Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > The begining of a beautiful friendship?

The begining of a beautiful friendship?

Dacă Băsescu şi-a propus să spargă USL până la viitoarele alegeri (şi sunt convins că da), e pe cale să primească de la Ponta un cadou nesperat. Modul public în care Udrea apreciază moderaţia lui şi Igaş maturitatea spune foarte multe. Şi mai multe voi scrie eu, mai pe seară, după ce mă limpezesc la creieri şi mă dezgheţ. Până atunci, aştept o explicaţie publică credibilă a preşedintelui PSD şi vi-l recomand pe Badea, că are şi el dreptatea lui. Dacă unii mimează lupta şi blătuiesc în spate meciul, aşteptând să le câştigăm noi alegerile şi să vină ei la caşcaval doar pe valul nemulţumirii populare, s-ar putea să aibă o surpriză extrem de neplăcută.

1. Prezenţa lui Victor în Parlament şi discursul poreclit politicos pe care l-a ţinut delegitimează orice eventual demers ulterior al USL la Curtea Constituţională. Guvernul născut din fraudă şi condus de şeful serviciului de spionaj nu poate fi susţinut; cu nici o condiţie. Dacă voiam să trăim în Egipt, protestam în Piaţa Tahrir.

2. Şeful PSD susţine că a fost doar ironic. Atunci eu îl sfătuiesc să se apuce de alt sport. N-are nimic comic sau subtil în el. E tragic, previzibil şi rectiliniu.

3. Abia acum încep să desluşesc la adevărata ei valoare promisiunea lui de la Antena 3 că-i va păstra în funcţii, după alegeri, pe profesioniştii desăvârşiţi şi neutri Maior şi Ungureanu. Într-o viitoare alianţă cu Băsescu, nici n-ar avea de ales. Poate prinde peste rând şefia SIE, că Mihai-Răzvan o să fie ocupat cu guvernarea de succes.

4. Şi eu fac parte, calendaristic, din aceeaşi generaţie cu Ponta şi Ungureanu. Mica, insignifianta diferenţă e că eu nu l-am pupat în cur pe Ceauşescu şi n-am fost niciodată în guvernul lui Băsescu. Şi nici n-o să fiu vreodată.

5. Lupta strategică şi de orgolii pentru şefia Opoziţiei şi întâietatea discursului mă lasă rece. Aş fi preferat, ca unul care are mai mulţi ani de opoziţie antibăsesciană efectivă decât are Ponta în politică, o confruntare de idei pentru găsirea modalităţilor eficiente de a da jos regimul portocaliu. Sunt nerăbdător să citesc interviul elogios cu liderul stângii în oficiosul de dreapta Evenimentul zilei, să urmăresc discuţia colocvială cu principialul Ion Cristoiu din odaia de la drum a fraţilor Păunescu (mă rog, vecinul Nicu Niro şi cine-o mai fi pe-acolo) şi chat-ul de pe oficina Hotnews cu cititorii exaltaţi şi extaziaţi de frumoasa-i transformare ai lui Dan Tapalagă.

Hasta la victoria siempre!

UPDATE: Voila şi isteria, să nu comentaţi pe uscat

Get Adobe Flash player

Comentarii

comentarii

Similar Posts

302 thoughts on “The begining of a beautiful friendship?

  1. Cred ca Ponta e santajabil,in cel mai bun caz. Cu o chestie “groasa”-ceva de familie (sau altceva )de exemplu.S-ar putea sa se rupa USL. Antonescu e un tip de integru.Asta stiu,il cunosc de cand era student la istorie.Mi s-a parut ca e un compromis acest USL,dar am zis ca e necesar ca sa scapam de Basescu. Acum ma gandesc daca nu ar fi mai bine sa se rupa, ca un act de…salubrizare,cum zicea M.BADEA. Liberalii sunt mai de calitate, iar Antonescu nu stiu cat timp va mai putea sa acopere prostiile lui Geoana( cu Vantu…) si acum Ponta.Deci ori i s-a gasit ceva f.compromitator lui Ponta, ori e cam ticalos de felul lui. Sunt dezamagita si cam…speriata. Eu cu cine votez ? Daca ramane USL, probabil cu ei…dar ,va spun, OFTEZ din adancul plamanilor !

  2. saptamana trecuta l-am vazut pe cvt sustinand ca base l-a rugat pe ilie sarbu sa-si convinga ginerele sa se intoarca cu psd-ul in parlament.speech-ul de la alegerea guvernului mru ma face sa cred ca da, ponta face un joc dublu, iar opozitia trebuie sa se replieze rapid si sa raspunda cu duritate acestei manevre.

  3. Domnule Ciutacu, cred ca stiti la fel de bine ca si mine ca in spatele unui politician, se afla interesele uneia sau mai multor persoane, ca in piramida puterii cel din front office il mascheaza sau sustine pe cel ierarhic superior…
    Nu cred in ministri numiti pe principiul competitivitatii si vastelor competente, nu cred in subsecretari de stat specialistii lui peste (total dezinteresati de contractele care se desfasoara prin firmele lor personale…) si nici in presedinti iubitori de tara si neam, care semneaza contracte de indatorare pe urmatorii cativa zeci de ani sau sustin semnarea unor astfel de contracte. Intrebarea care merita pusa ar fi: cine se afla in spatele domniilor lor?? Pe cine reprezinta acestia, de vreme ce interesele noastre nu le-au reprezentat niciodata?
    Poate ca raspunzand acestor intrebari ne vom linisti in privinta aliantelor si discursurilor care le preced sau postced, si luciditatea ne va vizita mai des.
    Va doresc numai bine!

  4. Lu’ “Ponta-nacu'” i s-a facut dor de Prostanacu’ si vrea sa se duca dupa el. Drum bun!

  5. Arogant esti si in seara asta ai dat dovada, din pacate, ca nu esti si genial. Ti-ai pus poalele in cap . Pacat!

  6. Ponta a castigat foarte mult cu acest discurs ! Lumea s-a saturat de jigniri injuraturi si alte cacaturi politicianiste Ungureanu si Ponta au produs declikul !

