Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > TRU: vârful de lance al datului în gât

TRU: vârful de lance al datului în gât

Cotidianul rămâne fără vârful de lance al editorialismului de tip britanic, se atentează la libertatea de exprimare, conştiinţei neamului i se pune pumnul în gură. Aiurea! În primul rând, cu tot respectul pentru gorjenii care mă citesc, Cotidianul e-n liga profesionistă a ziarelor un soi de Pandurii Târgu Jiu; nici mai mult, nici mai puţin. Iar o echipă de mijlocul clasamentului nu-i nimic altceva, în fotbal sau în presă, decât întruchiparea mediocrităţii.

În al doilea rând, nimeni nu pune pumnul în gură nimănui. E fix problema internă a Cotidianului să-şi stabilească ce regulamente interne-i pofteşte conducerea, fiindcă-i afacere privată. Iar dacă oamenii ăia nu vor – pe banii lor sau ai lu’ Vântu, nici măcar nu contează provenienţa cash-ului privat – să aibă editorialişti înregimentaţi politic nu-i poate obliga nici Papa Pius din raclă să-i ţină pe ştatele de plată doar fiindcă are nevoie Jucătorul de bufoni cu gura mare.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

45 thoughts on “TRU: vârful de lance al datului în gât

  1. rien de madame pippi(di) ? ou de mademoiselle helene basesco-vuitton ?

    asa-numitul tru (cred ca are acest nick de pe hi5 sau irc) macar este consecvent in atitudinea fata de capitanul de rangul suprem … si la ce populatie de manelisti are romania, aceste 3 specimene ne vor reprezenta cu cinste si onor

    chacun a sa maniere ….

  2. Daca Basescu pierde alegerile , oare Traian Radu Ungureanu, acest Goolum al presei, va linge mana urmatorului stapan de la Cotroceni? ,sau va ramane potaie credinciosa in caruta PD-L ?

  3. Pai daca ziarul Cotidianul e Pandurii Tg. Jiu,atunci Jurnalul National ce e mai tristule? Avantul Prabusirea, sau asa ceva. Hai ca esti distractiv…Noroc ca la Antene e voie sa fiti inregimentati sub flamura motanului.

  4. cum poti dom’le sa compari Pandurii cu rahatul ala de cotidianu!!!??? m-ai jignit profund!!!

  5. Cam cat primea TRU pentru partizanatul asta politic ?
    Era platit la luna sau la fiecare opinie portocalie exprimata ?
    A platit si impozite de banii astia ?

  6. Nu e nici primul si nici ultimul jurnalist ce canta, contra cost, la cererea politicii.
    Important este ca a fost demascat, dat in gat, facut de rusine, iar urarea mea este numai de bine in ceea ce il priveste.
    Sa-i stea in gat!

  7. Elena Udrea a facut prima mutare pe litoral
    Virgil Cirstea, noul administrator al SC MAMAIA S.A. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. Ma intreb daca toata adunatura asta formata din alde Mungiu, Voinescu, TRU sau catalin Avramescu nu isi dau seama cat de gretosi sunt. Toti “cantaretii” si civilistii care l-au sustinut pe Basescu au primit sinecure grase. Ei sunt atat de nesimtiti, incat uni nu se multumesc cu ce au, ci mai vor – acum parlamentul uropean. De ce? pentru simplul motiv ca se TEM ca Basescu nu se mai alege si raman pe din afara, fara “coledzi” care sa-i “plateasca” pentru pupat funduri prezidentiale. Unii din fostii civilisti si-au luat “portia” de miere direct de la Cotroceni – Avramescu, Preda, Lazarescu, Patapievici, Mihaes, Voinescu. Alti vor acu si ei, macar pe ultima suta de metri. Un spectacol dizgratios care ni-i arata pe sustinatorii lui Base asa cum sunt – niste indivizi fara caracter, care pentru interesul lor si-ar vinde si mama. De ce le-ar pasa nesimtitilor astia de tara asta?

  9. Basescu o critica pe Mungiu că nu a avut ”minima eleganţă” de a-i da un telefon şi de a-i prezenta în particular obiecţiile sale.

    Stai putin mai nene, ca ceva nu merge: sa te sune pe tine in ce calitate? Ca presedinte de partid la care ar fi vrut ea sa candideze, in conformitate cu constitutia, nu mai esti. In calitate de presedinte de republica (modelul kârgâz, acolo sigur), n-ai avea caderea sa te amesteci pe candidatii propusi de partide. In calitate de parinte, e ca si cum te-ai astepta ca Mungiu sa-l sune pe ta-su lu’ A. Paunescu cand acesta candida iar Mungiu se opunea. Deci, poti fi mai explicit?

