Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Ziua lungă a unui “eroism” absolut inutil

Ziua lungă a unui “eroism” absolut inutil

De-a lungul mulţilor ani de presă, dar şi-n perioada accidentului meu administrativ, puţinii apropiaţi mi-au reproşat constant că nu sunt în stare să mă abţin şi că, din cauza lipsei de diplomaţiei şi a sângelui clocotitor din venele care pulsează, gafez şi-mi prejudiciez iresponsabil interesele. Înţelepciunea populară defineşte această caracteristică foarte plastic: gura bate curu’. Cică sinceritatea strică la feng shui. Ei bine, astăzi încerc să fac o nouă experienţă avându-mă pe mine însumi cobai. Mă voi abţine eroic să scriu la furie ce-aş vrea. Pentru că, dacă nu rezist tentaţiei, o să iasă urât de tot. De data asta, nu vreau să fiu eu cel care declanşează ţigănia cu mâinile-n şold. Dar sunt în expectativă. O dată-n viaţă n-o să dau eu primul…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

56 thoughts on “Ziua lungă a unui “eroism” absolut inutil

  1. Eu stiu ca nici razboaiele in lift nu se mai poarta direct si daca mai pun la socoteala zicerea biblica “misterioase sunt caile Domnului”, cunoscuta bine de Efeminat, te-as sfatui sa ai la indemana o eschiva si un upercut la ficatzi. Imi iau si eu bilet la meci si tin cu tine.

  2. “Mă voi abţine eroic să scriu la furie ce-aş vrea.”

    cred ca e foarte bine asa. nici eu nu vorbesc la furie, ca poate spun ceva ce apoi regret si mai bine tac 🙂

  3. DDD va candida la functia de presedinte din partea PDL! Deci scenariu conform caruia Basescu va distruge PDL e adevarat. In alta ordine de idei ne vom bucura de marinar multi ani de acum incolo!!:(

  4. poveste: de cand lucrez in departamentul de rahat in care lucrez si de unde imi doresc enorm de mult sa plec….am spus mereu ce am avut de spus, mereu, fara sa ma gandesc ca poate stilul asta imi va afecta….

    sapt trecuta am avut o discutie inter departamentala in care colegii mei au spus foarte clar ca ei se feresc de astfel de acte, adica tac din gura de frica ca li se pot pune bete in roate dupa aceea datorita acestor iesiri de care vorbesti…

    nu imi pasa, mereu am sa spun ce vrea sa spun, ce ma deranjeaza, ceea ce am de spus. Daca nu am de spus nimic, tac.

    Acum ma duc la dentist…

    Succes Victor!

  5. E buna atitudinea asta “zen”. N-are rost sa iti faci sange rau pentru ca nu se poate schimba nimic in tara asta. Poti doar sa iti intaresti, conturezi, nuantezi opiniile sau sa te regasesti in cele ale oamenilor care inteleg viata intr-un mod asemanator tie, dar nu se poate schimba nimic.
    N-avem decat sa ne gasim preocupari care sa ne distraga atentia de la marasmul natiunii.

  6. D-le Ciutacu,

    Fara sa va flatez,dar va spun ca aveti dreptate:”gura bate curu’. Cică sinceritatea strică la feng shui”.
    Eu va spun,la aproape 54 de ani ai mei,am trait enorm de multe experiente,poate chiar toate,in care am spus ce gandeam-o fac si acum,in aceiasi masura;nu eu am lovit prima,dar am primit o gramada de lovituri.Ceea ce interesant,e ca astazi,foarte multi oameni care la un moment dat au fost impotriva mea,chiar dusmani poate,deci astazi,ma cauta frecvent(desi sunt la o pensie nedorita de mine)si imi spun ca eu am avut dreptate-intr-o situatie sau alta,spunand ca regreta ca s-au purtat asa.Mie ce mai imi trebuie?Sunt aproape multumita de existenta mea,ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a scapat de multe si mi-a pastrat mintea intreaga si merg inainte,cat o vrea El.
    Sinceritatea e o trasatura a caracterului cu care te nasti si il dezvolti,ca asa e gena,nu poti sa fi altfel.Sa vedeti,ca pe masura ce trece timpul,o sa vedeti ca nu trebuie sa mai fiti cobai;sunteti maturizat etic,civic,spiritual si profesional de mult de mult-nimeni nu va mai poate schimba;poate Dvs.,daca vrea Dumnezeu.

