Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Sistemul a-nceput să-şi devoreze copilul

Sistemul a-nceput să-şi devoreze copilul

În ultimul an de mandat, de regulă, se întâmplă replierile unor băieţi cu ochi albaştri. Care găsesc util să colaboreze cu ceilalţi. Şi să dea din casă. Aşa a apărut moşia de la Nana, aşa a apărut Gazprom. Şi vor mai apărea. Degraba se stropşeşte la Ionut Cristache şi la alţii. Au început ai lui să-l vândă. S-au ridicat cu curu’ de pe hârtii…

De-aici îi vin şi nervozitatea publică manifestă, şi agresivitatea peste măsură. E un om al Sistemului, un produs de prim rang al lui. Ştie foarte bine cum a ajuns şi el la putere, ca beneficiar al informaţiilor (despre celălalt) scurse pe piaţă, între altele. Epoca lui glorioasă de infailibilitate şi de impunitate se apropie de sfârşit. Va fi înlocuit, indubitabil, de un alt om al Sistemului. Şi îl îngrijorează că încă n-are vreo garanţie cu privire la modul de raportare al succesorului la adresa sa.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

38 thoughts on “Sistemul a-nceput să-şi devoreze copilul

  1. Am vazut ca Teo (Melescanu, desigur!) a luat pozitia de drepti – este dispus sa candideze la presedintie!!!!

  2. pe basescu il doare in 14 de succesorul sau.dupa noiler reguli batalia cea mare e pentru parlament care o sa devina factorul de putere a tarii.succesorul lui base o sa fie un presedinte de paie.

  3. Se aude dinspre Cotroceni un zornait de catuse. Visez si eu dar se spune ca daca crezi cu adevarat se va si implini 😛 Asadar… La brutarie, Basescu la brutarie !!! :))

  4. Victore,
    Bashe pleaca si daca vor si daca nu vor serviciile ori altii mai apropiati sau mai departati de el.
    Singurul motiv pentru care ar trebui sa iasa aceste documente la iveala este pentru ca cineva, un candidat, sa beneficieze de ele. Din pacate, ala care se crede favorit doarme in papuci, altii nu par sa fie prea vizibili iar aia care se cred vizibili nu par sa aiba multe sanse.
    Mai mult, nu stiu la ce ar folosi cuiva aceste documente intr-o lupta in care Bashe nu participa (cel putin direct). Mai mult m-as astepta ca Bashe sa fie foarte rezervat in a sprijini pe cineva (in special pe favoritul sau, daca exista asa ceva) pentru a nu-i strica sansele in alegeri.
    In sfarsit, daca ai fi in locul lui Basescu cred ca la ora asta multi dintre jurnalisti (in special de la A3) ar fi prin spitale cu dintii sparti sau cu vreun membru sau gatul rupt:)
    Rolul lui Ionut Cristache este de a-l enerva, in direct, pe Bashe si pentru asta banuies ca are “training” special. Fraierul de Bashe, pune botul si asta e un lucru rau.
    Eu, daca as fi fost in locul lui Bashe, nu as fi raspuns nici unei intrebari de la A3.

  5. “Va fi înlocuit, indubitabil,de un alt om al Sistemului” Sunt perfect de acord, si am 2 intrebari

    Q1: Crin ? (daca va castiga alegerile=”fantoma” ?)
    Q2: sistemul isi abandoneaza oamenii ? (ar fi prost precedent si exemplu)

  6. Victore,daca ne uitam putin inapoi,se pare ca cei mai apropiati sunt si aia care tradeaza cel mai urat.Uite la Ceausescu,cei care i-au tras-o cel mai nasol au fost aia in care a avut cea mai mare incredere,doar a povestit Serghei despre asta.Lui Petre Roman,cine i-a tras-o cel mai zdravan? Pai cine….”Petre esti cel mai bun!”,nu?Lui Nastase,la fel,Geoana….Basescu cu toate masurile lui nu va face exceptie,si-o va lua si el la rand.Ceea ce ma sperie este ce ai scris la sfarsit,anume ca tot unul din sistem ii va lua locul.Cu toate greselile pe care le-a facut,cred ca Antonescu nu face parte din sistem si de aceea se chinuie toti sa-l traga pe dreapta.E o furie si o mobilizare formidabila sa-l discrediteze, in general si pe nedrept.Eu inca sper ca viitorul presedinte nu va face parte din sistem si ca incet-incet,sistemul va intelege ca are rolul lui,foarte important,dar in alta zona.Dar ma gandesc destul de des cine va iesi din palaria serviciilor brusc si dintr-o data anul asta pentru prezidentiale,caci nu vad vreo aliniere in spatele lui Antonescu si nu cred ca le-ar fi comod.Fosile ca Melescanu sau Isarescu,sa mai stea si p-acasa la pensie.

