Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Trăiţi bine, dom’ preşedinte (pe surse)!

Trăiţi bine, dom’ preşedinte (pe surse)!

Cea mai importantă decizie din întreaga existenţă a solemnei Curţi Constituţionale (nerepetarea turului doi de scrutin alegerilor) a fost anunţată pe surse! Nu-i nici o surpriză că-l revalidează pe Băsescu preşedinte, ciudat era dacă s-ar fi procedat invers. Probabil că se va invoca, similar cu momentul suspendării din funcţie a aceluiaşi personaj, existenţa ciordelii, cumulată cu lipsa amplorii ei. Mişto este că, la ora asta, oficial, Curtea Constituţională dezbate speţa şi nu s-a pronunţat. Iar puzderia de profesionişti ai genului comentează ritos o decizie ce va să vie.

UPDATE: La aproximativ o oră după testarea pieţei pe surse vine şi anunţul oficial

ALT UPDATE: Geoană nu prea regretă nimic. Din ultimele unităţi de pe cartelă, i-a transmis felicitări lui Băsescu. E uşor trist că s-a dus la Vântu şi se scuză cu juma’ de gură, continuă lupta. Din afara jocurilor de putere, însă nu ne mai împiedicăm de amănunte nesemnificative; nici măcar de acţiunea (promisă) la CEDO.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

229 thoughts on “Trăiţi bine, dom’ preşedinte (pe surse)!

  1. Nici un adio! Hai sa nu fim chiar asa mizantropi. Acum am vazut de ce porcarii sunt in stare, la superlativ. Individual, ce-ar fi sa cerem Autoritatii Electorale Permanente sa verifice daca cnp-urile noastre au fost folosite? La prima abatere a lui Basescu, trimitem mailuri si-i cerem demisia. Si tot asa. Cred ca am fost si cam pasivi muuuulti ani, si-acum ne-am trezit complet incalecati. Ete ca eu cred ca nu suntem nici prosti, nici ciuruiti.

  2. ce cacariseala …
    o asteptăm pe Udrea, pe caii ei mari si albi, sa il ridice pe Boc la pupitru, sau pe Livaş, sau pe cine naiba o mai veni premier …

    şi stati linistiti, opozitia va lupta, deja “Vanghele” a luat Contra-Masura, nu face Vanghelionul …

    suntem raniti, dar ne trece …
    uitam.
    repede.

  3. CC a decis ,Basescu presedinte.Oare cei care si-au vandut votul pe bani in favoarea presedintelui Basescu,sunt precum prostituatele platite pentru serviciul prestat,sunt sigura ca sunt saraci dar sa nu ai demnitate de OM,este grav.Nici nu ma asteptam la alta decizie,daca asa se comporta cea mai inalta instanta in statul roman,aparatoarea democratiei,ce sa mai spunem de oamenii simplii care isi cauta dreptate prin tribunale si nu o primesc.Ramane de revizuit constitutia,nu ma indoiesc ca nu v-a avea si urmatorul art.”presedintele ,mandat de 5 ani indiferent de numarul de mandate”,asa v-a fi ales mereu presedinte,fara numar.Amintiti-va ce a raspuns Eba,itrebata de d-l Cristoiu,ce va face cand se v-a retrage tatal ei din politica,simplu”v-a continua ea”,Famili basesu ,intodeauna in fruntea tarii,pacat,ma gandesc foarte serios sa plec din tara.

  4. Aaaaadooor defetismul!

    Totuşi, dacă ne dezmeticim un pic, parcă toţi suferim de libertate încălcată grosolan şi încă una fundamentală.
    D’aia fac ce nu-mi place, revin şi sper să nu fac o obsesie.
    “Cafetiera” de vot:
    1.Buletinul de vot în format de bancnotă de 1(un leu) conţine:
    • Zona de imprimare vot;
    • Zona de date personale: CNP, adresa şi circumscripţia electorală;
    • Elementele de siguranţă proprii unei bancnote.
    2. Îl primeşte fiecare alegător acasă în regim special sau îl ridică personal de la Poliţie.
    3. Alegătorul trebuie să treacă prin faţa comisiei(reprezentanţii partidelor) prezentând buletinul de vot şi cartea de identitate. Nu-i nevoie de liste, de declaraţii, adică fără HÂRŢOAGE.
    4. “Cafetiera” – Aparat special (automatul de cafea modificat) care :
    • Primeşte buletinul de vot;
    • Îl verifică;
    • Îl secţionează, zona de date o trimite într-un container special transparent;
    • Trimite zona de imprimare vot pe panoul central, la vedere, fără acces direct;
    • Pe panoul central afişeaza opţiunile de vot pentru circumscripţia corespunzatoare;
    • Alegătorul apasă butonul corespunzător dorinţei sale;
    • Se imprimă la vedere(numai alegătorul) opţiunea aleasă;
    • Trimite buletinul de vot în al doilea container;
    • Poate fi dotată cu o cameră care să fotografieze alegătorul.
    5. Toate secţiile de votare vor fi dotate cu aparate identice, sigilate, care vor fi desigilate şi descărcate de date la BEC.