    Va doresc sanatate si numai bine ,
    Ioanap

  7. Stimate Domn,
    -ma uit la antene 95% si 5% la concurenta pentru comparatie;
    Facand un rezumat cat se poate de succint:
    -PCR(<1989) din 1990 devine FSN .
    -Cum nu putea fi un partid de larga respiratie nationala ,adica unic ,mai ales prin aparitia nedorita a PNTCD , PNL si PDSR si trebuind sa mimeze democratia si o pozitionare mai "centrala" adresata unei majoritati a populatiei a infiintat doua "laterale" respectiv PSM siPRM.
    -Intrucat non-FSN deranja iar "aripile" nu puteau fi luate in serios (cred eu)pentru a acoperi tot spectrul , FSN s-a dispersat in (FSN-)PSDR,PSD + (FSN-)PD,PDL in vederea distrugerii dusmanului de clasa.
    -Dispersia s-a dovedit eficienta daca avem in vedere inghitirea PDSR ,reducerea PNTCD la nivel de notiune si diversiunea Stolojan in PNL etc.
    -In 2008 alegatorul Galeata a stabilit ierarhia politica FSN-PSD+FSN-PDL =~70% + PNL .
    Ce s-a intamplat nu este surprinzator.
    Cum era si normal tara a fost impartita intre cele doua aripi ale FSN fiind de drept mostenitoare.
    -In decembrie 2009 ,pentru prima data dupa 19 ani ,in turul 2 tot Galeata alege un FSN-ist din FSN ;
    -Oare Galeata( redus la nivel de toarta) intelege la ce proiect presteaza azi FSN-PSD ?
    Cu stima !

  8. De ce nu intri in politica? Sa skimbi sistemul din interior…Va adunati cativa si atunci ratingu se va transforma in voturi 😀 Ca asa din tribune nu da nimeni gol. Nici macar pasa de gol.

  9. Pot doar să speculez despre ce e vorba, dar dacă deja ai făcut ceva în spiritul “gura bate curu'”, cel mai bine ar fi să NU CONTINUI. Pentru că viaţa e grea şi nu trebuie să ne-o facem noi şi mai grea. Nu sunt deloc genul care să fie cel mai în măsură să comenteze tocmai la acest capitol( 😀 ).

    Nu sunt pentru ipocrizie, nicidecum, dar, atât cât e posibil, acţionez după vorba înţeleaptă, “Interesul poartă fesul”. Asta în condiţiile în care nici nu trebuie să iau pe cineva acasă. 😉

    Eu, până la această vârstă( n-am schimbat de mult prefixul “4”) mi-am creat un stil de comportament în care, dacă nu-mi convine ceva, îmbrac mantia de nesimţire politicoasă.

    Cam greu să comentezi aşa ceva pe un blog.

  10. D-le Ciutacu

    Eu imi i-au famiia si plec. Dupa 1 sept. nu voi mai venii in tara decat de sarbatori sa ma bucur de traditiile noastre ( daca nu le vor schimba si pe acestea prin ordonanta de urgenta). Sunt 100% convins ca aici nu se mai poate face nimic, valorile sunt terfelite in noroi iar cei incompetenti vor sa ne ordoneze viata dupa ce nu au reusit sa faca nimic cu viata lor ( profesional ma refer). Fara sa fiu acuzat de lipsa de patriotism nu cred ca se mai poate schimba ceva nici macar daca vin altii la conducere. Sunt profund deceptionat si simpt ca se vrea complecta distrugere si a ceea ce a ramas. Stiti ca imediat dupa revolutie circula o fraza care se pare ca ar fi spus-o Nicu Ceausescu ” astia nu vor fi in stare sa zugraveasca tot ce a construit tatal meu” . Atunic am ras acum m-am convins ca avea dreptate si ca Silviu Brucan a fost un optimist cu predictia celor 20 ani. Din pacate am ramas un ” stupid people ” si acum cand DDD ( Dan Diaconescu Direct) doreste sa faca tandem cu Basescu la viitoarele alegeri si daca acest lucru se va intampla sintagma ar trebuii schimbata in ” nation of morons “

