Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Starea presei: tăcerea complice costă

Starea presei: tăcerea complice costă

Au trecut mai bine de 14 ore de la difuzarea la Sinteza zilei a filmuleţului cu Dorin Cocoş alături de un interlop dat în urmărire generală şi oficinele prezidenţiale nu au dat nici măcar o ştire. Dacă apărea soacra lui Mircea Geoană lângă Cătălin Voicu, era deja delir public. Sigur că în nici unul dintre cele două cazuri nu e vorba despre vreo încălcare a legii, dar abordarea lor este total diferită. Iar duplicitatea asta, în general, costă pe toată lumea. Asta dacă tot s-a stârnit, la Comănescu, dezbaterea publică privind cauzele prăbuşirii dramatice a calităţii/performanţelor presei.

UPDATE: Cum s-a şifonat un pic Duduia la feng shui, cum s-a mai vărsat încă o stenogramă anti-Geoană în Oficina de Net a Jucătorului. Băi, sunteţi previzibili!

LATE UPDATE:  După 21 de ore şi sfârtecarea prostănacului, s-a dat puţin liber

Comentarii

comentarii

Similar Posts

94 thoughts on “Starea presei: tăcerea complice costă

  1. Ce pacat ca n-au prins momentu’ ala cool cand se arunca teancurile-n lautari fara numar.Sa vaza si meltenii’cu mileu si peste pe televizor,odata-n viata, cum arata o caramida de parai.

  2. Exista doar 2 explicatii rezonabile pentru treaba asta. Fie universul isi gaseste propriul echilibru, iar pentru asta sunt eliberate din neant dovezi care incrimineaza pe rand (nu si simultan) cele doua tabere ale ‘scenei politice’, fie Licuriciul a semnalat ceva. Orice alte legaturi ce ar incrimina puterea actuala si sistemul de justitie sunt pure halucinatii.

  3. d.le ciutacu stiti ca pe la romanica nu cred sa mai munceasca cineva pe bune, vorbesc de bugetari… vreo doi trei mai misca niscaiva hirtii, cei mai multi o bintuie toata ziua, iar marea majoritate sunt scirbiti de noile regulamente.. vorbesc despre banii pe care nu-i mai primim, fie ca muncim ,fie ca nu muncim… daca ma intelegeti…

  4. In cele din urma s-a comentat stirea de Ziare.com, care nu se ocupa de tabloide.Si citesc cu oaresicare satisfactie ca tot JN despre care EVZ mentioneaza ca este in ‘dezechilibre’?! a informat cititorii de aparitia sotului ministeresei EU in compania unui interlop cautat de Politie pentru arestare preventiva pentru inselaciune.
    Faptul ca domnul sot, D.Cocos nu a dorit sa intre in legatura telefonica cu D-l Gadea pentru a explica prezenta sa la evenimentul respectiv demonstreaza ca aceasta dezvaluire nu i-a picat bine la stomac nici dumnealui si nici ministeresei.
    Si totusi presa nu tace! Doar ca reactioneaza cam lent.

  5. Despre care presa faci vorbire? Stiu eu niste reporteri, care, cand scriu stiri despre patronul lor politic, il numesc “domnul Xuleanu”…Mi-e pofta de-o voma.

  6. Buna seara d-le Ciutacu,

    Mi-e sila de cocos si de toti ca el…

    Va doresc o saptamana buna,cu tot respectul,
    IoanaP

  7. Vineri la ora 17 ne intalnim in trei puncte: in fata magazinului Unirea, la Romana (capatul strazii Caderea Bastiliei) si in fata Operei. Apoi, la ora 19, ne intalnim toti in Pta Universitatii, de unde vom pleca in parc.

  8. Important e ca noi aflam ca tus-trei taberele sunt corupte pana in maduva oaselor. Apoi e doar e chestie de gusturi: bors marinaresc sau ghiveci socialist sau varza liberala.

