Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Să-i dăm drumul. Pentru că merită…

Să-i dăm drumul. Pentru că merită…

Motto: “Când îl vezi că se îneacă-n mociră şi întinde mâna disperat, nu fi prost să i-o întinzi şi tu. Te trage după el. Calcă-l pe cap. Ridică piciorul când nu mai ies bule”

Când nu suntem găozari sau ţigănci împuţite şi nu ne suim pe masă să ne arăţi tu cum se face, noi, tonomatele cu euro, putem fi şi prizabili/e. Fiindcă de data asta ai nevoie, ca de atâtea ori, de noi. Ca să nu pleci pe mare, aşa cum ai promis. Pe unii i-ai cumpărat/reevaluat deja, pe alţii-i şantajează oamenii tăi. Mai sunt şi sensibiloşii care se-ngrijorează subit pentru soarta democraţiei, şi colonei de toare riturile care au fost detaşaţi prin presă. Dar, crede-mă, luptătorule, deşi noi, cei care nu dăm doi bani pe tine şi nu ţi-am uitat toate ticăloşiile, suntem obosiţi şi acriţi de-atâta hinghereală reciprocă, o să tragem de noi următoarele trei săptămâni. Pentru că merită…

UPDATE: Interviu despre referendum

LATE UPDATEAud şi citesc oameni îngrijoraţi de rezultatele sondajului IMAS. Se pleacă de la 64,3% (din TOTALUL alegătorilor) pentru demitere. Numai că la vot se numără din PREZENŢI. Iar asta, dacă ai cele mai vagi noţiuni de aritmetică, înseamnă 70%. Cred că am greşit eu. Cică din participanţi. Oricum se pleacă de la un avantaj consistent. Bine gestionată, diferenţa poate deveni insurmontabilă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

181 thoughts on “Să-i dăm drumul. Pentru că merită…

  1. E inspaimantor cati oameni din jurul meu mai sunt si acum pro-Basescu. Unii sunt anti-Nastase, altii anti-Crin, unii anti-Ponta, dar concluzia e aceeasi. Deja ma apuca groaza. Nu pot sa-i inteleg si pace. Nici ei pe mine. Sunt surzi la orice argumente. Autisti.

    Daca nu pleaca Base, va iesi razboi civil, la propriu.

  2. Eu sunt ingrijorat de altceva: CCR analizeaza azi Legea Referendumului, in urma contestatiei (da, ati ghicit) PDL. Acum avem o OUG pentru referendum, in baza careia (cred) s-a dat HG-ul de organizare a referendumului din 29 iulie. Daca Legea Referendumului e declarata constitutionala, asa cum e probabil, si este promulgata, ce act se va aplica pe 29? Diferenta intre lege si OUG este ca prin OUG un referendum e valabil indiferent de numarul de persoane participante, in timp ce legea obliga la 50%+1 din totalul alegatorilor, ce valoare va fi luata in calcul? Sa nu uitam ca referendumul e validat tot de CCR-ul basist! Dar daca Legea Referendumului e declarata constitutionala si nu e promulgata si publicata in Monitorul Oficial? Ar putea fi periculos Blaga la Cotroceni, daca CCR trece peste decizia parlamentului si-l pune iar sef la senat, tocmai pentru a promulga Legea Referendumului validat de 50%+1 din total alegatori?

  3. “sa-i dam drumul!” Foarte-foarte gresit, vara asta voi purtati alb, daca-i dati drumul o sa se vada maro 🙂

  4. ”Să-i dăm drumul” – ai?! Bine băsciorule, [i]I’m locked and loaded.[/i]

    Vara asta se poartă zeghe… Fie ca ei,… pe fond alb.

    Rugați-l pe Ioan Rus ca pe 29 seara, cam când se dau exit-poll-urile, să-i dea un telefon și să-l pună pe ”polițistul erou” să stea cu ochii pe el, că cine știe ce acces de demnitate îl încearcă și pe ăsta. Și ne merge buhu în lume că suntem un popor de ”romantici”.

  5. jegosul de mru ne spune noua, celor care nu suntem pe aceeasi baricada, sa plecam afara?

    zdrentele astea varuite ne spun noua sa plecam ?

