Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Caut briliante-n mormanul de bălegar

Caut briliante-n mormanul de bălegar

Una dintre principalele cauze care-mi ţin, în ultima vreme, interesul extrem de departe de programele posturilor de ştiri e liniaritatea/ciclicitatea invitaţilor. Sunt peste tot aceleaşi persoane, zi de zi, ceas de ceas, care spun perpetuu aceleaşi lucruri la invitaţia unor oameni care-i bifează ca să vorbească despre nimic. În rândul acestora mă includ şi eu, atât ca realizator, cât şi ca invitat, ca să n-am iar parte de reclamaţii isterice că mă dau balenă-n găleata cu apă. Dacă mă plictisesc pe mine, mi se pare de domeniul logicii şi al evidenţei că vă plictisesc şi pe voi.

La postura de invitat e relativ uşor de renunţat. Eventual, dacă nu eşti disperat să te vadă neamurile şi să-ţi ceară autografe vecinii de cartier, poţi deveni olecuţă mai selectiv. Pe partea cu realizatul e buba. Eu fac, prin contract, o emisiune eminamente politică şi simt că ori le-a secat lor izvorul de cadre interesante, ori mi-a secat mie imaginaţia. Pur şi simplu, într-o ţară care ar trebui să mustească de subiecte (criză economică, şef de stat aflat în conflict etern cu oricine etc), am ajuns să mă zvărcolesc în chinuri să găsesc subiecte/invitaţi care să-mi stârnească mie interesul. Asta ca o condiţie premergătoare stârnirii interesului vostru, al celor care vă rupeţi un ceas pentru a mă urmări. Sunt gata să admit că m-am zaharisit şi nu mai am răbdarea de a scormoni după giuvaieruri prin mormanul cu bălegar.

Deci mă întorc la popor. Daţi-mi voi nişte nume, politice au ba (dar care să poată avea o părere despre ce se-ntâmplă în jurul lor, deci exclus “autiştii” egocentrici), care v-ar ţine seară o oră în faţa LCD-ului şi o să vă rămân recunoscător pe vecie.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

290 thoughts on “Caut briliante-n mormanul de bălegar

  1. nasul, mircea marean, pora, hoara, toader si inca cateva javre d-astea, si, in opozitie, pe mine sa iti arat cum poti sa-i castrezi pe amaratii astia, sa nu-i mai auzim in vecii vecilor, mama lor de lingai.
    zic asta ca de cate ori ii vad, nimeni, cu exceptia partiala a ta, nimeni, zic, nu are curajul sa-i termine.
    cu respect,dg

  2. Sunt unele persoane sau personalitati care nu ma plictisesc, de ex. : Bogdan Teodorescu, M.Pivniceru,V.Ciutacu, O. Dobre, R.Tudor, V.Stan.
    Sunt insa persoane care ma determina sa schimb canalul: papagalii PD-L, d-na Pora,Boc,d-nul Cristoiu,chiar d-nul Basescu.
    Daca mentineti caracterul politic al emisiunii, poate invitati specialisti in probleme privind siguranta nationala, pentru ca d-nul Basescu doarme pe legile speciale.
    Poate invitati jurnalisti de la “Gardianul” sunt cativa buni, acolo.
    Dar tot mai sper ca, veti invita si valori romanesti din toate domeniile din Academia Romana sau tineri cu multe realizari.
    Update: a scazut ratingul la OTV? Today on DNA:
    Elodia a fost gasita in seiful lui D.Diaconescu???

  3. as dori sa vad si sa ascult o dezbatere consistenta pe tema Romania 2010 intre membri de prestigiu ai academiei, profesori universitari, cercetatori, economisti, istorici, sociologi, politologi…si alaturi de ei reprezentanti ai mediului economic privat reprezentativi. As dori sa aflu ADEVAR, solutii si strategii propuse de catre acestia. romanul trebuie sa afle parerile care conteaza cu adevarat in legatura cu nebunia asta.

  4. Sa incep cu personalitatile cunoscute.
    Pentru o discutie lejera, cu teme diverse: Oreste (nu cred ca l-am vazut mai sus) sau Johnny Răducanu.
    Pentru mai multa greutate, fara politica: acad. Mihai Draganescu.

