Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > The begining of a beautiful friendship?

The begining of a beautiful friendship?

Dacă Băsescu şi-a propus să spargă USL până la viitoarele alegeri (şi sunt convins că da), e pe cale să primească de la Ponta un cadou nesperat. Modul public în care Udrea apreciază moderaţia lui şi Igaş maturitatea spune foarte multe. Şi mai multe voi scrie eu, mai pe seară, după ce mă limpezesc la creieri şi mă dezgheţ. Până atunci, aştept o explicaţie publică credibilă a preşedintelui PSD şi vi-l recomand pe Badea, că are şi el dreptatea lui. Dacă unii mimează lupta şi blătuiesc în spate meciul, aşteptând să le câştigăm noi alegerile şi să vină ei la caşcaval doar pe valul nemulţumirii populare, s-ar putea să aibă o surpriză extrem de neplăcută.

1. Prezenţa lui Victor în Parlament şi discursul poreclit politicos pe care l-a ţinut delegitimează orice eventual demers ulterior al USL la Curtea Constituţională. Guvernul născut din fraudă şi condus de şeful serviciului de spionaj nu poate fi susţinut; cu nici o condiţie. Dacă voiam să trăim în Egipt, protestam în Piaţa Tahrir.

2. Şeful PSD susţine că a fost doar ironic. Atunci eu îl sfătuiesc să se apuce de alt sport. N-are nimic comic sau subtil în el. E tragic, previzibil şi rectiliniu.

3. Abia acum încep să desluşesc la adevărata ei valoare promisiunea lui de la Antena 3 că-i va păstra în funcţii, după alegeri, pe profesioniştii desăvârşiţi şi neutri Maior şi Ungureanu. Într-o viitoare alianţă cu Băsescu, nici n-ar avea de ales. Poate prinde peste rând şefia SIE, că Mihai-Răzvan o să fie ocupat cu guvernarea de succes.

4. Şi eu fac parte, calendaristic, din aceeaşi generaţie cu Ponta şi Ungureanu. Mica, insignifianta diferenţă e că eu nu l-am pupat în cur pe Ceauşescu şi n-am fost niciodată în guvernul lui Băsescu. Şi nici n-o să fiu vreodată.

5. Lupta strategică şi de orgolii pentru şefia Opoziţiei şi întâietatea discursului mă lasă rece. Aş fi preferat, ca unul care are mai mulţi ani de opoziţie antibăsesciană efectivă decât are Ponta în politică, o confruntare de idei pentru găsirea modalităţilor eficiente de a da jos regimul portocaliu. Sunt nerăbdător să citesc interviul elogios cu liderul stângii în oficiosul de dreapta Evenimentul zilei, să urmăresc discuţia colocvială cu principialul Ion Cristoiu din odaia de la drum a fraţilor Păunescu (mă rog, vecinul Nicu Niro şi cine-o mai fi pe-acolo) şi chat-ul de pe oficina Hotnews cu cititorii exaltaţi şi extaziaţi de frumoasa-i transformare ai lui Dan Tapalagă.

Hasta la victoria siempre!

UPDATE: Voila şi isteria, să nu comentaţi pe uscat

Get Adobe Flash player

Comentarii

comentarii

Similar Posts

302 thoughts on “The begining of a beautiful friendship?

  1. Victore, Ponta daca cedeaza acum in fatza lui basescu ori e prost ori s-a vandut. Indiferent daca o sa se intample ceva eu nu o sa mai votez nici cu usl-ul pp-ul sau cine o sa mai fie. Eu vroiam sa scapam doar de basescu dar vad ca din cauza unor curve de oameni (scuza-mi limbajul) gen ponta ti se face si scarba sa mergi la vot. Sper totusi ca usl-ul o sa mearga inainte si o sa ne scape de portocalii.

  2. Traian Basescu a declarat, joi seara, in cadrul ceremoniei de investitura a noului guvern, ca numele lui Mihai Razvan Ungureanu era cunoscut in interiorul PDL ca viitor inlocuitor al lui Emil Boc inca de acum o luna de zile.

    Atunci, M.R.U deja de o luna se afla in incompatibilitate.

  3. Ba, ce dezamagire Ponta!!!! Se vede clar, de la o posta, ca i s-au aratat niste dosare si i s-a spus “ciocu’ mic, Victoras Ponta”. E atat de stravezie faza, incat am curajul sa merg pana acolo incat sa spun ca basescu tocmai de aceea l-a pus pe RMU prim-ministru. Ca sa sparga ULS-ul prin aratarea pisicii lui POnta si “inblanzirea” lui.

  4. Ipotetic transcript al unei ipotetice convorbiri telefonice intre : sa zicem unul M.R.U. si unul V.P.
    M.R.U.: Salut!
    V.P.: Sa traiti !
    M.R.U.: Vezi ca azi ne vedem in Marele Bordei(sau bordel, nu prea s-a inteles),trebuie sa-mi fac griji?
    V.P.: Nu, bineinteles vom face exact cum am discutat, am vorbit si cu socru-meu treaba e O.K. !
    M.R.U.: Si cu colegu’ cum ramane?
    V.P.: Da-l in ma-sa ca n-a fost niciodata pe placul meu si la urma urmei ce-mi poate oferi el pe termen scurt…?
    M.R.U. Am inteles aluzia ramane cum am stabilit vei primi tot, asa cum am promis si cum am discutat si cu Capitanu’!

