Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > “De ce”-urile cazului Dan Diaconescu

“De ce”-urile cazului Dan Diaconescu

Nu sunt nici prieten, nici duşman cu Dan Diaconescu. Nu ne frecventăm, ne cunoaştem şi atât. Nu am nici cea mai vagă idee dacă a comis faptele pentru care e la Cercetări Penale. Am auzit bârfele despre patronul OTV, nu m-am confruntat cu el în vreun caz, nu ne-am ajutat. Doar mă uit la televizor şi îmi pun întrebări.

– Povestea se desfăşoară de un an de zile. De ce s-a livrat pe piaţă exact în momentul când dezbaterea publică se concentra pe măsurile de cruntă austeritate (tăierile de salarii şi pensii, contestate la Curtea Constituţională) şi pe incapacitatea regimului Băsescu şi a PD-L de a sparge cercul clientelar care spoliază bugetul?
– De ce percheziţia aia nebună, la el acasă şi la sediul OTV, în absenţa obiectului dosarului penal instrumentat? A existat vreo încercare anterioară care să fi fost zădărnicită de Diaconescu şi/sau de anturajul său? S-au căutat şi alte casete, cu parlamentari şi miniştri, a căror existenţă a fost invocată ieri de inculpatul de azi?

– De ce înalte figuri publice, candidaţi la preşedinţie şi/sau demnitari în execiţiu, oficialităţi înconjurate de structuri informative, au stat alături de şeful OTV (suspectat, şi atunci, de obiceiuri cel puţin detestabile) în emisiuni interminabile?
– De ce, în contextul în care infracţiunea din Codul Penal se numeşte dare-luare de mită, în majoritatea cazurilor vânturate pe sticlă, mituitorul este liber şi numai mituitul este reţinut şi propus pentru arestare? Ştiu că obiectul mandatului de reţinere e “şantaj şi ameninţare”, dar procurorii menţionează şi darea-luarea în avans a unor sume de bani (ceva în jur de 30.000 euro, dacă am reţinut eu bine). De ce nu apare mita? Cumva fiindcă trebuia oferită imunitate denunţătorului-mituitor?
– De ce, dacă era curat, primarul comunei arădene ar fi dat consistenta şpagă? Ce amploare trebuie să aibă o furăciune acoperită printr-o şpagă de 200.000 euro doar în cazul realizatorului tv (nu mai pun la socoteală şi autorităţile de stat complice)?
– De ce se ocupă DNA, organism dedicat la înfiinţare marii corupţii din sistemul de stat, de un caz (cu făptuitori privaţi) de competenţa oricărui parchet local? De ce procurorul de caz, care îl trata drept martor pe Dan Diaconescu, a fost schimbat cu unul care l-a inculpat?
– De ce, în cazurile instrumentate de DNA, se operează cu dublă măsură? Cu ce e mai puţin periculoasă pentru ordinea publică dovedita distrugătoare de probe Monica Iacob Ridzi, pe care am văzut-o votând liberă în Parlament pentru (culmea ironiei) desemnarea unui judecător al Curţii Constituţionale, decât prezumatul şpăgar Dan Diaconescu?
– De ce, la peste 20 de ani de la Revoluţie, poporul trebuie ţinut docil prin teroarea statului poliţienesc, a arestărilor televizate şi de ce, pe zi ce trece, îmi răsună tot mai clar şi apăsat în cap spusele consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu (citez aproximativ) “alegerile vor consfinţi rezultatul luptei între presă şi democraţie”?

UPDATE: Foarte bun textul lui Mircea Badea, dar, ca şi mine, scrie în pustiu

LATE UPDATE: “Aici e drama României. Spuneam eu într-o seară, e drama că România are 3 talk-show-uri care sunt total independente şi toate 3 din păcate sunt pe B1 TV, iar celelalte 64 de talkshow-uri toţi vorbesc la fel, aceeaşi limbă, acelaşi mesaj, aceleaşi minciuni, aceleaşi presiuni. Aici e foarte dubios şi deja ţine de interesul naţional şi de securitate naţională şi e treaba şi a serviciilor secrete şi a CSAT-ului.” (Radu Moraru, Naşul, ieri, 21 iunie 2010)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

223 thoughts on ““De ce”-urile cazului Dan Diaconescu

  1. Dragii mei,

    TEMA: Cum putem sa scapam de acest pafarist numit Basescu ?