  7. Nu va ganditi ca odata ajuns la putere, PSD-ul va face altceva, decat a facut pe vremea cand era prim-ministru Nastase ! Sa nu uite nimeni vreodata din cine este format acest partid! Toti fostii acoliti de rang 2 si 3 ai lui Ceasca, neamurile si copiii lor. La fel si PDL-ul. Spunea Javra Ordinara ca, noul guvern este format din tineri. Adevarat, sunt copiii, nepotii si alte rude ale lor!

  8. E veche prietenia asta!
    Ai dreptate Victor!
    Si poate vor vedea si altii: “Sa se schimbe dar sa nu se revizuiasca nimic!”
    Tot anul lui Caragiale, ce ne “costa” sa-l copiem UN PIC !
    Prostia e la NIVEL INALT!
    Se confirma si : “Pleaca ai nostri, Vin ai nostri!”
    ASA TRAIM: “””””bine””””” !
    nu mai am ghilimele, de fapt nici nu stiu ce mai avem!

    Voua de la Antene, toata admiratia mea si a celor ce gandesc ca noi! x)

  9. Buna seara ,Cred ca flacara violet a lui manolea via basescu v-a cuprins pe toti Bine ca nu v-ati luat la bataie in platou ,bine ca a fost d-nul Bogdan Teodorescu ,a limpezit asa cum se cuvine lucrurile Chiar l-am admirat pe Ponta ca s-a debarasat de vocabularul mistocaresc ce-l are si basescu ,de birt ,de ponton. Bucuroasa ca in sfirsit isi da seama in ce pozitie este si nu-l onoreaza ,nu-l reprezinta A gresit astazi ,dar departe de a intra in echpa lui ungureanu cindva .Trebuia sa citeasca o parte din platforma program ,trebuie s-o cunoasca lumea .Astazi uitindu-se atitia la televizor (si basistii ) impactul a fost mare ,au luat act .
    Acum cind sint si asa tensiuni in usl cu impartirea locurilor in atitea judete mai puneti paie pe foc sa vad cu ce va alegeti .De la basisti abia de aflati cite ceva ,de la usl dati totul din casa
    Chiar fac parte din acei alegatori care vreau o clasa politica mai ponderata ,culta cu forma si fond (vedeti ce nulitati a gasit acest partid a lui basescu de citeva procente )
    Dorim dialog ,explicatii ,informatii adevarate pe care sa ne putem sprijinii ,sa ne limpezim parerile
    Sper ca miine sa aveti o emisiune frumoasa dupa care sa pot spune ca pina acum ca-mi sinteti drag
    Noapte buna ,Maria-S

  10. Basescu cu 8% sustinere din partea populatiei adica el cu eba, udrea, cocos si rudele lor, nu poate conduce decat ca sa va parafrazez prin teroare, cu serviciile si procuratura.Atunci, eu ca sa votez impotriva lui si sa votez cu USL sa mi-l puna pe Ponta-prim ministru care ne spune ce minunate sunt serviciie iar acum este presul lui MRU, imi vine tare peste mana.Merg mai departe si afirm ca daca a ajuns sa fie laudat de Paleologu jr., Udrea, Igas si Ungureanu, va rog sa mi scuzati lipsa de modestie dar nu pot sa ma cobor atat de mult ca sa pot intra in acest cerc select.Durerea mare este ca daca ramane Basescu e maro si pute rau, durerea si mai mare e ca “Eu cu cine votez?”ca sa l citez pe Nenea Iancu (ca vremuri d’astea traim).Cu USL imi pica tare greu la stomac cand vad ca Ponta ajunge prim-ministru, dupa declaratia aceasta chiar imi vine sa vars, parca e desprinsa din Telegrame tot de Nenea Iancu, ptr. Piata Universitatii-Ponta ne spune ca Basescu e de kk, iar in Parlament-“Pupat Piata Independentei” cu serviciile lu’Basescu si ale cumatrului Maior.Cat de idiot sa fii sa zici ca votezi impotriva lui Basescu cu Ponta?Trebuie gasita urgent alternativa-apropos nu candidati (in administratie aveti experienta, aveti notorietate, sincer in discurs sunteti…)?
    ps.Pacat de Crin ca are cativa oameni de valoare in partid cu care ar fi facut treaba cum ar fi:Daniel Daianu, Mircea Diaconu, Andrei Marga, Cristian Topescu, Varujan Vosganian, SRS….

  11. …iar eu credeam ca mi se pare azi cand il ascultam pe Victor Ponta….dar chiar asa?chiar atat de negru-i dracul???poate a fost o zi in care doar mi s-a parut…

  12. imi placea ponta mai mult decat antonescu era mai calculat,dar cu discursul pe care l-a avut acum pt mine e zero.acum chiar nu mai am cu cine vota.ar trebui sa-l punem pe badea sa-si faca partid,ar intra sigur in parlament.

  13. eu chiar aveam speranta ca vin astia tineri care nu par corupti ponta si antonescu si vine asta cu discursul lui slugarnic de mi sa facut rau,pur si simplu mi-e scarba,vorba unuia cred ca o sa votez cu dd senzationalul……asa am ajuns

  14. Felicitari Victore.Lasa-i pe unii sa creada ca politica-i numai prietenii si aliante batute-n cuie.Ce surprize or sa vada.Ponta e recidivist.O da pe aia cu neschimbarea serviciilor ca vezi doamne parca-r fi serviciile numai lapte si miere.Parca nu ar fi pline de spioni inclusiv mossadistul 007 ca nu de nebun i-a permis avocatului israelian sa-l viziteze in celula pe Haissam.Si culmea ca basel rade ca prostu hahaha ca dosarul lui Haysam e secretizat pe 50 de ani.Basescu cel numai alb albastru culoriile steagului Israelian cand fu in vizita cu madam Udrea ca si aia in alb albastru parca era o stewardesa (gretosi cateii dand din coada).Maior nasu lui Ponta ca si stie Antonescu ce vorbesc ei la un spritz..2. Vedem toti ce bairam facu Frankestein cu hotii pedelaci cum ne explica unii nocividatea FMI-ului de la presa straina pana la Isarescu care e de-ai lor.Pana si asta ne zice ca ar trebui sa intrerupem acordul cu FMI .Poate l-a cuprins mila si remuscariile.Dar nu ,micul Titulescu.El nu si nu ca va continua programul FMI chiar daca el contine lucruri rele pt Romania.Acum ori e tampit ori se face ,or e un LINGAU.Si hop discursul sustinere a lui agent 007 cu studii la Oxford sectia aia cu jewish bla,bla. .Aici te pregatesc bine baietii dar nu pt noi ci pt ei.Hop ca era si pretin cu fundatia Soros.Mai sa fie se leaga cu permiterea avocatului Israelia la Hayssam.Poate Ulieru stie ce zice.Deci trei greseli grave a lui ,,Titulescu,,hai una, hai doua dar trei.Mai sa fie.De Genstein ce sa zicem parca Romania ar fi mosia lui.Tupeist si nesimtit Deci Basescu este mentinut de servicii, servicii care sant in majoritate pe axa SUA -ISRAEL plus ca poate e sustinut si de cele doua,puteri.Sa aiba Ponta ceva informatii si sa incerce asa subtil o trecere icet incet spre pedelisti.?De multe ori intuitia e ADEVARUL.Io cand l-am vazut pe Ungureanu jur ca mi-am zis asta-i pe axa Israel -America .Si cand caut informatii despre el hop ce-mi vad ochii studii la bla,bla,Soros,si alte minunatii.Victore in lumea asta aproape nimic nu este INTAMPLARE.Ah si sa nu uitam de tata socru Sarbu lup batran in PSD.

