Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > The begining of a beautiful friendship?

The begining of a beautiful friendship?

Dacă Băsescu şi-a propus să spargă USL până la viitoarele alegeri (şi sunt convins că da), e pe cale să primească de la Ponta un cadou nesperat. Modul public în care Udrea apreciază moderaţia lui şi Igaş maturitatea spune foarte multe. Şi mai multe voi scrie eu, mai pe seară, după ce mă limpezesc la creieri şi mă dezgheţ. Până atunci, aştept o explicaţie publică credibilă a preşedintelui PSD şi vi-l recomand pe Badea, că are şi el dreptatea lui. Dacă unii mimează lupta şi blătuiesc în spate meciul, aşteptând să le câştigăm noi alegerile şi să vină ei la caşcaval doar pe valul nemulţumirii populare, s-ar putea să aibă o surpriză extrem de neplăcută.

1. Prezenţa lui Victor în Parlament şi discursul poreclit politicos pe care l-a ţinut delegitimează orice eventual demers ulterior al USL la Curtea Constituţională. Guvernul născut din fraudă şi condus de şeful serviciului de spionaj nu poate fi susţinut; cu nici o condiţie. Dacă voiam să trăim în Egipt, protestam în Piaţa Tahrir.

2. Şeful PSD susţine că a fost doar ironic. Atunci eu îl sfătuiesc să se apuce de alt sport. N-are nimic comic sau subtil în el. E tragic, previzibil şi rectiliniu.

3. Abia acum încep să desluşesc la adevărata ei valoare promisiunea lui de la Antena 3 că-i va păstra în funcţii, după alegeri, pe profesioniştii desăvârşiţi şi neutri Maior şi Ungureanu. Într-o viitoare alianţă cu Băsescu, nici n-ar avea de ales. Poate prinde peste rând şefia SIE, că Mihai-Răzvan o să fie ocupat cu guvernarea de succes.

4. Şi eu fac parte, calendaristic, din aceeaşi generaţie cu Ponta şi Ungureanu. Mica, insignifianta diferenţă e că eu nu l-am pupat în cur pe Ceauşescu şi n-am fost niciodată în guvernul lui Băsescu. Şi nici n-o să fiu vreodată.

5. Lupta strategică şi de orgolii pentru şefia Opoziţiei şi întâietatea discursului mă lasă rece. Aş fi preferat, ca unul care are mai mulţi ani de opoziţie antibăsesciană efectivă decât are Ponta în politică, o confruntare de idei pentru găsirea modalităţilor eficiente de a da jos regimul portocaliu. Sunt nerăbdător să citesc interviul elogios cu liderul stângii în oficiosul de dreapta Evenimentul zilei, să urmăresc discuţia colocvială cu principialul Ion Cristoiu din odaia de la drum a fraţilor Păunescu (mă rog, vecinul Nicu Niro şi cine-o mai fi pe-acolo) şi chat-ul de pe oficina Hotnews cu cititorii exaltaţi şi extaziaţi de frumoasa-i transformare ai lui Dan Tapalagă.

Hasta la victoria siempre!

UPDATE: Voila şi isteria, să nu comentaţi pe uscat

Get Adobe Flash player

Comentarii

comentarii

Similar Posts

302 thoughts on “The begining of a beautiful friendship?

  1. Orice ar fi, tara e pulbere. E disperare mare. Iar Romania se indreapta in pas rapid catre faliment.

  2. e vorba de Nastase aici. probabil ca in saptamanile urmatoare va fi achitat. oare de ce?…

  3. Sova a demonstrat ” live ” cum se poate intra in vrie cand te apropii de PUTERE !!!…
    Devii instantaneu arogant si nesimtit cu aceea siguranta ” ciocu mic , suntem la putere ” , cum bine spunea o colega de-a lui candva !!!…

    Mare greseala au facut Liberalii asiciindu-se cu PSD -ul !!!
    FOARTE MARE !!!…

  4. Cred ca Base isi freaca manutzele de pomana… O sa aiba o mare surpriza daca spera ca se va rupe USL-ul inainte de alegeri… Nu cred ca decizia in PSD va fi vreodata de sustinere a prezentului guvern sau de acceptare a unei eventuale aliante cu Basescu… Ei stiu foarte bine ce au patit ultima data…
    Victor Ponta a gresit, dar cred ca riscul cel mare ramane fraudarea grosolana a alegerilor.

  5. Am uitat…vad ca multa lume aici considera ca domnul Teodorescu a adus aseara “argumentul suprem” cum ca de ce sa tradeze Ponta cand are nush cat in sondaje.Pai…o data, cum bine a spus cineva mai sus,de ce a dat Geoana cu bata-n balta cand era presedinte aproape sigur???
    Si argumentul domnului Teodorescu e valabil doar daca il privim pe Ponta ca un sfant care a venit de la vreo manastire si nu are nimic la activ cu care poate fi santajat(ceva ce e imposibil in orice viata politica…nu doar in cea din Ro).

