Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Isteria nu se publica-n Monitorul Oficial si nu este lege

Isteria nu se publica-n Monitorul Oficial si nu este lege

– Oportunitatea adoptarii unui act normativ si modalitatea de promovare a lui sunt hotarate politic, legal, de guvern.

– Politica legislativa este decisa, legal, de parlament si pusa in practica de guvern. Procurorii si judecatorii, care nu-s organe deliberative/legislative, au obligatia legala de a o pune in practica.

– Rezultatul votului democratic indreptateste legal majoritatea parlamentara ca, prin intermediul guvernului, sa decida directia politica a tarii.

– Presedintele este, legal, mediator intre puterile statului, nu parte a meciului politic. Asa scrie in Constitutie.

– Strada, indiferent cat de indreptatite i-ar fi nemultumirile si cat de plina ar fi, nu legifereaza. Nu exista prevedere legala care s-o indreptateasca. Pentru ca nu candideaza si nu e aleasa.

Restu-i agitatie politica ieftina, instigare si incapacitate de a accepta rezultatul alegerilor…

P.S. Basescu nu a ales de florile marului sa-si anunte acum demisia din fruntea partidului

 

Comentarii

comentarii

Similar Posts

22 thoughts on “Isteria nu se publica-n Monitorul Oficial si nu este lege

  1. neinspirată poza din articol, chair m-a enervat faza pe care a făcut-o aseară… dacă așa au unii impresia că se evoluează, nu știu ce să mai zic…

  2. Ce chestie, bre. Apropo de imaginea de mai sus. Da’ dacă furi mai puțin de 5 procente în teza de doctorat mai eşti plagiator au ba?

  3. Sunt fan Dragnea, indiferent cum se va termina agitația. A mutat genial. Ce-mi place și mai mult este faptul că stă pitit și-i lasă să fiarbă în suc propriu.

  4. Eu vreau Guvernul Meu, al poporului roman.
    Vreau Parlamentul Meu, al poporului roman.
    Vreau Puterea Mea, a poporului roman.
    DemoCratia Mea.
    Pentru asta ies la VOT. Votul exista PENTRU MINE.
    Justitia trebuie sa fie a Mea. Pentru Mine. In interesul Meu.
    Eu sunt Legea. Eu sunt Statul de Drept. Pentru Mine exista Institutiile Statului.

    Eu decid, prin ASUMAREA RASPUNDERII, la urne, incotro vreau sa mearga tara mea.
    Eu sunt Alfa si Omega Universului Politic.

    Si NU VREAU SA AM DOAR “IMPRESIA” ca am votat ca sa am Guvern, Parlament, Putere. Democratie.

    Un “simplu” cetatean

  5. Vad “tinerii frumosi” amenintand ca nu-si mai platesc impozitele, pe motiv de OUG-ul asta; pai eu as fi vrut s-o fac cu niste zeci de ani in urma – da’ ma vedea anaf-u’, si ma “certa” cu executare silita.
    Nici mie nu-mi place atitudinea presedintelui – pot sa intru si eu la “auto-aministie” fiscala ?!
    Ce de creiere inferbantate, ma mir cum d-avem temperaturi si minus… sau ‘or fi si alte “grade” in discutie ?! (d-alea dupa umar, d-alea din sticle/pahare…grade….)
    Asa e :daca PSD cedeaza, s-a dus, vorba Parazitilor, pe “beeep”… Ca Dragnea i-a dus unde sunt, oricat de penal l-au vrut unii, altii… Daca se face pas in spate, acoperitii & cateii din PSD au “servici”… de la “servicii”….
    Oricat o dau “analistii” cu apel privitor la contramiting, personal, cred ca n-ar strica : macar vede coana Europa ca cei iesiti acum nu sunt toata Romania ! La muschii lui, PSD-u’ poate sa stranga cel putin la fel…
    Apropo : imi place si porecla data Ministrului de Justitie : “Alta-ntrebare” ! Ne-a aratat basssescu, la noi asa trebuiesc facute lucrurile : “Next !”
    (Constat ca in seara asta Tacutu’ de Cotroceni tace ca proasta-n papusoi… O fi bine, o fi mediere ?! Nu ma mir, da’ mi-e scarba !)

  6. Prin 1984 minerii din Marea Britanie au protestat împotriva guvernului Margaret Thatcher aproape un an… Ei au protestat iar Margaret Thatcher şi-a văzut de guvernare. . Dacă la alţii s-a putut…

  7. Stimate Domnule Ciutacu, poporul a decis ca vrea sa fie condus de psd, asa corupt cum este el. In mare, cred ca persoanele care or votat cu pesedeul se asteptau la astfel de actiuni. Totusi, putina decenta nu ar strica din partea ambelor tabere.
    Domnul presedinte dragnea ar trebui sa iasa putin la televiziune si prezinte starea de spirit a poporului.

