Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > “De ce”-urile cazului Dan Diaconescu

“De ce”-urile cazului Dan Diaconescu

Nu sunt nici prieten, nici duşman cu Dan Diaconescu. Nu ne frecventăm, ne cunoaştem şi atât. Nu am nici cea mai vagă idee dacă a comis faptele pentru care e la Cercetări Penale. Am auzit bârfele despre patronul OTV, nu m-am confruntat cu el în vreun caz, nu ne-am ajutat. Doar mă uit la televizor şi îmi pun întrebări.

– Povestea se desfăşoară de un an de zile. De ce s-a livrat pe piaţă exact în momentul când dezbaterea publică se concentra pe măsurile de cruntă austeritate (tăierile de salarii şi pensii, contestate la Curtea Constituţională) şi pe incapacitatea regimului Băsescu şi a PD-L de a sparge cercul clientelar care spoliază bugetul?
– De ce percheziţia aia nebună, la el acasă şi la sediul OTV, în absenţa obiectului dosarului penal instrumentat? A existat vreo încercare anterioară care să fi fost zădărnicită de Diaconescu şi/sau de anturajul său? S-au căutat şi alte casete, cu parlamentari şi miniştri, a căror existenţă a fost invocată ieri de inculpatul de azi?

– De ce înalte figuri publice, candidaţi la preşedinţie şi/sau demnitari în execiţiu, oficialităţi înconjurate de structuri informative, au stat alături de şeful OTV (suspectat, şi atunci, de obiceiuri cel puţin detestabile) în emisiuni interminabile?
– De ce, în contextul în care infracţiunea din Codul Penal se numeşte dare-luare de mită, în majoritatea cazurilor vânturate pe sticlă, mituitorul este liber şi numai mituitul este reţinut şi propus pentru arestare? Ştiu că obiectul mandatului de reţinere e “şantaj şi ameninţare”, dar procurorii menţionează şi darea-luarea în avans a unor sume de bani (ceva în jur de 30.000 euro, dacă am reţinut eu bine). De ce nu apare mita? Cumva fiindcă trebuia oferită imunitate denunţătorului-mituitor?
– De ce, dacă era curat, primarul comunei arădene ar fi dat consistenta şpagă? Ce amploare trebuie să aibă o furăciune acoperită printr-o şpagă de 200.000 euro doar în cazul realizatorului tv (nu mai pun la socoteală şi autorităţile de stat complice)?
– De ce se ocupă DNA, organism dedicat la înfiinţare marii corupţii din sistemul de stat, de un caz (cu făptuitori privaţi) de competenţa oricărui parchet local? De ce procurorul de caz, care îl trata drept martor pe Dan Diaconescu, a fost schimbat cu unul care l-a inculpat?
– De ce, în cazurile instrumentate de DNA, se operează cu dublă măsură? Cu ce e mai puţin periculoasă pentru ordinea publică dovedita distrugătoare de probe Monica Iacob Ridzi, pe care am văzut-o votând liberă în Parlament pentru (culmea ironiei) desemnarea unui judecător al Curţii Constituţionale, decât prezumatul şpăgar Dan Diaconescu?
– De ce, la peste 20 de ani de la Revoluţie, poporul trebuie ţinut docil prin teroarea statului poliţienesc, a arestărilor televizate şi de ce, pe zi ce trece, îmi răsună tot mai clar şi apăsat în cap spusele consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu (citez aproximativ) “alegerile vor consfinţi rezultatul luptei între presă şi democraţie”?

UPDATE: Foarte bun textul lui Mircea Badea, dar, ca şi mine, scrie în pustiu

LATE UPDATE: “Aici e drama României. Spuneam eu într-o seară, e drama că România are 3 talk-show-uri care sunt total independente şi toate 3 din păcate sunt pe B1 TV, iar celelalte 64 de talkshow-uri toţi vorbesc la fel, aceeaşi limbă, acelaşi mesaj, aceleaşi minciuni, aceleaşi presiuni. Aici e foarte dubios şi deja ţine de interesul naţional şi de securitate naţională şi e treaba şi a serviciilor secrete şi a CSAT-ului.” (Radu Moraru, Naşul, ieri, 21 iunie 2010)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

223 thoughts on ““De ce”-urile cazului Dan Diaconescu

  1. Nu scrieti in pustiu, va citeste multa lume,se hraneste multa lume din cuvintele voastre adevarate, pacat ca am ajuns sa toleram atata incompetenta.

