Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Viața e rotundă, vorba lu’ Vanghelie…

Viața e rotundă, vorba lu’ Vanghelie…

base-iohannis-tataru

Campania isterică și obositoare are o căruță de asemănări cu aia din 2004.

– un primar de municipiu important candidează contra premierului în exercițiu

– PSD se chinuie să se împuște-n picior. Vanghelie e-n scandal cu șeful partidului

– partidul de guvernământ și șeful acestuia sunt acuzați de corupție în tușe groase

– stenogramele (evident, unidirecționale) inundă piața informațiilor

– persoane publice își folosesc politic vizibilitatea în slujba unui candidat (altul decât favoritul). cică ar face-o din responsabilitate, nu din interes; plata, după

– americanii trebuie să ne salveze de la dezastru, rușii sunt gata să ne cucerească

– inflație de scrisori deschise viralizate, sms-urile nu mai sunt la modă. nu se mai pleacă în Congo, ci oriunde. dacă nu iese cine trebuie

– cine nu votează cu opoziția e categorist automat prost, hoț sau ticălos

Marea diferență e că, acum 10 ani, Alianța DA chiar avea candidat. Acum, cu numele schimbat, împinge o mazetă fără discurs, fără idei, fără anvergură.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

40 thoughts on “Viața e rotundă, vorba lu’ Vanghelie…

  1. Hai sa mergem mai recent cu asemanarile zic:
    -in 2012 Ponta si Rus il salvau pe Basescu de la furia celor 7,4 milioane de romani printre care ma numar
    – in 2012 acelasi Ponta incheia un pact de coabitare cu basescu
    – in acelasi interval se inteleg si pe numirile din justitie
    – o alta asemanare care nici de a dracului nu va sare in minte este ca Ponta a fost NUMIT de doua ori de Basescu iar Iohannis a fost REFUZAT de doua ori de Basescu in functia de premier
    – faptul ca PDL ei gen Ridzi isi gasesc loc in PSD e sigur manaria lui Iohannis
    – faptul ca Sova e la DNA si ca din autostrazile promise au ramas doar expres-uri RUS-esti este iar manaria lui Iohannis
    – faptul ca Laura Georgescu cotofana de la CNA pusa de Ponta refuza sa amendeze televiziunile care lanseaza intoxicari e iar manaria lui Iohannis
    – faptul ca existe stenograme ( de parca ele au inceput azi si nu am vazut alte stenograme din alte partide pana acum)e iar manaria lui Iohannis
    Maria diferenta e ca acum 10 ani Psd chiar avea un premier nu o sluga habotnica pe la palatele lui Ghita si fara carisma, fara caracter si pueril in discurs.
    P.S. Aceasta abordare cum vi se pare? Propagandistica? 🙂

  2. @dan gerosu: asta-i la diferente 🙂
    @Furtos Valentin: perfect propagandistica si fara legatura cu postarea. motiv pentru care va mutati in spam. sunt un om obosit, lipsit de chef de cearta si n-am nici cel mai mic chef sa-mi stric ochii

  3. Victore,
    Tu cred ca ai uitat (:)) sa te uiti la televiziunile de stiri psd-iste (A3 si RTV). Acolo, apropos de ultimul punct, se picteaza o cu totul alta imagine decat ce spui tu: sunt aceleasi epitete (sau chiar mai rele) dar adresate celor care nu voteaza cu psd/ponta (adica basistilor).
    Degeaba sunt multe oficine basiste pentru ca televiziunile psd-iste au cota de piata (si putere de influenta) mai mare.

  4. O sa ma intreb toata viata daca in 2004 oamenii au vazut si altceva decat pe oponentul lui Nastase in personajul toparlan si slinos care a castigat atunci alegerile. Eu sper ca nu.

  5. Cea mai izbitoare asemanare,e cea a amenintarilor unor inchipuite modele cu parasirea țării,dacă nu le iese preferatul presedinte.Unii,leagă pericolul ca Ponta să devină presedinte,de destructurarea conducerii dna,si implicit a lăsării dna fară obiectul muncii după alegeri.Am prostul obicei de-a urmari pe unii băsiști la posturile basiste.Si,asta făcea unul zilele astea,amenințînd ca daca se schimbă conducerea dna,el emigreaza.Si,imediat in emisiune toti ascultătorii care intrau cântau pe aceeasi notă.

