Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Starea presei: tăcerea complice costă

Starea presei: tăcerea complice costă

Au trecut mai bine de 14 ore de la difuzarea la Sinteza zilei a filmuleţului cu Dorin Cocoş alături de un interlop dat în urmărire generală şi oficinele prezidenţiale nu au dat nici măcar o ştire. Dacă apărea soacra lui Mircea Geoană lângă Cătălin Voicu, era deja delir public. Sigur că în nici unul dintre cele două cazuri nu e vorba despre vreo încălcare a legii, dar abordarea lor este total diferită. Iar duplicitatea asta, în general, costă pe toată lumea. Asta dacă tot s-a stârnit, la Comănescu, dezbaterea publică privind cauzele prăbuşirii dramatice a calităţii/performanţelor presei.

UPDATE: Cum s-a şifonat un pic Duduia la feng shui, cum s-a mai vărsat încă o stenogramă anti-Geoană în Oficina de Net a Jucătorului. Băi, sunteţi previzibili!

LATE UPDATE:  După 21 de ore şi sfârtecarea prostănacului, s-a dat puţin liber

Comentarii

comentarii

Similar Posts

94 thoughts on “Starea presei: tăcerea complice costă

  1. iar si mai grav este ca nici vestita societate civila sau vestitii intelectuali ai tarii nu spun nimic nici acum si nici la o alta gaselnita pdl-ista si nici partidele din opozitie daca,imi amintesc eu bine intre anii 2000 si 2004 se tipa indiferent,daca era gresit sau nu,suntem mai rau decat in 1989 sau 1988 sau…..

  2. Nu mi se pare ceva surprinzator. Nu cred ca traia cineva cu impresia ca familia Cocos sau familia Basescu sau Familia X merge la biserica duminica si se uita la TVR Cultural. Cat despre presa, e clar ca fiecare e cu interesele lui. Daca e s-o luam pe aia dreapta, voi cat ati dezbatut la antene palma lui Base, bordurile lui Videanu, vanzarile anterioare si altele din acelasi ciclu (nu zic ca nu a fost pe buna dreptate), si cat ati discutat despre magariile lui Voicu, vizita lui Geoana, nevasta lui Crin, “garantat Vanghele”, combinatiile lui Orban s.a.?

  3. …si nici nu va exista vreo reactie, pentru ca nu intereseaza pe nimeni (sic)…

  4. B1TV încă îl caută pe interlop,au camere montate pe bloc; noaptea putem urmări imagini în direct cu intersectia in care Boenică a fost văzut ultima oară.
    Cat despre: “[…]În octombrie 2008, Boenică a profitat de câteva ore de libertate de la tribunal şi a reuşit să fugă. În prezent, acesta este dat în consemn la frontieră[…]” stim cu totii cam ce inseamnă.O zi bună

  5. Eu inca mai astept sa vad o stiruta mica cu Mazare imbracat in nazist in Jurnalul National. Stii tu, aia care a fost pe CNN, pe prima pagina, si pe care voi ati ratat-o cu succes. Dacă tot s-a stârnit, la Comănescu, dezbaterea publică privind cauzele prăbuşirii dramatice a calităţii/performanţelor presei.

  6. Domnul acesta Comanescu nu citeste articolele lui C.Nistorescu privind ‘schimbarea de generatie’ la jurnalisti? Pentru ca dumnealui sustine ca jurnalistii mai tineri nu sunt de vina pentru scaderea dramatica a calitatii presei, ca abia acum incep sa intre in profunzimea problemelor?!

  7. Victore, nu mai lua in considerare, pentru comparatie, un blog afiliat la HotNews! Cauta altceva, ca de aia mi-e o sila…

  8. absolut caraghioasa caterinca cu reforma invatamantului racnita de pdl-ii semianalfabeti si plini de tupeu .. aaa, da, invatamantul in romania e prost, dar sigur ei reprezinta culmea prostiei si indolentei umane. taman vad pe unu’ cu privire porcina (imi cer scuze porcilor cumsecade, care ne dau carne si sorici), popoviciu cred, care stie una si buna – are nu are habar, el vorbeste .. eu propun sterilizarea astora cu IQ portocaliu, sub 50 .. in 10 ani, IQ-ul mediu al romanilor ar creste semnificativ, si odata cu asta, si calitatea invatamantului ..