  9. Toti ziaristii care au sprijinit venirea la putere a acestor handicapati sunt vinovati ! Nu mai vorbesc de cei care continua sprijinul acestor decerebrati, incapabili de o minima gandire. Cristoiu s-a dat lamentabil in stamba ! Au gasit si modlitatea de a lichida definitiv invatamantul punandu-l in slijba politicii de partid-ei spera sa ramana pe viata la putere ca sa nenoroceasca iremediabil totul. Prima etapa: ruperea totala de traditii! Ar merita sa vada o conceptie luminata asupra scolii, cea a lui Nicolae Iorga, de care sunt sigur ca nici n-ai auzit. Am vazut si auzit un nenoricit pe nume Ialomiteanu care era conferentia la Universitatea din Brasov si care a avea un vocabular si o gandire de gaga! Asta, in anii ’60-’70 n-avea loc nici de portar la Universitatea!
    Iorga:
    Nicolae Iorga a înfiinţat în 1923, la Văleni, Şcoala de misionare, considerată de el a fi “Şcoala darului vostru”. Erau admise absolvente de şcoală normală (pregătea învăţători) şi de liceu, învăţătoare şi studente. Aici Nicolae Iorga şi-a pus în practică concepţiile sale pedagogice:
    – nu existau cataloage,
    – nu se puneau note,
    – nimeni nu era scos la lecţie şi silit să facă un lucru care nu-i plăcea (unul din principiile învăţământului universitar actual din SUA cere ca întrebările să nu fie adresate unei persoane anume, pentru a-l nu pune în dificultate în faţa altora),
    – nu existau manuale, ele fiind alcătuite de eleve, obligate astfel „să-şi pună capul la contribuţie” şi să acţioneze din proprie iniţiativă, recompunând lecţiile auzite după notiţe şi discuţii asupra problemelor neclare,
    – lectura era liberă, dar cât mai variată,
    – profesorii nu stăteau la catedră, ci în mijlocul discipolilor pentru a micşora distanţa dintre învăţători,
    – după o oră dedicată unei anumite materii nu urma altă disciplină, ci timp de cîteva săptămâni se preda acelaşi curs.
    În schimb, fiecare trebuia să activeze intens conform principiului „nu e firesc să ceri ceva de la societate, dacă nu munceşti !”.
    Programa de învăţământ era alcătuită de Iorga, nefiind supusă aprobării ministerului. Se preda:
    – istoria României, istoria antică, universală şi istoria artelor,
    – limba şi literatura română,
    – ştiinţele naturale (o concesie făcută de marele istoric Iorga unui domeniu pe care mintea lui genială nu-l înţelegea; după propriile mărturisiri datora notele de trecere de la matematică, din liceu, profesorului care-i dădea 6 în urma „dizertaţiei literare” pe care o făcea în loc de rezolvare),
    – limbile franceză, engleză, germană, italiană, latină şi greacă (normal, Argetoianu, cu maliţiozitatea lui specifică, spunea că Iorga s-a adresat habsburgului al cărui urmaş, Dominic, ne-a luat prin grija liberalilor castelul Bran, în modul (imprecis) cu care vorbeşte cele 11 limbi din cele 20 pe care le cunoaşte),
    – gospodărie,
    – muzică,
    – teatru,
    – educaţie morală şi naţională (care a dispărut din şcoli după 1989!).
    A început cu un număr restrâns de eleve, ulterior fiind necesar un examen de admitere datorită solicitărilor crescânde. A funcţionat 17 ani.
    Perioada cursurilor: 1.sept. – 15. aug. (anul următor).
    Nu existau profesori plătiţi (la fel ca la Şcoala de vară de la Văleni).
    Director de studii era Iorga, iar de administraţie s-a ocupat o institutoare.
    În perioada 1-sept.-1.nov. Iorga ţinea cursuri de cultură generală (axate pe istorie) între orele 11-13,30; de la 1.nov. începea cursurile la Universitate. Mai era şi parlamentar, printre „rînduri” şi ministru, dar se putea-nu era „marele” Boc să-i interzică munca!

    „Actul de învăţământ şi educaţie trebuie să fie axat pe bunăvoinţă şi încredere, atât din partea educatorului cât şi a elevului”.

