Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Sclava Izaura, mormanu’ și fragranu’

Sclava Izaura, mormanu’ și fragranu’

Există – și e foarte des invocată – o celebră vorbă extrasă din zăcământul ienstimabil al înțelepciunii populare: “când te bagi în troacă, te mănâcă porcii”. Asta se petrece de-o bună bucată de vreme și mai cu seamă de la declanșarea imensului scandalul Băsescu-Mondialii. Societatea consumă, cu voluptate năucitoare, episod după episod, țigănia originală întinsă pe toate ecranele. Izaura, Patronaș, Ambasador, Bercea, toți au devenit personaje. Fac parte din viața noastră. Nu i-a crezut nimeni când s-au apucat să se spargă-n anchetă că au dat bani ca să fie scoși din penal.

S-a dovedit că nu mințeau. Mircea Băsescu e-n arest preventiv în urma prezentării la televizor a filmulețelor scoase din cravată, nu pentru că procurorii ar fi pus mare preț pe propria muncă. Acum, în timp ce sufletele sensibile strîmbă din nas că nu poți deschide televizorul de ei, ai lu’ Bercea au ajuns și unelte politice. Și nu fiindcă i-ar fi confecționat cineva special în acest sens. Dincolo de lucrăturile partidelor și/sau ale serviciilor secrete, realitatea nudă, de necontestat, e că adunătura interlopă a fost băgată benevol, în ciuda riscurilor evidente, în familia prezidențială. Țiganii din Drăgănești-Olt au căutat recunoaștere, au plătit pentru ea și au primit-o.

Totul are un preț pe lumea asta…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

33 thoughts on “Sclava Izaura, mormanu’ și fragranu’

  1. Si cu toate astea , Basescu ramane darz ca un marinar in fata furtunii ,pe mare,anuntand ca nu va pleca cu nicio secunda mai devreme de la Cotroceni ! Tara poate sa se agite ,sa crape, inclusiv Cezar din varful stalpului cu steagul lui , cu tot ! Il doare la BAS !!!

  2. Salut Victor,

    Iti propun o ipoteza de reflectie:
    Ai remarcat probabil cat de repede au trimis in instanta procurorii DNA de la Constanta dosarul importriva Mondialilor cu acuzatia de santaj…

    Ceea ce e foarte interesant e ca procurorii nu au fost deloc interesati de infractiunea “cumparare de influenta” care exista in Codul Penal si care se potrivea ca o manusa Mondialilor (chiar inregistrarile dovedesc ca Mondialii au incercat sa cumpere influenta de la M. Basescu). Citeste Codul Penal, art. 291…

    Cu toate astea, au dat dosarul in instanta doar cu acuzatia de santaj (vezi comunicatul DNA). De ce?

    Raspunsuri posibile:
    1) Daca Mondialii sunt condamnati pentru “cumparare de influenta”, atunci este dovedit, recunoscut si traficul de influenta a lui M. Basescu.
    2) Daca insa sunt condamnati pentru santaj, rezulta ca banii pe care ii cereau nu erau banii dati anterior, ci alti bani care nu li se cuveneau (definitia santajului se refera la scopul de a obtine in mod INJUST foloase). Deci daca e santaj, nu mai poate fi vorba de trafic de influenta… De aici si graba procurorilor de la Constanta si de la Bucuresti de a disjunge cele doua cazuri…

    Fac pariu ca se va da rapid o sentinta in dosarul de santaj care va fi folosita in dosarul de trafic de influenta pentru a-l spala pe M. Basescu…

    Ce parere ai?