  8. Eu cred ca miza este asa mare pentru ei incat nu le mai pasa de consecinte. Noi insa trebuie sa facem ceva si sa nu permitem!

  9. 1. Ai dreptate, dar daca guvernul se comporta ca un grup infractional organizat aceste oportunitati trebuie cenzurate. Nu e prima data si nu e primul guvern care legifereaza cu dedicatie.
    2. Iarasi ai dreptate, dar daca parlamentul se comporta ca un grup infractional organizat atunci deciziilor lor trebuie cenzurate, desi in cazul asta particular, parlamentul nu avut nimic de zis,.
    3. Pentru a treia oara ai dreptate. Dar daca guvernul si parlamentul se comporta ca niste grupuri infractionale organizate, ele trebuie cenzurate.
    4. Medierea pe care trebuie s-o faca presedintele nu trebuie sa fie intre doua grupuri infractionale organizate (guvern si parlament) si sa se ajunga la un compromis intre doua rele. Medierea Presedintelului trebuie sa le aduca pe cele doua institutii pe linia de guvernare sustenabila a Romanei, sa nu se abata de lupta anticoruptie, chiar daca multi dintre ei sunt corupti pana in maduva oaselor (si aici nu vorbesc doar de PSD si PSD-isti).
    5. Inca o data ai dreptate, dar strada a iesit strada din disperare ca Guvernul Muppets pregateste terenul pentru ca papusarii lor sa poate fura si sa nu fie condamnati. Dupa cum iti aduci aminte, strada n-a iesit in strada cand s-au marit salariile si s-au taiat taxele, desi ar fi trebuit s-o faca inca de atunci (acele decizii au un potential distructiv economic enorm).
    6. Cred ca daca in cazurile lui Berca si Orban se dovedeste ca procurorii au manarit dosarele si probele acestia din urma ar trebui pedepsiti cel putin la fel de drastic ca si judecatorul Stan Mustata. DNA-ului nu trebuie sa i se permita sa se joace cu viata oamenilor. Mai mult decat atat, denuntatorii care au fost dovediti ca au mintit ar trebui sa fie si ei cadorisiti cu un spor de pedeapsa si ceva despagubiri pentru Orban, Berca (si altii unde este cazul).
    7. Vad ca se bate moneda pe legitimitatea PSD-ului dobandita in alegeri. Nu vreau sa o contest, dar ar trebui amintit ca Iohannis a castiga alegerile cu de doua ori mai multe voturi decat PSD.
    Si, ca o constare personala, de 27 de ani, fiecare din cei 4 Presedinti a avut intotdeauna o imagine mult mai buna decat Parlamentul si, de cele mai multe ori, mai buna decat a Guvernului. Nici acum lucrurile stau altfel.

  10. dupa ce dosarele cu struti si alte oratanii au inceput sa cam scartaie, pare ca acu’ se incearca o metoda complemetara – condusul din strada. oricum psd le-a dat ocazia. psd trebuia sa se astepte la asa ceva (iesit in strada, manipulari, isterie etc. – au patit-o fix acu un an si un pic tot cu guvernul lor si atunci chiar nu dadusera vreo lege discutabila).. daca sunt iar cu pantalonii in vine si cedeaza, fix cum s-a zis mai sus, merita la gunoi. daca nu-s in stare sa comunice, sa scape de manipulari etc. etc. sa se duca dupa ponta. n-au decat.

    totusi, cred ca indiferent de ce face psd, astia care sunt acum in strada or sa fie in strada de fiecare data cand e nevoie. daca mai iese si marele kaiser si le da prilejul sa strige “iohannis e cu noi” o sa aiba impresia ca lupta impotriva sistemului . da-le celor tineri (si nu numai) impreisa asta, fa-i sa creada ca pot face diferenta, ca lupta impotriva a ceva rau si o sa faca fix asta. parerea mea!

    ce informare – e psd! a zis si pe feisbuc ca e ceva rau. aia e.

    habar nu aveam ca lucrurile de genul asta imi pot provoca o stare de rau dar privind aseara ce a ajuns romania, am realizat ca ma insel.

    e trist.

    ps: sunt sigur ca daca psd nu exista, astia il inventau. e cel mai bun paravan pentru a putea face fix orice mizerie. asta nu inteleg aia tineri si frumosi. ca psd plus lupta anti coruptie au ajuns sa scuze orice. orice mizerie. eu sincer cred ca e mai rau ca unu’ sa imi ia libertatea si votul decat sa imi ia niste bani. banii, daca ma duce capul, ii fac din nou.

  11. Cetateanul turmentat al lui Caragiale e mai destept cu bun simt. Macar avea decenta si intelect de a nu de lasa influentat de niste elemente obscure (ONG-uri…), reprezentand niste straini. Era, macar, constient sa asculte de ai lui/nostri.

