Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Caut briliante-n mormanul de bălegar

Caut briliante-n mormanul de bălegar

Una dintre principalele cauze care-mi ţin, în ultima vreme, interesul extrem de departe de programele posturilor de ştiri e liniaritatea/ciclicitatea invitaţilor. Sunt peste tot aceleaşi persoane, zi de zi, ceas de ceas, care spun perpetuu aceleaşi lucruri la invitaţia unor oameni care-i bifează ca să vorbească despre nimic. În rândul acestora mă includ şi eu, atât ca realizator, cât şi ca invitat, ca să n-am iar parte de reclamaţii isterice că mă dau balenă-n găleata cu apă. Dacă mă plictisesc pe mine, mi se pare de domeniul logicii şi al evidenţei că vă plictisesc şi pe voi.

La postura de invitat e relativ uşor de renunţat. Eventual, dacă nu eşti disperat să te vadă neamurile şi să-ţi ceară autografe vecinii de cartier, poţi deveni olecuţă mai selectiv. Pe partea cu realizatul e buba. Eu fac, prin contract, o emisiune eminamente politică şi simt că ori le-a secat lor izvorul de cadre interesante, ori mi-a secat mie imaginaţia. Pur şi simplu, într-o ţară care ar trebui să mustească de subiecte (criză economică, şef de stat aflat în conflict etern cu oricine etc), am ajuns să mă zvărcolesc în chinuri să găsesc subiecte/invitaţi care să-mi stârnească mie interesul. Asta ca o condiţie premergătoare stârnirii interesului vostru, al celor care vă rupeţi un ceas pentru a mă urmări. Sunt gata să admit că m-am zaharisit şi nu mai am răbdarea de a scormoni după giuvaieruri prin mormanul cu bălegar.

Deci mă întorc la popor. Daţi-mi voi nişte nume, politice au ba (dar care să poată avea o părere despre ce se-ntâmplă în jurul lor, deci exclus “autiştii” egocentrici), care v-ar ţine seară o oră în faţa LCD-ului şi o să vă rămân recunoscător pe vecie.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

290 thoughts on “Caut briliante-n mormanul de bălegar

  1. Salut Victore , in seara asta am intrat la tine pe blog sa vad ce ai mai scris si am vazut postul asta .
    Nu eram hotarat sa-ti scriu . Mai tarziu am intart si pe la alti favoriti ai mei – Taranu’ de Badea , Bendeac , Cabral , Moshe Mordechai.
    Am vrut sa incep postarea cu o gluma proasta – ma gandeam sa o inviti pe una blonda de e ministru , care zici tu ca nu se califica ( intelectual ) sa vina la tine in studio . Eu zic ca se califica la concursul Ali Baba si cei 40 de hoti ( vezi postul lui mordechai

    http://moshemordechai.wordpress.com/2010/06/21/mai-na-un-brand/ ) .
    Revenind la lucruri serioase din cele expuse mai sus si dupa propria parere cred ca merita invitati dupa cum urmeaza :
    -domeniul economic
    Dl. Sima de la WBS (daca nu are exclusivitate cu eoliana ) sa discute despre mecanismele bursei de la noi comparativ cu ce e afara si despre cum si-a ngociat primul salariu de broker de bursa
    Dl. Georgescu – cel care a vandut antivirusul lu’ Bill Gates sa vorbeasca despre comert pe internet si procesatoare de plati ,
    Dl. Ionut Popescu ( fost ministru ) sa ne explice cum poate fi relansat consumul in Ro cand dispar din masa monetara in circulatie vreo 3 miliarde de iepuroi (echivalent in lei)
    – domeniul cultural
    Maestrul Beligan
    Tudor Gheorghe
    Ioan Holender ( fa un imprumut la mogul sa-l aduci in emisiune sau da o fuga la Viena si ia-i un interviu care sa-l difizezi in timpul emisiuni ) . Pentru cine nu stie – poate lasi linkul sa vada lumea , sa afle ce ROMANI traiesc pe afara – http://banateanul.gandul.info/ultima-ora/dineu-prezidential-austriac-dedicat-lui-ioan-holender-cu-ocazia-retragerii-timisoreanului-din-functia-de-director-al-operei-de-stat-din-viena-6435883
    – domeniul sportiv
    Tete Moraru ( stiu ca esti dinamovist ) sa ne explice care erau mecanismele si resorturile interioare care au dus rezultatele generatiei lui Gica Hagi
    Antrenorii Ioan Bellu si Maria Bitang .

