Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Solidarizarea hienelor cu sacalul, dramoleta de doi bani

Solidarizarea hienelor cu sacalul, dramoleta de doi bani

imageScrisoarea deschisa a Oanei Stancu este neinspirata pe forma (mentionarea fiicei lui Dan Tapalaga ca virtual destinatar), dar utila si chiar necesara pe fond. Intr-o societate intreaga la cap, ea ar fi dat nastere unei polemici civilizate si argumentate pe temele stimularii/temperarii antagonismului tineri-batrani. La noi, in balamucul ambulant, insa, lumea o arde patetico-emotional, cu psihoze si bufeuri. Una peste alta, mi-ar placea sa stiu unde erau indignatii de serviciu, care tremura fals de grija familiei lu’ Tapalaga (autor al unui text infinit mai abject), cand fiu-meu, la fel de minor atunci precum fata lui astazi, dadea declaratii la politie fiindca tac-su era sa-si ia poceala-n mall, cu el de mana, pe motiv de nepotrivire de caracter cu Basescu. Sau, ulterior, cand procurorul Pruna, fratele doamnei ministru, il scotea de sub urmarire penala pe agresor, motivand ca amenintarea n-a fost suficient de consistenta. Nu ca n-as sti, dar, cand se solidarizeaza hienele intre ele facand pe caprioarele speriate, e indicat sa le atragi atentia ca nu s-au sters inainte de sange pe boturile unsuroase.

UPDATE: Cea mai revoltată oficină a propagandei e, culmea, Adevărul. Eu zic să ne aducem aminte ce publica fostul ziar despre întreaga familie a lui Mircea Badea.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

17 thoughts on “Solidarizarea hienelor cu sacalul, dramoleta de doi bani

  1. Foarte scandalizaţi au fost cei de la Adevărul pe tema asta. Au scris editoriale în care acuză “crima” Oanei Stancu şi îl dojenesc pe Iohannis “Domnule preşedinte, aveţi libertatea de exprimare pe care aţi apărat-o! Copiii sunt târâţi în războiul media” – Doar un titlu de-ale jurnaliştilor Adevărul.

    Sunt de acord cu atenţionarea. Este pernicioasă transformarea copiilor în lănci “jurnalistice”. Totuşi, nu cei de la Adevărul sunt în măsură să-şi tragă colegii de breaslă de perciuni:

    “Mircea, oare ce vor spune Rontzi şi Vlad când vor înţelege ce fel de om eşti? Nu îţi doreşti oare să fii un model pentru ei? Ce model le oferi tu? Mă uitam la tine acum şi pare că nu a rămas nimic din Mircea Badea pe care eu îl admiram. Locul acelui Mircea Badea a fost luat de un bădăran frustrat cu un limbaj suburban, un personaj plin de ură şi de venin…”

    Este un fragment din scrisoarea adresată lui Mircea Badea de Veronica din Canada.
    Scrisoare postată de Adevărul, anul trecut. Nu îmi amintesc ca jurnaliştii Adevărul să fi cerut şi atunci intervenţii prezidențiale.
    “Dom’le preşedinte, fiţi atent ce scrisori postăm! Pedepsiţi-ne!” – Nu, n-am găsit titlul ăsta pe site-ul Adevărul.

    PS: N-am vreo simpatie faţă de Badea, Oana Stancu, Antene. Ba din contră.