  7. “Va fi înlocuit, indubitabil, de un alt om al Sistemului”
    Este Crin un om al sistemului? Eu zic da, altii zic nu.

  8. Observatiile sunt corecte.Cu o obervatie:pentru a se reorienta, detinatorii de hartii(sau altele…), care acum stau “cu curul pe ele”, au nevoie sa aiba niste certitudini cu privire la pozitia din viitor a celor cărora le vor livra materialele si, implicit, să obtină de la acestia certitudini cu privire la situația lor viitoare. Cand vor exista aceste certitudini atunci se va “rupe apa” și vom rămâne țuț de câte vom afla…Rămâneți pe fază,nu se dau reluări…

  9. Imi pari nostalgic Victore. Andreea este, probabil, cea mai aratoasa crainica din Romania, dar lucreaza la alt Trust, nu la la acela pentru care prestezi acum. Nu-l credeam pe Ghita atat de libertin, cred ca mogulul Felix nu ti-ar fi iertat-o.

  10. Notarii sunt singurii in Romania care pot obtine bani de la partile contractante ,oricare si oricate ar fi ele,la mica lor intelegere.Iar cand e vorba de valori mari,taxele sunt pe masura.Intai BRD,acum GAZPROM ,ambele pe recomandare.Eu zic ca Ioana Basescu i-a luat fata Elenei Basescu,la capitolul bani.De mult timp.Eu nu cred ca au fost cei cu ochi albastri ci mai degraba niste cetateni simpli care s-au trezit in fata vipului de fiica de presedinte.

  11. Nici usturoi n-a mancat si nici gura nu-i miroase… Atunci de ce este din ce in ce mai nervos pe timp ce se apropie de finalul mandatului?!

  12. ,,Sistemul a-nceput să-şi devoreze copilul,, frumoooos,saturn isi devoreaza copilul. Oricum e tare ca astia in timp ce romania trage targa pe uscat si behaie de foame o ard ezoteric…… voiculescu vine fara o lentila la ochelari. Continuati in ritmul asta asa nu se toarna baba Leana de la Cuca-Macaii votant devotat de 25 ani pe o cizma si o galeata de plastic ca voi va dusmaniti de moarte. @delavrancea te inseli…pe Basescu il doare al dracu’ daca nu va reusi sa-si lase un loial succesor…..el poate ca va dormi linistit ca fost presedinte dar cand se vor repezi astia ca vulpea in cotetul cu gaini in alde Udrea & company va avea un somn agitat.

  13. e cel mai reusit diagnostic pe care l-am citit pana acum. ma bucur ca ai plecat de la anten si tu amenintari cu moartea de la vreo minta 3. nu de alta, dar daca te manifestai la fel de agresiv primeai si tu amenintari cu moartea de la vreunul cu minte slaba, excitat de tonul plin de ura al fostilor tai colegi. si, doamne pazeste, te apuca si pe tine gingasia ca pe domnul gadea.

  14. @alex constantin: nu e. d-aia nici nu va fi presedinte; de fapt, nu numai d-aia, dar si d-aia
    @adrian: la mogulu’ Felix am zis fix ce mi-a trecut prin cap si nu mi s-a miscat un fir de par. care Andreea?
    @bondescu: da, Giac, dar fara “maestre”. nu l-am poreclit asa nici la Antena 3. da, eu l-am chemat
    @mihaela: am primit si primesc o gramada, numai ca nu strig in piata. eu nu ma bucur ca am plecat de la A3, dar nici nu sufar
    @bigradu: Cristache-i un reporter bun, neantrenat la nimic. presedintele e obligat sa raspunda oricarei intrebari in conferintele de presa pe care le convoaca; fie si cu no comment. daca astia au minte si nu vor ca monstrul sa ajunga si premier, atunci sunt obligati sa-l distruga. politic si, daca sunt in stare, penal. oricum, pe marele smecher – care se da omul americanilor si ia bani de la rusii lui Putin prin fie-sa – l-au lasat nervii si se comprta ca un amorez tomnatic prins cu chilotii-n vine la amanta. ceea ce demonstreaza ca-i om, nu cyborg.