  6. In general lumea e ingrijorata pentru ca se stie ca Basescu e maestru in a manipula masele. Mesajele lui electorale de la ‘arde-i pe corupti’ la ‘sa nu vorbesc? asta vor ei! Tu ce vrei?’ au prins mereu la mase. Teoretic genul asta de mesaj s-a erodat, cel putin asa vad eu, dar cei din mediile in care umblu solidarizeaza cu el. De obicei mai scoate cate un iepuras din joben sau mai face el cate o scamatorie ceva. Si eu sunt unul din aceia care ii sperie gandul ca ar mai putea odata prosti lumea. Desi diferenta e uriasa.

  7. Tare mi-e teama ca o sa auzim azi dupa decizia CCR :”Nu le-a reusit lovitura de stat “…n-ar fi exclus sa auzim si ca “s-au demascat “.
    Basescu declara ca nu tine de scaun dar adevarul e ca azi isi joaca viitorul.Si dupa cum vedem, se duce la CCR.Vom vedea ce se intampla dar eu sunt pesimist.

  8. Desăvârșit ai spus.
    Eu sunt unul dintre cei care au simțit în urmă cu 3 ani că li s-a tras un preș de sub picioare, așa că am să le transmit partizanilor lui Băsescu care declară de la înălțimea profunzimii lor că nu au pe cineva mai bun a vota în locul acestuia, că puțină variație nu strică…Considerați că face parte din procesul de cunoaștere. Așa că, dacă am mirosit/înghițit/etc dejecțiile pe care mi le-au turnat ei în cap atâta vreme, altceva decât să schimb puțin mirosul nu am a pierde; în cel bun caz, esența de rahat dispare….
    Postez foarte rar, dar te urmăresc cu regularitate și sper ca prețuirea multora dintre noi să-ți încarce puțin bateriile.

  9. Daca Base poarta alb , cred ca se pregateste de brutarie.Basescu la brutarie !

  10. Adevarul reiese din decizia CCR din 2007 :

    “Ramane ca Parlamentul sa decida, pe baza datelor si a informatiilor care ii vor fi prezentate cu ocazia dezbaterilor, asupra existentei si gravitatii faptelor pentru care s-a propus suspendarea din functie a Presedintelui Romaniei, in concordanta cu dispozitiile art. 95 din Constitutie.”

    Deci Parlamentul Romaniei decide daca Presedintele a incalcat sau nu Constitutia si nu CCR. Curtea trebuie doar sa constate ca procedurile au fost indeplinite si sa-l suspende. Orice alta decizie este clar in afara legii si daca vreti o “lovitura de stat”. Dar cine va avea tupeul sa conteste decizia curtii avand in vedere ce s-a intamplat in ultimul timp ? Ramane doar sa speram ca membrii CCR nu vor forta nota. 🙁

  11. Doar doua cuvinte isi mai au rostul in toata bulangereala asta……JOS BASESCU!!!!Respect Ciutacu….Badea….!!!!!!!!

  12. !!!!Traian Basescu nu mai e presedinte pentru 20 de zile ,destul timp sa plece pe mare sa caute flota si sa o aduca inapoi pana la referendum-ul din 29,iar noi ar trebui sa-i uram toti drum bun si noroc ,dar cel mai important sa ne rugam sa fie furtuna pe mare,poate naufragiaza pe o insula tropicala unde sa fie capitan peste papagali!!!

  13. Guvernul Germaniei a criticat deosebit de aspru Romania pentru ca l-a suspendat pe Basescu. Spun nemtii ca “nu este acceptabil” procesul de a il inlatura pe Basescu. Pina si NYTimes zice ca limbajul este deosebit de aspru.

    Sunt multe intrebari despre aceasta pozitie ciudata, de forta, dar e clar ca sunt indispusi ca le pleaca partenerul de dreapta (partidul lui Merkel e in PPE)

    Germania pare ca ignora total Constitutia si legile romanenesti si ca o trateaza ca pe o colonie, cu aroganta:

    “The German government observes with deep concern the actions of the Romanian government under Prime Minister Ponta. The process to remove President Basescu is unacceptable,” German government spokesman Steffen Seibert told a news conference.

    Using unusually strong language against another European Union member state, Seibert said the suspension of Basescu and the calling of a referendum took place in a way that “flouts the basic principles of the rule of law”.