  3. Cine e-n spatele lui Bercea… asta trebuie aflat daca vreti cheia. Cine i-a facut cheia lui Basescu? 😀

  4. Daca imi aduc aminte,la nu mai stiu ce sarbatoare tiganeasca, regele Cioaba, de mina cu sefu statului,incerca un transfer de putere inspre BerceaMondial,numit atunci presedintele tiganilor.
    Si,acum intrebari pt. specialistii in cosmetica mortuara:
    -Pornind de la premisa ca fratele Traian nu are nimic cu traficul de influenta,pe ce cai a reusit fratele Mircea sa-l opreasca pe procurorul Iacobescu sa duca la bun sfirsit dosarul?Luindu-i dosarul,sanctionindu-l,scotindu-l la pensie.
    -Poate fi o fata palida comandant de vas,barrrbat adevarat in care rrrromanii isi pun toata baza sa treaca tara prin criza?
    Uitindu-ma la marinarii din politica,de la frati pina la Mircea Toader si Pandele,eu stiu ce sa spun?Tin minte ca se intra tare greu in meseria asta,cum dreaq reuseau astia,si carte trebuia a stii,si baremul sportiv era prohibitiv pt elevii obisnuiti!Asa ceva nu egzista!

  5. poporul iubeste telenovele tiganesti, dovada sunt tonele de seriale de profil ale protv, incuscrirea politica si religioasa transmisa peste tot la tv intre clanul basescu si clanul bercea, faptul ca manelistii au fost de multa vreme vip-uri in tara noastra, samd.. povestea asta a bulversat asezatul nostru stat mafiot prin marea ei anvergura hollywoodiana – ca un promo de lung metraj : paranghelii politice cu mafioti, botezuri cu muzici si bani fara numar, amestecul etnic – tigani, tatari si romani ‘mari’, camere ascunse la purtator, nepoti injunghiati de unchi, parnaie, jalea fustelor inflorate in fata puscariei, bani negri la sacosa sau la ‘morman’, mascati si dube, paparazzi, avocati cunoscuti si comunicativi cu media,un presedinte cu apucaturi sud americane, evita peron de plescoi, procurori bodigarzi personali ai presedintelui, parlament rasculat,judecatori mituiti,servicii secrete mofluze si confuze, popor spargator de seminte si multi caini vagabonzi .. cum dreak sa nu bata toate astea si ratingu’ la mondialele de fotbal ?

  6. Eu cred ca in spatele lui Bercea se afla americanii. 😀

    Totul are un sens, americanii sunt satui de cat l-au tinut in spate pe Basescu si cand au vazut cata coruptie este in jurul lui si-au dat seama ca au nevoie de nevoie de Ponta.

    Asa ca i-au dat un sut lui Basescu. 😀 Pe modelul Adrian Nastase. 😉

  7. @Moses
    În spatele lui Bercea sunt Băsică și Isaura.
    @Cristian
    A se scuti de vrăjeala cu americanii. N-au trecut nici două săptămâni de când Stanciu și Kovesi erau campioanele justiției. Aș spune că americanii au niște tăntălăi pe sectorul de est cum nu mai găsești în niciun alt stat polițienesco-securist.

  8. @Ionut

    Fără să fiu specialist în drept penal, îţi propun să urmărim succesiunea în timp a evenimentelor:

    Mircea Băsescu formulează o plângere împotriva ţiganilor pentru şantaj, infracţiune prevăzută şi pedepsită de art. 207 Cod penal. Se efectuează flagrantul şi începe urmărirea penală a ţiganilor pentru şantaj. Din înregistrările DNA-ului rezultă cu claritate că M. Băsescu a fost constrâns să dea o sumă de bani, ameninţat fiind cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată.

    Ulterior, pe baza înregistrărilor prezentate de ţigani, Mircea Băsescu este reţinut şi arestat pentru trafic de influenţă, art. 291 Cod penal.
    Pentru a lua această decizie, judecătorul de drepturi şi libertăţi a considerat “că există în cauză probe care conduc la o presupunere rezonabilă că în perioada …2011 – ….2012 inculpatul Băsescu Mircea a primit suma de 250.000 euro de la Anghel Florin, prin intermediul lui Căpățînă Marian Adrian, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii investiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de Anghel Sandu, precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă lui Anghel Sandu, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate, pentru faptul că a intermediat remiterea banilor, Căpățînă Marian Adrian însuşindu-şi suma de 350.000 euro din totalul de 600.000 euro primit de la Anghel Florin”

    Dacă se va stabili că M. Băsescu a primit banii respectivi, aşa cum a presupus judecătorul de drepturi şi libertăţi, următoarea etapă este schimbarea încadrării juridice a faptelor săvârşite de ţigani, din şantaj în cumpărare de influenţă, art.292 Cod penal.