    …si discutia poate continua, bineinteles ipotetic !

  5. draga victor( imi permit sa-ti spun asa caci de cand te urmaresc, in presa vreau sa spun, si cum imi reprezinti foarte bine opiniile mele, de parca as vorbi eu, mi se pare ca te stiu de o viata);chiar ma simt frustrata daca vad vreo dezbatere la antena in care nu apari, dupamasa sau seara cel putin…
    in fine, sunt ingrijorata de ce se intampla cu usl-ul, sper sa nu se divida dupa ziua de ieri, dar trebuie sa-ti spun ca am fost si mai ingrijorata de reactia ta de ieri, indreptatita poate, dar nu uita ca in spatele tau sunt o multime de oameni care se uita la tine ca la un formator de opinii si care poate nu inteleg ca temperamentul tau vulcanic te-a facut sa ai reactia ta de ieri si care poate au inteles ca gata- ponta a tradat- si vor abandona usl-ul, in cel mai bun caz, daca nu cumva ii vor face o antipropaganda, deci cine are de castigat? ghici ghicitoarea mea.si eu cred ca nu era tipul de discurs pe care il asteptam, deci am aflat despre mine ca sunt o radicala cu aceasta ocazie, dar acum tot ce conteaza este usl-ul, speranta noastra de a reveni la o societate democratica, si care trebuie sa ramana viabila caci altfel…
    deci, trage-l de urechi pe ponta dar nu uita ca miza mare este usl-ul care trebuie sa ramana in picioare si nu uita ca esti un formator de opinie! nu uita!
    in alta ordine de idei nu ai mai spus nimic despre lupta cu jandarmii ce s-a mai intamplat, ai primit vreun punct de vedere de ce ti-au perchezitionat baiatul?

  6. A fost o timpenie prezenta lui Ponta in Parlament.A dat apa la moara PDL-istilor.Altceva vreau sa spun acum.Victore ai avut o prestatie foarte slaba in emisiunea lui Gidea.In afara de a striga nu ai spus nimic cu cap si coada.Te-au facut varza yeodorescu si Sova. Sper sa nu te superi dar fi mai atent si nu te mai ambala asa de tare.

  7. @Catalin Cornaciu: vedeti-va de familia dumneavoastra!
    @eba: va rog sa va schimbati nick-ul

  8. “Dacă Băsescu şi-a propus să spargă USL până la viitoarele alegeri”

    Si daca basescu nu si-a propus sa sparga USL. “Dusmanul” PNL-PC e bine sa-l ti aproape, cat mai aproape…sub aripa PSD si doar strangi un pic din ea.. il sufoci/compromiti incet incet.

  9. Exista si intuitii care nu dau gres, precum exista si actiuni ce incalca orice logica. Cele din urma ne-a dovedit Basescu din
    plin, stau pe suportul unor interese iesite de obicei din minti bolnave. Inclin sa-i acord lui Ponta inca un credit de om cu doagele inca acasa, dar atunci semnul meu de intrebare este cu atat mai accentuat: a jucat pur si simplu un rol deja invatat intr-un film gresit? Chiar se poate la un om caruia i-am recunoscut toate doagele acasa? Si inca imi doresc ca tu sa nu ai dreptate. Daca totusi, flerul tau nu da gres, atunci suntem pierduti, si vom fi un popor condamnat la pribegie.
    Pana una alta, eu ma duc in strada, pentru ca da, eu fac parte dintre cei radicali, dupa parerea D-lui Tudor, care desi apreciaza eleganta, stiu ca o curatenie incepe scotand gunoiul din casa, nu zugravind tavanul.

  10. Hei, voi presa, cat a mai ramas presa, cautati va rog declaratia lui Ilie Sarbu din decembrie 2008 sau ianuarie 2009. Zicea ca el negociase cu Basinosu de mai multe luni formarea guvernului pdl-psd in timp ce colegii sai injurau de zor in campanie pe dictator. Toxic e socrul si, cel putin naiv, ginerica. Daca gasiti declaratia postatio video sa vada tot poporul pesedist. Alo, PSD, Sarbul asta trebuie sa plece, sa stea deoparte fiindca e labil si lunecos din toate punctele de vedere.

  11. lui catalin
    care e problema daca aminteste de familie?
    mie chiar mi se pare o.k.si rezonez la ce i se intampla lui si familiei lui, pana la urma ni se poate intampla si noua aceleasi lucruri…
    eu chiar sunt revoltata de ceea ce i s-a intamplat si sper ca aceste abuzuri sa inceteze in romania, dar trebuie sa protestam public cat mai multi, caci altfel facem jocul puterii prin absenta sau dezinteresul nostru…cel putin asta e parerea mea.
    succes in continuare victor si ai grija de gura noastra de oxigen de la antena 3!