  2. @doru br
    Eu i-am raspuns lui Victor C care este dezamagit
    de faptul ca unii dintre cei care se rup in figuri pe aici, nu înteleg esenta vorbelor lui
    si se arunca in afirmatii nefondate.
    Daca te simti insa vizat, inseamna ca am dreptate si cum chelul îsi pune mâna in cap, ai iestit si tu ca paduchele in frunte.

  3. 1. DE CE acest popor accepta sa fie cetatean ( poate este prea mult spus!) al unui stat politienesc, al unui stat care te terorizeaza, iti taie drepturi, atententeaza zi de zi la inteligenta ta.
    2. Saraca independenta: a ajuns sa fie primita doar in ograda B1TV! ( oare pe calea BancoRex?)

  4. imaginea aduce audientza,dar si imagine, iar audientza i-a adus milioanele de euro lui dan diaconescu, fiind destul de cunoscut si de presa internationala

  5. Victor , faceti ceva . Nu stati cu miinile in san. Dan Diaconescu este declaratia de razboi impotriva voastra.Oana Dobre , dupa parerea mea , avea foarte mare dreptate aseara in emisiunea ta cind spunea ca vor urma episoadele 4, 5… Micul dictator a ajuns mare . Nu se poate. In ce tara traim si in ce epoca fir-ar mama ei de treaba …..

  6. Iata si DE CE-urile proletarului lui Eminescu:

    De ce sa fiti voi sclavii milioanelor nefaste, /
    Voi, ce din munca voastra abia puteti trai? /
    De ce boala si moartea sa fie partea voastra, /
    Când ei în bogatia cea splendida si vasta /
    Petrec ca si în ceruri, n-au timp nici de-a muri? /

    De ce uitati ca-n voi e si numar si putere? /
    Când vreti, puteti prea lesne pamântul sa-mpartiti. /
    Nu le mai faceti ziduri unde sa-nchid-avere, /
    Pe voi unde sa-nchida, când împinsi de durere /
    Veti crede c-aveti dreptul si voi ca sa traiti. /

  7. sa fie dat pe mana justitiarei nicoleta care freaca bicicleta ca aia e cea mai priceputa in porcarii si murdarii dictate la ordinul putorilor de la putere-aud ca dupa porcaria cu becali tanti cristus a ajuns in ministerul de injustitie din rromanika

  8. Wau! Mi-am luat o grija de pe inima: l-au eliberat pe Dan Diaconescu. Aveam cosmaruri noaptea, visam cum se zbate in celula 🙂
    Si-acum serios…este imbucurator ca in anul de gratie 2010, intr-o tara democratica (vai de capul ei) in care Guvernul si Presedintele isi fac de cap precum rromii in Piata Obor, un ziarist este pus in libertate dar mi se face greata cand vad teatrul ieftin cu toate babele adunate care urla ca disperatele si bocesc a bucurie pentru ca l-au eliberat pe ziaristul nr. 1 al Romaniei, Dan Diaconescu Direct.
    Cu fiecare zi care trece imi pun intrebarea “CE dracu caut eu aici pe aceste taramuri blestemate de Ceausescu?” Victore, cu ce dracu am gresit atatea milioane de romani ca sa fim blestemati in asa hal cu genul de Diaconesti?De Basesti? De Boci? Chiar nu mai exista si oameni intregi la cap, destepti care sa ne conduca? Mi se pare mie sau pentru noi, romanii, timpul a inceput sa se scurga inapoi, si ne indreptam vertiginos spre origini? Adica maimuta…

  9. buna seara , cu riscul de a starni antipatie imi spun si eu parerea , aceasta arestare e suspecta de departe , se incadreaza in tiparul martirizari publice , gen ” becali ” in care tu om serios , ti se fura masina si esti arestat …opinia publica e scandalizata , dupa care omul ajunge cu brio europarlamentar , ce face domnul diaconescu dupa ce este eliberat? pai isi anunta cu 3 ani inainte candidatura la presedentie , anunta cele mai mari salari si pensii pentru popor , care au la baza poate doar claustrofobia spatiilor inchise , in romania nu se pune doar problema ca nu putem face o autostrada sau sosea decenta , dar nici macar o arestare nu putem face ca la carte , in afara de raiting pt otv eu nu cred ca au realizat altceva .Un lucru e clar , in continuare vom avea 3 milioane de hectare de teren agricol in paragina

  10. Undeva este liniste mare, (se coace ceva) dar putem concluziona o parere aproape exacta, 99% se pot trage concluziile culiselor acestui arestari SENZATIONALE!
    Hai sa fim serios, nu ne mai pot prostii deoarece de data asta au scapat lucrurile de sub control, STIM BINE DACA NU ERA OTV si B1 BALANTA CAMPANIEI MEDIATICE NU AR FI FOST EGAL, SA-U TREZIT TARZIU !

