Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Trăiţi bine, dom’ preşedinte (pe surse)!

Trăiţi bine, dom’ preşedinte (pe surse)!

Cea mai importantă decizie din întreaga existenţă a solemnei Curţi Constituţionale (nerepetarea turului doi de scrutin alegerilor) a fost anunţată pe surse! Nu-i nici o surpriză că-l revalidează pe Băsescu preşedinte, ciudat era dacă s-ar fi procedat invers. Probabil că se va invoca, similar cu momentul suspendării din funcţie a aceluiaşi personaj, existenţa ciordelii, cumulată cu lipsa amplorii ei. Mişto este că, la ora asta, oficial, Curtea Constituţională dezbate speţa şi nu s-a pronunţat. Iar puzderia de profesionişti ai genului comentează ritos o decizie ce va să vie.

UPDATE: La aproximativ o oră după testarea pieţei pe surse vine şi anunţul oficial

ALT UPDATE: Geoană nu prea regretă nimic. Din ultimele unităţi de pe cartelă, i-a transmis felicitări lui Băsescu. E uşor trist că s-a dus la Vântu şi se scuză cu juma’ de gură, continuă lupta. Din afara jocurilor de putere, însă nu ne mai împiedicăm de amănunte nesemnificative; nici măcar de acţiunea (promisă) la CEDO.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

229 thoughts on “Trăiţi bine, dom’ preşedinte (pe surse)!

  1. Asta e! Pacat ca acesti zece ani din viata imi sunt influentati intr-un mod negativ din princina celor care conduc aceasta tara!

  2. daca ne-am pus sperantele intr-un prost

    eu sunt mai dezamagit de acest aspect, al prostiei, decat de rezultatul votului.am acelasi sentiment de neputinta ca in fata esecurilor nationalei, fie ea de fotbal, de handbal.

    a reaparut emil bec sa isi turuie nestingherit aberatiile.neschimbat.vorbeste ca un prim ministru, niciodata demis.

    Pacat.

  3. Nici o clipa nu m-am indoit ca aceasta va fi decizia!! Fara “surse” !! Treaba e ca la finalul acestei decizii a CC-ului voi avea 50 de ani!!! Ma apuca groaza. Si numaratoarea aia inceputa pe blogul d-voastra de catre altcineva a inceput prost. Ea trebuie reluata din prima zi de investire a Maritului! Deci, inapoi la 1825.

  4. varianta cam nerealista: daca hrebe a fost sursa oficiala pentru a adormi vigilenta lu’ base si curtea va decide pe invers ?

  5. Da era de ateptat, dupa calmitatea domnului presedinte si mai ales auzit afirmatiile acestui privind constitutionalitatea actiunilor intreprinse de PSD era clar ca nu vor fi surprize. Bafta lor.. Restul vai mama noastra.

  6. Aaaaaaa, fac cu “nervii enervant de nervosi”!Nu stiu daca mai pot inca cinci ani cu asta si cu ai lui.Incepand cu luna ianuarie fac demersuri sa plec din tara. Am aproape 30 de ani, sunt inginer si nu mai pot trai intr-o tara unde unii (cativa) au prea mult iar altii (cei mai multi) deloc, astfel distrugandu-se clasa de mijloc.
    CCR e corupta, si asta se cunoaste. Pacat, la varsta lor…

  7. A aparut si comunicatul . Unanimitate . Banuiesc ca la prezidentiale in 2014 vom avea totusi doar un 98% (sau macar sper) . Oricum lovitura data opozitiei e totala . Nici macar un judecator (macar Predescu , ca l-a tinut Iliescu prin parlament ani de zile , oricate cretineli a spus) nu a acceptat contestatia PSD . A zis-o cineva (parca CTP-u’) : daca Geoana castiga , victoria era a multora . Infrangerea insa e a lui Geoana in totalitate .

