Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Şobolanul, parvenita şi vagabondul

Şobolanul, parvenita şi vagabondul

Bucureşti, 40°C. Boc rezistă…

Nu cred că va trece moţiunea de cenzură. De fapt, deşi aş vrea să mă înşel, sunt sigur că nu va trece. Cum zicea nea Imi Ienei nu-mi fac iluzii, să n-am deziluzii. În primul rând, am credinţa că puterea şi-a luat măsurile de precauţie necesare şi se joacă. Provoacă şi încurajează controlat aşa-zise atitudini disidente, gen Oajdea sau Teo după ce în prealabil îşi va fi asigurat, pe bani sau prin şantaj, voturile necesare supravieţuirii din partea opoziţiei. În al doilea rând, perfect convergent cu primul, opoziţia n-are nici cel mai mic interes politic ca acest guvern să pice înainte ca pensionarilor/salariaţilor la stat să li se bage adânc mâna în buzunare, înainte să vină facturile devastatoare, înainte ca Băsescu să-şi ardă ultima brumă de capital politic. Cine-i nebun să preia povara falimentului naţional de la tiran?

Ce se poate remarca dincolo de transmisiile isterice cu reporteri sceleraţi sau depăşiţi, babe patetice recitatoare de versuri cu Băsescu, isterici care citează pe nerăsuflate teoriile conspiraţioniste iudeo-masonice ale lui Vadim şi profesionişti vigilenţi ai muncii de informaţii daţi afară din sistem şi înviaţi patriotic în toiul manifestaţiei care ar vrea să aducă a Grecia, dar aduce a tetru ieftin şi prost? Că Boc rămâne un şobolan, care nu poate vieţui la lumină decât sub strictă protecţie. Că, oricât s-ar spăla şi s-ar parfuma, Udrea rămâne tot o ţaţă parvenită. Şi că Băsescu rămâne acelaşi vagabond bătrân care, pe fondul unei agitaţii generale de care nu-i deloc străin, îşi urmează neabătut planul de cucerire în forţă a tuturor instituţiilor strategice ale statului pentru a-şi consolida dictatura. Urmează TVR

UPDATE: Cam aşa sună un discurs de lider politic. Indiferent câte noduri în papură i s-ar căuta-n paporniţă, Crin e imbatabil la vorbire. Iar Cristoiu, dacă ar avea obraz, ar trebui să iasă pe stradă cu punga de-un leu pe cap. Norocul lui că n-are…

LATE UPDATE: Ceauşeasca lu’ Tiranu’ e cea mai dezgustătoare ţaţă care a ajuns vreodată în Parlamentul României, fie că el s-a numit Marea Adunare Naţională, Senat sau Camera Deputaţilor. E exponentul tipic al curentului “mici cu şampanie”

ŞI MAI LATE UPDATE: Nu mă mai înjurase demult Tapalagă. Mi-a trecut dorul. Azi mă acuză de instigare la mineriade şi lovituri de stat. Simt că ţucălarul zeiţei anticorupţie, amant cinstit de judecătoare şi locatar de casă-n Pipera, tinde să transforme ura pentru mine-n atracţie sexuală. Să-i zic că nu mă excită barba lui?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

170 thoughts on “Şobolanul, parvenita şi vagabondul

  1. Imi cer scuze pentru double-post.
    Parerea mea este ca doar 2 oameni sunt pe bune maturi politic si au o “retea” cristalizata, care intradevar poate pune in miscare Romania. Nastase si Tariceanu.

    Te salut !

  2. Andreea,vorbeam de cubanezi,nu de turisti.Si in Anglia a fost mancarea rationalizata,in Germania la fel,la noi deasemenea,in anii ’80,este o practica obisnuita in vremuri de criza.Acum nici macar de cartele nu o sa avem parte;la ce o sa-ti foloseasca ,,xeroxul”(de fapt copiatorul-e ca si cum ai spune adidasi la pantofii sport)si electricitatea daca nu o sa-ti mai permiti subzistenta decat la un nivel subuman?Nu merge nimeni la teatru cu burta goala,in schimb putem manca seminte la meci…cred ca o sa intelegi de data asta.

  3. Nimeni nu vrea sa treaca motiunea, nici puterea, nici opozitia. Sa fim realisti. Asta este doar un alt moment de spectacol ieftin, de gargarageala de doi bani. Cinismul momentului apartine tuturor. Pe unii ii intereseaza conservarea privilegiilor, iar pe ceilalti sa marcheze electoral un moment greu pentru romani. Si atat!