    NU MAI POT CU BASINOSUL ASTA!

    CINEVA SA NI-l STEARGA DIN FATA OCHILOR!

    CER DOAR SA SE RESPRECTE CONSTITUTIA SI LEGILE TARII !
    BASESCULE!!! CER PREA MULT PENTRU TINE, BA IPOCRITULE ?

  2. Semn prost pentru Basescu!
    Sunt procurori care de pe acum isi construiesc cariera pentru perioada post Basescu!

  3. Exceptional articol mestere. In privinta LATE UPDATE ma intreb, cum mai poate merge porcul ala printre oameni, fara sa-i crape soriciul de rusine ?

    P.S. Paziti-va spatele !

  4. Pupincurist de-al lui Băse. Ăsta-i Radu Moraru, slugă la frații Păunescu.
    De bine de rau, Diaconescu e independent si uite ce s-a intamplat cu el daca a servit clasa politica.
    Mai vroiam sa mai subliniez ceva, Ciuvica a spus-o si asa si e: Diaconescu nu neaparat a facut bani din audienta, dar si din afaceri private, ci nu cu statul.
    Asa ca rusine fratilor Paunescu pe care i-a mentionat in emisiunea „Sinteza Zilei” domn Ciuvica si slugii Moraru.
    Cand se va enerva Base il va taia complet de la macaroana.

    Good day!!!!

  5. Victore, pui pariu ca prostalaul asta nu iese din arest pana nu-i cedeaza o vila din Primaverii lui aia mica a lui basescu, ca deh, e si ea nemaritata si trebuie sa aiba si ea mititica o zestre?

  6. Update: Ma bucur tare mult ca l-ati invitat pe Elan marti seara. Eu acum urmaresc in reluare de la unu jumate noaptea sau dimineata de la 9 si-un sfert.
    Ati tinut cont de sfatul meu. Ma bucur.
    Poate vbiti cu noul director de la Antena 2 sa va puna emisiunea de la 8 jumate seara sa nu se mai suprapuna cu „Sinteza…”.
    Asta-i situatia dar e pacat ca faceti emisiune frumoasa si mai ales introducerea mi-a placut mult.
    Bafta si sa o tineti tot asa!!!!!!!

  7. S-a ajuns intr-o situatie atat de grava cu incompetentii hoti ai tarii incat nici nu mai au unde sa arunce pisica. Cred ca acum se aduna toti si la fiecare grup de 5 smecheri pe ultimul mai slab il scapa sa faca putin fum….
    Bine la Diaconescu cred ca e cu totul alta treaba….oricum omul are o mimica atat de ciudata ca n-am reusit sa-mi dau seama niciodata daca rade, plange, e zeflemitor, ingandurat, stapan pe situatie …

  8. Victore,

    Ce zici de scenariul asta: diversiunea autoritatilor, l-au saltat pe asta care e destul de cunoscut, un pic de fum ca sa mai uite lumea de pensii si de criza.
    pe cealalta parte, Dan Diaconescu zice, ia transformati-ma din martor in acuzat, arestati-ma, imi mai creste notorietatea, urmeaza alte emisiuni “senzationale”…, creste audienta, cresc veniturile (procentele se duc unde trebuie) si la sfarsit bineinteles ca nu e condamnat si totul ramane cum era si inainte…
    doar ca unii un pic mai bogati iar altii mai dusi cu zaharelul.
    Dintre toti astia arestati cu surle si trambite, cati au fost condamnati? Ce se mai aude de Dinu Patriciu, Marian Iancu, Puiu Popoviciu? NImic si nici n-o sa se intample nimic.