  11. Da,esti genial si nu,nu esti arogant desi ai avea motive.
    Azinoapte,dupa eliberare,Dan Diaconescu Direct a venit sa sarbatoareasca pe acordurile piesei Queen-We are the Champions unde altundeva decat in stiudioul Zero TV.Printre bomboane de ciocolata si buchete de trandafriri,el a primit un scurt raport de la subalternii crediciosi,inculzand lista cu jurnalisti care si-au exprimat indignarea fata de arestarea sa.Cand respectivul a mentionat numele “Victor Ciutacu” Dan Diaconescu Direct a spus,mai in gluma,mai in serios ca,daca vei fi demis pentru declaratia ta te asteapta cu bratele deschise la Zero TV…Eu zic sa nu mai astepti a doua strigare 😉

  12. Eu asa cred…
    Este unul dintre cei mai buni moderatori de tv…dar unde se uita doar prostii…
    A atras multa lume la emisiunile lui pentru ca are de unde…
    Are o televiziune vizionate de multi oameni…
    Incepe jocul lui Base…
    Il aresteaza pentru a se vedea daca e sustinut de presupusii oameni ai lui…si sunt cativa…
    Ii da drumul, si s-a gandit sa intre in politica…ca are cu cine…
    Va veni ca el face,ca el drege pana ce va atrage o garla de oameni cu el ca are de unde…
    Va iesi presedinte…
    Dar,Base e seful…ca doar e planul lui,si va ajunge prim ministru…

  13. Domnilor, este cel mai evident lucru posibil; arestarea slabanogului e campanie electorala, ce mama dracului. Urmatoarele alegeri sunt parlamentare, iar in urma masacrului PD, nu le mai raman multe locuri in Parlamentu ala ciuruit de El Chiorosevici; citez din blogul meu : ” Legea Cojocaru vine cu semnaturile, Base cu arestu, DD cu circul si prostii cu votul ” .

  14. Sotul mau este cadru militar activ si i-au luat nu numai 25% din salariu,acesti nenorociti au luat si din norma de hrana a militarului si din norma pe echipament.Adica nu vor mai beneficia de haine militare.De acum militari vor avea hainele carpite.Sa nu mai vorbim la ce grad de stres sunt supusi.Ca nu au fost bani suficienti pt. dotari.Sunt militari care determinati de stres s-au spanzurat.Dar, cand au venit in teritoriu diversi generali de la Bucuresti militari au fost obligati sa scoata din buzunar cate 50 de lei pt protocol.Ce se poate face in conditiile in care militari nu au voie, prin lege sa protesteze? Armata a ajuns de rasul unei adunaturi de nesimtiti.

  15. cred ca de legitima aparare ati auzit… ce pacat ca suntem in organizatii internationale, iar dreptul international la romani nu se aplica, un caz foarte asemanator cu cel al lui dan diaconescu sau becali este cel al familiei doctorilor vodislav, cu o reputatie foarte buna in medicina, pentru ca toti mancam ciocolata buna:))), normal ca renumiti si dotati stiintific(cu multe cazuri salvate, dar romanul uita) din moment ce se ocupa de sanatatea unor oameni importanti si nu numai
    P.S. toti romanii primesc mita-ciocolata, dar pacat ca nu pot primi stiinta in cerebel ca ar fi super ok pentru multi, invidia e mare, rautatea asta specifica romanilor… tot strainii raman cu rafinament, slavii, etc, sa nu uitam cand ne uitam pe televiziunile sarbilor sau cumparam de la ei ciocolata,sa nu uitam de gazele de la rusi, sa nu uitam invadarea externa a romanilor dupa eliminarea vizei, noi asta stim ca pe mahala, numai ca unii dintre noi suntem mai cu cap:)))obtinem si audienta si imagine si apoi bani, un plus pentru multa presa bucuresteana

