Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > România populară a ieşit la agăţat

România populară a ieşit la agăţat

UPDATE: Apologeţii dreptei au aplaudat până la roşirea palmelor modificarea Codului Muncii. Cică ăla nou e capitalist şi o să atragă marii investitori. Eu zic să-i plătească ei pe ăia lăsaţi pe drumuri de Nokia la Jucu. Şi să pună popularii banii lipsă din PIB

Construcţia popularilor cu liceul la bază şi acces la Internet se desfăşoară, în paralel, pe (cel puţin atâtea am identificat eu) două falange. Prima, din trunchiul căreia a răsărit liderul celei de-a doua, s-a coagulat în jurul sociologului-consilier-ministru Sebastian Lăzăroiu, poartă numele cu patină de vechime si nobleţe Madame Blogary şi e trasă, fizic, înainte de vânzătorul de uşi de garaj Mirel Axinte, intrat în conştiinţa publică prin interviul pe blog cu Băsescu din timpul campaniei prezidenţiale şi prin revărsarea transparentă de ură la adresa tuturor sinucigaşilor. Mişcarea în sine musteşte de idolatrie la adresa băsismelor, urăşte programatic tot ce condamnă comandantul suprem (de la comunism şi până la stânga politică), s-a transformat dintr-un cerc al frustrării că nu toată lumea îl iubeşte pe liderul providenţial într-o asociaţie pe bază de cotizaţii şi îşi bazează mesajul către poporul de Net prin necesitatea înfiinţării unui nou partid politic, celebra Albă ca Zăpada. Problema e că, înainte să cristalizeze nişte energii, autointitulaţii lideri au început să se certe între ei din motive prozaice.

Aşa că, din ambiţii şi doriri de preamărire, a răsărit, cu sprijinul ideologic al unui blog cenuşiu, Noua Republică. O strânsură de conştiinţe care seamănă a sectă (o combinaţie de mişcare legionară cu vânzători de oale sub presiune la domiciliul clientului), are crez şi manual de luptă şi-l foloseşte ca vârf de lance pe imberbul Mihail Neamţu (emulul mult mai agresiv al lui Andrei Pleşu), înalt funcţionar de stat prin institutul de vânători de comunişti condus de Volodea Tismăneanu, duşman declarat al tuturor bugetarilor în afară de el. Ca şi ciudaţii năimiţi de Lăzăroiu întru purificarea scenei politice, au şi ăştia, individual şi/sau puşi la grămadă, charisma bordurii. Oricât s-ar zbate, fără ca mesajul lor să fie preluat de un individ cu lipici la poporul suveran, soarta lor politică e cea a mielului de Paşte. (Integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

65 thoughts on “România populară a ieşit la agăţat

  1. Basescu are apucaturi de dictator nenorocit !!!… Toate actiunile lui dovedesc asta , iar faptul ca a reusit sa dezbine o tara si s-o aseze el , in nemarginita lui intelepciune , pe categorii e prima dovada …

    Ca sa facem doar o mica comparatie , asa in fuga , Hess era un umil dactilograf al lui Hitler cat era la inchisoare , apoi ajunsese mana lui dreapta , iar Eva , o tarfulita cunoscuta la o petrecere , ajunsa mai apoi persoana importanta in SS …
    Continuam ???
    Pun pariu cu tine ca intr-un an , tiganii vor fi alergati pe strada si urcati in camioane cu destinatii necunoscute , iar daca se mai nasc multi ziaristi evrei si incomozi pe deasupra … nu se stie !!!
    Dar … poporul in dobitocenia lui , prefera aceste lucruri : vezi pofta nebuna din ultimul timp de a afla totul despre Ceausescu & Co …
    DA , VREM UN DICTATOR !!!

  2. Fac ce vor pt ca le permitem totul.Am ajuns sa fim cumparati cu oua si paine…..in loc sa mergem sa-i dam jos din functie,chair si cu forta.Daca se ajunge la alegeri ii game over pt noi.II ca si cum am merge in Anglia si am incepe sa le confiscam Big Benul ,London Bridge ,Stonehenge ca asa vrem noi.Nu merge asa.Asta-i tara lor si noi suntem strainii aici.Se intampla ce doresc ei nu ce vrem noi.
    Va zic ca daca nu cap pana-n alegeri nu mai cad deloc.
    Inventeaza o mizerie de fatada(motiv pt castigarea alegerilor)..exact ce au avut si-n 2009 cu mogulii:))
    Cati credeti ca au crezut tampenia cu mogulii si cati au votat cu ei pt ca au primit bani sau diferite produse?

  3. blegary, o adunatura de ciumpalaci fara identitate, cu idei cretinoide pseudoanalitice si sfertodocte,cu mici exceptii…tragic.
    blegary-i nu-si devoaleaza macar identitatea , dar vor sa fie votati.cine dracu voteaza un blog?

    p.s. un lucrator de la Nokia Jucu, spunea acum cateva minute, ca fabrica se inchide ca nu mai sunt comenzi.comenzi care vin din cerere, cerere care vine daca au oamenii bani, bani pe care nu-i avem fiindca familia Voiculescu si A3 iau decizii gresite in economie.Rusine, Dan Voiculescu, rusine A3!

    asta e capitalismul basescianist, ia de la bogati(NOKIA)si finanteaza sarantocii delabe1tv,unzerotv judetul neamtz,penare etc.

    p.s. Nokia nu e comapania aia finlandeza a carei tzara de origine nu vrea Romania in Schengen?

    intreb si eu , bacteriile ucigase olandeze n-or fi contaminat si solulfinlandez, si, prin ricoseu sau invaluire solul de la Jucu Romania? chiar nici o coincidenta?Canibalu’ ala de la Helsinki ce face?