  6. Asemănările evidenţiate de dumneavoastră sunt corecte, până la un punct: ANI şi ÎCCJ nu-l ţineau în şah pe T. Băsescu aşa cum procedează astăzi cu Iohannis, FAVORIZÂND-O PE E. UDREA… E. Udrea şi T. Băsescu nu contenesc să repete că alegerea lui Iohannis este periculoasă, deoarece există posibilitatea ca acesta să fie declarat incompatibil, generând astfel repetarea alegerile şi, vai!, ţărişoara nu are bani pentru asemenea alegeri cu repetiţie… Oamenii aceştia manipulează prin omisiune: Democraţia costă… Dacă după 25 de ani de democraţie, Justiţia a ajuns să dea termene aberant de mari pentru lumea civilizată, atunci un asemenea moment este ideal pentru a regla acest neajuns. Nu este posibil ca justiţiabilul să depună cerere de chemare în judecată în septembrie 2014 şi primul termen de judecată să fie în februarie 2016… Dacă se va întâmpla ca Iohannis să fie declarat incompatibil şi se vor repeta alegerile prezidenţiale, sunt sigur de faptul că discuţiile pe această temă se vor concretiza în măsuri benefice funcţionării Justiţiei. Din păcate, pentru rezolvarea unei probleme, noi alegem drumul cel mai lung şi mai costisitor.
    Expunerea mea a fost cam lungă, sper însă că am reuşit să subliniez destul de convingător diferenţa dintre Traian Băsescu-2004 şi Iohannis-2014: Traian Băsescu nu avea în coastă, pe partea dreaptă, un Traian Băsescu + ANI + ÎCCJ.

    Referitor la susţinerea dumneavoastră, conform căreia persoane publice își folosesc politic vizibilitatea în slujba unui candidat (altul decât favoritul), să avem iertare, A3 şi RTV nu trebuie să aibă concurenţă? Dacă acele persoane publice ar lâncezi, nu ar fi dezechilibrul cam mare?

    În concluzie, opinia mea este următoarea: dacă Iohannis ajunge preşedinte şi este declarat incompatibil, în primăvara lui 2015, Victor Ponta o să fie preşedinte, graţie lupelor fratricide de pe partea dreaptă a eşichierului politic. Traian Băsescu nu se lasă până când nu va face ţăndări Dreapta. Pentru un succes sigur, Stânga trebuie doar să-l încurajeze…

  7. @Victor Ciutacu

    Bine punctat… Aproape că uitasem de PNA.

    Însă, dacă îmi aduc aminte bine, Traian Băsescu a avut timp de joc de scenă: a demisionat din Parlament, s-a pus la dispoziţia PNA şi PNA-ul nu a primit verde de la doamna Stănoiu… Avantaj Traian Băsescu.
    Astăzi, cu privire la Iohannis, ÎCCJ nu a primit verde, este adevărat, a primit … mov. Avantaj Traian Băsescu şi Elena Udrea…

  8. Nu va putea ramane la Cotroceni TB pentru ca i se termina mandatul iar atunci automat va intra in functie:
    ARTICOLUL 97
    (1) Vacanţa funcţiei de Preşedinte al României intervine în caz de demisie, de demitere din funcţie, de imposibilitate definitivă a exercitării atribuţiilor sau de deces.

    imposibilitatea definitiva include si sfarsitul mandatului.

    Astfel pana la noul presedinte va fi un presedinte interimar. 😀

  9. Daca s-ar mai putea, l-as retrage pe Iohanis intr-un nou episod “Draga Stolo” si l-as arunca puternic in lupta pe Crin Antonescu.
    Ar avea o sansa reala in fata lui Ponta.

  10. N-am urmărit decât parțial emisiunea dvs. (mai mult l-am „urmărit” pe micuțul și talentatul șahist Josh Waitzkin din filmul Searching for Bobby Fischer), dar sunt de acord că o minte bine mobilată ori aptitudinile deosebite într-un domeniu nu-ți conferă automat demnitate și caracter.
    Așa că, da. De multe ori, DA: cei prezentați în filmuleț s-au comportat, mai mult sau mai puțin evident, ca niște lachei. Și așa vor face în continuare, schimbând, din când în când, stăpânul.
    Bravo pentru emisiune.
    P.S. Spre deosebire de dl. academician, eu nu mă întâlnesc cu preaplecații „onorabili” . Și nu regret…:)

  11. Interesanta paralela desi vremurile s-au schimbat nitel. In esenta, lupta e aceeasi, PSD vs restul lumii, si, din ’96 incoace, cam castiga restul lumii. Evident ca Iohannis nu-i Basescu, dar nu e nici Isarescu-Stolojan-Petrica 2000, iar Basescu chiar joaca (a jucat?) in alta liga fata de toti ceilalti. De altfel in 2009 a castigat practic de unul singur impotriva PSD, PNL, televiziuni, dar si pentru ca alegerea a fost intre doi oameni. La fel va fi si acum, ori Iohannis, ori Ponta. Iar, in opinia mea, Iohannis n-are nimic de invidiat la Ponta, ii e mult superior ca om, si pronostichez ca la final se va vedea asta.