    Deci! D-le Ciutacu, mi-ar plăcea nespus de mult să te pui în fruntea unei cohorte de “încălcaţi libertini” şi sa impunem o propunere legislativă de schimbare a Legii electorale cu o soluti de tipul de mai sus. Cred că se poate impune şi un Referendum.

  5. Din pacate nu s-a dorit (din toate partile spectrului politic) in tara asta sa se voteze in cu validarea informatica a CNP.
    Toti au vrut sa fure… si in final unii au castigat.

  6. Asta nu e BLAT cu Basescu ???

    Geoana cred ca a fost santajabil si, in consecinta, a fost santajat.

  7. Domnule Ciutacu,
    Va amintiti probabil un comentariu de al meu in care indemnam la prudenta, si sa nu subestimam puterea unei galeti pline cu zahar, ulei si faina, pentru oamenii de la tara.
    Din pacate, am avut dreptate.
    Basescu a acaparat voturile din mediul rural.
    Acolo, este o alta realitate decat stim noi. Oamenii sunt atat de necajiti, incat o simpla masa, reprezinta o miza enorma. Nu credeti ce spun? Mergeti prin tara.
    Va spun: fereasca Dumnezeu de o “scanteie”, ca iese rascoala! Mai rau ca la 1907…

  8. sincer , cel mai trist nu mi se pare ca a iesit baselu , mai trist e ca dinamo nu joaca nimic .
    sarbatori fericite !

  9. Avem alta solutie nene Victore? .Puliticienii ne-au lasat…. CCR-ul la fel (aia se gindesc la cele sfinte) ce mai putem face?
    Pina la 21 de ani am trait in Cugir si sa mor io ca stiu cum se foloseste o masina de cusut cu repetitie! Pacat ca n-am una la indemina!

  10. Un fleac ,…i-am ciuruit !

    The End

    traducerea si adaptarea : serviciile unite “secrete si mai putin secrete” 🙂
    efecte vizuale : ST(media player)S
    scenariul si regia : Who knows 🙂

    ( sorry ,daca am fost off-topic )

  11. Deci:
    – de practica agricola va mai maduceti aminte? Sa invete si copii nostri, nu doar noi….
    – de Mihaela de la ora 7.00?
    – Sambata era zi lucratoare…. se facea chiar si cursuri …. elevii
    – de munca Patriotica …
    – de cozi la toate si pentru orice …
    si mai cmpletati voi …
    SA TRAITI BINE!

  12. Era de asteptat sa se intample asa. Cand nu i-a tinut Curtea Constitutionala jocul lui Basescu.
    Asa ca urmeaza o perioada grea pentru noi, trebuie sa ne pregatim de o aterizare fortata. Chiar daca acum ne simtim ca ni s-a tras o soseta murdara prin gura trebuie sa mergem mai departe. Partea proasta este ca in situatiile acestea exista riscul sa sarim dintr-o parte in alta, adica peste 5 ani sa-l inlocuim pe tiran cu alt natarau, gen Vadim. Si daca ne uitam in istorie cam asa s-a intamplat. Asta daca nu cumva face Basescu un referendum si se pune presedinte pe viata.
    Eu propun un exercitiu distractiv; sa ne dam cu parerea cine va fi urmatorul candidat al PD-ului la presedentie. Primele doua variante: Elena Udrea si Elena Basescu.

  13. Nu va lasati prada disperarii! Lui Dumnezeu ii plac oamenii cu sira spinarii dreapta. Basescu nu termina mandatul asta pentru care se pregateste. Toti dobitocii care-l inconjoara il vor sfasia de viu chiar daca acum ii saruta intens fundul, daca li se pare ca asa ar castiga mai mult.