  9. Victore drama Romaniei este alta. Tara la care probabil tii este de rahat. O conduce si a fost condusa de prostii. Un marinar dement de la nastere. Niste scursuri parlamentare pe care le tot invitati voi pe la emisiuni. Nu ne mai gidila nici urechea si nici nu ne mai trezeste nici atentia. Astept clipa colapsului romanesc

  10. Memoria colectivă este precară şi nu aduce la lumină un alt episod trecut cu vederea cam repede din “istoria” lui T.B., cazul Angelescu, alt “sponsor” al lui Băsescu şi al PD-Lului care nu a fost recompensat doar printr-o funcţie de consilier la Cotroceni a soţiei, dar care nu a mai fost primit în “audienţă” de T.B. şi s-a spânzurat! Neclară a fost şi moartea altui sponsor a lui T.B. (tot campania 2004)care la 6 dimineaţa a (fost)”sărit” în piscina casei sale ,uitând că nu are apă! Acestor sponsori T.B le-a întors spatele imediat ce a câştigat mandatul. Mai este de amintit Costel Căşuneanu care a fost de curând arestat şi apoi eliberat, dar trimis în judecată! Acesta este modul de lucru a lui Băsescu! El se foloseşte de oameni şi de instituţii după care le tratează ca pe nişte târfe, obicei de marinar care borăşte prin birturile porturilor!
    Propun să căutaţi o posibilă solicitare de plată din partea OTV pentru “serviciile” făcute în campania electorală lui T.B. şi PD-L, ceea ce ar justifica dosarul lui Dan Diaconescu! Decât să plăteşti nişte servicii, dacă tot dispui de atâtea SERVICII şi de caracterul lui Băsescu, mai bine îi faci un dosar “obraznicului” care cere să fie plătit!
    Cu Naşul nu se va întâmpla aşa ceva pentru că este postul TV al PD-L, plătit cu banii băieţilor deştepţi (probabil) şi nu pretinde de la T.B. plata “serviciilor”.

  11. “EXISTA O EXPLICATIE” la toate de ce-urile Dvs.: BAESCU. Cand se va umfla mamaliga va urma NASUL! OK? CIRC am avut la alegeri, CIRC am votat, CIRC avem! Sa traiti cum ati votat, ADICA BINE daca ati uitat!

  12. Nu sufar de scenarita,dar asta chiar e farsa zilei.Pai cum sa credem ca e pe bune?Asta e pt cei care uita sa isi mai framante manutele de grija zilei de maine si pot trai cu circul moca oferit de DNA in direct.
    Daca ar fi pe bune…si l-ar mai salta si pa nasu de labe1tv,mai ca i-as ierta 5% din mojiciile lui baselu.
    Dar nu,nu cred iar pt cei care isi imagineaza ca exista in tara asta de cacat ceva care sa se aplice dupa ce e scris negru pe alb,se insala amarnic.
    Oricum,toti,ca ii sunt prieteni,cunostinte,dusmani,toti,dar TOTI ii vor ajunge dusmani lui base.Asta e omu…suge si scuipa.

  13. nu cumva cautau alta caseta?? …ca nimeni nu e “curat” in tara asta unde mai toti au colaborat si colaboreaza cu secu, unde fara “afiliere” nu poti deschide nici macar o cizmarie.

  14. Apreciez verticalitatea unor oameni cu adevarat “de presa”din Romania,care au avut curajul sa-si spuna punctul de vedere in cazul lui Dan Diaconescu, de la OTV.
    La polul opus al acestora stau hahalerele care au impresia ca stiu sa faca presa,eu ii numesc “cocosati”(in fata Puterii care incepe sa se clatine rau de tot)sau”presati”(de cine?si… de ce?)
    Un singur lucru vreau sa stie astia,ca nu sunt nici macar la degetul cel mic al lui Diaconescu,iar orientarea lor catre presa romaneasca a fost o eroare grava.
    Duceti-va,fratilor si va reorientati profesional in Grecia sau Spania,la cules de capsune,portocale,masline si alte cele…ca de cules informatii reale nu sunteti demni!

  15. Ce spunea nasul, mi-a adus aminte de pilda aceea cu contrasensul: daca toate masinile iti vin din fata, ar trebui sa-i dea de gandit – poate nu ceilalti merg gresit, ci tu te afli pe contrasens. Insa aceasta e o deductie logica prea elaborata pentru un cap sec ca Moraru.

