Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Vinţan. Corina Vinţan şi coincidenţa

Vinţan. Corina Vinţan şi coincidenţa

(Credit foto: Victor Moraru)

Am urmărit o oră de emisie la Antena 3 în care, în ciuda eforturilor titanice ale Sandrei Stoicescu şi ale lui Marius Pieleanu, Corina Vinţan părea (sau dădea impresia) că s-a născut alaltăieri. Dat fiind că nu mi-am găsit nici o fărâmă de ciungă-n păr, întreb şi eu public (şi, sper, nu retoric) cum se explică remarcabila coincidenţă că fosta consilieră a lui Mihai Răzvan Ungureanu a fost implicată, în ultimii ani, în minim trei proiecte publice legate de PD-L (candidatura lu’ EBa pentru Parlamentul European, Roşia Montană, brandul turistic al României) care au generat scandaluri la fel de publice răsunătoare? V-aş fi recunoscător să treceţi peste experienţa ei profesională de la Saatch & Saatchi (e cea mai la îndemână şi acoperitoare), mitocăniile misogine şi înjurăturile adresate lui Traian Băsescu…

UPDATE: Dacă tot a revenit în atenţie scandalul pixelului albastru, poate interesează pe cineva şi părerea lui Alecu

Comentarii

comentarii

Similar Posts

58 thoughts on “Vinţan. Corina Vinţan şi coincidenţa

  1. Am vazut si eu emisiunea. La ce sa ne asteptam de la o persoana care a picat examenul de intrare in diplomatie, care , din cate imi amintesc este si o feminista convinsa si care l-a bagat in rahat si pe Cioroianu cand ii era purtatoare de cuvant!

  2. Ca toata lumea in tara asta, suspiciunea si neincrederea este la fiecare colt. Eu nu inteleg foarte bine care e problema. Corina Vintan este membru in board-ul de brand al Ministerului Turismului. Cum a ajuns acolo? facand parte din Asociatia de Relatii Publice care este organizatie cooptata in board. De ce e ea in aceasta asociatie? nu vi se par suficienti cei peste 20 de ani de comunicare care sa o recomande? Si, ca cetateanul turmentant, intreb si eu: ce are sula cu prefectura?

  3. Ea isi propune ca in orice actiune in care se implica, sa obtina performanta si sa faca diferenta… Cred ca asa se explica. 😉

  4. Poate aduce ghinion doamna Vintac. Cred ca a incercat si ea sa traga ceva jar la oala ei, dar unde se baga iese un conflict. Mie mi-a placut cu ce seninatate vorbea ea ca logo-ul (frunza) poate fii folosit/a, ce are ca il mai folosesc n firme, noi nu putem sa il folosim?
    Dupa ce ca guvernul e incompetent si firmele din strainatate care ar trebui sa faca cate ceva pentru noi, preiau o parte din incompetenta, parca ar fi molipsitoare incompetenta asta.

  5. aseara pe Realitatea, madam Placinta in studio, langa Ursu, Mircea Diaconu, Hurezeanu, Theodorescu, Andrei Gheorghe …despre brand, despre pdl, despre confectii!!!, despre orice vreti,…indiferent de subiect, madam Placinta reuseste sa faca dovada unei prostii!! (ca sa nu ii zic lipsa de pregatire ca e insuficient) inimaginabile. Astia sunt oamenii cu functii, oamenii ca ne “vand” tara si la propriu si la figurat. Corina Vintan macar parea ca s-a nascut alaltaieri,..insa madam Placinta parea ca se naste in direct!

  6. @vova – Pentru tine a fost o onoare sa lucrezi cu Cioroianu, dar nu ti-a iesit nici tie cu examenul. Cioroianu era deja de mult in toaleta, datorita propriei incompetente. Mult succes in noua cariera de postac.

    Cat despre intrebare, hai sa intrebam mai departe: e o remarcabila coincidenta ca e vorba de proiecte care au legatura cu Romania? Sa luam acum la puricat pe toti cei care au experienta si sa ii intrebam de ce sunt mai destepti decat altii si isi asuma riscul sa iasa in fata pentru ca au ceva de spus? Vulpea care n-ajunge la struguri spune ca sunt acri. 🙂

  7. Explicatia e simpla, toti oamenii de valoare sunt PDL-isti. Au cei mai buni politicieni care nu gresesc nici o data (iar daca cineva nu e de acord cu ei sigur are vre-un interes, e tradator de tara sau e platit sa spuna asta). Au cele mai bune firme de constructii, cele mai bune firme de reparat drumurile, pana si cei mai buni ziaristi sunt PDL-isti (mari DEONTOLOGI). Iar un intelectual nu este intelectual de loc daca nu este si pro PDL sau pro PDL o perioada si dupa chiar PDL-ist. Ceilalti suntem doar niste diletanti invidiosi si din cauza ca transmitem energii negative nu le ies lor proiectele minunate.

