Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Sentința care scrie cu TVA istorie fiscală

Sentința care scrie cu TVA istorie fiscală

http://youtu.be/lgsgr_5oQBE

Ani de zile, fiindcă unii dintre noi și-au permis să aibă poziții publice defavorabile regimului politic și lui Băsescu, am purtat, prin complicitatea unor unelte, stigmatul de evazioniști. Statul român ne-a hărțuit, prin intermediul ANAF, cum a știut el mai bine. Ne-a controlat și paracontrolat, ne-a imputat sume de bani pe care i le-am fi datorat retroactiv fără ca noi să le fi încasat vreodată, ne-a târât prin instanțe. Unii s-au trezit cu sechestre sau conturi blocate, pe alții, avertizați sau protejați politic, i-a ferit valul. Scriu aici despre faimoasa TVA pe drepturi de autor. Ziariști, cântăreți, actori, muzicieni, realizatori de programe audio-vizuale, în general cam tot ce-a fost profesie liberală cu gura mare s-a trezit călcată de Fisc. Am explicat, public, ca pentru proști: nu datorăm nimic retroactiv statului, fiindcă nu ne-am luat banii facturând cu TVA, ca să avem ce da mai departe. Am acționat în instanță, colectiv, reprezentați de avocatul Gheorghe Piperea, Guvernul României, Ministerul Finanțelor și ANAF. Din trei instanțe, grupul nostru (care cuprindea, dincolo de maimuțele de televizor, nume ca Beligan, Rebengiuc, Morgenstern sau Alifantis), a câștigat în toate. Ieri, povestea juridică urâtă s-a sfârșit. Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat, irevocabil, sentința potrivit căreia nu avem de plată nimic retroactiv. Teoretic, se închid niște ani de hărțuială politică pe bază de Fisc. Practic, nu cred că-i așa. Mi se pare prea puțin. Cred că cineva trebuie să plătească pentru tot, în civil sau în penal. Și abia aștept să fac lucrurile să se întâmple.

P.S. Culmea e că de această sentință vor beneficia și gunoaiele care ne-au atacat

Comentarii

comentarii

Similar Posts

31 thoughts on “Sentința care scrie cu TVA istorie fiscală

  1. Sigur va plati cineva. Si am aceasta certitudine pentru ca vicele lui Blejnar, Gogancea Vatasoiu, tocmai a fost numit vice la ANAF. Deci, sigur va plati cineva!

  2. Dai de baut din banii aia pe care nu i-ai luat niciodata dar ii pastrezi acum daca nu ai datorii :)))))

  3. @ionicaȘ d-aia n-au eu pulover pe gat. raspunderea-i individuala

  4. Faptul că instaţele din România au început să pronunţe sentinţe împotriva Statului Român este de salutat. Dar nu trebuie să uităm că au început să o facă de frica CEDO… Cu privire la daune şi alte sancţiuni, am o veste proastă: nu suntem în SUA. Nici măcar CEDO nu îndrăzneşte să acorde, de exemplu, daune morale de milioane de euro. În SUA, judecătorii folosesc o expresie care în Europa nu există: Sala MEA de judecată. În sala lui de judecată, este Dumnezeu pe Pământ. Nu are preşedinte, ministru, partid sau alte acareturi. Statul este reprezentat de procuror iar judecătorul este suveran. Nu are obligaţii sau inhibiţii. Dacă la noi ceri daune morale de milioane de euro, apar de pe margine tot felul de cretini care te acuză că vrei să te îmbogăţeşti. La noi este cool să ceri daune morale de 1 leu. Pe aceştia, eu i-aş obliga să plătească cheltuli de judecată. Dacă tot sunt generoşi…

    Mi-a lăsat un gust amar reacţia hienelor care i-au acuzat pe părinţii lui Ionuţ, copilul mâncat de cîini într-o capitală europeană,că vor să se îmbogăţească de pe urma unei tragedii. Mirat am fost de faptul că printre aceste hiene s-a numărat şi Oana Pelea, iubitoare de animale. Cu oamenii nu ştiu ce are. Tare mă tem că daunele morale acordate de instanţele din România vor fi umilitoare pentru această familie. Chiar şi aşa cred că o să apară la ceas de seară hiene care o să-i acuze că vor bani.

    Eu vă doresc să obţineţi despăgubiri consistente pentru calvarul trăit, am convingerea că nu le veţi obţine. Dacă veţi cere un leu, atunci un leu meritaţi…

  5. Am inteles ca faci plingere penala pe persoana fizica.Atunci va fi cineva condamnat in urma plingerii,am sa spun ca justitia functioneaza!Succes!

  6. Mai sunt mai puțin de două ore deci…LA MULȚI ANI, VICTOR CIUTACU!

  7. Felicitari d-le Ciutacu!

    LA MULTI ANI ,pentru anivesarea de maine!!!

    Sa aveti SANATATE,multe realizari , bucurii,fericire cu cei dragi si o cariera mereu la inaltime!