    Restul consideratiunilor sunt trecatoare, ce perosnaj public pe cine sustine, cui ii sufla netul in panze, pe cine toaca televiziunile cu precadere.

    Vreau doar sa mai spun despre astia din PSD cu probleme la DNA. La ce se asteptau? Serios. Dupa ce, sunt cativa ani de acum, striga sus si tare moarte DNA-ului, c-o sa le vina de hac cand ajung ei la putere, se mira ca acum sunt tocati? Sunt si aia oameni, au orgoliile lor, nu tuturor le convine sa lancezeasca, iar amenintarile publice nu puteau ramane fara raspuns.

    Sa ia aminte de la viitorul lor sef, Sebastian Ghita, ce frumos vorbeste despre DNA.

  12. Asa este ,care pe care ,un razboi total ,las ca-i bine ,sa invete politicienii cum se face politica , aveau liber la comunicare cu mobilul ,internet, etc ,pai nu stiau ca-s urmariti ,ascultati ?D-zeule dar ce au facut cei noi de la servicii ,cei de langa viitorul presedinte ,Ponta (sper ca nu-i Iohanis),nu au si ei aparatura ,basistii mafioti nu au comunicat ,nu s-au expus ?Asa le trebuie ,chiar sa invete de la basescu .Adevarat este f. obositor pentru voi ziaristii ,de fapt voi puneti guverne ,voi acum trebuie sa puneti un presedinte ca doar nu ne lasti cu Iohanis sau udrea .Vai ce moi sunt psd-istii ,ii rade basescu cate unul in fiecare zi , acum chiar ca nu-i inteleg ,poate-i de vina flacara violet ca se poarta toti ca Geoana ,fara vlaga .Noroc , noroc de voi.Dupa alegeri suntei toti buni de cinste.Frumoase emisiuni faceti.Succes.

  13. e incredibil…si de condamnat sunt cei de la putere..in 2 ani si ceva nu au schimbat nimic..se laudau legi abrogate(le stii prea bine care sunt,victore)legi noi..si nimic…2 ani pierduti..
    drepate pana la capat?s-o lasam moale..(nu e oportun ni se spune) deci tot la temen pleaca base si cu onoruri ,privilegii…
    ar trebui sa scrii din nou ce legi si reguli ar trebui sa fie schimbate…sa nu uitam ca “dreptul” de a manifesta in public te costa 500 lei
    PS..nu stiu daca va aparea postarea mea si la radu tudor..ultimele 3 nu mi-au fost accepate pe motiv ca cica-s bou si nu stiu sa completez captcha…sau sa dau copy-paste..cenzura,frate?

  14. O-ho-ho! Azi avem încă un episod de circ penibil și mizerabil, marca „lacheii, lichelele și incompetenții” din așa-zisa justiție. Războiul curajos contra bătrânilor și bolnavilor continuă. Plus ceva încercări de înviere a celor care au ales să ne părăsească taman în ultimii doi ani… Errare humanum est! Să fi trimis și ei un sms la ÎCCJ cu textul „mă duc, nu mă mai citați”, ori „citați-mă la o masă de spiritism”… Pe cine ar mai mira un „maestru” de la ÎCCJ capabil să interogheze spiritele? Pe nimeni!…

    Îl „citez” pe Hrebenciuc(după care nu mă omor): o porcărie.