  15. Am revăzut pe videonews, fragmentul tensionat din emisiune.
    Aţi urlat la domnul Şova că reface FSN-ul, că a devalorizat împreună cu Ponta Turceni şi Rovinari şi că-n principiu e un fel de Vişan. Nu credeţi c-aţi exagerat un picuţ? Dan Şova mi se pare unul dintre cei mai decenţi politicieni din ţărişoară dacă nu chiar cel mai decent, tocmai pe el v-aţi găsit să-l atacaţi?

  16. @Victor Ciutacu:

    Iti multumesc sincer pentru ca n-ai mai putut sa te abtii si i-ai spus lui Sova pararea ta cu putinizarea Romaniei. Sunt convins ca se astepta ca referirea ta la ‘camarazi’ sa fie despre cat de acoperit/sau nu este Ponta. La fel de convins sunt si ca referirea ta exclusiv la putinizare nu exclude neaparat ochii albastri/sau nu ai lui Ponta. 🙂

    Am insa o nedumerire de ordin administrativ. De ce a trebuit ca dupa schimbul taios de replici si tensiunea evidenta, sa abia Mr.C.E.O. un monolog de aproape 10 minute in care sa explice ca A3 nu este un post dictatorial si ca fiecare are libertatea de a se exprima asa cum doreste? Daca nu facea asta eu nu-mi dadeam seama ca tocmai asistasem la o polemica foarte interesanta si nu ma prindeam ca n-a avut nimeni pistolul la cap pentru a fi atent ce raspunde? Nu e de la sine inteles ca A3 e un post liber? Daca vreodata am sa constat ca realizatori ai trustului au o jena in a se exprima, pot sa schimb si singur postul, nu am nevoie de traducere.
    Am observat ca atunci cand are loc pasa cu Badea, sau in orice emisiune in general, nu simte nevoia sa explice publicului ca tocmai a asistat la o dizertatie acida plina de subiectivism si ca emitentul se afla intr-o televizune libera. Si slava Domnului Badea e slobod la gura, nu gluma. Numai cand e vorba de tine, Radu Tudor, Ciuvica etc. parca se simte obligat sa ne anunte ca ‘va da el voie’ sau ‘sub obladuirea lui’ puteti sa va exprimati liber.
    Sa nu-mi spui ca a facut-o pentru ca era Sova in studio si trebuia punctat faptul ca, iata, un reprezentant al USL, relativ contestat in discutia respectiva, are dreptul si posibilitatea sa se exprime liber. Nu inghit asta pentru ca Sova a fost invitat in numeroase emisiuni A3 si s-a putut exprima de fiecare data fara oprelisti. Deci?….

    In legatura cu Ponta, chiar daca pare penibil ceea ce fac, nu doresc sa recurg la decizii finale si sa-i dau verdicte, chiar daca evidența e prezenta, fara a-l trece prin ultima poarta, cea a prezumtiei de nevinovatie. In sensul asta, ma astept ca el sa faca urmatorul gest maine, intr-o conferinta de presa, pana-n pranz. Sa-si ceara scuze tuturor celor pe care doreste sa-i reprezinte, in frunte cu persoana lui Mircea Badea. Da, da! Nu e o rusine sa nominalizezi pe cineva atunci cand ai facut-o de oaie (in cazul in care a fost o greseala, evident) si doresti sa te reabilitezi. Badea a sintetizat perfect felul de tradare pe care il poate resimti un cetatean votant USL si care a asistat la discursul lui Ponta de azi (ieri…e 1:30). Tocmai de-aia nu cred ca, daca ar fi fost doar ‘a simple misunderstanding’ din partea noastra, explicarea erorii sale nu trebuie facuta fara nominalizare.
    Ar putea sa se exprime in felul urmator: “Le cer scuze tuturor Romanilor pe care i-am dezamagit cu discursul meu, ii asigur de lipsa oricarei colaborari cu PDL/Basescu, regret si ma dezic de ceea ce ar fi putut fi inteles printre randuri, ieri cand m-am adresat Parlamentului. Pentru ca nu pot sa-mi cer scuze fiecarui cetatean in parte, prefer sa recurg la a-mi cere scuze personal lui Mircea Badea, si implicit tuturor care, asemeni lui, s-au simtit lezati sau inselati in vreun fel.”
    Daca face asta, eu unul continui sa fiu prostit in continuare.
    Dar nu trag mari sperante ca se va intampla, pentru ca, dupa cum am mai spus si intr-un comentariu anterior, Ponta nu e prost, nu face greseli atat de flagrante si nu e nici integritatea intruchipata.
    Numai ca nu puteam sa-i pun stampila de ‘guilty as charged’ deja fara a-mi acorda mie insumi sansa de a-l trece prin ciurul prezumtiei de nevinovatie. Acum ma simt exonerat de orice consecinta ulterioara in ce priveste admiratia sau sustinerea mea in viitor, pentru Victor Ponta.