  11. Chiar nu vi s-a parut ca lipseste ceva/cineva din “tabloul de familie” , aseara la Sinteza zilei ? Si nu ma refer la Madalina Puscalau 🙂 “Echipa castigatoare nu se schimba niciodata” ?!
    Sa-l excluzi pe Ciutacu din trupa de guerilla anti-portocalie… Si cu atata ostentatie !

  12. Fiind femeie, am trecut de momentele de neintelegere cu prietenii incercand sa ma calmez inainte de a-mi pune mainile in sold ca precupetele.
    Reuseam ca dupa o zi sau doua nu numai sa discut elegant eventualele neintelegeri, dar chiar sa vad situatia dintr-o lumina ceva mai putin grava.
    V-am vazut ieri seara, cu ochii mintii, alaturi de colegii dumneavoastra.
    Sau poate chiar in locul d-nei Firea, care, Dumnezeule!… cat mai vorbeste!… cat nu se mai opreste!…se apreciaza singura (citandu-l, vezi Doamne, pe Traian Ungureanu), se alinta: “Dar eu mai sunt colega ta, Mircea?”
    Faptul ca aveti oarecare retineri in a va exprima, inseamna ceva. Bazati-va pe instinct.

    Iar faptul ca sunteti deja suparat va situeaza pe locul doi in istoria acestei situatii. Altcineva “a dat primul”.
    Chiar daca suntem cu totii mai mult sau mai putin curiosi, poate ca nu ar fi rau sa rezolvati incidentul barbateste, intre patru ochi.
    Sau opt.
    Sa auzim numai de bine!

  13. sunteti certat cu Gadea ? Care e motivul pt care nu va mai invita la el la emisiune ?

  14. Va respect mult si sunteti un exemplu pt destui jurnalisti din tarisoara asta. Mai mult calm insa nu strica niciodata,mai ales ca permite oricui sa mestece mai atent dumicatul politic,amar,inselator si oarecum monoton si repetitiv.

  15. Varianta optimistă e că era vorba doar despre A3.
    De fapt, tot nu merge 100%, nici aşa…
    Mie îmi pare rău, şi asta de ceva vreme şi am spus-o deja aici…cum am spus-o.

  16. …La rimdul meu, pe parcursul anilor, am incercat sportul cu “taci si-nghite” .
    Nu mi-a reusit pe deplin.
    Nu pot sa tac, atunci cind o nedreptate indreptata asupra mea ori asupra vreunuia de pe linga mine…se-ntimpla.Ma revolt.
    Acum sint inntr-o situatie “nepotrivita:mi-am ridicat in cap doi epicopi plus team-ul lor personal, de “pupa-n fund”.
    Asa-mi trebuie, daca nu tac.
    Concluzia este una, daca taci sau nu…pina la urma oamenii ca noi, tot vor izbucni.
    De ce sa te simti frustrat ?
    Fecare cu dimensiunile personale.

  17. zic doamne fereste, da’ tot trebuie sa semnalez ceva: de cateva saptamani am devenit o capitala de orbi/chiori!! trotuarele, in dreptul trecerilor de pietoni, s’au mai imbogatit cu niste chestii galbene, ce cred ca ar trbui sa’i ajute pe orbii/chiorii ce se plimba prin bucuresti !!
    are rost, oare, sa mai intreb cati bani au mai fost papati si pentru chestia asta (ca si pentru morcovii absolut nefolositori, de pe mijlocul strazilor)???
    (repet, nu am nimic cu oamenii cu dizabilitati, ci doar cu cei ce profita din plin de pe urma lor!!)

  18. cine la enervat pe Dl. Ciutacu? e simplu: Rahatii care conduc tara si Pupincuristii lor…

  19. “gura bate curu'” si “sinceritatea face rau la feng-shui”. Daca astea doua chiar erau luate in considerare de catre toti, si azi Pamantul era plat, tinut in spinare de patru elefanti calare pe o broasca testoasa, si in jurul lui se invarteau Soarele, Luna, si Stelele.