    În concluzie, ca în filmele cu proşti, ajung toţi la brutărie…

    Dacă nu uităm faptul că T. Băsescu l-a pus pe fratele Mircea în rând cu D.Voiculescu, atunci trebuie să ne aşteptăm la un proces fulger, pentru că prezidentul nu este dispus să-i lase această “realizare” PSD-ului. Mircea Băsescu va fi condamnat în timpul domniei lui Traian Băsescu… Acesta va fi argumentul suprem pentru marea sa realizare: consolidarea statului de drept… În ultima intervenţie televizată, T. Băsescu şi-a pregătit fratele pentru crucificare.

  9. Ionut, in noul Cod penal la art. 292 este reglementata infractiunea de cumparare de influenta. Alineatul 2 din acelasi art. prevede ca “Făptuitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta” . Asta este o cauza de nepedepsire care se aplica in cauza tiganilor.

  10. Tu crezi ce vrei, eu scriu ce vreau. 😀
    Se mai revolta si Marele Licurici atunci cand este in stare flasca si are nevoie de-o noua erectie care sa tina vreo 5-10 ani. 😉

  11. Si-n spatele americanilor? 😀 Nu cred ca e vorba de Ponta dar vom vedea…

  12. Intrebare de baraj: ce-au in comun Mircea Basescu, Radu Mazare si Nicusor Constantinescu? 😀

  13. lasand caterinca la o parte, problema e grava si nu se rezolva decat cu o lege anti-mafia, cu un corp special de procurori pentru legea asta speciala, inarmati pana in dinti, si care sa aresteze in prima faza niste piese importante de la dna, unul sau mai multi domni din ccr, si niste instante de judecata, oarece pioni din politie si servcii.. reteta e veche de pe vremea lui nastase, atata ca acuma cancerul e generalizat – schema e simpla, si se repeta iar si iar – se lasa infractoru sau gasca de infractori sa comita pana devalizeaza tot ce se poate, se aresteaza sau se santajeaza pe o motivatie neeconomica (atentie!), si averea ilicita ajunge la adevaratii capi ai mafiei (intotdeauna capi politici) – de la nefericitul ala cu dallas-ul de ialomita (‘jefuit’ pe reteta asta de grupul mafiot nastase – de a murit sarac lipit intr-o garsoniera), caritas-ul, si amintind doua cazuri evidente in epoca basescu – hayssam – si ce avere avea nenea asta (infundat pe terorism si nu pe criminalitate economica), bercea (infundat pe tentativa de omor, nu evaziune si alte fapte pe linie economica) .. e un soi de ‘preluare ostila’ a averilor ilicite, de adevaratii sefi ai mafiei (si ai statului mafiot numit romania). legea antimafia e obligatorie, altfel nu exista nicio iesire. nu sunt sigur daca reteta e originala, din cate cunosc in rusia s-a tot aplicat chestia asta la scara mare – cazul hodorkovski imi vine imediat in minte ..

  14. DNA-ul ancheta fapta de santaj. Sunt 2 lucruri diferite. Tiganii au inceput sa strige de trafic de influenta inainte ca procurorii sa stie “chipurile” de infractiunea asta

  15. In succesiunea faptelor,pe primul loc e luarea dosarului de la Iacobescu si faptele anchetate acolo,nu mai fardati mortul!E mort.
    Stie ma!Nu stie el tot?

  16. intro cauza de tip mafiot ne trbuie specialisti antimafie…lege speciala anti mafia…imputrniciri speciale, si eventual un pino arlacchi, dimbovitean si de ce nu… o operatiune maini curate.

  17. Toate ca toate dar tiganii se dovedesc mai putin ageri decat credeam. La sfarsitul poveştii ăsteia, Bercea va fi în continuare în puşcărie pentru tentativă de omor cu şanse mici de a ieşi condiţionat iar tot potpuriul Izaura, Băsică, ginerele lui Bercea şi cine a mai fost prins pe tehnică au şanse foarte mari să fie condamnaţi fie pentru cumpărare de influenţă fie pentru şantaj.