  2. Nu tin minte ca prejudiciile sa fi fost recuperate in Romania. In cazul A3, terenul a fost prejudiciul (desi exista 2 expertize contradictorii: 10 si 60 milioane euro). Dar s-a hotarat sa se ia prejudiciul de 2 ori, pe langa teren, luandu-se si locatiile ! Atunci sa se ia prejudiciul de 2 ori si lui MRU & M. Macovei, pentru prejudiciul de 1 miliard de dolari al Fundatiei Gojdu, instrainata ilegal unui holding israelian, plus Codex Aureux, de o valoare ce nu poate fi estimata de mare ! De prejudiciile aduse de Base & Co ne-am lamurit in toate cazurile, ceea ce ne face sa credem ca nu se va face nimic nici in cazurile urmatoare. Implicarea institutiilor statului in jaful ordinar, de sute de ori mai mare in ultimii 12 ani, ne face sa credem ca avem de platit tribut pentru scut si pentru trupele din “jocul de sah” cu rusii (artificial desfasurat de cei ce imprumuta vesnic ambele tabere si la ducerea actiunilor si dupa, pentru refacere). Daca unul singur dintre ei are jumatate din averea globului (bineinteles, la negru, unde cifrele sunt de necrezut), ce le mai trebuie ? Se duc dincolo cu toate acestea ? Le trebuie mai multa smoala, cazane si furci ? Cine stie ? Lacomia, necunoasterea si incalcarea legilor universale ii (ne) duc la un circuit inchis permanent al AUTODISTRUGERII, cel putin in ultimul milion de ani, perioada inscrisa in documentele principalelor societati secrete existente acum pe Terra. Mai multe, pe “Departamentul Zero Romania”.

  3. Eu zic totusi ca – oricit de condamnabil ar fi articolul lui ziaristu’ – oricum doamna a depasit limita prin implicarea copilului, care nu are nici o treaba. Parerea mea este ca nu este citusi de putin o chestiune de forma, este cit se poate de “de fond”: te lupti cu adversarul, nu cu familia lui. Tema pe care te lupti poate fi oricare, dreptatea poate sa fie de partea oricarei parti (sau a niciuneia).

  4. Am citit scrisoarea Oanei Stancu după ce ați menționat-o dvs. Aveți dreptate: corectă ca fond, neinspirată ca formă.

    Cineva scria odată despre marele, unicul Un (cum care Un? Kim Jong Un, bravul lider nord-coreean !) c-ar fi „hpersensibil, ca mai toți ticăloșii”. Dar hienele noastre ce au ? Ele de ce să nu aibă suflețelul delicat, tare delicat când e vorba de ei și ai lor ? Uite că-l au !
    Cu forma în rol de regină, să spunem în cor: vivat campaniile electorale ! An bogat 2016, cu spectacole la greu, nu cu proiecte plictisitoare, din greșeală folositoare, discuții serioase și alte de-alde astea ! Nu că azi ne-am plictisi … dar când știi că nu mai e nevoie să privești prin gaura cheii, că bârfe, șușoteli, suspiciuni, mizerii vor fi la mare vedere, pe toate scenele și ulițele, că miasmele ne vor copleși până la următoarele voioase alegeri, vântul speranței ne umflă de pe-acum pânzele !…

  5. Oana Zamfir pacatuieste prin exces de sensibilitate. Numele copilului nu l-a luat din dosare scapate “pe surse” de la DNA, tatal micutei aducandu-l in spatiul public. Ea nu a facut decat sa incerce personalizarea demersului intru umanizarea turbatilor. Mare gresala in tara care -i injura pe cei ce apara o familie de abuzul unor autoritati, pentru ca, sa fie clar: autoritatile nu gresesc, decat daca sunt “de stanga”. In rest, iubim ANAF-ul ca nu ne calca sa ne platim taxele, iubim SRI-ul pentru ca desi stim ca ne asculta, ii deranjeaza numai pe aia de-i uram noi, ne topim de dragul DNA-ului si al Codrutei sale pentru ca ne “scapa” informatii si amanunte picante din dosarele “uratilor” si in general, ne place statul de drepti.. Si daca nu esti de acord cu noi, esti agent rus. Si sa fii agent rus e cahhh!! Sa vinzi, sa cumperi, chiar daca propria tara, pe bani rusesti, e “de dreapta”. La ce, dracu’, s-au mai deranjat unii in decembrie ’89, ca aveam deja toate astea?! Culmea, astia, de sunt incurcati de pensionarii care au muncit in comunism, sunt tot ce ura romanul pe vremea aia, motivul razmeritei – niste turnatori si pupatori de cururi autoritariste……
    P.S. Mor de dragul echidistantilor, ai celor “superiori”, care si daca in sufletul lor ar sfasia una din parti, se simt datori sa fie “obiectivi”. Cititi fratilor pana la capat si daca n-ati inteles nimic, mai bine intrati pe feisbuc, pentru ca e vorba de fond, nu de forma si condamnabili sunt ziaristii nu articolele lor,. Ziaristii astia n-au aparurut din spuma marii, au un trecut jurnalistic care-i defineste.