  4. Tre să recunoaştem că-s deştepţi băieţii. Mai deştepţi decât ii crede lumea şi probabil mult mai deştepţi decât opoziţia. Chestia asta va fraierii destui semidocţi, dacă nu chiar pe toţi.

    Percepţia mea e că în meciul acesta politic între putere şi opoziţie, puterea este cea care conduce jocul şi are iniţiativa, iar opoziţia doar urmăreşte şi incearcă să se adapteze. În felul acesta, n-au nici o şansă. Tot ce pot să spere e într-un egal 0-0 şi atunci ştim cine va câştiga la virgulă.

    În scandalul acela cu salariile compensatorii de 18k euro cu disponibilizaţii mutaţi de boc în alte agentii non-guvernamentale, cum de presa a fost cea care a descoperit asta şi nu opoziţia? Nu putea USL să facă o conferinţă de presă şi să prezinte dovezi despre ghiorlănia asta? Sunt slab playeri totuşi.

  5. Lasa-i pe naucii astia.
    Se retrage Nokia, chestie nasoala.
    Sigur a avut probleme cu “gripa aviara”.
    Daca nu cumva s-or fi speriat de “Romania populara”.

  6. O ultima postare azi. Am inteles ca e ziua lui Ponta, azi!Si ce-i f.te grija de Nokia, mai bine sa-l f.ta pe Ponta prin Blejnar !Mari oameni basistii astia, mai caractere!

    Intreba un reporter local un cetatean muncitor de la Jucu ce vor face autoritatile locale in locul Nokia, Avicola?

    fondatorul Noii Republici, un tinerel imberb, cu studii, ce-i drept, dar cu multe bube in cap, mai ale in ceea ce priveste afirmatiile lui despre ortoidoxism.Am impresia ca asta se vrea un nou Messiah???!!!Cu hotii si tradatorii la masa?

  7. Eu n-am citit nici măcar o carte de politologie şi manipulare. Dar…văd nişte lucruri din prima, nu cred nimic din stratul de la suprafaţă, cel care ni se arată. Cel puţin, privitor la problemele importante. Cum ar fi ceea ce se întâmplă cu ţara asta sub conducerea leprelor portocalii şi viitorul care ni se arată – dacă nu eşti complet orb – ca urmare a acţiunilor lor.

    Totuşi, nu cred în succesul unei astfel de încercări…Cred, însă, că trebuie să contribuim la eşecul său răsunător, încă din faşă! Dacă tot avem privilejul de a ne fi născut cu ceva creier în cap, să ne folosim şi gura. Şi lasă s-o ardă ei pe net!…

  8. ce mai tura vura in 89 n-a fost nici o revolutie ci a fost o conspiratie pt distrugerea romaniei.ce folos ca putem vorbi liber daca murim de foame ca nu avem unde munci sau ca batrinii fac infarct dupa ce au fost scosi din casele lor de samsarii de case sau copiii de la tara se lasa de scoala fiindca s-a desfiintat ,sau ca bolnavii mor in fata spitalului inchis. am ajuns sa-mi doresc intoarcerea la vremurilor de dinainte de 89 cu toate ca mie ca femeie mi-a facut f. mult rau

  9. Scopul scuza mijloacele – activistii puterii se adreseaza alegatorilor pe masura intelectului acestora folosind mijloace cat mai diverse – sperietoarea cu comunistii, berea si micii, concertele cu manele, sacosele electorale, etc
    Din pacate liderii opozitiei nu misca nimic, nu reusesc sa adreseze un mesaj, nu reusesc sa moblizeze masele. Se pare ca sunt depasiti de situatie si se bazeaza pe nemultumirea alegatorilor acum – nu cred ca reusesc sa aiba un electorat propriu constatnt, din convingere.
    In ultimele zile mi s-au oferit mai multi fluturasi cu “lupta si realizarile puterii” dar nici macar unul cu USL !!
    Cred ca singurul in stare acum sa se opuna cu succes lui basescu este S Oprescu, cu o sustinere USL – era interesant Oprescu presedinte, C P Piedone primar general …. chiar daca nu sunt un fan total al doctorului
    In rest astept si eu “magariile” electorale ale USL – cu comportament si chipuri de domnisoare de pension, care nu ies la “agatat”, se duce dracului tot ….

  10. Update:
    L-aţi ascultat pe Boc? Cică va exista fenomenul de plecare a multinaţionalelor din România ŞI Europa!? Este ceea ce a găsit el de zis pe acest subiect.
    Asta se întâmplă când avem un preşedinte ca Băsescu şi un premier ca…Boc. Adică, un bok de premier!