  16. Poate nu e teatru. Poate e doar inceputul.Peste 33.000.000 euro avere nu se fac din rating.Daca demonstraeza ca se poate, ca e asa un bun manager, poate ne alegem cu el la economie in locul rozaliului Videanu.
    Si de ce DNA? Ca sa poata spune ca e in joc siguranta nationala si să scoata la iveala toate ascultarile. Eu cred ca or sa mai pice capete.
    Nu doar cei de la putere au fost pe la emisiunile OTV.
    Si privitor la intrebarea cu RIDZI cred ca ar merita o dezbatere la tine sau la Gâdea. Asa sa vada tot poporul cine alege judecatori la CC. Ca poate le-a scapat! La „deontologi” cum zice Badea cu siguranta le-a scapat.

  17. Raspunsuri la intrebarile dvs., pertinente si de bun simt pot fi multe si toate valabile. Dar cel corect se refera la ceea ce se urmareste si este continut in intrebarea “Nasului”, citata de dvs. in Update.
    Presa si libera exprimare sunt dusmanii tuturor guvernarilor, mai cu seama ale celor cu tendinta autoritarista. Problema este acum la ordinea zilei in Europa de Est (vezi Ungaria, de ex., unde se intentioneaza sanctionarea si a postarilor din blogosfera). Prin ultimii ani ai secolului trecut circula informatia ca in tarile fost-comuniste se intentioneaza revenirea la conducere dar dupa modelul deja experimentat de Putin, a esalonului secund sau tertiar comunisto-securist; si asta prin mijloace ale democratiei (alegeri libere, de ex.). Prea multe mijloace de informare sunt daunatoare conducatorilor si trebuie sa fie limitate.

  18. Pe Radu Moraru l-aş călca pe cap. Metaforic, desigur…Altceva n-am a spune pe acest subiect.

  19. Ca maine defilati si voi cu catusele !!!… Gadea , Badea , Radu Tudor !!!… E o chestiune de timp …
    Nu ma intelege gresit , nu va doresc asa ceva , dar daca unul ca Diaconescu care a stat la sueta cu Basescu , Udrea , Boc si parea ca sunt prieteni , logic este sa te gandesti ce ar putea sa faca celor care il critica !!!

  20. Sunt convinsa ca arestarea lui Dan Diaconescu s-a facut ca pupincuristii DNA sa-i alunge disperarea lui Traian Basescu ca ar putea fi alungat din agenda televiziunilor, a presei, etc.Daca nu este in centrul atentiei, el moare de icter negru.

  21. Ce IQ pot avea astia care misuna pe aici si îsi dau cu presupusu despre tot ce le iese in cale dar, nu vad padurea de copaci?!
    Bine le face Mircea B ca nu le “înghite “ineptiile si-i “taxeaza” pe loc.
    Te uiti la ei, cu câta siguranta isi expun punctul de vedere si îi dau valoare de postulat.
    Daca i-ai întreba care e ultimul roman citit, ori ar da din umeri ori ar raspunde ca “bomba sexi”a lui Tanase: Jules Verne.
    Gata,m-am îngretosat destul !

  22. @andrei
    “…ce ar putea sa faca celor care il critica !!!”
    Sa-i pupe-n cur! Si pe ei si pe mine!
    Banzai!

  23. misto lasist update… pai securistu acoperit trebuie sa-si faca treaba, nu? ca doar pt asta e platit… ce ma amuza ca “maestru” cristoiu (sau coroiu) e bun prieten/coleg cu morarau dupa ce-l facea albie de porci nu cu mult timp in urma… deh e mai profitabil langa TB acum… ma intreb: pana cand?

  24. Totul o diversiune, cine a pus-o la cale nu stiu, “baietii stiu de ce”! sa creasca audienta la OTV, asa ca daca toate posturile TV vor sa aiba audienta,mai mare ca a OTV-ului pana il elibereaza si poate si dupa pe Diaconescu, vorbiti non-stop de arestarea lui Dan Diaconescu, dar si de masurile de austeritate, pensii etc.

  25. Nu cred că va avea tupeul să se lege cineva de
    “băieţi”. Hmmm…Mircea Badea a adunat 5000 de persoane, NU NUMAI DIN BUCUREŞTI, fără să se atingă nimeni de vreun fir de păr din capul lui…
    Punct.