  6. Ce sa zic !? n-am vazut amploare la “smardoiala” d-asta pe net nici cand cu “pixelu’ albastru” si cu “viteza pumnului prezidentiabil”…
    N-am inteles-o p-aia cu “forma neinspirata”… eu consider ca fetita lui Tapalaga (cu majuscula, dar doar atat ! ca, un paronim “a la Badea” e mult mai potrivit… sau, ca sa-l citez pe bassescu – phiu ! puschea ! – un “linge-clante”) n-a avut de suferit mai mult decat baiatul d-lui Ciutacu, in cazurile descrise mai sus…ba, din contra, sigur fetita lui Ciutacu nu citeste feiscubu’ Oanei…si, daca a intampinat oarecari reactii din partea altora, a fost pe motiv de “tatarau”.. zic sa nu uitam de unde a pornit “tavalugu'”, ca toti avem prin familie clienti de Catena…poate tac-su n-o fi avut, ca ia direct de pe clante, nu-i trebuie retete compensate..
    Succint, eu vad lucrurile asa : “nefrecventabilu'” (cine intra pe hotnius, stie) a dat de gard c-o generatie, ca nu-i place lui Antena 3… putea sa dea cu telecomanda-n monitor, cand nu-i placea ceva, da’ nu ala era ordinu’ de zi…Una d-aia d-a lui m-au facut pucist, in 2012…personal; altu’, m-au facut “mahala inepta” (pe mine, si pe Emil Hossu… e drept, emitentu’ avea “origini sanatoase”)…Sunt numai unu’ si-unu’, megarespectabili..
    Nu zic ca si Oana trebuia s-o ia pe calea aia cu datu’ la gioale… de fapt, nici n-a luat-o : ala s-a manifestat turbat la adresa generatiei de-l precedase…. Oana, prin generatia d-o sa urmeze, isi exprima o dorinta : chiar daca nascuta din pisica, generatia aia ar fi bine sa nu mai manance soareci ! Reactia hienelor era la fel, de se adresa generalist, ca ala din Barbu Stefanescu Delavrancea, cu “Moldova e a urmasilor”
    Eu, spre exemplu, i-as fi zis “distinsului” d-alea de “muica”… cu multe beep-uri…n-am rezistat pe site-ul ala cat sa-i zic, putea prea tare… am renuntat !
    N-am vazut, totusi, pe net, o cat mica alaturare cu aia cu “pixelu’ albastru”…ba chiar ala cu pixelu’ e bunicut moralist, cere ceva cu CNA…Bine ca n-a fost… alaturarea Oanei d-ala cu “nu i-am dat cu pumnul in plex”, cat de presedinte o fi fost el, pe la inceputuri, n-o avantaja !
    Forma aia eronata putea fi evitata prin adresarea, la modu’ general, catre publicu’ aluia…n-avea, totusi, penetratie si morala. Mie mi se pare, totusi, c-a facut-o corect ; nu d-aia n-a luat fetita lu’ Tapalaga un nou FB, la scoala…
    Concluzionand : fetita lui Tapalaga putea fi oricare dintre copii nostrii… personal, nu m-as fi simtit jignit sa-i dea sfaturi d-alea fica-mii (apropiata, oarecum, ca varsta, de cea a lui Tapalaga).. m-am simtit jignit, insa, cand a catalogat tac-su cum a catalogat o generatie care, dupa multe altele, s-a numit generatie de sacrificiu”…Ca, oricum, Tapalaga nici macar n-are “justificarea” lui Ciutacu : “Știu că-s arogant și genial, dar îmi place să mi-o spună și alții. Oare o să mă iertați vreodată că-s cel mai bun?”;))
    Ala e doar arogant, si-atat…aaa, si “linge-clante”…
    (scuze, d-le Ciutacu, de alaturare, da’ si-ala se crede “jurnalist”…)