  6. Victore,

    Acum cateva saptamani am postat pe blogul tau un citat din “The Economist: The World in 2012” referitor la divergentele intre PSD si PNL. Se pare ca aveau dreptate.

    Cred ca multi dintre suporterii lor (din mediile politic, media sau societatea civila) erau deja constienti de acest lucru, dar nu-l exprimau public din dorinta de a contribui la sau de a grabi debarcarea lui Basescu. Parerea mea este ca nu va fi foarte usor. Mai mult, am dubii ca in cazul in care Parlamentul il va suspenda din nou, Basescu va castiga, din nou, in fata Parlamentului.

    Am si eu aceeasi intuitie ca si tine: cred ca Ungureanu are sanse sa devina presedinte. Dupa alegerile din 2009 am crezut ca Antonescu este o carte pierzatoare pentru viitoarele alegeri prezidentiale. Acum, ca Ungureanu este un potential candidat la presedentie, am dubii ca Antonescu va mai fi candidatul USL (daca va mai exista) la alegeri.

    Din pacate, evolutia lui Antonescu in ultimii 2 ani a fost negativa. Presiunea media asupra lui este incomparabil mai mica decat cea asupra lui Basescu (sau a lui Nastase, Iliescu etc.) si el abia face fata. Presupunand ca ar ajunge presedinte si ar fi supus unei “tsunami” mediatic critic mi-ar fi greu sa-mi imaginez cum ar reactiona. Oricum, reactiile lui de acum nu prevestesc nimic bun.

  7. Cine este Dan Sova din punct de vedere politic?
    O gaselnita a PDS ca urmare a nisipurilor miscatoare din ultimii ani? Sau/si, as indrazni sa intreb: un produs al A3 si al Realitatii TV?
    Repet, nu ma intereseaza persoana Dan Sova, pe care am avut ocazia sa il cunosc personal acum mai mult de 4 ani, ci omul politic, desi cred ca “om politic” este o expresie prea usor si nemeritat folosita in majoritatea cazurilor.

  8. Imi pare rau sa va spun ca nu va impartasesc parerea (este poate printre putinele dati cand se imtampla acest lucru). Nu scriu pe bloguri decat foarte rar, sunt o sustinatoare PNL-ista (am votat Crin si Ludovic Orban la parlamentare) sunt o anti-basista convinsa (nu l-am votat NICIODATA pe basescu nici la primaria capitalei nici la prezidentiale) dar discursul lui Ponta mi-a placut foarte mult. Civilizat, echilibrat, care nu mi-a dat nicio secunda sentimentul ca vrea sa sparga USL. Fac parte din generatia “decreteilor” si nu mai vreau personalitati politice gen Basescu, iar Crin Antonescu incepe sa-i semene foarte bine. Daca Razvan Ungureanu va fi pregatit pentru prezidentiale din partea PDL veti vedea ca optiunea mai buna din partea USL va fi Victor Ponta si nu Crin Antonescu. Analizati la rece (fara patima) … si-mi veti da dreptate. Eu oricum voi vota USL sau ce va fi atunci impotriva actualei puteri.

  9. Buna ziua,
    Am sa fiu ,,scurt si cuprinzator,,:
    Presedintele, fostul prim-ministru si actualul prim-ministru conform declaratiei chiar a presedintelui de la depunerea juramantului ,,guvernului Ungureanu ,, au savarsit infractiuni contra sigurantei nationale intrucat , Ungureanu inca din luna decembrie ( cel putin cum au declarat atat Basescu cat si Boc) era in discutii pentru preluarea functiei de prim-ministru! La acel moment fiind directorul S.I.E.!Astfel, Ungureanu a incalcat legea inca din luna decembrie 2011!! Apoi, impreuna cu ei sunt direct raspunzatori toti membri conducerii celor trei partide din coalitia puterii, aderand la initiativa presedintelui de a fi numit directorul SIE prim -ministru! Practic, toata activitatea lor este o reala lovitura de stat , folosindu-se in interesul personal al unui grup infractional toate informatiile, logistica ,institutiile statului pentru suprimarea ,,democratica,, a activitatii jurisdictionale, politice , economice si sociale !

    Guvern ilegitim pentru ca au fost incalcate atat Constitutia cat Legea 51/1991 si sunt si alte fapte care se regasesc incriminate in codul penal!

    Nu mai este vorba de moralitate , discursuri politice..este vorba de fapte de natura penala extrem de grave!
    Cel putin USL ar trebui sa sustina toate aceste aspecte public si sa sesizeze toate organismele abilitate!
    Asadar, Curtea Constitutionala, Parchetul General de pe langa I.C.C.J trebuie sa fie sesizate precum si Parlamentul si Comisia Europeana!

    Multumesc!

  10. Dl Victor Ciutacu, este posibil oare sa fiti atat de intoxicat de zvonurile sau propaganda “fina” basista incat sa nu mai intelegeti ca ati inceput sa le faceti jocul ?