  8. Victoria chiorului este deplina. Nici in visele lui erotice cu Udrea nu putea sa-i iasa mai bine. A castigat alegerile, l-a “terminat” pe Geoana probabil definitiv, a dezbinat PNL-ul si l-a adus in pragul disparitiei de pe scena politica, totul depinde de decizia liberalilor de a intra sau nu la guvernare. De dragul unor bani publici si portofolii ministeriale, liberalii (unii dintre ei) sunt gata sa semneze certificatul de deces al liberalismului si al democratiei in Romania. Chiorul a reusit tot ce si-a propus. La urma urmei m-as putea obisnui cu ideea ca Basescu va silui tara asta timp de 5 ani…dar ce mi se pare hidos este ca de acum incolo nu se va mai putea respira de viermii portocalii: jurnalisti lefegii, “intelectualii lui Basescu”, manelisti si tarani cu 4 clase, toti vor clama victoria in cardasie cu marinarul. Opozitia este practic inexistenta de astazi. Basescu a ramas singur pe scena politica, asa cum si-a dorit. Dumnezeu sa aiba grija de noi!

  9. Sa traim ! bine … e prea mult!
    restul … e tacere!

    ps – avem presedintele pe care-l meritam (prima oara am auzit aceasta vorba prin 93-94 in sala de curs de la facultate- la catedra era… valeriu stoica (nu facea politica atunci)

  10. Asta este domnule Ciutacu!
    Cei care il plac pe Basescu si care sunt asemenea lui sunt mai multi si mai puternici.
    Sigur ca nu sunt si mai destepeti sau mai educati dar uite ca asta nu conteaza….
    Decizia Curtii Constitutionale este O RUSINE.
    Inca 5 ani de chin! Mamaliga nu a mai explodat ca acum 20 de ani….. asa se vorbea in strainatate despre noi pe 23 decembrie 1989…. ” a explodat mamaliga”.
    Cu respect si drag

  11. După atâtea gafe câte a făcut Curtea Constituţională,am avut o mică foarte mică speranţă că va încerca măcar acum să spele ceva din acuzele care i se aduc,precum că ar fi aservită prezidentului,care îi “are la mână” cu câte ceva pe fiecare dintre ei,n-a făcut-o!
    Oricum mare parte din populaţie este convinsă că alegerile s-au fraudat iar decizia Curţii, pe aceştia, nu-i influenţează cu nimic,iar celor care sunt fanii lui B.T. Curtea le-a oferit pe tavă un argument “forte”
    Asta e ! vom strânge din dinţii,vom tăcea pentru că aţi văzut cât de greu “explodează mămăliga”.Păcat,mare păcat,să am cu 20 de ani mai puţin aş pleca fără să mă mai uit în urmă

  12. Am ajuns in iad.Speranta a murit.Cele mai triste sarbatori,saraci,dezamagiti,inrobiti de regimul Basescu.

  13. Nici nu mă aşteptam la altceva. Oricum, ae fură orice în România, şi se încearcă să ne fure şi conştiinţa! Ori asta NU SE POATE!!!

  14. Se mai mira cineva de hotararea Curtii Constitutionale? A fost clar din momentul in care au anuntat ca vor verifica voturile nule, in loc sa se ocupe de CNP-urile inexistente, de mortii care au votat, de oamenii care au votat multiplu, de votantii din diaspora. Asta e tara in care vom trai in urmatorii 5 ani. Sa traim bine, nu?

  15. Traiasca PCR aaaa PDL cu Traian Basescu in functie de Secretar Sef aaaa Presedinte si Elena Ceauses… aaa Udrea in functia de amanta oficiala.

    Hai cu Boc Reloaded

  16. Ce sa faca mosii aia trogloditi ? Sunt niste ramoliti ramasi undeva intr-o alta epoca, ce nu are nici o legatura cu democratia! Vai de tara asta!

  17. Totusi, a adus cineva niste probe CLARE ca s-a furat IN FAVOAREA LUI BASESCU ? Asa, cu deductii ca nu puteau sa voteze 3000 de insi la PAris sau 1500 la Dublin nu cred ca se puteau anula alegerile din turul 2. Ganditi-va ca daca frauda este cu adevarat de proportii uriase (peste 80 000 de voturi) ar fi fost nevoie de un numar foarte mare de complici.

