mai avem, ce sa mai scrie pe subiect ?! ! Se vede, oamenii se reorienteaza : ala de labeunu’, la comentarii politice – cica – , asta, ca ziarist de investigatie… societate civila, cum ar veni… da’ mai putin “civila”:)))
    Intreb, nu dau cu paru’ : la Bradet a fost evidenta treaba cu “mancati D-none” (vorba maestrului Puric, pe invers !); sunt destule firme in domeniul “lactate” fie praduite de jmecheri (Lactag), fie vadute altora, ca sunt mai competenti la mulsu’ vacii (Albalact). Deci : de ce n-ar fi si aci un fault de la “ailalti”, oarecum c-asa au dorit alti “ailalti” !? Ca spune Calimente tampenii ca din Caragiale (cica SIE face doar d-alea externe… eventual, ia actiuni la IBM, nu pe “piata interna”… graunte pentru feisbucistu’ mononeuronic) si le da ca fiind “din viata reala”, nu e de mirare; omu’ supravegheaza un serviciu secret, da’ nu pare sa stie unde-si pune ciorapii, sa-i refoloseasca dimineata.
    S-o luam matematic ; daca Hexi era a serviciului A, si serviciul B se basica (cu impuls de la serviciul X… ca sa fie ecuatie cu multe necunoscute), atunci cu ce viteza trebuia sa intre decedatu’ in copac, frontal, ca sa aiba viteza glontului din incarcator !?
    Vad c-au luat-o internautic la “perpulis” pe fosta sotie, stiutorii de de toate; si asta e cam dubios, ca la fosta nora a “sarpelui cu ochelari” n-au fost asa prezenti…o fi fost “concediu pe unitate” acu’ o luna, erau oamenii plecati la Mamaia ?!
    Si-ar mai fi o intrebare : cum dreacu’ se propti Tolo tocmai in asta cu “dezinfectantii”, in timp ce noi mancam – s-aude – porci ingrasati cu graunte de caini ?! Zic “noi” ca sa fim in subiect, ca eu iau ceafa de porc de la soacra-mea, din porcu’ taiat (nu “asomat”) la Craciunu’ trecut ! Si, dupa ce se termina porcu’ ala, trec pe shaorme, pe Mcdonalds:))) Cum ar veni, astia ne otravesc direct, la supermarket, nu trebuie sa ne-o dea cu “dezinfectantii” ! De ce s-o fi proptit “gazetaru'” tocmai acu’, tocmai in asta ?1 E ca-n “Casablanca” : “din toate carciumile din lume, tocmai in asta se gasi sa intre ?!” ; o fi, tot ca in fimu’ respectiv, “inceputul unei frumoase prietenii” ?!

  4. Sloganul asta a fost folosit impotriva lui Ponta si , mai nou, impotriva lui Iohannis.
    Sunt unii care cred ca coruptia (scuzati cacofonia) s-ar fi inventat pe vremea lui Ponta, a lui Basescu sau a lui Nastase. Avem secole, daca nu milenii, de experienta si studiu aprofundat in coruputie. Ea a devenit o gena importanta in ADN-ul national al Romaniei.
    Altii cred ca coruptia (scuze din nou) este limitata la presedinte, prim-ministru, ministru si primari. Doctorii, profesorii si alti bugetari habar n-au ce-i coruptia; la fel si cei din business-ul privat. Nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le pute.
    Adevarul este ca tara asta sufera de coruptie cronica si ca, deocamdata, inca nu am terminat nici cu varful iceberg-ului.