  16. Daca studiem ca oameni ai legii mai bine dreptul din Romania, dar si international observam un articol de lege in care alineatele sale spun exact ca probele inregistrate nu sunt concludente intr-un proces, referindu-ma la multe cazuri din Romania. Sunt o persoana licentiata la stat in jurnalistica, avand mentori foarte buni in acest domeniu(multumesc pe acesta cale fostilor mei profesori de la timisoara si celor de la a doua facultate, precum si de la alte cursuri pe care le-am urmat), iar presa reprezinta una dintre puterile din stat si ar trebui ca in sistemele din Romania conform normelor internationale sa se schimbe ceva, mai ales ca suntem o tara-membra in ue, nato si alte organizatii internationale. De asemenea, oamenii legii dotati trebuie sa intre in mai multe cercetari de studiu in drept pentru a ne conforma standardelor internationale, salut pe acesta cale tineri(fosti colegi) aparatori ai legii, foarte dotati si cinstiti, atat avocati, procurori, juristi, dar si judecatori.
    Felicitari domnului Ciutacu pentru jurnalismul profesional din dansul si mai ales ca este un om capabil si destul de serios, chiar si pe acest blog care mie personal mi se pare unul dintre cele mai bune din Romania si cu reactie.
    Impreuna sa schimbam sistemul din tara asta si sa lasam loc valorilor si celor care invata acolo unde trebuie pentru ca asa sunt si sandardele usa si cele ue. As dori ca la angajarile care se vor face pe viitor sa se ia in calcul si cvurile,asa cum americanii o fac.
    Cu stima si respect,
    Corina Liliana Blidea
    P.S. Avem mult tineret in Romania capabil in stiinta care nu isi are locul acolo unde trebuie sau care stau in spate, avem olimpici internationali care merita un respect considerabil din partea noastra pentru ca ne reprezinta cu mandrie tara acolo unde trebuie, dar si altii care se dedica prin pasiune muncii lor atat pe plan intern cat si extern, facand imaginea Romaniei cunoscuta in lume. Totusi multi suntem apreciati in ciuda a tot ce se spune. Sunt multi tineri incapabili in foarte multe sisteme,care si-au gasit loc de munca prin diferite cai necinstite(cu toate ca si altii am incercat cinstit si nu am reusit), iar eu as prefera pe un post de profesor si nu numai un om in varsta si dotat decat unul tanar nepregatit ajuns prin pile sau pe copiat. Rata analfabetismului in Romania este intr-o mare crestere, incepand cu invatamantul de la tara si acest lucru trebuie sa ne ingrijoreze. De asemenea, politic sunt oameni nepregatiti, consilieri fara facultati sau cu diplome luate peste “noapte”… trebuie sa facem ceva. Ca jurnalista am promovat valori din Gorj, oameni care muncesc in adevaratul sens al cuvantului si sincer m-am saturat de crimele de la televizor cand avem altceva de prezentat, de calitate, luand exemplu unor televiziuni internationale. Problemele sociale trebuie preluate si foarte analizate.

  17. rusine Domnului Funeriu pentru incorectitudinile de anul acesta de la examenul de titularizare… cum puteti promova numai prostia si sa fiti chiar si dumneavoastra adeptul relatiilor, al pilelor, plocoanelor si banilor?… va credeam altfel domnule funeriu, chiar datorita faptului ca un anumit funeriu mi-a fost profesor, dar observ ca scoala romaneasca nu mai pune accentul pe valori sau produsul valorilor… oricum sa va fie rusine pentru titularizarile de anul acesta, mare rusine si chiar va invit sa va simtiti nesimtirea
    cu respect pentru cititori,
    corina blidea

  18. Ne confruntam in intreaga lume cu o conspiratie monolitica si nemiloasa ale caror actiuni se bazeaza primordial pe juraminte secrete.
    Se bazeaza pe:
    -infiltrare in loc de invazie,
    -subversiune in locul alegerilor democratice , -intimidare in locul libertatii de-a alege.

    Si-a creat un sistem ce concentreaza vaste resurse umane si materiale in scopul infiintarii unei masinarii unitare deosebit de eficienta ce combina:
    -armata
    -mijloace diplomatice
    -servicii de informatii
    -mijloace economice
    -mijloace stiintifice
    -operatiuni politice

    Actiunile ii sunt:
    -ascunse , nu publicate
    -greselile ii sunt ingropate nu dezbatute in ziare
    -dizidentii ii sunt adusi la tacere

    Nici o utilizare frauduloasa de fonduri nu ii este anchetata, nici un secret nu ii este dezvaluit.

    Individul devine handicapat cand se confrunta cu o conspiratie atat de monstruoasa incat e tentat sa creada ca e imposibil ca ea sa existe.

  19. dle victor,de fondurile europene,banii care nu-i mai ia tara ,de ce nu spune dl ponta,cine i-a papat,de ce nu vorbeste de dragnea,mai are tupeu sa candideze si sa minta prostii din tr sa-l voteze?cand ne vom trezi?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.