    Simion Săveanu, „Amprentele umbrelor”, Edit. Sport-Turism, Bucureşti, 1983, p. 214-217.
    Iorga este autorul a 1003 volume, 12755 articole, 4963 recenzii (Wikipedia).

  10. Buna noaptea D-le Ciutacu ! Trimisei ceva da nu-l vaz! O scoala de-a lui Iorga, oglindindu-i conceptie pedagogica, deranjant pentru zilele de azi !

  11. alte stenograme? da, pe principiul “tara arde si baba se piaptana”, ca doar bizonu’ elector asta inghite.

  12. Ei, nu se putea ca presa sa nu reactioneze la asa o stire, si nu numai presa centrala (inclusiv Realitatea.net) si presa locala. Numai ca aceasta stire i-a cam surprins. Dar problema e daca stirea va produce doar un ecou sau la ceea ce ne asteptam, nu
    doar zarva ci masuri concrete, luari de pozitii, demisii, etc.

  13. Din păcate, Nesimțirea a atins cote imaginate doar de cei care știu „să se descurce“ prin furt și înșelăciune.

    României i-a dispărut rostul. E o ţară fără rost, în orice sens vreţi voi. O ţară cu oameni fără rost, cu oraşe fără rost, cu drumuri fără rost, cu bani, muzică, maşini şi ţoale fără rost, cu relaţii şi discuţii fără rost, cu minciuni şi înşelătorii care nu duc nicăieri.

  14. Domnule Ciutacu, pentru ca am mare incredere in analizele dvs as dori sa va intreb daca cumva este adevarata informatia conform careia cazul Voicu este regizat de tripleta BLAGA-BERCEANU-VIDEANU pentru a-si arata forta in fata marelui Anonim de la Cotroceni. Eu tind sa cred aceasta informatie din mai multe motive: persoana care imprumuta pe Voicu este Casuneanu, aceias persoana imprumuta si pe Basescu; daca Voicu e anchetat pentru luare de mita de ce nu se zice nimic de Casuneanu ca a dat(cumva portocalii lui Base acopera acest fapt,pt ca si Base a luat la un moment dat;
    Din informatiile pe care le-am auzit!!! am inteles ca seful PDL ar fi de fapt BLAGA un om cu capacitate organizatorii deosebita,o adevarata mana de fier, atent la orice detaliu din acel partdit,astefel ultimul caz Voicu ar fi de fapt o palma data indirect lui Basescu pentru arestare lui Solomon, Solomon care a defavorizat-o pe Udrea in cazul firmei Delta acordand contractul firmei lui Blaga. Cu respect!

  15. Pentru cei ce tot intraba cand a fost facut filmul ,probabil insinuand ca treaba cu arestarea si apoi “evaporarea” interlopului ar fi fost ulterioara filmarii si deci…”care-i vina?”
    Pai este. Individul cu pricina amai fost arestat de vre-o doua-trei ori in 2006 si 2007. Ultima data pentru nus’ ce rambursari de TVA. Deci era deja “interlop” cu acte.
    Cat despre treaba cu medicii,oare cine urmeaza?( am un var bucatar si unul cizmar; nu prea-s in largul lor – simt ca le se pregateste ceva…)

  16. Imi aduc aminte de un comentariu facut de Oana vis-a-vis de aparenta unui proces de intentie ceea ce au facut jurnalistii “de executie” la Sinteza de duminica. Si Oana intareste aceasta supozitie din lipsa de raspunsuri din partea celor implicati.Convingerea dansei si a noastra este ca daca este cineva pus in situatia de a raspunde la intrebarile unui ziarist, persoana trebuie sa raspunda pentru la ele pentru lamurirea lucrurilor; ce raspunde, cum raspunde il priveste.

  17. Asteptati voi mult si bine comentariile “societatii civile”… Chiar credeti ca exista o societate civila activa in Romanica?… Imbecilii pup-in-curisti precum Patapievici, Liiceanu, Plesu s.a.m.d. vor tacea si vor baga capu’n nisip precum struzu’!!!