  12. Inteleg asa de mai sus (din comentarii) :
    – Guvernul e grup organizat , la o luna de la investire
    – Parlamentul e, la fel, grup organizat (bine, doar o parte, aia care nu ela Nicusor Dan si la studioasa de la rusi / care-acum gandeste ca Bush
    – Presedintele e o lumina, un far calauzitor, primul manifestant al tarii; doar ca s-a ridicat in cateva luni, p-o emotie dubioasa, cu Diaspora… Nici nu mai conteaza ca lu’ bassescu i-au zis 7,4 milioane sa plece acasa (mult mai multi decat aia de l-au votat pe “faru’ calauzitor”), democratia e dupa cum ne place, cu cine ne place.
    In rest, astept cu interes unirea pampului cu peneleu’ nepenal; daca adunam, o s-ajunga pe la 20+5=25 % – e bine, dar se mai poate si mai bine. Cum ar zice unii, “mai rasfirati, baieti, mai rasfirati” !

  13. Intr-o tara normala la cap, cei care-si incalca fisa postului (vezi presedintele care instiga la daramarea ordinii de drept in numele apararii statului de drept si magistratii care incalca separarea puterilor in stat prin pretentia de a face legi, plus iesirile publice incitatoare la razmerita) pleaca, demisi de patron, adica de parlament, reprezentantul poporului si in cazul magistratilor sindicalizati de CSM, la sesizarea ministrului justitiei. La noi, angajatul poporului, adevarat ales cu sase milioane de voturi, se caca in mijlocul institutiei, ca se crede patron si e cocalar si-si poate permite orice. Mi se pare ca esti idiot sau macar temporar spalat pe creier (daca nu esti un ticalos platit sa spui aceleasi lozinci) sa spui ca Iohanis e mai legitim ca are mai multe voturi, (ca Iliescu avea 85% din 85% alegatori si p”poporul a iesit in Piata Univesitatii ca nu “era reprezentat”), pai , daca vrem anticipate la doua luni dupa ce PSD a luat numai treimilioane de voturi, eu zic sa facem anticipate si sa numaram si cate voturi mai are Iohanis, ca, daca mai ai un neuron functional si mai vorbesti din cand in cand si cu alti oameni decat cei din piata, stii ca Iohanis n-are mai mult de un milion de votanti la ora actuala si scad cu fiecare zi a “pasnicilor din piata”. Si asta cu grupul infractional organizat, e ca aia cu “mama, zi-i tu ei curva, sa nu-ti zica ea prima!”, pentru ca, dupa toate codurile penale, inclusiv atrocitatea noastra, grupul infractional; a fost . in ultimii 12 ani, format din (parte a) securotatii, parte a procurorilor (vezi fabricarea de dosare si inventarea probelor, plus torturarea martorilor pentru fortarea unui denunt calomnis) la care s-a adaugat in frunte (Basescu), sau in cur (Iohanis) presedintele. Basescu a recunoscut ca a condus un stat mafiot pe care i l-a lasat mostenire lui Iohanis si “institutiile” statului n-au miscat.
    Nu stiu cum vi se pare voua, dar de la “Colectiv” incoace, Iohanis are un comportament de diva la PMS, ba, chiar in ultima vreme pare sa aiba nevoie ce Climenium, ceea ce ma duce la suspiciunea ca, pe langa doamna Pralong, mai e consiliat si de doamna Carmen…
    P.S. Pe mine ma revolta prezenta copiilor in piata: de la aparitia “decreteilor” n-am vazut copii mai neiubiti, pentru ca trebuie sa fii cretin sau sadic ca sa vii cu copiii intr-un asemenea loc. A devenit piata un loc al fundamentalistilor, sau toti sunt tiganci inarmate cu copii in locul sticlelor incendiare?!

  14. Credeam că Lazăr este doar un mediocru zaharisit. Acum am văzut că e și ticălos, un ticălos care, alături de DNA și nefericita-i șefă, lucrează după „impresii”. Mi-e tot mai greu să rămân într-o țară în care procurorii stabilesc cine și cum să conducă, iar jurnaliștilor care demască abuzurile așa-zisului stat de drept se încearcă a li se închide gura. Sunt alături de dvs., de Lili Ruse și de toți ceilalți jurnaliști de la RTV.