    Antenele le pot gâdila acum orgoliul făcându-i vedete naţionale dar în final vor rămîne şi condamnaţi şi cu banii luaţi.

  18. domnu’ presedinte tocmai ce acuza parlamentu’ de fraternizare cu clanu’ mondialilor… te doare mintea.

  19. E misto cu tiganii …

    Mai ales cand in spatele spectacolului SRI-ul lucreaza metodic – da nu (sau poate ca si) pe tov. Comandant.

    Mai tii minte ACTA? Forget it asta e mult mai tare – SRI-ul vrea drept de “perchezitie” a continutului unui computer infestat de un virus chipurile. Adica in traducere libera iti baga ei un virus dupa care iti pot copia LEGAL tot ce ai pe computer si bineinteles te pot santaja pt ca fiind roman sigur sigur ai ceva luat ilegal de pe torrent sau vreun program fara licenta etc. Si asta asa in cazul in care n-ai alte materiale personale cu care poti fi santajat si lucrat. Opinii idei ceva? Repet e mult mult mai tare decat ACTA

  20. bine ca acuma macar sa prind laolalta basisti si nebasisti ce idei de securisti stalinisti au subordonatii lui coldea, vis a vis de controlul internetului si al perchizitiei fara mandat sau motive ,in orice computer/telefon/tableta/cravata cu sau fara camera ascunsa. golania a inceput de ceva timp, si toti tampitii sustineau ca ascultatul telefoanelor e ok, daca ‘n-avem nimic de ascuns’ .. evident ca asculta ilegal, iar companiile de telefonie ar trebui date in judecata de clienti – tot ce mai controleaza ele sunt call-center-ele si reclamele la tv – in rest opereaza totul securistii.. macar de ar plati sri-ul, dar din buzunarul lui coldea, abonamentele noastre.. taman ce in sua justitia a hotarat ca daca te pot controla pana si in cur fara mandat in cazuri speciale (droguri,etc),telefonul n-au voie sa ti-l scotoceasca, si vin securistii nostri, instruiti probabil in coreea de nord, sa zica ca ne pazesc ei de virusi, dar sa le lasam pe mana computerele noastre .. partea proasta ca e aia din guvern sau din parlament pun botul la asa ceva, santajabili/acoperiti/idioti fiind. dupa scandalul cu clanurile, garantez ca vor veni si cu ideea interzicerii camerelor web, reportofoanelor, microfoanelor din laptop-uri, ca sa nu ne dam in gat singuri la rusi, probabil.

  21. Sper sa il aud cat mai curand pe T.Basescu zicand celor de la presa: “Nu m-au bagat la bulau televiziunile, politicienii, poporu’ … si m-a bagat fratele meu!”. Parca am mai auzit placa asta.

  22. profitind de “tentativa de omor”,bercea trezeste interesul clanului base.bercea primeste (la ordinul lui base) 7,5 ani-altfel “se intelegea cu victima”si scapa.mircea base.intra pe fir ,incercind preluarea totala ori partiala a averii lui mondial.cine cunoaste psihologia tiganilor,stie ca acestia platesc si peste “invoiala”numai sa fie barosanul multumit(ca bani facem noi altii…numai sa fim liberi!)DAR TIGANUL INTERLOP are o lege:sa nu cada de FRAIER…atunci i se naruie tot “prestigiul”pentru asta “da totul pe unape principiul CAD EU DAR TE FAC SI PE TINE!el nu -i toarna pe cei cu care s-a batut ,a furat ,et.el se razbuna pe cei pe care ii considera raspunzatori de teapa primita.bercea a inteles de mult ca a fost tras pe sfoara de clanul basescu,in cirdasie cu ORGANELE.acum justitiei ii pute cind tiganul urla ca le-a dat spaga,dar nu urla cind o luau !eu ,contribuabilul,sunt de acord,ca ,sa fie desemnata o echipa de negociatori,imputernicita sa-i garanteze lui bercea libertatea si imunitatea faptelor,contra declararii TUTURORfaptelor ,complicilor,dovezilor.e mai important sa fie destructurata o parte a caracatitei politico mafiote,decit condamnarea lui bercea.acesta poate fi condamnat cu ani grei de SUSPENDARE,ca garantie ca va juca corect.daca se va rata acest moment,mafia va schimba regulile,iar noi vom ramine cu “satisfactia” condamnarii lui bercea!!!!!!!!!!!