    Dar cel mai mult mi-as dori sa vad si eu un specialist de la Ministerul Finantelor, un necunoscut din ala toba de carte (am certitudinea ca exista) care a participat la elaborarea de strategii economice solide in care-si baga picioarele politicienii romani. Da unu’ care sa spuna lucrurilor pe nume, eventual dat afara pentru gura lui mare sau care a lucrat recent acolo si a plecat pe Wall Street, spre exemplu. Sa-si faca si poporul o idee despre cum se iau decizii ce afecteaza milioane de oameni. Despre cum se scriu legi adevarate care apoi sunt facute posta in comisii. Despre cum se guverneaza de fapt in Romania ultimilor 10 ani…

    Cu stima,
    Adrian

  5. Ar fi extraordinar daca i-ati invita pe Cheloo de la Parazitii si Razvan Exarhu

  6. Victore, sefii Organizatiilor de tineret ale partidelor politice. Ca dac nu vine nimic din urma, ne trezim cu politicieni uninominali, care din greseala, care cumparind, au ajuns in prim-planul politic, dar nu stiu nici statutul sau pic de doctrina

  7. Sigur ca-s subiectiv si as prefera sa-i vad si-n culcare si-n sculare pe dnii Teodorescu, Badea, Ciutacu, Gadea, Stan, Tudor, Ciuvica, si-ar mai fi cativa, dar stiu ca nu se poate chiar asa. Oricum, l-am vazut ieri pe presedintele de onoare al independentilor profund dezonorati si dezonoranti si, ce sa vezi?!- a prins grai! Sa vezi ce ton superior a capatat, ce se ingurguta tot (mersi, mircea), de zici ca cu el s-a nascut si-a si murit perfectiunea in toate cele! Si m-am intrebat si l-am intrebat retoric din fata televizorului, cam care era soarta psd daca se alegea el, diaconescu, presedinte, si apoi abia marinaru’ scotea santajul cu caseta, cu amanta, cu ce-o fi fost?! Acu’, intre noi fie vorba, sa recunoastem ca si marinaru’ s-a pripit, chestie rarisima la un geniu al raului care e, dar nu era misto pentru partid?! Oricum, daca dl gadea o mai cheama pe cruella ex oriflame, pe mine m-a pierdut de client, asa cum si prezenta unui boureanu ma poate scarbi pana la a schimba canalul! In rest, am convingerea, cum atat de sugestiv si inteligent zice mult iubitu’ marinar, ca va veti descurca si pe mai departe! Va salut!

  8. Popi, actori…mai urmeaza shamani si vrajitoare. Nu pricep de ce unii oameni au impresia ca “parintii” (a se citi calugarii) sunt izvoare nesecate de intelepciune. Am avut ocazia sa vad pustnici si calugari care debitau niste platitudini de statea matza in coada. Curatenia sufleteasca nu presupune (dimpotriva..de cele mai multe ori exclude) si capacitate intelectuala.
    Mi se pare enervanta trimiterea la calugaru nu stiu care, ca spre o sursa pretioasa de iluminare.
    Actori nu cred ca vei gasi unu sa vina la Vorbe Grele..am impresia ca au semnat exclusivitate cu emisiunea lu’ Gadea.
    Dan Puric apare iar destul de des pe lista “co-comentatorilor” mei… omu’ iar mi se pare de o mediocritate inspaimantatoare, din pacate, in contrast izbitor cu parerea pe care o are el insusi despre persoana lui.
    Mi-am permis aceste comentarii, pentru ca sunt de acord cu prima parte a postarii tale…s-a cam ajuns la fundul sacului. S-a epuizat sursa de personaje de pus pe sticla si criza asta se vede nu doar la tocshoaiele politice, dar si la emisiunile de la cancan. Dupa ce au secat tema transcedentala a chilotilor Biancai, dupa ce au analizat in fel si chip relatia lui Tanase (parca?) cu bomba sexy, emisiunile de cancan inchid cercul, si o iau de la 0, recicland aceleasi teme.
    Nu prea ai alternative Victore..:) Imi permit totusi sa-ti fac o propunere care probabil iti va displace.
    Andrei Plesu.

  9. aşa să recapitulăm, Părinţii Rafail Noica şi Savatie Baştovoi, Actorul Teodor Corban, Poetul Adrian Păunescu, mai adaug un regizor fain Radu Afrim iarăşi fără costuri…

  10. Criza morala si de identitate a romanilor.
    Invitat: Prof. univ. dr. Vasile Boari

  11. @Drujbaru: nu-mi displace, da’ nu se coboara el sa vina in emisiunea unuia pe care-l infiereaza periodic in editorialele din Adevarul sau Dilema Veche

  12. Marie Rose Mociornita. E in tara, poate reusesti s-o convingi. Altfel, Lia Roberts, am cunoscut-o personal, e o mare doamna, sau Colette Avital, alta doamna. Toate sunt prototipul anti-Nutzi. Ultimile doua, mai greu, poate le prinzi cand vor veni prin tara.

  13. poate niste “Mosi Ioni Roata ” destepti( de la sat sau oras) , cu umor si pe mai nimic…….numai ca trebuie ‘catati.