  20. Eu sunt “pentru” aceasta zi. Unele iesiri nu rezolva nimic, desi eu auzisem ca in unele momente ar face bine la feng shui. 🙂

    In ceea ce priveste postarea de azi, ea nu pare dedicata decat unui numar redus de persoane, nu noua, celor mai multi care te citim si, din acest motiv, intr-o anumita masura, ea nu-si prea are rostul. Nu are si nici nu cred ca s-a intentionat sa aiba vreo semnificatie pentru mine. Plus ca pare ca cersesti un conflict deschis. Care conflict, nu stiu pe ce tema, chiar pornit de altcineva, sigur ar rezolva ceva? Unii oameni ne dezamagesc si unele lucruri pe care le facem nu sunt apreciate la adevarata lor valoare. Si atat. Cred ca tot ce putem face este sa ne pastram identitatea, convingerile si speranta sau, daca nu, macar incapatanarea. So, peace! 😀 Pentru unii oameni nu merita sa-ti sacrifici neuronii. S-ar putea sa ai nevoie de ei pentru cauze mai bune.

  21. A fost incompletă gruparea prezentă aseară la A3.Dacă s-a voit a fi ceva simbolic,efectul a fost partial ratat.În ceeace priveste dilema:cine ridică primul piatra,nu-i bine să-i lasi acest avantaj adversarului atunci când ai ceva de spus.Si,slavă Domnului,dv.ati avut mereu ceva ce trebuia spus,chiar asa,agresiv,când împrejurările au cerut-o.

  22. Ha,ha,ha asta seamana cu o scena de desene animate in care animalutul caruia i-a cazut o nicovala pe picior nu poate sa tipe ca sa nu faca zgomot si sa nu trezeasca dusmanii. Asa ca tipa intr-o sticla, pune dopul, fuge undeva departe, departe si abia acolo scoate dopul ca sa iasa tipatul. Acuma cred ca gazda noastra este in plina alergatura catre departe, departe 😀

  23. @ Victor

    Daca supararea ta nu are legatura cu Sinteza Zilei, te rog ignora mesajul asta.
    Daca in schimb are…atunci parerea mea este ca ar trebui sa te simti onorat de…”omisiune”.
    Gadea a dus Sinteza Zilei de la statutul unei emisiuni respectabile si serioase la un balci de 2 bani, unde personaje mai mult sau mai putin autorizate fac un spectacol ieftin foarte apropriat de superstarul ultimelor zile (DD).
    Nu vreau sa intru in detalii legate de prestatia invitatilor care din pacate este extrem de discutabila (vezi Valentin Stan sau Mircea Badea), dar atat formatul emisiunii cat si “textele” lui Gadea s-a impotmolit intr-un sablon sterp, iritant si fara nici o noima. In ultimele luni, tot ce vad la Sinteza Zilei sunt titluri gen: Top10 motive, Top10 gafe..Top10 nesimtiri..etc etc. Gadea a picat in obsesia topurilor, si nu mai tin minte sincer cand am vazut ultima emisiune interesanta. Omul din pacate s-a plafonat foarte mult, iar aroganta si autosuficienta lui este invers proportionala cu calitatea emisiunilor.
    Stiu..ai dreptate. Daca am o problema cu Gadea, n-am decat sa schimb canalul…ceea ce am si facut. Foarte rar mai urmaresc Sinteza Zilei..doar cand il mai prind pe Mugur Ciuvica sau pe tine (din ce in ce mai rar).
    Asa ca revin la ce am spus mai inainte. Daca nu are legatura cu S.Z. atunci ignora mesajul. Daca da…atunci “chin up!”. Chiar n-ai pierdut nimic.

  24. Si “portocalii” ce au de spus, despre faptul ca DDD va candida din partea partidului lor la presedentie???? Asta chiar ca le intrece pe toate!? Cred ca s-a abatut un blestem aspura tarii noastre, traim niste timpuri , pe care nu am crezut ca le vom experimenta.
    Am observat in ultimul timp, ca tot mai multi dintre noi am uitat sa mai zambim , sa ne mai bucuram de ceva …..Dar la iarna cum va fi oare?!!