    Intre noi fie vorba, am observat cum a roșit Sova in momentul pasei. In acelasi timp, Bogdan Teodorescu si Radu Tudor (sustinatori frenetici, pe buna dreptate a orice structura/persoana, cumul de conjuncturi capabil sa-l dea jos pe Basescu) erau stane de piatra, neschitand nici un gest. Am inteles momentul teribil intamplat in studio si l-am digerat ca atare. Ce incercau ei sa traduca si sa dreaga in speranta ca “n-o fi Dracu’ atat de rau, numa’ sa-l dam pe ala jos…”, a distrus Badea in 3 minute. Dar asta e…riscul meseriei. Era inevitabil si un astfel de moment. Ruptura USL, daca e sa se intample ar fi bine sa fie facuta precum indepartarea unui plasture. Rapid, fara sovaieli (fara nici o legatura cu dl. avocat/Senator Sova). Dar, mergand pe aceeasi idee, a rupturii USL dupa un complot Ponta/Basescu, sunt convins ca se va incerca asa ceva cat mai aproape de alegeri, nu acum, pentru ca damage-ul sa fie cat mai mare.

    In fine…trec dintr-una-ntr-alta si n-are rost. Cert e ca mai sper, inca, sa-l vad pe Ponta cerandu-si public scuze, facand referire explicita la persoane care au interpretat aidoma sau asemanator cu Mircea Badea, discursul lui. Acum, ramane de vazut care vorba Romaneasca se va adeveri. “Speranta moare ultima!”, ceea ce inseamna ca mai e o speranta, dar ca e posibil sa fi murit, pentru ca, dupa cum se arata in zicala, e predispusa mortii. Sau, “Speranta nu moare niciodata!’, adica un fel de “Trãindo sperando, murindo cacando!”.

  17. Politica nu-i fratiilor camp de mielusei mai ales cu dealde base ,si gasca.Cand va aud ca Ponta a avut nu-s ce discurs civilizat si alte hau hauri de parca pana acum i-a injurat de mama am impresia ca traiti prin Norvegia ,Suedia,Danemarca.Viata politica un camp de batalie unde batalia se castiga cu ,,sange,, demnitate onoare sau tot asa se pierde nu cu joc la DOUA CAPETE SAU MAINI.Acum daca Ungureanu e inteligent ii da mat lui Ponta si lui Crin.Ii invita la discutii pe baza celor 15 puncte ale lui Ponta .Pe unde o sa scoata camasa.Daca vor mege va fi tulai daca nu bai.De ce vrea Ponta sa-si bata cuie-n talpi.?

  18. Ciutacu ai dreptate..mergi pe ideea ta e buna..nu poti sa aperi pe cineva care a gresit..a mai gresit Ponta cu serviciile..acum iar..daca l-ai fi aparat pe Ponta oamenii te-ar fi considerat ca pupincuristii basisti..un om trebuie sa fie condus de adevar nu de prostie..oamenii vad la tv si te apreciaza..eu personal o sa-l urmez pe Badea in plus niciodata cu PSD..daca ii iau si pe liderii PSD pe parte profesionala,nici unu nu iese in evidenta..imi pare rau de liberali care au avut si au oameni capabili..cei care au fost “racolati”..nu au caracter..banul i-a ademenit..si a facut bine basescu..i-a curatat pe cei slabi din PNL…blamam pe Oprea..pai de unde a trecut la basescu? raspuns: din PSD…mi-am pus sperante dar vad ca toata clica asta de basisti…ce basisti..astia sunt fostii securisti si puppin PCR…singura lor deviza a fost banul..niciun principiu,nicio buca…calca pe toti in picioare..de basescu nu ne scapa decat Dumnezeu…daca au ajuns gen dan diaconescu sa se intrebe..ba astia prostesc oamenii in draci..ce eu nu pot?..sa auzim pe gigi..beee cel care vorbeste cu Dumnezeu zice el..spunand ca ungureanu e mama ceva intergalactic…super prim-ministru…daca indivizi ca igas reusesc sa pacaleasca o gramada de romani…ne meritam soarta…cand romanii vor intelege singura solutie este iesirea in strada masiv..ma refer la cel putin 1 milion de oameni…dar nu proteste pasnice…si pancarde…ci ocuparea Parlamentului si a Palatului Cotroceni…odata ocupat sa nu-i mai lase pe habaucii astia sa intre acolo…doar atunci vor pleca…nu a mai existat nicodata ca dupa o guvernare de mecanici si cosasi…presa,internetul,tv sa laude puterea…tot internetul e impanzit de habar n-am ce analisti…care scriu tot felul de prostii..pe care nici ei nu le cred…am scris destul…trebuia sa-i spui lui Sova ca Ponta a fost la Parlament sa ceara fonduri pentru galeti…in fine..ori iese Romania puhoi sa ocupe Parlamentul&Palatul Cotroceni ori emigram..

  19. Prin atitudinea ta si a lui Mircea faceti jocul PDL-ului. Atitudinea lui Ponta a fost sub orice critica. Dar daca el a gresit groaznic azi ( sau de fapt ieri, ca e ora 1.48) trebuie grabnic reparata gresala lui, in asa fel incat USL-ul sa nu scada in fata alegatorilor, facand astfel jocul PDL-ului (cred ca acum isi rad in barba;au cel putin un punct castigat). Nu trebuie sa se raspunda cu aceeasi moneda la tupeul si agresivitatea lor. Trebuie tact si stapanire de sine. N-ar fi rau daca ai numara intai pana la zece si apoi ai deschide gura.

  20. Victor Ponta este o lichea care joaca la 2 capete:
    1) Presedinte Ungureanu -> alianta PDL + PSD cu el premier (traiasca FSN!)
    2) Presedinte Antonescu -> alianta USL cu el premier

    Totul este aranjat de socrul (prezent ieri in parlament) si nasul din SRI.