  9. Ca mi-am adus aminte… Macar Cocos are relatii cu un interlop care ESTE dat (chiar si la misto) in urmarire, pe cand base isi cauta anturaj cu un interlop care NU este dat in urmarire. De aici deducem ca tu, ca interlop, doar daca pleci dincolo esti urmarit. Daca ramai si dansezi cu prima doamna…

  10. Cred ca ne-am cam dus dracu ca natie.
    E ca la o masina,mergi cu ea stricata o zi,doua,un an,apoi nu mai porneste deloc si poti sa o arunci.

  11. Este o noua demonstratie de tacere civica.
    Presa este mai mult decat partizana, fiind deja complice prin tacere. Am impresia ca “tacerea” este cea mai mare pandemie din istorie.
    Despre aceasta filosofie existentiala va invit sa cititi si pe blogul Asociatiei Traian Popovici> articolul “SINDROMUL DUPLICITATII” (EP. I FARISEISMUL)Este un articol fierbinte pentru perioada Pastelui…

  12. Cand vrei un pont de hoteala, da-mi un semn. Da’ sa fie pana in 10 aprilie, ca dupa data asta va fi doar inca o hotie infaptuita. Si atat. Acum e in stadiu de pregatire. 🙂

  13. suntem atit de obisnuiti cu astea ca nici la momentul votului nu mi au nici o valoare ce sa mai crezi ca s-ar putea intimpla ceva “anormal in Romania” si cineva s-ar ridica din fotoliul ocupat

  14. Cum ai vrea să fie în țara care ”sa-ntamplat” sa aiba, pac pac, cei mai mulți europarlamentari agramați, cei mai scumpi centimeri pătrați de orice-i făcut pe banii statului, cel mai gargaragiu prim-ministru, cea mai absolventă-lector de universitate dintre ultimele 50 din lume ca ministră a dezvoltării, o fostă miss cea mai deputată, fosti ospatari, striperi și alte asemenea exemplare puși șefi peste tot?

  15. lasa ca si reciproca e valabila. nicio antena n-a dat pe dinafara de exclusivitati cu stiri negative despre geoana (era sa zic voiculescu).

  16. @val: pai exclusivitatea a avut-o A3. nu le cerea nimeni s-o descopere ei. da’ faptul ca nu dai o stire nu inseamna ca nu se afla 🙂 apropo, ce stire despre Geoana (sau Voiculescu) n-au dat Antenele?

  17. Breaking News:

    “40% din doctori e prosti”……………
    A rezolvat basescu si cu astia:)

  18. Atentie, pericol pentru libertatea de exprimare!
    Episodul Dana Grecu este foarte relevant, actionati, lumea intelectuale vi se va alatura!!!!!!!!!!!!!!

  19. din ce an e filmarea?
    Cred ca e din anul in care mihaela radulescu nu incepuse sa isi faca operatii estetice. A mai fost data filmarea.

  20. Salvati “soldatul” Dana Grecu!
    Se creaza un antecedent periculos!!!!

  21. sunt atitea blestematii despre turma asta portocalie incat toata atentia se disipeaza. zilnic apar noi dovezi ale furtului practicat de partidul asta criminal. In schimb ei se agata de o stire (rar dar amar) si atunci fac din tintar armasar. E simplu.

  22. Mda, o sa apara consoarta pe blogul personal, o sa dea un citat din Himmler, dr. Mengele sau Bokassa si o sa isi puna poalele in cap mai ceva decat o chivuta, amenintand cu darea in judecata. Bineinteles, cu spumele de rigoare la colturile gurii.
    “Domnule secretar de stat, va rog sa chemati liftul”

  23. Chiar de toata presa ne putem plange pentru scaderea dramatica a calitatii? Nu impartasesc acest punct de vedere. Pot sa ma plang de tabloidele care invadeaza societatea noastra si ele influenteaza absolut negativ cititorii.

  24. Domnule Ciutacu ce ar fi sa vin eu sa iti spun cum sa iti faci meseria de ziarist? sau cum te-ai simti sa iti spuna un cizmar sau un marinar cum se scrie un articol in Limba Romana? Nu-i asa ca pe tovarasii cristoiu, patapievici si toata pleiada culturala i-au invatat ceausescu cum sa scrie corect la ziar din punct de vedere gramatical? Cita prostie mai ne trebuie sa ne ducem dracului de pe fata pamintului.