  18. @dennis: concret, care stire defavorabila mogulului nu a fost difuzata pe Antene? poate, totusi, scriem si la subiect, nu pe baza de perceptii…

  19. Pai dumneavoastra d-le Ciutacu ar trebui sa stiti cel mai bine pretul. Noi cititorii stim ca are pret. Interesant ar fi sa ne spuneti cat costa…a dumneavoastra de exemplu.

  20. Domnule Ciutacu, insfarsit ati tras un prim semnal de alarma ori de necesitate a unei reale si eficiente implicari a mass-mediei in viata Tarii, semnal pe care il astept si in doresc de foarte mult timp … si nu numai eu, ci o Tara intreaga !! De prea mult timp toate mijloacele mass-media s-au autotransformat in simple “furnizoare” de informatii de toate felurile si pentru toate gusturile, desi menirea presei, ca beneficiara a autoritatii cu care a fost investita este infinit mai complexa si mai importanta. Marea majoritate a publicatiilor, posturile de radio si TV transmit aproape zilnic informatii referitoare la savarsirea unor fapte antisociale … si atat ! Nimeni nu depune vreun efort doveditor al interesului extrem de necesar pentru public in scopul informarii asupra modalitatilor in care au fost materializate respectivele informatii de catre factorii de resort si implicit, expunerea detaliata a eforturilor organelor de presa pe langa acesti factori de resort pentru determinarea acestora ca sa ne comunice masurile pe care le-au declansat ori pe care urmeaza sa le adopte si totodata, sa se urmareasca periodic evolutia activitatilor pana la finalizarea lor. Neprocedandu-se in acest mod, toate informatiile publicate de presa au ramas si vor ramane simple zvonuri sau mai rau: “mahalagisme”, elemente pentru presa de scandal de care ne-am saturat pana-n gat, iar cei vizati isi vor continua linistiti sa-si faca mendrele considerand – pe buna dreptate – ca publicarea faptelor pe care le-au savarsit nu au alt rezultat decat, ori ii scot din anonimat facandu-le un pustiu de bine, ori le fac o publicitate gratuita. Oare, chiar asta este rostul presei ? Oare, in acest mod isi indeplineste presa menirea de a ne asigura accesul la informatie, ca drept legitim de care cetateanul este indreptatit sa beneficieze intr-un stat pretins democratic ?? Cum recepteaza un simplu cetatean totala pasivitate si indiferenta condamnabila a autoritatii fata de infractiunile savarsite si facute publice de anumite persoane, comparand faptele cu cele savarsite de alti simpli cetateni fara relatii suspuse si asupra carora tabara de indata si cu cea mai mare eficienta tot ce inseamna politie – mascata sau nu -, parchet si justitie, in timp ce, gastile date in vileag de presa isi continua nestingherite, in mod public si mai ales, sfidator, furtisagurile ?! NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE ! Oare, cui se adreseaza acest principiu sacru al Constitutiei ?? Care este semnificatia sintagmei “NIMENI” ? Cumva, in acceptiunea LOR, “NIMENI” inseamna: “UNII SUNT MAI PRESUS DE LEGE “? Oare, in aceste conditii, presa nu are nici un rol ? Nici un cuvant de spus si nimic de facut ? JURNALISTII NU TREBUIE SA FIE NUMAI SIMPLI INFORMATORI !! Dati publicitatii in mod permanent, concret si nominal, pe toti cei carora le-ati transmis informatiile si dezvaluiti tot ce erau obligati sa faca si au facut ori nu ! Este necesar aceasta deoarece, toti acestia sunt functionari publici, sunt platiti de la buget si sunt indatorati ca sa ne dea seama de modul in care isi justifica salariile !! Pentru inceput, nu ar strica sa dati publicitatii si lista tuturor celor semnalati ca autori de infractiuni dar impotriva carora nu s-a luat nici o masura deoarece … SUNT INTANGIBILI si bineinteles, lista celor care erau obligati sa intervina si nu au facut-o !! PENTRU ORICE TREBUIE SA FIE UN INCEPUT !! Retineti ca, dispuneti de intreaga noastra sustinere !!