    Dvs, impreuna cu prietenii Oana Stancu, Radu Tudor si Mircea Badea, poate ca nu intentionat, indemnati indirect oamenii sa nu voteze cu USL-ul si implicit sprijiniti dictatura lui Basescu, deoarece posibilitatea ca USL sa faca 51% de parlamentari care sa-l SUSPENDE pe Base, scade cu fiecare indemn al Dvs.

    Ati uitat oare ca printre altele sunteti si formatori de opinie si ca aveti chiar o mai mare responsabilitate decat un om obisnuit atunci cand faceti judecati de valoare referitor la cum anume intentionati Dvs sa votati, sau daca aveti sau nu chef sa participati la vot, este posibil sa nu realizati cat de mult rau faceti democratiei ?

    Este oare posibil ca Dvs, doar pentru a face audienta, sa sacrificati si sa ignorati exact motivul principal pe care-l doresc cei care protesteaza si striga inghetati JOS BASESCU ?

    Aveti impresia ca speculatiile astea filosofice, sau sofismele pe care le folositi va fac mai fermecatori cumva, uitati poate ca si datorita celor care tremura la Universitate, aveti posibilitatea ca Dvs sa va exprimati liber ?

    Va asigur ca nu sunt inregimentat politic, ca am participat activ la revolutie, ca nu am nici macar “certificat de revolutionar” deoarece nu pentru asta mi-am riscat viata, lucrez in domeniul privat si nu fac afaceri cu statul, insa sunt SOLIDAR cu ideile celor care protesteaza si consider ca pentru democratie, libertate si demnitate merita sacrificiul.

    Imi doresc sa incepeti sa va respectati mai intai pe Dvs, si apoi o sa intelegeti si cum anume trebuie sa va raportati la protestatarii din Piata Universitatii. In mod sigur si Dvs aveti simpatii si antipatii politice, va rog totusi sa incercati sa le spuneti si colegilor Dvs ca oricare ar fi acestea (pro Basescu sau anti basescu) sa va abtineti de la indemnuri pe aceasta tema si sa constientizati ca deveniti indirect responsabili (daca va pasa cumva) chiar de soarta celor care protesteaza.

    Prin “Jos Basescu” eu personal inteleg sa terminam definitiv cu mentalitatea comunista, sa incepem sa exersam democratia, sa incepem sa respectam libertatea semenilor nostrii, sa incepem sa-i respectam si sa nu-i mai consideram “prosti” pe cei care protesteaza, sa intelegem ca cei care nu au avut capacitatea sa se adapteze la noul sistem “capitalist” nu au nici o vina si sa nu-i mai tratam ca pe niste trantori sau puturosi, sa ne respectam pe noi insine, sa renuntam la “arogante”, sa devenim civilizati.

    Regretatul Emil Hosu a spus ca “nu poate fi iubit cineva care nu iubeste pe nimeni si ca indiferenta sta la baza lipsei de umanitate” si a murit solidar cu cei din Piata Universitatii.

  11. Domnule Ciutacu, am urmarit aseară schimbul de replici între dvs. şi senatorul PSD Şova.M-a surprins aroganţa şi agresivitatea acestuia faţă de dvs.Mă întreb cum va reacţiona un personaj de acest tip, după ce va ajunge PSD-ul la putere.Dacă aluziile dvs.cu privire la o posibilă colaborare pe linie “profesională” între Ungureanu şi Ponta se confirmă, atunci noi, viermii şi ciumpalacii de rând ne putem pregăti de emigrare.

  12. Domnule Ciutacu, am vazut dialogul de aseara de la Antena 3, cand i-ati spus dlui Sova – N-as vrea sa va spun, ca v-ati simti prost, referitor la faptul ca Ponta si Ungureanu sunt camarazi. E posibil ca Ponta sa faca parte si el din structurile serviciilor secrete? SIE sau SRI? Asta ati vrut sa spuneti? E o ipoteza interesanta…

  13. celor care inca mai cred ca puterii asteia condusa de basecu opozitia trebuie sa i se adreseze cat mai umil, se inseala amarnic.
    PONTA PUTEA SA LE ADRESEZE MACAR MINORITATILOR, UN CUVANT, UN CUVINTEL, FIINDCA DISCURSUL NU CRED CA SI L-A FACUT DUPA DECIZIA ACESTORA DE A VOTA NOUL GUVERN, SI CHIAR IN ACELE CIRCUMSTANTE, VREU TURCO-TATAR, VREUN SIRBO-CROAT, SAU VREUN SLOVAC AR FI TREBUIT SA REZONEZE.

    DIN MOMENTUL ASTA, SINCER, VOI PRIVI IN ALT MOD MINORITATILE, NUMAI DE-AL DRACULUI.SI-AU BATUT JOC SI EI DE NOI!!!