  18. @Drujbaru

    ce tot o dati cu intrarea PNL la guvernare.
    Nu intra deloc, mai intii ca nimeni nu ii invita serios si a doua este ca au pus niste conditii, ambele parti, ce sunt diametral opuse.
    PDL-ul face doar joc de “jambon” ca sa legitimeze alaturarera de UDMR si mai ales de independentii lu Peste (ghinaralul securist).

  19. @C. Bojan
    Momentan de la bugetari n-a zburat nimeni. Doar de la privat. Deci aia ce sarbatori vor avea? Zii mersi ca ai un loc de munca si nu mai plingeti dupa mariri.

  20. vin si eu din “diaspora” cu o intrebare: partidele din opozitie (care este) nu pot sa voteze niste anticipate, ceva??? Antonescu ce face?

  21. @victor ciutacu
    Având în vedere că domnul judecător P. Lăzăroiu este tatăl consilierului prezidențial S. Lăzăroiu, oare chiar se aștepta cineva, în mod serios, la altă decizie??? Dacă da, atunci acela merită premiul I pentru naivitate 😀

  22. Domnule Ciutacu
    Cred ca numai naivii au crezut ca, Curtea Constitutionala va anula alegaerile. Acest cimitir al elefantilor stau pe salarii bune, si au mimat si ei ce importanti sunt dispunind renumararea voturilor nule care nu putea arata nimic. Validarea lui Traian Basescu ca presedinte era de asteptat.Orice ar spune aceasta curte,majoritatea romanilor sunt convinsi ca alegerile au fost fraudate prin voturi multiple cumparate de PDL si mita electorala inimaginabila pe care a facut-o PDL in aceasta campanie.Cu toate greselile facute de nefericitul Geoana daca votul era corect el era cistigator. PSD trebuie sa caute in continuare dovezi de frudare prin verificarea CNP-eurilor si schimbarea legii electorale pentru ca macar pe viitor sa nu mai avem fraude.Iata deci ca romanii nu au dorit schimbarea o sa avem in continuare acelasi presedinte si nu este exclus acelasi premier.
    Vom avea in continuare un mandat la discretia lui Basescu care va face ce vreu muschii lui in aceasta tara:dupa ce toate institutiile statului sunt subordonate lui urmeaza reducerea parlamentului la o singura camera care sa fie subordonata lui Basescu. Vom avea asadar 5 ani de democratie originala.Va dorim domnule Basescu multe “SUCCESURI” duneavoastra si familiei, prosperitate oamenilor de afaceri;
    Videanu,Berceanu,Blaga,Casuneanu,Cocos,Prigoana,Udrea si altii. Fiti fericit domnule Basescu,ati ciuruit PSD-eul, pe jumatate din romani i-ati pacalit dar nu uitati un lucru “ce s-a cladit prin minciuna si frauda’nu este placut in fata lui Dumnezeu,aceste fapte le ve-ti plati odata .
    Adevarul va iesi pina la urma la suprafata.
    Felicit pe domnul Geoana pentu ultimul discurs dupa decizia curtii, si ii doresc sanatate si liniste sufleteasca,sa aiba puterea sa treaca peste aceste momente grele.

  23. Asta si pentru ca la numirea celor de la Curtea Constitutionala partidele n-au facut niciun fel de ‘vetting’. Au pus pe cine au nimerit, fara sa inteleaga miza, ca un fel de sinecura pe viata. Stupid is what stupid does. Basescu le-a inteles importanta si s-a dotat cu dosarelele respective. Din pacate e el, cel mai vizionar politician al Romaniei. Doar ca viziunea-i mai sus de coaie si de stomac nu bate.

  24. El traieste BINE sa nu ne facem griji. SURSELE v-or trai si mai bine, sursele adevarate v-or trai asa de pe o zi pe alta, daca vor mai trai….

  25. Un om politic mai slab decat Mircea Geoana rar o sa vedem in tara asta. De ani de zile inghite absolut orice i se ofera, din ce motive, dracu stie. ii era imposibil sa ajunga presedinte. In schimb o sa ajunga unde ii este locul intr-un timp foarte scurt….

