Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Achime, dacă nu te ia Miliția, sunteți un grup infracțional organizat

Achime, dacă nu te ia Miliția, sunteți un grup infracțional organizat

Ministrul (i)responsabil cu agricultura ne anunță senin că lotul cu brânză de vaci, așa-zis infestat cu bacteria ucigașă de bebeluși, fusese vândut tot. Și că au fost analizate probele-martor. Și că nu există dovada legăturii dintre brânza de vaci moartea copiilor! Dar e mulțumit că, deși aproape a falimentat o societate cu capital autohton, cu de la sine putere a pronunțat numele producătorului, poate că a salvat vreo viață de bebeluș. Senin ca o boare, demnitarul tehnocrat, care în trecut a fost și secretar de stat la Agricultură susținut de PC și nu e la prima astfel de declarație (poate vă amintiți legumele autohtone otrăvitoare din piețe) care favorizează interesele economice ale multinaționalelor, nu pomenește nimic despre o eventuală demisie. Pentru incompetență, pentru ticăloșie, pentru imecilitate agresivă, pentru orice poate și trebuie demis; plus, la pachet, denunțat la DNA. Măcar, dacă nu-i găsit corupt, să fie declarat prost sau dement, cu hârtie la mână, să nu-l mai pună nimeni nici portar de CAP.

Altfel, domnu’ Irimescu, Achime, frățioare, cum vrei tu să-ți zic, că păreai băiat simpatic și spălățel pe culoarele televiziunii, ascultă ce-ți zice un om care a halit mulți ca tine pe pâine la micul dejun. Dacă apucai să fii adjunct de băgător de seamă pe vremea lu’ nea Nicu și făceai (înainte de terminarea anchetei) o declarație cu gravitate la sfertul celei privind infestarea producției unei firme autohtone, îți luai pârnaie pe viață pentru subminarea economiei naționale. Dat fiind că te-ai apucat să emiți sunete articulate pe gaura gurii într-un regim poreclit democrație, la finele mandatului tău, ai toate șansele să primești un post de vicepreședinte de mulinațională din industria lactatelor; poate chiar de la beneficiar…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

8 thoughts on “Achime, dacă nu te ia Miliția, sunteți un grup infracțional organizat

  1. In ultimii ani, la Agricultura, avem numai OMG-uri, incepand cu Tabara si continuand cu Ciolos, Constantin si acum, asta – incununarea imbecilitatii pe pamantul stramosesc. Ca, dincolo de ticalosie si mult interes personal se afla multa imbecilitate. Ca sa nu iasa Ciolos, care a cam dat-o de gard in ultima vreme si pentru ca Achimas s-a facut deja de poveste, au hotarat sa-i dea drumul din lant celui de la Agricultura, pe principiul :”du-te si tu ca pe noi ne-a bufnit rasul!”. Nu tineam sa-l aud pe idiot, nu mai sunt de mult asteptari din zona aia si cand a venit Ciolos premier, era clar ca urmeaza ingroparea fara flamuri a agriculturii romanesti (nu uitati conferinta de presa, in care ni se spunea ca e OK sa fie preluata ultima companie romaneasca de prelucrare a laptelui, Albalact, de catre una frantuzeasca, idioteniile lor chiar nu intelegeau de ce e lumea suparata!). Pe mine ma enerveaza ca, din nou, s-a ajuns la doua posibilitati: 1. ori sunt atat de cretini si n-au habar de ce se intampla, aruncand fumigene sa ameteasca poporul telespectator; 2. stiu de unde vine moartea si sunt atat de ticalosi (criminali) ca fabrica tapi ispasitori autohtoni, urmandu-si, in acest fel, planul de distrugere a tot ce a mai ramas national. Si spaima mea e ca ultima posibilitate se sustine din piata. Am ajuns tara in care “trebuiau sa moara oameni ca sa…”, pentru ca, in ‘ 89 au murit oameni ca sa se catare unii la tribune, apoi s-a tot incercat repetarea scenariului si in ’90 (12 si 28 ianuarie, 15 martie13 -15 iunie), ’91 – septembrie, 99 (ianuarie si februarie), apoi au incercat sa exploateze nenorocirile “neplanificate” (vreau sa cred). Sunt convins, ca in spatele autismului clinic e o puternica activitate cerebrala si un mare grad de empatie. De-aia nu pot sa-i numesc pe guvernantii astia autisti. Doar nesimtiti. si o adevarata “conjuratie a imbecililor”.
    P.S. Si de ce, naiba, se isterizeaza toti cand aduce cineva vorba de vaccinuri. E o pista de cercetat si respingerea din start, de-a dreptul paranoic, a acestei ipoteze te cam pune pe ganduri…Din pacate, atitudinea asta are efect invers si deosebit de periculos: in loc de o populatie corect informata si avizata, libera sa aleaga, avem doua grupuri radicale si aproape la fel de periculoase: cei ce se inchina la vaccinuri (in aceeasi masura in care parintii lor s-au inchinat la antibiotice) si cei ce resping din start orice incercare de vaccinare, vanand toate exemplele de rateu, mai mult sau mai putin reale. Dar, la noi, preventia inseamna numai promovarea, pe bani multi de la stat, a produselor si campaniilor publicitare pentru marii producatori de medicamente. Si cand auzi o autoritate in medicina spunand ca e exclus sa fie vaccinul ca “e de import”, parca o aud pe vecina de bloc, inainte de ’90 cand nu admitea ca o toala e naspa pentru ca e “din pachet”. Prea multa moarte “din pachet” pe toate meridianele.