  15. Mie mi se pare ca avem motive serioase, probate cu “materialul clientului” sa cerem azil politic intr-o tara neeuropeana, ca, imi e clar, fara maharii populari de la Bruxelles nu putea iohanisul cu gasca lui (toti penali, Lazar si sefa CSM cu dosare la DNA tinute de Kovesi sub cur). sa faca imputiciunea asta “revolutionara”. Putem, chiar, sa probam intensitatea sentimentului de frica, pentru ca ne situam, majoritatea (chiar cei care n-au votat PSD, ALDE), in posibili votanti ai PSD si trebuie sa murim, ca sa-si creasca tefelistii plozii in piata. Ca, dupa generatia “decreteilor”, a “copiilor cu cheia de gat”, a aparut si generatia celor crescuti “la proteste, cu parintii”, ca asa ne spunea un specialist USR-ist pe tv. Pai, daca inconstientii astia ajung sa hotarasca pentru mine si copiii mei, in piata, ca fascistii si stalinistii si eu mi-am vazut , deja, parintii si bunicii terorizati de spectrul stalinismului si al maniei proletare… Eu zic sa incepem demersurile, in loc de orice referendum, asa macar un milion de cereri, daca nu mai mult,,,

  16. Si eu nu mai pot cu politic corectii astia, chiar Bolcas, Teodorescu, ca Smecher asa a fost mereu, ca sa nu-i mai pomenesc pe aia de la Antena 3, care uita cine le urmareste emisiunile si o tot scalda cu “da si aia”, nu se face chiar asa”, “rebuie sa retraga…”. Chiar nu intelegeti ca s-au radicalizat si ceilalti?! Parca traiati din raiting?! Una e sa ma informezi corect si obiectiv si alta sa ma uit la televiziunile preferate si sa vad “o fatuca” cu orgasm in direct de cati protestanti pasnici sunt in piata si de cat de dragalasi sunt ei si copiii lor, ba sa-mi mai vina si “deontologii” de la care mi-am luat lumina constitutionalitatii si a drepturilor omului sa-mi spuna ei “de o parte sau de cealalta”. Adica avem o procuratura care face praf tot, constitutie, legi, drepturile omului, la vedere, fara urma de bun simt, niste procurori sindicalizati care-si obliga subalternii la greva si tu sa vii cu argumentele cu care a fost spalata piata pe creier…Nici fascismul si nici stalinismul nu au fost impuse fara masa de manevra si mania proletara…

  17. În toamna lui 2015, pe numele lui Augustin Lazăr a fost depusă o plângere penală la Serviciul Teritorial DNA Alba Iulia condus de doamna procuror șef Aurelia Danusia Boicean – persoană promovată de Kovesi prin delegație!

    N.B. Plângerea penală a fost formulată de un „coleg” care „se săturase de abuzurile lui Lazăr” și a crezut orbește în profesionalismul procurorilor conduși de Kovesi. S-a înșelat!

    Din motive „tehnice”, în primăvara lui 2016, Aurelia Boicean a “transferat” dosarul la DNA București. Aici, “speța” lui Lazăr a primit numărul 13X/P/2016. (Cifra X o vom face cunoscută în episodul 2!)

    După ce a studiat informațiile din dosar, procurorul de la Secția 1 DNA București a considerat că este NECESAR ca procurorul şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, să fie monitorizat.

    De ascultarea telefoanelor folosite de Lazăr și de monitorizarea acestuia s-a ocupat divizia SRI din Hunedoara, condusă de colonelul Daniel Borhină – un „pilier” al “șefului” SRI Florian Coldea.

    Din înregistrările SRI Hunedoara depuse la dosarul penal instrumentat de DNA București, dar și din alte documente și declarații, a rezultat foarte clar că procurorul Lazăr este implicat într-un act de corupție.

    N.B. Din coroborarea dovezilor s-a ajuns la concluzia că dosarul poate fi soluționat cu trimiterea în judecată a lui Augustin Lazăr în stare de arest! O idee ce nu a putut fi acceptată de cei trei conjurați.(Coldea, Lazar, Kovesi)

    Din motive ce țin mai mult de mister decât de cartea de muncă, șefa DNA Laura Codruța Kovesi, prin intermediul adjunctului său fidel, Marius Iacob, a reușit schimbarea procurorului de caz iar dosarul a ajuns pe biroul unui procuror fidel doamnei Kovesi.

    De această dată, soluția propusă și parafată a fost de NUP – așa cum rezultă indirect dintr-un răspuns oferit redacției SECUNDA de doamna Codruța Kovesi!

    N.B. Țelul urmărit de Coldea și Kovesi? Un NUP pentru Augustin Lazăr, un cadou otrăvit pentru președintele Iohannis. Iar NUP-ul care să-l trezească din “morți” pe Lazăr a fost pus în dosarul DNA, după mai 2016.

    În acest lanț constituțional de numire a Procurorului General, anumite instituții ale statului au un rol determinant. În cazul de față este vorba de SRI și DNA.

    SRI, prin directorul său executiv Florian Coldea, era obligat să informeze Administrația Prezidențială, pe ministrul Justiției și CSM despre eventualele probleme cu legislația pe care le au candidații la funcția de procuror general.