  26. mos nicolae nu ne-a adus un nou presedinte,a decis ca acesta e prea bun sa fie inlocuit..asa ca..sa NE VESELIM.vine craciunul..sarbatori fericite domnule traian basescu.

  27. Presedinte sub beneficiu de inventar.Asta avem.Un om care-a siluit pana si juramantul pe Biblie. Personal cred ca mai veridic suna un “SA MOARA MAMA,MANCA-TI-AS”.Avem un presedinte cu dosare penale pt care Craciunul va veni in luna martie,atunci cand se vor prescrie toate procedurile ce l-ar putea incrimina.Avem un presedinte cu dosar de informator al securitatii,dovedit nomenclaturist si care s-a dat in campania electorala anticomunist.Avem un presedinte care vorbeste de coruptie dar care n-o vede decat in curtea celor care il contesta si care a castigat alegerile corupand saracii sa-l voteze cu un pui si 50 de roni.Avem un presedinte care vorbeste de modernizarea Romaniei si care zice ca trebuiesc reduse cheltuielile cu aparatul de stat dar care beneficiaza de o curte prezidentiala cu cheltuieli ce intrec de multe ori bugetul oricarei institutii.Avem un presedinte care vorbeste de eliminarea coruptiei si favoritimelor dar care pana acum si-a aranjat pe viata familia si apropiatii.

  28. Chiar ca suntem cu totii fraieri.
    Cum naiba sa decida altceva o gasca de basinosi si mai ales de imbuibati. Una ca nu puteau sa decida altfel, deoarece, daca ne uitam in atributiuni, ea nu putea SA JUDECE ea constata ceea ce a dat BEC-ul. PSD-ul trebuia sa faca ceva la BEC, cincizeci de mii de contestatii, pe fiecare caz, sa dea in judecata, orice, dar sa nu se ajunga la CC.
    CC in domeniul alegerii presedintelui are ca si atributiune : “vegheaza la respectarea procedurii de alegere a presedintelui….”
    Ce nu e clar? Ce nu e constitutional in procedura? Furtul sau modul de votare?
    Daca au fost AROGANTI SI INGINFATI au pierdut pe mina lor de dobitoci.
    Pacat ca in aceasta ciorba s-a bagat si Crin.

  29. @ Bogdan

    Asta cu probele e o poveste . CC nu e un tribunal obisnuit . In primul rand pentru ca cere ca in maxim 2 zile sa prezinti “probe” . Absurd . Asa cum 13800 de votanti multipli au fost “demascati” la 6 luni dupa europarlamentare , sunt convins ca lunile care vor veni vor aduce multe dezvaluiri (cel putin sper ) . Oricum , nu cred ca parlamentul va decide vreo comisie de ancheta , in primul rand pentru ca tocmai se modifica majoritatea parlamentara si fosta “65%” a devenit “50.1%” . Va trebui ca PSD si PNL (sau ce mai ramane din ele) si societatea civila (ma gandesc nu la grupul 22 , ci la cei care chiar si-au mai pastrat independenta) sa incerce cu mijloacele , din ce in ce mai debile , pe care le au sa scoata adevarul la suprafata . Desi nici macar adevarul nu ne mai poate ajuta acum . In schimb , eu cred ca in septembrie vom avea anticipate (cel tarziu atunci) . Vom discuta asadar mai pe la toamna .

  30. Dante Alighieri:” Voi ce intrati aici, lasati orice speranta.”
    Dupa cum reactioneaza TOATE autoritatile statului, pana la cel mai inalt nivel, in fata acestor forme clare de frauda , nu cred ca mai putem spera la insanatosirea Romaniei.
    Vom continua sa fim bataia de joc a tuturor celor ramasi la putere.Vom deveni tot mai marlani asa cum sunt si sefii nostri.Vom invata lectia servilismului de conjunctura pe care o vom aplica pana cand spititul lui Decembrie 1989 va reinvia.
    Pacat de sacrificiul cetatenilor Romaniei din Decembrie 1989.