  14. Singura speranta mai ramane in media, sa scormoneasca in toate acele hartii contrafacute pe la BEJ-uri, sa verifice voturile multiple pe baza CNP si tare imi este teama ca si tata decedat a votat, sa se faca un jurnalism de investigatie de exceptie pe tema fraudarii alegerilor si rezultatele nu vor intarzia sa apara. Daca la 6 luni de la europarlamentare s-a recunoscut o cifra in jur de 13.000 de voturi multiple, cred ca realizati ce va iesi la iveala. Cred inca in existenta fraudei dovedite iar Basescu nu este presedintele meu chiar daca ar veni sa ma roage in genunchi, nu il recunosc pentru mine ca presedinte.Poate al mortilor, al fantomelor, al necromantilor, al boschetarilor, aurolacilor si traseistelor, al diplomatilor cu zece clase si al unui grup de interlopi care au reusit sa aduca tara la sapa de lemn intr-un an.

  15. Ce-ar mai fi de adaugat doar ca am sperat pana in ultima clipa o farama de corectitudine dar se pare ca e cam greu sa ceri unor oameni corupti sa fie si corecti.Acum nu mai crede nimeni(SPER)ca justitia in ROMANIA poate fi si corecta si impartiala.DOAMNE-AJUTA si sarbatori fericite la toti.

  16. Uffff! Bine c-au transat-o astia de la CC ca deja aveam emotii ca s-ar putea sa-si piarda mintile si sa invalideze cumva turul II! 🙂 Asta este! Sunt mai multi (nu stiu cum prin furaciuni sau altcumva) cei care-l iubesc pe chior decat noi, astialalti. Sa le de-a Maica Domnului tot ceea ce merita si eventual daca o sa moara de foame inseamna ca exista Dumnezeu! Eu cand n-o sa mai pot o sa emigrez impreuna cu familia! Asta este.

  17. 49,60% destepti,intelepti,moralisti.50,40%numai lepre.OARE!!!!????????????? ma intreb daca in familie s-a votat intr-un singur sens?!!!nu cred.si atunci de ce oare ne batem joc de aproapele nostru,iar ei o duc bine mersi cu voturile noastre.

  18. …..am uitat.D.le CIUTACU contati pe mine am 44 ani si inca mai sunt in putere( asta ptr toti copiii din Romania,ptr viitorul lor)

  19. Mergeti innainte cu chiorul. Sper sa o ia in bot ca Berlusconi. Oricum mormintele lui Iliescu si al acestui timpit vor fi unse cu rahat din plin. M-am jurat pe lumina ochilor din cap. Pun rahat intr-o sacosa din plastic si le lipesc crucile. Oricumei mor inaintea mea.

  20. Mi-e greu sa fiu on-topic. Intram in epoca glaciara. Pe bune.
    PNL-ul daca intra la guvernare acu, mare minune daca va mai trece de pragul electoral dupa alegerile parlamentare.
    Baselu’ are nevoie de un vinovat de serviciu pentru macelu’ ce va urma la anu, iar UDeMeRe-u e prea mic pentru “culpa” asta.

    P.S. Daca Antonescu nu va linge pe unde a scuipat, va avea votul meu (si) tura viitoare.

  21. @Iosif
    Da, recunosc, eu ti-am folosit CNP-ul, pentru a frauda aceste alegeri. Te-am furat si nu poti demonstra asta.

    Esti convins ca ultimele tale afirmatii [ambele] sunt reale?

  22. sunt revolutionar.cu acte.legea 42.si ce daca.si ce daca trebuie sa mai suport 5 ani un comunist.si ce daca a fost revolutie.sau nu.si ce daca ce am crezut,nu a fost.si ce daca cred.si ce daca trebuie sa mai suport un comunist.si un boc,acest bobu al protipendadei,cred ca stie si septic.si ce daca am votat.si ce daca sper.sa mor fara datoriiii.si ce daca ca sunt ROMAN,traitor in tara mea.si ce daca a iesit basescu,cu udrea cabinetul doi si boc,bobu.macar bobu a zis ca a fost un idiot.si ce daca.

  23. In aceasta seara Curtea Constitutionala a interpretat celebra replica a lui Dem Radulescu: “Draga mea, ceea ce vezi tu nu este adevarat!”.