  25. Acum ma uit si eu la emisiunea de aseara ( Sinteza Zilei). Ai dreptate sa te enervezi, parerea mea.
    1. Nu se face sa te trateze ca pe-o manta de vreme rea- cat a fost naspa, erai bun; acum…
    2. Ai un stil enervant cateodata dar aduci sare si piper cu tine, lucru pe care nu-l face nimeni altcineva p’acolo.

    Negociaza-ti la sange pozitia, daca ei nu te vor/ apreciaza sigur o vor face altii!

  26. 🙂
    sper sa iti stapanesti impulsul de moment.
    si eu am aceeasi problema si de o saptamana ma straduiesc sa nu mai fac acest lucru. uneori iese uneori nu.
    bafta.
    🙂

  27. Tipul asta de atitudine nu prea se pupa cu meseria de jurnalist.Totusi depinde foarte mult de situatie ,de cel/cei implicati in ea si de ce vrei tu de fapt sa obtii.

    Uite intr-o emisiune tata lui Pepe(cintaretul) a spus o vorba foarte frumoasa : daca esti intr-o situatie foarte tensionata si iti vine in cap o idee cu care sa iei atitudine ,nu o face pt ca acea idee e cea mai proasta posibil.

    Stii si eu am un caracter vulcanic si da se pierde enorm daca dai curs decit daca reusesti sa treci peste.Foarte greu cei drept.

    Fetita lui Stratan spunea intr-un cintecel de-al ei : iti trebuie 2 ani sa inveti sa vorbesti si 50 de ani sa iti poti tine limba dupa dinti.
    Deci mai ai un pic. :)))

  28. Fratele meu,o viata intreaga i-am luat peste picior pe banditi si i-am dovedit pentru adevar si o satisfactie platonica de moment.Asa este: gura bate curu’.Daca te poti abtine e foarte bine.Aia cu datu’primul e cu dus si intors,ai grija,daca animalul e mare ti-a luat mau’,asa ca ……..

  29. Da iara n-o sa-mi raspunzi. Da de data asta nici n-o sa verific daca ai facut-o sau nu. Deci esti foarte urat atacat sub centura cu Dumitrescu pus de la ora 21. Si nu e elegant. Din nou te sustin, in calitatea mea de om.
    Pe de alta parte daca e sa aleg, mai degraba il aleg pe Razvan. Deci sprijinul e de ordin moral. Tot am zis.

  30. Draga Victore, ca sa te inveselesti nitel:
    Strofa 1
    un meltean avea o iapa
    de cara cu ea la ceapa
    cin’ s-a terminat cu ceapa
    si-a … melteanu iapa.

    Strofa 2
    Idem 1 dar iapa-ceapa devine minza-brinza

    Strofa 3
    Idem 2 dar minza-brinza devine cal-mangal

    Morala: Cind nu mai sti ce sa faci, schimbi domeniul de activitate, dar pastrezi tehnologia!

  31. @De “Doi in car ,doi sub car ,doi la umbra carului”_ _ _ _ pe 19 July 2010 la 20:41 (#)

    Misto pseudonim literar ti-ai ales. Cind te plictisesti de el incearca doi cu sapa, trei cu mapa si un compresor degeaba. E mai de actualitate.

    PS. Scuze daca pare off topic, e inca o incercare de a-l inveseli nitel pe Victor

  32. “Situaţia drepturilor omului din Coreea de Nord este deosebit de gravă. Conducerea acestei ţări interzice orice formă de opoziţie politică, alegeri democratice, libertatea presei şi libertatea religioasă. Nu putem rămâne indiferenţi la suferinţa locuitorilor Coreei de Nord, întrucât aceştia nu au acces la alimentele de bază sau la asistenţă umanitară” a spus Elena Băsescu. Europarlamentarul mai spune că situaţia femeilor şi a copiilor din această ţară este extrem de îngrijorătoare, mai ales că o treime dintre aceştia suferă de malnutriţie.
    (sursa: Antena3.ro)

    ***

    În viața mea n-am întâlnit o creatură mai ineptă..unicul neuron pe care-l posedă trebuie “resuscitat”..vorba ceea : câinele moare de drum lung și prostu’ de grija altuia!