    I-ti doresc putere de munca si inspiratie in alegerea unor invitati cat mai interesanti .
    A… si sa nu uit – am o intrebare mai personala ( dca vrei raspunzi daca nu , nu ). Originea parintilor tai este cumva in apropere de Sinaia , la Comarnic?

  2. Stiu ca e aproape imposibil: Obama, daca nici domnia sa nu stie ce se intampla, atunci il ajuta Putin… ca doar ei au mai ramas surpinzatori de comprehensivi asupra lumii asteia muribunde. Ar fi o idee, Putin si Obama in direct la Ciutacu in emisiune.

  3. Cred ca ar fi super misto sa gasesti un soi de I.L Caragiale, care sa anticipeze urmatorii 50 de ani… Ce a scris maestrul se aplica excelent astazi…

  4. Pe Varujan Pambuccian sa detalieze cum a reusit sa mentina scutirea de impozit pentru programatori si care au fost camerele de comert care au sustinut aceasta idee.

  5. mi ar placea sa l aduci in platou pe valentin stan…. sa vorbeasca despre omul valentin stan… am auzit k e printre singurii profesori care umple un amfiteatru la cursuri venind si oameni care nu au nicio legatura cu facultatea respectiva

  6. nu ma uit cand sunt imvitati din politica,ma mai uit cand mai vine DL Teodorescu,si alte voci mari ca la gargara ieftina sa prostim pulimea e destula deci B.Teodorescu

  7. Multumsc de raspuns .
    Acum o sa zica lumea ca umblii cu nepotisme >:) >:) >:). Si stii de ce ….? nu sunt sigur daca vorbim de acelasi Ciutacu din Comarnic( sat Ghiosesti ) dar e posibil sa-l fi urmat cu privire la numarul de fini . Cred ca tatal tau sau bunicul tau i-a cununat pe bunicii mei – Gheorghe si Maria Ungureanu . Hehehe… ce mica e lumea .
    De cand te urmaresc la A2 si pe blog ma macina intrebarea asta . Dar eu nu am nici un merit pentru asta , asa a fost sa fie o:-).
    Inca odata multa sanatate si putere de munca .

  8. Avand in vedere ca emisiunea se numeste Vorbe grele si ca este talk show politic, consider ca ar putea fi invitati si oameni care nu sunt implicati in politica, dar care sunt afectati de ea, intr-un fel “vorbele grele” sa fie adresate politicienilor, nu rostite de ei.

    In categoria invitatilor mie mi-ar placea sa vad:
    – elevi/studenti/sportivi/inventatori cu rezultate deosebite la olimpiade si concursuri internationale
    – profesori care reusesc sa obtina astfel de rezultate cu invataceii lor, desi nu exista conditiile propice desfasurarii acestei activitati.
    – oameni care peste hotare au reusit sa fie foarte apreciati pentru ceea ce fac/sunt, iar in tara noastra nici macar nu s-a auzit de ei.

    Ma gandesc la “Romania, te iubesc!”, fara sirop, fara libidosenie, pur si simplu…bai, uite ce a realizat omul asta – hai sa vedem ce a facut politicul din Romania pentru ca el sa ajunga la aceste realizari?…pai, nu a facut nimic…

  9. Buna seara domnule Ciutacu.Am 23 de ani,sunt absolvent al facultatii de drept, masterand iar meseria mea este de Agent de Paza sau Paznic mai pe romaneste.Nu imi este rusine ca muncesc,dar ma cuprinde o furie nebuna cand vad o gramada de incompetenti in functii publice cu care dansii(incompetentii)nu au nici o treaba dar absolut nici o treaba.Asa ca revenind la subiectul din articolul dumneavoastra,sustin cu tarie ca cei mai buni in postura de invitati suntem noi tinerii.Tinerii alor caror viitor este distrus pe zi ce trece de deciziile luate de regimurile politice din 90 pana-n prezent.Avem o tara frumoasa,bogata si plina de oameni destepti domnule Ciutacu,trebuiesc doar promovati.Asa ca va rog din suflet acordati-ne sansa, sa ne promovam ideile,si poate vom reusi sa schimbam mentalitatea colectiva Va multumesc.