  14. Imi imaginez ce presiune a facut asupra ambasadorului Germaniei la Bucuresti si asupra CCR.

    Oricum, am inteles ca pe toti PDL-istii i-a cam torpilat avizul CCR de vineri dimineata. Si Parlamentul European, pe care la inceput l-au manipulat, i-a lasat din brate. De-aceea ne-o si livreaza acum drept sperietoare pe doamna Merkel. Maine o sa ne spuna ca Obama insusi i-a plans de mila la telefon, si i-a promis ca transforma scutul antiracheta intr-un scut anti Basescu.

  15. masinaria de propaganda a pedelacilor a ajuns comparabila cu a lui GOEBBLES ,din nefericire sustinuta si de merkel..ei,si?ne dicteaza ea pe cine sa avem presedinte?multzam de asa UE,mai bine iesim din ea..ei au nevoie de noi mai mult decat noi de ei..ne-am saturat de atatea accize,taxe,legi si reguli impuse de ei

  16. Intr-o tara democratica Basescu ar trebui sa pice pentru ceea ce a facut cu cel putin 80% din voturile celor prezenti.

  17. daca uslinosii or sa stea si or sa astepte ca “tonomatele” de la antene sa-i scoata, o sa avem o maare surpriza cu betivul de la cotorceni……….. diavolul nu moare usor si abia cand il vezi cazut jos trebuie sa-i mai dai una direct in inima cu glontul de argint sau cu tarusul sfintit pt a fi sigur ca l-ai terminat………..

  18. Am niste intrebari pentru PDL si Traian Basescu,dar nu imi da nimeni nici un raspuns.
    – de ce pdl-ul si Traian Basescu au nevoie de un popor ˝de ciumpalaci,viermi,asistati sociali,idioti pe banda rulanta,lenesi˝
    – de ce vor votul pensionarilor pe care i-au umilit ,in plina iarna acestia cersindu-si drepturile castigate prin munca la poarta cotroceniului
    -de ce au nevoie de votul celor din invatamant,carora le-a spus ca muncesc putin si daca vor mai mult sa isi mai ia un servici( pe timpul meu, invatatorul era vazut ca o ˝icoana)
    -de ce au nevoie de votul medicilor,carora raspunsul la cerintele lor a fost,nu va convine plecati din tara
    -de ce au tinut-o in functie pe d-na Anastase care a furat in fata unei tari
    -de ce s-au taiat salariile si impozitat pensiile,
    -de ce s-au construit pe timp de criza sali de sport,terenuri de fotbal,telegondole,partii de schi,bazine de inot
    -de ce s-au prelungit contractele cu baieti destepti
    -cum si-a platit d-na Udrea creditul de 3 mil de euro
    -de ce parchetul si DNA-ul nu se sesizeaza la furturile facute de Liviu Negoita,care este cercetat de OLAF
    -de ce au introdus impozitul forfetar,care a dus la inchiderea a sute de mii de firme, deci sute de mii de someri
    -de ce s-au dat 900 mil pe o ……..frunza
    -de ce la noi km de autostrada costa de 5 ori mai mult decat in oricare alta tara
    -de ce s-au redus indemnizatiile mamelor
    -de ce pensiile magistratilor nu s-au impozitat
    -de ce cred ca USL-ul are nevoie de justitie ( nastase este condamnat,voicu isi va ispasi pedeapsa,iar voiculescu daca a gresit va plati,sau cum in tara asta nu mai exista prezumtia de nevinovatie,suntem toti infractori)
    -cum a vandut d-nul Boureanu o firma cu mari datorii la bugetul de stat unui om al strazi.
    -de ce au fost suspendate fondurile POSDRU,numele Botis va spune ceva
    -de nu mai spuneti nimic despaga din vami si returnari ilegale de tva cu acceptul lui blejnar
    -evaziunea fiscala din portul constanta la ce stadiu de cercetare este
    -cum si-a cumparat casa Ioana Basescu
    -cu ce bani si-a facut campania electorala Elena Basescu
    -unde este diploma de bac a lui Funeriu

  19. Cu riscul de a-mi pune-n cap toți USL-istii fanatici am și eu câteva întrebări care se vor pe cât posibil, obiective:
    – Unde era propaganda USL atunci când Deutsche Welle și Allgemeine Zeitung titrau cum că Guvernul Boc e cel mai bun din Europa de Est și că toate cabinetele au de învățat din măsurile lui Boc și de la felul cum a scăpat el România de criză?
    – Unde era propaganda Parlamentărilor USL pe toată durata Guvernării Boc? Comparativ cu lipsa lor de activitate, Macovei face spume la gură de două săptămâni.
    – Unde erau liderii USL pe vremea Guvernului Boc? Comparativ cu absența lor totală pe plan European, Blaga are vizită programată la Bruxelles.
    – Unde erau liderii USL pe vremea abuzurilor lui Băsescu? Comparativ cu letargia lor în ce privește relațiile cu lideri Europeni de marcă, Băsescu vorbește la telefon cu Merkel (chiar dacă a sunat el și a făcut-o doar pentru impresia artistică, tot se punctează…).

