Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Vorbind singur în fața oglinzii strâmbe…

Vorbind singur în fața oglinzii strâmbe…

S-a făcut 18:30, tot n-a nins, a ieșit iar cucu’ din ceas. Un nou discurs, ecrane îngălbenite, acum și cu micile mele nedumeriri și comentarii răutăcioase.

photo (6)

– Victoria Nuland a venit în România în calitate de emisar al guvernului american. Care e îngrijorat că suntem cu un picior în groapă în privința ireversibilității statului de drept. (Doamna cu pricina era-n turneu european programat din timp. Mai au și alți europeni probleme similare? Au renunțat americanii la Big Brother între timp?)

– Poveștile cu “justiția lui Băsescu” și “slugile băsiste” sunt mistificări. Nimeni n-a găsit vreun procuror sau judecător care să spună că a făcut el vreo presiune. (Nici pe vremea lui Năstase nu se spărsese nimeni în anchetă. Au făcut-o după ce n-a mai fost la putere)

– Nu condamnarea politicianului contează, ci investitorii de zeci și sute de milioane de euro trebuie ajutați să-și păstreze încrederea în justiție. (Au avut-o vreodată? Cetățenii obișnuiți și micii investitori nu contează?)

– Nu ne mai crede nimeni că suntem în stare să luptăm cu terorismul. (Ce mari succese în domeniu – cu notabilele excepții Omar Hayssam, teroristul în șlapi și studenții din Sibiu care luau conserve de fasole pe caiet – am înregistrat?)

– O să ne pedepsească UE că ne batem joc de statul de drept: ne taie la bani și ne suspendă dreptul de vot. (O să ne ia boii de la bicicletă. Au nevoie de slugi, de cotizația noastră anuală și de piață de desfacere pentru mizerii ca de aer)

– Sigur nu va accepta Curtea Constituțională comasarea referendumului constituțional cu alegerile europarlamentare. (Așa-i când știi câte ceva despre oricine)

– N-are nimic de negociat. (Fix d-asta a ieșit la tv, să-și anunțe disponibilitatea)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

27 thoughts on “Vorbind singur în fața oglinzii strâmbe…

  1. Mulțumesc pentru rezumat! Când am venit acasă, gunoiul se dădea deja pe TV. Nici măcar fidelitatea mea față de A 3 nu m-a ținut pe post. N-o mai face demult, atunci când se dau astfel de dejecții. Am privit însă la frumoasa Andreea Berecleanu.

    P.S. Mi-a plăcut mult traducerea din paranteză.

  2. Acest personaj care se afla provizoriu la Cotroceni face parte din negura istoriei si imi doresc ca paradoxul sa nu-l gaseasca in posteritate.

    Cu toate acestea, daca ceea ce a spus astazi, in tot sau in mare masura, este adevarat?

  3. Victore, eu cred ca doar o trupa de comando, compusa din tine, din muschiulosul de Badea si cu participarea pastorulului Gadea ar mai putea dobori fiara din Cotroceni. Daca, in timpul operatiunii, face Violet poze, abia astept sa le vad, chiar aici pe blogul tau.
    P.S. Jos basescu!

  4. Remarca cu terorismul nu e corecta. Ce ati vrea? Sa avem atentate concretizate? Faptul ca nu avem bubuieli, credeti ca se datoreaza numai lui ceausescu?

  5. Odata intr-o criza de inspitatie,dupa revenirea d-vs din vacanta un telespectator a spus” eu am plans,voi ati crezut”‘bine ca acum nu a mai plins-astfel era crezut.

  6. @adrian: apreciez ironia, da’ numa’ aia de buna calitate. si, cu tot regretul, nu te califici

  7. E speriat ! Incoerent, se contrazice de la o propozitie la alta. Dupa ce “a tradus” spusele diplomatei americane asa cum le-ar fi vrut el, s-a dat de ceasul mortii ca nu poate spune nimic! Jalnica isirea in decor fi-va! Omul e bolnav grav: delir de grandoare!

  8. Si cand ma gandesc ca baiatul asta are planuri mari pentru “de dupa”, ma apuca groaza. Singurul lucru care ma consoleaza e increderea ca intr-o zi toti cainii astia crescuti de el, cand il vor simtii slab, se vor napusti peste el. Macar atat.

  9. checks and balances. parlamentarii vor sa se sustraga acestui principiu. legal desigur. ce altceva e “forul suprem de dezbatere şi decizie”?

  10. desi in turneu planificat a venit totusi sa discute despre justitie: In Bucharest, Romania, from January 10-11, Assistant Secretary Nuland will meet with senior Romanian government officials and members of civil society to discuss bilateral and regional issues, including efforts to strengthen the rule of law. – sursa

  11. L-am vazut pe Crin aseara la Realiatea. Desi nu l-am urmarit, am inteles ca ar fi vorbit despre niste discutii la care n-a fost parte (si nici invitat). E bine ca stia despre ce vorbeste:)

  12. @bigradu: n-a fost cel mai inspirat pe subiect, da’ acu’ nu crede si tu chiar tot ce trimite-n eter propaganda portocalie 🙂

  13. Ca sa inteleg:
    1. A vorbit despre o intalnire la care n-a fost parte sau nu? (eu nu am urmarit emisiunea, doar l-am vazut la Rares Bogdan in emisiune).
    2. Nu am citit comunicatul propagandei portocalii (am aceleasi retineri ca si la ceilalti propagandisti) ci doar titlul, pe net (Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui: Crin Antonescu ne explica ce a discutat cu cineva intr-o intalnire care nu a avut loc”). A mintit sau nu propagandistul de la Cotroceni?