    DNA, prin semnătura procurorului șef Laura Codruța Kovesi, avea datoria să sesiseze toate instituțiile implicate pentru numirea procurorului general de eventualele dosare de corupție care sunt sau au fost deschise pe numele candidaților.

    Așadar, înainte de a semna numirea unui candidat în funcția de procuror general, președintele României solicită/primește de la anumite instituții, printre care SRI și DNA, informații despre personajele ce urmează a fi propuse pentru importanta funcție în stat.

    Informările sunt consultative. Președintele Iohannis poate sau nu să țină cont de ele. Dar nu poate să afirme vreodată că nu a știut de bilele negre din mapa profesională a lui Augustin Lazăr, decât dacă mapa a fost… albită intenționat de SRI și DNA. În acest caz am avut o CONJURAȚIE pentru numirea lui Lazăr în funcția de procuror general!

    Nu ar fi putut exista o CONJURAȚIE dacă unul din cei doi șefi, de la SRI și DNA, și-ar fi făcut datoria și ar fi informat Ministerul Justiției, CSM și Președinția de faptul că Lazăr are dosar penal deschis la DNA.

    Din informațiile pe care le deținem, pare mult mai credibil ca manevra să fi fost organizată doar de către cei trei care aveau informația: Kovesi, Coldea și Lazăr. Informație capitală pe care nu au dat-o mai departe și au preferat să-i transforme în marionete pe Prună, Aron și… Iohannis!

    Dacă NU a fost așa, atunci CONJURAȚIA îi cuprinde pe toți cei implicați în numirea lui Lazăr. O posibilitate pe care o refuz, când mă gândesc la consecințe!

    După ce a fost anunțat de către șeful SRI Hunedoara, colonelul Daniel Borhină, directorul adjunct SRI, Florian Coldea, l-a informat pe președintele Klaus Iohannis despre faptul că există dovezi concludente că Augustin Lazăr este implicat într-un act de corupție și că, din motive rezonabile, NU trebuie numit în funcția de Procuror General al României?

    De asemenea, Florian Coldea i-a informat pe ministrul Justiției, Raluca Prună, și pe președintele CSM, Mircea Aron, despre prezentul pătat al candidatului Lazăr?

    N.B. Conform doamnei Raluca Prună, răspunsul este următorul: Florian Coldea NU l-a informat pe ministrul Justiției.

    Sefa DNA, Laura Codruța Kovesi, l-a anunțat pe președintele Klaus Iohannis că Augustin Lazăr are un dosar penal în lucru la DNA de pe vremea când ocupa funcția de procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia – acuzație de corupție?

    De asemenea, Laura Codruța Kovesi i-a informat pe ministrul Justiției Raluca Prună și pe președintele CSM, Mircea Aron, despre dosarul penal al candidatului Lazăr?

    Directorul SRI Eduard Hellvig spune foarte clar că toate datele deținute de SRI în Afacerea Lazăr sunt SECRETE de STAT și ține de domeniul Siguranței Naționale.

    De ce este nevoie de răspunsuri alambicate la întrebări simple? Doamnelor și domnilor de la DNA și SRI, i-ați informat pe doamnele și domnii de la MJ, CSM și AP că Augustin Lazăr avea dosar penal deschis la DNA în timp ce era propus pentru funcția de procuror general? DA, sau NU!

    De ce Lazăr se face că NU înțelege întrebarea și se ascunde după fusta CSM?

    De ce CSM NU spune că a analizat propunerea doar în baza unei Mape Profesionale măsluite?

    De ce NUMAI ministrul Justiției, doamna Raluca Prună, a răspuns DIRECT cu “NU am avut astfel de informații”?

    De ce directorul SRI Eduard Hellvig ne arată că a analizat întrebările noastre prin prisma unor articole de lege care definesc foarte clar SECRETUL de STAT cu restricțiile respective dar refuză să răspundă direct la întrebare?

    De ce DNA nu ne răspunde la aceeași întrebare, dar cu timpul verbului schimbat – de la prezent la trecut?

    De ce președintele României, Klaus Iohannis, a luat poziția struțului?

    De aceea, ușor obraznic, vă zicem tuturor cei implicați în Afacerea LazărGate:

    Ce vă tot ascundeți după articole de lege, hotărâri, decizii etc.! Noi NU v-am solicitat să devoalați secrete de stat.

    Noi v-am cerut să spuneți adevărul: că la data la care era analizat pentru eventuala numire în funcția de procuror general, Augustin Lazăr avea dosar penal deschis la DNA pentru fapte de corupție.

    Doamnelor și domnilor conjurați cât timp credeți că veți putea să ascundeți sub preș imensa mizerie?

    Acest ADEVĂR trebuie să atragă după sine demisii în lanț! Ce cap va intra primul în laț, rămâne de văzut …daca va mai intra! Lista începe cu Kovesy și se termină cu…!

