Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Caut briliante-n mormanul de bălegar

Caut briliante-n mormanul de bălegar

Una dintre principalele cauze care-mi ţin, în ultima vreme, interesul extrem de departe de programele posturilor de ştiri e liniaritatea/ciclicitatea invitaţilor. Sunt peste tot aceleaşi persoane, zi de zi, ceas de ceas, care spun perpetuu aceleaşi lucruri la invitaţia unor oameni care-i bifează ca să vorbească despre nimic. În rândul acestora mă includ şi eu, atât ca realizator, cât şi ca invitat, ca să n-am iar parte de reclamaţii isterice că mă dau balenă-n găleata cu apă. Dacă mă plictisesc pe mine, mi se pare de domeniul logicii şi al evidenţei că vă plictisesc şi pe voi.

La postura de invitat e relativ uşor de renunţat. Eventual, dacă nu eşti disperat să te vadă neamurile şi să-ţi ceară autografe vecinii de cartier, poţi deveni olecuţă mai selectiv. Pe partea cu realizatul e buba. Eu fac, prin contract, o emisiune eminamente politică şi simt că ori le-a secat lor izvorul de cadre interesante, ori mi-a secat mie imaginaţia. Pur şi simplu, într-o ţară care ar trebui să mustească de subiecte (criză economică, şef de stat aflat în conflict etern cu oricine etc), am ajuns să mă zvărcolesc în chinuri să găsesc subiecte/invitaţi care să-mi stârnească mie interesul. Asta ca o condiţie premergătoare stârnirii interesului vostru, al celor care vă rupeţi un ceas pentru a mă urmări. Sunt gata să admit că m-am zaharisit şi nu mai am răbdarea de a scormoni după giuvaieruri prin mormanul cu bălegar.

Deci mă întorc la popor. Daţi-mi voi nişte nume, politice au ba (dar care să poată avea o părere despre ce se-ntâmplă în jurul lor, deci exclus “autiştii” egocentrici), care v-ar ţine seară o oră în faţa LCD-ului şi o să vă rămân recunoscător pe vecie.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

290 thoughts on “Caut briliante-n mormanul de bălegar

  1. Ai de-au facut Revolutia si n-au murit, ai de-au infaptuit Golaniada la Universitate si si-au luat-o de la securime, ai de-s intelectuali cu sange-n instalatie, nu doar cu scaun sub cur, de-au strans in jurul lor romanimea prin ’96, ai de au onoare, ai de vor sa traiasca liberi in cuget si-n simtiri, nu sa moara pe coate si genunchi. Ai de nu incearca sa-si bata joc de istorie…

  2. Neagu Djuvara, Balaceanu Stolnici, Bogdan Teodorescu, Vasile Morar, Iustin Capra, Octavian Belu, Monica Pop

  3. Incearca si cu cineva din afara. Daca ma inviti am un motiv temeinic sa revin in tara dupa o pauza de 6 ani.

  4. Marian Petcu este cadru didactic – Conferentiar Universitar Doctor la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicării.

  5. Eu as merge pe 2 planuri. As invita fosti ministri care nu mai au sanse sa ajunga din nou la putere(guvernare). Aici ar fi multi din perioada 1996 – 2000 gen: Remes, Muresan, Sarbu, Noica, de pe la PSD din perioada 2000-2004.
    Ar fi interesant de povestit ce se intampla cand pui piciorul intr-un minister pentru prima data, in calitatea ta de ministru. Cum esti primit, lingusit sau dispretuit de “sistemul” ce deja exista acolo.
    As invita si presedinti sau vicepresedinti de la organizatiile de tineret ale partidelor. Acestia sunt dornici sa-si faca imagine, si ar fi interesant sa vedem ce ne va rezerva viitorul.
    O zi placuta!

  6. Paul Goma ar fi cel mai tare invitat,numai ca e greu sa revina in tzara in care fostii lui tortionari sunt acum niste pensionari bine remunerati si spalati de pacate.Acuma, ar merge si vocea lui Pacepa prelucrata de catre specialistii CIA,pt ca posesorul nu mai e de gasit.Din pacate ,briliantele sunt pe cale de disparitie…pe cand mormanul de balegar creste de la un cincinal la altul(prezidential)!