  4. Bucuresteni,mergeti la Parlament! Nu-i lasati singuri pe cei care protesteaza acolo,sunt obositi,flamanzi si insetati! Dati o mama de ajutor acum,pana nu-i prea tarziu!!!

  5. Si inca ceva: Udrea e o tata care sfideaza, e oribila!! Niciodata nu am avut senzatia tampita, atunci cand vedeam imaginile cu tupeista asta, ca miroase a hoit. Nu numai ca are o fata cariata, poate nu e frumos sa ma leg de defectele fizice, insa asta e gaurita in constiinta.
    Crin e cel mai tare in discurs, dar deocamdata atat. Nu stiu daca e suficient.

  6. raul, sezi domol, cartile-s demult jucate, iar bietii oameni nu cred sa rezolve ceva. poate doar ca ajung acasa multumiti ca n-au stat chiar cu mainile in san. ar fi frumos sa nu treaca, dar de ce ar trece? john doe are dreptate, din pacate pt noi 🙁

  7. Ai uitat Victor de privatizarile si baronii PSD. Nu cred ca a lasat Nastase o tara chiar atat de roz. Putea face mult, mult mai mult. E arhicunoscuta comparatia cu Polonia si distanta de ani lumina dintre noi si ei. Cat despre cresterea economica, hai sa fim seriosi. Nu se datoreaza sub nici o forma guvernarii Nastase. Cum nici cresterea din vremea PNL-ului nu se datoreaza lui Tariceanu. Era doar un trend mondial, cum e si acum cu picajul economic. Si cum se intampla in Romania deobicei, pe vremea celor 2 cresterea a fost mult prea lenta in comparatie cu restul lumii, iar acum revenirea e la pamant, in comparatie cu ceilalti. Nu a ajuns tara asta azi, in 2010, in halul asta din cauza lui Basescu sau a lui Boc. Cu totii au contribuit la mizerie de-a lungul timpului.

    Chiar m-as bucura sa pice guvernul, sa vina PSD si PNL la guvernare sa vedem cum scot ei tara din criza.Tare m-as bucura sa existe cineva care sa poata sa ne aduca pe linia de plutire, dar nu pot sa cred ca pui botul la populismul lui Orban, la golaniile si textele pentru prosti ale PSD-ului si ale PNL-ului.

  8. @Ciprian: n-am uitat nimic si n-am sustinut niciodata ca a lasat tara roz. am zis “la cheie”. da, a crescut singura economia, numai Basescu a avut ghinion 🙂 pacatele nu i le ia nimeni lui Nastase, dar nici rezultatele.

  9. Cea ce marcheaza implacabilul adevar este faptul ca Antonescu,desi a fost si in timpul campaniei la un nivel mult ridicat cel putin din punct devedere al discursului si staturii peste contracandidati,a fost votat de numai 20 la suta din populatie.

    Hahaiturile au luat 35.

    Nu mai este nimic de definit. Daca nu ar fi pustiimea de criza Basescu ar deveni dictator cu in deplinatatea cuvantului in uralele poporului ce al imbratisa ca tatuc iubitor.

  10. Eu unul mi-as dori ca Basescu si guvernul sa fie combatuti si inlocuiti de niste oameni cu coloana vertebrala, destepti, capabili si incoruptibili. Nu simt nici o urma de razvratire la indemnul lui Orban, Vanghelie, Fenechiu (mai ales Fenechiu, combinator sef, sugator de bani publici), Iliescu, Ponta, Antonescu si altii, umflati transpirati care huiduie ca pe stadion, oameni fara nici o initiativa legislativa, grohaitori in Parlament. Nu vreau sa-i inlocuiesc pe unii cu ceilalti. Vreau sa-i inlocuiesc pe toti cu altii. Poate e o fantasmagorie, dar nu cred ca sunt mai buni unii decat ceilalti sub nici o forma. Ia spune, tu chiar crezi ca daca ar pica guvernul si s-ar instala opozitia de-acum la guvernare, ar putea face mai mult? Eu cred ca toata lumea are doar placerea de a da un cap in gura lui Basescu, de a-i auzi oasele trosnind, chit ca nici ailalti nu-s mai breji si portofelele lor nu se vor umple dupa debarcarea marinarului.

  11. E de-a dreptul gretoasa tata asta! Sunt curioasa ce-i spunea lu’ Nastase! Se oferea benevol sa-i numere ouale? 🙂

  12. @Ciprian: atunci organizeaza un import de politicieni. eu sunt doar convins ca nici un alt politic, indiferent de coloratura, nu ar fi dus tara-n faliment. si mi-e suficient.