  24. mai oameni buni ce naiba fac astia? imi iau 4 zile cfp ptr. decembrie incepind cu 14 , si ma suna de la munca…, cele 4 zile de cfp pe decembrie au ramas 2 si jumatate, ce se intimpla cu tara, in ce rahat ne tot scaldam si, mai ales ce mai e de la anu…. as fi vrut sa stiu si eu, un bugetar cit se poate de imputit…

  25. Domnule Ciutacu, dacà avetzi ceva timp ascultati aceasta emisiune pe care am avut sansa sà o ascult sâmbàta trecutà. By the way, episodul urmàtor va fi transmis sâmbàta viitoare.
    S’auzim numai de bine,
    Fane

  26. ,, sa fie clar : guvernantii romaiei nu sunt politicieni . Sunt gangsteri adunati in jurul sefilor de partide si isi disputa teritoriul RRRomaniei dupa modelul mafiei . Aici vad discursul lui berlusconi la fel ca discursul lui basescu ( arogant , agresiv ,mafiotul sef luptand impotriva mafiei – mafiei altora – securisto-comunistul sef impotriva altor comunisti ), comportamentul gruparilor mafiote la fel ca al partidelor si filialelor din teritoriu din rromania ,,, numai ca nu vad in rromania nici un barbat sa zica STOP ,,, nici macar cu rosii sau oua ,,, cum bine zice un amic : POPOR DE SCLAVI ,,,

  27. Domnilor,
    E greu sa traiesti in Romania. Va surprinde decizia CCR? Sa nu va surprinda!… Nu are legatura cu ce cred eu… Justitia e oarba doar cand merge printre mujici. Pentru boieri, isi trage putin naframa de pe ochi….
    Nu ma pot abtine sa nu jinduiesc si eu la postul de Presedinte al Tarii. M-as bucura sa termin rapid cu procesul in care ma lupt sa dovedesc un fals grosolan. Ma lupt de 4 ani. Ca mujic. Ca Presedinte, iaca, in doua saptamani eram gata….
    Felicitari, Dle Ciutacu. Cel putin, tineti treaza o catime din constiinta Tarii…

  28. Lumea se intreaba peste tot, la metrou, la coada la Loto sau la bilete Bingo, cine Palaria Marioarei l-a votat din nou p’asta si de ce.

  29. L-am vazut destul de des pe stupidul de Boc, aratandu-si buzunarele goale.
    Mi-ar placea si mie, sincer, sa fiu ministru, sa umflu o leafa destul de frumusica si sa-mi arat toata ziua buzunarele goale si sa nu fac nimik, dar sa ma jur zi de zi pe Biblie ca daca as avea as face…

  30. @ un bănăţean:

    Mi se pare mie, sau tu chiar crezi că poţi…cu noi?…Ştii tu care noi.

  31. mereu se face referire la cele 5 milioane care au votat cu base si se invoca tot felul de chestii aiurite si aiuritoare.
    Au votat cu base de la opinca pina la vladica, de la ala cu 4 clase, pina la ala cu diploma de studii superioare.
    Cum? Din lipsa de informare, cu trimitere catre nepasarea si indolenta fiecaruia din cei vizati.
    Exemplu concludent:
    1. inginer proiectant, inainte cu o luna vota clar cu base si nu il interesa. Dupa ce a fost luminat cu “adevarurile” scenei politice, a decis si a votat Crin si a devenit un aprig antibasescu. ( 28 de ani, necasatorit, sta in chirie cu prietena, salariu 2.500 in mina).
    A fost decizia exclusiv a sa, fara pic de manipulare.

  32. basescu stia ca a cistigat de cind a anuntat ca nu o sa conteste rezultatele alegerilor si prostul s-a dat de gol cind la emisiunea lui morar lingecur Nasul a spus ca el estimeaza ca o sa cistige cu 50,4 (al draq proroc chel) .Oricum Geona n-are miez sa-i faca fata lui basescu cel curvit la vapor ,asa ca prosteala asta cu renumararea voturilor e ceva de 2 bani ptr pirtzarii din UE.Daca prezentai asa ceva in Ghana sau Coasta de Fildes pina si aia s-ar fi prins cum merg treburile.AMR – 5 ani

  33. @korbul: eu cred ca Crin o sa fie presedinte peste 5 ani. Daca nu face cine stie ce gafa, desi nu e genul. Si cred ca va fi ok.
    Geoana in schimb e out, nu a dovedit decat ca e prostalau. Cred ca ii cam pare rau acum de vizita aia … Ei, mai bine sa-i para lui rau decat noua.

  34. Realistu’ are dreptate… Eu sunt dintr-o comuna din judetul cluj si aici batraneii nostrii si-au dat votul pe cutii de chibrituri si alcool, din pacate.pdl-ul a facut campanie din casa in casa si cred ca asa a fost peste tot.Ingrijorator e faptul ca acesti oameni au decis soarta Romaniei pe urmatorii 5 ani.