  21. @Marinelu Te inseli..basescu nu are nicio treaba cu afacerile SUA-Israel…sunt destui pe net care scriu niste traznai de te gandesti Doamne oare cate halate sa cumparam…problema politica este una..problema religioasa este alta..Romania a avut tot timpul relatii bune cu Israelul..deoarece si ei recunosc ca statul Israel s-a format si cu ajutorul romanilor..romanii nu si-au stricat relatiile nici cu partea musulmana…ne uitam in Constanta ca musulmanii traiesc impreuna cu romanii si nu se musca…basescu vrea sa ne faca sa uram Rusia…dar Rusia nu inseamna doar Putin..care e pe parte politica…sa nu uitam ca Rusia inseamna si minti stralucite…sa nu uitam ca Ceausescu a pus conditii marilor puteri…ei basescu e ca un bishon intr-o haita de pitbuli…nu trebuie sa amestecam religia cu politica…exista destui romani in Israel,daca ma gandesc foarte multi si nu au soarta arabilor “rai”…politica oricum te coboara,tot timpul vor exista si oameni care te vor huidui chiar daca ai avut dreptate..

  22. @Gabi: cand o sa am contract de consultanta/parteneriat media cu USL sau voi avea de gand sa revin in administratie sub steagul lor, adica niciodata, ma voi apleca riguros asupra propunerii tale

  23. @Gabi Nu face nimeni politica pd-l-ului..dar prin aceasta iesire Ciutacu a demonstrat ca: NU “toti suntem la fel” cum trambiteaza de dimineata pana seara basistii.Nu poti sa zici de bine un lucru care este rau..perioada comunista a trecut dar au ramas comunistii…

  24. Ultimul comentariu,eu apreciez oamenii care sunt capabili si fac ceva..sa luam drept exemplu pe Voiculescu…au sarit basistii cum ca ar fi fost..bine a fost…dar ca sa fii pe vremea aia trebuia sa te duca si capu nu ca acum…ajungem in prezent..pai Voiculescu are o afacere in media..daca ar fi fost pupincurist ca exemplu 10tv mai ajungea aici?..raspuns NU…daca te uiti la antene au jurnalisti in general profesionisti…intreb alta..daca Voiculescu este rau..de ce se uita oamenii la antene? trebuie sa apreciem si calitatea…de ce antenele promoveaza asociatii care sprijina tinerii geniali in diferite domenii?…asociatii de caritate…basescu ce promoveaza?..tot felul de mecanici si zugravi deveniti “politicieni”..manelisti fara pic de cultura…promoveaza pe udrea care inafara de a ne arata sanii nu exceleaza in alt domeniu..promoveaza neavenitii…cand a fost miting-ul PNL..au adus oameni care fac cinste Romaniei…basescu l-a adus pe ungureanu..un fost pioner

  25. @CHMD.Romania a fost jucata si la Malta si La Yalta.Doar nu crezi ca acum e independenta.Prin natura lor politicienii Romani sant super fanarioti.Indragostiti de ciolan pana la a-si sacrifica poporul si vinde si mortii din groapa.Ce zic eu este ca Basescu este sutinut de axa Israel-America.Ca prea e obsedat de minerit si prea era obsedat de reforma sanatatii pe sustache la poarta pandind firme de asigurari private Americane.Intelegi ce vreau sa spun.Cine vinde mai bine si linge mai bine e sustinut la rupere.Blestemul Romanie e bogatia ei.Sa nu mai zicem de FMI unealta SUA care nu si nu repede privatizarea HidroElectrica.Si altele.De scutul American ce sa mai zicem.Pana si curvele se vand mai scump decat s-a ,ne vinde basel.Intelegi acum ce vreau sa spun.

  26. Ah !si nu uita, nu exista prieteni ci doar interese si scopuri.Naivitatea boala grea la Romani .Ce prieteni i-au fost si lui Ceasca Rusii si Americanii si Israelul ca l-au jucat la poker)))

  27. Buna, domnule Ciutacu.
    Va apreciem scrierile si punctele de vedere concordante cu realitatea pe care reusiti s-o surprindeti cat se poate de rational si de corect, acelasi lucru putand fi spus si despre domnul Badea. Insa daca in viziunea dumneavoastra si a domnului Badea este apreciata corectitudinea, fie ea si ortografica, v-as ruga sa-i sugerati dinsului sa nu mai foloseasca forma gresita a imperfectului verbului ”a vrea”, respectiv ”vroia” deoarece da o nota discrepanta discursului sau, iar cu cat discursul domnului Badea devine mai lipsit de cusur, cu atat devine mai evidenta discrepanta sau greseala in cauza. In schimb, ar putea folosi varianta corecta a verbului, anume ”voia”
    Sper ca mica remarca sa se fi dovedit productiva.
    Signing off,
    Bogdan Zidaru, UK.

  28. Baiatul asta nu este la prima alunecare freudiana.Se poate sa aiba ceva apucaturi proaste?Posibil.
    Stau si ma intreb ce zice Mazare acum?Cred ca este fericit nevoie mare.
    O miscare buna ar fi ca PNL-PC sa faca o distantare de PSD,dar si asta ar da apa la moara lui ZUZI(Lazaroiu) si sa devina noua o prezicatoare renumita.