  8. @smiegel – ce are sula cu prefectura?!?
    trebuie sa-ti dau dreptate!
    Rosia Montana, brandul de tara…frunzulita verde – astea sunt lucruri facute profesionist, cu cap, de catre oameni competenti, insa asupra carora planeaza cateva suspiciuni..mare branza ?! Chiar nu puteti sa ramaneti obiectivi macar odata ..ce naiba.
    Vi se pare atat de important ca acesti “cei peste 20 de ani de comunicare ” nu au reusit sa intrevada posibilitatea ca un agarici din minister sa inregistreze domeniul de internet inaintea “specialistilor” care l-au brainstormuit? Aaaa.. poate ca agariciul nu era chiar strain de proiect, ci chiar una dintre lipitori..asta e alta treaba nene. Da ce mai conteaza 10-15 mii de euro si pt el ? Doar turismul are fonduri !

  9. exista undeva vreun tipar dupa care sunt formati cei din pdl?sunt mai rau decat comunistii din M.A.N nu vad nici o alta forma in gandirea lor,totul la ei este PERFECT,ei sunt GENIILE,ce fac este BINE par roboti in fapte si idei iar cand vorbesc redau ceva invatat mecanic si asta la emisiuni in direct,stiu ce vor fi intrebati,unde se orienteza subiectul?

  10. Exista si alte tipuri de gandire decat…a mea, a Dv., a dlui…C.T.Popescu…a dlui C.V.Tudor…a dlui i.iliescu etc.s.a.m.d.
    In ultima vreme am descoperit …cum e sa fii spectator la modul de a vedea viata a celor din jurul meu.Spun spectator fiindca nu sunt genul care poate comunica cu orice tip de inteligenta…spre rusinea mea trebuie sa recunosc ca nu pot sa “rezonez” cu absolut oricine dar pot incerca sa il/o inteleg -desi sunt convinsa ca e o pierdere de timp…dar trebuie sa lasam si celorlalti libertatea de a fi ei insisi.
    Ei sunt ei, noi suntem noi, eu sunt eu.

  11. Cum sa explic ceva ce nu exista? Cred ca aceasta coincidenta exista fortat ca singura explicatie pe care o putem pronunta public fara sa trebuiasca sa producem dovezi.

  12. Eu, în urma emisiunii, i-am atribuit acestei doamne porecla de “Îhî”. Pentru că a scos această interjecţie de câteva ori , fapt ce denotă un vocabular “elevat”, o mare pricepere în ale comunicării.
    Tot din emisiune am înţeles că şi alţii, din ţări străine, îşi permit să ne ia de imbecili şi să ne explice că asemănarea până la identificare e doar o coincidenţă. Mă refer, desigur, la spaniolul cu ceafă lată şi engleză de baltă, “mare specialist” în branding. Cred că de la izbucnirea scandalului şi până ieri, s-au pus oamenii pe făcut desene, schiţe, cu care să-i prostească pe români. Eu una cred că nici pe tanti Frusina n-o pot păcăli. Să nu mai vorbim despre acei graficieni talentaţi, care erau prea ieftini pentru obrazul gros al curvei de Buzău.

  13. La EBA au furat voturi,la Rosia Montana spera sa fure AUR si putinel URANIU,la brand(frunza verde) s-a furat nitelus din banutii (asa zis Europeni)nostrii,,, scoala inalta,clasa superioara a P.D.L.-ului.

  14. În vremurile noastre toate se leagă.Toate cele în care este vorba de bani negri,de tepe,de smecherie si,dece nu ? de lipsă de cultură si de bun simt.Toate acestea fac casă bună si,mergând pe ”firul apei”,ajungi la clientela politică a puterii.

  15. Am citit ce a scris Alecu Racoviceanu.
    Din punctul meu de vedere, reluarea subiectului ar avea sens doar pentru a se afla dacă mai sunt la fel de mulţi inşi ca în decembrie 2009, convinşi de faptul că acea casetă e un “trucaj ordinar”. Atât.