  35. Bun!
    1. Sa se faca o noua Lege electorala.
    2. Sa se faca o Lege a interzicerii migratiei politice.
    3.Sa se faca o Constitutie clara si moderna.
    4.Sper ca PNL sa nu intre la guvernare.
    5. Niciodata dracul nu este atat de negru.
    6. Nu-i pot suferi pe cei din PDL. Ii urasc!
    7. Bine i-au facut lui Berlusconi.
    8. Avem nevoie de o Societate Civila puternica.
    9. Nu va mai vaitati. Faceti ceva!

  36. Nu uitati ca 4 ani l-a impiedicat Tariceanu sa-si faca de cap! Daca isi impune marioneta de premier , nici nu vreau sa ma gindescc ce ani ne asteapta ! Groaznic ! ( si totusi, daca eu, noi , voi nu l-am votat , cum a iesit 50,4% ?!)

  37. Ca si cum ciordeala a fost inventata de Basescu si ai lui…doar ca exista, documentata, de la aparitia Romaniei moderne si fara exceptie, nimeni nu s-a sfiit sa o aplice, cind a prins la ciolan. Poate ar fi mai interesant de analizat cum dupa citiva ani de lupta mediatica apriga contra Basescu, poporul nu a fost “dresat” cum sa voteze…ce zici?

  38. Aceste alegeri au fost o mare prosteala.
    Chiar plecand de la cartile de alegatori care fiind din carton suportau o stampila pe ele ca posibilitatea de frauda sa fie mai redusa.
    Dar nu, in Romania toti au vrut sa traga “pe de langa” cat se poate, motiv pentru care unii au tras mai mult altii mai putin.
    Cred cu tarie ca daca nu se schimba gasca asta de trogloditi din tot spectrul politic, cu altii mai tineri si mai deschisi la schimbare (in nici un caz de tip Boureanu) nu se va schimba nimik in bine in tara asta.

  39. @ Korbul

    Da, asa este. Plus ca vor sa dezbine PNL-ul. Si uite ca functioneaza. Sa-ti aduc aminte de etapele retoricii liberale?
    – Etapa1 – NU este nici o cale de colaborare cu PDL.
    – Etapa2 – NU este nici o cale de colaborare cu PDL condus de Basescu….fara el, poate.
    – Etapa3 – Il acceptam si pe Basescu, dar premier doar Crin Antonescu.
    – Etapa4 – Nu e neaparat sa fie Antonescu…poate fi si independent.

    In ritmul asta, chioru nu va trebui nici sa miste din degetu mic, si isi va vedea visul cu ochii. Mi se pare strigator la cer ca o mana de servitori si lachei gen Udrea, Videanu, Boc..etc, in frunte cu Basescu, pot manipula si strange de coaie o tara intreaga si fiecare partid sau om politic de pe scena politica.

  40. La televiziunea poporului OTV scrie mare “URMEAZĂ EMIL BOC”!Urmează Emil Boc ce?O crimă în direct?O sinucidere?La NASU are loc emisiunea care “ţine cu România” iar unul dintre partenerii emisiunii,”cu care am luptat în multe lupte”NASU zice,nu io,adică Talpeş urmează să facă iar “dezvăluiri importante adevăruri care nu s-au spus”…Oare ce o fi de spus de fapt?Că ne-am luat-o?Asta o stiam deja.Că în loc de un dictator comunist,intrat sub papucul nevestei şi trăitor cu ideea fixa că “ca el”se naşte unul la vreo două mii de ani,avem un soi de preşedinte zbanghiu şi la propriu şi la figurat care ne-a declarat sincer că “i-am ciuruit”,printre ăia ciuruiţii aflându-se şi nătărăii care l-au votat,deşi ei nu ştiu încă,adăugând că este un fleac,fără să ştie probabil ce este “fleacul”si mai ales fără să ştie că el însuşi este un fleac…deci,pe scurt,încă cinci ani cu ei.ÎNCĂ CINCI ANI CU EI!Scapă cine poate iar ultimul să stinga lumina…

  41. Bun,avem conducatorul pe care-l meritam.
    La citi ani estima prostia,domnul Brucan? 🙂
    Ma rog,se pare ca totusi,o mai lalaiesc…vreo cinci miloane.
    Singura supapa ramin televiziunile de stiri.Deocamdata sint doua.Fara ele ar fi nashpa.
    Dom’le vine G.L. de Craciun,sau bag sidiul?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.