  14. Salut, tizule!
    Cine l-a trădat pe Mircea, (Geoană) îl va trăda şi pe Crin. Cât despre jocul lui Ponta în opoziţie, după atitudinea avută ieri faţă de “colegii” lui (pesedişti şi liberali deopotrivă), nu pot să nu repun în discuţie întrebarea adresată oarecum retoric în finalul postării mele “Capul lui Geoană vrem”, care suna aşa: “Cine este, pana la urma, “omul lui Basescu”?” Acum, nu mai am nicio îndoială!
    Şi tu, şi Mircea Badea aveţi dreptate să-l judecaţi în aceşti termeni pe micul “T”. T-ul nu mai vine de la Titulescu de această dată, ci de la un adjectiv binemeritat de necoptul Ponta. Ce să-i faci, aşa e când ţi se urcă puterea la cap, de tânăr.Rămâi necopt toată viaţa. L-a plantat Năstase şef când el nu avea 5 ani de practică juridică, şi acum vorbeşte că el e procuroru’ lu’ Peşte. Dacă PSD-ul are un număr 2 (deşi mă îndoiesc) atunci acesta ar trebui să-i ceară capul imberbului, aşa cum a făcut el cu Geoană.
    Crin, trezeşte-te! Păzeşte-ţi portofelu’ că ăsta micu’ te face de nu te vezi! Liberali şi pesedişti, dacă vreţi ce vrea Piaţa, scoateţi mortul din casă! Acum, până nu e prea târziu!
    Că vorba lui Mircea Badea, de votat, orice structura care-l include pe “P” (de la Ponta, nu vă gândiţi la prostii!), n-o să votez niciodată

  15. Victore, tata, daca nu-ti poti stapani nervii prin emisiuni risti sa-ti golesti de continut asertiunile.

  16. de vreo 2 ani am impresia ca psd+pnl joaca pe doua planuri…ce-i drept fara sa recunoasca unul fata de celalalt. ce nu pot in continuare sa inteleg este de ce draq nu au fost in parlament ieri. eu am trimis doi reprezentanti acolo (un deputat si un senator) ambii de la PNL sa aiba grija ca altii (PDL si oricare altii) sa nu-si faca de cap. poate oricine sa spuna ca a fost vorba de un protest – vax. peste 10 ani nu isi va aminti nimeni ca au protestat impreuna cu PSD si PC ci doar ca guvernul Ungureanu a trecut cu doar 2 voturi impotriva.
    Toata lumea crede ca demisia lui Boc este rezultatul protestelor. Personal nu cred asta: parerea mea este ca toate protestele au fost foarte elegant coordonate de servicii la ordinul lui Zeus. poate d-aia n-au adunat mai mult de 1500 oameni la fiecare “protest”.
    poate fac parte dintr-un cliseu, dar astia nu ma vor face sa ma deplasez la alegeri. mi se par lipsiti de legitimitatea (ca e cuvant la moda zilele astea) de a cere votul cuiva.

  17. @urs289: 🙂 🙂 🙂
    @bigradu: la Crin, cu toate tarele lui, ne despartim. macar e consecvent antiregim

  18. Parerea mea este ca te inseli iar atitudinea este gresita si iti face(sau va face) mult rau.

    Nu stiu ce informatii ai, nici nu le neg si nici nu am uitat vreun moment guvernul facut socrul lui Ponta si altii. Deasemenea sunt convins ca si de partea cealalta sunt destui care la o adica o sa-si aminteasca instantaneu ce bine au colaborat ei cu Blaga si Frunzaverde, dreapta care urma sa izoleze si sa desfiinteze PSD-ul.

    Cred ca Ponta a avut un acces de independenta, de linie proprie, si asta nu convine multora din varii motive.

    Ok, imi poti spune ca nu e cazul sa fiu ingrijorat de binele tau, de atitudinea ta. E dreptul tau, insa o sa vedem peste catva timp daca tu ai avut dreptate sau te-ai inselat.

  19. Avem nevoie de o schimbare la nivel de mentalitate, schimbare care sa inceapa azi si sa dureze cel putin 30 de ani.
    Cu ce ar putea incepe? Cu o lege “neconstitutionala”, prin care s-ar interzice accesul la demnitati publice importante (presedentie, prim-ministru, ministrii si secretari/subsecretari de stat, prefecti si presedinti consilii judetene, membrii parlament, sefi institutii publice importante) tuturor celor care au ocupat dinainte de 1989 si pana in prezent aceste demnitati, precum si tuturor celor care, odata propusi ca si candidati la o astfel de demnitate publica, ar “pica” examenul ANI si al dovedirii caracterului licit al averii personale si al tuturor rudelor de gradul I.
    Suna neconstitutional, prin limitarea de drepturi cetatenesti, dar fara o taietura fara anestezie in carnea cruda a mentalitatii, nu vom reusi nimic in viitor.
    Nu PSD, nu PDL, nu PPDD, nu UNPR si nici o alta alternativa nu va reusi sa schimbe ceva in lipsa unei schimbari de mentalitate, care in cazul nostru nu poate fi altfel inceputa decat fortat si dureros.

  20. Reactia membrilor psd activi din teritoriu la discursul liderului lor:ne retragem din psd.Si cica liberalii sunt furiosi.I-au uitat pe membrii psd activi si in functii.Astia sunt mult mai furiosi.Si au aceleasi probleme pe care le au cei din strada.