    PS: nu ma intelege gresit, pe fosta secretar UASCR, numita Mungiu, n-o inghit. Aceasta chestie din trecutul ei ar trebui sa o situeze (conform proclamatiei de la Timisoara si a unor standarde rezonabile de moralitate) pe lista celor incompatibili cu calitatea de (euro)parlamentar (ma intreb: o va adauga SAR pe aceasta lista, in cazul in care ar candida ? 🙂

  10. Aaaa, da! Si pe aceeasi linie, astept cu nerabdare reactia dura a SAR, in frunte cu Mungiu, la adresa colaboratorului sistemului comunist, numitul Ungureanu. Ca si el se face vinovat de acelasi lucru ca si Paunescu: au pupat in rect, cu condeiul, “epoca de aur”.
    Ia sa vedem, iese vitica? 🙂

  11. Doar pentru ca oamenii cumpara produse de calitate indoielnica nu le califica pe cele mai putin frecventate de atentia publica drept mediocre. E o logica defecta aici.
    3 tabloide are tara asta si sunt primele cele mai citite cotidiene, asa ca, imi permit rezerva sa cred ca Pandurii Targu-Jiu din media e cea mai buna echipa si reuseste cel mai bun ziar din Romania.

  12. Pai cred ca Primul Paharnic l-a luat pe ametitu asta de “cat de truuu” pt contributia pe care o avea din partea Cotidianului si spera sa ramana in continuare. Acum daca nu mai are trompeta, se pot dezice de el imediat. :))

  13. foarte bun, ciutacule. cred ca ar trebui o mediatizare mai intensa a acestui caz de “tonomat pe ieuro”, dar mai spre alegeri…

    si intr-adevar, asteptam reactia deontologului de serviciu din intact, marele ipocrit tolo.

  14. Este foarte simplu de inteles de ce TRU, cu moaca lui de ziarist britanic, a ales sa candideze pentru portocalii! Eu nu cred ca acest om , cu o oarecare experienta in presa si in viata de altfel(referindu-ma la varsta), a ales sa faca aceasta schimbare, chiar daca el spune ca a fost dat afara! Nu cred ca el nu visa ca exista posibilitatea sa fie dat afara din moment ce se pune pe acelasi faras cu Base!
    Parerea mea este ca acest conflict zace de mai mult timp si acest eveniment era previzibil, atat pentru TRU cat si pentru ziar!

  15. Mie mi se pare un subiect de necomentat… mai ales daca ai mancat inainte.
    Abia astept sa vad ce se va intampla cu dna Pippidi… 😉 … fiindca va dati seama ca o asemenea dare in stamba nu va ramane nepedepsita !

  16. @serios: intr-o comparatie simpla, JN e macar Dinamo. altfel, e trist sa ti se spuna adevarul direct? deocamdata, turnatorii dovediti si oamenii care o fac pe bani sunt din redactia lor. noua tocmai ne-au venit certificatele de la CNSAS si nu ne-a prins nimeni cu mana pe cash.

  17. Ma uitam aseara pt cateva minute nu mai mult pe Realitatea la interventia lui Tru in emisiune.nu m-am uitat prea mult ca faceam alergie si azi stateam sa ma doftoricesc la cap.Bun si tipul asta nu “intelege”frate de ce e blamat ca doar el poate fi si una si alta.Uita saracul prima conditie a unui ziarist aceea de a fi IMPARTIAL si ECHIDISTANT,na ca sunt 2.D-ne ce am ajuns in tzara asta sa fie albul negru si negrul alb.

  18. imi place comparatia cu dinamo, imi aduce aminte de ce detest echipa asta.
    “nu v-a prins” inseamna ca sunteti cu mana pe cash da nu va vede nimeni? ai grija la nuante ca se interpreteaza
    acuma, in noianul de imprecatii care se revarsa peste TRU si ceilalti asociati, pierdeti din vedere un fapt: jurnalistul nu este un supraom care vegheaza si critica mizeriile lumii de sub el. nicaieri nu exista jurnalism obiectiv si de principii. toti jurnalistii sunt angajati ai unei institutii de presa care are o politica proprie si pe care trebuie sa o puna in aplicare.
    si pana la urma asumarea deschisa a unei optiuni este de preferat. asa cum voi il detestati pe basescu, TRU il urmeaza. si daca ia si bani pentru asta, cu atat mai bine.
    oare cati analisti care apar pe la TV, politici, economici etc sunt pe statele de plata ale unor servicii, trusturi sau corporatii?