  29. Nu pot sa cred, jurnalistii pe care-i urmaresc cu sufletul la gura, de 3 ani m-au dezamagit.Cred ca am si eu dreptul la o opinie,nu?In mintea mea a incoltit o mare capcana,sa dea Dumnezeu sa nu fie asa! Trebuie sa ma lamuriti de unde si pina unde se comenteaza pe net, ce procente are Voiculescu in sondaje, ca el a format alianta,ca el merita sa ia puterea impreuna cu Crin si Danielel Constantin. Daca puneti botul la asa ceva, pentru mine nu ve-ti mai exista,stiu ca voua nu va pasa,dar pe mine ma doare sufletul, ca am crezut in voi. Am sa fiu mai atenta la voi, si in continuare am sa citesc aceste comentarii care il elogiaza dintr-o data pe Voiculescu, tocmai in urma scandalului cu Ponta.Eu sunt PNL-ista,dar nu mi-a placut inversunarea gratuita de condamnare a lui Ponta. Ati innebunit, ce aveti? Cine are interesul sa scada procentele USL? VOI? Daca e sa fim corecti sa nu uitati ca si Voiculescu a mai tradat odata PSD-ul si l-a ajutat pe Basescu.Nu am nimic cu el, dar sa nu incerce sa distruga oameni de a caror vinovatie nu suntem siguri.Discursul lui Ponta, a fost destul de ironic, ce vroiati sa-l injure in parlament?Asta pot face eu, voi, dar nu un presedinte de partid.M-am saturat de un badarani la conducere de 7 ani. Ce dracu aveti.?Am ajuns sa ma intreb si eu ca o nebuna cine a bagat diavolul la voi in antena3?Voi nu va ginditi ca e an electoral si bulversati electoratul? Daca se dovedeste ca aveti dreptate, am sa-mi cer scuze, dar am inceput sa ma indoiesc de voi si asta ma doare. Mi-am pus in cap si o gramada de prieteni si rude, pe care le-am convins sa se uite la voi.Pe Geoana l-ati vazut cu cine a votat, s-au nu a-ti mai avut timp, ca trebuia sa-l desfiintati pe Ponta. Care-i treaba trebuie sa conduca altcineva PSD-ul? Cred ca sunteti constienti ca nu se poate cistiga alegerile de CRIN ANTONESCU fara sustinerea PSD? Sau a-ti uitat citi alegatori au in comparatie cu PNL.A ridicat Crin partidul este adevarat, dar nu e suficient.Pe Ciuvica nici cind il ataca pe basescu nu l-am vazut atît de înversunat.BRAVO, SUNTETI DESTEPTI,TOTI PUPINCURISTII LUI basescu SUNT IN CULMEA FERICIRII, DUPA PRESTATIA VOASTRA DE IERI!! PE MIRCEA IL ROG SA NU-MI MAI SPUNA DE MII DE ORI CA NU SE DUCE LA VOT, CA A MAI FACUT EL ASA, SI A IESIT basescu,DATORITA SLABEI PREZENTE LA VOT. SA NU SE DUCA, NU_L OBLIGA NIMENI!! NU VA SUPARATI PE MINE, V_AM SPUS CA EU VA CER SCUZE, DACA NU O SA FIE ADEVARAT, CE MI SE PARE MIE.

  30. Buna seara,

    Nu am putut urmari mai mult de 21 min 53 sec din discursul d-lui Victor Ponta. Nu am nervii necesari pentru asa ceva. Iertat sa-mi fie documentarea trunchiata.

    In opinia mea:

    1. Decizia USL de a nu participa la vot a fost anulata de discursul d-lui Victor Ponta.

    “Satisfactia pentru inlocuirea guvernului”, “Il felicit pentru nominalizare”, “ma bucur pentru”..ceva.

    Ori, Jos guvernul este a doua cerinta in lista romanilor, CONDITIONATA de demisia presedintelui. USL a inteles altceva? Cele trei piese sunt dependente, nu independente.

    2. Discursul d-lui Victor Ponta a contribuit decisiv la investirea guvernului Ungureanu. Si dc ar mai fi fost cativa nehotarati, d-l Victor Ponta le-a aratat calea.

    3. Am inteles ca nu s-a consultat cu ceilalti lideri ai USL asupra discursului. Asta imi ridica si mai multe semne de intrebare.

    Legat de replicile aprinse in cadrul emisiunii Sinteza Zilei:

    1. Asta seara am vazut o latura noua a d-lui Sova.
    Caracterul omului il poti vedea atunci cand este in situatii limita, in cazul de fata – prin polemici + atunci cand ajunge la putere, sau in drum spre ea, cum ff bine puncta d-l Ciutacu.

    D-l Sova de la (parafrazand)”discursul cel mai critic adresat puterii” culminand cu “polemica care nu cred ca il avantajeaza” pe d-l Ciutacu a dat dovada de sfidare, aroganta dar exprimate intr-un mod viclean. ff periculos.

    2. Citesc pe fb reactiile negative la atitudinea d-lui Ciutacu, dar de ex. nu vad vreo reactie neg. la atitudinea d-lui Sova.
    E ok sa nu-ti placa tonul si putem exprima asta, dar de aici si pana la a-l judeca, jigni, da sfaturi/lectii, analizand forma si nu fondul, o pripeala din asta fara nicio noima, cred ca este neintelept.
    Este important sa aflu cat mai multe despre cei pe care urmeaza sa ii aleg, si este bine ca invitatii sunt expusi la tensiuni, sa ii vad cum se comporta. O fi sa spunem poate un intelectual, dar dc e canalie? Dc aflu dupa ce il aleg, la ce folos?

    Mi-am facut o parere despre d-l Ciutacu citind articolele scrise, postarile pe blog si vizionand emisiunile TV. Consider ca este de partea Adevarului. Stilul sau aparte de a scoate la iveala adevaratele masti il face unic. Dar o atitudine cu care poate nu am rezonat nu ma va determina sa nu ii recunosc calitatile, si sa nu il urmaresc mai departe.

    numai bine!

  31. Există un grup de potenţiali votanţi care deşi nemulţumiţi nu rezonează la retorica vehementă a lui Crin Antonescu, nu datorită mesajului ci stilului care le aduce aminte de ştim-noi-cine. De aceea Ponta şi PSD vin cu mesaje mai moderate: din motive pur electorale. Cu un singur mesaj şi un singur stil retoric USL nu poate câştiga majoritatea din acelaşi motiv pentru care un singur partid nu poate face asta. Poate că discursul a fost excesiv de politicos şi “inadecvat” cum spune dl. Teodorescu, dar nu e nici o trădare şi nici un blat. Logica şi raţiunea sunt mai valoroase decât intuiţia iar paranoia e periculoasă, dle. Ciutacu. Spuneţi-i asta şi amicului Badea, poate renunţă la gogomăniile alea puerile cu care a reacţionat la discursul ăsta.

  32. Nu pot sa dorm din cauza politicii! Mi-am dat seama,USL-ul lua 60%,restul erau basisti,dar Ponta rupea USL-ul si sustinea in continuare pe basescu…solutia ar fi ruperea USL-ului,presedinte Antonescu,prim-ministru Constantin,solutii pentru ministri:Administratie:Johanis un exemplu..nu trebuie sa fie neaparat oameni politici..un manager de la o banca privata in functia de ministru al finantelor ar fi indicat…daca Antonescu nu rupe USL..oamenii din cauza lui Ponta+PSD nu vor vota USL.Voi credeti ca PSD singur ia mai mult de 10%? eu nu cred…rupand USL acum..PNL+PC ramane la scorul USL de pana acum..iar PSD poate sa dispara ca si PD-L…daca ramane actualul USL eu bag mana in foc ca mai mult de 15% nu iau.Am inteles ca basescu a spart PNL cand erau pe cai..acum a spart si PSD..basescu era linistit si cu USL la 60%..deoarece stia ca dupa ce intra in Parlament Ponta rupea USL-ul si sustinea guvernul basescu..aparea basescu la tv si spunea:”au fost alegeri,oamenii au votat,eu imi duc mandatul pana la final…picioare in cur”