  10. Repere ale diasporei romanesti si poate in felul asta demontezi si teza ca noi suntem vinovati ca romanii din tara o duc rau.

  11. Cineva care ne poate spune daca este posibil si ce sanse avem sa punem in practica ce zicea domnul Isarescu “Fondurile europene ar putea aduce acea bogatie economica ce ar ajuta la rambursarea datoriei externe.”
    Eu caut de informatii despre Rezolutia Parlamentului European din 15 decembrie 2009, privind propunerea de decizie a Parlamentului European şi a Consiliului de instituire a unui instrument european de microfinanţare pentru ocuparea forţei de muncă şi incluziune socială (instrumentul de microfinanţare Progress) (COM(2009)0333 – C7-0053/2009 – 2009/0096(COD))
    pentru ca fac parte din categoria descrisa in Amendamentul 67 Articolul 2 – alineatul 1 – litera a

    (a) persoanele care și-au pierdut sau riscă să își piardă locul de muncă sau care au dificultăți de integrare sau reintegrare pe piața muncii, precum și persoanele care se confruntă cu amenințarea excluderii sociale sau cele vulnerabile, aflate într-o situație dezavantajoasă în privința accesului la piața de credit convențională și care doresc să inițieze sau să-și dezvolte în continuare propria microîntreprindere, inclusiv activitatea independentă;

    si poate reusim sa-i fortam SA FACA CEVA (http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_20036/Sa-facem-ceva.html) pentru utilizarea acestor bani.

  12. Stiu ca nu fac parte din politica dar mie mi-ar place sa-i revad pe Radu Gheorghe si poate, pe Marius Tuca.

  13. Cei de la Aerosmith. Faci mega audienta, si ar fi mult mai interesant decat iar despre cat de destept e seful statului si minunatul si chiparosul sau de prim ministru.

  14. – Dan Puric (erudit si profund)
    – Mircea Badea (parca spune exact ce gandesti si tu nu poti spune)
    – Oreste Teodorescu (sarcastic si abil)
    – BOGADAN TEODORESCU (comunicarea ca simbol)
    – Sorin Ovidiu Vantu (extrem de inteligent, dar n-o sa vina…)
    – orice politician tanar, la primul mandat, sa mai vedem si noi…

  15. 1) Un subiect tare pt un mare deontolog din România. D-le Ciutacu invitaţi-i vă rog pe membri trupei Iris, să vă povestească cum au fost interzişi înainte de 1990 cu ajutorul lui Tatulici, un mare luptător împotriva comunismului.

    2) Invitaţi-i pe Baniciu & Kappl să vă povestească de ce au fost daţi afară de Kovacs de la Phoenix.

  16. Eu mi-as dori sa il chemi pe primsrul meu din Rosu,care are dosare penale,a fost in pdl,acum e in pnl si de 5 ani cu fonduri BEC,nu a terminat canalizarea si sfaltarea pe strazi adiacente,dar in schimb are firma cu masini de vidanjare si a cumparat si stadionul din Chiajna si multe alte terenuri…
    DPDV politic,l-as asculta pe Radu Tudor si pe CTP,dar se pare ca nu va aveti prea bine.
    Ca om,l-as chema pe Radu Beligan,Marin Moraru,cei care ne-au mai ramas din garda veche.
    Problema nu se pune ce invitat ai,atata timp cat intrebarile le pui tu…deh,sunt atatea de aflat,dar trebuie sa si vrea cel din fata ta sa dea raspunsurile.

  17. Scurt dialog

    – Ce vă sugerează numărul 6o domnule Adrian Năstese ?
    – Zilele pe care le mai are de trăit Guvernul Boc…
    – Şi altceva ?
    – Da ! Pe 22.06.1950 s-a născut următorul Preşedinte al României.
    – Să îi urăm La Mulţi Ani, cu toate cele bune !
    – Evident ! n-am nimic împotrivă !

  18. Elena Udrea:)…personal imi face intotdeauna o deosebita placere sa-l ascult pe Dl Radu Campeanu.Are o eleganta si noblete in exprimare ce ma tem ca va disparea odata cu dansul.