  21. Stiu ca o sa-mi stergi postarea : LUMEA SE ZBATE CU ZAPADA SI MOARE PE CAPETE iar Udrea primeste buchete de flori !!!
    SA SI LE PUNA PE PIEPT !!!…

  22. Inca o dovada ca totul a pus la punct e ca l-au adus pina si pe Jiji la RTV,incearca sa scoata profit din discursul lui Ponta de pe toate segmentele de populatie.
    Dupa ce am vazut aseara la Sinteza,vad ca ramineti din ce in ce mai putini.Curios e,ca cei ce cred in Ponta si in faptul ca nu va trada ori fac consultanta pt.PSD sau pt. oameni din PSD,ori sunt specialisti pe servicii si armata.
    Ai ramas tu,Badea,Oana Stancu,Chireac,Ciuvica,Oana Stanciulescu,Nistorescu si cam gata!Restul se cam dau cu ruj si o dau in eleganta,dialog constructiv,parca asa spunea Iliescu?
    Ponta l-a transformat pe MRU dintr-unul ce incalca legea sigurantei nationale in prim-ministru desemnat,si suna cam asa-tov. Nicolae Ceausescu,tov. Elena Ceausescu…..
    Nu stiu ce e de discutat-au pus ministru dezvoltarii pe unul care a facut fac. de ed. fizica la 34 de ani la particular!Am innebunit cu totii!?
    Acum astia in frunte cu MRU ii multumesc Udrei,chiar acum!

  23. pe noul canal tv basist al lui pinalti (asa am inteles) cu nume predestinat basistilor “giga tv” se anunta cu surle si trimbite ca luni psd-ul o sa iasa din boicotul parlamentar si o sa-l puna la colt pe Crin… problema e ca tot ce zic astia e intarit si de pesedisti in studiourile lor…
    tradarea a fost totala si bine pusa la cale de catre basescu impreuna cu psd
    categoric ponta nu este altceva decit o sluga a securistului ungureanu

  24. Mai Basistilor de pe acest blog nu mai contribuiti voi la desfacerea USL virind un cutit in Ponta si cu unul zgindariti orgoliul pnl.

    Mai lingeti-va pe bot ,zarurile sint aruncate ,cine va mai suporta .

    Abia astept sa inceapa campania si o sa vedeti ce” iubiti “sinteti :huiduiti , scuipati ,luati la fuga

    Toti gresim, toti cautam situatii care ar fi mai bune, nu todeauna reusim si nu trebuie imediat sa fim catalogati, insultati ,spinzurati etc

    Toti ati tabarit pe Ponta cu mic cu mare ,fie ziaristi ,fie politiceni fie bloghisti ,ce mai ,sa-l omoriti Pai Ponta este singur in psd, ia decizii de capul lui ?

    Mai calm ca m-am saturat de basescu al vostru violent agresiv ,ironic ,rautacios, care a desfiintat dialogul ,a dus discursul de mahala ,de vaporan ca limba oficiala in stat (vad ca tot mai des o folosesc si cei de la media la care se uita ,citesc si copii ,tinerii .Ce D-zeu domnilor de la Antena 3 aveti si voi copii si nu cred ca veti fi fericiti cind o sa va spuna copii vostri sa-i pupati in ….)

    Imi cer scuze D-le Ciutacu ca mi-am exprimat gindurile sincere pe blogul d-stra dar virsta imi permite sa fiu sincera cu mine si cu altii cite zile mi-au mai ramas Stiu ca trebuie sa aveti limbajul lui basescu ca sa va inteleaga ,poate gasiti alte mijloace .

    Astept emisiunea de azi ,imi culc nepotul mai devreme

    O zi cu pace si liniste Maria-S

  25. Un candidat la funcţia de preşedinte este întrebat de jurnalişti:
    – De ce doriţi să deveniţi preşedinte?
    – Pentru că în ţară e corupţie, toţi fură, nu există lege, nu există ordine.
    – Şi dvs vreţi să luptaţi cu asta?
    – NU. Eu vreau să profit.

  26. @Maria-S

    Care a fost motivul formarii USL?
    Sa scapam de basescu. ponta a demonstrat DE NENUMERATE ORI cu varf si indesat ca datorita lui, vom scapa de basescu la final de mandat cand il vom trimite intr-un sejur de lux pe viata intr-o insula exotica dar vom ramane cu “umbrele” lui in mizeria noastra mioritica. (ungureanu, cristi de la secu samd)

  27. @bond-escu
    Scuza-ma te rog, dar mi-ai sarit in ochi ca sa zic asa, desi sunt destui inaintea ta care se vaita in acelasi stil.

    Eu nu sunt nici specialist pe armata sau servicii, nu fac nici consultanta pentru PSD, nu sunt nici membru PSD, nu am absolut nici o legatura cu PSD. Nici frati sau surori pe acolo, nici prieten, nici amici de cafele sau ceva de genul asta.