  33. Victore, azi mi s-au confirmat multe din presupunerile mele legate de legatura stransa dintre Ilie Sarbu si Basescu. da, basescu va face pulbere PSD si asta a inceput inca in campania electorala a lui Geoana. Ponta si Sarbu, Mitrea, Hrebe, nu-l voiau pe Geoana presedinte si i-au facut praf campania. Base i l-a plasat pe Guse, care i l-a lipit pe Vantu si i-a mai dat o serie de “sfaturi” numai “bune”. Asa ca lui Base nu i-a mai trebuit decat sa fure vreo 700.000 voturi (poate chiar ceva mai mult, spre milion). “Echipei” lui Geoana nu-i ramanea ca sarcina de la Base sa confirme numaratoarea. Continuare a fost eliminarea posibilior lideri ai PSD, Trebuia eliminat Geoana de la conducerea partidului la care au contribuit din plin “legaturile” lui base din PSDdinm dar si presa, cea de buna credinta din naivitate, dar si posibili candidati credibili si asa a fost gabricat un dosar de filaj al serviciilor impotriva lui Diacomescu care a fost plasat agentei (si cand spun asta o spun cu certitudini) Florina Jucan care nu l-a publicat (nici nu trebuia publicat) si catorva speriati din PSD si astfel Cristi aplecat unde TREBUIA, la UNPR si surpriza apare candidat GINERELE negociatorului vesnic cu Base – adica PONTA.
    Primul sarcina a lui Ponta a fost sa il izoleze pe Geoana in PSD (si asta nu a fost greu daca tinem cont de ranchiuna lui Iliescu impotriva lui Geoana, dar si invidia lui Nastase). In final, cand Base a hotarat schimbarea lui Boc, trebuia sa scape de Geoana din fruntea senatului, ca sa nu aibe piedici la validarea noului guvern, asa ca l-a chemat pe socru si i-a trasta sarcina sa-l elimine pe Geoana, Se pare ca in negocieri Ilie Sarbu a pus conditia sa se aleaga un presedinte al senatului cu care PSD sa poata “colabora”, adica pe Blaga. Base a acceptat, dar a cerut si excluderea lui Geoana, ca in caz ca PSD se va rascula impotriva lui Ponta sa nu mai existe lideri eligibili si cu o oarecare notorietate in PSD.
    Acum singura salvare a USL si PSD este demiterea urgenta a lui Ponta si alegerea altui presedinte. Daca Geoana isi va face o alta formatie multi parlamentari ai PSD il vor urma satui de cuplul socru-ginere.Ilie Sarbu nu a avut macar bunul simt sa demisoneze din functia de lider al senatorilor, fiind in conflict de interese evident in partid.
    Proasta inspiratie a PSD sa-l lase pe Sova, amicul de soparlisme si conspiratii in PSD, la emisunea lui Gadea.
    Ponta trebuie zburat din PSD si readus Geoana in PSD. Nu stiu cine ar putea prelua fraiele in partidul asta fara busola.
    Sper ca liberalii sa se trezeasca la realitate si sa rupa USL cat mai pot si cred ca ar lua macar 25% din voturi singuri, poate chiar mai mult si marele perdant ar fi PSDul care poate acum sa fie usor acuzat de BLAT cu Base ar pierde cel mai mult si nu ar lua mai mult de 20% sau chiar mai putin.
    In situatia actuala USL este in pom si crede-ma, daca vor lua 40% este MULT!!!!

  34. PS
    De ce Ungureanu prim ministru?
    Pentruca Israelul are nevoie de o garantie in plus in atacul asupra Iranului si plasarea ferma a Romaniei in prima linie a atacului asupra Iranului.Si iaca ca isi au omul ca sef al guvernului.

  35. Felicitari Ciutacule ptr. pozitia din emisiunea lui Gadea si pentru articol. Felicitari si Oanei Stancu si lui M. Badea. Semneaza UN MONARHIST.

  36. De cele mai multe ori Badea are o logica “de fier”,dar…
    Vrei sa scapi de “astia”,ok si ca urmare nu mai votezi nici cu singurii “ceilalti”,spunand asta ca formator de opinie(vezi ratingul)in gura mare,sau a presei,pe post,facand un serviciu cui…?Ceva nuantari,nimic?Scopul va fi ca si atins…bine,pa.

  37. Nu discursul d-nului Ponta este de comentat ci prezenta dansului . Asa Geoana asa Ponta sau asa mai crescut asa ma ai . Pacat , am crezut in ceva ce a fost dovedit inca o data o simpla amagire pentru mine . Multumesc pentru tot ceea ce ati facut si faceti pentru noi D-nule Ciutacu si . Acum stiu exact cu cine sa votez cum bine a zis si d-nul Badea.

  38. Cand au venit cei 3 “opozanti” la Gadea, in seara in care a fost desemnat securistu’ pm, mi s-a parut ca exista o stare de neliniste la Antonescu iar Ponta parea de-a dreptul speriat. Nu mi-a placut ce am vazut pe fetele lor . Au urmat apoi faza cu telefonul si discursul magnific. Habar n-am daca se rupe USL, dar ceva nu e deloc in ordine cu Ponta. Prea multe cumetrii bizare in viata acestui om..

  39. Ponta a uitat repede ca vrea anticipate .El vrea sa sprijine guvernul Ungureanu;si pe noi cine dracu ne sprijina? Deci ce emana PSD ul este numai jeg puturos. USL ul cu Ponta O va lua in freza si noi o data cu ei. Este un cosmar ; tot timpul apare o hahalera care strica totul. Ieri Geoana,azi Ponta. E clar ca sint vinduti Satanei.

  40. Nu i s-a parut o idee buna mitingul opozitiei. Unora li s-a parut, s-au dus si au ascultat ultimele ganduri ale unui om deosebit. Dorea mentinerea ”profesionistilor” in fruntea serviciilor. Ieri era numai un sentiment, o fi din cauza ca ne apropiem de ziua lu’ valentin. Pacat de oamenii aia care stau in ger in strada, de ce nu merge sa le explice ca a vrut sa fie european, civilizat, constructiv? Se spune ca Avram Iancu a avut urmatorul spici:”No, gata? No, hai!”. Asa trebuia sa sune si discursul din Parlament. ”Dorim alegeri anticipate! O zi buna!”.