    Cu mult respect pentru Dvs.si pentru familia Dvs.,
    IoanaP

  8. In sfârşit, graţie preşedintelui Băsescu, justiţia funcţionează în România!
    (Dacă totul a fost o şicană politică – şi aşa a fost, sunt convins – de ce Pontănacii nu au încheiat procesul mai rapid?)

  9. @andrei: da, noroc c-a reformat-o Basescu. nu stiu ce m-as fi facut fara el. ah, probabil ca nici nu apucam sa ma judec aiurea cu Fiscul
    @dan gerosu: voiai sa dea Ponta termene mai rapide de un an in locul judecatorilor?

  10. De ce oare in Romania,mai mult ca in multe alte tari,Justitia indreapta nedreptati in loc se faca dreptate din prima?…si nu e o intrebare retorica.
    ….si cu ocazia zilei d-voastra de nastere:
    O viata asa cum v-o doriti si in plus traita la maxim alaturi de familie si prieteni!
    La Multi Ani!

  11. La multi ani cu sanatate, bucurii alaturi de cei dragi si impliniri profesionale!

  12. Happy birthday to you, Mr.Ciutacu!
    PS. Juniorul Badea a dorit sa-ti ureze si el LA MULTI ANI!, de-asta a stat la caldurica pana aseara! Sa faceti o singura petrecere pentru amandoi!!!

  13. LA MULTI ANI!
    VA DORESC SA FITI SANATOS, PLIN DE BUCURII SI SA AVETI ACEEASI PUTERE DE MUNCA SI PESTE TOT ATATIA ANI!

  14. La Multi Ani! Multa sanatate si tot ce va doriti, sa se implineasca!

  15. buna ziua,

    astfel de stiri ma bucura si-mi fac inima sa creasca mai ales pe un taram numit Romania, unde binele o duce rau sau cauta scapare spre alte meleaguri mai compatibile cu starea de bine.
    Va salut eforturile de razbatere spre normal, spre logica, spre sens, spre mai bine d-le Ciutacu.

    sa fie intr-un ceas bun

  16. victore, pune-l pe bodu să-ți calculeze tva-ul, sau, dacă e prea ocupat cu bruxellesul, pe “președinta” norevgiei.

    cred că și bigradu ar face o treabă bună…

  17. Felicitari pt. castigarea procesului! Astept si continuarea…adica cine plateste pt. anii astia in care s-au cheltuit atatia bani si nervi….
    La Multi Ani! Sa ai mult noroc si fericire, alaturi de familie si prieteni!

  18. App. de faptul ca cineva trebuie sa plateasca …. in 2012 m-am trezit cu o datorie catre CASJ Brasov de 6800 de lei reprezentand CASS pentru venituri in baza conventiilor civile. Hartia semnata si parafata de vreo 3 insi pe niste venituri inventate in baza unor conventii la fel de inventate. Ce am facut: contestatie – am castigat. Dupa care am dat-o pe raspunderea functionarului in sensul de a-l obliga sa plateasca sumele stabilite cu titlu de creanta, nu de alta, da’ ca sa nu futem aiurea minunatie de executie bugetara.

  19. Asa se intampla intotdeauna: beneficiaza cei care nu merita! Principiile lui Peters, cunoscutele si sub numele de legile lui Murphy functioneaza si in societate: cine stie, face, cine nu stie sa faca, ii invata pe altii cum sa faca, cine nu stie nici asta, conduce !!

  20. “Teoretic, se închid niște ani de hărțuială politică pe bază de Fisc. Practic, nu cred că-i așa. Mi se pare prea puțin. Cred că cineva trebuie să plătească pentru tot, în civil sau în penal. Și abia aștept să fac lucrurile să se întâmple.”

    Pe lângă aia cu arestarea celor două forme bătrâne de viaţă care au fost torţionari (şi când ţi-am zis eu, atunci, că românii vor vendetă, chiar dacă e circ), nimic nu s-a mai auzit. Nu se va întâmpla nimic. Totul trebuie pe sânge şi răni.

    Dar, de, articolele 397 şi 408 spun că n-avem voie să ne revoltăm/protestăm, dacă nu avem ceferticat de la primărie. Ce farsă sinistră a democraţiei româneşti…

  21. De fapt prin astfel de sentințe nu scapă cei care nu au facturat TVA-UL și trebuiau să-l încaseze și să-l vireze la buget ci și cei de la care nu l-au încasat ?
    Prin urmare ar fi ciudat cum de organele fiscale nu s-au îndreptat și împotriva acestora ?
    Vă cam luară de fațadă și de gălăgie făcând-i uitați pe cei care ar fi trebuit să se zgârme în conturi și să achite ?

  22. Aseara Radu Moraru a spus ceva foarte interesant la RTV ca elena udrea a cumparat B1TV si la dat afara ..interesant ca nimeni nu la bagat inseama

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.