    Post Sriptum:

    Exista informatii verificabile ca dl. Augustin Lazar ar fi clasat, la inceputul anilor 2000, cateva sesizari directe in legatura cu retrocedari imobiliare cu cantec, din patrimoniul Municipiului Sibiu, catre Forumul Democrat al Germanilor din Romania, al carui presedinte era …fostul primar, Klaus Iohannis, desi dl.Lazar a declarat ca nu-l cunoastea pe Iohannis…
    Surse judiciare au declarat insa ca Augustin Lazar e prieten vechi cu tatal Codrutei Kovesi, sefa DNA. De asemenea, A. Lazar o cunoaste pe Raluca Pruna, ministrul Justitiei, inca de prin anii 2000, potrivit acelorasi surse. (Cum dracu de se stiu astia „ascunsii” intre ei si se ajuta ca …ilegaliștii intre ei, când luptau pentru…drepturile clasei muncitoare?)

    Sursa:Secunda TV

  18. Nu Dragnea este ținta, ci programul de guvernare al PSD !
    Nu știu dacă minciuna este incriminată de codul penal, dar când Iohannis a declarat în fața presei, a întregii țări, că și-a cumpărat casele din banii de pe meditații, a mințit, ba chiar ne-a și prostit în față. Adică și-a imaginat că suntem atât de proști și o să-l credem! Nu l-a crezut nimeni, dar asta nu a contat prea mult când a ajuns să candideze pentru fotoliul de la Cotroceni! De ce n-a contat? Printre altele și pentru că avea ca adversar un mincinos și mai mare, numitul Ponta Victor!

    Dacă nu de la meditații de fizică(!!!), cu ce bani s-a descurcat atât de bine Iohannis după 1990? La început cu banii luați de pe urma intermedierii înfierilor ilegale. Repet: înfieri ilegale! Desigur, penalii propriu ziși erau judecătorii și procurorii mituiți, care au încălcat legea la fiecare înfiere intermediată de Iohannis. Reclamat pentru aceste înfieri atunci când a ajuns primar, Iohannis a stat liniștit: judecătorii și procurorii cu care fusese în cârdășie la procesele de înfiere au avut grijă de pielea lor ca să îngroape anchetele ce s-ar fi cuvenit să fie demarate în urma nenumăratelor sesizări și reclamații.

    Participarea lui Iohannis la acele circa 20 de înfieri ilegale are însă un aspect moral imposibil de trecut cu vederea: ca dascăl, ca profesor, ca primar, ca lider al comunității germane, Iohannis se dovedea a fi nedemn de acest statut public! Dincolo de aspectele penale, juridice, aspectul moral, dimensiunea imorală a prestației sale devenea copleșitoare. Neamțul se dovedea un găinar! Un om fără rușine, fără Dumnezeu!

    Să fim bine înțeleși: eu, subsemnatul, condamn nu atât participarea la aceste înfieri făcute prin încălcarea legii, cât „detaliul” că Iohannis nu a fost în stare să se intereseze de soarta copiilor ajunși în Occident pe mâna lui, pe garanția lui. Luat la rost de câțiva ziariști, n-a fost în stare să dea nicio relație cu privire la noii părinți, nici măcar adresa acestora!… Asta după ce la preluarea copiilor i-a amețit pe părinții naturali că vor fi mereu în legătură cu familia cea nouă, că în fiecare an copiii vor reveni în țară etc., etc! Adică Iohannis i-a mințit cu sânge rece, total insensibil la dramele sufletești pe care le provoca!

    Așadar, îi reproșez lui Iohannis NEPĂSAREA. Și-a luat bănuțul și altceva nu l-a mai interesat pe domnul director de liceu! Nu s-a îngrijit în niciun fel ca bieții copilași să nu ajungă pe mâna criminală a unor traficanți de organe! Nu poate oferi nicio garanție în acest sens.

    Marile tunuri le-a dat Iohannis ca primar! Capitolul „retrocedări ilegale” oferă o listă lungă de abuzuri, de furturi propriu zise, fie în favoarea Iohannului, fie în favoarea unor cunoscuți. Presa a mai scris câte ceva pe acest subiect, dar nici pe departe câte ar fi de spus!

    Mă întreb de ce presa, mass media din România l-a menajat pe Iohannis, i-a ascuns matrapazlâcurile, vecine cu crima câteva. La această întrebare nu am toate răspunsurile necesare. În legătură cu înfierile ilegale știu că în justiție a funcționat o adevărată mafie a înfierilor ilegale. În fruntea nemernicilor s-a aflat, prin soția sa, un însuși ministrul justiției din acei ani, cu peste 200 de înfieri. Așa se face că sute de dosare de înfieri au dispărut din arhiva tribunalelor, ca să li se piardă urma Iohannilor din România.