  19. Hai ca sunteti putin invidiosi pe acest TRU care dupa cum arata nu putea sa scrie decat despre sosia lui , mai ales ca poarta si acelasi gratios prenume – Traian.
    Ca o face intr-un mod desgustator ( de materie maronie)e treaba lui , ca altfel nu mai sar euroii ca uricii pe el din comentarii sportive , unde e valoros , nu se prea castiga grozav ,dar nu lam vazut pe Ioan Chirila sau Radu Cosasu sa aleaga astfel de autogoluri politice spre a se prostitua pe bani mai multi.

  20. Domnu’ Victor, iaca si pozitia oficala. Deontologu’ Tolo a explicat, unde altundeva decat la RTV, ca “varful de lance” va continua sa scrie la GSP, loc unde este apreciat.Nu scapati asa usor de colegu’ de trust.

  21. Pentru că toate trebuie să poarte un nume, mă foarte preocupă detaliile sordido-fiscale: post restant, alimentare pe card, ordin de plata, plic cu caş, western union, paypal, consultanţă, publicitate sau lipit pă frunte fără-număr? TVA?

  22. @ serban tudor: parafrazand celebra replica din MIB “Elvis nu a murit, doar s-a intors acasa!” urmatorul articol raspunde la niste intrebari…
    P.S. sper sa mearga link-ul…

  23. ieri la munca am avut o intalnire cu mai multi colegi si trainerul de serviciu care dorea sa ne explice ” performance management-ul” foarte tare frate….. unii isi doresc sa ajunga directori, sefi manageri etc, eu doream sa ajung acasa…. poate gresesc , inca nu stiu ce vreau sa ajung, sau daca vreau sa ajung ceva…
    apoi seara ajung acasa cu o durere imensa de cap, asteptam cu nerabdare emisiunea sinteza zilei.
    stiind ca azi base canta iar in parlament. emisiunea ok ca de obicei, insa am avut un sentiment de data asta mai aprins , ma simteam mai revoltat ca niciodata. Asta, base, chiar ne crede prosti, el probabil venind ieri pe terra, pe un covor zburator, uimit de ce vede ne arata calea, solutia salvatoare, luminita de la capatul tunelului si bineinteles jegosi si nenorocitii care au bagat romania intr-un asemenea cacat….
    ipocrit ca intotdeauna, il ia la rost, pe rand; pe tariceanu, geoana, pe fiisa, pe alina mungiu…. el sefu tuturor si atotputernicul.

    pana cand o sa acceptam , pana cand mai inghitim bs-urile lui base….

    nu vad nicio rezolvare, sunt un tanar dezamagit de societatea romaneasca, manelizata, plina de actori de telenovela….

    vreau sa apara un personaj capabil sa i-o dea la alegeri lu base, unu curat fara “grupuri de interese” fara ” matusi” fara “trecut si nasi, fini etc” dubiosi.

  24. Lucrurile sunt limpezi. 1) CONDEI: TRU are condei bun. Pentru acest condei bun, el scrie pentru cine il plateste mai bine. Este un mercenar al scrisului. Traim in economia de piata. De ce nu ne-am vinde forta de munca, in cazul lui TRU verbul. 2) CARACTER: nu este prezent la TRU. Dar nici nu trebuie! De cand trebuie sa aiba mercenarii caracter si constiinta. Ei trebuie sa-l apere pe sefu’, daca sunt bodigarzi sau trebuie sa doboare inamicu’ daca sunt tragatori de elita, asasini platiti etc. TRU este un bodigard intelectual. Care-i problema? 3) PROBLEMA: este ca a mentinut o stare de confuzie, unii dintre cititori considerandu-l pe TRU un fel de gladiator al ideilor absolute ale democratiei. Un Gelu Ruscan, vizionar al jocului ielelor. Nu este asa; omul este bodigard platit. Daca vreti sa scrie pentru voi, platiti-l mai bine decat cei care-l platesc acum. Cu un verb bun si fara caracter TRU are mare viitor in politica.

  25. aseara am urmarit intr-o pauza rtv si am dat taman in momentul cind mihaiu ii freca ridichea lui tru.avea o intrebare cum ar putea el comenta ca ziarist prestatia unui partid fiind in acelasi timp membru de partid.zau daca mi-am putut asculta urechilor o bilbiiala mai lamentabiladecit a lui tru.el nu intelege nimic de ma si mir cum a stat pina acum la ziar la felul cum se scuza? la urma urmei pdl are oamenii care-i merita sper ca lumea sa nu-i mai voteze ca ne facem de ris

  26. Victor am inteles aseara de la tine, la Sintez Zilei, ca in afara de TRU mai sunt si alti ziaristi platiti cu banii portocalii. Deci ei nu au ridicat degeaba osale Tiranului, ci pur si simplu au fost platiti sa faca acest lucru.
    Mai stii si alte nume de ziaristi mercenari?