    Beneficiez de o oarecare incredere din partea lui Victor, in sensul ca mesajul imi apare instantaneu, deci nu sunt genul de postac-clonac.

    Si cu toate astea spun ca mie mi-a placut. A, nu m-a dat pe spate, nu mi-am tras discursul pe dvd, nimic de genul asta. Insa mi-a placut si nici nu am gasit vreo dovada in el de “tradare”.

  28. Adineori, la Europa FM, un cetatean afirma telefonic: guvernul lui Boc a facut tot ce se putea face, deoarece nu a avut cu ce, cei dinainte distrugand tot ce mai era (citat aproximativ).
    Ma intreb: din data de 24.12.2004 si pana in martie 2007, cine a facut parte din guvern daca nu cei vaicariti astazi (PD+UDMR)?
    Din martie 2007 si pana in 2008, nu UDMR a fost mereu prezenta in fiecare guvern?
    Cine a distrus totul inainte sa vina “salvatorul” guvern BOC?

  29. Domnul Ponta este vizibil preocupat de cum sunt spuse anumite lucruri si nu de esenta comunicarii sau a pozitiei/ situatiei in care este.

    Cred ca domnia sa vrea sa adopte pozitia “neutra” pentru a intoarce armele la comanda.

    Regretabil este ca domnul Antonescu (net superior din punct de vedere al inteligentei, prestantei si umanitatii) si apropiatii sai au trebuit sa se alieze fortati de imprejurari (lipsa de alternative), cu persoane serbezi, speriate de consecintele propriului trecut asupra prezentului si care incep sa nu isi mai contureze viitorul.

    Se demonstreaza asa a n-a oara, in Romania, ca in lipa unui set de valori si a unei moralitati toate diplomele, relatiile, galeria sunt inutile.

    Romania are nevoie de caractere mai mult ca oricand, si nu de specialisti, populisti sau alte specimene fara pedigree.

    Selectia se va face mai devreme sau mai tarziu depinde de catre cine, noi sau Providenta.

  30. Victore,

    Nu conteaza ca avem pareri diferite in privinta lui Crin sau a altora. Important este sa avem argumente, sa fim corecti fata de noi insine si ne respectam partenerii (oponentii/adversarii).

    Consecventa este de cele mai multe ori o calitate; dar nu intotdeauna. Trebuie sa tii cont de schimbarea conditiilor din mediul inconjurator. Atunci cand esti antiregim trebuie sa fii atent la ce face adversarul tau si ce critici. Daca adversarul ia o decizie buna si tu o critici atunci consecventa se intoarce impotriva ta si se transforma in prostie. Din pacate, Antonescu si Ponta au criticat absolut orice miscare facuta de Basescu/Boc. As putea accepta ca multe decizii nu au fost corecte, dar nu toate deciziile au fost gresite. Asa ca asazisa consecventa antiregim le-a jucat feste si le-a subrezit credibilitatea.

    Ponta nu l-a criticat pe Ungureanu din mai multe motive:
    1. Ungureanu si Ponta probabil ca sunt prieteni si/sau se respecta si/sau au incredere unul intr-altul.
    2. PSD-ul are de reglat niste conturi cu PNL-ul in privinta unor candidaturi. Iliescu i-a spus lui Ponta ca trebuie renegociate candidaturile la Buzau si in alte locuri, unde PNL-ul vine si se aseaza la masa pusa de PSD.
    3. Poate ca mentorul lui Ponta (Nastase) crede ca isi poate rezolva unele probleme aparute in ultima vreme facand un prim pas catre Basescu si lasandu-i cu ochii in soare pe liberali.

    Sumarizand (i) nu toate maimutele sunt mai bune decat Basescu:) (ii) Antonescu nu se uita in jur sa vada ce se schimba si (iii) consecventa incepe sa-i joace feste.

  31. Cred ca discursul lui Ponta a fost clar despartind politica de austeritate stearpa de politica USL de relansare economica ,sociala ,civica.Mai mult ,cele 15 puncte impuse sint programul USL dar si preluari din Piata universitatii.Asta este rolul politicianului de a aduce in institutii vocea strazii.Inca odata am admirat claritatea d-lui Teodorescu probabil unul din cei mai fini analisti.Nu stiu de ce trebuie sa consideram gestul lui ponta o tradare cind eu cred ca a fost o delimitare a felului in care se vrea a se face politica in tara asta.Cred ca daca 2-3 liberali nu se grabeau sa

  32. @Marinelu JB maistre tu sigur ai gresit blog-ul cu politici de Yalta..basistii de la OTV ne tot spun ca toate popoarele ne vor bogatiile..mama si ce bogatii mai avem..sa analizam..cine mai deschide mine de exploatare a firului cand fierul vechi e 1000 de lei tona..e rentabil? nu..marile combinate trebuie curatate..astia care zic ca sunt bune sa se apuce sa faca productie in ele…toti basistii scriu opinii gata fabricate..nu am vazut unul sa gandeasca singur…ce primesc aia scriu si sustin…vad la tv cum stau niste oameni de 5 zile in casa.acoperiti de zapada..e de tot rasul..lenea e la moda..trebuie sa vina primarul sa-l scoata din casa…e de ras…in legatura cu lozinca asta ca basescu nu are ce face..eu nu sunt deacord…sa-si dea demisia daca nu e capabil…eu cred asa: Dumnezeu a dat,basescu a luat!