  13. Chiar daca trece chiar daca nu trece aceasta motiune tara este arvunita si este ca si vanduta.
    Si aici ma refer la toate afacerile care apartin cui nu trebuie.
    Majoritatea sunt cu un pas catre faliment, presati de ANAF, politie economica si alte autoritati cu si mai ales fara competente legale.
    Nu-i nimic, vin niste baieti cu bani din tara aia mica si tanara care nu este in Europa si totusi participa la Campionatul European de Fotbal, pun gheara pe tot incepand de la resursele naturale la magazine de cartier iar acesti mici Iuda ( mai putin Boc care inca nu stie nici ce functie are si nici ce face el pe la capitala) o sa ne pupe pe frunte si o sa ne faca cu mana de la Monaco.Si acolo o sa scuipe seminte si o sa bata tablele ca marlanul tot marlan ramane indiferent de ce ceas are la mana.
    Shalom!

  14. @ Ciprian

    Folosesti argumente false : ” Si cum se intampla in Romania deobicei, pe vremea celor 2 cresterea a fost mult prea lenta in comparatie cu restul lumii ” . De fapt , mai bine nu spuneai ce-ai spus . Realitatea e , cum sa-ti zic , “vitavercea” , vorba lui Lefter Popescu . Romania a inregistrat in toti anii acestia unele dintre cele mai ridicate niveluri de crestere economica din Europa , cu doi ani in care am fost chiar campioni din punctul asta de vedere , iar pe ansamblul celor 8 ani , 2000-2008 , n-am avut rival in Europa la cresterea economica totala . La fel cum acum , pe fondul scaderii economice globale (pe care nimeni n-o poate nega) , n-avem rivali la ratele de scadere economica . Chiar trebuie sa te informezi mai bine .

  15. Cum necum, guvernul Boc al n-ulea trebuie sa plece, dar nu singur. Cu tot cu hahaitul sef de la Cotroceni. L-am auzit pe Boc mai devreme la radio si mi s-a facut greata. Duca-se si sa ne lase!!

  16. Upadate, o imagine comica: Ponta il invita pe Boc afara, in multime, se apropie de el iar d-nul Boc se face si mai mic in scaun, speriat.
    Daca nu pica guvernul nu se dezamorseaza bomba tensiunii populatiei.
    Chiar sunt curioasa ce va urma dupa scaderea veniturilor, avand in vedere ca galetile alea portocalii au fost returnate…goale.

  17. prietenul tau Madalin Voicu si-a luat o pauza la dezbaterile de azi si dormit bine merci. superb!!! i s-a rupt de sobolani, de altfel poate ii era frica sa nu-i confunde cu guzganul rozaliu

  18. Ce credibilitate sa aiba parlamentarii nostrii, cand, ei au senzatia ca e un meci de fotbal acolo. Rad si aplauda ca la circ.
    Ne mai radem si noi un pic unii cu altii ca de, daca altceva nu putem face, nu?
    Macar sa fie sobrii in mama lor de bugetari, ca se pecetluieste soarta a milioane de romani saraci.

    Succes !

  19. @Radu Hossu
    Nu aplauda si nici nu huiduiesc parlamentari ci amaratii de pensionari din tribune…..

  20. si daca trece… ca naiba facem…Sigur, nici eu nu sunt de acord cu masurile lu’ peste (mai precis cu reducerea pensiilor)…dar ce punem in loc?
    Ma gandesc doar ca EUR o sa sara in aer ( si odata cu el si alte monede, preturi etc) ca urmare a unei crize care va fi ca trasa la indigo cu cea de dinainte de alegeri ( luni intregi fara guvern pentru ca Base o sa propuna si pe ma-sa mare, numai pe cineva competent si acceptat nu)

  21. @cineva
    Inseamna ca ne uitam la lucruri diferite, sau sa fiu mai concis:
    “Hai ne radem si noi ca aia de la balcoane”

    ON:
    Cum urla Boc la mine si imi zicea el ca trebuie sa fiu eu baiat bun si sa accept masurile, ca Tariceanu a fost baiat rau.
    Pastele ma-tii de lingau.
    Oricum am senzatia, dupa cat de simpatici sunt ei unii cu alti, inafara dezbaterilor, ca cel mai bine ar descrie atmosfera dintre ei asa:
    “Nothing personal, just good damn bussines”

    Hai, i love you, pa!

  22. Ca sa dea legitimitate masurilor de reducere a pensiilor, Boc in interventia sa la final in Parlament a afirmat ca masuri similare de reducere a pensiilor ar avea loc si in SUA si Canada.