  7. Manageri, eventual de multinationale, eventuali straini (stiu ca e complicat cu tradusu’) dar eu cred ca noua ne trebuie un guvern cu abilitati de management. Oameni cu MBA, oameni destepti din tara asta ca nu-s putini.

  8. Poate ar fi interesanti si “anonimii” din diverse domenii de activitate (medici, profesori, arhitecti, economisti, ingineri), dar brici de destepti si care trag din greu.

  9. Cum constat ca prefera multi , si eu subscriu la Bogdan Teodorescu si Dan Puric ( cu toata “mediocritatea” de care s-ar face vinovat cred ca e deasupra multora din cei care ti-au trecut pragul …- dar , ma rog , e chestie de gusturi !) . In plus , cred ca si principele Radu Duda ar fi un interlocutor interesant ( dar , sincer , nu stiu care ar putea fi …. tarifele Casei Regale 😉 ) sau vesnic-intepatorul Stefan Cazimir 🙂 (oare , chiar , mai are ironia si veselia lui “nesecata” ?!) …
    Alegerea iti apartine … , dar sa ne spui si noua ! 😛

  10. Aveti dreptate si eu simt citeodata ca nu mai rezist in fata televizorului sa-i aud dind vina unii pe altii cind de fapt toti au cite o parte de vina a ceea ce se intimpla cu noi astazi.Sint parca rupti de realitate,incapabili macar dintr-o minima decenta si respect pentru cei care i-au ales sa recunoasca cu gura plina ca au gresit.Ca presedinte al Asociatiei Romanilor Sinceri am incercat sa intru in procesul de infiintare al UNPR,ca intervenient cerere respinsa cu incalcarea grava a procedurilor,hotarire validata si de instanta superioara.Am fost invitat la discutii sa-mi retrag cererea de catre Miki Spaga si generalul;-primar Ontanu.Dar jocurile erau facute.Asa ca nu-mi ramine decit sa va propun sa invitati oameni obisnuiti asa ca mine,poate voi putea spune ceea ce traim mai bine decit politicienii sadea care nu au decit grija imaginii lor si a partidelor lor si nu stiu decit sa plinga pe umerii populatiei spunind ca ei au solutii si numai ei vor scoate tara DIN CRIZA.Vai de mama noastra.

  11. as vrea sa te vad discutand despre actuala politica din tara cu alti invitati decat politicieni,analisti sau jurnalisti.daca vrei si iti face placere, cheama mai des niste artisti hip-hop.
    un nume ar fi Cedry2k..sunt convins ca ati avea despre ce discuta 🙂

  12. Lucian Boia, Bogdan Teodorescu, D-na Mociornita, Varujan, V. Stan, D. Giurescu, D-na
    Pivniceru, Balaceanu- Stolnici, Djuvara, oameni de afaceri (pe bune), membri ai familiei regale, actori, sportivi, oameni simpli. Si binenteles pe M. Voicu.
    Alternativ o pora, hoara, croitoru (ala cu invatamantul), eba, badea, alti pedelisti si de ce nu o deceptionata ca vergu…

  13. Victor, te rog frumos imi poti spune si mie cati oameni lucreaza de exemplu la o emisiune ca a ta ? Stii tu, cameramani, regizori, producatori, cei care sunt in studio acolo si te ajuta sa-ti faci emisiunea. Multumesc anticipat.

  14. dan puric..chiar mi-ar placea sa il ai invitat ..ar fi ft interesant…sau oreste

  15. Invita de pe blog de la tine,care sunt prin Bucuresti! Nu stiu, asa mi-a venit!Pana la urma, politica face toata lumea in tara,mai putin cei din politica.Acolo e smenozeala, alt termen pe care l-am invatat!
    Decat izbavitorul de neam Oajdea, care e in plina campanie electorala!

