Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Caut briliante-n mormanul de bălegar

Caut briliante-n mormanul de bălegar

Una dintre principalele cauze care-mi ţin, în ultima vreme, interesul extrem de departe de programele posturilor de ştiri e liniaritatea/ciclicitatea invitaţilor. Sunt peste tot aceleaşi persoane, zi de zi, ceas de ceas, care spun perpetuu aceleaşi lucruri la invitaţia unor oameni care-i bifează ca să vorbească despre nimic. În rândul acestora mă includ şi eu, atât ca realizator, cât şi ca invitat, ca să n-am iar parte de reclamaţii isterice că mă dau balenă-n găleata cu apă. Dacă mă plictisesc pe mine, mi se pare de domeniul logicii şi al evidenţei că vă plictisesc şi pe voi.

La postura de invitat e relativ uşor de renunţat. Eventual, dacă nu eşti disperat să te vadă neamurile şi să-ţi ceară autografe vecinii de cartier, poţi deveni olecuţă mai selectiv. Pe partea cu realizatul e buba. Eu fac, prin contract, o emisiune eminamente politică şi simt că ori le-a secat lor izvorul de cadre interesante, ori mi-a secat mie imaginaţia. Pur şi simplu, într-o ţară care ar trebui să mustească de subiecte (criză economică, şef de stat aflat în conflict etern cu oricine etc), am ajuns să mă zvărcolesc în chinuri să găsesc subiecte/invitaţi care să-mi stârnească mie interesul. Asta ca o condiţie premergătoare stârnirii interesului vostru, al celor care vă rupeţi un ceas pentru a mă urmări. Sunt gata să admit că m-am zaharisit şi nu mai am răbdarea de a scormoni după giuvaieruri prin mormanul cu bălegar.

Deci mă întorc la popor. Daţi-mi voi nişte nume, politice au ba (dar care să poată avea o părere despre ce se-ntâmplă în jurul lor, deci exclus “autiştii” egocentrici), care v-ar ţine seară o oră în faţa LCD-ului şi o să vă rămân recunoscător pe vecie.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

290 thoughts on “Caut briliante-n mormanul de bălegar

  1. Amicando,
    100% de acord cu tot ceea ce ai scris; banii necesari pt. acea catedrala a “mantuirii neamului” (ce aberatie pompoasa!!!)ar fi mult mai utili in n directii;
    si…da; si mie mi-e sila si greata de popi! sunt atat de falsi si pusi pe capatuiala incat nu mai inspira credinta si respect; niste escroci, in proportie covarsitoare!

  2. Tare as vrea ca romanii sa isi vada tara si actiunile lor si prin ochii strainilor, fie ei expati care lucreaza in Romania, fie jurnalisti din afara. Am mai iesi din autismul in care ne-am afundat si dupa ’90, chiar fara granite inchise.

  3. eu l-as invita pe istoricul Lucian BOIA, un om modest si un istoric valoros

  4. Incearca sa chemi straini care au reusit in Romania, nu romani care au reusit in strainatate. Aici sistemul e buba, nu oamenii!

  5. Buna ziua,

    Suntem satui de toate;in ultimele zile am trait multe dezamagiri…
    Ar fi bine sa-l invitati pe d-l MARE POET SI PATRIOT Adrian Paunescu.Poate o sa regretam TOTI in viitorul aqpropiat.

    Cu respect,
    IoanaP

  6. Will Hutton
    Noam Chomsky
    Naomi Klein

    Si nu rade si noi avem problemele lor intrucat ne confruntam cu o lume asemanatoare lumii lor.

    Probleme cu care s-a confrunta Huey P. Long in Alabama si lumea in care KKK-ul cand a fost la o mustatza de castiga alegerile lume care e din ce in ce mai asemanatoare cu lumea problemelor cu care se confrunta romanii in Romania.

    A da, stiu, ca sa-i intrebe pe respectivii ceva relevant ar fi trebuit sa-i fi si citit si sa mai si ai ceva in cap ceea ce in cazul “gurnalistilor” din Ro a caror singura competentza e aceea de vorbire unei limbi gramatical corecte care face acodul perfect al vidului de cunostiintze din capul lor cu neantul de ideii din vorbirea lor nu e cazul.