  15. Dle. Ciutacu
    Nu ma pricep la politica si nu prea am ce cauta pe blogul dumneavoastra. Iertati-ma ca va rapesc spatiu si timp, dar altfel ma sufoc.
    Cred ca finalul lui 2012 i-a speriat ingrozitor-a fost spulberata opozitia prin vot masiv pro USL. Va amintiti ce a zis TB? Atunci eram cu spatele la zid si i-am pacalit cu pactul- (evident fluturand sustinerea din afara) De atunci TB si institutiile controlate de el au pornit razboiul cu un obiectiv clar – daca dreapta (PDL,PMP) este atat de slaba si nu se poate intari, sa distrugem USL si mai ales PSD. L-au manipulat pe C.Antonescu pana a dat pe tava PNL-ul nu numai celor din PDL dar si celor din PPE, sustinatorii lui TB. Si apoi au pus toate tunurile pe PSD. Acum asistam la distrugerea PSD-ului. PSD nici nu stii cat de mic te fac sa fii.
    Basescu a reusit sa ne controleze mintile totdeauna. A reusit sa faca din dusmanii lui personali dusmanii nostrii. A fost Patriciu dusmanul meu? Nu am aflat lucruri bune despre el decat dupa ce a murit, pana atunci fura tara, deci si pe mine. Voiculescu a fost dusmanul meu? Nu am vazut ca Voiculescu lupta impotriva unui dictator, am vazut doar lupta unui securist imbogatit ilicit impotriva unui securist devenit artizan al justitiei, pentru ca asa a vrut Basescu. Sunt multe exemple de dusmani ai lui Basescu transformati in dusmanii mei si-ai nostrii cu abilitate de manipulare securistica. Acum cel mai mare opozant al lui Basescu este Ponta si deci si PSD-ul. Asa ca TB iese in fiecare zi sa-l transforme pe Ponta in dusmanul meu si-al nostru. OK-sunt de acord – il cred pe Basescu si de data asta. Si ce voi vedea dupa ce-l distruge pe Ponta? Voi vedea pe Videanu ministru la economie si pe Boagiu la Transporturi ? Voi vedea pe Predoiu la justitie si pe Blaga ministru interimar demisionat de la Interne, pe Udrea la dezvoltare angajandu-le amantele si sotiile, cum chiar ea le reprosa? Va termina discretul Berceanu ce a inceput cu ani in urma la Rosia Montana?
    Basescu a facut mereu din dusmanii lui dusmanii mei si alor mei, dar cum de nu a reusit sa faca din prietenii lui si prietenii mei? De ce nu pot sa-l percep pe Cocos si pe Udrea prieteni ai mei si-ai oamenilor din orasul in care traiesc? De ce mi-e groaza ca-l voi vedea ranjind pe Ioan Oltean cand Basescu ii va spune din nou- I-AM CIURUIT !!!
    Nu i-a ciuruit numai pe dusmanii lui, m-a ciuruit si pe mine cand mi-a manipulat mintea sa cred ca dusmanii lui sunt si ai mei si ca institutiile, asa cum le-a creat el fac dreptate pentru mine. A furat Hrebenciuc? O, da! De ce atunci pe parcul de langa casa mea,unul din putinele din Bucuresti, este pus un panou mare pe care scrie – Teren retrocedat de Videanu ? A furat Hrebenciuc? O, da! Videanu nu a fumat si nu a baut, mai Viorele, dar l-a intrebat vreodata cineva de marmura Romaniei? Te-ai bagat Viorele in retrocedari ? O, da! Nu-i nimic, ca ni-l readuce Basescu la putere pe Valeriu Stoica, poate si pe ginerica Pricop!
    O cunosc pe d-na Andronescu de 40 de ani, eu si multi alti absolventi de politehnica – cu dansa au inceput institutiile lui Basescu mitralierea oamenilor din jurul lui Ponta, pentru ca aveau nevoie sa distruga un simbol al onestitatii. Daca eu pot garanta, asa pentru constiinta mea, pentru onestitatea cuiva, dansa este aceea. Distrugeti pe E.Antonescu, distrugeti pe Ponta – o sa ne aduca dreapta pe Anastase, pe Udrea, pe Vass, o dreapta noua, cu oameni noi si curati. Sau pe imaculata Macovei, trambita loviturii de stat, lovitura pe care azi tot institutiile artizanului fac parada cu batrani sa o demonstreze cu dosarul referendumuluisi sa-l incatuseze si pe Dragnea. Cat de tacuti sunt toti imaculatii de pe dreapta acum ! Nu spun nimic pentru ca altfel oamenii si-ar aminti de mizeriile lor si-atunci tac chitic si lasa DNA-ul sa le duca lupta pentru o stanga mica, mica, sa-i arate pe marii corupti ai Romaniei-Ponta si PSD-ul.
    Mergeti oameni buni la vot si votati Udrea, Macovei, DNA! Poate de data asta prietenii lui Basescu vor fi si prietenii mei si-ai vostrii, nu-i asa? Ce face DNA-ul cu PSD-ul acum o fi oare asa, la limita constitutiei, un fel de lovitura de …. Palat ?
    Nu stiu, pentru ca nu ma pricep la politica si mi-e frica de domeniul teoriilor conspiratiei, dar astept un presedinte care macar sa nu-si trambiteze dusmanii de la palat ca sa-i transforme in dusmanii mei si apoi sa-i execute public cu institutii monstruoase create de el.
    Va rog umil initiati o campanie publicitara pentru catuse ieftine, sa pot sa-mi cumpar si eu o pereche de pe-acum, sa-i mai ramana statului ceva din taxe ca sa ne poata tine pe toti la puscarie daca nu votam cu prietenii presedintelui.
    Daca ati avut rabdare sa-mi cititi mormanul de naduf, va multumesc. Prietenul la nevoie se cunoaste.