  21. @Cip: au incercat multi sa afle, da’ le-a dat cu virgula. keep trying

  22. ULTIMA BARFA VIS A VIS DE ACEASTA “PAMELA ANDERSON” A POLITICII ROMANESTI :
    AFLATA LA SUCEAVA LA DESCHIDEREA “TIRGULUI DE PASTI”(IN FAPT VREO 6-8 DUGHENE DE SCINDURI TRINTITE DE FLUTUR IN FATZA CASEI DE CULTURA , IN CARE STAU IN FRIG ARTISTII POPULARI//COMERCIANTII SI NU VIND NIMIC), ACEASTA SUPER COMPTENTA DOAMNA , LE-A IMPARTASIT APICULTORILOR AFLATI LA LOCUL FAPTEI , CA AR FI VAZUT IN POLONIA LA APICULTORII DE ACOLO “STUPURILE” PREZENTATE SI DESCHISE PENTRU PUBLIC , PENTRU A FI OBSERVATE PARTILE COMPONENTE , DUPA CARE S-A CORECTAT…
    AVEM DIN NOU O EXCELENTA MOSTRA DE COMPETENTA , DIN PARTEA LU’ MADAM , ALTFEL MASTERANDA A CURSULUI DE LIMBA ROMANA CONTEMPORANA , PROFESOR ELENA BASESCU (SAU OR FI FOST AMINDOUA LA CURSUL PROFESORULUI UNIVERSITAR VALI VIJELIE , SECONDAT DE ASISTENT //PREPARATOR ROMEO FANTASTIC ???)
    SUNT STUPEFIAT DE NIVELUL LA CARE AU PUTUT SA ACCEADA TUTELE ASTEA , CA ATARE MAI LUCREZ CITEVA LUNI AICI SI VREAU SA PLEC CA NU MAI SUPORT.(DACA MA CERTI IAR PTR NICK NENE CIUTACULE — ASTA SCRIE PE TRICOUL CARE IL PORT — MILF VINE DE LA MINISTRESS I’D LIKE TO FUCK !) INC-O ZI IN ROMANIA …PINA CIND … CINE STIE …

  23. incearca sa fii mai concret, ca n-o sa fac eu research sa-i cert 🙂

  24. daca nu va adunati astfel incat sa faceti front comun si sa o aparati pe d-na Grecu, va promit ca scot Antenele de pe TV-urile din casa. Ar trebui sa faceti un scandal cu ecouri internationale. Nu-mi mai pasa de imaginea tarii in afara cata vreme gastile de securisti isi bat joc de noi. (da stiu – si tu esti securist, dar pana acum pari unu bun)

  25. @alx: sunteti liberi s-o faceti. eu, Firea, Gadea si Badea am facut ce era de facut. mai departe-i problema Antenei 3 si a Danei; care, fie vorba intre noi, nu mi se pare foarte dornica sa fie aparata…

  26. Toate la rindul lor
    Nea Basica se ocupa de testarea medicilor si a profesorilor.Pe urma distractia.

  27. Starea presei este bântuită de starea udrelei

    Pe când Cocoş petrecea de cu zori guvernanta din cabinetul 2 Udrea era nervoasă că litoralu i a apărut murdar nainte ochilor ei suavi de blondă.

    Probabil că madama blondă elena 2 s a ofuscat că nu a fost aşteptată cu pâine şi sare pe litoral ci cu ceea ce are ea din belşug, tupeu.
    Udrea visează în taină la un tandem cu marinarul la cele mai înalte 2 funcţii prin stat şi se trezeşte brusc de irevocabil atacând pe vantu; doar sunt de aceeaşi teapă, nu i aşa? păi pe cine să mai atace? pe Patriciu?
    Aceaastă a 2 a ilenă made în ro pare se că ne vrea mai naivi, mai proşti şi muuult mai placizi decât prima ilenă; dar, no, îi cam lipsesc doctoratele astfel că duduia Udrea ar cam fi cazul să îşi tragă nişte superioare, fireşte nu de struguri, ci de ranguri universitare or academice…
    Niciodată România nu a fost mai ridicolă ca astăzi.
    Ruşine, marinel basescu!!!