  7. Daca Oana Stancu s-a gandit sa scrie o scrisoare catre copilul unui jurnalist, doar pentru a deschide o poleminca civilizata, de ce nu s-a uitat in ograda proprie si nu i-a scris propriului copil despre tatal sau (sotul distinsei doamne in cauza)?
    Sa-i spuna cum vrea acesta sa scape pe unii smecheri de plata datoriilor, pe seama altora.
    Sa-I explice copilului cum tatal sau este atat de incompetent incat nu stie ca bancile nu dau credite din banii lor ci din banii deponentilor (ca mine si ca altii de pe aici) si ca orice fel de pierderi sunt transferate de banci catre deponenti. Ca eu, daca am depus bani la banca, as vrea retrag bani de la banca. Nu vreau sa vina banca sa-mi dea in plata vreo casa pe care distinsul domn Zamfir (sau altii asemenea lui) s-a gandit ca este mai smecher si a dat-o-n plata la banca.
    Dar, pentru distinsa dna. Stancu (Zamfir), e mai usor sa vada paiul din ochii altora decat barna din ochii ei. De altfel, nu este singura barna.

  8. Ma bucur ca si dl. Ciutacu vede cum sta treaba cu big-u’… ca mi-era ca am eu vreo “simpatie” in privinta lui:))
    Ce sa zic, iar ?! s-a strans “competenta” la mareleRadu… bre, bancile alea dau dobanda la depozite sub 2 % (iti dau acte, daca vrei sa lucram deontologic), iau comision de ridicare numerar de 0.4 %, si acorda credite cu peste 7-8 %… si-aici iti dau acte, da’ poti sa verifici pe “goagal”…
    Daca bancilor le-as plange de mila, m-as autojigni… n-o fac, din respect pentru mine !
    Inteleg ca un pic de diversiune de la Big, pe subiectul Oana Zamfir, intra in trendu’ cunoscut… Vad, pe langa anacronie, si incrancenare… Cam ca la aia cu “fumatu’ in carciuma”…
    N-as vrea sa cred ca aia cu “cine e consecvent” are valabilitate… Da’ nici nu vad vreo competenta deosebita la aia cu credite din banii deponentilor… c-asa vrajeala, mai rar
    (Bigule, zic sa nu dezvoltam d-astea economice, ca sigur sunt mai aproape de ele decat tine… zi c-ai gresit, s-o lasam ca tine:))) Sa cauti argumente, doar de dragul argumentelor nu prea e semn de inteligenta. poate, din afara Bucurestiului, sau din carciumile cu staif se vede altfel viata (inclin sa sper ca asta te-a afectat in “argumentatie”); incearca sa-i spui ala bagat sluga la banci pe viata cum ca tu dai banii pentru casa lui, si, d-aia, esti impotriva “darii in plata”…. pe net, n-o fi problema, ca e impersonal… pe strada, insa, zic sa ai masina p-aproape…