    La capitolul rapiditate, eficacitate, relații, propagandă, impresie artistică, USL-ul este net sub PDL+Basescu.
    USL-ul doar a așteptat erodarea PDL-ului, n-a făcut nimic când ar fi putut s-o facă, au rămas în expectativă și au punctat doar pe greșeala adversarului, niciodată prin trudă proprie. Din punctul meu de vedere este pur și simplu grețoasă o asemenea abordare. Dacă ești om de stat, faci naibii ceva când arde buza națiunii, nu aștepți moartea lentă a adversarului, trăind din cheag – pentru că riști ca și populația pe care îți dorești s-o salvezi și s-o păstorești pe viitor, să moară la fel de lent, odată cu cei pe care-i aștepți să-și dea ultima suflare…politică.

    Norocul celor de la USL este faptul că-i detest prea mult pe ăștia ca să-mi arunc geana prea bine acum asupra nemerniciilor lor – dar să nu creadă că am probleme cu memoria sau cu adăugat unu lângă unu. Însă luat per ansamblu, USL mai are de învățat la capitolele imagine, propagandă, eficacitate etc. Sau poate le știu și ei prea bine, dar s-au obișnuit să joace la greșeala adversarului. Ceea ce n-ar fi neapărat nasol, numai că mi-e jenă mie de incapacitatea lor de a reacționa, sau mai bine zis, mă scoate din minți apatia lor uluitoare.

    Și încă o chestiune pe care o percep deocamdată doar la nivel de senzație. Pare-mi-se că liderii USL au început să vorbească în numele propriilor partide cam mult în ultima vreme și mai puțin în numele USL. Cum e întrebat câte unul ceva pentru care e necesar să facă referire la formațiunea politică, răspunsul este referitor la PSD, respectiv PNL, mai rar USL. Știu și eu din experiențe anterioare, că alianța lor va funcționa doar cât scapă de Băsescu (și mi se pare normal așa), numai că eu sper ca frăția inelelor lor să țină și post USL, în sensul că divizarea USL de după Parlamentare, să se facă doar pentru ca unul din ei să fie opoziția și celălalt puterea, scăpând astfel de PDL și UDMR. Poate așa vom ajunge și noi ca-n USA, unde-s doar două partide mari și late. Dar poate visez eu cam mult…sau am văzut prea multe filme. 🙂

  20. basescu taraste Romania in mocirla dupa el.stie ca dupa demitere are mari sanse sa ajunga la Jilava!
    si va spun de pe acum, ca dupa ce va fi demis va avea doar cuvinte de ocara la adresa poporului, la fel cum Hitler, putin inainte de a a ingropa Germania, a spus germanilor ca ei nu il merita!
    basescu e un paranoic las!

  21. Catalin Ionescu, nu am habar cine esti, nici nu ma intereseaza sa aflu, vreau sa-ti spun doar ca ma DEZGUSTI!

    Esti imaginea absoluta a prostiei romanesti!