  25. Filmutu’ cu impanatu’ (in coada, ca de acolo i se trage numele de cocos) sau cu incornutu’ (ca stie ea nevasta-sa de ce ) si cu interlopii a fost facut “nu se stie cind la o nunta”. Filmu’ cu prezidentu’, impreuna cu nevasta proprie, si cu mondialu’ care facea cadouri simbolice specifice etniei din care provine a fost dat aproape in direct! La fel ca si cel cu primul frate crestinind o inrudita-direct cu acelasi mondial, ocazie cu care se spalau hirtii de 500 fix si direct in cristelnita. Vreo reactie oficiala? Alta in afara de aia ca “rudele nu ti le alegi…” ati mai vast?
    Nu! Fix asa nu veti vedea vreo reactie nici in cazul filmuletului in discutie.
    Pe Mazare il scuipa unii ca de ce a aparut impreuna cu fiul lui (asta-i de regretat) imbracat in uniforma nazista la o prezentare de moda. Ca sa fim corecti Mazare era imbracat intr-o uniforma a Wermacht-ului (armata regulata) a nemtilor nu in cea a SS-ului care era “armata particulara” a lui Adolf! Aici au stiut toti sa sara de cur in sus ca muscati de serpe! Ca Mazare-i rosu! Ca de era portocaliu se pierdea in umbra ca si intunecatii (si apropiatii lor) evocati in primele filmulete.
    Asa-i?
    Banzai!
    P.S.
    Daca tot vorbii de culori:
    “-Mama ce-s astea?
    -Rosii!
    -Da’ de ce-s galbene?
    -Pentru ca-s verzi!”
    Banzai! de plus!

  26. hahaha(hahaiala)
    pai,cocos este obisnuit cu interlopi…
    presa tace???
    pai?dana g. afost amenintzata si nu se spune nimic.

  27. Si presa se comportă precum societatea din care provine.Atâta timp cât milioane de oameni(este drept,multi dintre ei fără o educatie politică corectă,în necunostintă de cauză,sau pur si simplu cumpărati pe mai nimic)au cautionat(prin votul exprimat)acest gen de convietuire-as zice,cu o duritate asumată-promiscuă,între cei ce se învârtesc în sfera puterii si cei care fac parte din lumea interlopă,dece să ne mirăm că si unii jurnalisti,mai mult sau mai putin(co)interesati
    fac acelasi lucru.Una dintre cele mai mari,,realizări,,ale politicii momentului este această divizare a societătii,urmare căreia,cu cât ziaristii care îsi onorează meseria scot la iveală mai multe fapte reprobabile,cu atât,pe deoparte indiferenta,pe de alta osanalele oportunistilor sunt mai evidente.

  28. Nici o noutate! Oficinele prezidenţiale (şi prezidentul însuşi) au tăcut mâlc şi când a venit vorba de flacăra violetă, Aliodor Manolea, schimbarea fondului stemei din albastru în violet…, toată sarabanda, ce mai.

    Şi-apoi, ce-ar fi fost de spus?! Ce, Dorin Cocoş (viitorul prim domn al României, parcă aşa ziceai) este preşedintele Băsescu?! Ce, interlopul care apare lângă Dorin Cocoş este preşedintele Băsescu?! Ce, Dorin Cocoş face măcar parte din partidul lui Băsescu?! Nu, nu, nu! Aşa că nu mai face tu legături forţate şi rău intenţionate între cavalerul fără teamă şi prihană şi tot felul de interlopi, că nu te crede nimenea!

    Tot încerci să-l prinzi cu ceva pe Traian Băsescu. Problema e că n-ai cu ce. Omul ăsta e fără pată. El nu poate greşi. De altfel, am auzit că se doreşte (pe bună dreptate) ca, o dată cu modificarea Constituţiei, articolul numărul 1 din legea fundamentală a statului să sune astfel: “Băsescu nu poate greşi”.

    P.S.: Deşi l-am folosit şi eu, în rândurile de mai sus, adevărul este că urăsc cuvântul “interlop”. De fapt, cuvântul acesta nici nu există. În limba română, nu există decât decât ADJECTIVUL “interlop”; se poate spune, de pildă, “lumea interlopă”. Dar “interlop” ca substantiv nu există. Asta este o găselniţă incultă, tipică pentru presă. Cine ştie ce tâmpit de jurnalist a lansat o prostie, iar alţii au preluat-o.

  29. @george: 2008, nu s-a mai dat. incercati alta varianta, asta nu tine

  30. Care societate civila? Aia formata din licheleni,patapupincurevici si alte pore? Comanescu cred ca ti-e prieten ,pentru ca daca nu-i faceai reclama n-ar fi stiut nimeni de el!

  31. Ati avut chiar multa rabdare sa aveti parte de ‘delir public’. Il aveti acum prin noua stenograma. Cum era ca oficinele …sa nu dea nici o stire? Imposibil!
    Se va afla vreodata adevarul adevarat?