  11. Dane spune securistilor din spatele tau ca nu mai tine vrajeala….da hai sa vedem tiparul:Basescu scos din umbra politician din esalonul doi necunoscut bine DD proaspat intrat in politica,Base monta tepe in piata in care tragea hotii si coruptii DD ii baga la puscarie pe toti Base lupta impotriva comunistilor DD lupta impotriva ciocoilor.Se poate usor observa noul produs Dan Diaconescu al securistilor pentru postul de presedinte. DD va avea grija de tara cand el nu a fost in stare a avea grija de propria televiziune condusa sub nasul lui de infractori Doru Iuga facea parte dintr-o retea de pedofili,Doru Parv hot si santajist etc? De ce da DD cu obstinenta fanatica seara de seara in primarul general al capitalei? Este invatat bine ca daca cuceresti capitala restul oraselor cad ca piesele de domino. Individul DD isi racoleaza adeptii mare majoritate din mediul rural persoane slab scolarizate usor de prostit. Dan Draconescu este inteligent si viclean si actioneaza ca atare manipuland si pacalind asa cum a facut totdeauna de la pupitrul OTV. In timp ce primarul Oprescu a facut si face concret pentru oameni Draconescu a facut pentru el bani multi case masini si elicoptere pentru oameni vrajeala,prosteala.Dan Draconescu mamelucul securistilor nu mai prosti lumea.

  12. @Victor
    Pornim de la premisa că acuzatorii sunt cei care trebuie să aducă dovezi care să ateste vinovăția. DACĂ Opoziția (pentru că ei ar trebui să ne reprezinte) nu reușește să vină cu material didactic care să ateste remunerațiile ilegale de la bugetul de stat către ultrași înseamnă că incompentența reprezentanților ei este direct proporțională cu abilitatea lingăilor de a fura în tihnă.
    Cel puțin, acțiunile lui Ponta sunt la fel de răsuflate ca un un pârț de octogenar.
    În acest caz, de ce să ne bazăm pe o structură care nu este în stare să demonstreze ilegalitățile atît de evidente care se comit?
    Să nu ne mai plângem de cât de jegoasă este guvernarea și să ne orientăm către neputința de virgină a Opoziției.
    Cu tot respectul pentru tine și pentru cititorii blogului, ce facem noi aici este o chestie ciclică: “da Victor, ce bine-ai zis-o p-asta, așa e”.
    Poate o fi momentul ca lupul singuratic să-și facă o haită pentru că oricît de proaste ar fi oile, stîna-i stână. Doar după ce creezi panică în stână ajungi la cioban pentru ca de la distanță nicio piatră nu-l atinge.

  13. TOATE SE INTAMPLA PENTRU CA NU AVEM OPOZITIE !!!
    SI POPORUL E LAS SI ” DOMNISOARELE ” DE PONTA SI ANTONESCU !!!
    PUNCT !!!…

  14. @andrei” da, eu zic sa-i votam in masa tot pe astia care ne conduc, ca macar putere avem. mai lasa-ma cu textele propagandei portocalii, ca-s satul…

  15. Traim intr-o societate bolnava dominata de mizerie, nepasare, agresivitate.Incompetenta si suficienta sunt ridicate la nivelul politicii de stat. Vazand ce se intampla in jurul nostru, ajung sa ma tem de tot ceea ce este mai rau. Criza economica se adanceste, pauperizarea devine un fenomen tot mai raspandit, moralitatea sufera. Vor fi elemente constante ale vietii nostre, mai mult ca pana cum, suspiciunea, ura, intoleranta, xenofobia. Va fi terenul ideal pentru demagogie si violenta.

  16. Ceea ce uitam este de unde am plecat si ce am facut in timpul scurs pana acum. Ceea ce uitam este ca am fost, santem si vom fi condusi de diferite ordine, ginti si triburi care ne obliga prin variate metode sa aderam de buna voie sau prin programe (de aderare, de integrare, de implementare, de prevenire, de creditare, de cumparare…. mai completati si voi :)…) la propria lor agenda la care suntem (culmea) si actori si spectatori in acelasi timp. Indiferent cum s-ar numi societatile din care facem parte (romana, americana, europeana, a medicilor, a avocatilor, a oamenilor de afaceri, bresle mai mici sau mai mari….) scopul lor este acelasi – de sclavizare si folosire a individului care are libertatile sale ingradite din ce in ce mai mult si din ce in ce mai aprig. Oricine ar veni la putere in Romania sau aievea, acela uita de unde a plecat si va tinde sa isi aduca aminte numai de cine l-a pus acolo si de cine il tine acolo. Cele doua lucruri mentionate sant mai importante decat orice principii, orice promisiuni si orice alte lucruri pe care un eventual potentat ar dori sau promite sa le faca. Interesul oamenilor nu mai conteaza, cei care l-au ales nu mai exista atunci cand ajunge in frunte, altii il vor alege data viitoare sau va gasi o alta modalitate de a-i pacali sau a-i aduce din nou in tabara sa, eventual promitandu-le mariri, functii, bani sau noi ideologii pe care bineinteles nu le va mai respecta. Astea sant dezideratele si actiunile ulterioare ale oricarui reprezentant al puterii de azi, de aici, din Europa sau de aievea. Am trait in diferite regimuri, in diferite tari si in diferite perioade de timp si am ajuns la aceeasi concluzie. Ne mai auzim…

  17. Victor, din ce in ce mai multi simt ca sint complet abandonati de catre asa zisa “opozitie”… nu fac altceva decit scuipaturi la tv cu basescu, altfel nu vad ca exista nici un fel de problema reala pt ei. Stau foarte relaxati si asteapta alegerile fara nici o agitatie, romanii pot sa se duca dracului in saracie lucie pe ei nu-i doare nici in cot decit balacareala cu securistii lui basescu pe la show-urile tv

    am votat impotriva lui basescu in 2004 cit si in 2009… sincer in clipa asta a disparut orice fel de speranta ca tara mai poate fi redresata economic… am inceput sa prind o ura fantastica impotriva “opozitie” in special a aripii pesediste din spatele lui ponta pt ca nu au facut absolut nimic REAL impotriva javrei ci s-au complacut cu aceasta in asteptarea alegerilor din 2012 dupa ce tara o sa fie distrusa practic iar (probabil asta spera)romanii o sa fie transformati in sclavi incapabili sa mai riposteze…

    eu sincer nu mai astept decit revoltele violente impotriva securistilor care ne-au devalizat tara… alegerile din 2012 sa le astepte ponta si cu iliescu!