  14. a vorbit, dar nu despre ce-a tainuit Nuland cu Base. n-a fost extrem de concret (sau eu foarte atent), dar parea a sti mesajul transmis, prin Corlatean, guvernului. Oprea a blufat, in buna traditie basesciana, acuzandu-l ca vorbeste despre ce nu are cum sa stie, ca si cum ar fost acolo. e pe la jumatate, asa…

  15. acuma daca luam zicerile lui Basescu, le scuturam de marinarisme (cat se poate) si le analizam… nu as zice ca nu are dreotate in foarte foarte multe aparitii ale sale…
    avem o 70 la suta care habar nu are ce voteaza, nu se pricepe la legsilatie, nu se pricepe la economie, nu consulta experti, nu avem proiecte, (nici macar de drumuri), nu modifica ceva care sa creeze o inviorare a mediului de afaceri, a productiei, nu fac nimic care sa creeze valoarea!
    nu stie sa comunice, iar atunci cand deschid gura se sperie mapamondul de prostiile debitate cu nonsalanta, prioritatea nationala este reducerea pedepselor hotilor si amnistierea celor condamnati, si apoi sarbatorirea victoriei ca basescu pleaca pe 21 decembrie… de asta s-au dus aproape 7,3 milioane la referendum si un pic mai putini la vot?
    am scazut cat crede tot romanul ca se fura de obicei la vot: aproape un sfert de milion de voturi, adica vreo 12 voturi pe sectia de votare …

  16. @cristian: lasa-ma, frate, ca nu analizam viata si opera lu’ Base in oglinda cu a uselistilor. aici dezbatem o iesire concreta, pe o anumita tema, nu facem palmaresul politrucilor autohtoni de toate culorile politice

  17. Esti foarte tare! Asta(Basescu) cand o citi post-ul,ca citeste sigur-sigur,isi da palme.Chiar asa e cum zici.El ne crede pe toti tampiti,cu nevoi acute de traducere.E obisnuit cu tradusul pentru fi-sa a’mica,caci ea cred ca pricepea greu si avea mereu nevoie de traduceri de la ta-su.Iar el ii zicea ce tampenii voia,caci nu-l oprea nimeni.In consecinta,omul e antrenat si face ce stie,crezand ca noi toti suntem ca Eba.Va rog sa-i transmiteti ca “sant oameni care nu vor sa vorbesc cu el”……deloc!

  18. Eu unul am obosit cu Base, cu USL-ul, cu caterincile dintre stanga si dreapta, mi-e lehamite de politica, si orice “actor politic” oriunde s-ar plasa el pe esicher imi provoaca voma intensa. Vreau un singur lucru. Base la parnaie. Oare am sa traiesc sa vad asta? Care e parerea ta sincera, da sau nu?

  19. Altium: uite pe mine nu ma intereseaza cine intra la inchisoare, nici macar daca e basescu sau altul.
    M-ar interesa sa avem o economie in care producatorii sa faca calitate, sa fie competitivi, sa aducem valoare firmelor noastre , sa discutam despre calitate, sa ne permitem sa platim calitate…
    Sa avem scoli unde copiii nu sunt notati pentru felul in care inteleg lumea si se pregatesc, nu pentru texte invatate pe de rost si debitate automat.
    Ma intereseaza un sistem de sanatate in care sa nu iti fie frica sa mergi pentru o apendicita si sa iesi de acolo cu picioarele inainte…

    Pot sa mai scriu cu ceea ce as dori, si ma intreb: faptul ca nastase e la inchisoare , sau ca va intra basescu – schimba cu ceva cele de mai sus ?

  20. @cristian: Exista o posibilitate. Daca se creaza precedente de fosti inalti demnitari bagati PE BUNE, atentie, PE BUNE si MERITAT la bulau pentru coruptie, atunci viitorii alesi poate vor fi mai pusi pe treaba si mai putin pusi pe furat. Din acelasi motiv mi-am dorit foarte mult ca referendumul din 2012 sa reuseasca, pentru a crea un precedent care sa le arate porcilor de sus ca nu sunt Dumnezei si ca pina la urma poporul are si puterea de a-i dea jos, nu doar sa-i trimita acolo sus. Stiu, nu e o solutie pe termen scurt, lucrurile s-ar schimba greu, dar in bine.

  21. @altium: si cine hotaraste ca e PE BUNE si MERITAT? Tu, eu, Antena 3? Facem referendum?