  27. O fi el jurnalist cu moaca britanica dar caracterial este un mare zero. In plus nu trebuie sa mire pe nimeni, a ridicat osanale “prea stimatului si iubitului” si nu se poate dezbara de obiceiuri, are nevoie permanent de un “prea stimat si iubit” caruia sa ii linga talpile si sa ii pupe locurile nevazute de soare ……Si in definitiv, nu la partidul caruia ii trage tamaierile de rigoare s-au adunat “toata floarea cea vestita” a esaloanelor 2-3 ale structurilor politice comuniste, plus “securistii de omenie”?Se putea sa lipseasca el?Nici macar in ruptul capului…adica…sa ramana fara “coledzi”, nu se poate neicusorule……si clopoteii “dinga-linga”…..

  28. Gentlemanul porno

    Chiar nu aveam de gand sa scriu despre situatia creata in jurul domnului Traian Radu Ungureanu insa a trebuit ca dumnealui sa abuzeze de nepasrea celor mai multi in ceea ce ii priveste cazul si sa isi permita sa adauge argumente complet necuvenite pentru a-si sustine cauza neinteresanta.
    Nu ma surprinde ca cei din PD-L au o parte din media la degetul mic cred ca si PSD&PC-ul au o parte si deasemenea si PNL-ul au o parte. Asta nu e iesit din comun. Nu ma surprinde nici ca a fost evacuat din redactie pentru ca nu e vorba de dreptate, de verticalitate, de principialitate in cadrul organizatiei de presa Cotidianul e pur si simplu vorba de platirea unei polite. Practic domnul TRU a suparat pe cine nu trebuia si a fost evacuat si acum incearca sa sustina opinia duduii Pipidii sustinandusi-o si pe a sa. Adica similar cu politicienii nostri el inceraca sa serveasca cetatenii servinduse cel mai mult pe el insusi. Ca sa sintetizez nu ma surprinde atitudinea sau comportamentul lui nenica Traian sau incasarile de care cica ar fi beneficiat.
    Insa trebuie sa marturisesc ca am o problema. Am o problema serioasa cu argumentatia acestui domn. Intai sustine ca in Marea Britanie e in regula ca activisti politici sa scrie in ziare – ceea ce e adevarat. Apoi sustine ca nu era activist politic inca in momentul cand a fost dat afara – pe buna dreptate – ci ca era in negocieri cu PD-L-ul. Peste toate vine ca sa puna capac titulatura indrazeata a personajului in semnarea articolelor – TRU Senior Editor. Si acum sa punem totul cap la cap sa ii intelegem argumentele: dumnealui considera ca intr-o tara care se afla in avantgarda democratiei cel putin pe continentul european – e vorba de Marea Britanie – e in regula si publicul nu se va sesiza catusi de putin ca un posibil viitor activist politic aflat in negocieri cu un anume partid de guvernamant scrie editoriale cu tenta de oda pedelista. Pai eu cred ca dumnealui ar face bine sa mai calatoreasca prin Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord ca sa mai vada ca lucrurile au cam evoluat in ultimele secole sau pur si simplu sa citeasca o carte de istorie macar. Nu ma intelegeti gresit nu e vorba de maretia Marii Britanii si nici de bunul simt al democratiei care mai este prezent si in alte tari cum ar fi Germania, Austria, Olanda, Belgia,etc. Mai mult nu e conditional legat de existenta unie democratii bine inradacinata sau nu ci mai degraba de bun simt pentru ca in general orice persoan umana cu un simt analitic cat de rudimentar ar considera ca domnul TRU fiind pe statul de plata al unui partid se pare si in negocieri pentru a deveni parlamentar european pentru acelasi partid – categoric – atunci, dumnealui ar putea fi pe nedrept partinitor.
    Deci domnul TRU nu se indoieste nimeni ca dumneavoastra ati putea fi un profesionist desavarsit numai ca alegetivqa domnule tabara odata ca rupeti oamenii cu plictiseala cand argumentati pozitii. Eu unul nu am vazut un violator care lupta impotriva violetei conjugale – dumneavoastra sunteti insa primul care are nesimtirea sa o sustina insa– violator de principii evident in cazul dumneavoastra.Intr-adevar ati reusit sa uniti in persoana dumneavoastra doua valori complet opuse sau asta incercati in disperare sa ne faceti sa credem.
    Vesti proaste de pe frontul de est insa: Nu merge.