  2. Din pacate domnule Ciutacu romanului nu i-a ramas decat un singur lucru in anii astia nenorociti, sa faca haz de necaz. Altfel, ceea ce ati exprimat dumneavoastra intr-un stil de pamflet autentic exprima, pentru cine vrea si poate sa priceapa, adevarul : Romania e o tara “incalecata” de “cozi de topor”, oportunisti si impostori. Dupa evenimentul asta in care unui producator autohton i se da “la temelie” exact din varful administratiei guvernamentale orice roman “cu tiglele pe casa” poate pricepe cum sta treaba maca acum in al 25-lea ceas. Si chiar si lipsa de reactie a “romanului” Klaus e al N-lea argument despre al cui “presedinte” este si unde sunt sforile care-i directioneaza miscarile : la Bruxelles si Washington si “vamuite” de un “nod marinaresc”, “nod” care inca este principala garantie a punerii in genunchi a acestei tari prin instrumentele de represiune clasice ale unui sistem gestapovist de stat politienesc. Acesti tradatori nu mai au de multa vreme notiunea de PATRIE … nici groapa de gunoi a istoriei acestei tari nu cred ca le-ar putea suporta imensa greutate de fariseism si impostura si i-ar scuipa direct in neant.

  3. Poate că, de acum înainte, ar trebui să li se interzică miniștrilor „tehnocrați” (sic !) să vorbească. Cum frumos se spune în rechizitoriile DNA, afirmațiile lor sunt „pericol public”.
    De când s-au văzut pe cai mari (și-au crezut că-i merită!), începură glonț să ne inunde cu panseuri ( scoase din „puțul gândirii”), reușind să genereze doar stupoare și revoltă!

    Brânzica aia ( incriminată după enunțurile cu mâini murdare, portocale, apă, lapte, plus alte otrăvuri ce se află bine mersi pe rafturi, după cum ne zicea cu voioșie tot musiu Achim), s-a dovedit infestată, însă ea fusese produsă după îmbolnăvirea copilașilor! Nu se știe nici acum dacă toți copiii au mâncat brânză, nici care era starea loturilor anterioare, nici dacă ea a fost sursa îmbolnăvirii! Nu se știe, dar ni se spune ritos: Brădet e de vină!

    L-am văzut și eu pe patronul făbricuței : pare un om onest și responsabil, distrus peste noapte de un tehnocrat iresponsabil, un om copleșit și de posibilitatea de a fi fost la originea răului unor bebeluși, ca și de ideea de a-și vedea afacerea în ruină, cu toți angajații pe drumuri!
    Până la rezultatele finale, constat atât: de mărțișor, un patron român și angajații lui au primit cadoul surpriză – un început de faliment…

  4. Bravo domnule Ciutacu,pe articolul dvs.Individului probabil nici nu-i pasa de prejudiciul economic si de imagine adus firmei respective.Banuiesc cand o sa se demonstreze cu probe ca firma respectiva nu are nicio vina,raspunzator o sa fie Dumnezeu din ceruri!Bravo in-odata pt articolul dvs.