  18. @Dan: dincolo de faptul ca n-au anvergura si nu-s convingatori la scuipat oranjada, ce-ar fi trebuit sa faca? sa parjoleasca holdele, sa arunce-n aer podurile? altfel, ce-au facut penelistii lui Crin si n-au facut pesedistii lui Ponta?

  19. Cam tot ce s-a intimplat in politica romaneasca,dupa 1989,FDSN,FSN,PDSR,PSD,PDAR,APR,partidul lui Magureanu,ceva ecologiste,PNG-ul lui Gigi toate put a experimente ale serviciilor secrete.
    Problema nu e,se pare,ca prostimea nu a citit carti,ci ca Diaconescu sau cei care-l sfatuiesc au cam citit.

  20. am zis ca Antonescu chiar vrea sa-l dea jos pe basescu dar ai dreptate si daca stau sa ma uit mai bine sint de pus si penelistii alaturi de pesedisti…

    puteau sa dea drumul la mitinguri impotriva dictatorului basescu si sa incerce rasturnarea acestuia prin alegeri anticipate… o violenta pe termen scurt era cu mult mai de preferat decit o moarte sigura pina la alegerile din 2012…
    ori sint lasi si prosti ori sint intelesi cu basescu (ma gindesc in special la momentul algerilor pt curtea constitutionala si mai ales la declaratiile lui ponta care a spus foarte raspicat ca nu-l intereseaza o lupta cu basescu ci sa treaca la putere in 2012 dupa ce tara o sa fie distrusa de basescu si securisti lui)… eu NU POT UITA O ASEMENEA MIRSAVIE!!!
    din cauza asta am sa-l fac pe ponta principal vinovat pt non-combat si eventuala intelegere cu securistii lui basescu

    am mers linga Corneliu Coposu… cum adica ce sa faca opozitia?!!! SA LUPTE cu adevarat impotriva securistului basescu si a securitatii in general care ne devalizeaza tara

  21. Acum am intrat fugitiv pe un link, pe “manual”.
    Cică să te uiţi la televiziunile care-l pupă-n dos pe Băsescu şi le şi enumeră!
    😯

  22. @Victor Ciutacu: In legatura cu ce i-ai raspuns lui Dan, as avea si eu o nedumerire daca mi-e permis. Opozitia intr-o tara are doar ‘arma’ politica? Nu exista cumva si organizari de miting-uri? Din cate stiu, Basescu facea constant bai de multime atunci cand se bucura de popularitate. Nu-l mai vedem in strada pentru ca se teme sa nu-si ia vreo calimara de cerneala pe chelie precum geologul, nu ca n-ar mai vrea. De ce liderii opozitiei se rezuma doar la discursul politic drept arma impotriva puterii? Se tem cumva ca n-ar ‘percuta’ nimeni si s-ar face de ras ca nu aduna nici cat Ciutacu la mitingul impotriva CNA? Eu unul cred ca pe praful asta ar beneficia si ei de niscaiva bai de multime. Tocmai din cauza asta mi se pare suspect faptul ca evita intalniri cu oamenii, pe strada. In rest…si eu pot sa fac opozitie din Parlament, de la masutele conferintelor de presa sau din studiouri TV. Mai nasol e cu opozitia facuta din strada, de langa oameni.

  23. Sunt de acord cu dvs. mai putin ultima afirmatie cu ” [nu] toti suntem la fel de prosti”…Sunt destui de multi prosti care vor inghiti ” miscarea pentru popularitate” a lui Base.”Marea” alianta va scoate vreo 40 % iar cu voturile din strainatate si cu ajutorul lui Videanu la pupitru, chiar 50+1 %.Asta chiar in conditiile in care PD-L se transforma in Alba ca zapada cu cei 7 pitici pe…creier si PC redevine solutia imorala.
    Iar daca Alba ca zapada e…E.Udrea sau M. Macovei…poate creste procentu’.
    Nu produsul laboratoarelor din Cotroceni ma ingrijoreaza ,ci defensiva( ca ofensiva nu exista) dezorganizata a USL.

  24. @Catalin & Dan: si mitingurile de protest intra tot la arme politice. de ce nu le fac? cred ca trebuie sa-i intrebati pe ei. daca ma intrebati pe mine, va raspund simplu: pentru ca nu vine lumea

  25. Apropo de mitinguri: există experienţa cu oamenii veniţi de la sute de km, chinuiţi de somn, foame, sete şi lipsa locurilor unde să-şi facă necesităţile fiziologice, pe fondul bucureştenilor privitori de la balcon.