    “Cum sa fac sa ma dau destept si sa par ca vorbesc de la egal la egal cu un invita despre care nu am nici cea mai vaga idee? ” E o intrebare la care pana si Hurezeanu a esuat in a da raspunsuri cu seriea de eseuri TV Romania Mea (si nu trebuia sa faca decat o emisiune pe satamana deci avea resutse quasi infinite de documentare si studiu).

    Si a esuat intrucat era normal sa esueze, dincolo de arta si stiintza impachetarii cacatului in care amandoi suntzi expertzi jurnalisti harshaitzi in rele ce va aflatzi ca sa-l faci rahatul sa pocnesca ori umbli la retzeta si ii bagi dinamita de contrabanda in el pe model Madalin Voicu, ori pur si simplu ai habar despre “what’s cooking up there”

    Your’s choice.

    PS nici cu Liviu Voinea nu mi-ar fi rusine cu conditzia sa vorbesca el si tu sa taci de exemplu sa vorbesca depre teza lui de doctorat sau despre valorile si limitele teorei lui Milton Friedman si de aceea sa vorbesca el si tu sa taci

    Si in general pe oricine are habar despre domeniul despre care vorbeste, despre care el vorbeste si despre care tu taci si-l lasi pe el sa vorbesca fara sa te crezi egalul lui doar pentru ca stai la o masa cu el si-i pui intrebari de umplutura.

  7. Briliante ? Lansati invitatii celor care au participat la emisiunile ,, Profesionistii” si ,,Garantat 100%”.

  8. La semaforul din Snagov

    – Cum vă simţiţi în Dacia domnule Băsescu ?
    – Ca Decebal pe Columnă.
    – Şi de ce vă sacrificaţi ?
    – Pentru urmaşii lui… Traian.
    – Dar când nu veţi mai fi …?
    – Ţ După mine şi Potopu !”
    – Să vă ia iute Cel de Sus, zice în şoaptă.

  9. Stiu ca sunteti realizator de emisiuni politice.
    Dar pe langa adevarurile crude din viata de zi cu zi avem nevoie si de hrana pebtru suflet.
    Imi este dor de maestrul Tudor Gheorghe.
    In timp am facut eforturi financiare ca sa-mi pot cumpara bilete la spectacolele lui.
    La ultimul spectacol nu mi-am permis sa merg.
    Are multe de spus si este un artist complex.
    Ne mor artistii, d-nule Ciutacu.
    Deceaba le alocam spatii intregi pe toate posturile atunci cand mor, daca ii uitam atata timp cat sunt in viata.
    Bine ca a venit basescu sa recite porcaria lui de poezie si Tudor Gheorghe este aproape cenzurat.

  10. Va felicit pentru emisiunea din aceasta seara. Invitatii d-vs au fost deosebiti ( d-nul elan si d-nul blanculescu). Va admir pentru tot ceea ce faceti.

  11. Dle Ciutacu,poate vi s-ar parea deplasata sugestia mea de a incerca sa invitati in emisiune oameni care ar putea spune cate ceva,pe intelesul tuturor despre monarhia constitutionala in Romania si necesitatea unei astfel de forme de guvernamant la acea vreme.Nu este vorba neaparat de a invita in emisiune monarhisti,dar poate ar trebui sa ne cunoastem mai bine trecutul.Si da,de ce nu,toate acestea chiar si cu pretul unor “Vorbe Grele”. Sunt inca in viata unii dintre cei care ne pot dezvalui adevaruri despre vremuri mai demult apuse.Si poate c-ar trebui vorbit cu acea ocazie despre patriotismul la ramani si nu numai.

  12. Dan Mihaiescu, Octavian Sava, Nicu Covaci, Alex Mihai Stoenescu, cheama actorii din vechea generatie cat inca mai sunt cu noi…

  13. Briliantele se gasesc greu si daca nu esti atent scapa usor printre degete!

  14. Domnule Ciutacu,
    Înainte de-a te lăsa documentat pe mail de tipu’ care semnează “romanistanezul” şi care pretinde că ştie ponturi despre afaceri cu Sănătatea, medicamente etc., întreabă-l “De ce, dacă medicamentele de import sunt scumpe la noi, deja s-au dezvoltat reţele de importatori pentru România, cu preţuri potrivite României care fac apoi export masiv, mascat, la preţuri considerate acceptabile în alte ţări?”
    Mai clar: cumpăr produse de la Bayer, la preţurile pe care le suportă piaţa românească şi le export în Anglia, la preţurile cu care sunt obişnuiţi englezii.