  16. este vorba despre domnia valorilor cu marul in gura, adeptii acestora si consecintele acestei situatii pt care exista o nota de plata care vad ca este ignorata de toata lumea desi toti contribuie la plata acesteia.
    oricum se da o prea mare importanta acestor alegeri ale unui administrator local care in conditiile existentei e.u. si a faptului ca dreptul european are prioritate in fata celui national dispune de o arie de actiune f mult redusa.
    cele peste 130000 de legi si reguli preluate de romania sint o dovada a acestei situatii necunoscuta mult romani.

  17. Ai uitat asemănarea asta: serviciile și justiția nu erau deloc deranjate că politicul (atât cel aflat în funcție, cât și cel care dorea funcțiile) le călărea non-stop.

  18. Personal, mi se pare gretos postul fiindca sugereaza o asemanare intre Iohannis si Basescu dar in fapt compara doua contexte, majoritatea asemanarilor citate fiind independente de cele doua persoane. Si tocmai pentru ca am un oarecare respect pentru inteligenta autorului, mi se pare gretos mai degraba decat inept.

    Dezastrul numit Basescu s-a datorat intr-o mare majoritate persoanei Basescu si defectelor care il faceau icompatibil cu functia de presedinte al Romaniei, nu contextului in care a candidat! Nu este in esenta nimic negativ in a avea un fost primar care candideaza la functia de presedinte sau a avea persoane publice sustinand candidatura, grav este doar daca persoana cu pricina nu este potrivita pentru functie. Daca doriti sa faceti o comparatie intre Basescu si Iohannis si potentiale repurcusiuni a alegeri sale, comparati persoanele, nu contextele.

    Altfel, validati urmatoarea logica: si daca ar candida Ghandi sau maica Tereza impotriva lui Ponta (daca erau in prealabil primari pe undeva prin Romania), tot nu erau mai buni ca Ponta si am risca sa patim ca si cu Basescu.

  19. ML, la ce episod a ajuns saga DNA vs poporul de pe antena 3?

    Aceasta actiune poate avea un impact in randul votantilor si e foarte bine sa fie asa, votul multiplu e infractiune, la fel falsificarea semnaturilor si a voturilor, dar dincolo de asta, actiunea are un temei: au fost adusi la gramada pentru a economisi timp si a scapa oamenii de o belea si pentru a le putea asigura deplasarea gratuit. Au fost adusi, vor fi dusi inapoi.

    “Martorii au fost ţinuţi în autocare şi conduşi unul câte unul în sala de judecată, unde magistraţii i-au pus să jure pe biblie înainte să-i întrebe dacă au votat sau nu la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Deşi numele şi semnătura lor se regăsec pe listele electorale, cei mai mulţi au declarat că nu au votat”.

    Nu stiu daca realizezi, dar asa ceva e foarte grav. Treaca-mearga galetile, pungile cu ulei si faina, dar a falsifica semnaturi si a frauda voturi e infractiune si e vremea ca aceste obiceiuri sa fie pedepsite.

  20. @Emil, de ce nu esti cinstit si drept ,oare la Paris cand se vota ptr. basescu la secunda s-au dat galeti sau euro?De ce nu s-a facut nici un transport cu autocarul la DNA?
    Hai sa-ti spun o surpriza ,romanii nu pot fi mintiti ,daca au tacut sub ceausescu nu inseamna ca sunt prosti , acum nu-i intimideaza nimeni ,nu vezi ca cei mai multi voteaza cu agentul 007.
    Sa-i scoata adeziunea basescu mafiotul cu o zi inaintea alegerilor ,mai multi vor merge la vot ,nu-i mai vor pe basisti si urmasii lor .Totusi agentul 007 stie sa mituiasca alegatorii ,nu cu galeti si peste stricat sau pui congelati ,el da microbuze ptr. elevi ,deschide noi scoli ,noi spitale ,creste pensiile si salariile si se straduieste sa repare tot ce au stricat mafiotii basisti fie in tara ,fie in strainatate .Acum chiar ca te las trist in wee-kend.

  21. Sunt de acord ca ACL-ul ‘împinge o mazetă fără discurs, fără idei, fără anvergură.” In rest, majoritatea asemanarilor mi se pare de suprafata/fortata. Nimeni nu obliga PSD-ul sa se impuste in picior. Dc e mana lui Basescu, atunci psdeii trebuiau sa se invete in 10 ani cu metodele securistului. Daca nu, prostia se plateste sau ar trebui sa se plateasca.Acuzatiile de coruptie/stenogramele unidirectionale–sorry, psd&co au guvernul,majoritatea in parlament, instrumente media puternice. Daca nu sunt capabili sa foloseasca legal resursele institutionale/de putere, atunci inabilitatea se plateste sau ar trebui sa se plateasca.Cat priveste persoanele publice/scrisorile viralizate, ele nu au impact la publicul larg, stii asta. A3, RTV, au. La A3, cel putin, cine nu voteaza cu puterea/aliatii sai este prost, hot, ticalos (macar un atribut din 3).
    In campanie, toti incearca sa se victimizeze. Reusesc–pentru publicul lor.