  9. @Daniel
    Nu trebuie sa verific pe goagal; te am pe tine: tu le stii pe toate, ai acte, esti sigur ca esti mai aproape decat mine “de-alea economice” si, mai ales, stii ca esti mult mai priceput decat mine.
    Lucru asta ma face, cu lacrimi de invidie in ochi, sa-mi dau seama ca in 25 de ani de munca (la multinationale industriale si financiare si ca antreprenor) ca nu am reusit sa ajung la inaltul tau nivel ‘telectual si de competenta. Viata a fost mai darnica cu tine decat cu mine.
    Eu, ca prostul, mi-am cumparat o casa care sa aiba o dimensiune si un pret pe care sa mi le pot permite si sa pot rambursa orice credite pe care le-am luat (lucru care, iarasi ca prostul l-am facut).
    Dar, aflu de la un om compentent (ca tine) ca se poate sa-ti cumperi o casa mai mare si mai scumpa decat iti permite plapuma financiara, ca doar banca te finanteaza. Iar chestia asta economica ar putea fi legiferata cu ajutorul distinsului domn Zamfir (sotul distinsei doamne cu scrisoarea)
    Pentru cei care au ramas datori la banca pe viata am sa le spun cateva lucruri:
    1. Cand ati ales casa pe care sa o cumparati n-ati intrebat banca
    2. Cand ati negociat pretul, n-ati intrebat banca.
    3. Nu mai traim in SSMD. Joburile nu mai sunt garantate.
    4. Daca ati luat un imprumut de la banca (sau de la rude/prieteni) TREBUIE sa-l dati inapoi: IN TOTALITATE. Asa este corect si moral. Daca nu, este un furt, chiar daca a fura de la banci devine, conform lui Daniel, de bon ton. si conform distinsului domn senator Zamfir, potential legal in viitor.
    In sfarsit, pentru tine,
    1. Daniel: vezi ca celalalt capat al barnei Oanei Zamfir este in ochii tai. Incearca sa-ti scoti barna din ochi; vei vedea lumea diferit.
    2. In privinta incrancenarii sa stii ca ai dreptate: sunt intolerant cu cei care polueaza atmosfera in jurul meu, cand ar putea sa evite lucrul asta si sunt intolerant cu cei care nu-mi dau inapoi banii pe care i-au luat cu imprumut de la mine. Ma doar la basca ca ai fost dat afara de la servici: TREBUIE sa-mi rambursezi banii mei.
    3. La cat de apropiat esti “d-alea economice” sunt convins ca nu mai ai mult si ai sa faci o banca ce va fi capabila sa plateasca 7-8% la depozite si sa ofere credite cu pana in 2%. Chestia asta economica (de care esti mult mai apropiat decat mine) sigur va fi recompensata cu premiul Nobel (e dupa colt, iti mai trebuie cativa pasi mici, dintr-astia, economici, si-l obtii).