  5. PS. Am vazut si eu cateva minute din declaratia primei sotii a lui Condrea. Intrebarea care mi-o pun este daca tu, eu si altii cu inteligenta moderata ne dam seama ca femeia aia este “deranjata” de ce jurnalistii o mai dau pe post si comenteaza tampeniile debitate? Mi se pare o insulta la adresa celor care-i urmaresc si o pierdere de timp a acestora din urma. Iar jurnalistii, inca o data, dovedesc ca goana dupa rating bate bunul simt (la fel ca si gaina care a nascut pui vii pe vremea lui Jack la EVZ)

  6. Ma cutremur cand citesc ce scrie aici.
    Zici ca scrie varianta scolita a lui Codrin Stefanescu,
    Eu nu am cont pe FB si nici nu pot sa votez cu alte PNL sau PSD dar am ajuns sa luam in discutie cine umple golul lasat de Hexi Pharma?
    Asta conteaza? Mi se rupe cine ia banii. Daca romanii nu au fost in stare sa faca produse de calitate la preturi competitive, pe mine nu ma intereseaza ca spitalele vor lua biocide ANIOS sau cum se numesc aia.
    Important este sa ia produse care-si fac efectul acolo in prima linie, cand pui bisturiul pe pacient sa nu-i livrezi inca 2-3 boli.
    Hexi Pharma, Romchim livrau pacientului roman promotii de genul “te operezi pentru apendicita, mai ia si alte 2-3 belele pe langa, ca sunt gratis”.
    Piata biocidelor in Romania e foarte mica, cateva zeci de milioane de euro nu inseamna nimic, dar impactul acelor nemernici asupra societatii este masiv.
    Statul sa faca bine sa verifice ce cumpara spitalele de acum inainte.
    Sa aduca din biocide din SUA, din Japonia, din Germania, nu ma intereseaza, important este sa se asigure un standard decent de calitate in spitalele publice.
    E mai usor sa previi decat sa tratezi!
    Statul a cheltuit mai multi bani pentru a trata nenorocirile celor care s-au pricopsit cu infectii nosocomiale, decat daca lua din prima biocide de top. Ca sa nu mai vorbim de morti…

  7. exista vreun laborator independent in Romania unde sa pot face teste de compozitie produse medicale? exista vreun laborator independent in Romania unde sa pot face teste de compozitie medicamente sau vaccinuri? Nu de alta, dar am produs cumparat din Romania si produs identic din alta tara si efectele difera.

  8. da’ tu de unde stii ca produsele Anios sunt conforme? le-a facut cineva vreo analiza sau occidentalii nu fura la cantar? pentru linistea ta, Hexi distribuia BASF. iar Anios lucreaza tot prin distribuitori; tot romani. altfel, daca tie ti se rupe ca o sa platesti impozite in plus si ca sa suplinesti ce nu mai plateste Hexi, plus somajul angajatilor lui Condrea, n-ai decat sa ti-o bagi in gips

  9. te rog sa vorbesti frumos despre marea sursa a lu’ Tolontan :))

  10. Incredibil!

    1) În data de 26 mai (ieri) au intrat în vigoare noile legi care reglementează achiziţiile publice din România. FĂRĂ NORME DE APLICARE… Se descurcă fiecare cum poate…

    2) Astăzi, 27 mai, http://www.anap.gov.ro/ ne anunţă că, din cauza unor disfuncţionalităţi , ANAP a luat măsura întreruperii temporare a SEAP-ului !!!, PÂNĂ PE 15 IUNIE 2016! În această perioadă, autorităţile contractante vor putea atribui contracte în vederea SATISFACERII NEVOILOR STRINGENTE apărute în această perioadă, prin utilizarea procedurilor care nu instituie obligaţuia publicării unui anunţ de participare în SEAP. LIBER LA ACHIZIŢII DIRECTE!

    3) Ce vor face spitalele care au scos din uz produsele HEXI şi au nevoie de altele? Pot funcţiona fără dezinfectanţi până pe 15 iunie? Achiziţia de dezinfectanţi este o nevoie stringentă? Şi dacă da, de unde vor achiziţiona direct respectivele produse?

    Totul poate fi o întâmplare nenorocită, dar trăim în România….