    Boc fie este prost informat, fie minte si le scoate “la plesneala”. In Canada nu se discuta despre micsorarea pensiilor, ci despre posibilitati de MARIRE a lor, dat fiind faptul ca planul de pensii CPP nu produce suficiente efecte benefice pentru pensionarii canadieni.

    Poate totusi da un spor de 15% pentru citit corect angajatilor sai…

    http://www.thestar.com/business/article/823393–ministers-move-closer-to-pension-reform

  23. Domnule Ciutacu tin sa va anunt ca Antena 3 nu se mai poate urmari in afara granitelor tarii deoarece este codat, nu am votat cu basescu.Va spun pentru ca urmarim Sinteza zilei si pe Mircea Badea.De tine nici nu mai vorbesc, te urmaresc aproape zilnic.

  24. Oooooo , daaaaa … Victore 😀 , parca simt eu cum m-am racorit de raspunsul dat lui @eu …!
    Ceea ce nu sunt lamurit e daca sceleratii astia scot imbecilitatile astea din ei datorita unei suficiențe imbecilo-narcisiste sau sunt platiti sa faca pe tampitii ?!

  25. Am stat azi de la ora 9 la 15.30 in fata Parlamentului. Eu sunt somera si am acasa si doi parinti pensionari batrani si bolnavi. Au fost impresionant de multi pensionari (banuiesc) din Bucuresti. La un moment dat pensionarii chiar s-au inbrancit cu jandarmii. Nu am mai rezistat din cauza caldurii insuportabile.
    Eu sper ca motiunea sa treaca.
    O zi buna tuturor!

  26. Este incredibil cum ţara a rămas singură cu propriile himere în timp de “clasa politică” săvârşeşte deşertăciunea Biserica Naţională tace chitic şi societatea civilă stă sub pat… suntem singuri şi ni s a furat dinaintea privirii ROMÂNIA!!!

    NE VREM ŢARA ÎNAPOI!!!

  27. @silvia pe 15 June 2010 la 17:22
    Eu o prind pe Eutelsat Sesat 1 & Eurobird 16 & Eutelsat W2M at 15.8°E. Posturile trustului Intact sint intacte!
    Ai aici coordonatele:
    1132 V
    tp B6 [LyngSat Logo] Intact Production [LyngSat Address] DVB 14815-3/4
    65535-101
    Balkan S Günes
    100128

    Antena 1 [LyngSat Address] [LyngSat Stream] PowerVu 1 1110 1211 Ro
    Antena 2 [LyngSat Address] [LyngSat Stream] [LyngSat Free TV] 2 2110 2211 Ro
    Antena 3 (Romania) [LyngSat Address] [LyngSat Stream] [LyngSat Free TV] 3 3110 3211 Ro
    Euforia Lifestyle TV [LyngSat Address] [LyngSat Free TV] 4 4110 4211 Ro
    Antena International [LyngSat Address] [LyngSat Free TV] 5 5110 5211 Ro
    Radio Zu [LyngSat Address] [LyngSat Stream] [LyngSat Free Radio] 55 1213 Ro
    Romantic FM [LyngSat Address] [LyngSat Stream] [LyngSat Free Radio] 56 3213 Ro

    E drept ca banda respectiva de frecventa e usor bruiata (senzatia mea) iar daca ploua sau sint nori foarte josi, aici la paralela 55 nu se prea prinde bine.

  28. AU AJUNS UNGURII SA VOTEZE PENTRU TAIEREA PENSIILOR ROMANILOR !!!!!!!!!!!!
    UNDE SUNTETI TAMPITILOR DE ROMANI , DE PERMITETI ASA CEVA ??????????????????
    S-AR INVARTI IN MORMANT TOTI CARE AU LUPTAT CA TARA ASTA SA FIE DEMNA !!!!!!!!!!!!!!!!

  29. pt dl emil boc: numai bine iti doresc! sa te ia draq de mare ratat al societatii!!! sa moori in cele mai mari chinuri cum ne faci si tu noua, piticu’ draq