  10. Bigule, m-ai pierdut cu “multinationalele”::))) 25 de ani !?! Esti mai tare ca Voiculescu, tata, ala a lucrat doar la Crescent; tot o multinationala, “decat ca” d-acilisea, de la securitate:))
    Hai sa-ti explic (vad ca la ironii umplii blogu’… cu informatia si logica stai mai prost (scuze, pentru “prost”) : bancile, bre, actioneaza in conditiile economiei de piata (aia pe care o aplici tu de 25 de ani)… economia de piata inseamna spirit intreprinzator, asumare de riscuri… d-alea… pai, suntem de dreapta, sau nu !? ce dracu ! Unde e riscu’ bancii in treaba asta !? E entitate economica, bre, sau e “garantata de D-zeu” !? Ca m-am saturat cate banci s-au dus “pe _ur”, pe motiv de smenuri politice…
    Daca tot ai iesit din SSMD (ti las placerea traducerii, pentru “capitalistii” mai tineri… da’ spune-le si de “inaintata spre comunism”, vad ca nu te-au afectat la memorie anii in multinationale:)), zic sa mergem cu capitalismu’ pana unde e locul lui : intri intr-un business, marci banutu’, faci analize (si, bancile, stii bine, fac la analize….); dupa, cand se nasparleste treaba, participi si la pierderi… c-asa, doar cu participare la profit, stie toata lumea…
    In rest, crede-ma, am citit ce-ai spus in diagonala – inteleg ca m-ai certat, sau ceva:)) De regula, ma supara cand persoane respectabile ma cearta… “respectabilul” ala, insa, e subiectiv, tine de perceptia mea; in cazul, tau, deci, nu m-am suparat : mi-e echidistant !
    (PS : Si eu am casa achitata, mi-e egal cu “darea-n plata”… si i-am asigurat si fie-mii un acoperis d-ala d-asupra capului, cand o fi sa nu mai locuiasca la mine… deocamdata, o face, ca e inca la varsta in cauza….Si, daca tot ne laudam, ai si casa – platita, terminata – cu oarecari pretentii la “de vacanta”…vacante nu prea am timp sa le fac, ca nu lucrez la multinationale:))
    Acu’, sa-l ataci pe Oana Zamfir pe motiv de barbat-su (sau invers, ca n-am prea inteles cine te-a suparat), dovada de “barbatie”, mi-e clar… n-am inteles, insa, cu fisa postului la multinationalele alea : era la “resurse umane’ ?! era la “marketing” ?! o fi fost la “management” ?!? Se umple gura la cuvinte d-alea, ma umpli de respecte… d-acu-ncolo, poate:)))
    (sa nu ti-o mai comentez p-aia cu “de bon ton”, ca mi-e ca-mi scapa vreuna… si se supara dl. Ciutactu… da’ nu-mi mai pune vorbe-n gura, ca-ti pun si eu… replici; oricum, le intelegi si putin, si pe – scuze ! – dos (asa e zicala:)) inteligenta romaneasca:))
    Incetez (tu stii, cult in cap fiind, cine cedeaza primu’… d-aia, o s-o faci, cu siguranta, si-o sa ma lasi – spre disperarea mea – fara alta mostra de “inteligenta de dreapta”…), ca facem “Fratii Jderi” p-aici…Pentru consolidarea “prieteniei”, si ca sa nu-i plictisim si p-altii, zic ca e mai bine sa ramanem fiecare cu parerea lui.. si cu “argumente” pe masura….Fiecare are drept de opinie, fiecare vine cu argumente dupa posibilitatii…
    Ce-mi mai place democratia asta:))

  11. Si, ca uitai : stai linistit, nu iau bani de la tine ! mi-e ca ma analizezi cu “emteo”-u’, si-ti iese negativ:))
    Si nici banci d-alea nu fac… ca nu sunt Vantu… da’ tu poti sa dormi lnistit : bancile nu fura, iau cu documente:))
    (discutia – ca sa incerc o abordare serioasa – e despre participarea bancii in business : cu profit, cu pierderi… chestie pe care, bancile d-aci – aproape toate vandute cand era cazu’ – n-o prea fac… nici in ce priveste economia, nici in ce priveste consumul… Stau cu _uru’ pe bani, si executa si viata dupa ala care a avut nesabuinta sa li-i ceara….
    Tie, spre exemplu, nu ti-as da bilantul, ca sa ma analizezi pe “cash-flow” si pe “bugete”…nu d-altceva, da’ n-as avea nevoie…nici de la tine, nici de la bancile de le pupi ca pe icoane..
    (Apropo : sper sa fi avut o asigurare macar la Astra.. nu d-altceva, da’ sunt roman, si aplic aia cu “capra vecinului”… e drept, eu am avut, un casco, pe vremuri… m-a despagubit peste valoarea primei de asigurare… pe deviz, cum trebuie… pe tine, apologet de “multinationale” d-astea, te-ar despagubi si-acum, in faliment fiind…Astra, nu tu:)))