  32. Pai cum sa bage si ei un impozit artistilor patriei? SAu sa bage un impozit diferentiat, pe avere? Nu, forfetar la toata lumea! Amenzi pentru chiul si portofel la portofoliu, sa-i linisteasca pe profesori!

  33. @ruxi: mie mi se pare hipermediatizat Vadim, da’ n-o sa ne luam din atat 🙂

  34. de mult timp nu mai raspund la intrebari si nici nu vor mai tine seama de opinia publica sau de ziaristi…
    au in singe superioritatea , nonsalanta,siguranta, caracterul….membrilor pcr
    pe astia(toti)doar o chelfaneala ii mai sperie…
    vine si asta cind se va mai tensiona un piculet strada(vezi Grecia)

  35. ce dreak de pretentii sa ai??? ai avzut sondajul de opinie comandat de Pro Democratia??? e ingrozitor si nu ma mir ca populisti gregari ca TB &PD_L sunt la putere

  36. Fiecare ziarist pe limba lui piere.E mai grav cand unii dintre ei,unsi cu tot felul de contracte cu puterea,dau lectii la tv si sunt acultati cu sfintenie.

  37. Io am o obsesie: cei cu doamna grecu? Chiar nu aflam si noi mai mult?! Cat ii priveste pe duduie si pe sotu’ amic cu interlopi, cainii latra, caravana trece gratios si impasibil.
    Si ce presedinte consecvent avem! Nu se da inapoi si nu osteneste de la a se face antipatic si urat de mase tot mai largi de cetateni.Azi a insultat si mintit deliberat cadrele medicale. A uitat, dragu’ de el, ca-i bolnav si in necesitate de-a fi consultat, diagnosticat si tratat de incapabilii cu care tocmai s-a sters regal la fund, ca pana zboara la viana ori paris, tampitii astia de-aici il trateaza. Am o consolare: aia cu Dumnezeu care nu bate cu batu’! Desi, daca ma intrebati, io viu de zic vorba mare, ca adica, daca duminica s-ar mai vota un mandat de 5 ani, ghici cate meleoane l-ar vota pe marinar?! Multe! Si profesori, si medici, si militari….

  38. Şi aţi fi dorit să se comenteze ştirea că Cocoş a stat la masă cu nişte oameni de “afaceri”? La ce le-ar folosi? Poate să le taie omu’ subsidiile, dacă o determină pe Duduie să nu le dea spre publicare contracte de publicitate, spre exemplu (!!!). Da’ spaţiile publicitare tre’ puse neapărat lângă stenograme, aşa, pă sistemu’ “unii fură, noi muncim”. Nah, drace că le-am dat idei deontologilor 😉

  39. Am citit astazi cutremurat despre protestul celor 300 de magistrati fata de CSM si promovarile scandaloase facute de magistratii acestei institutii. Spun “cutremurat” deoarece, citind protestul si dezvaluirile celor 300 de de magistrati ( pacat ca doar 300 din cei peste 4000 de magistrati din Romania ) care si-au asumat eventualele consecinte, ca mi s-a certificat inca o data, ca nu mai avem nici o speranta ca lucrurile sa se indrepte cumva in tara asta, in timpul vietii noastre.
    ASTA ar trebui sa dezbata, in primul rand, toata presa din Romania, ca pestele de la cap se-mpute.
    Sunt extrem de frustrat deoarece, dupa revolutie, am rezistat tentatiei de a emigra in occident, in speranta naiva ca Romania o sa devina o tara cu care sa ne putem mandri in lume , o tara unde nivelul de trai sa fie apropiat celui din Vest.
    Bine spunea Victor Ciutacu si Mircea Badea : ” Tara asta e a lor iar noi suntem doar chiriasi in Romania. “

  40. E liniste la palat fiindca “flacara violet” le-a zis sa stea in umbra cand sunt la guvernare, daca vor sa faca” mici” afaceri si sa nu comenteze cand se vorbeste de oamenii din “preajma”.
    Vedeti dvs. in prim-planul zilei vreun ministru ?

  41. Motto : Ştie stânga ce face dreapta !

    Diavolul alb a strigat

    Că doftorii dau diagnostice ratate
    Ne-o zise Preş., şi a avut dreptate.
    L-aş sugruma pe doctorul mişel
    Ce i-a dat frei unui dement ca el !

    Şi pe profesori i-a muşcat de cur,
    Ca unici vinovaţi de instruit obscur,
    Preocupaţi doar de câştiguri mari;
    Lovind în visterie, ca ultimii tâlhari !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.