  41. Pentru unii turmentati-cu revenire
    -cit de plin de neuroni este capul din dotare ca sa ma pot lega de parintii cuiva, cu care am o disputa? R: doar un neuron de serviciu si ala adormit in post.
    – cit de educat si de occidental pot fi, cind vin in casa omului ( acest blog e ca si casa Ciutacu ) si sa o dau cu optiunea mea pentru DD Senzational? Pe cine intereseaza derapajul pe un creier neted?
    – am facut politica 12 ani si din 2003 am ramas simplu cotizant, desi am fost indepartat cu gratie. Nu aveam spirit de turma. Cu toate astea nu am mers nici la Vadim, Gigi, dar mai ales la DD. Sa ma fereasca Al de Sus!
    Si la final: DACA PONTA IL ARE PE maior NAS SI PE ungureanu PRETIN, daca a spus ca astia doi plus BNR-istul sef nu se schimba, ce concluzie sa trag?
    Iesirea lui cu neschimbarea celor de mai sus, cit si discursul din parlament, nu sunt altceva decit “PLATI ” pe persoana fizica. E om de onoare si isi plateste datoriile!!!!!!!

  42. @chmod
    ai dreptate doar partial. sa fiem seriosi. no offence Victor, nu vreau sa para un atac, insa cred ca USL va pierde pe mana lui Voiculescu. si multi jurnalisti buni de la A3 si JN pierd din credibilitate din cauza lui Vociulescu. oricat as fi sigur de epropaganda PDL, nu poti sa nu observi ca discursul asta agresiv poarta marca lui dan voiculescu si ca Ponta are dreptate in principiu. lumea e satula de scandaluri. au pierdut la suspendare, au pierdut in 2009, au pierdut acum cu toate ca aveau intreaga sustinere a poporului. si nu cred ca PDL ar avea o atat de mare forta. totul tine de strategia gresita aleasa. de ex. e o diferent auriasa intre Victor si Gadea. pe cand Vicotr are spirit critic, si Badea de asemenea, Gadea parca nu stie decat intr-un fel. monoton, nenuantat, stil de procuror la TV. ei sa stici, ca nu prinde. va spun asta ca un om din popor. am mai scris ca vad si pe facebook sustineri masive pt ponta dupa discurs si nu cred sa fie toti postaci PDL.

  43. Din pacate toti sunt o apa si un pamint si noi nu suntem in stare sa punem nimic in loc.Putini cei care ies in strada,putini cei care comenteaza,majoritatea este indiferenta.Tot basescu,ponta si cel care vi tare din urma ddotv ne vor hotari viitorul.

  44. Badea spunea in emisiunile lui ca in locul lui Basescu ar putea veni oricine, si o maimutza.cred ca va trebui sa ne multumim cu asta, chiar daca ‘maimutza’ sta cocotzata pe umarul lui Crin.

    cit despre beshescu, o mostra crancena de populism si fatarnicie

  45. Buna ziua domnule Ciutacu.
    In primul rand va asigur ca nu fac parte din cei car-l pupa-n cur pe Basescu. Sunt un telespectator Antena3. In ultima perioada atat dumneavoastra cat si Mihai Gadea ati avut cateva iesiri mai nervoase. Probabil si eu faceam la fel insa nu prea da bine deloc.faza de aseara cu Sova v-a lasat putin intr-o imagine de perdant. Trebuie sa firi puternici sa nu picati in plasa lor. Sunteti singurul lucru de care ne mai bucuram si noi, adica putem sa auzim ce vrem sa auzim. La fel si dl Gadea aseara batand obrazul. Urmaresc zilnic CNN nu am vazut astfel de gesturi acolo. Asa ca va rog concentratie maxima. Oricum concurentei mai mult de ce le-ati facut pana acum adica i-ati batut la audiente chiar nu aveti ce rau mai mare sa le faceti. Incercati sa va repozitionati la mijlocul problemelor ci nu in inr-o parte sau in alte.
    va urez mult succes si putere psihica de a puta continua. PS chiar nu este frumos sa implicati familia zilele trecute cu copilul si jandarmii ieri seara ati amintit de sotie nu prea da bine deloc.
    Toate cele bune

  46. Să zicem că eu, în naivitatea mea generată de un exagerat optimism cu care abordez această viaţă, cred că totul e exacerbat şi că va fi bine. Că Ponta a mers în Parlament să ducă mesajul USL ( mă rog ). DE CE, însă, a trebuit să se ducă de mânuţă cu socrul lui? De ce? Iar socrul lui să se întreţină, jovial, ( ca-ntre oameni civilizaţi, altfel ) cu Ungureanu şi alţii?

    Chiar să fie adevărat că o prea mare parte dintre politicieni au interese comune şi acţionează în consecinţă, iar noi suntem nişte fraieri? Situaţia în ţară este aşa cum este, iar Sârbu, artizanul alianţei “de vis” a lui Băsescu, nu poate măcar să se prefacă şi să păstreze distanţa faţă de Putere? Păi atunci mă gândesc şi la sfidare, evident. Şi nu-mi place deloc. 👿

    Crin de ce poate să fie altfel? Cumva pentru că n-a făcut compromisuri şi afaceri cu ei? Şi nici n-are de gând să facă?

    Cum s-o fi simţit Ungureanu când şi-a prezentat ceea ce numesc portocaliii “Cabinet”? Cum s-a simţit când l-a prezentat pe mecanicul auto Petrescu? Mă gândeam aseară cum m-aş uita la un fost colaborator de nădejde al nostru, dintr-un service auto, dacă ar ajunge ministru? Dar pe învăţătoarea de la Muncă cum o vede Ungureanu, el, un om atât de lăudat de unii foşti elevi? N-o să-i nominalizez acum, dar se ştiu. În sfârşit…

    Pt. chm0d:

    De acord cu tine în ceea ce-l priveşte pe Dan Voiculescu. Sunt nişte lucruri de bun-simţ, vizibile cu ochiul liber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.