  22. Ce presedinte transmite mesaje defaimatoare despre tara sa doar sa faca rau adversarilor sai politici? De la el s-au molipsit pedelistii si alti basisti care au ajuns sa ceara pedepsirea tarii (vezi Monica Macovei). Sa fie clar: asta nu a zidit nimic (in sens biblic), e setat doar pe demolare. Ce gudureala gretoasa pe langa “emisarul american” doar va zice rau de tarisoara lui. Ne certam aici intre noi (facem politica) dar, in exterior, ar trebui sa fim uniti.Cine sa ne uneasca? Presedintele care conform constitutiei ar trebui sa medieze. Pentru treaba asta insa nu are nici o chemare.

  23. Victore, n-am urmarit iesirea lui Base, iar sa vorbesc dupa ureche nu-mi sta in fire. Doua observatii am de facut.

    La inceput spui ca madam Nuland avea programul facut dinainte. Da, dar Romania nu era in programul initial al vizitei. A intrat dupa declaratiile lui Ponta. Informatie vazuta direct, cu ochii mei,in presa straina! (Mi se pare ca era un comunicat de presa, in engleza, pe o agentie de presa din afara. Probabil ca l-as gasi rapid, daca il caut.

    A doua|: vad ca iar se resusciteaza tema cvorumului si a alegerilor din mai, corelate cu recensamantul. O tampenie! Recensamantul este al locuintelor si populatiei stabile de pe teritoriul Romaniei. Votul e un drept al cetatenilor romani, oriunde s-ar afla ei si oriunde ar avea domiciliul…

    Zi buna, tuturor!

  24. ce-o sa se intample dupa ce basescu o sa treaca in nefiinta (politica sau trupeasca)? vom judeca urmasii sai cu aceeasi patima si aceleasi criteria sau ne mai si domolim?

  25. Apropo de oglinda, de “mesajele catre popor”(si de apropiata campanie prezidentiala)… ar fi un exercitiu interesant sa ii (si ne!!!) reamintim de promisiunile electorale – de exemplu cele din 2004. Dupa 10 ani si cu ochii de acum, constituie o lectura cel putin ciudata. Dar ce este si mai straniu, este ca ne invartim in cerc de peste 25 de ani, alegand conducatori de tip “…escu” care ajung la putere promitand marea cu sarea (vezi si “liderul regional” cu 15000 de specialisti care in 200 de zile vor face si vor drege sau liderul “Revolutiei bunului simt” si al “Dreptatii pana la capat”), iar la sfarsitul mandatului constata ca “i-a invins sistemul” sau “n-am putut, avand împreună 70%, să putem”. Si din acest cerc profund vicios nu se intrezareste nici o posibilitate de iesire, nici o “luminita de la capatul tunelului”…

    “Basescu Presedinte: un altfel de presedinte

    (…) Un alt fel de nivel de trai
    Bine ai venit, bunastare!

    Cine vrea sa fie presedinte al României are nu numai putere, ci si extrem de multa responsabilitate fata de cei care îi dau votul.
    Basescu nu vrea sa fie doar un portavoce de sezon care CONSTATA ca tara are probleme, asa cum au facut presedintii de pâna acum. Ci LE REZOLVA cu mânecile suflecate.
    Basescu Presedinte LUCREAZA cot la cot cu Guvernul pentru eliminarea saraciei, si pentru rezolvarea TUTUROR problemelor care au facut ca bunastarea sa fie exilata din viata celor multi. E vremea ca BUNASTAREA sa îsi faca din nou loc în viata noastra.
    Pentru ca Basescu NU VA AVEA LINISTE PANA CAND TOTI ROMANII NU VOR TRAI BINE!”

    http://web.archive.org/web/20060501123722/http://www.basescu.ro/?sec=3
    http://jurnalul.ro/stiri/observator/presedintele-traian-basescu-nu-ne-a-promis-ca-vom-trai-bine-doar-ne-a-salutat-sa-traiti-bine-video-658357.html

  26. Acuma sincer dincolo de Base se ridica niste intrebari.

    Se poate vota constitutzia Ro asa cum s-a voata constitutzia Egiptului cu mai putzin de 50% din numarul celor de pe listele electorale ?

    Asa cu >92% aprobare dar cu <50% prezntza ?

    Eu am argumente si pentru si contra.

    Totusi dicolo de Basescu noi ce vrem sa facem cu acesta tzara ?

    Stiu ca sunt deplasat si ca voi credetzi ca dincolo de Basescu (pro sau contra) nu exista nimic dar din (ne)fericire de la anul viitor va trebui sa traim si fara el presedinte.

    Are sens sa daramam o tzara pentru a-i accelera iesirea la pensie ?

    Altminteri da, Basescu vrea sa-si negocieze pensia da nu vrea sa dea la schimb trofeul sau de suflt = AN. Partea poasta este ca cum merg lucrurile si oamenii si daca are vrea azi nu va mai avea garantzii de la nimeni ca retragerea sa nu se va face pe linia Rahova.

    Si atunci ca orice dement turbat amenitza sa dea cu tzara de pamant. Pe el il intzleg.
    Pe noi nu.

    De ce trebuie sa il ajutam si noi (eventual involuntar) in aceasta dare cu tzra de pamant ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.