  33. Victore,

    1. Diseara la ‘Vorbe Grele’ sa te uiti la fostul sef SIE Horogea cum ii joaca ochii’scanind’ 3-4 cuvinte. Intreaba-l, ca sef SIE in functie la momentul racolarii ministrilor si parlamentarilor care sa-i voteze guvernul, putea Ungureanu sa ceara informatii de spre ponta, sova si sarbu?

    2. Iti dai seama ca daca PNL isese din USL si ataca cu slogane gen ‘PDListi-PSDisti-UNPRisti= Aceasi SECURISTI’ si ‘PDL-PSD= Aceasi Mizerie’ ca poate creste pe la 35-40%? Altfel daca nu il dau afara de la conducere pe ponta USL v-a fi catalogata ea cu ‘PDListi-USListi= Aceasi SECURISTI’ si PDL-USL= Aceasi Mizerie care e deja consacrata devine o Confirmare.

    bye the way, ai fumat pipa pacii cu sova, sau iataganele sunt scoase definitiv

  34. Victore,

    Apropos de articolul din Jurnanul, ai verificat IP-urile postacilor, care direct sau cotita apreciaza discursul lui ponta? Poate ca ar fi interesant a fi verificate si pe alte bloguri.

  35. E “beginning” nu “begining”.
    Foarte interesanta evolutia lui Sova, a ajuns pe noi culmi de nesimitire chiar la voi in emisiune.
    Ia mai sapati voi putin si aflati cum e cu sutele alea de mii de euro capusate de pe la Turceni, Rovinari, AVAS, etc in care sunt convins ca si-a bagat boticul si Ponta….
    Dezamagitor Gadea, vad ca ‘adevaratii’ ramaneti tot mai putini. Bravo Mircea Badea!

  36. Ma rog. Mie mi s-a parut ca nu a fost asa lame Ponta. O fi fost si mi-a scapat mie nuanta subtila. Mie mi s-a parut (ca tot ati batut apa-n piua) ca repetarea sintaxei “domnule prim-ministru desemnat” nu facea altceva decat sa reaminteasca lui Ungureanu, la fiecare pas al discursului, ca inca nu e votat cu guvern cu tot si ca inca trebuie sa asculte din ipostaza de “desemnat”. Poate ma insel si m-a furat valu’ psd-ist-o-basist. Mi se pare normal, totusi, sa acorzi sprijin guvernului, oricare ar fi el, daca are proiecte bune. Adica, daca e sa o luam asa, haide sa ii boicotam pe oricare, orice ar propune, daca nu sunt de la noi. Pe principiul atat de exclusivist “cine nu e cu noi e impotriva noastra”. Se poate sa fi comis o gafa Ponta, dar eu, mai degraba, daca il pot suspecta de o gafa comisa e tocmai aia pe care singur a admis-o. A incercat sa fie ironic si a dat cu bata-n balta. Ideea in sine ca nu cred ca a facut-o intentionat ii ofera, in ochii mei, circumstante atenuante.

  37. Dle Ciutacu. am citit articolul dtra din JN referitor la dl. Ponta si discursul sau din palament.As fi deosebit de onorat daca imi veti raspunde la nelamuririle mele.

  38. Aservirea fara discutie ca evidenta a lui Ponta si a apropiatilor sai e evidenta. In afara de antecedentul cu declaratia asupra menajarii sefilor serviciilor daca va veni la putere va atrag atentia asupra faptului ca doar cu o zi sau doua inaintea discursului de tradator din Parlament, la un talk-show de pe RTV cred (sau Realitatea) fiind invitat socru-sau Sirbu (raspopitul,nu?) acesta, cind s-a pomenit numele lui Ungureanu la modul depreciativ de catre adunarea talksoista, a sarit cu gura aparindu-l si spunind ca e un tip extrem de cultivat,cu multe carti publicate, eminenta personalitate culturala,ca nu-i chiar asa cum deja il tavaleau cei de fata! Chiar astea ii erau cuvintele! Deci TATA-SOCRU al lui Ponta parca isi apara un apropiat politic si nu numai! Verificati,c-or mai fi martori ai respectiveei emisiuni. D-asta,mult n-am fost surprins decit de pregnanta discursului ca pupincurist al lui Ponta.Imi imaginez nu ca ar vrea sa treaca de partea lui Base (adica o putere in pierdere de teren) ci altceva poate mult mai grav : cu ceva e avuta la mina familia lui Ponta(cu mos Sirbu cu tot) si au o teama animalica cel putin de Ungureanu ca persoana. Poate va iesi la lumina cu ce,daca tot s-a luminat in directia asta….