  12. Si zecile de rugaminti ,,va rog, domnule prim ministru desemnat”ce insemana de fapt?Noi, cei care mai intelegem limba romana, credem ca e ceva care seamana a smerenie in fata acestei mari puteri a lui basescu.Si mi s-a parut ca era sigur de la inceput ca o treaca guvernul.De unde stia?Sunt total de acord cu d-voastra, d-le Ciutacu, orice e posibil in tara asta, nu exista nici o limita.

  13. Pe Ponta nu il pot apara si nici nu cred ca merita daca este doar imatur politic si nu din alte motive a guitat astfel, dar nici sa ne facem fete mari si sa uitam ca majoritatea jurnalistilor si toti liberalii!! l-au votat in 2004 pe basescu si astfel au pus piatra de temelie (sau de mormant) pentru sirul interminabil de incalcari ale legilor si a Constitutiei!
    Cred PSD nu l-a adus direct la guvernare niciodata pe basescu, pe cand complicitatea liberalilor care s-au facut ca nu vad lovitura data unui copil la Ploiesti este necesar sa fie spalata cu o opozitie pe masura acum!
    Nu cred ca am vazut postat comentariul meu anterior, dar daca nu a aparut sunt tentat sa cred ca jalnicul guru Isarescu este o persoana intangibila, daca nu se face referire la modul in care a fost premier si guvernator in acelasi timp!

  14. Victore, ai reactionat exact cum trebuia!
    Ai avut perfecta dreptate!
    Sova trebuia intrebat de ce a initiat legea care face imposibila suspendarea lui basescu folosind tertipul mojic ca il apara pe Geoana sa nu piarda sefia senatului cand de fapt cateva luni mai tarziu sova era in echipa care ii punea pe tava lui basescu capul lui Geoana cu tot cu scaunul sefiei senatului.

  15. Ieri cand am ascultat discursul lui Ponta am avut un soc. Am gandit exact ca Victor Ciutacu, ba chiar mai rau si mai departe de atat. M-am gandit (si am si scris la pe blogul lui Radu Tudor) ca Ponta si-a facut planul: Ungureanu presedinte si el premier. M-am gandit ca e un tradator. Am urmarit insa aseara explicatiile lui Bogdan Teodorescu, l-am ascultat si pe Radu Tudor si acum ii acord prezumtia de nevinovatie lui Ponta. Cu mentiunea ca este de urmarit evolutia relatiei sale cu guvernul actual si in special cu premierul Ungureanu. Sper sa nu cada in aceleasi metehne ca ale lui Geoana, sa piarda tot capitalul acumulat pana acum.

  16. Romani, daca-l veti sustine pe Ponta, asa cum l-ati sustinut pe TB, chiar ne meritam soarta. Eu nu l-am votat niciodata pe TB, desi nu am sustinut niciun alt partid in mod special. Dar am stiut ca va tinde spre dictatura. Mai vreti unul? Adica doi: Ponta si TB. A pus PSD si USL intro situatie mai mult decat jenanta. Si pe noi in una fara speranta. II trecem si astuia cu vederea orice, pt ca pe urma sa ne traga suturi in.._

    Ponta nu va fi prim ministru never, ever’ II este frica de alegeri anticipate, stie ca nu s_ar descurca pe vremurile astea, la putere. De ce lüa chemat TB pe el separat la consultari. USL treyeste-te”’
    USL nu se destrama daca il elimina pe Ponta!
    Subscriu, au sarit ca arsi PDL-istii si PSD-istii…impreuna, prea multi, pe cadavrele noastre. Parlamentarii USL ne/au facut prea radicali si talibani ai opoyitiei…bine ca suntem noi…ca ei

  17. Imi place melodia cu care ilustrasi articlul.
    In rest, din pacate ai mare dreptate .
    Discursul lui Ponta din Parlament a legitimat guvernul asta ilegitim si a zadarnicit orice demers depus la Curtea Constitutionala.

  18. Incredibil, de unde au aparut asa brusc atatia sustinatori ai lui Ponta?? Pana acum multi faceam eforturi sa convingem romanii sa acorde credit USL si sa fim uniti. Dar vad ca iar, gresim grav, iar romanii trec cu vederea orice unui “lider”, asa cum i-au trecut lui TB. Da, avem nevoie de o opozitie unita ca de aer. Si nu avem alternativa. DAR, ce-a facut acest Ponta (care pe zi ce trece ne convinge ca e santajabil si sluga lui TB), deci, ce-a facut el concret sa ne merite voturile? Dati un exemplu. UNUL! Sa- vazut cu puterea in mana pt ca noi nu mai putem si vrem schimbare. S-a vazut deja cu puterea in mana, si in zilele cand Antena3 lupta la greu impotriva noului guvern si noi asteptam ca opozitia sa faca ceva, sa convinga parlamentari, SA REUSEASCA CEVA, Ponta lupta pt ciolan. Apoi l-a ajutat, care nu era deloc sigur. Si avrut sa-l ameninte subtil pe Antonescu, ca se da cu PDL, daca nu ia judetele care le vrea. USL trebuie sa spuna clar: e cu TB sau impotriva?