  16. daca va uitati atent si fara urma de usoara malitiozitate din partea domniilor voastre, se observa clar ca pumnul presedintelui executa fin o parabola egocentrica asupra rotatiei pamantului care odata cu intrarea in reflux a mareelor produce curent pe langa capul copilului obligandu l pe acesta din urma, voit sau nu, sa-si indeparteze capul de posibila lovitura aplicata de catre presedintele in functiune.

    Astfel, people, what the fuck facem aici ?1 ne intoarcem de unde am plecat ?! Vedeti ca astazi este ultima zi de plata a celor 24 de F16, vedeti ca vi s-au marit taxele, ca NU traiti bine si ca pana si nepotii nepotilor vostrii sunt datori la FMI….mai conteaza daca CD-ul cu asa zisa lovitua a fost distrus intentionat de catre un specialist ?!….Neah.

    p.s. super tare Alecu Racoviceanu.

    Succes Victor.

  17. si acu serios, stiti ca la ping pong, daca nu lovesti mingea corect se poate produce curent facand ca bila sa se miste nedorit pe langa paleta…asa a fost si in cazul loviturii aplicate de catre presedinte.

  18. Sunt tot felul de jocuri de culise la mijloc, nu cred ca are cine stie ce pregatire in domeniul politicii. Sunt jocuri murdare in PD-L, pe care nici unul dintre noi nu le stim cu exactitate 🙂

  19. PDL-istii ii fac pe someri puturosi. Dar saracii, fara recomandare portocalie nu sunt angajati ( ma refer la oamenii seriosi). Sau ei sunt de pe alta planeta si ne viziteaza din cand in cand? (ex. Placinata de portocale).

  20. Care coincidenta,nu e nici o coincidenta este hotul nostru de servici,angajat cu acte-n regula.

  21. Habar n-am, da’ ce bine va sade la sinteza zilei, pe locul maestrului! Din ce in ce!

  22. De ce apar asa-zisele coincidente? Explicatia e simplă:a se vedea unde si ce a ajuns Romania acum, in Europa si-n lume.Cei care conduc nu se dau cu nimic indarat in a se infrunta din ceea ce pare a se numi…avutia nationala. Din orice se percepe…asa-zisul tribut la : partid , in buzunarul propriu, la rude, cumetrii,et., si mai ramane…

  23. Nu nu este o coincidenta.De 5 ani toti dau din gura ca suntem furati ,mintiti si dusi cu vorbele frumoase.Din pacate asa va fi in continuare.

  24. un extras din documentul asta gretos peste care am dat din intamplare…
    “The discourse portrays
    the superiority of Romanians over a population which is seen as little more than animal and
    needs to be put to work, constantly supervised and punished by authorities.”

    e scris de un roman….

  25. Sa spuna cineva alti doi oameni care au pregatirea si capacitatea Corinei Vintan. Poate toate proiectele enumerate sunt controversate, dar asta si pentru ca nu multi au reusit sa ajunga la ele. Asa, de pe margine, pot fluiera multi, dar a paguba pentru ei. Si ar mai fi ceva de mentionat: ca Vintan a venit in MAE un om onest si a plecat un om onest. Nu s-a murdarit la compromisurile care au revenit in floare dupa ce a venit Cioroianu. Cat despre examenul in diplomatie, a fost picata de Comisia condusa de Cioroianu, nu ca nu ar fi facut cine stie de greseli. Asta in conditiile in care madam Oana Marinescu a luat un glorios 4 (patru), nota modificata doar dupa interventii la nivel inalt.

  26. E tare usor sa arunci cu acuze si noroi, asa din buzunar. Mai aveti putin si vedeti si explicatia cresterii preturilor. Care e problema, de fapt? Ca nu au avut si altii parte de cascaval? Nu mai au oamenii voi sa munceasca, sa isi faca treaba, sa lucreze la proiectele pe care le vor? La criza de expertiza din Romania in momentul asta ar trebui sa ne bucure ca au mai ramas si profesionisti care au ceva de spus. De ce nu ii luati pe toti membrii Consiliului de Brand la puricat si verificat loialitatile? Nu de alta, dar Vintan a venit doar sa isi exprime un punct de vedere, nu a luat ea decizia finala!

  27. Asta e o competitie deschisa de batut campii? De ce nu sa incercam sa gasim si alte “legaturi”: de ce a venit Vintan tocmai la Antena la emisiune? care a fost mesajul transmis de rochia pe care a purtat-o Elena Udrea la Shanghai? si, in general, de ce e soare afara?