  31. Mi-e ciuda, ciuda, ciuda. Si cu cate sperante intrasem in campania asta….

    Dar nu-i bai, deja am inceput fac AMR-ul. Au trecut deja 8 zile din mandatul lui Basescu. Eu mi-s liberala dar sper de pe acum sa-l avem pe Cristian Diaconescu in urmatoarea campanie. Poate, poate…

    Baietelul meu o sa aiba atunci 8 ani. El ar mai avea o speranta. Si daca nu si nu…macar are si cetatenie canadiana. El CHIAR mai are o sansa. Si poate ma ia si pe mine la batranete acolo cu el, daca se va hotara ca-i mai bine acolo. Si promit sa nu votez. Am simitit-o pe propria piele ce inseamna un vot de acolo, de unde nu prea esti la curent cu realitatea.

  32. Basescu inca 5 ani…hmmm…pai si dupa astia 5 ani care vor trece intr-un fel sau altul, pe cine va baga la inaintare?…Boc, Udrea sau Elena Basescu??? Clar nu mai scapam..:(

  33. M-as fi mirat daca D-l Ciutacu nu ar fi scris primul artcolul chiar inainte ca sa apara comunicatul oficial. Dumnealui este atat de adanc infipt in problemele politice, economice, sociale si morale ale Romaniei, ale poporului roman,ca platitor de impozite, incat pur si simplu devine purtatorul de cuvant al natiei, un purtator de cuvant cu ‘reactii’de “reactor”.Bravo dumnealui!
    De fapt dumnealui permanent ne-a avertizat ca dispunerea renumerarii voturilor nule este doar un act simbolic, si ca pana la urma CC-ul il va valida pe T.B.Vai de noi!

  34. Un coșmar pentru noi, o mare bucurie pentru cei care nu înțeleg ce trebuie să facă un președinte și care se mulțumesc cu o comedie ambulantă (unu de-al lor).

    O să am o satisfacție în momentul în care nava asta se va scufunda, eu voi fi bine, cei cu zece clase care l-au votat pe Băsescu o să moară de foame… (măcar atât)

    Geoană s-a comportat bine dar din punctul meu de vedere decizia Curții arată un PSD slăbit care nu prea mai are influența de odinioară .

    P.S.: Am auzit că Videanu are o afacere interesantă 🙂 (datoriile unei campanii megalomanice trebuiesc plătite)

  35. Nici n-a cantat cocosul( nu ala a lu’madame Udrea ci ala din evanghelii 🙂 ) de 3 ori si 2 PSD-isti de stanga, au trecut la PDL-ul de dreapta 🙂
    Doar Boc spusese cu subiect si predicat:”ne mai trebuie 2 voturi” . Acum le au.

  36. Pe judecatorii curtii nu-i mai intereseaza viitorii 5 ani pentru ca multi nu vor mai fi pe lumea asta! Unii nu ne mai “onoreaza” cu pezenta inca de pe acum!
    Sa traiasca bine (si ei si conducatorul “mult iubit”) o mie de ani!!!! Dar a morcovul!!! (adica in pamint)

  37. Se poate si mai rau de atat !
    Ce ziceti de un referendum pentru modificarea constitutiei, sa eliminam articolul ala de limitare a numarului de mandate prezidentiale ?
    Daca asa vrea poporul, si prin asta eliminam comunismul, mogulii …
    Cam ce scor va fi la exit poll ?
    UE vom lua cu totii, si aia care am votat cu Geoana si aia care au votat cu Base dar mai ales aia care n-au votat, iar cei din Diaspora vor fi fericiti ca nu mai au motiv sa se intoarca la patria muma, care le va putzi sub nas !
    Astia suntem, cu astia defilam !