  16. 1.D-na Marie Rose Mociornita;
    2.Cel putin un absolvent al bursei in administratie publica acordate de statul roman pentru studii in strainatate ( cred ca din cei 149 de absolventi ar fi unul de acord sa discute cu dvs.);
    3.Oameni de afaceri din partea a 2-a a topului 300 sau ( de ce nu?) dintre cei care nu apar in top, dar care lupta pentru a rezista cu afacerile lor in Romania;
    4.Unul din olimpicii tarii ( indiferent de domeniu);
    5.Un membru de sindicat din sistemul bugetar ( nu lider!), sa aflam si parerea lor despre munca si viata lor in Romania;
    6.Un primar care prefera cheltuieli pentru zilele orasului, chiar daca orasul inca mai are ulite, iar ajutoarele sociale se acorda chiar daca persoanele sunt mandre posesoare a unor casute de minim 5 camere si in ograda au o masina considerata de lux;
    7.Dl. Gherghina din Ministerul Finantelor, cel care de 20 de ani este artizanul bugetelor Romaniei;
    8.D-na Renate Weber;
    9.D-na Gabriela Vranceanu Firea;
    10.D-na Teo Trandafir.

  17. Florin Georgescu (n. 25 noiembrie 1953, Bucureşti) este un economist şi om politic român, care a îndeplinit funcţiile de deputat şi ministru al finanţelor (1992-1996). În prezent, este prim-viceguvernator şi vicepreşedinte al Consiliului de administraţie al BNR.)
    Bogdan Aurescu
    g-ral Mircea Chelaru
    Silviu Hotaran (ex.director general Microsoft Romania)
    Marian Nazat
    dr.Serban Bradisteanu
    Constantin Barsan (judecator CEDO)
    ………
    oameni de valoare inca ar mai fi dar se ascund de mizeria ce ne inconjoara.

  18. o singura recomandare prieteneasca, insa, grija la exprimare…(‘balegar’)

  19. as vrea sa ai vad in emisiunile tale pe

    Regele Mihai(singur)
    Dan Puric-Marie Roze Mociornita(impreuna in emisiune)

    Radu Tudor-Floriana Juncan(impreuna in emisiune)

  20. Intersant si nu numai… pentru:
    – regele MIhai, Neagu Djuvara,Dan Puric,Dan Grigore,Grigore Leșe,etc.

    Interesant si de-a dreptul curios …pentru:
    – Liiceanu, Patapievici, Pleșu

    Interesant si de-a dreptul… bestial:
    – Pora, Tapalaga,Mircea Marian, Moraru

  21. ar fi misto inca o emisiune cu EBA dar ma tem ca nu mai ai nervi pentru asta asa ca recomandarile mele sunt Dorel Visan, Tudor Gheorghe, Razvan Vasilescu, Dan Chisu, Vlad Gorneanu (nu rade), Cristi Minculescu, Cheloo si/sau Ombladon, Maia Morgenstern, Bogdan Naumovici….and more

  22. @Victor Ciutacu:
    există un idiom “Să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor”.
    Așteptam o astfel de reacție din partea ta. În țara asta am ajuns ca-n IONA lui Sorescu.
    Iar în ceea ce te privește, stai liniștit.. pentru că ești “sarea și piperul” emisiunilor în care apari. Ești spontan și de-o franchețe dezarmantă!
    Mi-ar plăcea să-i inviți pe Andrei Pleșu și Mircea Dinescu.

  23. m-am saturat pana peste cap de antenisti, no offence, da’ dupa ce ca au emisiunile lor, sa mai fie si invitati, e chiar culmea. as vrea pe cineva fresh, nu neaparat persoana publica, care sa aiba niste povesti interesante in tolba, de la femeia cu goblen din liftul de la laptarie pana la portarul de la Guvern; someone fresh!

  24. Regele Mihai,Dan puric,Eugen Mihaescu,Ilie Serbanescu,Horatiu Malaele,Rose Marie Mociornita,Valentin Ceausescu,Ioana Tariceanu,Elan S.,M. Pivniceru si pentru relaxare sa “ne radem” (Axinte)Florin Petrescu.