  26. ..mamaaaaaaaaaaa,sa te tii show-uri la otv dupa ce iese pustiu’…toate babele vor fi in extaz

  27. Yes ,29 zile am scapat de unu.

    Nu stiu cum a ajuns jegu asta sa aiba atitia bani ,case,masini,avioane cu niste gunoaie de posturi multe falimentare.

    Problema e daca toti inavutitii astia stiu ce inseamna impozite la asa averi si cite afaceri necurate invirtesc in umbra(puterii)de au ajuns la asa huzur.

    Nu inteleg cum de l-au insfacat.
    Sint 2 posibilitati : ori nu a platit “taxa de protectie” catre putere sau a dat prea putin si puterea s-a simtit luata in ris.

    Una peste alta well done pixele albastru. :))

  28. Ai dreptate ” shogunu ” …
    Imi pare rau si mi-e ciuda , pentru ca daca am vrea am putea sa-i ” zburam ” de la Cotroceni pe toate curvele alea politice !!!
    Dar stii cat de repede ???… Nici n-ar sti ce i-a lovit!!!

  29. @Andrei
    Si Solomon a stat cu aia la masa. S-a ingrasat si acum e la regim!

  30. cicalacacichicea …. nu mai subventionam gigacaloria, cicalacacichicea …. intarziem platile indemnizatiilor pentru copii,cicalacacichicea…. atentie maxima la Snagov, cicalacacichicea…. scadem salarii, cicalacacichicea….sa moara batranii, cicalacacichicea ….. ia uiteeeeeee al dracu Diaconescu asta din cauza lui n-aveti voi ce manca are avere …….. si tot asa si tot asa suntem dusi cu zaharelul de niste, nu-i asa, oameni inteligenti. Si inca o cicalacacichicea ……. MERGE DE MINUNE de atatia ani prosteala asta.

  31. Cred ca DD este mult subestimat, datorita asocierii lui cu privitorii OTV. Ar fi bine sa dispara conopidele care privesc la OTV, nu postul in sine sau patronul, de altfel un tip intuitiv si descurcaret, dar asta nu se va intampla.

    Deocamdata, tot circul asta relanseaza OTV, iar televiziunile comerciale merg pe sarma incercand sa speculeze fara a promova. Jurnalistii, la fel. Pentru cine citeste bloguri ca sa se informeze, furtuna DD este foarte distractiva. Blogosfera jurnalistica arata ca un episod “Fear Factor” unde tema zilei e DD, baiatul “love or hate”, a carui televiziune e fix firul de par din ciorba pentru cei ce trebuie sa inghita fara sa vomite.

    La final, gloria va fi a eroilor. Pariez ca DD scoate un serial nou si in curand lanseaza o carte.

  32. Aratau babele alea adunate in fata la OTV : in loc sa-si vada de viata lor , ca peste o luna o sa crape de foame si peste trei de frig , ele stateau si plangeau de grija lui Diaconescu !!!
    INCREDIBIL !!!!!!!!

  33. Consider ca arestarea lui Dan Daiaconescu este doar pentru a pune un pumn in gura presei si a ne arata nou mirenilor de rind ca e mai bine sa ne tinem gura si s anu scoatem la iveala ce altii ascund pentru ca pot sa ne jupoaie de vii la discretie.

    De asememenea exact acum in momentul fierbinte cand populatia romaniei este saracita,condamnata la foame cu copii in brate de alptat prin taierea pensiilor si salariilor ca atentia noastra si a presei sa fie directionata voit spre scandalul Diaconescu Dan.
    Ma indoiesc de faptele lui Dan Diaconescu pentru care este acuzat de vreme ce putea face pipi efectiv pe asa zisa spaga cand nu cred ca era un muritor de rind cu atit mai mult cu cat este un om de presa.

    Pe mine romanul de rind ma baga in sperieti justitia romana,imi da o lectie sa-mi tin gura ca unii ma pot lega cand vor si pentru ce vor.
    Daca to se face justitie,de ce nu se pun toti parlamentarii imbogatiti peste noapte profesori de economie in scoli ?
    De ce nu se verifica si confisca ceea ce nu pot in vecii vecilor socoti legal cum si-a dobandit averea imensa ?

    Nu au timip,Dan Diaconescu e presupus pericol public de vreme ce unii violatori era in libertate judecati timp in care au recidivat,depinde sa inteleg cai bani ai si la cine contribui si sa nu spui multe din ceea ce sti…ca-i poti deranja pe unii aflati la putere.