  26. daca vine sau nu vine lumea nu se poate stii decit daca se organizeaza un miting DECLARAT impotriva lui basescu si pt alegeri anticpate prin demisia acestui cocalar psihopat si a sociopatilor din spatele lui… altfel doar ne dam cu parerea daca vine lumea sau nu, “opozitia” o sa ramina la tv si o sa ajungem intr-o saracie lucie… dupa 2012 “opozitia” o sa sara cu gura pina la urechi: greaua mostenire si o sa fure sub aceasta acoperire… deja mi-e scirba pur si simplu cind ma gindesc

    singurul lucru care mai ramine e o revolta singeroasa impotriva tuturor securistilor si mafiotilor …

  27. Hmm…la mine inconfortul e direct proportional cu starea mea de spirit(devin din ce in ce mai nervos),nu ma transform nici in pinguin si nici in turist…si eu daca as fi bucurestean(si nu sunt)as face la fel…as privi de la balcon.Si sunt de acord cu Dan…opozitia nu face nimic…si mai si spun pe la toate posturile de tv ca nu au ce sa faca…ca vezi tu…puterea incalca toate legile si ei nu pot face nimic…daca asa vor ei sa scoata lumea la vot suntem ca si terminati.Vom fi nevoiti sa-i mai suportam 4 ani pe “baietii” astia care…”taiem plopii de pe marginea drumului si am rezolvat incalzirea din scoli”…IREAL

  28. NU SE POATE CA PDL , UNPR SA ACAPAREZE IDEEA DE DREAPTA IN ROMANIA. ESTE PUR SI SIMPLU STRIGATOR LA CER.

    TREBUIE CA ROMANIA SA CUNOASCA CE INSEAMNA DREAPTA NATIONALIST CRESTINA, SA NU FIE PACALITA DE CUPLUL COCOS-BASESCU.

    INSISTATI PE LEGATURILE DIRECTE INTRE PDL SI MAFIA TZIGANEASCA.

    NU TREBUIE CA IDEEA DE NATIONALSM CRESTIN SA FIE RAPITA DE CATRE NEMERNICII ASTIA.

  29. Mai nou testeaza si misa,daca nu as cunoaste niste specimene care se drogheaza la greu si latra pe toate drumurile de influenta benefica a misei ,cu pretentii elitiste,as zice ca s-au drogat si astia de la realitatea.Dar e bine asa.Droguri plus curvasarie la propriu ,inclusiv cu minori ,mai ales cu minori,eu zic ca se merge pe Noua Republica a handicapatilor mintal sau a retardatilor mintal.

  30. Mitinguri în strada… ca să ce? Au avut vreodata vreun efect?
    Câteva sindicate controlează și PSD și când au facut miting s-a lăsat cu dansul pinguinului.
    Au ieșit țăranii, a ieșit Poliția, au ieșit profesorii dintre care unii s-au și înfometat… poate-mi scapă mie ceva dar vedeți vreo mare jmecherie?

  31. Dle Ciutacu,
    Se pare că nu aţi învăţat nimic, din experienţa cu totul nefericită(pe care personal o găsesc cu totul injustă şi inacceptabilă, oricare om din România) când aţi fost abordat într-un mall de o manieră care v-a şocat.
    Însă, daţi-mi voie să vă spun. Sunteţi autorul moral cauzal al propriei experienţe. Vă poate suprinde, evident dar e trist. Ca să clarific, modul extrem de agresiv şi nefundamentat de a vă exprima ideile ,sfârşind întotdeauna în atac la persoane decât la ideile persoanei nu vă diferenţiază foarte mult de retorica dlui Vadim . Sau a altor extremişti care canalizează frustrări generale pentru un succes personal. Desigur, v-aţi obişnuit să aveţi scuze pentru propriile acuze nefondate către alţii ,chiar atunci când depăşiţi limitele bunului simţ.
    Dar nu v-aţi obişnuit să primiţi acuzaţii, tot pe baza faptului că depăşiţi deseori graniţa dintre bun simţ verbal, comunicarea unei idei în respect faţă de persoanele celelalte, respectarea unor principii de comunicare chiar dacă sunteţi în diferenţe pe idee. Succesul dvoastră comercial vine din testosteronul limbajului, şi nu din testosteronul curajului şi a justeţii ideilor. Moderaţia e o noţiune la care ar trebui să aderaţi mai des când aveţi ceva de exprimat. În afară de invitaţii de genul la bătaie, pe ei, sunt zero, sunt nimicuri camuflate într-un vocabular. Atitudine de mahala împachetată în limbaj de ziarist.
    Aţi vedea, aţi fi respectat şi ascultat de mai mulţi.
    Dar desigur, fiecare cu cota lui de piaţă. Extremismul mediocrităţii intelectuale are adepţii lui.

  32. @daniel: ce legatura au agresorul meu, defectele mele, limbajul si cota mea de piata cu experimentul miscarilor populare? doar daca nu-s excesiv de indiscret…

  33. Dupa parerea mea, toate aceste incercari disperate ale oamenilor lui Basescu n-au nicio sansa; pot sa fie, eventual, satirizate. Cum vad ca discutiile au mai deviat,va spun si eu un of al meu, desi nu sunteti responsabil de ce se-ntampla la Antena 3. O vad, la ora asta, 16,30, pe Alina Petrescu discutand cu Seghei Mizil (va marturisesc ca mie una nu-mi place, si o spun desi stiu ca-l admirati) despre amantii Elenei Ceausescu. Domnule Ciutacu, astazi Nokia a anuntat ca-si inchide fabrica de la Cluj. Pe noi ne intereseaza umbrele trecutului si inventiile din Evenimentul zilei?
    P.S. Eu, ca telespectatoare fidela a Antenei 3, astept ca postul Intact sa fie fidel celor care-l apreciaza, nu sa devina Cancan Tv.
    Cu aceeasi pretuire, Madalina Iatan.