  15. In United Kingdom cand semneaza o petitie 100.000 persoane subiectul petitiei este dezbatut in parlament! Asta la o populatie de peste 60 milioane.
    Ganditiva la acest raport ce ar insemna aceste semnaturi ….cred ca turbeaza Basescu de nervi ca stie aceste lucruri !

  16. Fiind prima postare pe anul acesta: La multi ani …

    Ceea ce spune Victor Ciutacu este 100% corect din punctul meu de vedere, insa as adauga faptul ca pe mine (si nu cred ca sunt singurul) ma dezgusta chiar mai mult dezvaluirile astea din sistem, facute asa pe ultima suta de metrii, decat sistemul basist insusi.

    La modul cel mai sincer eu sper ca inaintea expirarii mandatului Basescu sa procedeze asa cum a facut intotdeauna si sa se razbune pe cei care sifoneaza din interior si asta pt. ca in opinia mea este mult mai jegos sa fi sluga tradatoare pe final decat taliban basist (cu toate relele aferente).

    Cat despre atitudinea duplicitara a consumatorului de la Cotroceni fata de rusi cred ca s-a vorbit de foarte mult timp si am impresia ca in primul rand Ciutacu si colegii lui de atunci au aratat cum, in timp ce il injura pe Putin, Basescu facea afaceri cu rusii …

  17. Bigradu:

    ”Eu, daca as fi fost in locul lui Bashe, nu as fi raspuns nici unei intrebari de la A3.”

    Asta pentru că:
    1. Ești mai inteligent decât el ( chiar dacă băsist 😛 );
    2. Nu ai fi tu prins cu mâța-n sac, probabil pentru că n-ar exista niciun indiciu pentru vreo activitate ilicită/de corupție/etc. CEEA CE NU E CAZUL LUI BĂSESCU TRAIAN.

  18. Domnule Ciutacu, as avea nevoie de o incurajare: spuneti-mi, va rog, ca intuitia dumneavostra va zice ca Marinelu’ va dormi, fie si pentr-o singura noapte, la brutarie, atunci cand va fi sa-si termine mandatul!

    O zi buna va doresc!

  19. Inca de la inceput s-a vazut ca omul asta, daca poate fi numit om, n-are absolut nici o legatura cu politica autentica (nu cu cea de cartier, a canaliei de pe ulitzi-vorba lui Caragiale), cu diplomatia (nu grobianism si exprimari marinaresti personale) si cu economia (nu cu bisnitzareala). Intr-o lume de incompetenti, maximul de incompetenta apare ca o competenta! Cum poate fi considerat un individ care se lauda cu faptul ca a aprins un vapor s i-a pacalit pe francezi, dar statul a platit, totsi, daune de milioane de dolari, ca facut bishnita ca marinar, mare comandant de vas?! Un individ platit sa fie in slujba tarii, pe care-l intereseaza doar afacerile personale???!!!

  20. Remarc ca seteseul mi-a blocat cele scrise despre un marinar oarecare si le analizeaza: intr-o tara de incompetenti, maximul de incompetenta este considerat drept maxima competenta!

  21. LA MULTI ANI TUTUROR !
    Sa-l devoreze Sistemul pe mafiot ,credea ca-i vesnic,sa vina altul din Sistem cum a fost ,este si va fi peste tot in lume, dar am rugamintea ca cei ce au bagat mana pana la gat sa treaca la reeducare putin ,la brutarie .Ceausescu-i pe lumea cealalta si mosierul cotrocenist nici la puscarie nu merge ?Incep tradarile ,pana la toamna este tocat marunt de ziaristi ,politiceni ,o sa-si piarda mintea .Trebuie descoperiti si ceilalti din jurul sau ,o increngatura de hoti Nu cred ca-l mai apara nimenea ,ne-a otravit sufletul scandalagiul.
    Imi place articolul ,felicitari ,tineti-l in corzi sa nu aiba timp de aranjamente .

  22. Sperante desarte!

    Tradatorul si nemernicul va fi aruncat prada celor infometati de mai multa sau mau putina dreptate!
    Vremelnica si limitata satisfactie!