  28. apreciez eforturile fan-clubului Corina Vinţan, dar mai schimbaţi discursul, că prea seamănă. altfel, dacă vrea să-mi spună ceva Corina, poate să mă sune, cum face de obicei când are câte o nevoie. după ce iese de la Money Channel 🙂
    altfel, întrebarea e alta, copii: cum de i se întâmplă taman Corinei aşa ghinioane bănoase cu scandal?

  29. smiegel:

    scula are mereu cate ceva impotriva prefecturii!
    si mie mi-ar fi pe plac o capatuiala, apoi sa trag storurile si sa-mi cresc copilul, chiar daca pentru asta ar trebui sa o fac pe prostul!

    vai mama mea! cat de bine mi-ar fi daca as ajunge sa merite sa o fac pe prostul!

  30. Victor, daca te-ar intreba si pe tine cineva care e logica ascunsa a postarilor tale de pe blog, ce ai raspunde? Ar trebui sa gasim niscaiva legaturi si noi, cititorii?

  31. Am vazut si eu emisiunea!!!!! Ce sa spun! Mi-am adus aminte de bancurile arhaice cu intrebari si raspunsuri la Radio Erevan. Persoanei in cauza(Vintan) i se potriveste, acela cu aspirina pe post de anticonceptional; e perfecta dar numai daca o tzii stransa intre genunchi!;))

  32. @Lafonten: scuze pentru impardonabilele omisiuni 🙂
    @Valcu Aurelian: numai daca sunteti in stare…

  33. In cartea,Conducerea secreta a lumii,la pag.310,M.Isarescu apare ca facand parte din Trilaterala.Pe cand comentarii pe aceasta tema?

  34. In urma cu aproximativ 2 ani,d-nul Ludovic Orban explica fara echivoc cum se ajunge in fuctii inalte(referindu-se la sexul frumos).
    Il suspectez de sinceritate,dat fiind ca vine din sistem…

  35. Victore, poate am inteles eu gresit, dar am inteles ca faptul ca s-a scris cu un marker pe CD e o mare problema – s-a alterat filmu’…
    La putinele, sa zicem , cunostinte pe care le am despre CD-uri, computere etc, eu am impresia ca astia ne considera pe toti prosti…
    Faptu ca scrii cu un marker pe un cd ( sau cu orice vrei tu, pix, cui, etc) nu afecteaza calitatea filmului, si in nici un caz nu se poate intelege ca un trucaj (chipurile invocat de presidentie). Sa ma corecteze altii mai destepti daca e cazu, dar eu stiu ca cel mult poti afecta integritatea datelor ( multimea aia de 0 si 1 care nu mai poate fi citita in integritatea ei)lucru care se traduce prin faptul ca nu mai poti accesa filmuletu. In nici-un caz, nu inseamna ca ai trucat filmuletu…
    De unde toata vrajeala asta, ca vezi doamne, a scris unu cu markeru si filmu e alterat?

  36. Am 48 ani, lucrez de 39 in aceeasi intreprindere, dar ca acum nu m-am simtit nici pe vremea ,, cealalta”! Acum!!!!? frica, LEHAMITE, FRICA si iar Frica…, de oricine si mai ales de cei noi printre noi!!!! La noi s-a dat ordonanta la 300 si s-au angajat…..o gramada!!!! Baiatul meu tocmai a terminat facultatea si singurul plan pe care si l-a facut este sa plece cat mai repede in Anglia! Nici macar nu pot sa-l opresc!Asa ca va multumesc din suflet pentru tot ce faceti, va rog din suflet sa nu va opriti!!
    P.S. Aseara mi-ati umplut sufletul, la Mihai Gadea in emisiune! Sper din suflet sa cititi si mesajul meu!

  37. Mie unul imi convine regimul lui base , indiferent daca a dat sau nu cu palma in acel copil ! si aici ma refer la evaziunea fiscala…ma descurc de minune cu un asa guvern si cu asa legi de ocolit , asa ca nu-mi pasa nici de Alecu , Pora , Badea care sta numai prin tari straine si arata la fraieri pe unde mere el , de nimeni . Ma intereseaza doar de mine si familia mea , indiferent de cine este la putere ! Traiasca evaziunea fiscala ! sunt cumva vreun fraier ?

  38. De ce i se intampla asemenea scandaluri?! Hmmm…
    Am impresia ca nu au un impact atat de mare daca li s-ar intampla celor din randul intai. Trebuia sa fie si esalonul doi la nivelul milionului, nu doar cei care sug de la zeci-sute de milioane in sus. Orice ban e bine venit in ultima vreme cred. Vorba aia, daca nu curge, picura si treaba nu sta…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.