    Nota bene: acea mafie nu a avut culoare politică, ca și ministrul amintit, trecut prin mai multe partide, implicat în mai multe „mafii”!

    Eu unul am încercat pe la diverse posturi TV să intervin. Am cumpărat cu 2500 de euro spațiul a 8 emisiuni la Nașu TV și două le-am consacrat golăniilor lui Iohannis, la data aceea era numai primar, nimeni nu-i prevedea ascensiunea politică maximă. La alt post, România TV, invitat să vorbesc despre înfierile făcute de Iohannis, abia câteva minute m-au lăsat să vorbesc. La aceeași televiziune, un senator din Sibiu, vorbind despre abuzurile și hoțiile primarului sas, a fost oprit de moderatoare taman când începuse să dezvăluie furturile lui Iohannis de la aeroport: milioane de euro dispărute pe semnătura lui WKI!

    Culmea a fost că Iohannis a candidat în 2014 având un dosar pe rol, la tribunal. Toată jurisprudența în speța respectivă îl dădea perdant pe Iohannis! Așa cum perdanți fuseseră în aceeași speță zeci de primari și alți funcționari publici!…
    Iohannis însă a fost găsit și declarat nevinovat, curat ca lacrima, iar președinta completului de judecată, vinovată de acest abuz, a fost răsplătită de noul președinte cu un rang juridic și mai înalt: judecător la Curtea Constituțională.

    În materie penală, situația lui Iohannis este șubredă rău. La cele expuse mai sus se adaugă situația doamnei Iohannis, dovedită că a falsificat acte de proprietate pentru a-și însuși un imobil! S-au dat deja câteva sentințe, iar ce urmează să se întâmple este condamnarea primei doamne pentru o infracțiune rușinoasă, jenantă! ordinară! Penibilă!…

    Și cu toate acestea Iohannis nu acționează ca o persoană care se știe cu musca pe căciulă! Nu ia în calcul ce i se poate întâmpla soției sale, cu mare probabilitate, prin simpla aplicare a legii!

    Te-ai fi așteptat ca Iohannis să se comporte în consecință: să caute o soluție de împăcare, de mușamalizare a problemelor pe care le are în justiție familia sa. Probleme în justiție au și adversarii săi, Dragnea și Tăriceanu. Cei doi adversari ai Neamțului trăiesc și ei sub amenințarea unei sentințe „fără suspendare”. Normal, ca între mafioți, era să se ajungă la o soluție, la un troc, și să scape toți trei de pușcărie! Eventual să rămână și prieteni după o așa de frumoasă cârdășie!

    Iohannis pare însă că nu se gândește / nu s-a gândit la o împăcare cu cei doi! Oare nu-și dă seama că riscă să-și piardă prima doamnă pentru câțiva ani buni?! Mai că-mi vine să mă mir: Oare vrea Iohannis să scape de consoartă cu orice preț?!

    Situația în care se află primii trei oameni din stat ne obligă să comparăm între ele faptele celor trei, faptele pentru care sunt pasibili de o sentință penală.

    Mi se pare deasupra oricărei discuții faptul că dl Liviu Dragnea este cel mai puțin vinovat dintre cei trei! Iar Dl Tăriceanu, dacă este vinovat, vina sa este cu consecințe sociale incomparabil mai mici prin raportare la păcatele marelui blond!

    Și atunci de unde aplombul lui Iohannis? De unde „curajul” de a acuza de corupție pe alții, când, împotriva sa, dovezile de corupție și ilegalitate sunt nenumărate și clare, indiscutabile?! Mult mai clare decât în dosarele celorlalți doi.

    Considerăm însă că este o mare greșeală să-l judecăm pe Iohannis în persoană pentru mișcările sale ca președinte. El nu-și decide pașii, ci cei care l-au propulsat la Cotroceni îl dirijează. Și care este interesul acestora? Ce urmăresc? De ce îi vor capul lui Dragnea? De ce scot lumea în stradă să scandeze Jos PSD și Jos Guvernul? Cu ce i-a supărat Dragnea pe susținătorii din umbră ai lui Iohannis?

    Răspunsul este simplu și toată lumea îl ocolește: NU DRAGNEA ESTE ȚINTA, CI PROGRAMUL DE GUVERNARE AL PSD, PROGRAM GÂNDIT ȘI ASUMAT DE DRAGNEA!

    Pică Dragnea, se alege praful de program! Dragnea înseamnă voința de a impune și realiza programul de guvernare! Cu Dragnea după gratii, colaboratorii săi se vor lepăda de programul de guvernare mai ceva decât apostolul Petru, după ce Iisus a fost arestat!… Cu Dragnea după gratii, PSD iese de la guvernare în câteva săptămîni! Adică ne luăm adio de la programul de guvenare al PSD!…

    Repet: PROGRAMUL DE GUVERNARE CONCEPUT / ASUMAT DE DRAGNEA ESTE ADEVĂRATA ȚINTĂ PENTRU CARE JOHANNIS FACE CE FACE! Și nu face de capul său!