  12. @Daniel
    Asa cum am spus mai sus, este evident “ca esti mai aproape decat mine de-alea economice si, mai ales, stii ca esti mult mai priceput decat mine”. Inca o data imi dau semana ca n-am reusit sa invat nimic din anii de scoala si din cei de munca in multinationale financiare si industriale si ANTREPRENORIAT (ca nu-ti iesea socoteala cu multinationalele).
    Lectiile (valoroase si gratuite) pe care le primesc de la tine despre cum functioneaza bancile si cum isi impart ele riscul cu cei pe care ii imprumuta sunt, iarasi, extrem de valoroase pentru mine. Cu ajutorul tau reusesc sa inteleg si eu o parte din misterele sistemului bancar (pe care ai avut bunavointa sa mi le impartasesti) si imi dai sansa sa ma apropii mai mult “de-ale economice” de care tu esti atat de apropiat si sa visez ca intr-o buna zi voi putea si eu sa fiu la fel de destept, educat si informat ca si tine.
    Din putul gandirii unuia care este mai departat “de-alea economice” cred ca bancile nu sunt niste sfinti. Daca nu-ti place ce-ti ofera banca, faci ca la televizor: schimbi canalul. Si daca toate canalele (bancile) ofera programe (imprumuturi) de kkt atunci nu te mai uiti la televizor (nu mai iei credite).
    La fel ca si firmele de utilitati (electricitate, gaze, apa-canal, telecom, etc.) bancile sunt entitati cu risc sistemic. Nu le ai, se cam naruie totul. Legea darii in plata, in formatul propus de stimabilul domn Zamfir, ar contribui ca sa se mai duca pe _ur cateva banci, tot pe criterii politice. In plus, bancile, evident nu vor sta cu mainile in sani. Vor reactiona: vor creste avansul (asa cum deja au facut-o unele), vor creste dobanzile, etc, cu efecte secundare semnificative privind valoarea portofoliului de credite si de garantii.
    Ascultandu-ti lectiile astea (valoroase si gratuite) imi dau seama cum se simtea Efimita cand il asculta pe Leonida: “Ei! cum le spui dumneata, să tot stai s-asculți; ca dumneata, bobocule, mai rar cineva”

  13. @Bigradu … hai ca o dai in diversiuni si “plansete” pe umarul lui Goldman-Sachs de-acu’ . Am vazut conversatia dumitale cu Daniel. Ti-a explicat omul clar cum e cu ECONOMIA DE PIATA, daca chiar se vrea totusi in lumea asta economie de piata ci sistem mafiot. Ia plange dumneata si cand ai BANII TAI in depozit la orice banca, cu ceea ce se cheama DOBANDA FIXA… care stupoare, nu mai e fixa dupa aia, ca ti-o scade fara sa te intrebe NICIODATA daca esti de acord, dar te ametesc cu BIBOR, ROBOR, rata de schimb si alte nenorociri, asta ca sa-ti dau un exemplu de MANEVRA simpla cu care BANCHERUL, pe care-l plangi dumneata, ISI PROTEJEAZA CASTIGUL si ISI ACOPERA PIERDERILE din CREDITE NEPERFORMANTE, inclusiv cele POLITIC NEPERFORMANTE, bagandu-ti cu NERUSINARE mana in buzunar. Intr-o economie sanatoasa orice “actor” economic isi asuma riscuri. Dumneata prin tot oceanul de vorbe te tot straduiesti sa eviti esenta iar pentru asta nu exista decat doua explicatii : 1. Ai beneficii DIRECTE din PR-ul pe care il faci pentru bancheri. 2. Esti afectat de PR-ul bancherilor in rationamente si esti departe de o analiza obiectiva. Daca esti la punctul 2. de mai sus n-ai decat sa citesti cate ceva despre Burson-Marsteller, Ivy Lee, Edward Bernays asta ca sa pricepi de ce natura este “zgomotul” care bruiaza ratiunea.