  19. Asta a fost singura lui subtilitate, sa ameninte USL, ca sa obtina mai mult. Voi, cei care il sustineti, ce veti face cand, dupa alegeri, va fi ca TB, dictator, sau va trece de partea lui, lasandu-ne cu gura cascata, cum face acum?
    D-l Sova si-a permis sa vorbeasca ca un stapan cu Ciutacu. Adica realizatorii A3, care sunt adevarata opozitie, care au facut-o toata munca pt ei, care ne-au convins sa vrem USL. Nici nu sunt la putere si dau in cap oamenilor care ii sustin. Cand vor fi la putere si ne vor da in cap la toti, ce veti face? Mai vreti un TB, care actioneaza la comanda originalului

  20. aseara la Doamna Dragotescu in emisiune s-a titrat pe ecran ‎”VORBE GRELE LA TONOMATELE A3” in timp ce curgeau comentariile facute de Dumneavoastra si de Mircea Badea.
    Doamna Dragotescu a devenit basista pe fata cu nerusinare.

  21. “ce blestem o fi cazut pe poporul asta” sa aiba vocatia tradarii?eu cred ca nu exista intre popoarele lumii un neam cu o vocatie a tradarii mai mare decit cea a neamului romanesc…

    Victore, mi-e ciuda, recunosc, si mi-e mila de oamenii care au stat aproape o luna in piata, de cei care demonstreaza in zecile de orase din tara.

    Ma gandesc ca nu se va ajunge la anticipate, dar pd-ul pregateste deja (si are suficient timp) discursuri ‘europene’ la adresa membrilor usl.Parca-i vad pe boureanu, olteanu, berceanu, udrea etc,etc cu discursuri rupte din Merkel, Obama…as vrea sa-l asigur pe Ponta de tot dispretul meu…si o sa inghit si eu un broscoi (sau o maimutzica http://www.trilulilu.ro/imagini-incredibil/cea-mai-mica-maimuta) la alegeri. TREBUIE CA USL sa recupereze . si cred ca nu va fi greu fiindca prea-plinii astia noi vor face suficient de multe gafe incit sa-i putem da jos!

  22. Victore, este o alta dovada, ca schimband la varf pe marinar cu monstruoasa coalitie este o greseala imensa.

    Este momentul in care trebuie si voi (tu esti singurul care mai sustine asta, dar cred ca insuficient)sa sustineti o schimbare globala.

    Cand zic voi,zic intregul trust a3.

  23. ponta,precum un adolescent cu tenul acneic ,a gresit in situatia data .nu e prima data cand apare cu iesiri sau atitudini puerile in fata alegatorilor.fiecare om se poate manifesta cum doreste.greseala este a PSD-ului.nu poti tolera (nu poti alege)si nici pastra un asemenea personaj in functia de presedinte de partid(e reprezentantul lor in fata poporului).un partid serios nu-si poate permite sa fie reprezentat si organizat de un individ total imatur psihic(si tare cred ca ponta e genul de om care nu se va maturiza niciodata)

  24. am uitat ceva legat de capitalul acumulat pana acum de Ponta: mare parte din el este doar pentru ca lumea nu mai vrea actualul regim! deci…

  25. Prezentand oferta de colaborare guvernului Ungureanu, Ponta s-a adresat lui Basescu, pentru simplul fapt ca aceasta noua smecherie a piratului chior este contaminata. De altfel, tot ce vine de la Basescu este o smenozeala, un produs infectat de contactul cu personajul bolnav de putere. Asocierea intre baietii cu ochi albastri si ciumpalacii oranj este fireasca, cele doua culori fiind complementare, din combinarea lor rezulta albul (sa fie Alba ca Zapada?). Cred ca Ponta si tata socru-Sarbu Raspopitu’ trebuie sa plece (sa nu mai poata negocia cu Basescu!) si sa lase USL sa devina realmente o alternativa viabila la Basescu&comp. Apreciez pozitia dv. si a lui Mircea Badea. In USL trebuie sa se aleaga apele!

  26. Discursul lui Ponta este echivalent cu un anunt de forfait in sport. Din pacate este un forfait politic, o atitudine de non-combat.