  22. @ela

    Pentru cineva care nu se pricepe la politică, constat că ai opinii multe, ferme şi bine articulate. Mă rog, o fi norocul începătorului.

    Am şi eu câteva observaţii la postarea ta, dacă nu deranjez prea mult.

    1.Încerci să-l caracterizezi pe T. Băsescu în antiteză cu personajul colectiv (cetăţenii cu drept de vot) şi sugerezi că în timp ce preşedintele este un personaj diabolic,personajul colectiv ar fi cam tâmpiţel (să nu spun tâmpit). Dacă ai vrut să subliniezi naivitatea cetăţenilor cu drept de vot, nu ai reuşit. Oricum, dacă nu spuneai că eşti absolventă de Politehnică, aş fi jurat că eşti absolventă de Fillologie. Tot respectul pentru ingineri, dar fiecare cu plusurile şi minusurile sale.
    Nu sunt de acord cu cele două portrete pe care le-ai creionat şi am un argument solid: 7,4 milioane de cetăţeni au votat ca T. Băsescu să plece acasă, în vara lui 2012. Evidenţiez faptul că dintre aceştia doar vreo 5,5 milioane au votat USL-ul în decembrie 2012. În atare condiţii, mai poţi susţine că personajul colectiv este tâmpiţel sau, mă rog, naiv… Eu cred că nu. Alegătorii şi-au făcut treaba în 2012, dacă trebuie să căutăm tâmpiţi, hai să-i căutăm în interiorul clasei politice care nu a ştiut să gestioneze acest vot. Băsescu a fost anulat de către alegători şi apoi validat de către USL. Ăsta-i adevărul dureros! De ce să ne ascundem după cireş?

    2. Referitor la Crin Antonescu, nu cred că domnia sa a fost manipulat de către T. Băsescu. Nu sirena Băsescu la atras în afara USL-ului, prin cîntece amăgitoare. Să fim serioşi. După referendum, baronii PSD au început să pună o presiune infernală pe el, gonflându-l pe Sorin Oprescu, potenţial candidat independent susţinut de baza PSD (vezi Geoană şi băbuţa de la Dăbuleni + Mazăre + Olguţa Vasilescu + Gabi Firea). Dar nu plecarea din USL a însemnat sfârşitul omului politic Crin Antonescu, ci jocurile mârşave din interiorul PNL-ului + trădarea mişelească a lui Iohannis.

    3. Cu privire la doamna Andronescu, deşi am un cui împotriva domniei sale (motive personale, nu le dezvolt), am fost surprins de prezenţa sa pe lista corupţilor, în dosarul Microsoft.
    Însă nu mă grăbesc să-l acuz pe T. Băsescu de manevre subterane pentru următorul motiv: în acest dosar, doamna Adronescu este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani iar Miky Şpagă de spălare de bani, instigare la trafic de influenţă şi spălare de bani… Deci, Miky Şpagă nu a luat şpagă 🙂
    Să fii procuror în acest caz şi să o acuzi pe doamna Andronescu de luare de mită (iar pe Miky, nu), având în vedere imaginea publică a acesteia, trebuie să ai probe sau, dacă nu, să fii tâmpit…

    4. Acţiunea DNA-ului nu slăbeşte PSD-ul, ci îl întăreşte prin victimizare. Dacă mai spun şi că interceptările care stau la baza acuzelor aduse de DNA provin de la serviciul secret condus de viitorul premier PSD… Sau, cine ştie, viitorul preşedinte PSD.

    5. În privinţa lui T. Băsescu, uitaţi-l. Este istorie. Dacă PSD-ul nu-l băga în seamă, el nici nu mai exista…

    Opinia mea.