  15. În seara asta, mi-aş dori să fie acolo, la Vorbe grele, un eminent Jurist! Unul care să dea poporenilor în prag de spoliere, o speranţă de dreptate. Să ne spună (şi să le spună!!!!) de ce nu poate fi constituţional, nimic din cele ce hotărăşte în capu’i pleşuv, Fraudă-Vodă. Mîine, avem (şi noi, şi Ţara! )o zi de răscruce!

  16. traian basescu,sa-i vedem ochisorii ca acele bile disperate de la extragerea loto.mie imi place sa analizez mimica mincinosilor.
    importanta nu e numai persoana invitata,ci si tema.
    tema pt baselu’:conducerea tarii in stare de permanenta EBRIETATE.

  17. Moto: Javra a dat-o, Domnul s-o ia.

    TUTANKAMON este criptarea care ascunde, cu gingăşie, o stare de fapt privind-o pe cea în discuţie. Pentru dezvăluire sunt necesari doi paşi :
    TUTA-N K AMON este un prim pas al decriptării ;
    TUTA ÎN K(RAHATUL) DIVINITĂŢII este al doilea pas, care explică situţia astrală ridicolă de care are parte Camera Deputaţilor, sesizată corect şi de alţi comentatori.
    P. S. Aia e ! Javra a dat-o, Domnul s-o ia (repede) !

  18. Pai iti spun eu, tot ce ma intereseaza este:
    Mircea Badea, Valentin Stan, Mihai Gadea, Radu Tudor si Bogdan (parca) Teodorescu.
    Pe rand sa ii aduci, ca pe toti odata ii vad la A3.

    Cu multumiri anticipate,
    Fractalgirl

  19. Buna!
    Eu as fi multumita sa isi tina Bogdan Teodorescu promisiunea de a veni macar o data pe luna la Vorbe Grele, in rest mi-ai placea sa ii ai ca invitati pe Cartarescu, Dan Puric sau alti oameni de cultura!
    O zi buna!

  20. Recent şi real

    La un concurs din programul „Vacanţa de vară” se cerea ca după lecturarea unui text, elevul să compună “Catrenul meu” folosind cuvinte cheie din acesta.
    Conformându-se, elevul Radu dintr-a VI-a a scris :

    Catren… cuminte

    Albi, portocalii, zei mici, pitici ;
    Miiroase tare a politică pe-aici.
    Mai bine hai să fiu copil cuminte,
    Altfel mă bate domnul Preşedinte !

  21. Categoric as urmari o emisiune care sa-l aiba invitat pe Dan Puric.

  22. Sclipitor

    (R) Cu acelaş picior poporul român loveşte două funduri :
    al său, cu rotunjimea călcâiului şi al Preşedintelui
    TB, cu ascuţişul şpiţului.

    P.S. Se poate afişa pe frontispiciul Parlamentului României.

  23. somajul pe luna iunie a venit deja taiat: 390 lei. Legea nu e inca in vigoare !! Cum asa?! Astia au pus labele pe tara asta si pur si simplu fac ce vor. Egoismul, indiferenta, prostia,disperarea, frustrarile, ne-au adus in stadiul de leguma: nici nu mai protestam.Cine ne poate spune ce am mai putea face, ca eu de exemplu m-am blocat.

  24. apreciez pe cei care s-au gandit sa-l invite pe M.S.Regele Mihai I, mai ales pentru a raspunde acuzatiilor invitatilor de la OTV (is,m chi)
    Daca dd vrea sa fie presedinte, sa fie cinstit, nu sa recurga la falsificarea istoriei apeland la cei specializati in manevrarea maselor,asa cum au facut dupa revolutie cei veniti
    imediat pe val.
    Doresc sa fie invitat in emisiune un istoric
    consacrat adevarului istoric.
    Vad ca sunt mai multi care solicita prezante Regelui Mihai in emisiune.

  25. Domnului Mihai Cristea

    Cand nevasta ta isi face firma de “turism” 🙂
    – J40/6697/2006 – cu nevasta celui caruia ii mijlocesti sa vinda la Guvern licente la un pret dublu fata de cel de achizitie si apoi o “stergi” din firma – cu amanta cu tot – esti briliant ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.