  27. Auzindu-l pe Victor Ponta cum se adreseaza in parlament,lingusitor si umil “domnului prim ministru desemnat”,l-am vazut ca pe un cocosat sub povara pacatelor pe care i le cunostea foarte bine noul lui dumnezeu MRU !N-a ,ca i-a tras-o Base! S-a mearga sa se joace cu masinutele!Cand l-am auzit si pe MRU cum ii multumeste si-l apreciaza ca
    s-a tinut de cuvant ,parca erau doi “fatalai” intr-o baie ruseasca care se bateau cu” sfestocul” pe buci!
    Reactia ta a fost fireasca si te-am inteles ,Ponta e un fel de Geoana,mai tanar si cu trei neuroni dupa cum ii categoriseste dr .Oprescu pe astia care dau cu mucii-n fasole!
    A dat pe-afara intelectualul din el,a vrut sa se faca remarcat,ca nu-i mai prejos decat MRU,n-ai vazut ce mandru era Popa Teava,cand la asteptat sa coboare de la microfon?!
    Te-ai incins prea tare,n-ai vazut ca Sova se facuse mic?!Nu merita nici unul aparat,
    sunt oportunisti toti,au interese ascunse,si gasti de profitori in spate!Foarte rari
    sunt cei care mai au”limite”.
    Rectia corecta e cea alui M.Badea.Asa trebuie sa ne comportam!
    Nu-l bagati pe Ponta in seama o luna si jumatate, si-o sa vedeti ca plange cu muci

  28. off-topic: Nu vi se pare ca in ultima vreme – mai exact de cand Antena 3 e cap de afis – a inceput sa se piarda semnalul la majoritatea transmisiunilor live?

  29. Buna ziua ! Este evident ca discursul lui Victor Ponta a fost un discurs de bun simt , pentru a demonstra ca USL sau PSD , cum vreti , nu trage Romania in jos si ca isi doreste bunastarea cetatenilor acestei tari. De ce nu alaturati acest discurs acuzatiilor care veneau din partea puterii cum ca USL s-a dus sa se planga la UE , ca ar vrea ca Romania sa nu mai beneficieze de fonduri , ca ar intretine o stare exploziva , ca blocheaza activitatea politica a tarii si atunci probabil ati vedea ca Ponta a facut o miscare abila . Acest discurs nu legitimeaza nimic ba din contra , in cadrul lui a specificat ca ministrii au fost acreditatii de comisii in conditii neconforme cu legea. E normal ca propaganda portocalie sa se lege de absolut orice numai sa prinda o gura de oxigen. S-a creeat o premiza falsa si din pacate sustinatorii USL au rezonat la sagetile portocalii. Sa ii ignoram pe cei ce sustin ruperea acestei aliante pentru viitorul Romaniei , sa incercam sa nu fim orbiti de perdelele de fum create de aplaudacii pdl si sa continuam drumul nostru . Multumesc !

  30. Și-ți scrisesem cu mult înainte de emisiune: Nu exagerați. Excesul de yang devine yin! Dar … aroganța devine uneori trufie…

  31. Victore,

    sova aseara chiar a avut atitudinea unuia care te inerogheaza si am fost intereogat cind am vrut sa fug prin fosta Iugoslavie in 86.

    Daca Crin si PNL vor sa castige alegerile trebuie sa ceara imedia demitera lui ponta de la conducerea USL sau sa iasa din USL.
    Poate ca nu realizeaza ca putulica de ponta a INSTALAT guvernul MRU?

    Pai cum era daca el ameninta in Parlament Minoritatile si de genu ‘Votati acest guvern si v-ati pupat pe bot de vre-o intrare la guvernare’. Sau pe UDMR cu ‘Votati acest guvern si noi sprijinim AC sa intre in parlament inlocul UDMR’?

    Dar asta insemana a face politica, iar bagseama ca PNL nu mai face politica si prin lipsa de reactie ferma imi spunete ca a facut BLAT cu PDL.

    Daca PNL e cu adevarat interesata de BINELE tarii Cere demiterea lui ponta sau si mai bine iese urgent din coalitie.

    Altfel stigma USL-PDL=aceasi mizerie se CONFIRMA!

  32. Victor, multumesc pt interventia de aseara. Felictitari voua tuturor celor care nu ne-ati tradat: Badea, Ciuvica, Oana Stancu, Niels, Chiriac
    cel putin nu sintem singuri impotriva acestor mizerii basiste
    Toata presa basista lauda din greu discursul “echilibrat” si “matur” al tradatorului ponta… reactia basistilor este absolut stupefianta, practic aici se vede toata tradarea pesedista.
    psd si pdl aceeasi mizerie
    sper ca Voiculescu si Crin sa plece de linga otrepele astea tradatoare cit mai curind posibil.

  33. buna ziua.ma uit la inregistrarea de la sinteza zilei si imi dau seama pe zi ce trece ca esti inginer si atat,la politica mai putin.
    aseara ai pus capac,nu te-am indragit dar aseara nu ai fost in stare sa asculti niste argumente pertinenet.
    ai acelasi instinct ca basescu,numai sange si bataie.
    nu imi place nimeni din politica,eu sunt de parere ca trebui schimbare la fiecare 4 ani ca sa nu prinda radacini.
    dar aseara ai fost misogin si fara bun simt.imi pare rau.
    stima ,dar ramai la vorbe grele ca daca vreau ma uit sau nu dar nu strica si alte emisiuni plz. stima.