  25. Domnu’ Victor, ce zici de Marcel Hoară :?:…uite aşa ai ocazia să faci un skandenberg cu el 😉
    Revenind la miriştea noaştră, m-aş bucura să-i văd printre invitaţi tăi pe : Neagu Giuvara, Daniel Dăianu, Isărescu, Vlădescu…de fapt pe cei care nu s-au rupt de realitatea 😛

  26. Neagu Djuvara, Iustin Capra, Tudorel Butoi, Tudor Gheorghe, Nicolae Manolescu, Ilie Serbanescu, Herta Muller, Nicolae Bacalbaşa ………

  27. intr-adevar domnule CIUTACU abia acum realizam noi cit de mult de lipseste un OM numit….OCTAVIAN PALER…

  28. Pe Regele Mihai l-ai putea chema. Ar fi o emisiune care sigur m-ar tine lipit de A2 pe durata 21:00-22:00.

  29. Gheorghe Zamfir , Florin Piersic ,Lavinia Milosovici , Helmuth Duckadam , Dan Mihaescu , Cotabita ,Dan Negru

  30. Indraznesc sa fac o propunere care probabil vi se va parea un pic ciudata. Este vorba de familia PISO: Piso Ioan – tenor de talie mondiala fost director al Operei din Cluj si sotia sa Livia Piso – pictorita si scenograf.

    Explic imediat de ce fac aceasta propunere:
    – sunt patrioti
    – tatal doamnei Piso a fost profesorul Alexandru Filipascu autorul “Istoria Maramuresului” – arestat si mort la canal
    – tatal d-lui Piso – preot, arestat de foarte multe ori
    Familia Piso au emigrat si s-au intors in tara in anul 1990. In prezent sunt scandalizati de ceea ce se intampla. Ei considera ca este o drama ceea ce se intampla acum. Au o varsta destul de inaintata dar sunt foarte tineri in gandire.

    Ii cunosc si stiu cum gandesc. Discutiile cu ei sunt o placere si timpul trece foarte repede langa ei.

  31. Pe linga cei enumerati in comentariile de mai sus poate ai chema si pe Corina Chiriac, Angela Simile, Mirabela Dauer – doar citeva din marile nume din anii ’80 – am crescut cu melodiile interpretate de dumnealor – sa le intrebi despre ce vrei tu. Au foarte multe de spus mai mult ca sigur.

  32. A se citi Angela Similea – si nu Simile cum a aparut. Va rog scuzati graba!

  33. Am citit povesti despre binefacerile balegarului. De ce nu ar acoperi un giuvaer, chiar de protectie. Nu este de loc o idee deplasata.

  34. 1. Bula.
    2. Eba … ar fi 100% senzational.
    3. Sever Voinescu – un meci categorie grea.
    4. un pensionar C.A.P. – sa aflam de la sursa cum si-a ridicat casa din chirpici prin vanzari anterioare. Acum serios vorbind – as vrea sa vad in emisiune un TARAN – unul autenctic. necenzurat si neregizat.
    bafta si Doamne ajuta.

  35. Invita doi oameni, alesi din multime. Unul mai tanar, in jur de 30-40 de ani, iar celalalt mai in varsta (65-80 de ani). Anonimi in viata publica. Ii cauti, ii gasesti, ii alegi dupa ce criterii vrei. Temele de discutie sa fie diverse, dar legate in general de viata si evenimentele de zi cu zi, asa cum le percepe fiecare dintre ei.

  36. Horia Mihaltan, Aristotel Costel, tipul cu Riscograma (parca Davidescu ii zice).
    Sau Munteanu cel batut de mineri.
    Sau cineva din afara…aici nu stiu cine…dar sa vina din afara curtii batatorite, Romania. Alta perspectiva.

  37. MAJESTATEA SA REGELE MIHAI.
    Un supravietuitor al inchisorilor comuniste(taran neaos).
    Un ofiter al armatei romane din perioada interbelica.
    Victore am 43 de ani. Sunt satul de istoria lui Roller.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.