  28. uite cum scrie ilena 2 pe propriul blog despre corupţie

    oare să îi trimitem filmul cu bărba su şi urmăritul ca să îi facă o scenă acasă or să îl cheme la cabinetu 2 pentru iesplicaţii”?

  29. L-au demis pe Sasu de la TVR, iar gloabele lui baselu o sa-si puna si acolo slujitor.

  30. Tensiune maxima! A iesit Voicu dar judecatorii sunt in pronuntare!
    Ca sa-si demonstreze eficienta PRESA a reusit sa intre in sala cu ajutorul unei grefiere, fapt pentru care judecatorii s-au cam suparat.
    Suna a off topic ca nu este vorba de D.Cocos, Boenica si E.Udrea, dar e vorba de PRESA acum, care este acuzata de ‘tacere’ si practic de inactiune.
    Cum am mai mentionat in cele din urma presa “n-a tacut” dar nu au putut face mare galagie din lipsa de informatii.Poate intre timp li s-au mai furnizat noi informatii.

  31. Presa face multe şi nu face şi mai multe. Îi înţeleg pentru că sunt şi ei oameni, cu familii. Sau, mai bine zis, încerc să înţeleg de ce nu se arată acestui popor plin de prea mulţi oameni aproape retardaţi, adevărata faţă a ciumei portocalii. Adică să se dea înregistrarea din emisiunea Danei Grecu, fix în aceeaşi manieră ca aceea cu “derbedeul dracului”. Pentru că sunt destui inşi pe care îi putem întoarce din drum. Nu e nevoie s-o facă Dana personal, dar n-am NICIO îndoială că s-ar găsi câţiva profesionişti în trust, care să rezolve problema cum scrie la carte. Trebuie să existe voinţă. N-a fost doar Dana prezentă.

  32. Eu unul m/am saturat de fazele astea scose din gusha, cum ca vai mama lor de ziaristi care nu/si injura patronul macar zilnic. mai lasati/o fratilor ca macane. ce/ati vrea, sa se stringa toata populatia antenelor inainte de fiecare jurnal si sa faca strigatura aia clasica din fotbal cand degajeaza portarul, catre patron. poate n/am mai umblat eu suficient prin lume, dar nu cred ca la CNN fac sedinta de redactie in fiecare zi cum sa ia actionariatul la tocat. si nici la evz nu cred casi mai bate nimeni capul cu tzepele bancorex :))
    Eu unul sunt recunoscator ca nu mai vad asa des la jurnale orice idee e/n stare sa produca partidul conservator, cum era obiceiul mai an. hai sa fiti iubiti.
    si toti nejurnalistii carora le sta in gat presa subjugata propriului patron sa nu uite maine dimineata cand ajung la serviciu sa/si injure patronul in curtea fabricii, sa/l toarne la DNA sau macar sa/i sgarie masina cu cheia

  33. Din pacate nu esti un ziarist impartial, nu scrii decat despre ce e mai convenabil pentru postul caldut pe care-l ocupi, articolele tale nu au nicio credibilitate in ochii mei, pacat ca un om tanar a ajuns sa se vanda pe cativa arginti, ar fi bine daca ai incepe demascarea coruptilor privind un pic la stanga si la dreapta ta, nici nu trebuie sa cauti mult, nu este o ghicitoare grea, mai urmeaza sa-ti faci mea culpa pentru anii in care ne-ai prostit…

  34. @kamy: daca-ti spun direct ca mi se rupe de parerea ta, te sinucizi?

  35. televiziunea,presa scris,sportul,guvernul,senatul,presedentia peste to numai interlopi si mafioti “cautati” de lege 😀

  36. Ceea ce ii se permite stapanului nu ii se permite slugii.
    Adevarata devalizare a Romaniei nu o vom sti niciodata atat timp cat tara este condusa de astfel de specimene. Chiar nu vreti sa intelegeti ca in aceasta tara conflictul,de interese este perfect moral?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.