  34. in lumea asta prost facuta
    ca**tii f*t in loc sa puta

    ce s-a intamplat nu poate fi ascuns sub pres cu scuze tardive, de fapt ponta si-a clarificat la corina dragotescu pozitia: va vota alaturi de pdl ( cele 15 pcte din prg. usl)…nu mai merge cu discursul asta de opozitie unita, constructia asta e doar in mintea lui antonescu, sau chiar el vrea sa legitimeze lozinca: pdl-usd aceeasi mizerie…
    cat despre noi…inapoi pe plantatie …adio piata univ

  35. Cum sa ai incredere in Ponta? Se vad de la o posta apucaturile de demagog, oportunist, “puiut de comunist”, tradator, ar face orice sa-ti atunga scopurile. Pe mine unul nu m-a pacalit niciodata si imi pare rau ca Antonescu s-a alipit cu el si PSD. PSD a fost , a ramas si va vi aceeasi gloata de mincinosi, hoti si incompetenti ca si pdl ul…asta ar fi o coalitie buna pdl-psd, sunt ca 2 picaturi! Nu imi dau seama, de ce s-a mai chinuit Basinescu sa faca unpr ul cand avea deja psd-ul?

  36. Ce parere aveti despre acest link, distribuit chiar de catre pagina de facebook a lui Victor Ponta:

    Exact ceea ce spuneati aseara la A3, vad scris in acest aricol. Toate bune, insa cum se face ca insusi Victor Ponta aproba si distribuie acest articol?
    Si eu raman la ideea ca acest guvern nu este reprezantiv pentru cel putin 80% din alegatori, la ora actuala, ceea ce imi face de neinteles motivul exact al acestei “reconcilieri”.

  37. Cand am scris mai sus ca “spuneati”, m-am referit la faptul ca exact ideile din discursul domnului Ponta pe care le-ati considerat ca si tradatoare le regasesc acum in acest articol ca fiind laudate…iar lauda vad ca este asumata de catre VP prin distribuirea acestui articol…asta inseamna si asumarea tradarii celor 80% dintre alegatori?

  38. V. Ponta ! Se impune o Demisie de Onoare !?

    Discursul lui V.Ponta din Parlament a anulat intr-un mod brutal si nedemn in buna masura efectul eforturilor si sacrficiilor Protestatarilor care de citeva saptamini, in conditii meteo f. vitrege, cer caderea Guvernului Basescu, cer caderea Presdedintelui Basescu si mai cer ceva foarte important, Alegeri Anticipate care sa ne dea un Parlament legitim care sa reprezinte vointa reala a Cetatenilor !
    Un Parlament care sa ne dea un Guvern si un Presedinte Legitim !
    Aceste revendicari se pare ca acum nu mai sint importante, necesare si cu prioritate de sustinut pentru V.Ponta !
    Brusca schimbare de atitudine a lui V.Ponta fata de noul Guvern Basescu, acum condus de o alta Marioneta in persoana politrucului securist M.R.Ungureanu, un Guvern chiar mai Prost, mai Fatarnic si mai Ilegitim decit cel a lui Boc, felul in care se arunca V.Ponta acum in bratele lui Ungureanu si Basescu mi se pare ca demonstreaza un Caracter capabil de cele mai Josnice Tradari, un om fara Principii si convingeri solide, puternice, un om capabil sa-si vanda tovarasii cu care a pornit la lupta pentru un proiect, un tzel pe care si l-au propus impreuna !
    V. Ponta a devenit de ieri si este acum, un Lider de Partid care care si-a pierdut Credibilitatea si Respectul in fata Cetatenilor si a propriului Partid !
    Si-a pierdut principala calitate, esentiala pentru un Politician care vrea sa fie luat in serios, si-a pierdut Respectul pentru Consecventa cu care isi sustine propriile Convingeri si Principii !
    Adevaratii Lideri atunci cind situatia o impunea au fost capabili sa mearga pina la Sacrificiul Suprem pentru a-si apara si sustine Convingerile si Proiectele !
    Imi pare rau pentruca trebuie sa recunosc acest lucru, pentruca mi-am pus mari sperante in capacitatea USL de a readuce Romania pe calea Democratiei si a Statului de Dret real, dar cred acum ca felul in care s-a comportat in Parlament este intradevar o dovada ca V.Ponta este o persoana Imatura si Neserioasa !
    Este intradevar o lovitura maiastra realizata de Securistii lui Basescu si Ungureanu ceeace au reusit sa obtina prin prestatia contraproductiva pentru USL a lui V.Ponta !
    Aceasta lovitura demonstreaza insa niste vulnerabilitati periculoase pe care V.Ponta le are, vulnerabilitati de Caracter sau de Dosar pe care credeam ca nu le are si ca nu poate fi astfel santajat sau influientat !
    In opinia mea V.Ponta este de acum un om Politic Terminat !
    Daca pentru el Valorile Democratiei inseamna totusi ceva important, lucru de care deja ma indoiesc, atunci cred ca el ar trebui acum sa-si depuna Demisia din functia de Copresedinte al USL, aceasta tocmai pentru a salva Proiectul USL si pentru a recistiga Increderea Electoratului !
    Un PSD care are in randul membrilor sai o Personalitate si un Lider cu Charisma, cu Calitatile Profesionale si Intelectuale de talia d-lui Alexandru Atanasiu si renunta sa foloseasca in interesul partidului si al cetatenilor intreaga lui capacitate, da dovada acel partid de interese Meschine, de interese de Grup(A.Nastase) marunte, da dovada de DILETANTISM POLITIC !
    Imaginati-va cum ar fi sunat un discurs in Parlamentul Romaniei cu prilejul acestei noi Cacialmale Basiste rostit de A. Atanasiu !
    Imaginati-va cum ar functiona, prin prisma calitatilor lor Morale, un tandem Al. Atanasiu – Crin Antonescu si impreuna cu D.Constantin ?!