  23. Distinse Emil , sper că realizați:

    1.Că acei bătrânei și bunicuțe au fost aduși în caltate de martori, nu pentru că au falsificat semnături sau au votat multiplu, caz în care ar fi fost inculpați/ suspecți.
    2. Aducerea cu mandat trebuie să urmeze citației martorilor, ceea ce nu s-a întâmplat, nici unul nefiind citat anterior.
    3. Povestea cu aducerea lor exact înainte de alegeri, chipurile pentru că „timpul se înrăutățește” e o bătaie de joc, câtă vreme au trecut 2 (doi) ani de la referendum, cu primăveri, veri și toamne cu temperaturi, după câte îmi amintesc, chiar acceptabile… Oare spiritul dvs. de dreptate ar fi fost satisfăcut și dacă toți cei care au votat în 2009 la Paris, stabilind un record mondial de viteză (doamna Maria-S a amintit episodul), ar fi fost aduși să-și explice performanța?…
    4.Aștept să ne povestiți momentul minunat când veți fi și dvs. „scăpat de o belea” și veți beneficia de o excursie gratuită și încărcată de emoții pozitive la locurile sfinte, bine dotate cu biblii, de la Tribunal, Curte de Apel, etc. Dacă această excursie se va petrece la o vârstă înaintată, cu atât mai bine (n-o să vă mai gândiți la articulații ori la tensiune și palpitații, ci la banii economisiți din pensie și la drumul încântător, cu pomi, case, miriști, râuri…)
    5. „Poporul A3”, poporul România Tv, poporul Realitatea, etc. sunt alcătuite din cetățeni români întru totul respectabili, ale căror opinii sunt diferite și de la un „popor” la altul, și în cadrul aceluiași, după cum e și firesc.
    6. Când magistrații –fie ei judecători sau procurori – vor ajunge să respecte drepturile justițiabililor, când prezumția de nevinovăție nu va mai fi doar o vorbă goală, când arestările preventive nu se vor mai face pe bandă rulantă, de regulă justificate doar de spectacolul televizat, când nu se vor mai da informații din dosare înainte de a ajunge la instanță (așa-zișii „tâlhari” trebuie crucificați înainte de a fi judecați), probabil că va fi justiție (și) în România. Dar asta este sine die… Până atunci, se hăituiesc oameni bătrâni…

  24. La radio e o emisiune cu un avocat si cu un diavol.Vineri,l-au judecat Iohanes.Trecind peste faptul ca un vot impotriva neamtului nu l-au contorizat,au manipulat la greu.Au rasolit-o in asa fel,incit au dat doar in vot impotriva lui Klause si ăla pt. Ponta.Nimic de rezerva pt udrea,pt Monica.Adica ne spun ei,ori cu Ponta ori cu Iohan.Nici un Vadim,nici un Tariceanu.Nimic.Ori stie toată lumea ca nu e asa polarizat votu in turu unul.

  25. Domnule Ciutacu, identitate , nu asemănare. Traian Băsescu a luat în baza Legii 12/1995, casa din Mihăileanu, declarând în fals că nu deține și nu a deținut o locuință proprietate personală în București. În anul 1996, Klaus Iohannis a luat apartamentul situat în Sibiu pe strada Pedagogilor, declarân în fals că nu deține o locuință în Sibiu, deși din anul 1992 deținea în proprietate casa din Sibiu de pe strada Bâlea. Simplu de dovedit.

  26. @constantin
    Multumesc ca mi-ati citit comentariul.
    Este o lipsa de respect din partea mea, pentru blogul si subiectul deschis de di.Ciutacu-subiect de la care m-am abatut, sa lungesc prea mult povestea. Totusi va dau cateva lamuriri pentru ca am simtit oarece suspiciune fata de mine si fata de ce-am spus sincer si brut(putin din cat as fi avut de spus)
    Am aproape 58 de ani si sunt un fost inginer ratat pentru ca nu am facut filologie. Asa erau vremurile, multi faceau Politehnica sau ASE.
    La 58 de ani parerile sunt ferme si articulate, veti fi chiar uimit de asta la un moment dat. Pe mine asta nu ma face sa ma simt mai putin tampita sau naiva, individual-nu colectiv. Da, am gresit lasand impresia personajului colectiv care s-ar simti manipulat si ciuruit ca si mine, nu simt ca am gresit in privinta personajului diabolic. Lumea mea e foarte mica, chiar daca toti cei din ea sunt in cei 7,4. Nu ma suspectati va rog de vreun fel de propaganda. Ma doare doar ca nu voi sti ce sa le spun celor patru nepoti ai mei despre aceste vremuri. Merg la vot de fiecare data foarte hotarat si mi se intampla exact ca atunci cand joc la Loto – niciodata nu castig.
    Apreciez opinia d-voastra – mentin, fara alte argumente desi as avea, ceea ce cred despre E.A.
    Respect.Fiti dumneavoastra schimbarea – eu am obosit.