  33. Subscriu la cei care spun ca Sinteza zilei a ajuns o emisiune foarte proasta. Nici eu nu m-am mai uitat demult, dar la aia de aseara m-am uitat si eu pe net si mi-a parut si mai proasta decat imi aminteam eu. A zis ca o sa prezinte noul format din prime time, da’ eu nu-mi amintesc daca si cand s-a intamplat asta fiindca pana la sfarsitul emisiunii chiar si Gadea parea sa fi uitat de ce a venit acolo. Plus discursul Gabrielei Firea… Era o perioada in care ma uitam in fiecare seara, dupa aia am mai rarit-o (in mare parte din cauza cliseelor) si ma uitam doar atunci cand avea invitati care ma interesau. Cum eu ma uit de pe net, citeam lista invitatilor de pe site si daca ma interesa ma uitam. Numai ca de cand au schimbat site-ul, care e si ala foarte prost, nu mai pun descrierea emisiunii. Concluzia e ca nu ma mai uit aproape deloc fiindca nu vad decat titlurile imbecile si nici n-am rabdare sa astept sa vad toti invitatii. Iar emisiunea e prea proasta ca sa ma stresez sa ma uit la ea fix de la 9:30. Singura mea sursa de informare e netul. Iar cei care se ocupa de publicarea stirilor de pe site-ul A3 sunt atat de incompetenti, incat citesc pe realitatea, despre care am o parere destul de proasta, ce lucruri interesante s-au mai spus in emisiunile de la A3. Ceea ce e jalnic…

    P.S. Eu n-am nimic de transmis lui Gadea, dar, cum postarea nu este adresata mintilor noastre neinitiate, ar trebui sa fii intelegator 🙂

  34. Cu cit trece timpul imi dau seama ca incep sa nu mai inteleg ce fac astia cu tara noastra. Incep sa vad cum prapastia dintre cum ne doream tara noastra in perioada comunista si speram sa fie dupa 89 fata de ce este si ce va fi devine tot mai mare si mai adinca. poate ca imbatrinit prea mult in acesti ani si nu mai am puterea sa urmaresc ce se intimpla. Si lucrurile se intimpla cu viteza foarte mare si cu u grad atit de perfectionat la un nive ezoteric ca imi dau seama cit de neputinciosi am devenit. Acum ne conduc si ne hotarasc sub 5% din populatia actuala a tarii. Si vad cit de neputinciosi am devenit datorita parazitilor.

  35. APROPO EU DACA VREAU SA FLUIER, FLUIER SI CREDEMA CA AM TRAS-O LA GREU IN VIATA. TOT TIMPUL AM FOST JUSTITIAR, AM GREZUT SI CRED IN DREPTATE NUMAI VEZI TU NU AVEM O FLINTA CU CARE SA NE FACEM DREPTASTE SI NICI NU SUNTEM PE VREMEA LUI TEPES SA LE FACEM TEAPA DUPA RANG, NU SUNTEM PE VREMEA LUI ,,B B B U V” IN CARE TOTI NETOTI POATE SA TRAGA CITE-O TEAPA, IAR ASCENSIUNEA LUI E CU ATIT MAI CULMINANTA CU CIT TRAGE MAI MULTE TEPE.
    REFERITOR LA EMISIUNEA LUI GIDEA IMI PARE RAU SA-O SPUN DAR SEAMANA TOT MAI MULT CU DDD, AM MAI SCRIS ASTA DAR CRED CA NU TI-A PLACUT.CRED CA SUNT TREI MODERATORI CARE LE PLACE SA SE AUDA VORBIND GIDEA, FIREA SI GRECU IN REST TIMPUL LE REZOLVA PE TOATE.
    CIND IESIM FRATILOR IN STRADA? CA ASTIA NE PUNE TVA MARIT SI PE AER

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.