  5. Dragi ne sunt Achimii ! Dacă unu-i la agricultură, altu-i șef la sănătate!

    Dulce, cumințel, frățiorul Achimaș de la Cluj a ajuns cu aureolă în București : și doctor desăvârșit, și manager strălucit. Cu așa carte de vizită la nivel local (într-un oraș unde medicina e chiar la ea acasă !), ne așteptam ca frățiorul Achimaș să lumineze fără efort întreaga țară ! Dar o luminează ? Ei, ce vreți ?! Puțină pană de curent…

    Sigur că pot fi multe explicații pentru „inadecvarea” lui Achimaș la funcția pe care o ocupă acum. Una dintre ele mi-a dat-o cândva administratorul blocului. Un vecin îi tot oferea ajutorul în problemele cu utilitățile. Îi cunoștea pe toți directorii regiilor, se lăuda că are oricând ușa deschisă la ei fiindcă, nu-i așa, nu era un fitecine : avea firmă, înfloritoare de-a dreptul, într-un domeniu de vârf. Îi cunoștea pe toți, ușile îi erau deschise, dar nu trecea de prag…
    Supărat și dezamăgit, administratorul îmi spune : m-am tot întrebat cum reușește în afaceri, când ăsta-i un domeniu în care respectarea cuvântului contează enorm. Cum oare rezistă, ba chiar crește? Ei bine, zice, n-am găsit altă explicație decât aceea că angajații lui sunt excepționali ! Ei fac munca, ei se țin de cuvânt, ei țin firma !

    Și atunci, de ce nu ne-am gândi (și) la posibilitatea asta : în Cluj, la institutul condus până ieri de Achimaș, sunt oameni excepționali…

    P.S. Of ! Am scăpat să-l caut pe goagăl pe Vanghelie, îl găsesc la dvs., mâine seară! 🙂

  6. Gand la gand cu d-stra ,bine zis ,ar fi trebuit ministrul sanatatii sa demisioneze dar ca si in cazul bebelusilor arsi de la maternitate (atunci ministrul sanatatii nici nu s-a deplasat la locul tragediei ) vinovatul o sa fie acarul Paun. In acest caz, sa-i ceara societatea despagubiri mari ,ca exemplu ,ca-i merg vorbele fara minte .Face-ti emisiuni despre el cu “faptele-i marete ” ,poate scapa romanii de el ca ministru.

  7. Daca nu m-ar privi personal, mi-as dori ca tara asta sa se duca dracu’ profund, sa aiba de unde sa se ridice, vreodata…
    Aud / citesc analize de feibuc despre firma aia, de la tot felul de “priceputi”…Cum ca “cine era Badea”.. cum ca nu platea impozit pe profit decat 5.000 ron anual…numai priceputi…
    Tocmai ce, prin zona respectiva, Lactag (alt producator de lactate) a intrat in faliment…
    Albalact-u’ “ardielenesc” cica e cumparat de niste francezi (nu zic, e bine cu “de dreapta” in economie, da’ daca o ia dupa Danone, m-iau capre, sa am productie proprie…)
    Nu zic, poate A3 e partinitoare, cand e cu capitalul autohton (tocmai ce Voiculescu e la “popreala”, cu confiscari multiple); da’ ma iau gandurile cand aud ca OMV e posibil sa incheie anu’ pe pierderi… cu resursele curente si viitoare date de statu’ roman, “de dreapta”, cum ar veni…
    Ma opresc din comentariu… da’ o sa-i fac fie-mii program strict la supermarket… ca ala de la Agricultura, fara week-end…. nu pe ideea lui, ca sa-mi iau laptele si cornu’ de la producatorul autohton, daca ies la “shopping” duminica…fac acasa, neica, pun stevie si portocale in gradina, nu mai iau de la marketu’ ala…
    Si, daca Bradet rezista, mi-l fac brand de casa…pentru aia 50 de oameni de iau salariu d-acolo, si tot ma simt, asa, patriot….Ca e si economie pe orizontala, sigur mai sunt destui si-acolo…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.