  22. Mihaela (fără ‘dragostea mea’, dar cu destulă condescendență încât să par civilizat), inocența ta e de-a dreptul dezarmantă. Pe lângă faptul că mă bucură stârnirea unui sentiment în ceea ce mă privește, fie și cel de dezgust (fapt care nu înseamnă altceva decât ‘proof of life’) – antagonismul democratic fiind de preferat unanimității, țin totuși să-ți adresez o expresie care-i aparține inegalabilului Steven Seagal (că tot mă definești drept prostia Românească – cu r mic) și care sună cam așa: “Assumption is the mother of all fuck’ups.”
    Și totuși, fără să insist, dar încercând să punctez o anume nuanță din ceea ce am încercat să spun, dar care n-a pătruns (din păcate) în cadrul capacității tale de înțelegere, vreau totuși să-ți expun, ridicol de succint, un mic scenariu în care te-ai putea cu ușurință încadra, și care, probabil, îți va fi de ajutor pe viitor. În cazul în care (Doamne ajută!), scăpam de Basescu+PDL și vine USL la putere, cu Ponta Premier și Antonescu Președinte, iar după un număr de ani, din diferite motive (spargerea USL, nevoia de opoziție consistentă, ceartă pe ciolan, neânțelegeri la tabla împărțirii etc.), vei fi nemulțumită de cei care te conduc, accesează te rog blogul ăsta, citește ce-am scris eu (text pentru care acum mă gratulezi cu adjective și considerații deloc măgulitoare) și amintește-ți că dacă cei pe care acum ni-i dorim cu ardoare la conducere pentru a elimina un rău mai mare, pot la rândul lor, să fie asemănători în meschinărie cu cei pe care vremelnic îi considerai singurii și unicii dușmani. Și asta doar pentru că (din punctul meu de vedere), ar fi putut să facă mai multe, mai din timp, cu mai mare intensitate și poate am fi scăpat de ăștia cu mult timp în urmă. Exact delăsarea lor și așteptarea plocoanelor, m-au făcut să-mi pun întrebări în legătură cu intențiile lor reale și mai ales cu buna lor credință.
    În rest, îți urez sănătate, o seară bună și toate cele bune ție și familiei tale.

  23. d.le ciutacu, pe 29 probabil voi fi in drum spre casa, ma voi intoarce dintr-un scurt concediu, doamne-ajuta, dar nu am cum sa nu ma duc la referendum sa-i dau kix lui base…lus…fratilor, astia de la usl, treziti-va ca asta-i dracu gol, nici nu stii cum te poti trezi peste noapte cu el din nou la cotroceni… doar am mai patit-o odata, ati si uitat?

  24. @Victor: superba poza. Traiasca baiatu’/fata
    de la crawl pentru toate gafele si gherlele din
    ultimul an.

  25. Mi-am amanat concediu pentru ca sper din suflet ca votul meu din 29 sa conteze! Dar am senzatia ca prea multi oameni care ar putea sa inteleaga ce se intampla nu o fac. Am colegi care in loc sa fie socati de dezvaluirile Oanei de aseara sunt speriati ca Ponta le va lua taxe mai mari din salariu si ca se intoarce Hrebe….poate mesajele USL ar trebui putin simplificate si imprastiate in toata presa inclusiv cea online! As vrea sa vad primul anunt care apare pe “stiri de ultima ora ” ceva de genul……Dezvaluire senzationala…..abia acum se descopera marea coruptie…” trio-ul Udrea -Ontanu-Florescu (sau cum il cheama pe cel care i-a platit datoria de 3 mil euro lui Udrea) se joaca cu terenurile in cartierul Floreasca in timp ce tie ti s-au luat 25%din salariu…..

  26. Romanii nu trebuie sa se imbete cu apa calda (ca rece, pe canicula asta, de unde bani ?) Este adevarat ca la locale au fost ceva peste 56%, dar un procent substantial din acesta au fost portocalii, vopsiti verzi si inmuiati astazi in clor. Suspendatul are, din nou, doua atuuri (ca in proverbul romanesc cu barza chioara !) : cei care participa in favoarea lui, si cei care vegeteaza (nu degeaba ne spunea Ana Blandiana popor vegetal). Noi, restul, n-avem decat sa ne desprindem radacinile. La disperare chemam mosul si baba, fiul, fatuca, cainele, pisica, si cu un soarece fortos scoatem ridichea. Macar odata sa ne frece si ei leguma !

  27. Stiti care e culmea cresterii si descresterii lui Basescu?
    A fost ales in 2004 cu un “DA”(abreviere),iar acum va cadea tot cu un “DA”(adverb de afirmatie).

  28. Oare basescu nu stie ca cei din Afganistan au urna de votare ? Mai spune ca a fost marinar .Sa intrbe colegi care sunt marinari adevarati nu parati EI cum voteaza cand sunt in mars .

  29. Dupa discursul Presedintelui Crin Antonescu de astazi sunt foarte mandra ca sunt romanca! De mult nu am mai simtit asta! Si lui si lui Victor Ponta le doresc sa reziste in perioada care va urma!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.