  39. Ponta a vorbit despre alegerile din noiembrie,ceea ce ma face sa cred ca ceva nu este in regula,mai ales ca d-na Pora il lauda pe Ponta,cu o zi inaintea discursului.Am o presimtire de cateva zile:noul ministru este ideal sa organizeze alegerile in asa fel ca PDL sa iasa castigator.

  40. Buna,

    Am urmarit,emisiunea lui Mihai Gadea si felul in care ai comentat si argumentat subiectele din emisiune.VREAU SA TI SPUN CA SUNT DE ACORD CU TOT CE AI SPUS SI MAI ALES IN DISPUTA VERBALA CU D UL SOVA, de la PSD.

    Nu te schimba si fii sigur ca sunt foarte multi care gandesc si simt ca tine.

    Cu respect

    G

  41. Buna seara d-le Dan ,nu sint basista sint usl-ista ,vreu sa scapam de incultura ,de agresivitate ,neomenie .iresponsabilitate Sint convinsa ca vom reusii.Am trecut in era varsatorului ,vom devenii mai umani ,mai generosi ,pacifisti ,intelegatori Ne vom intilnii cu basistii dupa 2000 de ani sau cine stie ,niciodata
    Cum sta acest partid linistit cind atitia oameni sint sub zapada si basescu isi freaca miinile ca si-a pus guvern? Chiar acum o aud pe Dana Grecu ca-i face nesimtiti Eu subscriu
    Nu eu spun ca vor pleca ci D-zeu s-a suparat pe ei ,au intrecut masura ,trebuie sa plece
    Ne “vedem” la vorbe grele .Noapte buna ,Maria-S

  42. Despre Revolutia franceza si ghilotinele din piata s-a spus ca au reprezentat o barbarie. Eu zic ca ar fi singurul mod in care am reusi sa mai “dresam” cumva politicienii nostri. Daca nimeni nu plateste pentru nesimtire, nerusinare, hotie, aroganta, cinism si tradare, atunci toti vor face la fel. Dar daca l-am scurta pe vreunul de “suportul pentru basca”, atunci cred (sper) ca ceilalti s-ar gandi de 2 ori daca sa ne mai fure pe cei care i-am cocotat in scaun.
    Tarisoara asta a dus-o ceva mai bine numai in epocile despotilor patrioti (nu orice despot!). Pe vremea alora “mici la stat, dar iuti la manie” care “ciopleau” din boierii care incercau sa fure mai mult decat era permis (ca n-om fi naivi sa credem ca nu se fura deloc. Dar mai cu fereala, atat doar cat era necesar…)
    Asa ca sunt momente cand zic ca bine era daca mai aveam si noi pedeapsa aia cu moartea. Doar pentru cazurile astea grave de subminare a economiei, de genocid (prin infometare), de furt din averea poporului, de tradare de tara.

  43. La cum se pune problema aici, zici ca statul ii bicicleta..

    Haide maaa…Da-mi-o si mie sa fac o tura frate…
    Si acum, daca privesti lucrurile prin aceasta prisma, ai putea spune ca ii invata si pe cei mai tineri sa mearga pe ea…
    Incet incet ca pe tricicleta….

    Ma rog, nu cred ca e chiar atat de grav si probabil ar trebui sa avem incredere in ei…Da vreau si eu o tura si vreau sa ma dau cu ea tot la vale ca parca nu mai trebuie sa pedalez atat de mult!!!
    Bicicleta cu ataj!!!

    Nu cred ca e chiar asha, ca vorbim totushi de Mihai Ungureanu ( pe care nu il cunosc ), dar in lumina pe care il puneti pare ok, nu cred ca ii lasa pe aia din jurul lui sa o arda aiurea….Adika sper..

    Fain filmul, Pisica alba/Pisica neagra….

    Si chestia asta cu zapada, seamana cu telefonul fara fir…De la minister pleaca o vorba:
    “Aveti grija de oameni ca va fi vremea foarte rea” si la primarii de la sate ajunge:

    “Faceti-va vila cu piscina ca vremea va fi rea”

    Ma rog, ceva de genu!!!

    Eu sper sa nu fie asha de grave lucrurile, precum le prezentati, deshi speranta este o iluzie!!!!

  44. Victor ,dacă ai posibilitatea ,analizează discursul lui Ponta în ultimele ieşiri publice , de după întalnirea cu reprezentanţii FMI(1 saptamană) .Vei observa că a fost “calmat” . Cum? Nu ştiu. Poate aflaţi voi.Situaţia politico-militară din orient ? Adevaratul dezastru al tarii? Drumul făra intoarcere stabilit ,semnat si parafat de liderii actualei puteri cu FMI ? Teama ca alegerile anticipate cu o populaţie nervoasa ar fi şters de pe ieşicher actuala clasă politică şi ar lua naştere formaţiuni politice de necontrolat de forţele din umbra?

  45. ”MA BAZEZ PE INTUITIA MEA DE BAIAT DESPETP….CARE NU M-A TRADAT NICIODATA”!
    …..superb!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.