  19. dan voiculescu despre Compania de Comert exterior pre 1989
    filip teodorescu despre trecut
    ristea priboi
    In ciuda faptului ca sunt un admirator al logicii ciutaciene de ceva vreme, nu ti-am urmarit niciodata emisiunea, din simplul motiv ca nu am timp. oricum as da-o oricand pe antena 1, emisiunea lui capatos fiind dezgustatoare.

  20. Pe mine 🙂
    Nu fac politica decat la o bere, halesc ceafa de porc si mici ca tot omu’. Avem ce discuta vreme de o ora.

    Toate cele bune.

  21. Adrian Paunescu, spre exemplu; din ce am auzit aseara, ar putea descrie mult mai personal relatia sa cu politicul decat trambitasii ce se perinda zilnic pe la televizor cu aceleasi replici impersonale.

  22. Dna. Mona Pivniceru, stiu ca a mai fost, dar poate are ceva interesant de spus despre ce s-a intamplat de curand, din punct de vedere politic, in domeniul in care activeaza.
    Daca inviti 50% dintre cei scrisi mai sus, de comentatori, cred ca ti-ai asigurat emisiuni reusite pentru urmatoarea perioada.

  23. Eu cum vad un politician cu retorica de doi lei,chestii invatate de prin carti,dar care au lipici la romanul avid de neologisme, schimb postul!
    Uite, acum ai ocazia sa inviti pe cineva de la OTV si,musai o ghicitoare si un medium care sa intre in legatura cu Doru Parv, ca sa ne spuna cand va iesi! Si pe unul de la o casa de pariuri, unde vom putea paria pe afacerile suuuper ale D-nei Lenuta si ale lui Bercea+nu care se vor derula in liniste si stropite cu multa sampanie!
    Si sa nu fiti invidiosi pe ratingul OTV-ului din aceste zile!

  24. As urmari chiar mai mult de o ora emisiunea in care sa il aveti ca interlocutor pe Eugen Ovidiu Chirovici. Mai apare, extrem de rar, la MonneyChannel, dar numai pe teme economice. Cred ca dumneavoastra ati putea sa il provocati si la alte teme. Numai sa vrea sa se arate pe sticla. Si alte nume: Bogdan Teodorescu, Daniel Barbu…

  25. Poate reusesti sa dai de fostul colonel de securitate Filip Teodorescu. Poate mai are ceva interesant de spus 20 de ani dupa …

  26. Va admir si va apreciaz curajul. As dori sa-l vad in emisiunea dv pe actorul Florin Zamfirescu, o mare valoare a culturii noastre. L-am rugat si pe d-l Gadea sa-l invite, l-a invitat, dar spre dezamagirea mea, avind prea multi invitati nu a putut vorbi decit citeva minute. Sint convinsa ca dv ati face o emisiune extraordinara cu dumnealui, nu neaparat politica.

  27. Stii ce … ar fi bine sa faci o emisiune singur , ca ai multe de spus si nu ai nevoie de nimeni !!!…

  28. De cateva zile plecat fiind nu am mai intrat pe blog la tine si am o intrebare: de ce nu mai esti invitat la “Sinteza zilei” sau de ce refuzi sa mai participi daca esti invitat? Referitor la un invitat nou pentru emisiunea ta ar fi foarte interesant datorita calificarii al doilea an la rand al nationalei masculine de handbal daca nu poti invita toata echipa de hambal macar antrenorul principal si unul sau doi jucatori din nationala(capitanul de exemplu). Stiu ca o sa se uite foarte putina lume pentru ca pe romani ii intereseaza mai mult cu cine se bate Anelka, cu cat a pierdut Honduras la ultimul meci, daca a fost sau nu penalty la Italia,cum a venit N’doye imbracat din vacanta,unde a mai fugit “printul”din cantonament sau de cate ori a ragait Piti la primul antrenament. Numai bine si “succsuri” in continuare.

  29. Eu ma intreb daca Andreea Pora ar accepta invitatia d-voastra? Ar fi mult mai interesante aceste emisiuni cu discutii contradictorii, nu cu aceeasi invitati care dau din cap afirmativ la fiecare cuvant scos de moderator.