  30. OOOOOOOOOOOOOFFFFFFFFFFFFFF…cine sa ridice capul dintre sobolanii care ne conduc?Cine sa aiba curajul sa lase ciolanul din mana pt popor?Ca doar stim sa dam bani pt vot….oamenii vor fi si mai saraci,deci mai usor de cumparat.
    Fratilor,de astia nu mai scapam,este foarte clar ce ne asteapta,iar tara nu este plina de bugetari si pensionari,mamici,copii,etc.,dar abia astept sa vad cum scad afacerile slabilor,ca doar nu toti fac afaceri in Caraibe.Abia atunci isi vor da seama ca degeaba cotizeaza la alegeri ca statul nu va mai exista pt a face afaceri.
    Dar noi ne jucam cu ziua de maine si nu mai vedem zilele,lunile,anii,etc copiilor nostri,cand poate noi vom fi in locul pensionarilor deznadajduiti si disperati de saracie si umilinta,impinsi de jandarmi.
    Acum a picat si motiunea….MINUNAT,are nuti de ce sa bea si cu cine.
    SA NE FIE RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  31. Multumesc pentru discursul lui Crin Antonescu.
    L-am ascultat de doua ori.
    Ma face sa renasc.
    Am inceput sa spun tuturor:
    Romani emigrati.
    Democratia a murit in Romania.
    Datorita lui si cu Crin Antonescu si cu cei care ii seamana vom lupta si il vom da pe dictachior jos si il vom azvarli in gheena.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu.
    Super postarea dvs.
    Maria S.(TM)

  32. URAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!
    UDREA E FERICITA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    E TOT CE CONTEAZA !!!!!!!!!
    LA DRACU CU PENSIONARII !!!!!!

  33. Base cred ca s-a racorit c-o bere.
    Pe seara se vor servi mici si sampanie. Cat costa sampania? Din ce bani de bugetar ?
    Aia de afara la 40 de grade, ce vor manca deseara ?

  34. Am asistat la caderea motiunii. Cu numai 154 voturi in Parlament, Guvernul a devenit nelegitim. Ce curioase sunt legile noastre ! O motiune votata de mai mult de jumatatea celor prezenti pica ! Ciudat si trist. Astept reactia lui Basescu. Oare va avea vre-o reactie sau tace, asa cum procedeaza in ultimul timp?

  35. Ca atatia altii, nu sunt surprins. Calea spre dezastru e singura certitudine, asa cum ne-am foarte bine obisnuit in ultimii 20 de ani. Basescu si gasca din PDL nu reprezinta dacat o etapa fireasca in drumul spre fundul gropii. Din nefericire, se pare ca pana nu ajungem acolo n-o sa intelegem ce si cum trebuie facut sau desfacut, cum trebuie votat, cum e bine si cum e rau. Tot ce scriem si citim e in van. Nu ne ramane decat sa ne inchipuim cum ar fi sa fie bine.
    Pai cum ar fi ? Ca in alte tari civilizate, unde indiferent dine e la carma tarii se intampla lucruri bune pentru populatie. La noi, indiferent cine vine, aduce cu el alte rele. La noi, mentalitatea colectiva contine ceva nociv, ceva complice la rau ceva care nu prea vrem sa intelegem cum se cheama. Basescu e o consecinta, iar guvernul e doar o prelungire fireasca a modului nociv in care gandeste Basescu.

  36. haideti domnu’ Victor ca ati obtinut si azi o noua victorie…a cata… 🙂
    un nou pariu castigat. 🙂

  37. @ducrais: prost esti, doamne! am scris cu subiect si predicat ca pica

  38. Udrea nu este Ceauseasca, Udrea este Maria Antoaneta, iar Traian este Ludovic al XVI-lea.Stim cu toti cum s-a sfarsit cu domnia lor…

  39. Doamneeeee!! De ce Doamne n-ai vrut sa ne scapi de tot, de piticania asta penibila inca de cand s-a impiedicat la A.Gheorghe, in emisiune???????????!!!!!
    Inca o data raman la parerea ca Tariceanu e singurul care le-a tras-o in freza!!! D-ar-ar madame cu coasa in toti sa dea!!!

  40. asteptam sampania curvetei blonde… sau o bea doar cu gasca portocalie????

  41. @Adi: Si daca am fost campioni la crestere economica, unde-i atunci? Se vede in infrastructura? Se vede in industrie? Se vede in productie? In agricultura? Unde a fost cresterea aia economica? A fost in mall-uri, hypermarket-uri, banci, imobiliare. Adica nimic. Consum si atat. Analizeaza si tu putin mai bine treburile astea, nu de alta da’ te-a crede careva. Cu cea mai mare crestere economica din Europa suntem a doua cea mai saraca tara din UE. Halal crestere. Cresterea economica trebuie sa se vada si sa se simta, nu doar sa apara in cifre.

  42. Pana acum a fost gluma.In cateva luni santem in razboi civil.Ce parlament, ce constitutie,va fi care pe care.A fost Albania, Jugoslavia,in Paris ardeau cate 500 de autoturisme in fiecare noapte.Sa-i vezi pe bogatani cum vor umbla pe jos imbracati cu haine de la second hand.Va fi frumos.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.