    De ce și pe cine deranjează acest program de guvernare al PSD? Simplu:

    (1) este primul program de guvernare de după 1990. Celelalte guverne, începând cu guvernul Petre Roman și terminând cu guvernul tehnocrat, nu au avut program, nu le-a trebuit așa ceva, deoarece au guvernat după cum li s-a dictat de afară!
    (2) acest program de guvernare, pentru prima oară după 1990, încearcă să oprească declinul generalizat al statului român, încearcă să apere și să impună interesul național ca pilon central al guvernării.

    Pe cine deranjează o politică a interesului național în România?… Dar pe cine nu deranjează dintre prietenii noștri, dintre partenerii noștri?!…

    În concluzie: oameni buni, treziți-vă! Luați și citiți programul de guvernare al PSD! Nu conține tot ce așteptăm noi de la un guvern al nostru, un guvern al românilor și pentru români!

    PSD este departe de a fi acel partid! Dar prin programul de guvernare asumat se înscrie pe traiectoria corectă, la al cărei capăt s-ar putea să ne aștepte politica interesului național ajunsă la guvernarea României. Vrem, nu vrem, în actualul Parlament coaliția PSD – ALDE este totuși singura forță în care se regăsesc cât de cât voitorii de bine pentru România.

    Ion COJA

  19. – in romania pare ca e fix pe dos – in curand isteria o sa fie lege si nici n-o sa mai fie nevoie de monitorul oficial
    – ce parlament, ce guvern. scoti 200 – 300 de mii in strada si marile institutii de dinainte murdaresc panatalonii.
    – cedand presiunii/santajului, psd isi pune cenusa in cap si zice fix urmatoarele: am vrut si noi sa facem o mizerie, nu ne-a iesit, hai sa fie bine sa nu fie rau, stabilitatea tarii bla bla bla. o sa fie tocati pe tema asta pana in panzele albe
    – marele kaiser, care trebuia suspendat fara discutie dupa actiunile din ultimele zile/saptamani, pare acu’ un basescu doi, mult mai fudul si probabil mai nociv. mai ales ca acu’ are si romanii lui si a invatat si cum se procedeaza. mai greu, da pare ca a invatat.
    – tot lumina calauzitoare si-a patentat deja reteta – nu ajung dosarele si nu-i convine ceva de la parlament si guvern – scoate romanii lui in strada si a rezolvat situatia complicata.
    – generatia facebook deja e precum catelul lui Pavlov – se aprinde lumina pe feisbuc, incep sa saliveze a miting. super!
    – mi-e sila de lipsa coaielor astora, sunt la fel ca ponta si antonescu atunci cand aveau 70%. sper sa ii urmeze repejor.
    – decat sa votezi psd cu speranta ca le vor creste ceva cojones, mai bine stai acasa si te uiti pe pereti.
    – sper sa fie anticipate (nu m-as mira ca “strada” sa nu ceara si asta), sa nu ii mai voteze nici naiba si macar sa conduca marea coalitie de dreapta cu kaiserul in frunte (si cu lulute, turcani, alinute, busoi, pmpisti, sristi si care or mai fi). ca nu -i asa, nu era bine sa fie puterea de o singura parte.
    – mai vorbeste cineva de mizeriile care incepusera sa apara despre sri, despre dna, despre plagiatul prea minunatei?

    in concluzie, la fel ca Ponta si Antonescu, s-au cacat in el de vot. sa fie sanatosi.

  20. Au mai fost cazuri în istorie când politicieni aleși democratic s-au apucat să facă altceva decât au fost mandatați să facă. Și dacă fapta este foarte gravă, ei trebuie opriți. Chiar de către cei care i-au votat.
    Iar a da legifera următoarele este foarte grav:
    – Un denunț de poate face maxim în 6 luni de la momentul săvârșirii faptei. De ce să existe altă limită decât perioada de prescripție a faptelor?
    – Pentru abuz în serviciu sub 200000 doar se recuperează paguba. Nu există nici o amendă în plus, nimic care să îi facă pe corupți să nu își asume riscul
    – Pentru abuz în serviciu peste 200000 nu se mai poate primi ca pedeapsă interdicția de a ocupa o funcție publică.
    – Neglijența în serviciu, oricât de gravă, chiar și atunci când duce la pierderea de vieți (vezi Colectiv) nu se mai poate pedepsi penal

  21. Dupa parerea mea, principiile de modificare sunt foarte corecte; prost scrise, dezastruos comunicate. D-aia e buna democratia, ca ne lasa sa nu fim de acord si fara sa ne dam cu parii in cap

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.