  34. @mada_lina: Antena 3 vorbeste aproape nonstop, de azi dimineata, de Nokia. inclusiv acum, la Alina in emisiune.
    Serghei a fost, dincolo de prietenia noastra, nu de admiratia mea (care-i departe de orice realitate), foarte bun astazi. a zis exact ceea ce trebuia spus.
    @daniel: asta nu-i azil pentru lunatici. deci adieu!

  35. Cele două pdf-uri sunt un amestec bizar de jumătăţi de adevăruri, îndemnuri cretine, minciuni sfruntate şi manipulare grosolană. Le-am citit şi pe cuvântul meu că aproape i-am admirat pe cei care le-au creat. O admiraţie plină de dezgust, asemănătoare cu aceea trezită de primul spot cu Dorel: mizerabil moral, impecabil profesional ca realizare şi ţintire a mesajului. Dar măcar spotul acela era o creaţie privată a unei firme private, pentru o altă firmă privată; n-aveam ce mă amesteca eu în afacerile lor: proştii cumpără pe banii lor.

    Mi-e teamă că de data asta autorii au un segment de piaţă solid. Şi urmează la virgulă regulile marketingului, cu profesionalismul celor de la Ruder Finn: nu suntem plătiţi să fim morali.

  36. Uf! Am “numărat până la zece”, ca să nu-i scriu ceva lui “daniel”.

    Update din nou: dar de momentul ales de firma FINLANDEZĂ de a se retrage din România, ce ziceţi? La o săptămână după “replica” dată golăneşte de Băsescu Olandei? Un minim de decenţă şi onoare bărbătească, dacă nu de om de stat, s-ar fi cerut atunci. Dar, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!
    Ce-or fi zis finlandezii de la Nokia: “ia mai dă-l dracului pe ăsta!”

  37. Miscarea populara – mai curand scelerat populista.

    Ma despart insa de cei care urla tipa si se intreaba – retoric – de ce se permite un asemenea afront la adresa si enumar: democratiei, poporului, ideii de dreapta etc.

    Este dreptul lor sa infiinteze ce miscari doresc, cu ce ideologie doresc – in anumite limite prevazute de Codul Penal … – si sa se organizeze pe principii sectante sau nu.

    Este grav ca anumite astfel de organizatii vor avea priza la public? Da, probabil ca este grav. Ce este si mai grav este ca formatiunile politice asa-zis “normale” nu sunt capabile sa concureze cu asemenea non-entitati politice pentru sustinerea unei anumite parti a publicului.

    Ma deranjeaza existenta unor asemenea formatiuni? Da, ma deranjeaza dar inconfortul meu nu imi da dreptul sa le neg acestor idioti libertatea de a fi idioti.

    Unde se schimba placa este sursa de finantare – daca este privata n-am nimic impotriva insa daca din impozitele platite si de mine se scurg sume catre asemenea formatiuni – in afara prevederilor legale – atunci existenta lor nu devine iritanta ci un jaf asupra mea, a ta si a tuturor.

    Insa cat timp aceste formatiuni sunt finatate din orice alte surse afara de banul public si atata timp cat ele prin “ideologia” lor nu incita la ura rasiala etc nu cred ca este dreptul meu sa tip isteric cerand interzicerea unor asemenea aberatii politice – ceea ce unii dintre comentatorii de aici fac si facand acest lucru se incadreaza in aceeasi clasa de specimene extremiste si incapabile de a pricepe si de a functiona intr-un sistem democratic.

    Cat despre Nokia nu inteleg de ce atata frustrare – cei care se ofuscheaza astazi ca Nokia pleaca pe taramuri mai ieftine nu cred ca mureau de grija nemtilor cand Nokia a inchis fabrica de la ei.

    Cat despre ideile de oprire a acestei migratii a capacitatilor de productie industriala imi pare rau – sunt fanteziste. Cata vreme este garantata – gresit sau nu, nu sunt eu in masura sa spun – libertatea de miscare a capitalului si – in mare masura – a marfurilor asa ceva este inevitabil. Daca doream ca Nokia sa nu plece fie acceptam ca muncitorii de acolo sa fie platiti la fel ca in China fie aduceam chinezi sa lucreze aici – platiti ca in China.

  38. Fragmentul urmator e luat de pe blogul dlui Tolontan:
    “În 1947, KGB-ul elabora o directivă specială pentru implantarea comunismului în ţările ocupate de Moscova. Revista “Dilema Veche” publică săptămînal pasaje din documentul cuprins în cartea scrisă de Gh. Buzatu şi Mircea Chiriţoiu în 1998.