  27. @ela

    Doamnă, m-ați emoționat.
    Aseară am trăit o altă emoție, revăzând Lista lui Schindler, admirabilul film al lui Spielberg. Oskar Schindler nu e ficțiune. Neamț, fost membru al Partidului Nazist, a izbutit – Dumnezeu știe cum – să nu-și extirpe, ca pe un inutil apendice, fibra de umanitate în timpul inimaginabilelor orori ale celui de-al II-lea Război Mondial. N-a fost a 8-a minune a lumii, a fost un om normal, cum vor fi fost și alții, neștiuți.
    O persoană normală, sensibilă și inteligentă, afectată de multele anomalii ale vieții noastre, sunteți și dvs. Vă doresc să vă regăsiți energia – oboseala, abandonarea luptei și speranței nu fac decât să perpetueze disfuncționalitățile unei lumi pe care ne-o dorim mai bună. O viață salvată înseamnă salvarea întregii lumi, spune Stern, contabilul evreu din film. Îi dau dreptate și adaug că, poate, și o energie redobândită înseamnă mult pentru mica noastră lume…
    Numai bine. 🙂

  28. @ela

    1. Departe de mine gândul de a vă suspecta de propagandă, dacă asta s-a înţeles, eu vă cer scuze. Eram puţin invidios…Ăsta-i adevărul.

    2. Nu am spus că sunteţi un inginer ratat, ci remarcam doar acurateţea postării, chiar dacă eu am alte opinii.

    3. Referitor la T.Băsescu – personaj diabolic, rămân la părerea mea: după referendum, având în vedere voturile celor 7,4 milioane de cetăţeni, nu trebuia să mai conteze. Trebuia să devină o cantitate neglijabilă. Fără Pact de coabitare, fără expunere mediatică excesivă, fără multe. Am fost surprins negativ de faptul că o persoană inteligentă ca dumneavoastră consideră că Antonescu a fost manipulat de Băsescu, atunci când a plecat din USL. Nu cred că este bine să luăm drept adevăr chiar orice zicere a propagandei de partid. Oricare ar fi el. Avem o mass-media extrem de generoasă şi este păcat să nu profităm, în beneficiul tuturor.
    Ruperea USL-ului este opera altor personaje diabolice din politichia dâmboviţeană.

    4. Până la probarea vinovăţiei, doamna Andronescu este nevinovată. Am fost surprins de acuzele aduse de DNA, dânsa chiar părea a fi personificarea inocenţei în politică. Dacă ar fi fost acuzată de neglijenţă sau abuz în serviciu, eram circumspect. Un procuror rău intenţionat îţi poate face zile negre, abuzând de probe îndoielnice. Dar pentru acuzaţia de luare de mită (fără flagrant), procurorul trebuie să deţină probe irefutabile. Mai ales că vorbim despre o doamnă cu o imagine publică aproape angelică… Sincer, nu-l cred tâmpit pe procurorul de caz. Mai ales că PSD-ul este pe cale să câştige toată puterea în stat. Este adevărat, nici pe doamna Andronescu nu o văd primind mită, dar uneori viaţa bate filmul.

  29. @ML
    Multumesc-sunt OK.Ma mai victimizez cand si cand. Cuvintele d-voastra au pt.mine valente terapeutice, de aceea va multumesc.
    @constantin
    Nu va scuzati. Eu m-am caracterizat inginer ratat pentru ca nu am ales profesia din pasiune.
    Cele bune tuturor.

  30. ML, inteleg neplacerea oamenilor de a pierde o zi pe drumuri, e justificata, dar inteleg si cred ca ar intelege-o si ei si ratiunea de a-i aduce pe toti sa depuna marturie in aceeasi zi, scutindu-i pe fiecare in parte de a-si procura transportul pana la tribunal si tribunalul de multe termene inutile.
    Nemultumirea lor, justificata, n-ar trebui revarsata pe autoritati, ci spre cei care i-au tarat in aceasta situatie, cei care au “votat” in locul lor. Respectivii sunt oamenii rai si i-au fraudat nu doar pe ei, dar si pe toti ceilalti.

    Cat priveste frica pe care ar avea-o acum oamenii sa voteze porneste de la o premiza falsa. Ca oamenii ar fi tampiti. Eu nu cred asta. Oamenii stiu ca pot vota cu oricine doresc dar doar o singura data. Cei care voteaza de mai multe ori n-o fac din proprie initiativa. Teama ar trebui sa aiba cei cu astfel de idei, asta da si e foarte bine.

    Cu toata bunavointa fata de oameni, antena 3 e ca o secta. Ori te misti in marja lor si crezi ce cred si ei (de pilda, acum in alegeri, optiunile sunt Ponta sau Tariceanu – ar mai fi fost nebunul de Ghise dar probabil n-au mai avut bani sa-l candideze), ori esti excomunicat (basist, prost, masochist, etc.)

    Punctul sase pare scris din transee. Sper ca nu e cazul la tine 🙂

    P.S. Daca esti un telespectator obisnuit al a3, de cate ori ai vazut/vezi acest filmulet? Si cum il explici – a reusit Ponta sa aduca crima organizata in guvern ori ba? 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.