  38. Am stiut de la inceput ca un dictator ca basescu, cu toate parghiile statale in maini, va manipula si CC. Nu mi/am pus speranta nici o clipa ca CC va da o sentinta favorabila repetarii alegerilor. Sunt PSD/ist din 91, ma rog FSN/ist si am ramas in partid pentru ca am crezut ce am invatat, am citit in cartile autentice de istorie: ca social democratia face politica poporului prin echilibru si legi sociale. Sunt dezgustat de un popor neinformat, daca ma gandesc bine nu din vina lui, manipulat si pacalit de un individ fara scrupule. Supararea mare este insa indreptata spre marii lideri ai PSD/ului care nu au vrut sa se retraga la timp ca imaginea partidului sa se reformeze. Ce nevoie am sa vad figurile murdare ale lui Nastase, Hrebenciuc, Vanghelie Mitrea? Au tras partidul inapoi. Puteau sa lase tinerii, dar pierdeau osul, sa aleaga si sa faca imaginea corecta. In scurta guvernare la care nu trebuia sa intre au dat mandate unor ministri care au dovedit si inainte incompetenta: a se vedea Abramburica, invoc acest nume pt. ca la educatie chiar ma pricep.Luni am fost socat sa vad libidinoasele pupaturi-curiste intre Viorica si Adrica: pt mine e clar ei sus se iubesc, nu zic ca ar trebui sa se omoare, dar putina decenta macar!, iar noi, opincarii din teritoriu suntem pusi la zid. Problema PSD/ului e ca are oameni de valoare carora le da in cap nu cumva sa-si dovedeasca competenta, iar pe deasupra nici macar nu-i apara atunci cand sunt haituiti. Ar fi interesant, d/le Ciutacu, sa faceti o emisiune sau mai multe despre mazilirea celor care nu sunt in partidul prezidential. Am exemplu de consilieri locali PSD care nu pot face nimic deoarece cu legea in mana sunt sfidati de sustinutii partinici si de propriul lor partid reprezentat de dinozauri care nu-si vad decat interesele lor in teritoriu.

  39. Adio stat de drept, sa iti fie tarana usoara. Adio democratie, odihneste-te in pace. Traiasca dictatura basesciana criptocomunista! Atentie ce discutati la telefon, uitati-va bine in urma sa vedeti ce umbre aveti dupa voi, nu incuiati usa sa poata intra baietii linistiti sa isi monteze greierasii prin pereti. Astept cu nerabdare pe Hayssam ministru la interne si pe Elena Udrea directorul SRI, pe Ridzi la finante si pe Popoviciu la ministerul dezvoltarii regionale, pe Casuneanu la transporturi, pe Mircea Basescu la aparare iar pe EBA la ministerul de externe. Sa traiti cum ati votat!

  40. Udrea daca nu e ministresa tot degeaba! Hai cu alegerile anticipate sa-l votez pe nea Gigi ca numai el nu s-a imbarligat pe fata cu toti.

    Deci PD-L cu PNL, dupa cu PSD si acum iar cu PNL. Intre timp a fost si PNL cu PSD(2006-2008) Ne-am lamurit cu toti, hai cu bomba nucleara!

  41. Nu ne mai scapa de marinar decit o idee care iar putea trece prin cap.
    O idee lunguiata de 7,62 mm.

  42. Deci cheliosul asta laundromat e ca nou. Securist tortionar sau sifonar – cui ii mai pasa de care – a trecut de la comunisti la FSN-isti iar acum e CAMPIONUL DREPTEI . Asa se spala si banii. E curat ca lacrima nemernicul. Imi fac planuri de plecare. Nu avem societate civila, dupa ce studentii manifestanti au fost tabaciti de securitatea democratiei lui Basescu, trebuia sa fim jumatate de Romanie in strada. Dar sistemul asta odios, in frunte cu toate mizeriile comunisto-securiste-PDL-iste trecuti mai intai prin FSN, ajunsi de dreapta, vor conduce cu copiii si nepotii lor Romania, pentru ca suntem o tara de lasi si de analfabeti.

  43. MARE DEZAMAGIRE….Daca acum nu s-au fraudat alegerile ma intreb ce o sa se intample de acum inainte cu cei care vor fura o amarata de gaina??????? Teoretic ar trebui sa scape….
    Era prea frumos sa fie adevarat…ne-a dezamagit si INALTA CURTE CONSTITUTIONALA

  44. @shogunu’: hai sa n-o dam in extremisme. ei ne iau gâţii, noi îi împuşcăm?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.