    Documentul este îngrozitor de actual. Ordinele priveau întreaga societate:
    » Să fie compromisă elita şi oamenii valoroşi, “astfel încît să fie imposibilă întoarcerea lor”. “Să fie schimbaţi şi înlocuiţi cu muncitori cu cea mai mică pregătire profesională, necalificaţi”
    » “Să fie promovaţi numai aceia care execută”, doar oameni mediocri, care nu gîndesc şi “nu analizează suplimentar”.
    » “Legile şi regulamentele să fie alcătuite nepunctual”, adică imprecis şi neclar, ca se să nască în mod voit confuzie şi să nu se poată aplica.
    » “Din şcolile elementare, dar mai ales din licee şi facultăţi trebuie să fie înlăturaţi profesorii care se bucură de popularitate. Locurile lor trebuie să fie ocupate de oameni numiţi de noi, avînd un nivel de pregătire slab sau mediocru”.
    » “Retribuţii cît mai mici pentru oameni, pentru funcţiile de conducere, mai ales în sănătate, cultură şi justiţie”.
    » “Punctualitatea transporturilor de orice gen trebuie perturbată” (Ca să se menţină un sentiment public de nesiguranţă!).
    Și alte trei, parcă dedicaţie specială pentru FRF şi LPF:
    » “Trebuie să fie iniţiată organizarea unor acţiuni cu caracter artistic sau sportiv care să sărbătorească lupta băştinaşilor împotriva cotropitorilor”.
    » “Trebuie făcut totul ca anumite cazuri să fie discutate concomitent de mai multe comisii, oficii şi instituţii, însă nici una dintre ele să nu aibă drept de decizie înainte de a se consulta cu celelalte”
    » “Se vor critica problemele trecutului sau cele locale, dar nu se vor înlătura cauzele fenomenelor în discuţie” Genial!!! ”
    Asa a fost organizata tara asta,la toate nivelele si vad ca unii continua!

  39. disolutia statului, prabusirea economica, probabil dezmembrarea, atomizarea, oaresce razboi posibil civil, toate sunt urmari probabile ale dezastrului lasat in romanica de o clasa politica iresponsabila, dar mai ales de oranjada din ultima perioada. ce va fi dupa?… habar n-am si nici nu stiu daca ma mai intereseaza!

  40. era previzibil ca fabrica Nokia se va inchide,
    toata lumea e cu ochii hulpavi dupa smarts de
    cel putin citiva ani (in special dupa i-foane).

    cu fiecare investitor ce-si stringe bulendrele
    in bocceluta si pleaca va fi tot mai nasol.

    m-am uitat peste prostiile alea doua de pdf-uri si
    remarc ca aduc cumva cu saracia aia cu frunza
    [Romania desenata ca un pom cu ramurile verzi]
    ori cu un logo al unui cabinet de stomatologie. 😀
    in rest brasoave de prostit prostii.

    “deci, Tugurlane, baga la cap: ‘stinga’ e proasta,
    ‘dreapta’ e buna”, opozitia a bagat economia la apa;
    noua republica vine in intimpinarea nevoilor oamenilor
    “de bine” si va consolida puterea cancelarului, iar
    prin gratia divina si cu ajutorul aluia mic ce respira
    greu si editeaza perfect citeva fraze (Darth Vader),
    ne vom extinde influenta in galaxie in timp ce doar 😀
    ceilalti vor da faliment 😉 s-a inteles votant ?
    ca acu te tai de la punguta portocalie/verde/maro
    cu de-ale gurii si de la cele 3 piinici !”

    OMG, iar a venit circul in localitate…

    azi asteptam o masina si la un moment dat aud un cotcodacit
    furibund, ma dau mai aproape sa prind mai bine dezbatutul
    problemelor existentiale si aud urmatoarele:

    “baaaa, da’ si Voiculescu ala, cit a furat ma !

    nu votez in viata mea cu PSD; doar cind au intrat
    PDL la guvernare cu PSD am votat (cu PDL-ul),
    doar nu era sa-i las asa pe PSD-isti !”

    (tante ce facea spume la gura era cam la vreo 50-60 de ani,
    geanta rosie, tinuta rosu cu negru si singura care dorea musai
    sa impuna un punct de vedere in statia de autobuz, dar nu mentiona
    nimic de performantele guvernului; norocul ei ca nu erau
    multi oameni necajiti, c-o luau pe sus);

    apoi o alta tante vine linga ea: “dar ce parere aveti
    doamna de astia (DD & partidul poporului reloaded) ?”
    asta, chitita. raspuns automat:

    “pai foarte buna doamna, au specialisti bine pregatiti in
    toate domeniile, cred ca ei sint cea mai buna alternativa;
    dupa cit au furat ailalti inainte
    (LOL, aici nu mentiona care 😀 ),
    pai sa-i mai votezi pe aia ?!”

    deci cam asa incepe stimabililor, campania electorala si
    influentarea pulimii (pardon, prelucrarea electoratului
    avizat) in teritoriu.

  41. @
    Ciutacu Victor

    Da la “populari” ce vrei sa le faci, trafic?
    Pana una alta ce e aia Nokia se stie bine.
    Cu “popularii” e mai greu.
    Eu stiu precis ca exista carnati populari si biscuiti populari. Chestii ieftine si nasoale, nu le prea poti manca in conditii noemale. Poate daca esti naufragiat pe undeva.
    Ba’ uite mi-am amintit ca a existat si un foarte onest preot italian pe nume don Luigi Sturzo, care a intemeiat unpartid politic [e care l-a numit “partidul popular”. Inspiratie proasta fiindva omu’ era crestin democrat de fapt.
    Daca ar sti de carnatii si de biscuitii astia care se tot invart acum in media si in pokitica s-ar rasuci in mormant.