  30. Acum? Directorul S.R.I. despre DIVERSIUNEA BASESCIANA ca metoda politica de manipulare; Seful D.N.A. despre REGIE de film specific: “arestare spectaculoasa”; “Aducere fara mandat”; “Ancheta cu spectatori” etc. Atentie, ei sunt balegar, nu briliante !!!!

  31. Doru Parv, Aleodor Manolea, Dan Diaconescu – pionul basescian al diversiunii; eroul poporului!!!

  32. Ajungand aici, in josul paginii nu pot sa nu scriu ceva, iac-asa sa fie numai de amorul scrisului pentru ca pentru a-i invita pe toti cei propusi, ar fi nevoie de vreo zece ani si nu de o ora jumatate de patru ori pe saptamana sau cinci cum este si se poace(poate in grai banatean si ardelean).
    De acord cu foarte multi invitati.
    Mai ales cu Regele Mihai, emisiune realizata la Savarsin, cu toata familia regala.
    Ar fi o emisiune de colectie.

    Pentruca tot dam sugestii, mi-ar placea si o emisiune cu unul doi psihologi de valoare, nu cei care se vad pe diferite canale, care sa explice mecanismul formarii minciunii, pe Greierele (nu creierele) boistanilor (nu portocali nu bostani, boistani)de vaza, nu le mai dau numele, si totusi precizez, incepand cu boustanul dement din Cotroceni, si terminand cu hai sa zicem hoar(d)a.

    Maria S.(Timisoara)

  33. Nu stiu daca vei citi si parerea mea dar indraznesc s-o postez.Invita la emisiune si primari din provincie,lideri locali ai partidelor,prefecti,presedinti de consilii judetene.Sa vedem si mai jos cu ce probleme se confrunta oamenii.In tara asta sunt milioane de oameni competenti dar care nu intra in politica pentru ca nu au bani in primul rand.Sa vedem cum se aloca fondurile de la guvern catre autoritatile locale.Astfel ar cunoaste si oamenii de rand din teritoriu problemele cu care se confrunta alesii locali.Ce zici de aceasta idee?

  34. @cristi: nu am refuzat nici o invitatie. fiecare-i stapan pe emisiunea lui. am vrut sa-l aduc ieri pe Vasile Stanga, era plecat la Targu Jiu, n-am posibilitati tehnice de live de acolo.

  35. pe Barosso nu il cheama nimeni? nu de alta dar ar fi interesant sa ne spuna ce parere are in legatura cu ramanerea Romaniei in UE! Nu ne-ar fi mai bine in afara ei cum eram pana in 2007?

  36. Victor,

    Mai mult sau mai putin ca raspuns la solicitarea ta, dar oricum aceasta idee de subiect/emisiune imi sta de mult pe creier si abia astept ca cineva s-o faca:
    De ce nu chemi in emisiune un reprezentant al BOR? Poate chiar Prea (ne)fericitul Patriarh(daca se poate, daca binevoieste, daca Doamne-doamne ii da incuviintarea)! Si sa ne spune si noua, astora cucernici sau nu, de ce tine mortis biserica sa faca ditamai monstruozitatea de catedrala? Asta in loc de a imparti porcoiul ala de bani la satele alea nenorocite care inca nu au electricitate (da, mai exista inca asa ceva), unde amaratii aia de copilasi merg cate 10-20 km pe jos, iarna, vara, pe arsita sau pe ger, pe lumina sau pe intuneric, ca sa ajunga la scoala in alt sat mai norocos! Si lista poate continua!
    Desi mi-e sila de-mi vine sa vars pe superioritatea acestor popi moderni cand spun ca “e necesara neamului romanesc”, tare as vrea sa le dea cineva peste bot si sa le aduca aminte ce inseamna religia adevarata! Trebuie pt popor? OK, sa intrebe poporul atunci ce-ar vrea: catedrala sau bani dati de biserica (ok, cu mass-media, cu publicitate, cu urale si incantatii in direct la ora de varf) acolo unde sunt cu adevarat necesari? Si dupa ce au raspunsul, sa decida!
    Zicea bine Chilian: “..popii au conturi in banca…”
    Exista vreo sansa pentru o astfel de emisiune sau macar interpelare?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.