  11. Cazul Hexi a intrat deja in malaxorul justitiei si sper ca Flori Dinu va infunda puscaria impreuna cu inca vreo 3-4 insi.
    Dar dincolo de asta, esenta este urmatoarea:
    1) Ce face statul roman ca sa se asigure ca spitalele vor fi aprovizionate de acum inainte cu biocide eficiente, la cel mai bun pret pentru fiecare categorie de produs in parte.
    Nu ma intereseaza ca-s de la Anios, BASF (of Doamne, tot nemtii fac si VW-urile alea cu motoare diesel care scot pe esapament uleiuri esentiale pure) sau alti producatori (straini sau romani).
    2) Cum se va asigura controlul asupra licitatiilor.
    3) Cum se va asigura controlul asupra produselor achizitionate.
    Pentru restul s-a inventat televiziunea si toate lighioanele care apar pe TV.

  12. pentru ce sa intre Flori Dinu la parnaie? ca a scris Tolontan ca a dat spaga? da-le-n mortii ma-sii de probe! e control total asupra licitatiilor, tocmai s-au suspendat, ca sa intre cine trebuie pe piata =))

  13. Flori Dinu a intrat in antecamera penitenciarului si are un dosar cat un perete de mare. E suficient ca 2-3 bibliorafturi sa fie facute ca la carte si iese din parnaie cand va fi Romania in newURSS.
    Sa speram ca procurorii (inclusiv DNA) vor sti sa o stoarca in stil bolsevic pe Flori Dinu de toate amintirile, cu nume, prenume, locuri, sume pana la ultimul euro, etc din sistemul sanitar romanesc.
    Acum e sansa lor sa arate ca stiu sa stoarca lamaia fara sa o strice dar sa scoata tot.

  14. Epolitikoane-tata, daca tu crezi ca Hexi si-a facut “piata” prin tarisoara cu bocceluta si cu pliantele de oferta puse-n tipla, te-nseli, nene !
    S-ar parea ca in spatele afacerii stau niste “baieti destepti din farmacie”, care, pe modelul lu’ “Mitica la farmacie”, vor sta linistiti in continuare… d-aia, se pare, a fost “aruncata” si chestia cu firma aia de concura cu Hexi… doar ca avea cifra de afaceri undeva spre un sfert…S-aiba astia ca tine fenta dupa care sa porneasca, stol:)))
    Cat despre stors lamaia, zic ca s-ar putea sa fie cam acra… si s-or opri aia cu “justitia independenta” inainte de a incepe…ca li se strepezesc dintii…

  15. Am văzut dezbaterile cu privire la enigmatica moarte a lui Condrea şi constat că lipseşte cu desăvârşire interesul cu privire la următorul aspect: martora cu Matiz a spus că atunci când a fost depăşită de Condrea, acesta vorbea la telefon… Dacă este adevărat, operatorul de telefonie mobilă poate furniza numărul de telefon al celui care poate fi socotit ultimul martor care a vorbit cu acesta. Mărturia acestuia poate fi lămuritoare pentru acest caz. Cine pe cine a sunat şi de ce? La ce oră, minut şi secundă s-a încheiat convorbirea? Vorbea la telefon atunci când a intrat în copac? A hotărât să se sinucidă după acea convorbire? A făcu 13 ture în aşteptarea acestui telefon? De ce acea persoană nu a vorbit în acest timp? Parchetul îl ştie? L-a întrebat de sănătate? Parchetul nu aduce în discuţie această convorbire şi nici presa nu se interesează?

    Dacă se descoperă că nu a avut loc nici un apel telefonic în ora fatidică, atunci avem o problemă cu martora.

  16. Buna Victor, Analiza ta mi se pare cea mai pertinenta. Aditional, as vrea sa vad si eu un raport al TUTUROR distribuitorilor de pe piata cu profiturile din ultimii 10 ani si analizele fizico-chimice si de concentratie pe produsele lor la un laborator ACREDITAT, publicate pe site oficial. As vrea o analiza obiectiva facuta intr-un mod profesionist a situatiei actuale GLOBALE a dezinfectantilor utilizati in spitalele din Romania, daca este sa fim corecti. Ar fi trist ca aceeasi problema sa fie regasita in mai multe cazuri dar nu imposibil.

  17. “Coruptia UCIDE, asta e o amenintare” uau, cat de suav a zis-o. E cineva pe fir? SIE, SRI, oricine? Facem ceva in aceasta privinta?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.