  14. 1. Neagu Djuvara
    2. Trupa Fara zahar
    3. Cineva din Polonia care sa ne explice ei cum pot si noi nu…
    4. Nicusor de la Braila (stie ce e in capul politicienilor – il gasiti pe youtube)
    Pe ultimul l-am pus la panarama, restul sunt pe bune…

  15. Câtă răutate şi dispreţ, pentru oameni…

    1.Nu erau călugări oarecare; Rafail Noica este fiul filosofului Constantin Noica iar Savatie Baştovoi este printre altele scriitor un om cu exeperienţă culturală şi în afara preoţiei

    2. Actorul Corban şi Regizorul Afrim menţionaţi nu au fost la vreo emisiune de genul acesta şi sunt în suficienţa cinică a lucidităţii pentru o analiză obiectivă doar lucrează cu măştile

    3. Poetul Adrian Păunescu care nu mi place în mod special ar avea multe de spus mai ales acum când trece prin mari greutăţi

    Să fim serioşi şi Andrei Pleşu este uzat pe la emisiuni tv… (mai lipseşte Patapievici sau Liiceanu şi tripleta de succes îi făcută)

    Sau dacă Andrei Pleşu este calea spre adevăruri atunci de ce nu ar fi prof. Nicu Gavriluţă(recent a scris o carte despre “mama proştilor care este mereu gravidă”) decan la filofofie în Iaşi sau prof. Vasile Muscă de la UBB filosofie în Cluj ori prof. Virgil Ciomoş tot în cadrul UBB filosofie la Cluj care de foarte puţine ori şi au exercitat dreptul de a cuvânta despre ale românilor…

    sunt deja destule nume pentru multe emisiuni

  16. D-le Ciutacu ,avandu-l invitat permanent pe d-l S.Mizil v-ati asigura o audienta de n-ai treaba,cu telespectatori deosebiti

  17. oameni simpli , mici intreprinzatori care nu au afaceri cu statul , Tiriac , Patriciu

  18. @ciutac – eu zic sa fii selectiv chemandu-l pe mizil. va sade bine impreuna. 😉

  19. Parintele ieromonah Calistrat Chifan de la Minastirea Vladiceni, de linga Iasi. Sigur se vor inverzi unii de ciuda, mai ales dintre sutane. Iar mirenii vor creste audienta 🙂

  20. Frate,ce s-au repezit astia sa comenteze pe Diaconescu cu DNA-ul lui cu tot.
    Eu cred ca e o manevra de-a lui Diaconescu sa-i mai creasca ratingul.E capabil sa recurga si la asa ceva!Prea era pe bune cu puterea ca sa-i faca asa ceva!

  21. profesori, victore, profesori adevarati, cu scoala si cultura generala, care sa stie sa vorbeasca si sa exprime cu claritate idei, fie ele si despre politica, pe astia trebuie sa-i inviti, cred eu.
    La Filosofie era specializarea in filosofie moral-politica, la Stiinte politice, de unde vine Cristi Preda, cred ca mai sunt citiva cu care se poate vorbi si de la care sa “prinda” cite ceva si romanii care nu iubesc chiloteala in public.
    Parerea mea 🙂

  22. As vrea sa-l vad pe mogul ( Voiculescu ) si as avea si o propunere pentru tema emisiunii : De ce a fost respinsa legea propusa de mogul privind averile ilicite si cea cu fodul de pensii ( numai stiu exact continutul dar imi aduc bine aminte esenta – stiu ca propusese ca ‘marile companii’ private sau de stat sa contribuie cu o anumita suma de bani pentru un fond de pensii ) . Eu cred ca in momentul de fata e un subiect bun de discutie.

  23. Ridică nivelul dialogului peste rețeta minții de 12-14 ani care s-a impus în televiziuni.
    Invită specialiști cvasinecunoscuți publicului larg.
    Dedică o emisiune pe săptămână subiectelor cu orizont temporal mai larg.
    Dedică o emisiune pe săptămână subiectelor care depășesc maidanul dâmbovițean.
    Ai curajul să descoperi oameni noi și nu notorii. Notorietățile sunt întotdeauna uzate sau pe cale de a deveni uzate.

  24. cheama niste tipi inteligenti, cei de la Arena lilor(Rucsandra Hurezeanu, Teodor Frolu, Florin Talpes, Mircea Tudor si Marius Ghenea,Dragos Anastasiu),sunt mai putin aplicati pe partea politica, dar cred ca au o parere.Mociornitza?Ce zici?

  25. Domnule Ciutacu va rog mult sa o invitati pe DOAMNA ROSE MARIE MOCIORNITA,multumesc,

  26. Bătrâne tonomat,

    – Adrian Ţuţuianu (senator PSD): bun jurist, nu vorbeşte pe lângă subiecte, emisiunea ar avea consistenţă.

    Îl ştii pe împricinat?

  27. Mai adaug:

    – Alina Gorghiu;
    – Corina Cretu.

    Poate si Mihai Voicu, desi moaca lui de soricar nu e tocmai cel mai tare magnet de rating. Dar ai avea cu cine vb.

  28. Doar Tu! Emisiunea “Conexiuni”, realizata de domnul Valentin Stan, e cea mai buna in momentul de fata avand in vedere si valentele educative.Eu sunt convinsa ca si tie ti s-ar potrivi un astfel de format.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.