    Parerea mea este ca aceasta ar fi adevarata formula cu Liderii care sa conduca USL, formula din care cu totii am avea de castigat dar in primul rind Interesul National si Binele Public !

    Daca exista oameni responsabili in PSD, ei ar trebui sa mediteze la aceste Probleme si sa ia solutia cea mai buna pentru Cetateni si pentru Romania !

    Acum in joc se afla soarta, destinul Romaniei si al Natiunii Romane care se afla abandonate in mainile acestui Regim Tradator si Antinational condus de T.Basescu !

    Dumnezeu sa ne ajute, ca “prietenii” ne cam parasesc !

  39. singurul lucru care nea mai ramas de facut trebuie sa iesim toti”viermi”an strada poate atunci om mai schiba ceva.

  40. Dl Nastase..a sugerat acest discurs, impaciuior micului Titulescu?? daca da, are legatura cu speranta scaparii de cazier la recurs??? Nu pot sa nu remarc “modul in care a reformat PSD” Nastase, in perioada in care a condus….a promovat toate, dar absolut toate lichelele care acum au tras presul de sub picioare PSD si sunt la guvernare alaturi de PDL. ma refer desigur la UNPR…. Pe ponta se stie ca e copilul lui nastasica si nu are cohones e “diplomat’ ca si el cand l-a “iertat” ,nu-i asa pe Zeus de puscarie ( facuta pe bune de altfel) pt dosarul flota daca nu il ierta atunci acum poate ca alta era situatia dar are un suflet bun nu-i asa…
    Singurul om de calitate pe care l-at adus in fata este Corlatean….dar cu o floare nu se face primavara si raportul de 1 la 100 de lepre pe care i-a promovat ma face sa cred ca dl Corlatean este o exceptie care conf regula. daca pierdeti alegerile
    i se va datora

  41. victore.ai fost sincer ca multa alta lume de buna credinta din tara.sunt pasionat de istoria recenta a romaniei.am citit in ultimii 20 de ani tot ce s-a scris in presa.baietii acoperiti si descoperiti din politica si-au facut treaba din nou.suntem colonie americana.ponta pleaca in america.sa ia aprobarea inaltei porti.vrea sa dea bine acolo dar pe mine nu ma intereseaza asta.urmaresc cu fervoare posturile puterii.aseara pe b1 gusa l-a desfiintat pe crin.pe otv era delir.analfabetii aia se dud in 20 la suta.sova penibil.a cazut la pace cu marinaru prin blejnar pv de la turceni a fost bun pt ponta si sova.nula la nula.am fost tradati din nou.rusine psd.zdreanta aia de cartianu il rupe in fiecare zi pe crin in ziarul lui patriciu.realitatea lui codrut marta si a lui elan sanchi a intors armele.rtv alui ghita plus ponta penibili. e greu sa rezisti victore iti urez sanatate si bafta.