  42. @Radu Alexandru Vasilescu ,, nu cred ca este dreptul meu sa tip isteric cerand interzicerea unor asemenea aberatii politice –(ceea ce unii dintre comentatorii de aici fac) si facand acest lucru se incadreaza in aceeasi clasa de specimene extremiste si incapabile de a pricepe si de a functiona intr-un sistem democratic.,,….poti da un exemplu…daca nu lasa aberatiile..nu ne pune cuvinte in gura.

  43. Dle Ciutacu, daca vreti sa vedeti “caracterul” lui Mihail Neamtu, mergeti la surse. Dl neamtu e o girueta care a fost pe rand legionar (a publicat articole legionare in revista Puncte Cardinale), eurosocialist (pe vremea bursei din Anglia), si apoi neoconservator basist vanatro de legionari si de socialisti (acum). Vedeti aici:

    “Dl Neamțu nu pare a-și fi găsit, și deci nu pare a-și ști, locul. Nu știu, pentru că nu știe nici domnia-sa, de unde vorbește. Îl aud, dar nu-l văd. E peste tot și nicăieri, spune orice și deci nimic.

    În anii ’90, dl Neamțu, care astăzi vânează antisemiți printre cei care nu pot suporta România miliardarilor de carton și care preferă o căpiță de fân unui bloc comunist și o mănăstire sau o casă veche unui om nou sau unui cubicul de corporație multinațională, în anii ’90 deci, dl Neamțu scria, în revista Puncte cardinale (anul IV, nr. 11/47, p. 14), următoarele: „Să ne mai întrebăm atunci de ce acești numeroși ‘intelectuali’, mulți dintre ei gazetari, istorici sau analiști politici (…), nu pot înțelege Legiunea și pe Căpitanul ei? Nu pot înțelege de ce Garda de Fier a fost înainte de toate o mișcare spirituală, o școală de refacere a sufletului românesc, în care, după cum spunea Codreanu (ascultând povața lui Hristos, Marcu 11, 23), ‘intră cel ce crede nelimitat’ și rămâne afară ‘cel ce are îndoieli’.”

    După aceste rătăciri de tinerețe, pardonabile de altminteri, dl Neamțu a trecut la lucruri mai serioase. Pentru a înțelege această nouă etapă, din care încă nu a ieșit, nu avem decât să comparăm cele două ediții ale cărții domniei-sale, Bufnița din dărâmături (Anastasia, 2005; Polirom, 2008). În ediția din 2005 a Bufniței, dl Neamțu scria despre dl Teodor Baconsky după cum urmează: “Totuși, tonul neconsolat al autorului, care revine frecvent în tirade împotriva ‘stângii’, considerată univoc ‘criptoateistă’, este poate impropriu. Aceasta nu pentru că T. Baconsky nu ar fi conștient de perfecta relativitate a distincției ‘stânga-dreapta’ din perspectiva noii economii globale (care, în esență, practică o politică antisocială), cât mai ales pentru faptul că istoria socialismului european este marcată de importante stagii de reflexie creștină (…) Este dificil în siajul încă proaspăt al comunismului să încerci o readecvare a ideii de stânga, privită exclusiv din perspectiva ideilor creștine. Totuși, dominația contemporană a ideologiei economice liberale nu trebuie menajată din prea multe scrupule istorice.” [6]

    Dacă vi se pare că rândurile de mai sus îl așază pe Neamțu în vecinătatea lui Dragoș Bucurenci sau a lui Costi Rogozanu, atunci mergeți la ediția a II-a a Bufniței, “revăzută și adăugită”, din 2008, unde pasajul de mai sus devine opusul lui: “Tonul neconsolat al autorului, care revine frecvent în tirade împotriva ‘stângii’ considerate ‘criptoateistă’, este justificat. Teodor Baconsky nu discută distincția ‘stânga/dreapta’ din perspectiva politicilor economice, deși alianța dintre capitalism și ortodoxie a primit nenumărate soluții de cooperare în America de Nord sau Estul Europei.” [7] Restul paginii, care în prima ediție făcea o critică a capitalismului globalist de pe pozițiile unui creștinism socialist, dispare, pentru a lăsa locul unor paragrafe care susțin capitalismul globalist de pe pozițiile unui creștinism neoconservator.

    Acum, dl Neamțu este un neobosit susținător al conservatorismului, pe care îl definește ca “pledând pentru dreptul la proprietate, libertatea individuală, economie de piață, anticomunism”. Definiția aceasta e tipic neoconservatoare, eliminând dimensiunea istorică a conservatorismului, transformându-l în simplă ideologie universalistă, dezrădăcinată de elite organice, de cultura locului, de tradiții socio-economice și de antropologia creștină. [8] Azi, când studiază în SUA, dl Neamțu e neoconservator. Ieri, în pragul plecării la studii în socialista UEuropa, era un stângist care, în Cuvântul din martie-aprilie 2002, scria despre Omul recent al dlui Patapievici: “O altă notabilă absență a volumului o constituie tema globalizării, care din perspectiva criticii capitalismului, merita poate o analiză. Spectrul dramatic al polarizării lumii între cei tot mai puțini și tot mai bogați, respectiv cei tot mai mulți și tot mai săraci, criza sistemului clasic de educație în lumea occidentală, degradat sub presiunea tehno-științei, deci a pieții (…) precum și îngrijorătorul dezechilibru de putere între numeroase state ale lumii și marile corporații financiare globale face obligatorie rediscutarea conceptului politic ‘de stânga’ din perspectiva unei sensibilități creștine.”[9]

    http://constiinte.ro/polemica-neoconservatorul-sintetic

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.