  29. Victor, comparatia completa era cu Steaua. Steaua este acum o echipă mediocră, de mijlocul clasamentului, fără perspective!

  30. Nu mă dau în vânt după comparaţii între echipele de fotbal şi ziare, da’ eu cred că JN nu-i numa’ Dinamo, ci este “cealaltă Românie” adică aia care NU MAI VREA ŞI NU MAI POATE să înghită pe nemestecate gogoşelele portocalii. Colegu’ lu’ TRU, Buscu, putea să spuie mai repejor şi mai răspicat că Dom’ deontolog are neşte afaceri de “suflet” ce nu se împacă deloc cu meseria pe care o prestează. Da’ cum să spuie colegu’ de confidenţă, când se spera că tocma’ Deontologu’ face vânzare la ziar, prin munca sa “curat-intelectuală”? La faza asta, mi se pare că “dezvăluirea” lu’ Dom’ Coleg, avea ceva conotaţii… de lovele.

  31. TRU este cel mai penibil iar PD-l este asa cum a zis Crin Antonescu, un partid de intelopi. Genial Crin!

  32. Bogdan, nu sunt de acord cu tine ca nicaieri nu exista jurnalism obiectiv. Tu te uiti putin si la televiziunile de afara sau vorbesti in necunostinta de cauza cum face majoritatea romanilor? Am observat mentalitatea asta provinciala din tarisoara noastra. Ceea ce avem noi in hruba asta nu reprezinta normalitatea, asta trebuie sa inteleaga romanasii nostri. Chiar si intr-un trust cum este Fox(in S.U.A.) care sunt pe fata partizani si chiar agresiv asa mai sunt jurnalisti cu opinii diferite care le sustin liber si sunt lasati in pace si chiar au putere de influenta.Plus toti cei fara specific politic care sunt foarte influenti(Jay Leno, Letterman, Jimmy Kimmel si multi altii isi exprima viziunea politica si afinitatile si dat fiind oscilatiile in afinitati tind sa cred ca isi permit sa se exprime liber si chiar o fac). Este foarte trist cand vezi ce kitsch este in Romania in toate domeniile. Eu de exemplu, cand am fost prima data in Londra am vazut ce inseamna capitalismul si poate sa zica oricine orice…am vazut! Se poate si este de-a dreptul impresionant.

  33. Personaje ca TRU au mentinut si promovat dictatori si criminali in functie. Astfel de abjecti propagandisti, fara constiinta si cu portofelul plin au sustinut indivizi ca Stalin si Hitler si acum Basescu. Fara acesti lingai insetati de bani nu ar mai fi existat niciodata dictatori. Cum mai au tupeul sa mai vorbeasca ei de tonomate, ei mizerabilii presei in frunte cu cel mai josnic dintre romani, Basescu.

  34. @victor: trai-ti-ar, o intrebare. daca e sa judecam fotbalistico-jurnalistic, inseamna ca Gandul ar fi un fel de Steaua?

  35. @brazvan: Gandu-i un soi de Unirea Urziceni sau Poli Timisoara. m-am tampit, iti raspunsesem pe urmatorul topic la intrebare. cred ca sunt deja tralala, vorba lu’ Medelin.

  36. asa cum zicea si TRU: “Alina Mungiu poarta caltabosi la gat in gusa”.

  37. TRU ? N-aţi mai văzut lingăi? ( ce cuvânt urât) Dacă doriţi vă reamintesc: Adrian Păunescu – bun poet, mare lingău este un senator de succes; Corneliu Vadim Tudor- “Tovarăşa Elena …şamd” preşedinte de partid…Uite aşa se face carieră articol cu articol şi brusc dintr-un jurnalist mediocru ajungi vedetă!

  38. Asa este, Cotidianul este un ziar mediocru. Ziua, Evenimentul Zilei si Adevarul sunt submediocre, Gandul este doar cu putin peste medie. Despre JN nu comentez din respect pentru autorul acestui blog.

    Am obiceiul sa citesc o stire in mai multe ziare, ca sa evit manipularea. Singura abordare care imi place este aceea a ziarului Romania Libera, care de obicei scrie elaborat, documentat si echilibrat. Nu vorbesc de rubrica de comentarii, unde, ca in orice ziar, este permis sa ai o opinie. Acolo Gallagher si Mungiu sunt pe fata pro-Basescu, dar avem si cativa anti. Dar nu o sa vezi in acest ziar ce a mai zis Dan Voiculescu, comunicate de presa Rompetrol sau atacuri comandate “de sus”. Luati aminte, tovarasi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.