  42. D-le Ciutacu subscriu la punctul dvs. de vedere.Ponta este duplicitar , ba chiar tradator.Insasi atitudinea confuza si irascibila a lui Sova da de gandit.Nu se astepta sa fie deconspirati la modul la care dvs. ati facut-o pe buna dreptate.Ponta este ginerele socrului sau,care se lauda prin 2008 cum a lucrat el ,,subteran,,vreo 2 ani pt. a aduce PSD-ul la picioarele lui basescu ca pe o carpa de sters picioarele.Sarbu l-a insotit in Parlament pe Ponta si ,stupoare,din imaginile televizate se vede clar ca erau la ,,mare tandrete,, cu pdlistii.Sa ne fie clar nu asteptam sa se paruiasca sau sa-si ,,traga niste flegme,, dar nici atitudinile de-a dreptul drgalase fata de lacheii si tradatorii pdlisti,punristi,udmristi etc.existenti in plenul Parlamentului nu a fost de bon-ton.Ponta s-a comportat ca atunci cand fiind purtator de cuvant al Guvernului in relatia cu Parlamentul le zambea gales pdlistilor si mai ales lui basescu.Clar ,Ponta este nu numai duplicitar dar chiar tadator.Pe buna dreptate ati remarcat acest fapt.Ne jigneste inteligenta.Ce discurs civilizat,diplomatic,european in fata unor trogloditi,tupeisti si hoti?Nu mai spun ca atitudinea lui a fost lipsita de fair-play fata de colegii din Coalitie si fata de multimea care protesteaza foarte vehement impotriva lui basescu , a guvernului vechi si nou, a pdlistilor,a nedreptatilor ,a coruptiei ,a incompetentei, a cinismului ,a tupeului de care se face vinovata aceasta putere care au accentuat in mod grosier toate aceste tare ale politicienilor .Cum sa mai fii diplomat si elegant cu niste trogloditi ,grobieni,hoti,incompetenti,care sfideaza cu un cinism de ciocoi, bunul-simt si mai ales ignora suferintele si degradarea nivelului de trai si asa scazut al cetatenilor.Dupa mine ,Antonescu trebuie sa transeze clar aceasta situatie debarasandu-se de acest ,,urias cu picioare de lut, care este PSD-ul.In acest partid din cauza unor tradatori de sorginte ,,ardeleana si banateana,, gen ,grupul de la Cluj si Sarbu Ilie,de multi ani se intampla astfel de tradari.Deci ,d-le Ciutacu,dvs. si Mircea Badea,demonstrand inca odata ca sunteti inteligenti si nu o spun dintr-o dorinta de a va complimenta,asa va percep si eu si f. multi dintre cei care va urmaresc,aveti dreptate.Sunt in totalitate de acord cu stilul dvs.si a lui Mircea Badea ,radical ,pt. ca aceasta putere nu va fi niciodata data jos ,,cu amabilitati si cu miere in glas,,.Ponta este TRADATOR.Inclusiv ,,EXECUTIA,, lui Geoana ,nedemonstrandu-se in nici un mod care au fost ,,tradarile ,,lui Geoana,ne demonstreaza ca Ponta a fost din start ,,ales,, presedinte al PSD,,,recompensa,, pt ca socrul lui a provocat un dezastru in PSD ,prin coalitia cu PDL-ul in 2008-2009,deci el a fost din start pionul lui basescu in PSD.El si cu Sova,precis au probleme cu contractele lor cu Rovinari ,parca.Antonescu trebuie sa rupa coalitia pt. ca oricum cu ,,calul troian,,in ea nu au nici o sansa.

  43. ma uit la comentariile tuturor si ai zice ca suntem un popor foarte ferm si activ. In realitate suntem un popor de “mamaligi”. Ce tari suntem in spatele unui monitor. Cati de aici, cei foarte virulenti, ati iesit in strada, in piete sa fiti la fel de fermi? Cred ca nici 5%. Suntem foarte tari in a arata cu degetul si a critica pe altii, din pacate doar atat. Habar nu am acum cine pe cine tradeaza, ai zice ca Ponta a vrut sa-i sugereze lui R.U. sa-l tradeze pe Base (“e un om al trecutului”). O fi facut o prostie, habar n-am. Adevarul e ca nimeni nu stie daca a facut o greseala sau nu. Ce-ar fi sa va mutati insa vocile astea inteligente si taioase in piete daca vreti “jos Basescu” in loc sa faceti pe desteptii aici? Sa vedeti cum e sa vii acasa cu ochii rosii de fumigene, sa vezi cum stai pe telefoane cu familia daca esti in regula sau nu… vitejia de laptop e fix zero. Ponta e slab? Fiti voi aia tari. Nu aici, acolo unde se striga!

  44. @cucuveaua: care-i femeia la adresa careia am avut eu ton misogin? grea limba romana 🙂

  45. mi-a placut schimbul de replici cu sova….daca o sa continue si cind se invirte roata , da , esti jurnalist….consider ca un jurnalist trebuie sa fie mai intotdeauna critic cu puterea.puterea de regula orbeste si atunci cineva trebuie sa-i lumineze calea…daca puterea intelege sa se ghideze si dupa aceste “orientari” nu o va da in bara..altfel ne trezim cine stie unde.
    ponta poate fi subtil , depinde unde vrea sa ajunga…
    insista te rog pt un CONTRACT CU SOCIETATEA CIVILA , aici e problema…nu mai doresc ca un politician cind este in opozitie sa spuna alta si cind ajunge sus sa faca alta…noi nu avem niciun instrument cu care sa-i oprim atunci cind ei o iau razna.

  46. Cum poti sa treci de la demisia guvernului,demisia presedintelui si alegeri anticipate la “va vom sprijini domnule prim ministru” la cateva zile diferenta???

    Cum te poti apara de un “talhar” care vine in fuga spre tine cu intentia clara sa-ti rupa capu’???Evident discutand civilizat intr-un stil cat mai european cu putinta.

    E si un mesaj subtil in discursul domnului Ponta pe care noi “prostii” nu l-am inteles din prima;mesajul e pentru cei care sunt in piete pe vremea asta cumplita si este urmatorul:

    LET’S JUMP PPL!!!LET’S DO THE F…… PENGUIN!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.