    Puterea suntem noi romanii,noi si copii nostri iar presa este cainele de paza a Adevarului.
    Cand vor murii unii cu cefe imense cu vile ma voi bucura ca in IAD oasele lor in toata plamadeala lor de bani se vor chinui si cu toata pomana nimeni nu-i scoate de acolo,sa nu aibe pace in veci toti nemernicii corupti care duc tara in saracie si ne condamna mamele si copii la saracie,blestemati pana an ala 9-lea neam sa fie !

  34. Televiziunea Poporului este un produs de prostire a romanilor si il are si pe Prigoana taticut,sa ne amintim.Imbogatirea lui Diaconescu nu poate fi curata dupa cum si metodele sale.Totusi nu sunt de acord cu circul DNA,care este circ pt prosti.Dna Ridzi este si dansa la fel de arestabila,ca sa spun asa.S-au sucit treburile si lucrurile in tara noastra: tradatorii veritabili sunt in fruntea tarii,iar cei ce gem de durere pt neam si din tradarea lor si a intereselor noastre ale celor multi si prosti,noi cei prosti suntem catalogati drept tradatori.Bravo,bravo,bravo!!!Scarboseniile astea nu mai au nimic sfant,ne mint pe fata si ne desconsidera zicand ca ne vor binele.

  35. Radu Moraru e una din ciudateniile naturii-are creier, dar nu ii foloseste la nimic.Nefericita si libidinoasa fiinta.

  36. @andrei
    Attend! Rabdare! Aia n-or sa moara in patul lor!
    Garantat!
    Banzai!

  37. Pur si simplu ramai socat cand vezi ce poate declara un asemenea nesimtit ca si radu moraru.Dar nimeni nu poate sa faca nimic?!

  38. Actualii ministri nu pot fi remaniati. Asa ca singura remaniere e cea a lui DD.

  39. @De treci codrii de arama…vezi un dobitoc de seama..lasa-ne,lasa-ne te-am inteles esti citit esti cult,ai iq-ul mare si te-ai gandit sa intri pe blogul lui Ciutacu si sa te umfli in pene.Ia cu lamaie daca te-ai ingretosat.

  40. Presa pericol la siguranta statului!Presa subiect de discutie a CSAT! Cred ca ar trebui sa luam in serios ceea ce se intampla in Romania. Ce urmeaza?
    Iulia

  41. Cand l-a vazut la TV pe cocalaru priponit, un fost colonel de politie a zis: “Mai sa vezi ce-a fript asta pe o gramada de fraieri din Constanta. Ce bani s-au carat le OTV…” Cred ca avea dreptate. La garsoniera lui OTEVE se fce orice numai presa nu. Un fel de Hyde-Park, pe lovele multe. Chiar si ieri, idiotul ala de Barbu punea lumea sa parieze prin sms-uri asupra “vinovatiei” lui “bai Dane!” Cand nu se carau bani cu sacosele, la ZERO TV se aplica tactica sms-uilor platite. Despre ce vorbim?
    Draga dle Tonomat, draga Ciutacule, domnule… Jegosu ala din Caracal a pus , de mult, botu la bani. De oriunde, oricati…. Ar face orice de frica saraciei. Ar vinde-o si pe ma-sa, din Caracal. Vine la DNA, cu Rolls-ul ca ultimul gheolban: la volan si intr-un tricou potricaliu. Ca ultima rusine a posesorilor de masini din rasa asta. Fraierii ce behaie pe la portile Judecatoriei habar n-au de ce sunt acolo. Cocalaru hepatic isi poarta catusele ca pe podoabe; l-a facut DNA-ul “martir”. Sa te tii acu seriale si “sondaje” prin sma-uri paltite. Elodia, Tolea si Ciumac au fost biete gaini de Aprozar pe langa rahatul ce va iesi din ecranele OTV. Apropo- boii aia de militeini sa-l inacutseze pe papagal regulamentar: adik cu mainile la spate. Asa cum cere procedura.Nu cum fac acum, de dragul circului…
    Rusine Dinu Patriciu. Huoooo spagarilor, oriunde v-ati afla!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.