  14. Big-ule, desi m-am “incalzit”, o sa incerc sa n-o fac cu “strigaturi”; chit ca nu e site de cultura, suntem printr-un loc civilizat…
    Deci :
    – riscu’ sistemic e in tot ce e economie de piata; orice agent economic “racit” da gripa macar pe orizontala; deci, sa iai bancile in brate pe tema asta, zic ca penibil, spre ridicol…
    – nu vorbesc in ce ma priveste p-aici (ANTREPRENORULE:)))); am propria activitate aducatoare de venit (si impozite… si comisioane bancare:))), mi-e la basca de ce se intampla in d-astea cu imprumuturi (am vazut banci de fac lobby, pe TV sau oral, cum ca dau credite cu duiumu’… si dupa, o “sucesc”… halar motor al economiei, bancile-astea); nu cer nici acum, si n-o so fac nici in viitor, ceva de la bancile alea… dimpotriva, la una dintre ele dau comisioane bancare lunar, am depozite (obligat d-o circumstanta pentru care ar trebui prea mult timp si spatiu sa incerc sa-ti lamuresc “de ce” si “cum” e cu depozitele respective… da’, crede-ma, sunt constient ca sunt paguboase (pentru mine… pentru banca, sunt avantajoase, ca d-aia e si banca “operator economic”, ca sa obtina profit:)). insa ce e acolo imi va trebui peste niste multi ani… si, eu nu sunt ‘antreprenor” d-ala ca tine, eu mi-am capitalizat activitatea cu ce-am avut nevoie, n-am a mai investi:))) si nici tie nu-ti dau, ca nu pari sa te descurci prea bine cu economia capitalista:))
    Crescand avansul, banca impune niste conditii economice; bravo ei, cine ia, sa aiba cu ce… si sa stie la ce se inhama. Sa ia, insa, ca pana acum, si pe ma-sa, si pe tac-su aluia de s-a imprumutat, e cam de porc… nu te banui de prostie, sigur intelegi…. trebuie sa te mai straduiesti, doar:))
    Si, daca tot vii cu citate celebre, sa dam si d-alea mai anonime : e unu’ cu uitatu’ ca la poarta noua… in ce te priveste, legat de d-astea bancare, recunosc, eu la ala m-am gandit mai intai:))
    Chiar c-am obosit, big-ule, sa tot ironizez p-aici cu tine… las’ ca tine… ex-multinationalule & ex-antreprenorule:)))
    Sa-ti mai explic ca, pe ideea ta cu “telecomanda”, ramane, Doamne-Fereste, Isarescu somer (la ce bun BNR-u’ cu supravegherea ? da consumatorul din buton, si se rezolva bancile alea nocive !) ?! Sa-ti mai explic ca bancille din Romania sunt doar institutii de decontare in economie, ca, la credite, in afara de bassescu si udrea, sunt cam lipsa ?! Nu-ti mai explic, ti-a spus antevorbitorul : ori faci lobby de dragu’ PR-ului (cu consecventa, ca stim noi cine:)), ori e caz de interes… si-atunci, te-oi intelege, ca e cu “arginti”, se scuza !
    PS : nu ne mai spune p-aici ce casa ai, unde mergi la carciuma, cat de antreprenor si multinational esti… nu intereseaza pe nimeni nici CV-u’, nici patrimoniul tau (m-ai provocat, si mi-au scapat si mie cateva d-astea, dar eu imi fac “scuze”)… inteleg, la tine pot fi manifestari de anumite complexe, dar incearca sa te abtii, sa ramanem doar la subiect – mersi !
    Si nici cu ironiile nu esti, asa, in largul tau… cu atat mai putin, cu argumentele : auzi la el, “risc sistemic”:)) D-aia le-a dat statu’ roman pe aproape toate, ca e cu “risc sistemic”:)) (p-aia pe care n-a dat-o, a pastrat-o sa ii dea credit lu’ bassescu – clar, fara risc de dare in plata, ca aia are cu ce, detine 6.000 euro / luna:)))
    Hai, pa, ca pierduram destul timp… si unii, neantreprenori si necorporat(r)isti nemultinationali, mai trebuie sa si lucram….

  15. Nu-i inteleg de ce nu isi cauta alt sediu, muta incet echipamentul si gata … sa le dea o perioada de 6 – 12 luni in care sa faca asta si gata scandalul … pff .. atat dramatism pentru nimic 🙁

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.