  23. …..eu stiam varianta “cand te amesteci cu taratele, te mananca porcii”…dar deh, fiecare regiune cu varianta ei….ideea-i aceeasi.

  24. Urmeaza sa-si puna Basescu Traian un cercel in nas , unul in ureche ,sa-si faca un tatuaj mare pe umar si sa vrea sa mai ramana presedinte.Scandalul cu Mondialii sau sa faca Basescu ce am zis mai sus e cam acelasi lucru.Presa basista o sa zbiere ca nu a incalcat nici o lege , ca Basescu e trendy si ca parlamentarii au si ei cercei in buric ceea ce nu e grav ,dar sa o faca pe fata ca Basescu , nu sa nu se ascunda.Paralela s-a consumat in 2009 cand Basescu a spus ca el s-a intalnit cu Vantu pe fata nu ca Geoana pe ascuns.
    Daca cineva o sa-i filmeze tatuajul vor spune ca e pixelu’ albastru.

  25. “când te bagi în troacă, te mănâcă porcii”

    “Totul are un preț pe lumea asta…”

    Ciudat ca toti vor sa le ia interviuri acestor “porci” acum, ba chiar unii au fost la ei in “troaca”.

    Apropo de ce spun tiganii: Bercea pe langa acuzatii la Kovesi si Stanciu, ceva de Blaga si mai nu stiu ce, a mai spus din duba ca vrea audienta la primul ministru. Ii ofera dl Ponta o audienta, eventual o vizita la vorbitor ? Nu de alta dar poate are de spus ceva important ce nu poate spune nimanui altcuiva.

  26. Ma ia cu lacrimi…ptiu, s-o lua de la tv. Circ orchestrat magistral, va fi inca o lovitura de gratie data in an de alegeri. Omul care isi sacrifica famglia, in numele dreptatii. Cat timp nu se inmultesc arestarile, nu cred nimic. Vom vedea…probabil vor urma niste nume mari…mai uita populatia.

  27. si toata povestea/tigania nu pare sa deranjeze pe nimeni din randul populatiei si nu e decat la un nivel de subiect de barfa sau socializare.
    Singurii care tin piept si suporta consecintele/cheltuielile la toata lovitura asta grea de imagine a noastra(Romaniei, romanilor) ca totusi e la nivel de PRESEDENTIE sunt cei de la antene,cativa din Romania TV,cei din parlament(care iata…in sfarsit au miscat ceva-ceva…) si altii care-i numeri pe degetele de la o mana…
    Deci? situatia-i cam praf si in concediu(in Grecia,Bulgarica la “All inclusive” si alte tari exotice care au ca scop postarea pozelor pe facebook).
    Acelasi MARELE CONCEDIU AL ROMANILOR DIN ROMANIA
    zau mi-e scarba…

  28. Asta e! Bisnitar la bisnitar trage. Tot o vorba populara: “spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti!”
    J’accuse pe toti netrebnicii care au putut sa creada intr-un bisnitar si sa-l voteze in capul tarii!

  29. Victore,
    L-am auzit pe Ponta spuand ca intentionaza ca schimbe legea achizitiilor publice (sau asa ceva), in asa fel incat contestatarii de profesie (si nu numai), daca pierd in instanta, sa plateasca.
    Mi se pare una din cele mai bune idei pe care le-a avut un prim-ministru pana acum.
    Evident, depinde daca si cum se va materializa aceasta idee, intrucat sunt multe firme de partid care-si castiga existenta in felul asta, iar o parte din bani sunt directionati catre partide. Ideal ar fi ca sa trebuiasca as plateasca suma pe care o contesta.
    In alta ordine de idei aceasta masura ar trebui extinsa peste tot: ai voie sa contesti dar daca nu ai dreptate (daca nu castigin instanta) trebuie sa platesti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.