    Din nefericire raul nu dispare! Din contra!
    Se transforma (ca manifestare) si devine din ce in ce mai neiertator cu noi toti.

    Intregul mecanism din spatele sau va ramine in picioare. Si isi va alege reprezentantul “suprem”.

    DACA nu va fi un reprezentant al sistemului, va deveni!
    Daca nu va deveni, va fi devorat sau izolat.

    Unde si ce am fost, sintem si vom fi noi in aceasta schema?!?

  23. Victor, ai văzut asta?

    😯 😯

    😆

    Ăștia sunt nu numai disperați că își pierd privilegiile, dar sunt și cretini! Bine, am descoperit și eu apa caldă de la bloc…
    Și evident că nu-și asumă nimeni cu nume și prenume elucubrațiile din text.

    Scuze, dar n-am putut să mă abțin.

  24. Victore, daca tot lucram cu supozitii (Citez: “se întâmplă replierile unor băieţi cu ochi albaştri. Care găsesc util să colaboreze cu ceilalţi. Şi să dea din casă”), sa mai luam in calcul una: si daca documentele au fost livrate chiar de rusi? Vezi ce perspective interesante ni se deschid in fata?
    (Sa nu uitam ca povestea de la Nana, totusi, a livrat-o chiar Basescu, poate si ca preemtive strike)

  25. @andrei: e extrem de posibil. da’ si daca l-au dat rusii tot n-ar fi facut-o direct.
    Nana n-a livrat-o, a confirmat-o.

  26. Victore posibil sa ai dreptate posibil sa nu.

    Posibil sa fie o mare conspiratzie posibil sa fel o scurgere de zama pe la incheieturi.

    Stii cum ne putem convinge stiintzific ?
    Pe baza de veridicitate a predictziei.

    Tu zici ca d-ai n-o sa ajunga Crin presedinte.
    Si daca ajunge ce ?

    Insemna asta ca “sistemul” nu exista tot ce exista fiind o suma de indivizi bezmetici alargand de colo colo cu capul taiat ?

    Si daca asa ar sta lucrurile sa insemene ca meciul pentru Romania inca se joaca ?

    Iar daca insa se joaca ai tu chef sa intri in el ? Cum si pentru ce ?

    Nu, nu-mi raspunde, e destul sa faci ce crezi tu ca trebuie facut si am sa stiu.

  27. Am râs amar dar am râs! Câtă dreptate ai: “Sistemul îşi devorează copilul”
    În câteva cuvinte ai pus toata esenţa!
    Eşti genial, chiar eşti genial!

  28. Dar cine a scris primul despre afacerea de la Nana? Eu prima data l-am auzit pe Basescu vorbind despre asta, cam din senin, si chiar de atunci am avut senzatia ca e o chestie preventiva, in asteptarea a ceva ce stia ca urmeaza sa se publice…
    Apropo de rusi: daca ipoteza e corecta, inseamna ca Basescu a patit-o exact ca Geoana in 2009. Ca asa s-a speculat si atunci: Vantu l-a chemat pe Geoana la jaccuzzi, dar avea deja paparazzul plantat la poarta…
    Maiastra lovitura, nu?

  29. @andrei: A3 a dat inainte sa confirme el. si documentele s-au livrat in mai multe locuri

  30. Nu-nţeleg ceva: pe băieţii ăia, cu ochii albaştri, ce i-a oprit să-şi ridice curul din scaun mai devreme?

  31. D-le Ciutacu, in mare parte aveti dreptate. O sinteza expusa in stil spartan. Dar daca as fi in locul dvs. nu as paria pe inlocuire. La inlocuire ar fi doar o intrebare oarecum retorica: din care sistem??? Pentru ca “e mai multe” (adica sub 50). =))
    In rest sa auzim numai de bine!

  32. Poveste cu Nana a fost pe fata, iar cu Gazprom era clar ca se va afla, fiind multe persoane implicate. Deci ambele puteau fi evitate daca se considera ca dauneaza imaginii.
    Mai interesant ar fi de facut o comparatie cu ultimul an de mandat al lui Iliescu.

    Cat despre viitorul presedinte, momentan nu-l stie nimeni si totul depinde de constitutie, daca va fi una noua sau ramane cea veche.
    De asta s-a si facut armistitiu in USL pana la referendum.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.